Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Majko
lidka44
| 23. 6. 2010 08:53
Majko,mám táké sníženou citlivost v nohou,v patách když se dotknu cítím takové brnění,lýtka jsou také jinak citlivé a stehna ze zadu cítím úplně jinak-míň,pod kolenama skoro vůbec,na chodidlech jsem lechtivá, to se mi vše změnilo po operaci. Včera jsem prošla celé náměstí v Brně tam a zpět v botaskách,stejně jsem myslela, že nedojdu zpět k autu,posledních pár metrů, jsem měla obličej zkřivený bolestí,nohy mě poslouchají, neujdu pěšky to co dřív, musím po chvílích posedávat, ale že bych spadla tak to ne.
Ahojky děvčata
cumacek
| 22. 6. 2010 14:15
Ahojky všichni
Tak jak se Vám daří.Já byla včera na MRI tak do týdne by měl být výsledek,tak jsem na nej zvědavá,teˇmi to poslední dobou zase bolí víc už jsem ze všeho neštastná,už nevím co mám dělat.Zkouším co se dá a stále nic ,teď chodím na rehabilitaci ale tam hodně odbývají mají hodně pacientů a pak chodím na tu akupunktůru.Zlobí mě i třísla a to bude asi od kyčlí a mám křeče v lítkách a ta noha se dá jěště vydržet ale je to den odedne stejné žádné změny.

Miládko,jsi suprová žena,také jsem se strašně zasmála jak tidětičky jsou kouzelné a upřímné,co neví nepoví.zase nám napiš nějaký hezký příběh ať se zasmějeme.

Markét na tebe jsem také zvědavá,jak ti to ve dopadně.
m¨Máme všichni smůlu.

Liduško,jsem mocc ráda,že jsi byla v lázní spokojená a máš lepší náláda a že jsi aspoň na chvili zapoměla na starosti.U důchodů je to u koždého jiak mají na vše čas já čekala já čekala od ledna do května a to jěště mě to musel vyřídit p.vedoucí jinak bych čekala dlouho jemu za vše dlužím a moc mu děkuji.

Tak se všichni opatrujte a dávejte na sebe pozor-
pa mám Vás ráda
Pro Miládku
1majka
| 22. 6. 2010 07:43
Ahoj Miládko,odpovím Ti na dotazy a snad ti to pomůže. Tak tedy já na delší chůzi používám franc.hůl, protože mi noha v koleni podklesává a já pak padám. To normálně jdu a najednou jako bych šlápla do prázdna a já nohu neměla. Jinak mě ta noha šíleně bolí hlavně v klidu. Necítím jí po boční a zadní straně.Kolik cm je necitlivých nevím jen vím že je necitlivá z více jak 40%.Úplně je vyřazen nerv L5S1 a L4. V bedrech mě taky bolívá ale to není tak hrozné jak ty nohy,zlobí i druhá.Tak jsem ti snad odpověděla na všechno,pokud ne tak napiš. Ahoj Majka
K našim nožkám - otázky pro Majku
Lesanek
| 21. 6. 2010 23:13

Ahoj Majko, tak jsem to nějak popletla. Ale když už to máme upřesněné, mohla bys mi prosímtě napsat, co ti vlastně ta nožka dělá. Jak ji cítíš, jestli tě bolí a jestli ti dovolí normálně chodit. Chodíš s holí, nebo tě to v chůzi neomezuje. Bolí tě v bedrech? Kolik centimetrů nervu máš poškozených? Srovnala bych to se svými poznatky.
Díky za odpověď. Milada
Ahoj
1majka
| 21. 6. 2010 19:46
všechny děvčata a Adame.
Moc Vás všechny zdravím.
Miládko to jsem psala já,že mám tu nohu trvale necitlivou a nerv je mrtvý.Zjistilo se to na vyšetření EMG.Už se mi to nikdy neobnoví,tak teď mám jen doufat,aby se to nezhoršilo a neodumíralo dál..

Adame co lázně a důchod už něco víš?
Naděnko co Kačenka jak je jí?
Holky pište. Ahoj Majka
o lazne se ptas?
DORI
| 21. 6. 2010 17:35
tak to mne zabrali na 100% Byla jsem poprve v zivote, ale kdyz jsem sla domu, mela jsem pocit, ze jsem i zapomela ze neco bolelo, nebylo to hned prvni tyden ale po tech 14dnech jsem uz i zapominala na bolest. Kdyz jsme se prochazeli, uvedomila jsem si, ze chodim uplne jak zdrava. Preju vsem, aby jim tak zabrali lazne a bratili se domu super, jak \Liduska pise, i na dusi.Nejlepsi je jak jsem mela s manzelem, ale to nemuze kazdy, jako doprovod ma to i levnejsi, myslim 13-14 tisd, platilstravu pobyt a na procedury kde jsou skupiny chodil se mnou, abyse nenudil a na bazen
jinak raselina dela zazraky, masaze dostavas po ni, atd, je to individualni jak napise doktor. tam v laznich. ahoj drzim palecky, neboj bude to dobry, musis verit , staroisti si delej az kdyz Ti reknou ze musis na operaci, 4mm snad i cvicenim spravis, Uz jsem Ti psala, ze ja mam 8mm a prasklou , musim cvicit, a jak je moc prace ja i zapomenu ze nejsem zdrava. ono zalezi zda to jde na nerv asi a moc boli, Ja mam nohu take horsi, bez citu na pul na vnitrni strane,po koleno,obcaas boli jde zas do krecu, ale zatim se to podarilo rozcvicit. pa pa, musim bete zdravim vsechny M.
Miladko
Maky36
| 21. 6. 2010 13:17
ahoj Miladko , mne nerekli, ze se noha uz nespravi. Pry by se mela dat do poradku, ale potrva to dele, tak doufam, ze to tak bude.
Jsem s tim i smirena. Mam jen ted starost o tu druhou nohu, na CT zjistili posun te operovane plotenky vlevo nyni doprava o 4 mm. Zrejme je cela spatna, logicky si rikam, ze ji meli vyndat celou, kdyz ted dela neplechu vpravo. Fakt se bojim co reknou na neurochirurgii....

Je mozne, ze by pomohly lazne ? Nevite holky, co se tam dela za procedury ? Pomohly vam ty lazne ?

mejte se vsichni moc fajn, ahoj Marketa
Všem holčinám
lidka44
| 21. 6. 2010 10:09
Holčičky moje,moc se všem omlouvám,ale po lázních to už bube tři týdny, jsem začala pracovat, ale jen tak lehce, jeden-dva dny v týdnu.Nějak jsem do toho skočila rovnýma nohama,nemám vás přečtené, snad se k tomu dostanu.No, lázně jsou moc dobrá záležitost, jak fyzicky, tak u mě psychycky, zase mě to posunulo od mého smutku po synovi dál,být s cizími lidmi s kterýma bych asi těžko trávila volné chvíle v normálním životě,pomohlo mi to.
Jinak se cítím líp,naučila jsem se žít s mým handicapem, jsou na tom lidé podstatně hůř, jen mě dost bolívá kostrč, k neuroložce jdu až v srpnu,tak uvidím co mi řekne.

Musím si vás všechny přečíct, co je s vámi Peťka,Mirečka,Kristýnka,Srnka, Dori, všichni...na které jsem zapomněla, se omlouvám,snad se vám daří llíp a líp

Holky, za jak dlouho vám přišly peníze z důchodového?
Napsali mi, že mi pošlou 20000, než vše vyřídí.Jak dlouho to trvá, než mě příjde výměr atd.Rozhodnutí o plném důchodu mám od 21.4.2010
ahoj vsichni
DORI
| 21. 6. 2010 00:03
zdravim vsechny. Miladko mas muj obdiv,.Moc hezky se to od Tebe cte, a co dneska pises, proc se tva kariera nerozvinula, tak mas me sympatie, v obou pripadech s tebou souhlasim. Myslis, ze kdybys napsala knihu dala si to na pult, tak tutdy cesta nevede? Nejde to sam za sebe? kolik lidi po 50tce studuje vysokou, proc ty kdyz uz mas vystudovano, by jsi nemohla zmenit smer?Nevim, jen mne to napadlo, Holky Vam drzim palecky, snad to zhorseni dela jen pocasi, a bude zase lip, Miladko na ten nervik.... ja ho mam prez rok blokovanej, noha obcas poboli, nekdy o ni i zakopavam, citliva neni (co je vyhoda pri depilaci strojkem)ale na posledni kontrole mi doktorka rikala, ze zacina reagovat a pry se to regeneruje. ja zatim zmenu nevidim, ale uvidime.Je pravda ale, ze na poklepposkocila, Tak snad jde nervik zregenerovat.
Lidusko a co je s tebou? Z lazni jsi se vic neozvala ,mozna jsi uz i doma, Jak Ti je? Ozvi se.
vsem drzim palecky, at jste bez bolesti alespon v lete.mirka
Pozdrav pro Majku a Markétku.
Lesanek
| 20. 6. 2010 18:48
Ahoj děvčátka.
Jsem ráda, že jste se zasmály. Děti jsou kouzlo, které potká každého, kdo má trochu štěstí, ale také je umí vychovat.
Majko, o tom, že bych chtěla být spisovatelkou, jsem samozřejmě přemýšlela. Ale nemám tu správnou urputnost. Před lety jsem se dostavila do jednoho nakladatelství, kde mi pan ředitel - lépe řečeno šeredaktor projevil velké uznání a dal sliby. Abych mu nakonec utekla, protože měl zcela jiné zájmy než já, dalo dost práce. Tak mě to otrávilo, že jsem si udělala vlastní obrázek o poměrech v redakcích. K tomu přispělo to, že jinde, kda byla šéfovou žena, zase byly nároky na drahé obědy, zakončené francouským konakem atd a já jsem chtěla psát, a ne navazovat, ať zajímavé či nezajímavé styky, ať s muži či ženami. . Pak se podepsala i moje samorostlá povaha, kdy mi jeden režisér z divadla nabídl napsání scenáře, ale já měla za to, že si to hrdinka mé novely nezaslouží. Že jsem odmítla zavolat i nabízené pomocné ruce z televize, již není třeba ano dodávat, prostě, paličatě jsem šla vlastní rovnou cestou, takže to, že jsem nezaznamenala žádné literární úspěch, je jenom a jenom moje zásluha, stejně tak, jako, že nejsem alkoholik.
To jen na vysvětlenou. Mám obavy, že teď už to asi nevytrhnu. Nezbývá než uznat, že každý svého štěstí strůjce.

Markétko, jsem ráda, že ses pobavila, tím spíše, že máš problémy, které jsou mi blízké, protože mám taktéž neposlušnou nohu, která si občas řekne, že se podlomí, a vlastně mi brání radovat se plně z jinak docela dobře vycházející operace. Jak prosímtě přišli na to, že je to nevratně ochrnuté. Mě zase řekli, že se to říci nedá, a že je celkem možnost to zrehabilitovat. A to jsem útisk měla možná 10 let. Ty si mladá, takže by tě to nemělo tak poničit. Uvidíš, nevěš hlavu, i páni doktoři často jen typují.

Jinak obě holčičky ahoj, brzy něco napíšu. Jo, víte o problémech počítačových programů v červenci? Něco jsem zaslechla, ale přesně to nevím.
Moc zdraví Milada
ahojky
Maky36
| 20. 6. 2010 07:46
vsichni ,
teda Miladko, ja se uprimne dost narehtala .
Moji KLarce budou ted 3 roky, takze si techto situaci a hlavne slova "poč" uzivam az dost .
Je to fakt sranda!
Ja jen nemam vlohy na psani, takze by to nebyla takova legrace.

Jak se Vam vsem dari? Co treba peta, nebo Bronicka, vubec se neozyvate, jak je po operaci....
Mne hodne boli ta druha noha, na konzultaci na neuroch. jdu az za tyden v pondeli. Tento tyden musim nutne vyresit praci, protoze mi konci rodicak. I presto, ze jsem myslela, ze mame dobry vztahy, tak ted se s nima dost rezu, takze mam strasny nervy.
Ach jo, kdy uz bude lip....
Manzel je z mych zad take uz na nervy, mysleli jsme, ze pojedu do lazni a vse bude OK a ono to spis vypada, ze budu mozna muset na dalsi operaci. Nechci predbihat, ale take nechci, aby ta druha noha dopadla tak spatne, jak ta prvni. Rocnim utlakem korene je ted straaasne slaba. Po par minutach chuze musim myslet na to, aby sla, popobehnout je nadlidsky vykon.

Mejte se vsichni moc dobre, zatim ahoj Marketa
Ahoj
1majka
| 19. 6. 2010 14:14
všem,
Miládko tak jsem si přečetla příběh a pořádně jsem se pobavila a srdečně zasmála.Mně se líbí ta dětská upřímnost a přirozenost.I když si dovedu představit,že Tobě asi tenkát do smíchu nebylo.
Jsem ráda že tě máme. Neuvažovala jsi někdy nad tím že napíšeš knihu?
Přeji pěkný víkend. Majka
Všem co rády čtou
Lesanek
| 18. 6. 2010 20:58

Moje milé,
příště Vám napíšu něco delšího, ale dnes pro změnu z jiného soudku,než z citového.

Právní výchova

Čekáme s Ditou, která včera oslavila třetí narozeniny na autobus číslo 108. Holčička si pozorně prohlíží okolí. Povšimne si protější velké a nevlídné budovy ruzyňské věznice s mnoha a mnoha zamřižovanými okny, která je na dohled.A už se sype celá škála dotazů, na které obezřetně, přiměřeně věku tazatelky, odpovídám.
A kdo, že v té věznici je, zní její poslední otázka. Vysvětluji ji, že ti co někomu moc ublížili, vzali mnu nějakou věc, nebo třeba moc pili a pak řádili. Když končím výklad, ráda vidím, že přijíždí autobus.

Nastoupíme a posadíme se na čtyřku za řidičem
.
Na další stanici nastupuje stejnými dveřmi a do stejného autobusu muž, zajímavý pouze tím, že má zřetelně vysokou hladinu alkoholu v krvi. Usedá proti nám a snaží se bavit. Není agresivní ani hrubý a jeho klábosení celkem neobtěžuje. Tak mu nevěnuji pozornost. Za to Dita z něho nemůže spustit oči. Pak mi potichoučku řekne, že dotyčný určitě pil a řádil. Ale to nevíme, odpovídám opatrně a upozorňuji ji na pejska, který stojí s paničkou na chodníku. I když je moc hezký, tentokrát ji příliš nezaujal.

Zastavujeme na pořádně zablokované křižovatce na Břevnově. Řidič vypne motor a relaxuje. Nastává ticho.

Z podnapilého pasažéra městské dopravy se linou výpary alkoholu a tichý monolog o ničem. Přitom vůbec neřádí.

Náhle se ozývá jasný hlásek Dity. Se zájmem se ptá onoho bzučícího pasažéra:" Pane proč jedete s námi a ne na opačnou stranu?"
Dotázaný má zřetelnou radost z upřímně nabídnuté konverzace a ochotně odpovídá, že na druhé straně nemá co dělat, neboť spěchá do bufetu na Špejchar.

"Ale máte,"ujišťuje ho moje svědomitá ratolest. "Jste opilec a maminka říkala, že i pro opilce je ta věznice, co kolem ní jezdíme. No a , možná jste i řádil." uvažuje nahlas.
Postižený překvapením málem vystřízlivěl. "Kdo, že je opilec a kdo řádil?"ptá se nedůvěřivě, aby patrně vyloučil omyl.
"No přece vy," konverzuje Dita čile, než stačím zasahnout. Přitom hledí své oběti důvěřivě do očí.

Řidič se směje tak srdečně, že mu málem uniká nastalá průjezdnost křižovatky. Upozorní ho klaksony za námi stojících aut.

Jedeme dál, a na první stanici, citově zraněný opilec, kterého se nikdo nezastal, vystupuje, aniž vyčká příjezdu na Špejchar.

Stojí na zastávce, žádný bufet ani hospoda na dohled a naštěstí pro sebe už neslyší, , jak mi Dita spokojeně říká:"Vidíš, stačilo, že jsem mu poradila a za chvíli pojede nazpátek."
K o n e c

Srdečně všechny čtoucí zdraví Milada. Pokud jste se usmály alespoň zčásti tak, jako tehdy spolucestující ve stoosmičce, je to moc dobře.
Miládko moje
cumacek
| 18. 6. 2010 12:45
Ahojky zlatíčko
Víš.musím mít založení skype a pak ti to můžu poslat a ty to jen přijmeš a jestli ho nemáš tak to nejde,jedině ,že by sis ho udělala to jde ztáhnou.To je dobře,že začněš chodit na dobré rehabilitace je to potřeba mít dobrého fyzioterapeuta jinak to nestojí za nic.To máš pravdu ,že stojím na nohou dobře i když mě bolí ale není to takové jaké to máš ty a záda asi už nokdy nebudou takové jaký by jsme chtěli,to už máme do smrti ale je to blbépomyšlení,už od teď stále trpět a brát léky ale co naděláme jsou na tom lidi jěště hůř!!!
Tak se měj hezky a opatruj se a když to budeš chtít tak se ozvi a já ti to pošlu,není broblém uvidíš sama.Opatruj se a dávej na sebe pozor.
pa pusinky
Zdravím i všechny ostatní,jak se Vám daří děvčátka moje.
Mám Vás všechny ráda
ahoj holky
DORI
| 18. 6. 2010 01:10
koukam, zda neni neco noveho.Miladko, to se take budu tesit na novy prispevek, Od tebe bych take i knihu cetla. Je to videt, ze jsi dobra zena a citliva. To se pozna podle toho psani, jak umis srdicko vkladat do kazdeho slova.
Snad Ti pomuzou na tech rehabkach a zkus i tu akupunkturu, Ja se na to take chystam.Jinak prilohy prez skype je rychlejsi , nez prez meil i jednoduche, kliknes na sdilet a uz mas moznosti co chces.Vsechny pozdravuji, pocasi se zase zamracilo a vsichni potrebujeme slunicko na ty zada. Snad se dockame, ahoj vsem Mirka
Děkuji za uznání
Lesanek
| 18. 6. 2010 00:39
Moje milé holčičky, děkuji Vám za slova uznání a to víte, že zas něco napíšu. Mimoto chci také dodatečně poděkovat všem dívkám, které gratulovaly mé dcerce k bakalariátu. Přešla jsem to bez komentáře a to není dobře, pozornost je třeba ocenit.

Jinak Čumáčku, neboli Stáni, děkuji za nabídku cvičení, ale teď už budu chodit na rehabilitaci, tak mě to tam údajně naučí. Rozhodla jsem se chodit do Thomayeropvy nemocnice v Praze-Krči, mají poměrně dobrou pověst a já dvě bolesti, páteř a kolena. Takže potřebuji cvičení zkombinovat a proto jsem se bála nějaké okrajové rehabilitace. Navíc, ne všude jsou fyzioterapeuti právě pracovití.
Jinak na tom budu asi podobně jako ty, to znamená, že asi potíže budou trvat, i když trochu jiného charakteru, než před operací.
Ale na straně druhé, asi běháš dobře, když si byla i za Bronou na Homolce. Předpokládám, že se Ti asi nepodlamují nohy. Či-li si na nich pevně stojíš a to je důležité.
A ještě prosím, psalas posílat přes skype. Hele je to trapné, ale jak?V tom se teda nevyznám, takže to bych asi neuměla, žádné číslo nemám.
Je Stáni, to jsem Tě zahltila. Takže pa a ahoj. Milada
Miladko
Maky36
| 17. 6. 2010 14:14
ahoj vsichni
Miladko, tvuj pribeh me uplne dostl, je uuuzasny, ze konec je tak krasnej! Jak dokaze dobra zprava prosvetlit zivot, bolesti a trapeni hned odchazi, a vse je najednou krasny.

Takovych dobrych zprav neni nikdy dost!
Preji vsem hezky den
Marketa
ahojky
cumacek
| 17. 6. 2010 12:41
všichni
Tak jsem dočetla Miládky příběh a velice se mi líbil hltala jsem ho všemi doušky.Je to nádhera číst.Budeme čekat a těšit se na další tvůj příběh.Jsi proste báječná žena a máš srdíčko na pravým místě.

A jak se máte všichni ostatní.
Já chodím na rehabilitaci a na tu akupunkturu,tak pak uvidím co bude dál a v pondělí jdu na tu MRI tak jsem na ní zvědavá.
Tak se opatrujte a dávejte na sebe pozor.¨posílám pusinnky a mám Vás ráda
Ahoj
1majka
| 17. 6. 2010 11:56
zdravím všechny,
Miládko Tobě moc děkuji za velký zážitek.Vše jsem prožívala s Tebou.Člověk se nad sebou alespoň zamyslí.Já jsem byla včera na EMG vyšetření a mám nohu ze 40% odumřelou nevratně.Pozitivní je že ještě 60% funguje.Byl tam moc příjemný pan doktor tak mi doporučil kontaktovat Karvinskou nemocnici a konzultovat to tam.Dneska jsem byla u svého neurologa a ten mi řekl,že on by s operací ještě tak rok dva počkal,že se zkouší nějaké novinky ale nejsou zatím peníze na uvedení do chodu.Tak uvidím co a jak.Přes léto to snad vydržím.Zdravím vás všechny. Přeji pěkný den. Majka
a pokračování šesté a sedmé, či-li poslední
Lesanek
| 16. 6. 2010 20:50

VI.

Končí dny veselé ale naštěstí i neveselé.

Po dlouhých desetí dnech se ozývá opět telefon. "Gratuluji,histologie je negativí." říká lékař a já velmi zdvořile poděkuji a pomalu a tiše pokládám telefon.

Černé mraky odplouvají. Najednou se mi volně dýchá a spousta květin, kterými jsem pověstná na svém pracovišti, je náhle zelenější a květy výraznější. Připadám si mladá, zdravá a neobyčejně schopná.

Už vím, že nikdy neprohlásím, že mi na životě nezáleží.

Právě jsem prožila období, kdy jsem zjistila, že opak je pravdou.

VII. - Závěr

Vracím se k rybníku.

Dita zkouší holubičku a je moc pyšná na to, že dobře stojí na jedné brusli. "Rodinko," zjišťuji situaci. "Co vy na to, že bychom šli obědvat?" Dita toužebně říká: "Ale do restaurace."

Smějeme se a muž říká:"Mohli bychom na takový malý, slavnostní oběd. Máme důvod k oslavě."

Jdeme a Dita si láme hlavičku. "To je mi ale divná věc. Oslava? Vždyť maminka má přece svátek až za měsíc."

K O N E C
chat
krisvystrc
| 16. 6. 2010 10:46
ahojky kocicky, tak sem ho zalozila, http://www.stastnezeny.cz/index.asp?… tady je odkaz budu se na vas tesit kris
Krásné ránko
nedinka
| 16. 6. 2010 09:20
taky mě napadlo, že bychom si mohli založit nějaký soukromý chat, jenže jak, že???
Já jdu za chviličku vytrhnout zub, jako bych té bolesti měla málo....ach jo....
Holčičky moje, moc Vám děkuju za podporu, moc mě pomáháte, mám Vás ráda....

Hezunký den všem a Miládko, kdy bude další díl??? Už se nemůžu dočkat...
ahoj
krisvystrc
| 16. 6. 2010 07:40
cauky, lidicky, nenapadlo vas zalozit nekoho nekde na webu chat kde by nas nikdo necetl? stve me ze si to muze tady kdolikiv kdykoiv precist...
mam nemocne dite tak proto nepisu.. byli sme v sobotu v 5 rano vnemocnici, malej ma anginu ,ale takovou ze mu tekla z krku krev... mel vysoke teploty a uplne mimo... chteli si nas tam nechat ale nakonec zlej dr, kterej se vubec neumel chovat j detem rekl ze neni zapotrebi, ze dite je negativisticke ze breci a nevi jak by nas tam hospotalizovali ze porad rve, proste hnup, e sem sprosta!!
me stale boli to bricho, nekdy az tak moc ze jdu do kolen.. no uvidime co mi reknou v utery na kontrole..posilam vsem pusenku a opatrujte se !!
A ještě jednou pro všechny dívenky, tentokrát pokračování páté
Lesanek
| 15. 6. 2010 17:37
V.

Neveselé dny ubíhají. Snažím se myslet naněco jiného, ale příliš se mi to nedaří. Jizva vůbec nebolí, dobře se hojí. Dita si ji prohlíží a upřímně říká:"Fůj, ta je ale ošklivá." Kdyby šlo jen o jizvu, myslím si.

Dita se chce bavit. Má ve školce uhelné prázdniny. Oznamuje mi, že bude tancovat. A tak sedám ke klavíru a hraji její oblíbené taneční melodie, jako například červený šátečku kolem se toč, holka modrooká a další hity. Dcera si přeje, abych zpívala. Tak zpívám. Když se holčička vytancuje a já téměř chraptím, jdeme vařit oběd.

Pak je mi opět malým organizátorem přidělena role, tentokrát diváka, a ke klavíru usedá Dita. Jen ji musím vytočit stoličku o dost výše. Hraje své vlastní skladby, a několik etud a jednoduché skladbičky a také písničky v C duru. Ráda ji poslouchám. Těší mně, že má zpěvnou povahu a slušný hudební sluch. "Jestli se ti líbí, jak hraju, tak se usměj!, žádá Dita. A pak s otazníkem dodává,"Ty se teď nějak málo směješ, maminko." A já ji odpovídám, že se ji to jenom zdá, a usmívám se úsměvem se smutnýma očima.

Pokračování příště. Milada
A máme tady pokračování čtvrté- pro Vás všechny
Lesanek
| 15. 6. 2010 17:22
IV.

Uběhly Vánoce i Nový rok a já se nalézám na operačním stole, křečovitě svírám kapesník a říkám si, že v žádném případě nesmím zavýt jako šakal, seskočit ze stolu a uhánět neznámo kam.

Lekař provádí výkon sám, abych prý se cítila lépe a více v soukromí. Dezinfikuje pole operačního řezu. Když mi obstřikuje místo, vyznačené genciánovou violetí, nepříjemně to bolí a mě se dělá mdlo při představě, co mě ještě čeká. Přesto navenek bezstarostně odpovídám na otázky, které mi lékař pokládá, aby mě rozptýlil. Stále necítím žádnou bolest. Asi po čtvrt hodině mi lékař ukazuje výjmutý novotvar. A já zjistím, že je vše hotovo, včetně zašití ranky.

Ale novotvar se mi nelíbí. Moje pseudozdravotnické nitro okamžitě buduje představu, že tak nějak může vypadat i liposarkom a já opět propadám značné skepsi. Ale samozřejmě to maskuji vděčným úsměvem a slovy díků.

Po nezbytné cigaretě a kávě pro zotavení, opouštím nemocnici a nezbývá mi, než čekat na výsledek histologie.

Pokračování příště. Milada
holky
DORI
| 15. 6. 2010 14:59
ahoj holky, jen tak jsem odskocila k pocitaci kouknout zda miladka nepise, je to opravdu moc zajimave. Myslim Miladko, ze jsi moc hodnej clovek, citim to z Tebe.Citliva a hodna, Jsem rada, ze jsi sem dosla a poznali jsme |Te.
Market, to myslis, jak ta pani psala te Marcele, ze at ji osobne na meil napise a ja k tomu napsala, ze si i ostatni radi prectou at odepise verejne, ze? To jsem byla ja, Ja se pred roke a neco objednala take, Doktorka mi to zavrhla, hlavne tu cestru a mela jsem tech klidovych 6 tydnu. i bez rehab, Smutna,ale dala jsem si rict, no nekdy kdyz ctu, mam pocit, ze to je jen takove psanicko ,ale nejak extra zazraky se nedejou. Proto jsem chtela vedet od nekoho koho znam, jak to funguje a zda opravdu pomohl, Dekuji,Ti, ze jsi reagovala a konecne znam nekoho. Ja mu opsala svuj nalez a take mam prasklou 8mm plotynku venku, napsal mi, ze mi pomuze a bude zdrava.ted od tebe ctu, ze Ti na prasklou plotnu rekl, ze to neumi pomoct. Ja bych dala jeste 2 tis, za cestu a tak asi by bylo zbytecny tam jezdit, Doktorka mi rika, ze cvicenim stuhle svaly,-spazma, se rozhybou a take masaze mi dela manzel, minim, 2x v tydnu, i to natahovani svalu, mekke techniky, v laznich ho to fyz, naucila, jeste rikala, jak to umi, ze by mohl delat i za ni. Tak kdyz vim, ze jen masituje, uz asi nebudu uvazovat. hlavne na to moje se neda pritlacit, ale velice jemne, jinak to boli, muz mne jen polozi ruku na to misto a uz to citim, jako kdyz mas modriny silne, Tak bych se bala te silne masaze.
No opravdu Ti moc dekuji, ze jsi napsala a zareagovala na to. Verim, ze bude dobre, snad ta druha strana neni praskla, ono je asi lepsi svoje plotynka jako kovova a tak mysleli, ze se to usadi. Mne doktorka navrhuje ty cvicky na sleandr, nebo jak se to rika, vubec nevim, nechce se mi jit se podivat, to lezis na stroji a ty cvici za tebe, pry to pomaha na bricho a hlavne bricho nesmime s plotynkama pestovat. ta co to vede, sama byla na tom jak ja a bez operface se cvicenim pry dostala z toho a ted ma toto studio a pomaha dalsim, uz jezdi i lyzovat pry. no zatim nebyl cas, asi az na podzim pujdu, pokud vydrzim do te doby.
Stanicko milacku, jsem rada, ze je nejaka zmena k lepsimu, ja o te akupunkture slysela a proto jsem doufala, ze ti pomuze, take uvazuji nad tim, jen kde dobreho sehnat, az budu vedet o nekom blizko, Majko kdovi, co ty, mozna by to take melo neco do sebe. Holky jinak bude bez Uz kvete,.... tak nezapomente si natrhat a nasusit, je dost drahy na kupovani i dobirka a ted kvete i kostival, tak hura do prirody a nakladat. zasoby na zimu, ten je nenahraditelny, kazdy doktor vam rekne, ze neda se mu kupovany vyrovnat, i lecitel to prizna.nejlepsi ucinky ma pry az na podzim tak v zari, ale lepsi neco jako nic, ted ho je hafo vsude kam kouknu.
musim bezet sama chyba omlouvam se, nemam cas si to ani projit jen klepu na klavesnici jak o zavod, cas utika a neni cas to projit a opravit chyby. pa pa pozdravuji vsechny, byla bych moc zvedava jak jsi na tm Broni. Je to uz lepsi od operace? napis. drzim vsem palecky at je to jen lepsi.Mirka
ahojky
Maky36
| 15. 6. 2010 13:50
ahoj holky, vsechny vas zdravim .

Take obdivuji, Miladko, Tvuj sloh, je to krasne napsane a cekam tez dalsi pokracovani....

Pavlinko, jsem moc rada, ze uz mas rozvod za sebou a moc ti preji, aby ses nadobro odlepila ode dna a mela uz jen a jen vse lepsi. Musi to byt hodne tezke, kdyz jsi na vsechno sama a jeste mas takove zdarvotni problemy! je mi to lito. Ale verim, ze uz jiste bude lepe!

Stani, je super, ze zabira akupunktura, jen tak dal ! Hlavne, abys na MRI mela negativni nalez a pak bude take jiste vsechno lepsi. Jdes 21.6. ze ?

Mirko, koukala jsem na diskusi o vyhrezech a ty jsi tam psala, ze chces info o panu Slechtovi? Ja k nemu zacala chodit myslim nekdy v rijnu 09. Prvni navsteva cca na hodku, cena 1300,- Kc, ale pry je to individualni. Prohledl moje CT, rekl k tomu, co si mysli, a ze by mohl pomoci. Masiruje dost silne stehna ze strany, pak i tu bederku a kycle a tvrdi, ze by to melo pomoci, ze stazene svaly tahaji ty plotny ven. Je velmi sympaticky, mily a snazil se dost. Kazda dalsi navsteva stoji 500 Kc, je to pul hodky. Bohuzel nepomohl, protoze ta plotynka byla praskla a cela vysypana, to rekl, ze nezabira. Kazdopadne jsem mu verila, chodim k nemu i ted, aby povolil ty svaly. Jenze, jak jsem psala, ta sama plotna mi leze na druhou stranu, boli me ta druha noha a Slechta nepomaha. Rekl, ze pokud je praskla i na te druhe strane, tak to nepujde. Tak si myslim, ze mam dost smulu, protoze co jsem cetla, hodne lidem pomohl. Kdyz je nekdo z daleka, jede i s nekym z rodiny a toho on nauci ty masaze, aby nemuseli tak daleko dojizdet.
Ja ted cekam na neurochirurgii, kam jdu az 28.6. Musi rozhodnout, zda nebude potreba tu plotnu vyndat celou. Jsem z toho na budku, protoze s bolsti a strachem, kam az to muze zajit , zit nechci, ale druha operace me desi! Hlavne zase, co s malou, od zari jde do skolky a to musim fungovat, aby to zvladla. Ja proste nechapu, proc ti doktori uz pri te prvni operaci tu plotnu nevyndali celou, kdyz videli, ze je na cucky.....dalsi reseni, trapeni, organizace hlidani, coz je megaproblem!

Mejte se vsechny co nejlepe, at nic neboli!
ahoj Marketa
Miládko moje
cumacek
| 15. 6. 2010 11:52
Ahojky
Nevím co k tomu ještě dodat,jsi prostě užásná žena a máš sdríčko na pravém místě.Mynula jsi se povolání,měla jsi fakt být spisovatelkou,je to nádhera číst,jsi takové naše zlatíčko,Stále čekáme na další pokračování,až to zase budeme hltat.Tak koukej rychle psát dál.A jak ti vůbec cítíš?
Mám tě ráda

Pavlínko,Ty nebuď smutná,nebo budu také břečet.Znám jaké to je,tak ti dobře rozumím o čem píšeš,já si tím také prošla a stále to nemám vyřešené,čekáme stále na majetkové nemůžeme prodat byt.Neboj,čeká tě také v životě štěstíčko já ho také našla a věřím ,že u tebe přijde brzy a co tvůj přítel ještě to pokračuje,Asi jsem moc zvědavá viď?Ale cítím s tebou a držím ti palečky aby ti v životě teď vše vycházelo a splnilo.

A co vy ostní děvčátka,Broničko jak je tobě i když jsme zpolu mluvili.Markét a co ty? Miruško,dnes je to lepší asi trochu zabíra ta akupunktura a od zítra mám další rehabilitace.
A co Haničko,Naděnka,Kačenka,Krystínka,Adam,Martinka a snad jsem na nikoho nezapoměla.Všechny Vás moc zdravím a posílám hudlánka a dny bez bolístek.
Mám Vás ráda
pavli
DORI
| 15. 6. 2010 09:27
Pavlinko tak uz je to za Tebou? drzim Ti palecky, zvladnes to, znam Te a jsi statecna. Jsi i moc pekna zena ,prijemna a bude dobre, Jsem si jista, .
Miladko, take napinave cekam na pokracovani a koknu zda jsi nebyla vzhuru a nepsala pokracovani, uz jsem i myslela, ze nepujdu na diskuzi tyden a pak si to poctu najednou. urcite by Te uzivilo psani, mas dalsi moznost uzivit se a tot i z domu.kdyby te boleli nohy.
Stani, jak Ti je, Broni take nepises, holky ja vzdycky kouknu jak Vam je a nikdo nic nepise, Nadi a co Kacka.? vsechny pozdravuji letim uz pryc, mejte se krasne Mirka
Krásné ránko
nedinka
| 15. 6. 2010 08:55
Miládko, proč Ty nepíšeš knihy? Já , ačkoli nejsem čtenářka, bych se určitě kvůli Tobě na čtení dala....Píšeš takovým způsobem, že každé Tvé písmenko doslova hltám....Jinak díky za zprávičku, jsem ráda, že mi poradíš a moc Ti za to děkuju...Vůbec to nebylo tak, jak jsi mi napsala...Podpůrčí doba mi končí v říjnu...Tak mě zajímalo, co mě čeká pak...
Broničko, snad už je Ti líp a Tvůj stav se zlepšuje...Držím palečky
Holky moje, všechny Vás moc zdravím...Mirečku, Majku, Peťku, Hanku, Markétku, našeho milovaného Čumáčka, Naděnku, Kačku, Kristýnku a nesmím zapomnět ani na Adama...

Já si byla včera vyzvednout papíry k důchodu, zítra to tam zavezu a budu čekat....jak já bych byla štastná, kdybych dostala částečný důchod....už se mi nabízí i pár brigád, tak by se má finanční situace trochu zlepšila....Z nemocenské táhnu dům a živím dvě děti...je to o hubu....Mám za sebou rozvod, takže opravdu nic moc....a není nikdo, komu bych se mohla vybrečet na rameni...Holky, budte rady, že se máte o koho opřít a kdo Vám v naší nelehké zdravotní situaci pomůže....Vím, o čem mluvím....Nějak se to na mě ted nahrnulo, pořád se plácám u dna a ne a ne se odrazit....
Omlouvám se, ale musela jsem si vylít srdíčko, ikdyž vím, že každá máte svých starostí až až...Už tu bulím a nevidím na klavesnici, takže ahoj.....krásný den všem

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
8. 6. 2025 21:16
14473
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39