Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

omluva
srnka
| 19. 5. 2010 16:25
Holky,omlouvám se,že se to tam dalo dvakrát, njn ,jsem jinde a je tu pomalý net...
konec deště
srnka
| 19. 5. 2010 16:24
Ahojky holky!
Díky za radu, že nemám dělat rotace..já myslela, že jen nějaký čas po operaci. a ono je to na furt jo?

Tak vidím, že to počasí trápí nás všechny. Cítím se hrozně, nic se mi nechce, záda bolí, do toho začala trochu táhnout zase ta noha, já myslela, že to se už nevrátí, cítím tu bederku...ach jo...Holky musíme odehnat ty mraky, sluníčko sluníčko sluníčko a bude zase líp...

Adame, to je šílený, ten náš stát se vůbec nestará o lidi,a ten tvůj doktor, tak toho bych teda hned vyměnila, tys platil 200Kč?jo? já mám ten pocit, že po mě dr nic nechtěla!!!!jenže s tím nic nenaděláme, jen si můžeme postěžovat, jak je to nespravedlivé....vydrž, bude zase líp...

Broni jen se nechej obskakovat a hodně spi.
Mirko, taky poznávám, že jsem začala lajdačit se cvičením, a cítím to docela dost...
Pavlínko, co ty, už je lépe?Petulko, jak se daří?
Co ostatní děvčata?
Holky mějte se pěkně a nějak ty depky odežente, třebas čtením nebo prací..mě to apson na chvilku pomůže..
konec deště
srnka
| 19. 5. 2010 16:24
Ahojky holky!
Díky za radu, že nemám dělat rotace..já myslela, že jen nějaký čas po operaci. a ono je to na furt jo?

Tak vidím, že to počasí trápí nás všechny. Cítím se hrozně, nic se mi nechce, záda bolí, do toho začala trochu táhnout zase ta noha, já myslela, že to se už nevrátí, cítím tu bederku...ach jo...Holky musíme odehnat ty mraky, sluníčko sluníčko sluníčko a bude zase líp...

Adame, to je šílený, ten náš stát se vůbec nestará o lidi,a ten tvůj doktor, tak toho bych teda hned vyměnila, tys platil 200Kč?jo? já mám ten pocit, že po mě dr nic nechtěla!!!!jenže s tím nic nenaděláme, jen si můžeme postěžovat, jak je to nespravedlivé....vydrž, bude zase líp...

Broni jen se nechej obskakovat a hodně spi.
Mirko, taky poznávám, že jsem začala lajdačit se cvičením, a cítím to docela dost...
Pavlínko, co ty, už je lépe?Petulko, jak se daří?
Co ostatní děvčata?
Holky mějte se pěkně a nějak ty depky odežente, třebas čtením nebo prací..mě to apson na chvilku pomůže..
holky
DORI
| 19. 5. 2010 12:44

ahoj holcicky. Miladko Ty se uz zase neozyvas.Broni. kdyz ti pisu meila, tak se zas na diskuzi neozyvam,ale prectu si denne. nemam tolik casu, porad se vyrizuje a beha, nedelam moc,neboj,ale dlouho jsem necvicila a citim to, az ted dva x jsem zase zacala,ale vcera nebyl cas.musim to dneska dohnat. holciny, ja uz jsem zoufala z toho pocasi zase, co se to deje, nam to dela velke problem\y. drzte se, at uz vas nikoho nic neboli, jste po opoeraci. Broni jsem rada, ze se nechavas obsakakovat..to je dobre,musi to tak zustat jeste dlouho, jen aby Ti bylo dobre.nema cenu si to pokazit, kdyz jsi tolik vydrzela. Miladko ozvi se Stanmicko, alespon aby to bylo lepsi a k necemu ty lazne. Dosel mi ten facebok,ale ja se tam nechci registrovat a davat svoje inic., na internet a bez toho mne to nechce prijmout. uz se mi to podruhe vratilo. Tak az nemas pocit, ze Te odmitam. To ty vis, ze ne, ze jo.Uz Ti to konci tento tyden, ze jo, to je skoda. Liduska se neozyva, jak ji je\,?Lidunko::: halo.????... ozvi se?????? Jak si to tam uzivas v te Treboni? Ja Ti zavidim, hned bych jela, kdyby to pocasi alespon bylo lepsi, Doufam, ze nejste nikdo vodou ohrozeni. pa pa. musim bezet Mirka
ahoj
AdamPunx
| 19. 5. 2010 12:41
Dneska jsem volal ohledně mého důchodu na tu soc.správu a řekly mi že to odeslaly do prahy a tam už to mají někdy od Března,ale ješte nic nevyřídily.Zatím to tam jen tak leží na stole a nikdo s tím ani nehne,já můžu být bez peněz a nemít ani korunu a nikoho to nezajímá. tohle je opravdu hnusjá už jsem půl roku bez peněz
Ahojky moje zlatíčka.
Brona
| 19. 5. 2010 10:33

Dobré ráno,děvčata a Adame.Vidím,že všichni máte taky pořád potíže,jako i já.Čumáčku,už to máš za pár,budeš brzo doma.Byla bych moc ráda,kadyby Ti ty lázně pomohly,a aby ses cítila konečně trošku lépe.Jsi moc hodná,a taky Tě mám moc ráda ,a vážím si Tě.I pro všechno,co jsi pro mně dělala a děláš.Taky by se mohlo už umoudřit to počasí,je to ůplně deprimující . Tak bychom potřebovali sluníčko,a ono pořád nic .Ale snad už to bude brzo lepší. Jak se máte,ostatní děvčata? Mně to pořád moc bolí,ale poctivě ležím,nechávám se obskakovat.Taky Vás po operaci boleli klouby i třísla a celé nohy?Připadá mi to jako svalovice,po těžkém cvičení.A ty šrouby ,to je hrůza,jak je to cítit,ta bolest.Ted budem jako Rosničky .Budem cítit každou změnu.Miruško-Dori,co je s Tebou?Dost dlouho ses neozvala .Taky PetruškaNo,došel mi čas,už se zase třesu a potím,klepou se mně nožky,postel volá.Všechny Vás moc,moc zdravím,a přeji Vám pěkný den,bez bolístek.Mám Vás moc ráda.Pa pa Brona .
rodinko
cumacek
| 19. 5. 2010 09:26
Ahojky všichni
Zdravím Vás z lázní.Mame špatné počasí a to ním nepřidá na naše problémy.\mě to místo stále bolí ale myslím si ,že mám lepší pohyblivost tak uvidíme až po lázní jak to odezní,Zlobí mě stále i krční páteř,točí se mi hlava ale co naděláme asi nic asi už to lepší nebude.Jak píše kristýnka jsou to depky pro nás všechny snad se to srovná.
Miláfko zlatíčko,jsem také ráda,že jsi se už ozvala,měli jsme o tebe starost co je s tebou,\ty si nás ale vylekala.Tak nám zase napiš něco hezkého budu se těšit.

Haní,žádné rotace nedělaj mohla by si si uklížit,to nám tady zakazujou to se nesmí už celý život.

Markét,koukej jet do těch lázní ty procedůry jsou super bude se ti ti líbit.

Miručko kočičko moje jak se ti daří!!!!!!!!
Pavlinko,to je vše rozbpouřené to se vše usadí abude dobře.
Bronočko,ty se koukej šetřit a nic nedělat t se brzy uzdravíš a jsi na tom líp něž já.
Zadrvím i všechny ostatní a dny bez bolístek
vaše Stáňa mám Vás ráda
Ahoj
AdamPunx
| 18. 5. 2010 16:52
Ahoj lidi,lidičky jak se máte ?No pořád prší a jsou povodně,u nás povodně 3.stupně už aby konečně přestalo pršet.. ještě nevím nic o tom mojem důchodu...za týden to budou 3 měsíce co sem si o něho požádal a zamítly mi ho a tak sem se odvolal a čekám na rozhodnutí.Za týden zavolám do Karviné,tam kde sem si ten důchod vyřizoval a sem zvědav co mi řeknou..ohledně těch lázní..ten můj neschopnjý doktor mi ty papíry vyplnoval 2 týdny a 4 krát sem tam pro to byl a furt mi říkal až se stavím jindy,že na to neměl čas to vyplnit... ted sem pro ty papíry byl a platil 200 kč a je to jedna stránka na několik krát nakopírovat co člověk stihne udělat během 10 minut...ten doktor je tak neschopný že mi vyplnil špatnou pojištovnu atd..vyplnuje to 2 týdny a ještě špatně ted sem ty papíry odnesl na neurologii a zítra si mám pro ně přijít..pak je dám na pojištovnu a sem zvědav co dál..
Ahoj
1majka
| 18. 5. 2010 15:16
rodinko,
tak tady u nás na Moravě už šíleně dlouho prší a nemíní přestat. Kristýnko ani se ti nedivím,že máš depku.Chtělo by to sluníčko a teploučko.Pak i ty bolesti budou menší. I já se už nemůžu dočkat sluníčka.Takovéhle počasí mi nedělá dobře.Taky mě bolí záda a v místě šroubů mi to úplně štípe.Nohy taky bolí a neposlouchají.
Stáničko tobě už se to rychle krátí.Snad je ti alespoň trochu lépe.
Naděnko to je počasí co? Doufám,že nebydlíš nikde u řeky.
Zdravím i všechny ostatní holčiny.
Mějte se pěkně a co nejméně bolístek. Pa Majka
ahojky,
krisvystrc
| 18. 5. 2010 08:56
ahojky, bricho stale boli, do toho i zada, to pocasi je hrozne... uz me to fakt nebavi .. do toho mam lukaska cele dny samotna, sice chodi za nama tchyne, o vikendu sem tu mela mamku na par hodin... tomik je v nove firme tak porad nekde jezdi..a kdyz prijede domu tak musi zase jeste pracovat... to pocasi je deprimujici..chytam nejake depky.. ach jo..
a navic nam zacala tect voda do obyvaku, hlavne ze mame novej domecek, tak cekam na pokryvace az to dojedou opravit, spatne nam to udelali...
pa pa. zase se ozvu.. ted nejak nemam naladu na nic...
rotana .Páji..
srnka
| 17. 5. 2010 23:29
Ahojky Páji, děkuji za upozorněni, že tuto pomůcku si pořizovat nemám, že na ni nemohu cvičit.
Mě nikdo o rotacích neříkal skoro nic, Na kontrole mi neurolog řekl , že trochu už mohu, ale ne hodně, aby se tam nepřetrhalo něco...

Broničko, ted to chce čas, a uvidíš, že ti bude zase dobře. přeji ti, aby se ti to hojilo dobře...

Peti, jak jde učení?
Marketo, to je jasne, že se ti neche od prcka,ale ono to ti to pomuze a budeš mít na něj pak sílu...

Krystínko, co tvoje bříško?

Holky mějte se pěkně, U nás nejela elektrika....jak zvládáte vy ty děště?
hezky vecer
Maky36
| 17. 5. 2010 22:09
Vsechny zdravim .
Jakpak se mas Peto a Kristynko ? Dlouho jste se neozvaly, take doufam, ze v tom neni nic jineho, nez ze nebyl cas.
Doufam, ze Bronicce je lepe! Oni ty zacatky po operaci jsou vzdycky tezky, ale postupne se to vsechno zacne zlepsovat, jen se clovek nesmi pretezovat.

Nedinko, rada ctu, ze ti lazne pomohly alespon na neco. Jak je mozne ale, ze te zacala trochu zlobit ta noha ? Predchazelo tomu, ze jsi treba spatne slapla, nebo tak neco ? Ja ted cekam, zda me povoli ty lazne na 3 tydny a pofrcim. To je jasne, ze kdyz mam doma prcka, tak se mi to vuuubec nehodi, ale vim, ze musim.

Holky, preji vsem moc hezky vecer a hlavne, at se vse zlepsuje a piseme jen radostne prispevky
ahoj Marketa
Zdravím všechny i Adámka, kde jsi????
anonym
| 17. 5. 2010 13:31
Broničko, to je tedy počteníčko a těch sprostých slov(kterým nerozumím, jen některé a zbytek si domyslím)Tobě tam dávali plotýnku jestlisprávně chápu.jak se ted cítíš, jde to k lepšímu, to počasí je na prdlačku, akorát vám to přitěžuje, ale vy jste holky bojovnice.Copak Miládka, měla by nám něco zase napsat, je to vždy povzbudivé ty její příspěvky.Peťulko, co je s tebou neozýváš se dlouho, snad je tomu na vině učení?Kristýnko a co ty , bříško už je v pohodě, nebo ještě bolí?
Stáničce se to krátí a bude za chvíli doma, jen aby to pomohlo, ale proto tam jela , tak bude fit Mirečko, co Tvoje zádička?Snad dáváš na rady lékařú a šetříš se, neděláš co nesmíšPavlínko, asi to už máte navždy někdy bude dobře a jindy hůř.Hlavně aby byly brzy za Tebou potíže co tě trápí, myslím na Tě a posílám hodně síly, ono to těm zádům nepřidá.Veškeré vzruchy jdou přes páteř, tak vdržať Kočandy, hlavně Vy mladé maminy, myslím, že by jste měly jet do lázní, máte malé děti dá to hodně práce je vychovat a budete potřebovat na to hodně síly a hlavně , aby jste jim stačily v jejich sportovních aktivitách a né se na ně jen dívaly.Tři týdny, nebo měsíc utečou jak voda a vy to opravdu potřebujete.Myslete hlavně na sebe a budoucnost, potom by vás to hodně mrzelo a nepůjde už to vzít zpátky.Jsem to ale rozumbrada, ale nemyslím to zle věřte.
No nějak jsem se rozepsala, tak už jen, Adame,kde jsi???napiš jak s důchodem a jak se daří.Mějte se všechny faj i když prší , přeji slunce v duši
zapoměla jsem,
Brona
| 17. 5. 2010 12:20
děvčata,nevím jak se dělá lomeno,takže ) znamená lomeno. Ne zátvorka,jo? Pa pa
Ahojky děvčátka moje !
Brona
| 17. 5. 2010 12:18

Tak Vás opět zdravím.Nebudu dělat velkej ůvod,chtěla bych Vám opsat tu propouštěcí správu.Doufám,že bude stačit jen opis z operace.Jestli ne,příště bych opsala tu druhou,velkou správu.Takže:
Diagnoza:Spondylolisthesa L4 s výhřezem disku L4)5 laterálně v levo
Operační výkon: TLIF L4)5 LIS technikou a stabilizace L4-L5 S four
Popis operace:
V klidné celkové anestésii v poloze nemocné na břiše provedena dva kožní řezy paramediálně 3 cm od střední čáry a intermuskulárně pak pronikáme k báasi příčných výběžků. Zde zavádíme vruty pedikuláně do těl L4 a L5 oboustranně. Pak v levo provedena facetektomie kloubního komplexu L4)5, identifikován kořen L4 a pak provedena disketomie.Po ůpravě styčných ploch sousedních obratlových těl zaveden implantát Prospace 9 krát 9 šikmo do meziobratlového prostoru.Kompletizujeme vnitřní fixátor S four a po redonově drenáži šijeme obě rány.Výkon klidný bez komplikací.
Doporučení:
Dop.zíta vertikalizace,Jewet korset po dobu 8 týdnů,isometrická rehabilitace mobilizace L páteře za 10 týdnů po operaci.
Ted si musím lehnout děvčata,už nemůžu.Doufám,že tohle stačí.Mám Vás mooooc ráda, a posílám pusinky.Ůplně všechny zdravím, zatim pa pa Brona
hezké ráno
nedinka
| 16. 5. 2010 08:30
omlouvám se za svůj poslední příspěvek, nejak se mě to "natáhlo"
Haní, v žádném případě není rotace vhodná!!! Mě na to pokaždé upozorňuje dr, když přijedu na kontrolu. Např. ani v autě při couvání se netočit dozadu, ale couvat podle zrcátek....Ikdyž smíme už spoustu věcí, tak páteř se rok dává do kupy a některé věci nesmíme a možná už ani moct dělat nebudeme....Já mám taky narostlou pneumatiku, je to šílené....a zadek- o tom ani nemluvím....

Marky, mě lázně pomohly , ikdyž v jiných místech, než jsem čekala...Měla jsem velké problémy s krční páteří a tu mi tam dokonale spravili...A taky ruku, dost mě bolívala od námahy ...To, že Tě bolí druhá noha je asi normální....ulevuješ bolavé a namáháš víc tu druhou....
Markétko, nevím, odkud jsi, ale pokud bydlíš někde poblíž lázní, tak můžeš jezdit na víkendy jako Stánička....

Mě v poslední době taky táhne noha....ale je to snesitelné....

Moc všechny zdravím....
rotana
srnka
| 15. 5. 2010 21:56
Holky prosím,nevíte, zda mohu cvičit na rotačním disku?
Já myslím, že už mohu dost věcí..když už jsem 7 měsíců po operaci...Poradíte mi někdo prosím?
Potřebovala bych něco udělat s mýma špekama.....
pozdrav
srnka
| 15. 5. 2010 21:45
Ahoj rodinko!

Miládko, jsem ráda, že jsi zpět a napsala jsi, tak krásně nám zase kousek. Mysleli jsme tu na tebe, že jsi se douho neozvala, tak jako Adam ted dnějak nepíše a Petulka, ta asi odpočívá...

Markéto, ty jedeš do Třeboně? Mě čekají lázně v hodoníně...nechceš jet do Hodonína....sešli bychom se..i s Pavlínkou.. Asi ti nebude tak jednoduché s tím hlídáním, ale opravdu, oni tě potřebují silnou fyyzicky i psychicky, a předpokládám, že fakt si v těch lázních člověk odpočine. Nejkrásnější na tom bude, že člověk nebude muset každý den vařit a umývat nádobí..

Broničko, pěkně odpočívej , já po operaci spala a spala, amívala jsem teploty, každej to má asi jinak...

Mě nějak začala táhout zase ta noha...je to normální?Nějak me křuplo v zádech...tak snad to nic nebude, Holky mám nárok i ted po operaci na CT?

mějte se krásně a snad nám už přestane pršet..a nebude taková zima...

Zdravím celou naši rodinku..Stáničku, Krystínku, Petulku, Páju, Martinu, obě Mirky..Adama..MIladku,....Lidušku...a už mě pamět neslouží..
Krasne rano
Maky36
| 15. 5. 2010 08:54
Vsechny Vas zdravim .
Take jsem si precetla prispevek od Miladky a musim rict ze jsem mela uplne stejne pocity. Skoda, ze jsem to nevedela driv, ze to takto u kazdeho chodi - byla jsem ze vseho vydesena.
Ja jsem 4 mesice po operaci, mela jsem rozpadlou plotynku, kterou jen vyndali, zadny srouby atd tam nemam.
Mam ted problem, ze me boli cela druha noha, spis kycel, ale az do zadku. Na MR nic nebylo, ale ja byla presvedcena, ze mam novy vyhrez. Doktorka ted rikala, ze tim, jak poctive cvicim, tak delaji neplechu svaly. Nevim, zda tomu verit? Kazdopadne, kvuli Klarce si treba tak 40x za den kleknu a zvedam se pres tu "zdravou " nohu jiz ty 4 mesice, tak dostava asi dost zabrat. Je to otrava, myslela jsem, ze budu po operaci fit a furt resim dalsi a dalsi potize.
Lazne jsem resila, mam podanou zadost na pojistovne jen na 3 tydny. To snad nejak zvladneme s hlidanim, protoze dite mi s sebou vzit nedovoli. Vim, ze to neni idealni, ale lepe 3 tydny nez nic.
Uvidim, jak to nakonec dopadne.
Vam holky, ktere jste byly v laznich, to pomohlo ?

Musim bezet, KLarku uz nebavi pohadka, tak si jdeme hrat
Zdravim, Marketa
Krásné ránko
nedinka
| 15. 5. 2010 08:27
Miládko, je dobře, že jsi se nám ozvala....A k Tvému příspěvku- opět nezklamalo Tvé "literární střevo" I přesto, že se jedná o věc vážnou, jsem se při čtení smála nahlas....a stavem, který jsi popisovala, jsme si prošly všechny, co jsme po operaci....což je vlastně uklidňující, protože vím, že se semnou neděje něco zvláštního...a že to tak mámevšechny a je to vlastně úplně normální (já teda naštěstí neměla ty berle, byla bych schopná se s nima zabít)

Marky, jak dlouho jsi po operaci? Myslím, že by jsi lázně neměla odmítat...zkus se zeptat, jestli tam můžeš i s dítětem....Určitě by to za poplatek šlo....

Stání, tak jak dlouho ještě? Cítíšúlevu nebo si dobitá, jako jsem byla já?

Mirečko, jak je Tobě? Ty se určitě moc dřeš, že jo? Šetři se!!
A stím mým srdíčkem, to je problém....

Broničko, ty stavy jsou úplně normální...jedna paní mi říkala, že ona 3 týdny po operaci nebyla schopná udržet v ruce hrnek...A sama si vzpomínám na to, jak jsem se třepala já...jsi slabá, chce to všechno čas....a bude dobře, uvidíš...

Zdravím Majku, Haničku, Peťku, Naďku, Kristýnku a všechny ostatní..
pro Miladku
DORI
| 15. 5. 2010 00:13
ahojky Miladko
K O N E C N E¨ ja denne koukam kdy se uz ozves co se to deje, ze takovou dobu neni o Tobe nic slyset. Musis nam priste napsat alespon dve slova, ze podjizdis.
Ja uz nevedela jak si vysvetlit , proc se takovou dobu neozvyas. Napadalo mne kde co a opravdu jsem se bala, ze jsi v nemocnici. Podskocilo mi srdicko dneska, ze tomu tak nebylo. Konecne jsme v klidu. Musis si alespon s nekym vymenit telefonni cislo kdyby nekdy neco, at vime co se deje,.

Holky jak pisete o tech kolenach, ja jak mne boleji a nekdy uzasne, pry ten muj nervik jde presne ke kolenu od zadku po vnitrni strane nohy. Jak koleno boli, vim, ze se to zhorsuje, ale cetla jsem o tom, ze kolena jsou i zrcadlem ledvin a tak jak mne boleji nekdy obe a hodne c o mam tyto potize, ja zacnu pit caje vody a porad piju a opravdu se kolenam ulevi tak po 3-4 dnech. Myslim, ze mam uz ty moje hoidne opotrebovane a take jsem jeste s deckama u lyzovani spadla a od te doby mam s jednim kolenem vetsi problem, ale to piti pomaha i tak, treba zkuste, ja tim resim dost i zdravotni problem i nachlazeni a pod. snazim se telo proplachnout , Nekdy to pomuze, Nikdy jsem nepila az ted se to ucim druhym rokem, obncas jeste zanedbavam. Myslim, ze byla velka chyb, ze jsem nepila i na plotynky a vsechno, Tak se drzte vsecky, i Ty\ Broniku, hlavne poslouchej a drz se rad od tech , co tim prosli, Nestalo by to za to, Pater je hodne vazna operace a neni to zadna sranda. Nic neuspechej.
Pozdravuji vsecky holky, i Lidusku v laznich, napis jak se vede Lidunko.Myslim na Tebe jak si uzivas.Mejte se at Nikoho uz nic neboli. Pavlusko, ani Tebe ani srdicko.
Kristynko, myslim, ze lazne jsi nemela odhazovat od sebe, synacek i vsichni Te potrebuji zdravou a telo to potrebuje.Rok se budes davat do hromady. Staniku, snad i Tobe se ulevi a po laznich jeste vic. Mozna to zaucinkuje az tak po 14 dnech po laznich, Kazdy to ma jinak.Posilam Vam pohlazeni a objeti .Mirka
Miládko
anonym
| 14. 5. 2010 21:03
vítej zpátky to je dobře, že ses ozvala, taky jsem měla o Tebe strach.
Broničko, léky které Ti napsali jsou i návykové napíšu Ti jaké napsali Kačce analgetika, tak by sis je mohla nechat napsat.Zítra to bude 5 měsíců co je Kačka po operaci.Strašně to utíká.Jak píše Miládka bolesti se vracejí a počasí tomu nepřispívá.Kačka si teď stěžuje , že se ji točívá hlava a bolí ji koleno, jak se o něj opírá když vstává.Mne taky začaly bolet záda, měla jsem za sebou 2 záchvaty a vždy to odnesou záda.
Zapoměla jsem vám všem vyřídit pozdrav od Kačky a popřát čerstvě operovaným holčinám rychlé uzdravení.Pro dnešek se s váma rozloučím a pořeji vám krásnou a bezbolístkovou noc
Huráááá,Miladka se ozvala !!!!!
Brona
| 14. 5. 2010 18:46

Ahojky Miladko,nejdříve Tě chci pozdravit, a přivítat spátky mezi náma,svou rodinou . Moc jsme se o Tebe ale báli. Jsem ale ráda,že jsi napsala.Tvůj dlouhý příspěvek je opravdu hezký,a až bolestně pravdivý.Myslím si,že všechno si vystihla do slova.Miladko,mně se hlava vůbec netočí,ani mi nebývá špatně,nic takové,mám jen ty pooperační(obyčejné) bolesti.Já vím,že to jak se třesu,je jen pooperační slabost,vždyt ted mám snad nějakých 50 kg.Berle nemám žádný,jen korzet,který mám nosit zatim 8 týdnů.Berle mi moje neuroložka nedoporučovala,abych se nepoddávala páteři.Omlouvám se ,musím už do postele,trhá mně až v zadku,jak píšu ve stoje.Snad bude lépe zítra.Takže se loučím,všem přeji krásný víkend.A at ten déšt už někam táhne,potřebujeme sluníčko. Pa pa,posílám pusinu, Brona
Jaký je lék Tramabene tobolky
Lesanek
| 14. 5. 2010 17:20
Ahoj Broničko, jsi statečná, když si dorazila až k obvoďákovi. Máš vysoké berle?
Jak píšeš, že se celá klepeš, tak to bych považovala po operaci za celkem normání, neboť asi 3 týdny se mi dělo něco podobnéhop, ale pak to ustalo. Tak vydrž. Nezapoměň, že operace páteře je zabíračka.
Ptáš se na lék tramabene. Je to středně silný lék proti bolesti, jehož účinek nastupuje rychle a má vydržet několik hodin.Neovlivňuje dýchání, krevní oběh a nezpůsobuje zácpu. Používá se ke zmírnění silné až středně silné bolesti různého původu. Je to něco podobného jako Tralgit nebo Tramal. Brala jsem ho před operací, byl docela dobrý. Víš, ono při skutečně velkých bolestech nepomůže v podstatě nic. Teď, když mě začala bolet zase ta noha a krční páteř, ať si vezmu cokoliv, bolest neustupuje. A pak se změní počasí a je zase lépe. A tohle proměnlivé počasí bolesti nahrává.
Drž se a snaž se relaxovat. Máš třeba ráda hudbu, nebo si zkus sama namasírovat hlavu. Lexaurin při delším podávání pozbývá působení. Nechci Tě poučovat, ale hlavně to, jak se třeseš, zkus překonat sama. Mám to za sebou, tak neradím bez zkušenosti, velmi čerstvé.
Měj se moc hezky. Milada.
máme květen lásky čas- moje milé, píši zas
Lesanek
| 14. 5. 2010 16:49
Moje milá děvčátka,
jsem velmi dojatá a vlastně i šťastná, když jsem po návratu z venkova, kde jsem neměla počítač, zjistila, že jste na mě nezapoměly. Podeděla jsem si u počítače do ztuhnutí, než jsem vše přečetla.
Je to velmi hezké, když má člověk i v těch velmi nepěkných chvílích v životě jistotu, že ho někdo chápe.
Vidím, že se stalo dost nového a hlavně, že další dvě z těch co znám, mají za sebou úspěšně operaci.
Když tak posuzuji potíže, které máš Kristínko a Broničko, je to dost podobné tomu co mám nebo jsem pociťovala já. Upřímně řečeno snad jsou ty potíže nějak zákonité.
Nejprve" po operaci jsou nepříjemné spíš dreny a cévka, přitom bolest páteře a související jizvy, není nesnesitelná. Po odstranění drenů a cévky chvíli trvá odtlačení zad od drenů a poněkud zvláštní vstávání přes břicho. Pak opět ulehání holubičkou. A pak jde člověk domů. Je mu celkem slušně, ale sanitka ho dobije. Mlácení vleže na neodpérovaném lehátku a s hlavou často dolů, logicky při jízdě s kopce. Domů dojede a statečně sleze z lehátka, aniž pod něj spadne. Chvějící rukou uchopí jednu berli a potom druhou a chvíli se kymácí, pokud ho nepodpoří blízká ruka. (berle se týkají těch, kteří je mají Motol na nich s oblibou trvá, některé nemocnice ne).
Záda bolí, všechno bolí a člověk si první den polebedí na lůžku a šetří se. Pak najednou všechno přebolí. Zpychne a cvičí.Jde ven, a na schodech nahoru se pěkně zadýcha. Ale pořád celkem nic nebolí. Celou tu dobu se le točí hlava, na schodech,při vstávání,lehání, někdy jen tak.
Chodí dobře, lehce. Naučí se mýt vlasy, koupat se a to bez předklonu. Trne, že něco rupne. Přesto v druhém měsíci fušuje do domácnosti,. Pohybuje se v kuchyni, sklání se našišato do pračky a pokouší se žehlit. Rodina se bouří, ale ve své podstatě ji to moc nevadí, když vidí paličatou maminu. Špatné je, když něco spadne na zem, něco jde berlí, ale dřep s pokrčením kolen jde jen zdravým a mladým lidem, té co má obě endoprotézy kolen to nejde. Takže pro ní je hlavní problém nemožný předklon. Snad do smrti se nemůže ten, kdo má hřeby atd v páteři,předklonit. Dámy, jestli je to pravda, to mě ničí.
Raněná páteř sype věci v takovém množství, jak to nešlo po celý život.A rodina sbírá a chápe , a autor posypu si připadá jako pitomec. V 6-8 týdnu po operaci nastává
změna. Méně se točí hlava a je méně závratí. Ale opět začne bolet noha, do které vystřelovala b olest před operací. Jizva začíná škrábat, pobolívat a být citlivá.
Začíná bolet krční páteř a svaly na rukou. Bolí i hlava i když snesitelně, ale prostě, je tohorší než dosud.Tomu odpovídá i nálada. Co Vy na to?
ZDRAVÍM vÁS VŠECHNY, PŘEJI DOBRÉ UZDRAVOVÁNÍ, DĚVČATŮM V LÁZNÍCH KRÁSNÝ POBYT, TĚM PO OPERACI MÁLO BOLESTI, A VŠEM CO JSTE SI NA Ě VZPOMĚLY, MOC DĚKUJI, TAKÉ JSEM MYSLELA NA vÁS VŠECHNY - Čumáčku, Dori, Kristo, Peťulko..........a další a další, pokud se nepletu, nemáme v současné době v duši pozici štěstí, ale budeme si myslet, že bude líp. Zdraví moc a moc Milada.
Ahojky moje zlatíčka.
Brona
| 14. 5. 2010 15:12

Tak Vás zase moc zdravím. Já byla dnes u toho svého obvodáka,je to max 100 metrů od našeho baráku .Napsal mi 1 krát 1 tabl Tramabene tobolky.Brala jste to některá od bolesti? Jinak děvčatamjá nezvládám opsat tu propouštěcí správu.Snad to bude lepší příští týden,a zvládla bych to.Jinak skoro pořád ležím,jen občas se projdu po byte.Jak sem došla od dr,usnula sem jak mimino.Ted jdu zase,nebo to je strašný,klepu se jak malej ratlík.Všechny se mějte co nejlépe,at nemáte velký bolesti.Zdravím ůplně všechny, a posílám pusinku.Mám Vás ráda,pa pa, Brona
Ahojky
1majka
| 14. 5. 2010 12:18
holky, tak tady také pořád prší a asi nemíní přestat.I mě šrouby bolí a jizvy také.Do toho jsem nějaká nachlazená,tak to stojí za h.... .
Markétko do lázní se jede na 4 týdny a 2 týdny ti ještě můžou přidat,ale to je po dohodě.Jinak dítě si sebou vzít nemůžeš.Když si však vybereš lázně blízko svého domova dá se v sobotu po procedůrách jet domu do neděle do večera.Jinak za tebou mohou jezdit.
Kristýnko lázně nejsou povinné.Pokud nechceš jet tak nemusíš.Je to na každém a jeho uvážení.Já také po první a druhé operaci nejela.
Stáničko to máš dobré jak máš začátek týdne v pátek.No jo v lázních člověk nerozlišuje dny.Je blbé že nevyšlo počasí.Ale ty si jistě zábavu najdeš.Taky ti to utíká jak voda.Jen ať ti to trochu pomůže.Já se za týden dozvím výsledky z MR,jsem zvědavá co mě čeká.
Holky a co ta Miládka neozývá se a neozývá.
Broničko ty se opatruj a mysli na to že máš mít co nejméně pohybu.
Všichni se mějte fajn. Ahoj Majka
rodinko
cumacek
| 14. 5. 2010 09:28
Ahojky
Zdravím Vás všechny a přeji hezký začátek týdne.
Tak akorát čekám na procedůry,už mám za sebou baren.Jinak mě ty záda na tom místě stále boleji asi už to nikdy nebude dobré měla jsem tu operaci a co tam mám těžký.Prý se mi jen trochu uleví po mobilizaci to je uvolnování měkých tkání a nebo masážemi tak se tu sní domluvím jestli bych 2krát do měsíce za ní přijela.
Broničko,koukej ležet a ne chodit obvodákovi at přijde za tebou máš na topo operaci nebo když ti není dobře aby přišel za tebou.Opatruj se kočičko moje.
Kritýnko a jak je tobě už je to aspon lepší.Koupej se také šetřit a dávat na sebe pozor.
Zdravím Vás všechni ostatní a myslím szále na vás.
A co ještě naše Pétulka jak je jí.
pa pa pusinky Stáňa
ahojky,
krisvystrc
| 14. 5. 2010 08:36
Broni, abych rekla pravdu tak me doma bylo hur ne zv nemocnici, mela sem velikanske bolesti, neudrzela sem se na nohach, ae po 14dnech to preslo.. minulej tyde sem celej prolezela protoze sem nemohla dojit ani na wc.. neboj to bude dobre..

marky, tak ja lazne odmitam, uz jen skrz to ze nechci byt bez lukynka.. takze se srehabitituju doma..
holky ja trpim jak zvire, tady uz treti den jen prsi a to je neco na to moje bricho i zada... skucim od rana do vecera JA CHCU SLUNIcko!! to dodava i lepsi nladu!!pusenku KRIs
hezky vecer
Maky36
| 13. 5. 2010 23:05
Preji vsem hezky vecer .
Predne take zdravim Bronicku a preji, aby bylo stale jen lepe !!!

Kristynko, to toceni hlavy si fakt myslim, ze je normalni. Ja z toho byla take vydesena, ale preslo to. Jak jsem uz psala, trvalo to dlouho.
Jinak, my jsme s malou nemocne skoro furt, same virozy, rymy, strevni chripky, od ledna je to nekonecny.

Ja si vyrizuji lazne, bylo mi receno, ze se jezdi nejmene na 4 tydny. Vubec nevim, jak to udelam s Klarkou. Nevite nekdo, zda je mozne si vzit s sebou male dite? Mela bych jet do Trebone.

Mejte se vsichni moc hezky
Marketa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518