Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

holky
DORI
| 19. 4. 2010 12:45
Peto, ja take nechapu jak to, ze az ve ctvrtek, to kdyz je po operaci neco akutni, musi se hned, jako Pavlinka sla az do prahy z moravy a hned ji vzali, to se neobjednava takove veci, ja jsem z toho nejak vedle,Peto Ty uz chodis do skoly?
Kristynko na tebe take myslim od vcera kazdou chvili, ze v utery se dockas. zitra se spojim se Stanickou telefonem a dozvim se jak jsi dopadla,
holky je krasne pocasi, snad Vam je vsem lip.Broni Tobe se to konecne krati .
Miladko co je s tebou, nestras!!!!!!!!! ozvi se Mirka
rodinko
petraceb
| 19. 4. 2010 11:37
Ahoj Majko, Broničko a Naděnko,
tak jsem sebrala všechnu sílu a zavolala tam, až jsem z toho chytla průjem . Mluvila jsem se sestrou z ambulance a můžu přijít příští čtvrtek, ale mám počítat s tím, že tam bude hodně narváno a tak budu čekat. Zrovna ten příští čtvrtek musim odpo do školy, mám dvě zkoušky. Tak snad mi to uteče učením. Jinak tento týden už pan doktor nestíhá. No co, hlavně že mě vemou dřív, to už nějak uteče.
Mám vás ráda
Ahoj rodinko
anonym
| 19. 4. 2010 11:14
prvně, Kristýnko, už si to dnes nepřečteš, ale chci, aby jsi věděla, že na Tebe budu myslet a držet moooo'c palečky.Hodně síly a málo strachu pusku Naďa
Peťko,to snad není možné, na co holčino čekáš, Majka to píše správně, aby nebylo pozěPokud Ti zase řekno, až v červnu, řekni jim, že tedy ano, ale stavíš sek ním pro potvrzeí,na kerém bude, že máš přijít v červnu a stav který nyí máš jenormální. Ať T to nachysjí, žeto přijedeš vyzdnout.Potom jeď do jiné nemocnice tím, ž Těomítliošetřit.Bože, bož,ka en svět sěje .Buu na Tě myslet a držt alce.NEDEJ SE BOJUJ
Vás všechny moc zdravím a přejí krásný den
Adame , Miládko, kde jste, co je s váma?????????
Peti !
Brona
| 19. 4. 2010 09:01
Ahojky všem marodům. Přeji Vám pěkné ráno . Ted píšu hlavně pro Petrušku . Petulko, prosím, nevolej, jed do té nemocnice. Majka má pravdu, zůstaneš ochrnutá.. Jed tam a udělej tam třeba i bordel.Vždyt můžeš jít až k ředitely. Nevíš se ***, a říct si své?Vždyt jde o Tvé zdraví, a né těch doktorů.Ním je to jedno,ale Tobě to jedno nemůže být. Prosím Tě,jako kamarádka, nebo maminka.Jed tam.Já Ti budu držet palce.Vzpomen si,jak pokaždé já dělám scény všude,ale nejdříve začni slušně,pak přitlač,a řekni třeba,že je budeš medializovat . Pak se snad rozhejbají.Držím palečky,a taky Kristínce,Stáničce,prej má depky,nechce se jí tam.Psala jsem jí dnes. Všechny ostatní zatim zdravím,a přeji pěkný den.Posílám pusinu celé rodině. .Holky,jsem štastna,že Vás mám. Pa pa, Brona
rodinko moje
cumacek
| 19. 4. 2010 08:59
Ahojky rodinko
Tak se s Vámi loučím a za chvili odjíždím.Vůbec se mi nechce nemohla jsem s toho spát.
Vy se všichni opatrujte a dny bez bolístek
pa vaše Stáňa mám Vás ráda
jak to půjde ozvu se.
Petra
1majka
| 19. 4. 2010 07:53
Ahoj Peti volání nemá žádný smysl.Seber se a jeď než ochrneš.Pak je to nevratné!!!!!! Majka
rodinko
petraceb
| 18. 4. 2010 21:59
Kristýnko,
budu na tebe moc moc myslet, dej mi zítra vědět. A v úterý budu držet palečky. Napsala jsi to moc dobře, že se loučíš naposled s bolavými zády . Drž se zlatíčko a napiš. pa

Stáničko,
na tebe taky budu moc myslet, aby ti to vše pomohlo a mohly jsme konečně na ty kaluže . Čumáčku napiš mi a dávej na sebe pozor

Broničko,
no snad už budeš poslední na operaci, už aby to uteklo viď a ty zatracený bolesti šly někam.
Jak mi je? Zlatí, je mi stále hůř a hůř, no nohách se pořádně neudržim, na dnešek jsem opět nespala. Už mě z toho snad bolej celé záda a ta hnáta, useknu ji.
Zítra tam zkusim zavolat, ale už slyšim, že to je normální věc, že to nic neni.
paaa a zdravím ostatní
Ještě pozdrav !!!
Brona
| 18. 4. 2010 21:19
Skouším to zvírazněný písmo,jak se to dělá.Tak ahojky všem,a pěknou,bezbolestní noc.Pa Kristýnko.
Ahoj Kristýnko, Staninko, a spol.
Brona
| 18. 4. 2010 21:17

Ahojky moje děvčátka. Nevím,jestli si ještě stihnete přečíst před odjezdem tady příspěvky,ale budu Ti Kristýnko, moc,moc držet palečky,a budu na Tebe moc myslet . Myslím,že po Tobě jsem už na řadě já !V ůterý budu celičkej den duchem s Tebou .Bud silná a statečná. Píše se mi to opravdu těžko, protože vím do čeho jdeš.Ale Ty si moc mladičká,určitě se budeš dobře zotavovat. Nezapomen se pak ozvat,víš,že všichni vždycky čekáme, až se některá po operaci ozve.Mám Tě ráda,a jsem s Tebou.Vlastně celá tahle rodina. .
Čumáčku můj,my jsme se na skype nějak nestihly rozloučit.PřejTimoc příjemn pobyt v ázích,ase T tam mc líbía lavně,at Ti to hodně pomůže. Aby se Ti ulevilo,aby Tě už nic nebolelo. V kontaktu budem,jsme domluvené,tak Ti posílám velkou pusinu
.Všechny ostatní moc zdravím, zítra se ozvu,dneska mám dost velké bolesti, tak písnu zítra. Petulko,Tobě je už lépe? Miladko,jak se vede Tobě?Zdravím i Majku 1,Miruško,mohli bychom si dát spicha na skype.Nedinko,jak je Tobě?Markétko,a všechny ostatní taky zdravím.Zmyslela jsem si i na Srnku. Všechny Vás mám ráda,ale jména se mi už míchají.Adame,co je s Tebou? Pa pa,Brona
ahojky,
krisvystrc
| 18. 4. 2010 21:14
cauky rodinko, tak se naposledy hlasim pred operaci.. neni mi moc dobre, Lukaska sem nechala u tchanovcu, neobeslo sem to bez slz, nejsem bez nej zvykla.. dneska sme jeste zasadili ne zahradku mrkev atakove ty dobrutky, takz sem vse stihla splnit.. ozvu se zita bud napisu peti nebo stani..
cumacku muj- ty si poradne uzij lazne, tak ja se svama loucim, ahojky kocky, naposledy z bolavyma zadama!! ahojky
Kristýnko
1majka
| 18. 4. 2010 19:25
zítra na tebe budu moc myslet a držet pěstičky ať ti to v úterý dobře dopadne.Dej o sobě brzo vědět. Majka
plotýnky
Mirad
| 18. 4. 2010 09:45
Ahoj holky, ikdyž se neozývám, tak si vás všechny 2x za měsíc najdu
Je mi stále dobře, ze svých bolestí jsem se dostala lehátkem a bezinkami. Čekají mne lázně, ale protože je mi fakt dobře, moc se mi tam nechce.
Přeju vám ať vám to všem taky dobře dopadne.
Mirka 2
Stáni
petraceb
| 17. 4. 2010 22:36
Ahoj Stáničko,
tak si to tam pěkně užívej a dávej na sebe pozor. Určitě si napíšem viď. Já teda budu moct napsat až 20 tého, to mi pošlou paušál, už došel .
Kéž by ti to pomohlo, budu moc držet palečky.
Mám tě ráda, papapa

Kristýnko,
tobě se to taky krátí viď.
Až budeš moct tak mi pošli sms ať vim jak na tom jsi.
¨Taky ti budu držet palečky
rodinko moje
cumacek
| 17. 4. 2010 10:38
AHojky všichni
Tak se jdu svámi rozloučit v pondělí odjíždím do lázní.A nevím jestli se zítra dostanu na PC.Už mám zbaleno,skoro vše.Moc moc si přeji aby mě tam dali do kupy a byla jsem konečně už zdravá a mohla normálně žít.

Holčiny,kdo jdete na operaci tak na Vás budu myslet a držet palečky aby Vám to dobře dopadlo,věřím,že jo,prostě musí!!!!
S Kristýkou si budeme psát.
A za Bronou se přijedu podívat do nemocnice,neboj já tě v tom nenechám samotnou mi to spolu zvládnem

Tak se loučím ze všemi nebudu Vás všechni jmenovat.Mejte se tu fajn moc mě tu nepomlouvejte
TO BYLA JE SRANDA.Všichni se opatrujte a dny bez bolístek.Ozvu se jak jen půjde až přijedu snad na víkend domů.
papa mám Vás ráda
Ahojky všichni
cumacek
| 16. 4. 2010 13:55
Ahojky všichni
Tak zbaleno ještě nemá ,začnu až zítra,nějak se mi do toho nechce.
Kristínko,to jsem ti zapoměla napsat to pití s tou násavkou,je je dobrá rada od Naděnky.Kdý tě budou operovat až v uterý budu na tebe moc myslet a neboj bude líp.
Miruško,nemá žádní vliv ta MRI na spaní a není škodná jak píše Péta ta to napsala dobře tak to nebudu rozepisovat.To spaní se zase srovná a bude dobře.

Péti,ti něco dělej,nenech se takhle trápit bolestma,myslíme to všichno stebou dobře a ty to víš moc dobře o čem píšeme.Já vím nemáš k ním důvěru ale zdraví mám jedno at jede někdo s tebou a adělá tam humbuk.
Tak pa můsím končit.Všechni Vás moc zdravíma mám Vás ráda Stáňa
ahojky,
krisvystrc
| 16. 4. 2010 12:05
TAK DNEKSA SEM SI KOUPILA matonku s tou nasoskou jak tomu rikame a teplaky a tricko tam mam taky..uz jen se dockat pondelka v 7 rano me manzel veze..
delala sem na obed gulas fazolovej, ale blbec sem tam dala fazole v chili omacce takze je to dosti silne, ja to mam rada, ale malej si dal jen 3 lzicky, tak mu udelam vajicka .. ted se ho pokousim uspat, za chvilu by nam meli dojet sítě na okna . tak musim pockat.. holky, ja sem tam nervozni ale zatim to zvaldam.. tesim se na tu ulevu.. musim jit luky po me skace.. pa ozvu se
Aho kočandy a Aamed
anonym
| 16. 4. 2010 10:07
jak si vás tady čtu, tak ta moje Kačka trpěla taky hodně, když se zjistilo že je to moc špatné, okamžitě se začalo jednat , do měsíce šla na operaci.Šla mimo bydliště, jak už jsem tady myslím psala(KARVINA' hornická nemocnice)Chodila k lékařce a ta o konzutovala doa s maželem je neurochirurg a ortopéd 2 vjednom Nevěřila jsem , že ještě existuje někdo takový, kdo chce opravdu pomoct lidem co to potřebují aniž by žádal nějaký úplatek, jak jistě všichni víme, že si někde o to přímo říkají.Holky já děkovala bohu, i když jsem nevěřící, že to tak zařídil.Včera byla Kačka u něj na kontrole, on je 1x v týdnu v Ostravě, píchl ji injekci a na další bude chodit k jeho ženě, ta je v Ostravě stále.Ptala se ho na plavání, jestli by to nepomohlo , řekl v žádném případě, šetřit se a nosut pás pokud by to bolelo.K takovému doktorovi se chodí s úsměvem a bez strachu, že se bude dívat na pacienta, jako na simulanta.
Kristýnko, podle toho co píšeš, tak i Kačka byla na zákroku, který si myslím budou dělat i tobě, akorát způsob operace je jiný.Vem si s sebou nějaké to pitíčko co se pije přes ten vršek, budeš to mít z počátku pohodlnější k pití.Kačka měla mít sebou i tepláky a tričko, v tom potom byla přes den, když už ji převezli na pokoj.No a ještě vložky a tampony.Psala jsem to i Petce, dostala to Kačka mimo termín-Přišla mi návštěva , musím končit ještě písnu pa pa všem
Ahojky rodinko moje
nedinka
| 16. 4. 2010 08:48
tak Vás moc zdravím....Už se mě to docela krátí...utíká to tady šíleně rychle....Škoda, že nevyšlo počasí, bylo by to tu 100%..no ale nemůžu mít všechno, že?

Broni, když já čtu, jaký máš strach, vůbec nevím, jak Ti pomoct...Asi je to přirozené, taky jsem se bála, ale já měla takové bolesti, že jsem se na tu operaci i těšila....A před tou druhou operací jsem se ani začít bát nestihla...Uvidíš, že Ti pak bude líp...pomůže Ti, jen tomu musíš věřit- to je strašně důležité....

Kristýnko, kdy že to nastupuješ?

Stáni, už máš sbaleno??A Těšíš se?

Mirečko, jak se daří?

Haní, neozýváš se, ale snad jsi v pořádku...

Petí, vím, že jsme na Tebe nebyly moc hodné, ale máme o Tebe starost...Na druhou stranu uznávám, že sis prošla svým a že Tvé zkušenosti s doktorama Ti berou optimismus.....Ale snad už je dobré....Přeju Ti to....

Nadi, Marti, Liduško, Adame.....co u Vás nového?

Já mám dnes jen podvodní masáž...taky bych si chtěla jít zaplavat. Jenže ted byl bazen 4 dny zavřený, tak to si budou chtít asi všichni a bude tam hlava na hlavě...
Večer jdeme na taneček....zítra nám odjíždí polovina naší party, tak tu bude smutno....

Všechny Vás moc zdravím a držte se....
Mirečko, Kristýnko
petraceb
| 15. 4. 2010 23:26
Mirečko, MRI je elektromagnetické vlnění, takže žádné záření do těla nejde, vidí víc než CT, ale je na tělo šetrnější. Za to to CT je pěkné svinstvo. Akorát je blbý u MRI, že nesmíš mít nic kovového v těle, to se pak zahřeje a může to být nebezpečné životu.
Takže kdo říká, že hodně škodí tak ne, neškodí .
Víc bych se bála CT a RTG, to jsou zářiče jak hrom.

Kristý,
oni viděj mladýho člověka tak na něj prděj. Co by nás mohlo bolet viď. S timhle mě fakt štvou.
Akorát u dr Chroboka jsem slyšela, že bolest zad už neni prioritou starých lidí, spíš naopak, nejvíc pacientů má z řad mladých.
Teda 10 let s timhle vydržet, je mi tě líto, že na tebe takhle kašlali. Snad se ti konečně poštěstilo a bude už jen líp.

Jdu chrnět, paaaaaaa
bolesti
DORI
| 15. 4. 2010 22:34
Martinko, muzes se tesit, ze Ti zabrali kapacky, Mne absolutne, take mne odvezli do nemocnice i kdyz jsem se zuby nehty branila, nakonec jsem nemohla dockat rana, aby jsem uz sla,nepomohlo nic ani dalsi injekce atd,cvicit jsem take nemohla protoze mne by nikdo nepolozil ani na zada ani na druhej bok, mohla jsem lezet i kdyz v bolesti jen na jednem boku a nic vic neslo vydrzet, zvlastni i pro mne, no to uz je jedno. rada bych se zeptala, zda po MR kdo tam take byl delsi dobu jste meli problem se spanim pak, ja nejak od te doby nemuzu spat i do 3-4 se prevaluji, obcas i vstanu, dokonce jem si nalila i kalisek, nepomohlo, Rano uz bych spala, ale nechci, protoze mam strach, ze neusnu uz vubec vecir. je to tou MR kdyz jsem nemela s tim proboem do te doby? nemyslim nikdy, ale dobu co beru ty antidepresiva. Take se chci zeptat, zda jak ted davaji v intersparu tu gumu na cviceni, to je spis pro tebe Hani, vim ze to mas, to je ta guma co s ni cvicite? takova siroka zluta. asi 8cm, nev im presne. Budu moc rada, kdyz mi odpovite, pokud je to tou MR, jak dlouho to trva? take by mne zajimalo, jak skodi MR.Nekdo rika, ze hodne . Vite to nekdo presne? To je otazek, ze? Dekuji Vam za odpoved. a preji peknou dobrou nic vsem,alespon spanek at Vas vysvobodi z bolesti. Mirka
....
krisvystrc
| 15. 4. 2010 21:00
tak tohle je moje story.. 10 let trapeni ze zady a stale me brali za simulanta, vyhrala sem, mam prima doktora kteremu zatim verim, uvidime po operaci.. koncim luky mi nechce spat a lice mi po loznici ,tak ahojky pusenky
holky moje,
krisvystrc
| 15. 4. 2010 20:58
vlhcene ubrousky mam zbalene, pyzamko povazuju za dlouhe tricko a jedno kosilku ..
sem nervozni, ale snad to nejak dam.. piticko si vezmu, diky za info..
cumacku mam to same co vy takze vitam di klubu.

devcatka kdyz pisete ty vase pribehy, tak nevite jak ja sem si jeste kdyz sem bydlela v Kroměříži, jezdila na injekce do Zlina, protoze na neurologii kde me vozila dvakrat do mesice ze sem se nemohla hybat odmitali osetrit, ze mi nic neni.. po 9 letech co sem tam chodila a davali mi antidepresiva, a nic nezabiralo sem se provdala a stale sem jezdila do Km tam mi po natlaku konecne udelali ct s tim ze mam vyhrez 6mm v L5-S1 a L4-L5 vychylenou celou osu o 2mm.. dr mi rekla ze mi nic neni, ze sem ok, ze mam vydrzet, rehabky nepomahali, bylo mi po nich hure, blokovali se mi zada jeste vic.. pred dvema mesici sem se zablokovala tak ze sem s brekem jela do olomouce na neurologii, tak me nechteli vzit ze nejsem objednani, lidi co sedeli v cekarne premlouvali sestricku at me vezme misto nic, tak po hodine me asi vzali, mela sem sebou Ct vysledek, dr. mi rekl ze mi da obstiky, a ze nalez je spatny, dal i mi prasky, a ze za tyden mam dojit na dalsi obstik.. dva dny na to sem myslela ze je muj konec, neskutecne bolesti, lezla sem po zemi.. hruza, tak volam ze me to jeste vic ublizilo a sestra ze tam ten dr. neni, a ze kdyz sem tak otravna tak mi da toho co tam je.. ten mi rekl ze neni muj osetrujuci tak co chci ,tak me manzel vezl do jineho mesta, tam mi dali 15 obstriku, ze to pomuze, daval mi je do kosti nebo co, a ze ze zadama nic nemam ze si to namlovam ze je ted sice mam zablokovany ale to je vse..
zbrekem sem jela domu.. v pondeli sla na kontrolu ten dr. z olmiku mi rekl ze je to na operaci ale ze pokud nepujdu do trince k nemu,.kde slouzi tak mi nedoporucuje operaci, rekl mi ze mi napise antidepresiva ktera predepisu lidem kteri nemuzou na operaci.. vykladala sem to kamaradce co dela na zachrance a domluvila mi tady toho doktora, pravou ruku prednosty neurochirurgie, kterej okamzite MRI a operace nez ochrnu,, takze devcatka taky sem to nemela jednoduche, ale verim ze mi pomuzou!!!
rodinko
petraceb
| 15. 4. 2010 20:13
Ahoj Majko,
děkuju, že se ti líbila moje slohovka, no kéž by to bylo na známku do školy .
Teda koukám, že jsis užila po stránce lékařských arogantů až až. Tohle nikdy nepochopim, jak ti mohl říkat stále co tam děláš, sebrala bych mu za to titul.
Asi vás konečně potěšim, zkusím zítra volat toho operatéra a když se mu nedovolám tak zkusim zavolat našemu chirurgovi ať mi poradí, třeba mi napíše pro neurochíru papír, bylo by to lepší.
Víš já se vždy snažila problémy řešit, ale jak jsem psala né vždy se mi to vyplatilo a akorát jsem byla pro smích a nebo na mě řvali co tam dělám, že mi nic není tak člověk se pak bojí. Ale zítra tam zavolám, jen už vidim jak mě sprdně, že mi vzkazoval po sestře ať přijdu v tom červnu.
No mě právě řekli, že nesmim sedět na wc, že jak sediš na tom tvrdym, že ta bederka taky dostává céres. Asi to má každá nemocnice jinak a co lékař/sestra tak jiný názor.
Měj se pěkně, papa

Ahoj Stáničko,
taky jsis užila až moc starostí s těma .... nechci být sprostá, ale určitě si to domyslíte co mám namysli.
Hlavně, že jsi našla skvělé doktory na Homolce.
Čumáčku ten aescin mám ještě doma tak ho zobu, vím, že je na ty otoky. Mám ho doma od prosince 2008 co mi ho dala mudra, když jsem se nehnula tak si ho teď beru, protože z téhle nemocnice jsem nedostala žádný recept na nic, ani tu RHB mi nevypsali. A co se týče těch injekcí, vím, že všude dávaj na noc pigáro, já měla napsané jen dva Dolsiny, toť vše. Ten mi opravdu pomohl, ale prý je to navýkové tak mě dali jen dvě injekce.
Mě ta hnáta snad upadne. Jsem zvědavá jak zítra pochodim.
Měj te se hezky, papa
Díky za informaci,
Martina12
| 15. 4. 2010 19:07
Kristýnko,já byla na konzultaci k operaci asi před půl rokem u stejného doktora Pavlů z Homolky jako Broňa a řekl mi, že nález téměř žádný a že nová záda tam nedávají, tak co tam chci. Odbyl mě jako Broničku. Je fakt, že ty bolesti, co popisuje Mirka znám moc dobře, člověk nemůže nic, ale vždy se nechám odvézt do nemocnice a tam mi hned dají kapačky a ty aspo\ń trochu pomůžou a pak už se z toho nějakým cvičením vyhrabu sama a je fakt, že to zatím vždycky povolilo a to už jsem to měla alespo\ń 5x. Je fakt, že mě každá doktorka i obvodní od operace zrazuje, že pokud to nějak jde, má se s operací počkat. To víš, že když mám ty šílené bolesti, že bych na ní šla okamžitě. Tak uvidíme, určitě mě ale jednou nemine.

Aescin, jak píše Stánička, je opravdu dobrý, v nemocnici mi ho vždycky dávají. \Je to přírodní lék, který se může brát 6x denně a dlouhodobě. Je na uvolnění stažených svalů a zánětlivých stavech. Každopádně se kupuje bez předpisu, protože se stejně celý platí a k tomu ještě 30 Kč poplatek, tak si ho Péťa může klidně koupit a zobat, třeba trochu pomůže. Také mám zkušenosti, že sestřičky v nemocnici nabízí injekce na bolest a prášky na spaní. Tak to jsou moje zkušenosti. Kristýnko, taky si vem do nemocnice nějakou vodu na pití a hodně časopisů. Nejlépe se tam čtou nějaké nenáročné příběhy o lásce, určitě se tam neber žádné horory. Tak zatím. M.
marti
DORI
| 15. 4. 2010 16:44
musism se priznat, ze mne doktorka vyslovene zakazal lehatko, hned vidijou, ze se vesime dole hlavou co asi neni tak idealni . No Mirka 2 ktera sem uz nepise, byla dyl na vozicku a toto lehatko a bezinkove vino ji postavilo na nohy a do zivota. protoze to bylo stejny jak ja, ja si ho take koupila, protoze syn ma stejny problem skoro s plotynkama a jeho hned dali na rehabky a tam ho veseli dole hlavou na toto lehatko, zpival o nem doma, jak mu to pomohlo. to byl dalsi duvod, Mne doktorka rekla, ze po prvni trakci na nem budu u ni znovu zablokovana a ona mi nebude vedet pomoct.Umis si predstavit, s jakym strachem jsem na to sla, ja jdu jen na 30 stupnu, to je prvni poloha, jsou 3. To mas jakoby ti vyzvedli postel nahoru s nohama vic,. i manzel na to chodi a rodinna a vsem pomaha, mame ho od lonska koenc listopadu myslim. Kdyz mi je hur, jdu casteji a je to asi jedine co mi pomaha, Ja totiz ale nevim presne co mi bylo vis? Nalezy jsou stare o kterych jsem nevedela jen mne zabolelo a preslo kdyz jsem se nahrivala,Takze ten vyhrez asi nebyl tim a bylo to asi psychicke,i kdyz se mi tezko veri, ze tak silene bolesti muze vyvolat psychika,mne to pripadalo, ze mam uskriply nerv,snad a nejak ho drtilo, nevim, bylo ti cilene ani sedet lezet ani stat.vubec postavit se nebylo mozne ani oblikat nic.Nejsem zadnej cita na sebe, a vydrzim strasne moc bez kriku, ale toto jsem opravdu az kricela obcas. Ja se to snazila logicky pochopit a kdyz se vahou potahne stavec od stavcemuvolni se plotynkam misto pry na oziveni , mam tam i splostene, tak dpufam, ze se vyzivuji. Manzel mi to 2x tydne i castejci kdysy, namaze olivovym olejem jemne, ne tlakem, Ja zatim funguju normalne skoro a da se rict, ze kdyz cvicim, i bez bolesti. obcas se to ozve nejakym pohybem, jsem moc zvedava budu nejvic vedet az se dozvim vysledky magneticke rez. pokud to nacucalo splostene plotynyhrez alespon minimalne by se zmensil, priznam se doktorce, ze pul roku jsem denne skoro na lehatku a ze zacatku i 2-3x denne. mame ho 5 mesicu.
Hodne doktoru to zatracuje, jiny doporucuji. pokud bys to nekde chtela zkusit, urcite ne vic jako na 30stupnu. ja uz si dala i 60, ale to si nedovolim sama, tak porad si znovu davam jen 30. Pomaha to i na jine veci ne jen na pater, ale nesmi se po operaci. Drzim Ti palecky, nekomu se to pry podari, ale je nurne denne cvicit, take zalezi co vsecko je tam.myslim, ze mame kazdy neco jineho. ja si teda nedovolim necvicit, a kdyz se mi to stane, tak asi 2x jsem vynechavala asi 4 dny ale dohanela to pak zase,

je to cviceni uz dozivotne, Mne doktorka rekla, ze bez operace mne dostane z toho a rikala mi pripady, kdo se take takto dostal a dela aktivne zije a nema problem. Tak nevim uvidime, U tady toho nevime co se stane den ze dne.Muze to zasarapatit a behem chvilky je clovek na stole, to opravdu nikdo nevi, ja take s tim pocitam, ze se mi to muze stat, ale snazim se tomu zabranit, proste nechci na operaci patere.

tak to jsem se rozepsala. Ja se snazim pit az co mam problem takze prez rok piju kdyz je zle i 5 l denne, jinak ty 3, no celej zivot jsem se nanapila ani dcl, jen jedla ovoce a to mi stacilo.i dneska mi jeste vadi, nejsem celej zivot zvykla na to.Take mne obtezuje chodit na wc casteji,ale je to nutne.snazim se delat si i salaty s olivovym olejem aby se ten olej dostal i dovnitr,ne jen natiranim, a uzivam genadrik fast.

Tak se loucim, jen jsem chtela napsat o lehatku jak to vidim ja, je to muj nazor a zatim jen 5 mesicni zkusenost s lehatkem, ale brala jsem si ho i do lazni.
pa pa Mirka
kristýno
cumacek
| 15. 4. 2010 16:43
Dobrá rada od Majky já je tam měla také a otírala jsem se snimi a ty ostatní veci také protože sprchovat se nemůžeš tak tě bude muset manžel mít když přijde za tebou.pa pa Stáňa
zlatíčka moje(rodinko moje)
cumacek
| 15. 4. 2010 16:40
Ahojky děvčata a Adam se nám stratil.
Tak jak to tu čtu,tak vzpomínám ina sebe jak mi stíále tvdili,že to na operaci není ve Vinohradské nemocnici ale ,že to daj na konzultaci abych si zavolala,pak jsem tam volala a ty mi řekli ,že jsem objednaná nějakému specialistovi na páteř.A když jsem tam přujela tak se mi smál do očí,že to nin není,že to rozhýbe a opíchá a že mě vyléčí,a když jsem mu řekla,že jsem měla obrnu ve 12letech a že jsem nechodila tak se smál a jak jste na tom byla on se ptal a mohla jste chodit na stojici a na malou a já říkám ,že jo tak víte co mi řekl,že to nebylo tam hrozní tak už víckrát jsem tak nejela jen pro MRI.To byl arogantní blbec.A pak jsem se objednala na Homolku,a ten přístup jak sestřiček i doktorů se nedá vůbec srovnat jak tam jsou ochotní.Jak Péti péšeš,že jste se prosili o prášky tak to divný mi je dostávali pravidelně 3krát denně a večer se chodila ptát sestřičko kdo chce inekci na bolest a já měla psaný silné opiáty a mohla jsem si o ní říct kdykoli.A můj operater za mnou hned jak jsem se probrala na jipce hned přišel a vysvětlil mi co mi dělali a co mě bolí a jestli cítím ulevu v té noze a bylo to celkem dobré a pak druhý den nastali komlikace ale pak to bylo zase dobrý tak za 7dní jsem šla domů.Ale po dvou dnech nastali zase komplika tak jsme tak volali a ty že ať okamžitě přijedu sanitou tak jsem si objednala sanitu a frčela na zpět,protože jsi mysleli,že se to uvolnilo a půjdu na další operaci a nešla jsem a byla jsem tak dalších 10dní na kapačkách a opiátech protože tam byl otok a hematom.Péti ti nebereš na otoky prášky at ti je dr.napíše jmenujiu se aesccin to dávají v nemocnici po operacím normálně.Pak raději nebudu psát jak to pokračovalo je to na dlouho,prostě jsem na tom bylo špatně učila jsem se chodit atd...
Péti,fakt si nezahrávej a jdi a nenech se odbýt.Divím se ,že jste tam neměli v nemocnici nástavce na wc já ho měla i doma bylo to super i madla tam byli.
Tak jsem se rozkecala a dost.

Kristýnko,mě také dělal iL/5-S/1 a jěště výhřez mám titanovou plotýnku 4šrouby a 2 ropěrky a to samé má i Majka máme to stejné.Myslím,že máš vše zbaleno nic víc nepotřebuješ,spodní prádlo stejně nosit nebudeš a vem si noční košile né pyžamo.Dej malému pisinku

Já dnes od ráda létala,byla jsem na Kladně u zubaře tak musím jěště 3krát ale až po lázních a u obvodní dr.pro prášky sebou do lázní.Uý o víkend budu balit a v pondělí frčím jako Kristýnka.Budu ti moc držet palečky a myslet na tebe.
Zdravím ,Lidušku,že se také ozvala a budu ti držet palečky ohledně důchodu já mám stále snimi problémi kvůli vyřízení ale teď se mi ujal velice ochotní Pán vedoucí a ten to vzal do svých rukou.
Zdravím i ostatní nebudu más vypisovat.
Broničko,ty se hlavně uklidnia nenervuj se,ubližuješ si jěště víc.pa mám Vás ráda
Kristýnko
1majka
| 15. 4. 2010 16:33
ptáš se co všechno potřebuješ do nemocnice.Já myslím že máš vše ještě si vezmi toaletní papír a žíňku na mytí.Jinak jestli ti můžu poradit vezmi si sebou vlhčené ubrousky co jsou pro miminka.Jsou dobré když musíš chodit na mísu a nemůžeš se mýt.Budeš se cítit lépe.A teď si hraj s Lukáškem ať přijdeš na jiné myšlenky.Opravdu to nestojí za ty nervy.Přeji pěkné odpoledne. Majka
vyhřezlé plotýnky
barcav
| 15. 4. 2010 16:26
ahojte, jsem tu poprve a chci se podelit o sve zkusenosti - 2 vyhrezle plotynky v bederni oblasti, 2 v hrudni, skoro rok silene bolesti az do paty - doporucena operace. Vynutila jsem si po 8 mesicich infuzni lecbu ve spitale a bohudik jsem jeste ve spitale absolvovala nekolik rehabilitaci Vojtovou metodou. Po propusteni v ni pokracuji a musim rict, ze po 3 tydnech rehabky jsem poprve stravila vikend bez bolesti. Predtim jsem fungovala pouze na prascich a ted uz neberu ani jeden. Pokud to prece jenom boli, je to snesitelne a nikdy to netrva dlouho. Je to spis reakce na rehabku. Je to beh na dlouhou trat, ale operace je to posledni co bych chtela. Preji i Vam "osvicene doktory" , protoze 99 % voli pro ne jednodussi reseni - operace (a pak dle meho nazoru invalidka).
ahojky,
krisvystrc
| 15. 4. 2010 15:09
Marti, a muzu se zeptat proc na tu operaci nechces jit?nebo ti nebyla navrhnuta??
holky kdo ste byl na operaci s L5-S1 prosim??co si vsechno mamvzit do nemocnice? mam zbalene, teda spise jen tak trosku, zupan, pyzamo, ponozky pradlo, kosmetiku, rucniky.. co jeste budu potrebovat?? papuce ted sem si nane vzpomela dnes tady uplne cely dne prsi ach jo, a manza dojede az pozde vecer.. zacinam chytat depku

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
9. 6. 2025 20:45