Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Zdravím
1majka
| 15. 6. 2010 07:41
Tě Miládko a samozřejmě i ostatní.
Úplně jsem shltla pokračování.Už jsem se nemohla dočkat.Miládko mám tě moc ráda a dobře vím o čem píšeš.Vždyť i když jsme navenek ženy silné,přeci jen jsme zranitelné.Já mám dneska volat na výsledky na gynekologii a jen zvednutí sluchátka bude vyžadovat určité překonání sebe sama.
Zítra jdu na EMG, kde budou zjišťovat na kolik procent zůstala moje levá noha citlivá. Pak dám vědět.
Přeji Ti krásný den vždyť musíme být rádi za každé nové ráno. Ahoj Majka
A pokračování třetí - věnované Majce
Lesanek
| 14. 6. 2010 21:12
III.

Do Vánoc zbývá několik dní. Jsem v práci a zdvihám vyzvánějící telefon. Volá služebně známý chirurg. Potřebuje doplnění k písemnosti. Je to starý praktik a velmi příjemný člověk. Náhle sbírám odvahu a prosím o radu. Domlouváme se na pátek. Pokládám telefon. Proboha, co mu vlastně řeknu? Že jsem si sama stanovila diagnozu a vyděsila se na nejvyšší mez. A co když řekne, že se stím musí něco dělat. Nerozbrečím se? Nezhroutím se? Dívám se na mlčící telefon a naprosto neteatrálně si říkám: "Hic Rhodus, hic saltá." /Zde je Rhodus, tak skoč/

Kdyby se slunce v pátek prodralo těžkými, zimními mraky,vidělo by, jak nepříliš odhodlaně směřuji k budově nemocnice, která je součástí areálu mého pracoviště.
V přízemí, nevím proč ignoruji výtah a běžím po schodech. V rekordním čas absolvuji tři patra.
Před ordinací pak sotva popadám dech a viditelně se mi třesou ruce. Když mě lékař vidí v tak zuboženém stavu, jedná se mnou velmi šetrně. Pod jeho vedením zhluboka dýchám a nepřipouštím si žádné černé myšlenky.

Samozřejmě díky této péčí se stydím přiznat skutečný důvod své vyčerpanosti. Po chvíli je lékař mile překvapen, jak se rychle vyrovnávám se svoji, podle něho momentální krizí.

A tak chvíli hovoříme o práci a o počasí.Pak se mě taktně zeptá, v čem spočívají moje potíže. Vyšetří mě. Nabídne cigaretu a kávu a ujistí mě, že jistě nejde o nic vážného.

Pak, jen tak mimochodem poznamená, že ovšem je rozumné novotvárek vyjmout a jen pro jistotu ho poslat na histologii. Neznámým, ukňouraným hlasem se ptám, jak mi to bude řezat. Klidně odpoví, že v místní anestezii.

Moje bláhová naděje, že mě uspí a já všechno zaspím se rozplývá. Kdybych se nestyděla, polkla bych cigaretu a křičela nahlas. Ale společenské zábrany jsou prospěšné. Navenek klidně si kazím zdraví kouřením a kávou a přitom
si domlouvám termín chirurgického zákroku. Pak mě lékař doporučí, ať se zbytečně netrápím. Přes předstíraný klid, odcházím s očima plnýma slz. Nezúčastněný pozorovatel by možná řekl, že mám zánět spojivek.

Pokračování příště. Zdraví Milada
Dobré ráno
1majka
| 14. 6. 2010 08:41
Miládko a všichni ostatní.Jen co jsem oči otevřela honem jsem otvírala chat. Ty jsi úžasná žena s velkým Ž. Již celé tři dny nevím jak si lehnout,sednout nebo co vlastně udělat.Záda šíleně bolí protože reagují na počasí a před bouřkou se taky bouří. S velkou radostí jsem si přečetla tvé vyprávění a moc mě to potěšilo,i když téma je vážné.Ty to umíš ale tak nádherně podat,že už teď se těším na pokračování.
Holky co je s váma,že nepíšete? Pomalu začnou prázdniny,děti budou doma a bude zase méně času. Tady prší a i se hodně ochladilo je 15 stupňů. To je velký skok z 35 stupňů. A pak máme být fit.
Přeji všem pěkný den. Majka
Je hluboká noc a já nemohu spát, bolí mě koleno a proto ....
Lesanek
| 14. 6. 2010 02:29
Pokračování druhé
Probouzím se. Venku je tma. Moje ruka se bezděčně, za to ale okamžitě ,dokne několika hrbolků co mi vyrostli na kůži u ledvin.Srdce se mi svírá. Svět se v této době zdá pro mě prosycený zhouným nádorovým bujenímJak to říkal lékař v televizi? Na nic nečekat a jít okamžitě k lékaři.Je to jasné, . Rychle vyhledám lékaře.Je třeba mít jistotu.Bezděčně vzpomínám na pacienty s rakovinou z dob své krátké zdravotnické služby, před tím, než jsem začala studovat práva.Neveselá statistika. A co když jsen na tom také tak?Ale vlastně nic nevím. Sakra, Představa, že by tu Dita zůstala jen s tátou mě děsí.Mám o ně oba strach.Muž. klidně oddechuje a spí klidným spánkem spravedlivých.Vstavám a jdu se podívat naDitu. Holčička spí jako dub.Odhrnu ji dlouhé vlásky z tváře a pohladím zlatou hlavičku.Zavrní a blaženě se protahne. Nevzbudí se. Je sobota a má před sebou spoustu času,Osaměle si jdu zase lehnout. Kolem osmé se naše rodina probouzí. Dita přiběhne se svýn poštářkem pod paží, skočí doprostřeed letiště . Lehne si a začne povídat.Střídavě ji hladíme, každý z jedné strany. Proto má tak krásně kulatou hlavu.
Kocour je blaženy a kecá a kecá. Celý táta, v pohodě od rána do večera, myslím si a nutím se do úsměvu. Moc mi to nejde. Strach mi udělal z úst přímku. Celý volný den je pro mě dlouhý a šedý.Milado, co Ti je, ptá se můj muž..A já málem brečím, když mu sděluji, že mám strach. Ale je tu dita, ta nesmí nic poznat. A tak Vařím, peču, uklízím, peru, protože v činnosti je největší únik zlé a nemilé realitě.Večer přišli známi, už se zase směji a zivot jde dál.
Pokračování příště . Milada
KDYSI MI VYŠLO V JEDNOM ČASOPISU
Lesanek
| 13. 6. 2010 18:53
Ahoj děvčátka, slíbila jsem, že něco napíšu, a protože příklady táhnou, domnívám se, že je dobrá doba , když Vy píšete málo. Toto povídání mi kdysi , před mnoha lety vyšlo v jednom měsíčníků. A protože mám důvod předpokládat, že jste ho žádná , vzhledem k tomu, že je tomu 25 let , nečetla, můžeme si to oživit. Samozřejmě na pokračování, abyste se najednou nenudily. TAKŽE.

S T R A C H - ČÁST PRVNÍ

JE SKVOSTNÁ ZIMA. TEPLOMĚR SI TO VESELE MĚŘÍ NA
-20, POD NOHAMA TO CHŘUPE a vzduch je ostrý jako břitva. Stromy, pod kterými stojím, pyšně nesou zmrzlý sníh. Jsou si vědomy toho, jak jim to sluší. Pod nimi je zamrzlý rybník. Na něm klubko dětí a můj muž. Dita drží tátu za ruku a společně s ním bruslí. Pak se rozhodne, že půjde poradit Markétce. Pustí tátovu ruku a statečně se ke kamarádce vydá. A už slyším jak ji radí. "Podívej se, takhle se stojí a takhle se jede," oznamuje ji zvonivým hláskem. "A bác". řekne klidně, když sama po zvláště
smělém oblouku padá. Markétka na ni hledí s obdivem. Protože sama zatím hodně leží, připadá ji Dita jako sportovec první kategorie. Po bříšku ke mě dorazila Marienka. "Těta, ja buděm krasokorčuliarka," informuje mě když vstává . Znova upadne, a opět vstane a vytrvale bruslí v nejfantastičtějších polohách. Ani bych se při její vytrvalosti úspěchu nedivila, myslím si a sleduji dál to zimní divadlo s mnoha dětskými herci. Je mi dobře. Uplynulé dny jsou za mnou. Můžu se zase smát až k slzám a normálně žít. Jdu se projít kolem rybníka, abych nezmrzla a teď už s nadhledem odvíjím v hlavě film svých zážitků z nedávné doby.

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ , - ZDRAVÍ MILADA
krasny horky vecer:-)
Maky36
| 10. 6. 2010 22:54
Preji vsem krasny vecer,

Stani,je mi lito, ze mas stale takove bolesti. Jsem moc zvedava, co najdou na MRI. Podle toho, co rikaji, tak je to absolutne presne vysetreni....., drzim palce, at tam neni nic vazneho, ale aby nasli duvod a pomohli od bolesti!

Srnecko ( promin, nejak jsem nepostrehla Tvoje jmeno, Tobe take moc preji a verim, ze budes mit jiste mimco. Vzdyt jsi tak mlada, to mas tolik casu se dat do poradku!
Ja mela KLarku az ve 33 letech a neprislo mi, ze by to bylo pozde. Tak bud uplne v klidu, az se uzdravis, jiste to pujde!

Kristynko, to je uzasny, ze Ti doktori rikali, ze je mozne mit mimco uz po 8-mi mesicich od operace . Mne kazdy rikal, ze az po roce, tak je to asi individualni. Drzim palce, at se ti ztrati ta cysta!

Myslim, ze Miladka se ptala, jak je to 3 mesice po operaci - ja to mela tak. ze po 3 mesicich jsem se zacala citit stale vice "normalne", porad jsem nabirala silu. Kdyby me nezacala bolet ta druha, zdrava noha ( mam krokazany maly vyhrez, nevim, proc se to stalo, na neurochirurgii jdu az 28.6.), tak si myslim, ze bych uz byla relativne skoro v pohode, jsem nyni 5 mesicu po operaci.

Jinak take nechapu, proc maji trable stale jen ti hodni lide, kolem sebe takovych pripadu vidim plno. Ale asi to tak fakt je .

Mejte se vsechny moc fajn, musim koncit, jsem z toho vedra dnes nejak mrtva. Byla jsem dopoledne s Klarkou v ZOO, sice narocny kvuli vedru, ale uzasny .
Marketa
krásný sluníčkoví den
cumacek
| 10. 6. 2010 16:03
Ahojky Miládko
Já jsem po operaci už 13měsíců a stále mám problémy a nikdo mi nedokáže říct od čeho to je.Jdu 21:6. na MRI tak jsem zvědavá co tam budu mít.Já každému říkám ,že se mi tam někde stlačí šroub a každý na mě kouká,jeden pán měl udělanou také stabilizaci a nesnášel je a museli mu je vyndat to já myslela,že to už pak nejde,že je to na trvalo ale asi jo!!!!
Každý mi říká cvičit cvit ale já se cítím stejně bez cvičení i ze cvičením.Jinak v lázních bylo dobře parta super,je to malá msnička ale je to tam hezký a domácký.A všichni moc ochotný a hodný.Jak ti můžu poradit,mám stažené cviky tak ti je můžu poslat ale jde to jen přez skype na meil ne je to dlouhé a nepobere to,tak jestli chceš tak mi napiš tvůj skype a já ti je pošlu.Jinak to chce se šetřit netahat nic těžkého a ani by člověk něměl luxovat,tak to by jsme nesměli nic.Mě dr.v lázní poučoval byl také po 3 operacích a má 6 šrobů a dva má ulomené a už mu nejdou vyndat.Dnes mi to bolí, musela jsem si vzít prášek byla jsem ve městě ***t a mám toho dost.Teď mi dr.dala místo lexaurinu(OLWEXYA) TAK UVIDÍM JESTLI BUDU KLIDNÁ.Tak se opartuj a dávej na sebe pozor kočičko.

Krystínko,budu ti moc držet palečky aby ti vše dobře dopalo a byla jsi fit a mohla mít to vytoužené miminko.

Haní,Pavlí a ostatní mi jsme tady sestava stále nás to bolí já to také říkám ,že hajzlové mají štěstí a hodný ne.
Tak se opatrujte a užívejte sluníčka pa hezký den
Mám Vás ráda
krasné pocasi
krisvystrc
| 10. 6. 2010 10:51
ahojky, rodinko

venku je nadherne, tak se snazim si s malym uzivt na zahrade, dneska mam v planu napustit bazen, tak se treba i ocakame...
holky na kontrole sem se ptala kdy muzu mit mimi, a on mi rekl ze mi pise kontrolu za pul roku a ze kdyz prijdu z briskem tak se zlobit nebude.. ze 8 mesicu po operaci je uplne dostacujici..a to same mi rekli na gynde.. ze jde jen otu jizvu na brise aby se mi poradne srostky ty brisni svaly a jinak nevidi problem.. tak holky zkuste se zeptat a sup skocte na to... ma za pul roku jdem na to
teda pokud bude ta cysta pryc.. nevim zda sem vam presne psala co mi nasli, tak to pisu ted, mam v brise volnou tekutinu a 4 Cm cystu.. tak zatim papa jdu malemu dat najest..ahojky pusenky moje
sluníčko
srnka
| 10. 6. 2010 07:30
Ahoj holky.
Po dlouhé době píši. Jsem taky v jednom kole, tak, že večer uvidím postel a už spím.
Mamka byla na operaci s tenisovým loktem, i když mi hodně pomáhá, co může, tak to dá zabrat celá domácnost (rodinný dům+zahrada+stavba...atd.)
Záda pobolívají, ale už méně. Ozvala se krční pátěř...
Holky ta páteř nás zlobí všechny.
Spíše mě začaly natíkat nohy...

Kristynko, budu ti držet pěstičky, at se ti to vstřebá a nikam nemusíš na operaci. Neboj a bud silná, my ženy toho vydrříme opravdu hodně.. a bude zase lépe....uvidíš...hlavu vzhůru...

Jednou jsem slyšela větu, proč špatný věci se dějí hodným lidem? tak to opravdu nevím...

Pavlínko, už jsem se bála , co stebou je, asi to opravdu nemáš lehké. Myslím na tebe a hlaně ti přeji, aby ty stresy byly už pryč. a samozrejme te nebolely záda...už se těším, jak se v Hodoníně sejdeme

Markéto, s těmi dětmi , 5 let od sebe...však uvidíš, určitě to dobře dopadne. Taky jsem už chtěla mimi (27)ale prej si mám dát nejdříve záda dohromady...tak taky musím čekat..a kdoví , co bude pak...trpělivost i růže přináší..

Broni, STáni, Mirečko, MIladko, Adame, a všichni ostatní, mějte se pěkně a nějak přečkšjte to vedro. Nevím, jak vám, ale mě to celkem dělá zle, bolí mě hlava (i když vypiju 4,5 l obyc vody). Pro moje tělo je to šok...

Přeji všem, at už je konec blbé době...
a zase pár slovíček
Lesanek
| 9. 6. 2010 23:15
Ahoj Broni , pokud se ptáš na pocit s jizvou, tak se neboj, je to v pořádku. Já nevím jestli to řeknu přesně, ale jak ta jizva srůstá, nastává tam hojení a vytváří se takový pruh z keloidu. To je to tvrdé a nesympatické , co cítíš. Ten je trochu nepoddajný a tak, když si na něj sahneš, moc ho necítíš a tím také nemůžeš cítit co je pod tím. Jak pokračuje hojení, ten keloid se vstřebává a nakonec zůstane taková úzká jizva, která není ani moc vidět. Nedělám chytrou, ale kdysi jsem odmaturovala na zdravotnické škole a tyto poznatkym mám z předmětu chirurgie. Jinak je dobře, že cvičíš, a mám pocit, že ani při cvičení nemáš potíže, což ti přeji. Mě dělá trochu potíže stání na té noze, kde mám díky letitému útisku nervů, nervy poškozené, snad vratně. Tak Broni drž se. Ahoj
.
Čumáčku, ráda jsem si přečetla Tvoje řádky. Nemáš nějakou zkušenost pro mě, když budu za 14 dní 3 měsíce po operaci? Ráda si nechám poradit. Člověka všechno nenapadne. Jak je Ti po lázních, někdy, když odezní reakce, udělá se dobře. Jinak, pobavila ses tam, nebo to byla nuda. Mě se velmi líbilo předlolni v Jáchymově, byla jsem v Běhounkovi a prostě krása. a v přízemí byla kavárna, kde jsem si i chodila kazit zdraví kávou a kouřením, a zajímavé tam bylo, že se všichni bavili se všemi a byl tam, jak se říká vlastně velmi dobrý kolektiv. Pak jsem byla v Bohdanči, protože jsem to chtěl mít blíž od Prahy, ale to už mě tak bolela páteř, že jsem nemohla bolestí spát a sotva jsem to přežila. Teď, jak už jsem psala, do lázní nechci, budu chodit na rehabilitaci do Thomayerovy fakultní nemocnice, mám to blízko a budu doma. Ale už končím, protože se bojím, že to počítač pohltí. Měj se hezky a napiš mi, jak dlouho jsi vlastně po operaci. Ähoj.

A teď ahoj všem holkám, co jim není dobře a je jim z toho smutno. Musíme si uvědomit, že na tom jsme ještě pořád velmi slušně, když chodíme, myslíme, radujeme se ze svých malých dětí, nebo z dětí svých dětí, parádíme se, koukáme do zrcadla. A vidíme jaro. A když jsme tak schopné, že s přehledem válíme na internetu, fotíme a tak dále a tak dále. Prostě žijeme.
. Moc zdraví Milada
Ahojky rodinko moje
cumacek
| 9. 6. 2010 13:48
Ahojky
Tak Vás všechni po delší době zdravím.Nějak nestíhám,stále jsem v jednom kole.Včera jsem byla u neuroložky a obvodní a byl o půl dne pryč,pak chodím na tu akupunktůru a stále něco.21 jdu na MRI bederní páteře.
Koukám jak jte děvčata všochni na tom blbě,je mi vás líto.

Markétko,něboj nevěš hlavu vše se srovná a bude ti dobře a přijde to vytoužené miminko,moc ti ho ze srdce přeji.

Kačence také držím moc palečky aby jí bylo lépe a vydželo jí to a nemusela na další operaci.

Miládko,to je dobře ,že jsi se zase ozvala,chybíš nám tady,ty se nám také opatruj a dávej na sebe pozor.

Broničko zlatíčko,to je blbost abysi nosila do postele ten korzet to ti bude tlačit a páteř to nedelej.Ty se také opatruj a nic nedělej a odpočívej.

Pavlínko,tobě to také koukám nedá pokoj,jsme tu všichni lazaři.Tak nic nedělej a odpočívej alenoš!!!!!!!

Miruško,ty jsi asi v jednom kole a máte hodně práce.Máte všichni hezké vnočátka už bych také nějaké chtěla ale musím si jěště počkat.

Tak se všicni mějte krásně počasí nám přeje tak vyhřevejte zádíčka at se nám prohřejou a je nám lépe.pa Stáňa
mám Vás ráda a zdravím všechni ostatní
Ahojky Miladko,i ostatní děvčata !
Brona
| 8. 6. 2010 17:23

Ahojky Miladko,i všechny ostatní děvčata,i Ty Adamku !Miladko,ani si nevíš představit,jakou mám radost,že si mi napsala .Miladko,cvičím,od prvního dne,od operace.Mám takovej papír,tam sou nakreslený postavičky na zádech,a zvedá se noha do hora,pak jemně do boku,pak ležíš na pravé straně,a zvedáš levačku do hora...Sou to ůplně jednoduché cviky.Pak stojíš,a unožuješ,pak mírné podřepy,podřep,a přenášení váhy z jedné nohy na druhou,a přitahování paty k hyždím.Dnes mi právě moje neuroložka konečně vysvětlila,co mi dělali na operaci.Takže mám vymíněnou plotýnku,mám titanovou,pak mezi obratlema mám něco,aby se mi netřeli obratle o sebe,pak to po obou stranách mám nějak vystužený železama,ty 4 šrouby a zase tam nějaké železa.Dr.mi řekla,že jsem skrátka plná železa.Taky se mně ptala,jak sem dopadla na posudkové komisi,když sem jí řekla,že mám zase prodlouženou podpůrčí dobu,tak se naštvala,a řekla,že mám nárok na plný inv.důchod.Jinak ty chladivé mastičky mi nedělali dobře,jen teplé.Ale od bolesti mi pomáhá ta mastička,volá se to Konopní mazání,dává si ji i náš čumáček!Ta mi pomáhá.Taky mi dr dnes povolila pomalu posedávat,ale na vyvíšené židli.Tak sem ještě moc zvědavá,co mi řeknou na Homolce,až tam 30.6. pojedu na kontrolu.A o tom vím taky Miladko,že jak Ti jednou načnou páteř,už v tom lítáme.Je to podle mně jistý,že pujdeme i na další operace.Jen si někdy říkám,nač to operovali,když je to jen na chvíli?Mám z toho docela taky depky,hlavně když to někdy dost bolí.Ještě sem si jízvy po obou stranách zad natírala měsíčkovou mastičkou,ale pak jak mi to hnisalo,tak si dávám framykoin.Teda manžel mi to natírá.Ještě sem se chtěla zeptat,je to normální,když si necítím místo pod jízvama,a mezi jízvama?Myslím nad zadkem,a mezi jízvama,u páteře.Mám to jako gumu,fuj!No,ale už sem spocena jak kůn,dlouho stojím.Musím do postele.Brzo se zase ozvu.Všechny Vás děvřata zdravím,mějte se moc,moc pěkně,a nebudte smutné,a v depresích.Je to chytlavé.Posílám pusinu,pa pa,Brona
Jak cvičíš
Lesanek
| 8. 6. 2010 16:23
Ahoj Broni,
chtěla jsem se tě zeptat, jsetli cvičíš? A pokud ano, jak. Mě totiž proti bolestem dost pomáhá cvičení a rotoped. Tak by mě docela zajímalo, co doporučují na Homolce. Z Motola jsem cvičila hned od začátku, a i když mě noha s poškozeným nervem dost bolí, vidím, že dráha poškozeného nervu se zkrátila. Jinak nejsou žádné léky, po kterých by ti ustaly bolesti, dostala jsem i nějaké DHC, vůbec to nezabralo, ač se to řadí mezi velmi účinné léky, tak jsem to vrátila neuroložce, abych zbytečně nefetovala, třeba to někomu pomůže. Jinak se mi hodně zhoršila krční páteř, a tak vzpomínám na ty co říkaly, že kdo jde s bederkou, dočká se i operace dalších segmentů páteře. No doufám, že neměly pravdu, to bych se mohla do nemocnice odstěhovat, o což vůbec nestojím.
Ješte můj poznatek, někdy jsou lepší obklady vlažné až chladnější, než teplé.To si musí každý vyzkoušet. Ale také jsou dobré ty ledové gely - modré- cena asi od 80,- Kč a nebo naopak teplé - červené. Ty modré si někdy aplikuji třeba jen na jizvu a její okolí, a dost to co do pocitu pominutí slabého bodání a pobolívání pomáhá. Ale jinak jen čekat a věřit, nic jiného nám nezbývá. A podle mého názoru při kontrolách na neurochirurgii, pouze konstatují, zda se hřeby či jiné příslušenství nepohnulo, a pak je to "in situ", a to je v podstatě v šechno. Jen cvičit a čekat.
Kecám, kecám a v noci mě tak bolelo koleno, až se mi dělalo zle od žaludku. Tak jsem ho natřela modrým gelem a usnula.
Přeji Tobě Broni , ale i všem ostatním holčičkám méně bolesti, a už se chystám, že napůšu nějakou pitomost, ale nějak mi to nepálí a nerada bych nudila. Zdraví Milada
Ahoj rodinko
anonym
| 8. 6. 2010 10:13
informace o Kačce, dnes ji pustí domů, teď čeká až dokape kapačka a manžel ji vyzvedne.Dostala jich 10.Lékař ji řekl, že to tlačí na nerv a pokud se to bude opakovat, bude muset znovu na operaciSnad k tomu nedojdeKristýnko, máš taky smůlu, ale ještě to může dopadnout dobře a na operaci nebudeš muset.Držím palečky mějte pěkný den
Dobrý večer,holčičky moje.
Brona
| 7. 6. 2010 22:51

Ahojky,zdravím Vás všechny ! Omlouvám se,že sem neodepsala ani na e-maily,ani tady sem nebyla.Čtu si tady každý den,po troškách,ale snažím se hodně odpočívat.Pořád sem hodně unavená,a taky mně to ještě moc bolí.Ta ůleva byla snad jen chvilková,ale aspon chvilku mi bylo fajn.Polepším se,a napíšu Vám.Miruško,Stáničko,Petruško...Pavlínko,já nevím,jestli jsi na PN.Já sem od 21.2.2009,a už sem musela 2 krát žádat o prodloužení podpůrčí doby na sociálce.To Tě ale musí předvolat na posudkovou komisi,jestli si na PN.O ničem jiném nevím,to Ti asi poradí Miladka.Já jdu zítra po prvé od operace k mé neuroložce."plně se na ni těším.A sem moc zvědavá,co mi o té mé operaci řekne.A taky co bude semnou dál.Takže nevím,jestli to zítra zvládnu Vám i napsat,protože je to od domova dost daleko,a nevím,jak tu trasu zvládnu.Ještě sem tak daleko nebyla.Děvčata,co beru ty tablety,Tramal Retard 150 Mg,tak skoro prospím celé dny.Už si připadám jako Šípková Růženka.Tak už zase jdu do postele,moc mně ty záda bolí,když stojím na jednom místě,když píšu po stajačky.Tak všem Vám přeji hezkou dobrou noc,a co nejméně bolestí.Mám Vás všechny moc ráda,pa pa, Brona .
vsechny zdravim
Maky36
| 7. 6. 2010 22:42
Vsechny vas zdravim .

Mirko, dekuji Ti za podporu ! Je to na prd, noha boli dost a na neurochirurgii jdu az na konci cervna. 5 let rozdil mezi detma je jiste dobry, ale ja nemam prave moc casu, je mi uz 36. Rekla jsem si, ze na to prdim, jak to ma byt, tak to bude.

Pavlinko, Tobe take dekuji ! Vidim, ze sama mas velke starosti, take drzim palce, at to vsechno zvladnes, co nejlepe!!!

Kristynko, je mi lito, ze mas problemy s brichem! jak dlouho se muze v tom brise vse vstrebat? Ja mela cystu v gyn.oblasti bricha a vstrebala se. Moc drzim palce, abys nemusela na operaci!!!

Vsechny ostatni vas moc zdravim, neni ted nejak pozitivni obdobi, kazdy tady ma nejake trable. Doufejme, ze bude lip a budeme psat, jak je vse dobry .
Ahoj Marketa
spatne zpravy
krisvystrc
| 7. 6. 2010 20:05
ahojky, od 7 od rana kdy pro me dojela sanitka me dovezla o pul 4 dpoledne.. holky sem na mrtvicu, uz sem si i pobrecela v nemocnici.. bolesti bricha ma za pricinu, 4 cm cysta a volna tekutina v brise...litala sem cele dopledne a odpoledne mezi neurochirurgii, chirurgii, urologii- utrazvukem urologii, ultrazvuk gynekologie , gynekologie pokud se mi to nejak nestreba nebo se mi to bude zvetsovat tak jdu na dalsi operaci asi... ach jo.. co sem kou udelala.. tak tohle jen info ode me..
zada jaks taks ok.. uz se snim sedet ale jen na jidlo
O jakou podpůrčí dobu jde
Lesanek
| 7. 6. 2010 18:49
Ahoj Nedinko, musíš uvést, jaké podpůrčí doby se týká ten dopis ze sociálky. Či-li, co Ti vlastně ukončují., je tam uvedeno podle jakého paragrafu. Když to upřesníš, snad Ti podám patřičnou informaci. Ahoj Milada
holky
DORI
| 7. 6. 2010 10:32
ahoj holky, Marketko, ja take verim a jsem si jista, ze to bude dobry a jeste budes rada, kdyz budes od deti moct do lazni. Vse chce cas, stejne se rika, ze je nejlepsi 5 let rozdil medzi detma, neboj nic se nedeje 3 roky to neni tak strasny, ja mela 2 do roky a to jsem si uzila, pak dalsi dve po 5 letech a uplne v klidu uz to slo, Muzu teda potvrdit, ze 5 let je dobry rozdil.
Pavlinko, vubec Ti nezavidim, asi ani nemas na nic chut, ze? musis to prekousat vsechno a take se to zlepsi, pak si zazadej zase o lazne po vsem ,mas narok na dvoje po 2 operacich, a ja pak zase dojedu za Tebou i manzel Te pozdravuje, Kdyz Ti to vyjde na podzim, to uz nedelame, a bude cas. Mlada se uz bude stehovat od nas do sveho a tak bude smutno bez vnucky. ale budem jezdit.
Broni co je s Tebou? Stanicko a ty take nepises.drzte se ja ted dosla od doktora, tak jsem snidala pozde a u toho si sedla k PC. Nadi doufam, ze s \kackou to je lepsi, a ty Krystinko take snad mas bricho lepsi. vsechny zdravim, drzte se Mirka
...
nedinka
| 7. 6. 2010 10:21
Ještě jsem zapomněla na Naďku a Kačku...co se stalo, že je v nemocnici??? Moc ji prosím pozdravuj....držíme ji palečky
Krásné ránko
nedinka
| 7. 6. 2010 10:19
všechny Vás po delší době moc zdravím...
Marky, neboj, všechno bude v pořádku a budeš šťastná....budu Ti moc držet palečky...
Stáničko, tak jak po lázních? Cítíš se lepší?
Broni, jak je Tobě? Mysli hlavně na to, že chce všechno svůj čas..., tak odpočívej co nejvíc....
Mirečko, Ty asi pro samou práci nevíš, z které do které, že? Pozdravuj manžela a bylo by fajn se někde sejít...co Ty na to?
Adame, odepsala jsem Ti do zpráviček...
Petí, Haní, Miládko a všechny ostatní, jste v pořádku?

Mě ted trochu trápí záda, nevydržím nic dělat...ikdyž se šetřím, tak třeba vstát z postele nebo ze židle rychle, tak to nepřipadá v úvahu.... Možná je to tím stresem, ve kterém poslední dobou jsem...týká se to riözvodu, takže žádná sranda. V pátek mi přišel ze sociálky dopis o konci podpůrčí doby...vůbec nevím, co to pro mě znamená....

Tak se mějte všechny moc moc hezunky....mám Vás ráda...papa
pro Mirku a ostatní
Maky36
| 6. 6. 2010 22:52
Ahoj Mirko, dekuji Ti za utechu, doufam, ze mas pravdu. Kazdopadne me noha fakt dost boli a hlavne me desi ta situace, ze bez jakekoliv zateze je plotna hned venku.... ja jsem si porad naivne myslela, ze po operaci budu v poradku a budu mit sanci na druhe dite a ono to asi nepujde, coz mi pusobi velke deprese. Moji KLarce ted na konci cervna budou 3 roky, chtela jsem, aby mela sourozence. A kdyz uz treba budu mit jen ji, tak si ji ted tak malo uzivam, kdyz resim jen ty pitomy zada, to bude hrozny v tech laznich....

Take zdravim vsechny ostatni
Ani nevite, jak Vam zavidim, ze problemy se zady prisly az ve veku, kdy mate vnoucatka. Jsou moc krasny, urcite vam delaji velkou radost
Mejte se vsichni moc krasne a at je jen lepe!
Hezky vecer.
Marketa
holky babičky
anonym
| 4. 6. 2010 21:52
Vy se máte, takové krásné vnoučátka, já se zatím nemám čím chlubit
Miládko, úplně jsem zapoměla poblahopřát k úspěšnému zakončení studi tvé dcery, jak píše Mirečka, máš být na co pyšná a moc Ti to přeji, znám ten pocit taky, ale to jistě každá máma.
fotka
1majka
| 4. 6. 2010 20:17
A ještě od druhé dcery.
AHOJ
1majka
| 4. 6. 2010 20:15
Taky posílám svá vnoučátka pro obveselení. Majka
holcinky
DORI
| 4. 6. 2010 19:45
tak dneska se to slunicko na nas usmiva a neprsi ani k veceru. To mam radost. Ja myslela, ze se mi tak pohorsilo z te zpravy z MR, ale mozna to take je tim pocasim.
Nadenko, to je mi moc lito, ze Kacka je v nemocnici. Na kdxy mate to more? snad bude do te doby dobra. Kapacky nekomu pomahaji. moc ji pozdrav Miladko asi Ti to nepomuze, kdyz mas kolinko po operaci, ale ja kdyz mne boli a to je casto piju ledvinove caje par dnu a pomohlo to zatim pokazde, cetla jsem na interneti, ze kolena jsou zrcadlo ledvin, ja nekdy ani nemohla drepnout. byli jak natekle a nedovolilo mi to i bolest. Treba zkus , alespon 3 dny. kdovi, snad to pomuze i Tobe. za pokus to snad stoji. Moc moc gratuluji holcine ke statnicim, Take bych byla na ni pysna.
Broni alespon Tobe je lip. Kristynko, snad to nebude nic vazneho a vse bude dobre. loucim se s vama Nadi mala roste krasne a delas nam radost, jak uz reaguje na cloveka, to je moc mile, pa pa drzte se vsechny, snad se to polepsi se slunickem. vsechny zdravim Mirka
ahoj všichni
anonym
| 4. 6. 2010 17:28
přeji pěkné páteční odpoledne.Včera byla Kačka hospitalizována .Dostala dvě kapačky ,Zatím dostává infůze a injekce a dnes byla na CT a RTG, zatím neví co se tam děje.Není už pokřivená, ale má stále bolesti a nemůže narovnat nohu a ani se na ni postavit.Miruško, malá je nádherná , dej ještě nějaké fotečky ať ná pohladíš na duši Miládko, snad bude kolínko poslušné, Dneska mne začaly taky bolet záda, tak snad to je jen ze stresu, je toho teď na mně hodně, já jsem velký cíťa a vše hodně prožívám.Kristýnko, to je divné, že Tě stále to bříško bolí a nedivím se že máš z toho depky, tak posílám pohlazení a hodně síly, aby jsi to všechno zvádla. a vyšetření dopadlo dobře.Zatím se sváma rozloučím, mějte se moc hezky
Musím bohužel souhlasit
Lesanek
| 4. 6. 2010 16:25
¨Milá děvčátka, musím bohužel souhlasit, že je pro naše diagnozy nějaká zlá doba. Bolí mě děsně levé koleno, skoro nemohu ohnout nohu, Občas i tak oteče, že nevím co dělat. Bolelo mě tak v celých zádech, až mi bylo zle od žaludku, to jak bylo hrozné počasí. Dnes je konečně hezky, tak je mi trochu lépe, ale koleno bolí dále. Mám to o to horší, že se musím obávat, aby nešlo i nějaký problém s endoprotézou, to by bylo zlé na druhou. Bolí mě svaly na obou nohou.
Ale na straně druhé, rodina je alespoň stabilizačně v pořádku, dcerka včera udělala státnice a stala se prozatím bakalářkou takže to je pro rodiče samozřejmě důvod k radosti. A tak své potíže snáším lépe. A ještě k tomu dnes svítí sluníčko a to je pro mě velmi podstatné. Až se trochu vzpamatuji, napíšu něco delšího pro odreagování a snad mi to počítač nevymaže.

Zatím Vás holčičky moc zdraví s heslem: "Vydržíme, nebrečíme!!!!!!!
marketko
DORI
| 4. 6. 2010 16:23
marketko nesmut, ja myslim, ze 4mm neni tak moc, ja mam take na pravou stranu L4-5 na 8mm a jeste i prasklou a jak dlouho nikdo nevi. Ani to nechteji operovat i primarka v nemocnmici rikala, ze vyhnout se tomu. Tak proto myslim, ze ty 4mm by neoperovali. a kdyby nahodou, ze to nekam tlaci a musi se to, tak lazne si uzij a pak pojedes znova.Bylo by skoda to odhodit. ja uz bych se nebranila laznim jako tomu bylo z jara. tak snad se kazdemu polepsi jak je slunicko a hlavne at nam vydrzi, zdravim vsechny co jsme tady Mirka
ahoj vsichni
Maky36
| 4. 6. 2010 13:32
ahojky vsichni , jak tak koukam, je to vsechno hodne nevesele, ach jo!
ja se musim take pridat k "depkarum", jelikoz jsem byla na CT, kde potvrdili posun plotenky o 4 mm vpravo. Je to ta sama, co mi ji operovali zleva, myslela jsem, ze ji celou vyndali a ono ne. Ted dela paseku na prave noze. Musim rychle s nalezem na neurochirurgii, kde mi musi rict, zda neni nutna dalsi operace! Mam uz termin do lazni na 11.7., tak abych tam nejela zbytecne. Jsem z toho na mrtvici, chudak moje mala holcicka, bude ruzne po babickach a nevim, jak obe prezijeme, ze se uvidime jen o vikendech.

Dnes je krasne, tak snad se nam vsem ulevi od bolesti.
preji vsem pekny vikend.
ahoj Marketa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518