Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

hubnutí vs. bio
anonym
| 11. 12. 2006 09:19
Ahojky,
trochu jsem pročetla tuhle diskusi o biopotravinách a nedá mi to, abych nereagovala. Ohledně dotazu Kačenky, zda bio má vliv na hubnutí, tak nemá. Pokud budeš jíst to co doposud, avšak všechno v biokvalitě (opomeňme, že vše ještě v biokvalitě není), tak hubnout prostě nebudeš. Ono spíš Tě donutí cena trochu ubrat na svých kJ. Já teď jím bio a piju bio téměř 100%, samozřejmě, když nemám tu možnost, tak si dám něco konvenčního a nehroutím se z toho.
Pokud chceš zhubnout mohla bych Ti poradit, sama jsem na sobě vyzkoušela jojo-efekty, zpomalení metabolismu a jiné. Teď konečně jsem pochopila, jak správně hubnout a daří se za dva týdny už 2 kila dole . I když to bude znít divně, tak prostě jím pravidelně a rozhodně se neomezuju ve výběru-dám si klidně sušenku, hrozny, rozinky a jiné dobroty, které Tě napadnou. Zjistila jsem totiž, že moje krize v jídle nastává po obědě, kdy i i když jsem najezená, tak náhle musím jíst dál. Takže jsme si to zakázala. Hlady tím pádem netrpím, jen moje tělo má pocit, že by mělo jíst víc po obědě než normálně .
Jestli chceš s Tvým hubnutím nějak poradit, tak mi můžeš napsat na tzetze@seznam.cz Aspoň se budeme moct podporovat ve snažení. Markét
pro Lenu
zuzu
| 11. 12. 2006 09:18
ahoj Leni,
no snad Ti to pomuze, ale ted hledam v kucharce HZ a ona u babovky ma u surovin napsano jen 1lžíce vinného kamene, tak snad to bude stačit .
Pomóóóc !..vinný kámen
lenka
| 11. 12. 2006 08:59
Holky, prosím pomoc, chci péct p obědě zdravou bábovku a chci do ní dát ten vinný kámen, ale nevím ,jestli se ho tam dává stejné množství jako prášku do pečiva.....poradíte mi?
Cizrna
vendy
| 11. 12. 2006 07:27
Holky tak jsem zkoušela tu cizrnovou pomazánku "Humus" !

Cizrna sama o sobě mi moc chutná, řekla bych to salátů nebo i do polívky super, ale v té pomazánce mi vůbec neseděl ten citrón a ještě ke všemu takové množství, až ji budu dělat příště tak citrón určitě vynechám a upravím si ji trošku podle své chuti.

Ale jinak Zuzu jsi měla samozřejmě pravdu, že na té přípravě cizrny nic složitého není .
Klub třicátnic
vendy
| 8. 12. 2006 14:39
Kacenko je mi 32 a mám jednu 8-mi letou dceru, ale žiju s
přítelem který má 2 děti takže mám vlastně celkem 3. Ty budeš asi
mladší ale jestli máš chuť tak tu naši debatu přesuneme do Klubu
třicátnic - je to v rubrice Virtuální kafíčko takže mi odepsat můžeš už
rovnou tam a tady to necháme na pokec o biopotravinách.

Kolik je tobě a tvému chlapečkovi ?
pro vendy
kacenka
| 8. 12. 2006 14:22
Tak to máš úplnou pravdu. Loni jsme byly v akousku a ty špuntíci lyžují jako draci. Oni se ničeho nebojí. Já když jedu z kopce tak mám vytřeštěné oči. No musí být na mě pěkný pohled.
Můžu se zeptat kolik je ti let a kolik máš dětí? Jestli ti to teda nějak moc nevadí.
pro Kacenku
vendy
| 8. 12. 2006 13:59
Taky lyžujeme a loni jsme dali 8-letou dceru do kurzu a po dvou sobotách jezdila z kopce slalom . Děti se učí rychle - úplně jsem zírala jak lyžují takoví tříletí špuntíci !
Cizrna
vendy
| 8. 12. 2006 13:54
tak rovnou z práce šupu pro ni a o víkendu zkusím
bruslení
kacenka
| 8. 12. 2006 13:53
Je fakt, že se in.line bruslení hodně rozjelo. U nás letos uděli pěknou stezku na kola a bruslení a je pořád plná. Hlavně maminy s kočárkama. Je to super.
Loni jsem se učila lyžovat, dělám všechno na poslední chvíli. Spíš kvůli manželovi aby nejezdil sám a pak až syn vyroste tak budeme jezdit všichni to bude super.
Akorát nevím kdo bude mít tu trpělivost ho to naučit. Nejspíš ho dáme na nějaký kurz lyžování a tam ho to aspoň dobře naučí.
pro Kacenku
vendy
| 8. 12. 2006 13:48
In-line bruslení se opravdu rozmáhá, je to fajn ! Jak už psala Zuzu je dobré, že se teď dělají kočárky s těmi velkými koly - a dá se jezdit s kočárkem na bruslích . S takovým kočárkem jako jsem měla já před 8-mi lety bych si moc nezajezdila .
cizrna
zuzu
| 8. 12. 2006 13:45
nene to nevarim podle te kucharky, a ani jsem ji neochucovala, to vis, tady moc po ruce nejaky prisady nemam, no macela jsem ji asi 4hodiny, ale ted to namocim pres noc, a pak jsem ji varila myslim max 30min, jak bylo napsany na obalu, proste presne podle navodu ....ona ma sama om sobe takovou jemnou,,oriskovou,,chut ze mi fakt chutnala samotna, jen jsme is k tomu udelala ten salat, repa a zeli. takze zadny ze nevis jak na ni, sup se vydat pro cizrnu a pekne vyzkouset ....ale doma urcite zkusim ten Hummus, pomazanka z cizrny, je jiste moc dobra, navic ta Tahini omacka je bezne dostupna a neni draha a jiste i zdrava(sez.seminka), taky doporucuje HZ v kucharce, tak papa.
bruslení
kacenka
| 8. 12. 2006 13:42
Ahoj holky, taky jsme si letos s manželem koupili brusle a je to úplně super sport. Sice se to teprvé učím, ale důležité je že mě to baví.
Když jsem se to učila nejprve jsem jezdila s kočárkem. Mohla jsem se toho kočárku aspoň držet jinak bych byla asi pořád na zemi.
Cizrna
vendy
| 8. 12. 2006 13:41
A jak dlouho tu cizrnu vaříš aby byla měkká ? A ochucuješ ji nějak ? Už
jsem ji několikrát chtěla vyzkoušet, jen nevím jak na ni. (chybí mi ta
kuchařka )

U nás svítí sluníčko, člověk by nevěřil že je prosinec....
bio
zuzu
| 8. 12. 2006 13:34
ja myslim ze urcite prominou , vzdyt to neni jenom o jidle, ale o celkovym pristupu si myslim,, jako je pohyb, sport a vse co s tim souvisi, ne?vsechno souvisi se vsim, ja jsem ted dala recept do biokucharky, zitra se chystam varit cizrnu, opravdu me moc chutna, tak jsem hledala nejaky receptiky pro inspiraci , ale asi to necham improvizaci a stejne ji slupnu samotnou se zel.salatem. ach jo tady normalne modra obloha a prsi, ta anglie je fakt blazniva....
bruslení
vendy
| 8. 12. 2006 13:30
no to věřím, kolem té Vltavy to bude určitě paráda, víš co mě hrozně
láká - in-line bruslení kolem Dunaje - už jsem viděla pár nabídek -
jsou to takové zájezdy na 3 dny a když výjde počasí - tak to musí být
super . Tak snad se tam někdy dostanu ....

Doufám, že ná bio-holky prominou, že jsme trošku odbočily od tématu
brusleni
zuzu
| 8. 12. 2006 13:09
no vidis, to je fajn, brusle jsou proste super! ....ja jsem z Pardubic a u nas se taky porada to co pises, ze se zavrou hlavni ulice pro dopravu a cele mesto vyrazi na bruslich po hlavnich silnich a vsude tam, kde se normalne nesmi....to je moc fajn, a hlavne tam clovek vidi kolik lidi a hlavne ze vsechny vekove kategorie propadly brusleni, coz je fajn, si myslim ze vubec mesta se ted snazi ty stezky kultivovat, ale porad to neni dostatek...ja kdyz jsem pres tyden v Praze tak chodim bruslit tam, je tam super stezka podel Vltavy, kdyz je tada hezky, tak se tam neda hnout, jak je tam ,,preprazakovano,,ale vzdy se to neja zvladne, hodne tam chodi maminky na bruslich s kocarky(se mi moc libi, jak ted delaji ty sportovni kocary s temi velkymi koly). Tam je to moc fajn a navic clovek ani nevi ze je v centru Prahy a ta Vltava ma sve kouzlo....papa a brusleni zdar .
pro Zuzu
vendy
| 8. 12. 2006 12:13
Zuzu - in-line bruslím jsem letos úplně propadla, na jaře jsme si s
přítelem koupili nové a jezdili jsme každou volnou chvilku, většinou
tedy večer, když už nebylo takové horko - uložili jsme děti a hurá na
brusle ! U nás v
Opavě se fakt pro bruslaře dělá hodně - vniklo už spoustu nových stezek
a jednou týdně se přes léto jezdí - noční Opava - 15 km městem na
brusích - doprava je omezena a město patří bruslařům.

Dneska je venku tak teplo, že jsem si na oběd vyběhla jenom ve svetru,
je to sice bezva a k té předvánoční atmosféře to tak nějak nesedí.

týden uteče jako voda - a budeš doma ! Pa pa
zlodeji
zuzu
| 8. 12. 2006 11:44
no jo vendy, to by jsi se divila, krade se vsude, bohuzel....navic jak jsme tu tri spoluzaci, tak jsme kola meli vsichni a me ho ukradli asi pred mesicem a jednomu spoluzakovi pre 14dnema, takze dobre skore, ze tri kol zbylo jedno, no hruza....ja mam kolo taky moc rada, a take brusle in-line, to je parada, kdyz jsou stezky a je kde jezdit, tak takovy pekny podvecer, se slunickem a teplem, idealni na brusle, to mam moc rada, ale je fakt ze s kolem se dostanes vsude, ja ho taham i do vlaku, kdyz nekam jedu , hlavne nechapu kamaradky, ktere jsou treba jeste mladsi nez ja a reknou mi, ze si bez auta uz ani nedokazi predstavit byt, jako delat nakupy atak, hehe, to je strasny, to ja beru na zada bagl, sednu na kolo a jedu do obchodu a mam dobry pocit ze jsem udelala neco dobreho jak pro sebe, tak se ze netrapim na silnicich ostatni ucastniky provozu ....jinak dekuji moc za prani, dneska to navic moc potesi, protoze mam nejaky den blbec a uz mi tu je fakt smutno a nejradsi bych sedla na prvni letadlo a frcela domu....tak aspon ty si uzij pekne vikend, mate tam hezke pocasi, tak je to fajn, ahoj.
pro Zuzu
vendy
| 8. 12. 2006 07:39
Ukladli ti kolo v Anglii - no toto - já jsem si myslela, že se krade jenom u nás .
Zrovna včera jsem četla v novinách, že kapsáři mají předvánoční zně,
všude davy lidí - to se to krade - kéž by jim ty ruce upadly . Jinak kolo je můj nejoblíbenější dopravní prostředek, v létě se bez něj neobejdu .

Tak ať ti tam Zuzu ten poslední týden rychle utíká !
pro vendy
zuzu
| 7. 12. 2006 20:19
no mam prehled, mam more volneho casu, tak vse procitam a snazim se ten prehled mit, to vis, kdyz je cas ....v Anglii jsem ja a dva spoluzaci z Cech, kluci. To vis ty snedi co jim prijde pod ruku a navic co je hodne levny, nakupuji proste jako,,studenti,,takovy ty pizzy, rychla jidla apod....ja si prave varim sama, mam boxik a pokud mam skoly dele, tak si uvarim rano, jelikoz mam hodne casu, tak to stiham a bavi me to, a take usetrim nez kdybych si davala treba ve skolni jidelne jidlo.ale uz za tyden jedu domu, na coz se moc tesim, tak budu varit poradne a konecne nakoupim vsechny suroviny,ktere tady probirame, no moc se tesim.
jo a nebydlime na koleji, coz tu vyjde draz nez v privatu, to vis tady ty koleje, to je luxus, pro ty nejbohatsi studenty co si vozi zadek v autech, neni to jak u nas ta uroven, ja sjem si tu poridila kolo, ktere mi po mesici ukradli, ale nastesti jsme objevila ve sklepe v baraku jine, tak jsme ho spravili, duse apod a uz zase litam , akorat to pocasi je hnusne, straaasny vitr a dest,.....tak papa.
Zuzu díky
vendy
| 7. 12. 2006 19:47
Díky za radu - ohledně těch kuchařek - to už by se asi vyplatilo. Vidím, že máš teda přehled i když jsi takhle daleko.... Zuzu a kde tam vlastně v té Anglii bydlíš ( u někoho )? A vaříš si sama pro sebe ?
bio
zuzu
| 7. 12. 2006 17:36
ahoj holky, bioholky....tak jsem dneska tady na malem mestecku v Anglii prolezla snad vsechny obchody se zdravou stravou a potesila oko ....a mam i jeden ulovek, sojova omacka Shoyu, jsem se zamerila na tyhle dochucovadla, o kterych jsem si precetla prave v te biokucharce HZ a meli ji tu a navic vyjde levneji nez u nas , pak tu maji take tahini- to je takova,,kasicka,,ze sezamovych seminek ktere jsou oprazene a rozmixovane jako odchucovadlo, tak o ni popremyslim, znate to? v kuchrce se o ni taky pise....a co treba miso?
jinak Leni jsem nasla na trhu i pomelo- meli ho pekne zabaleny a v sitce, presne jak jsi rikala, ale koukala jsme jak je veliky, to je skoro jak vodni meloun velikost, to ma normalne zrnicka jako meloun?vyjde tady zhruba na 60korun, a co ten honeymellow, ja nevim jak se jmenuje u nas, ale asi medovy, je syte zluty a ma trosku protahle strany, neni uplne kulaty ten jsi nemela?
tak papa.
kucharka
zuzu
| 5. 12. 2006 14:05
no a Vendy ta kucharka je z toho stejneho nakladatelstvi jako ta biokucharka od Hany Zemanove a te dmaji akci vanocni, ze kdyz si objednas dve, tak mas postovne zdarma, to je ok
Olivový olej
vendy
| 5. 12. 2006 12:27
Zuzu, ta olivová kuchařka vypadá fakt dobře .
Já nedám na olivový olej dopustit, kromě toho že ho používám na vaření
sním každé ráno jednu lžíci olivového oleje s pár kapkami citrónu.
Kdysi mi to poradila jedna paní, která se zabývala přírodním léčením a
musím říct, že mi to dělá fakt dobře. Olivový olej je
olivova kucharka
zuzu
| 5. 12. 2006 11:43
http://www.smartpress.cz/…knihy_detail.asp?…

vysla nova kucharka, olivova, juknete na ukazky z knizky, moc pekny.papa.
pro- bio liga
zuzu
| 4. 12. 2006 14:09
zdravim vsechny BIOholky! Chtela jsem se optat, zda nejste v klubu Albia, pro- bio ligy, narazila jsem na to pri prohlizeni stranek albiostylu a celkem me to zaujalo, tak jsme myslela, zda uz nemate nejake zazitky, za byste se podelily ..co ty, Leno, neuvazovala jsi o tom nekdy?
ty vyhody jsou celkem lakave:
JAKO ČLEN ZÍSKÁVÁTE

Bioměsíčník - časopis pro trvale udržitelný život s informacemi o biopotravinách, ekologickém zemědělství, biozahradě a zdravé výživě
základní balíček informací o ekologickém zemědělství
pravidelný informační Bulletin, tzv, Ekotipy s recepty, kalendáriem akcí týkajících se zdravého a ek. šetrného způsobu života, o novinkách v oblasti biopotravin či ekoagroturistice
dřevěnou klíčenku z Chráněné dílny Rolnička kde? – od Jany
kontakty na producenty a obchodníky s biopotravinami
slevy na semináře, přednášky a kurzy pořádané PRO-BIO LIGOU
českou biokuchařku v hodnotě 328,-Kč (přispějete-li částkou nad 600 Kč)

moc se mi to libi asi se prihlasim .
hubnutí
anonym
| 4. 12. 2006 09:58
mrkni na www.victorie.cz nebo na www.slunecnice -cb.cz, jsou tam zajímavé info. Hubnutí jde s bio stravou a racio stravou dobře, já zhubla 4kg.
bio jídlo
anonym
| 4. 12. 2006 09:55
ahojky,
já se dala na zdravou stravu před 3 týdny, vynechala jsem sladké, tuky, salámy kupuji né s nížším obsahem masa jak 95% apod... za ty 3 týdny jsem zhubla 4 kg a jde to samo, ani u toho nemusím cvičit. Hlavně se cítím skvěle, lehká, svěží. VAřím i sladké s celozrnné mouky, ovocného cukru apod... v životě bych nevěřila jak může být dobrá syrová červená řepa nastrouhaná s jablkem...ochutím to citronem a je to dobrota ...hlavně zdravá. Držím všem palečky, aby to zvládali také tak lehce. D.
jídlo
zuzu
| 3. 12. 2006 18:01
to mi připadá jak když tady někdo po diskuzích šíří reklamu, kde se dá , no ale nic proti.....určitě tou zdravou výživou nezatěžuješ tolik tělo a ono se ti odvděčí, ale myslím si, že všude platí, že všeho s mírou, tak i s biostravou,chce to prostě jíst ale nepřecpávat se papa.
vegetarianství
anonym
| 3. 12. 2006 17:12
bio potraviny a vegetariánství určitě působí na hubnutí,protože tam
nejsou živočišné tuky.Je to také životní styl,jím bio potraviny a
používám přírodní kosmetyku která se těžko zhání,ale jsem z Brna a na
Veveří44,kousek nad Albertem otevřely novou prodejnu přírodní
kosmetiky.Kdo jste z Brna určitě si tam zajděte,jsou tam moc pěkné
výrobky,které se dají koupit i kvánocům,nejen pro ženy

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce