Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Ahojky děvčátka moje !
Brona
| 29. 4. 2010 17:31

Ahojky,tak Vás opět zdravím,po několika denní odmlce. Vítám Tě doma Kristínko, jsem moc ráda,že už jsi doma.Jen se mi hlídej,aby bylo opravdu všechno dobrý,a ty bez bolesti.Moc jsme na Tebe mysleli,a měli o Tebe strach . Petulko,Ty si můj brouček.Tak sem si myslela,že Tě na tu MRI pošlou.Dneska jsou někteří dr opravdu zvěř.Mně má dělat dr Chrobok,Peti,Tvůj miláček,tak mně snad uzdraví.Já už mám myslím všechno nakoupeno,už jen dát do tašky.Dneska jsem byla už jenom na posledním předoperačním vyšetření,EKG.Pak jsem šla ke svému obv.Dr,tan mi všechno sepsal,a jak jsem byla u něj asi předevčírem,pro dávku tablet,tak mi řekl,že až bych potřebovala po operaci něco,třeba vozík,tak mi ho napíše. Jak já se vyděsila ,že vozík. Ale dnes mi všechno sepsal,mám k němu přijít až po operaci,podle toho,jak budu vládat chodit.Operace se bojím,to jistě každá,ale už abych měla po ní,at mi skončí ty hnusný bolesti, a at můžu zase žít,aspon trochu,jako před tím.Bolet bolí,ty rotvajleři ksou opravdu dravá zvěř!!! Nohu si skoro vůbec necítím,a když se ustelu třeba k TV,tak ti psy začínají znova. Takže ani sedět,ani ležet,stát taky ne,ale už to mám za pár,a pak Vám budu psát z pc postojačky.Tak ještě zdravím mého čumáčka,užívej si procedur,a at jsi lépe natom,jak minulej rok. Mirušku Dori taky moc zdravím,i všechny ostatní,na jména si už nevzpomínám.A o té Miládce nevíte nikdo nic???Nějak se nám stratila,děvčica.Takže dnes je to ode mně všechno,zdravím celou moji rodinku,taky Kačku,OK,srnku...Mám Vás všechny moc ráda Brona
Markétko
petraceb
| 29. 4. 2010 14:40
Ahoj Markétko,
děkuju, snad bude lépe,ale nějak tomu přestávám věřit. U mě za to může jeden jediněj pád na zem a od té doby to vlastně zlobí, no a pak ta artroza SI skloubení. To se léčí jen rehábkama? Prý to budu mít na celý život, ale s timhle se fakt žít nedá. MRI mi nenapsal. Tak snad ví proč.
Nedivim se ti, že máš strach. To počasí nám fakt dává zabrat..
Měj se krásně, papa
pro Kristynku a Petu
Maky36
| 29. 4. 2010 14:25
ahoj holky, jsem strasne rada, ze to mate za sebou, doufam, ze vam obema bude stale lepe!
Peto, na tu MR te poslali ? Mela bys jit, aby videli, co se deje.
me take neni uplne dobre, ale na kontrolni MR bylo vse OK, tak se to snazim neresit. Jen se mi pri zmene pohybu mota hlava, tak to zase od krcni patere ? nevim, mam strach, pry se to ruzne prenasi. Kez bysme uz vsechny byly uplne fit!
vsechny zdravim
ahoj Marketa
rodinko
petraceb
| 29. 4. 2010 11:51
Ahoj holky,
Kristýnko to je moc dobře že už jsis doma. Užila jsis hodně bolesti a teď to bude jen lepší a lepší.
Omlouvám se, že píšu až teď, ale nějak jsem nemohla na net.
Už jsem doma z nemocnice. Doktor mě vzal ještě než začl ordinovat. RTG nedělal, protože ten implantát tam prosvítá a nebylo by stejně nic vidět. Prý by byla dobrá magnetická rezonance. Prý že ho to mrzí, ale neví jak mi pomoci. Zkusit je fyzioterapii a nebo se objednat do ambulance bolesti. Ty esíčka budu mít už na celý život. No mám hezké vyhlídky. Jinak je to vše stejné, prostě na prd, bolesti, brnění palce. V pondělí zas byly muka. Dostala jsem od pana doktora bederní pás a ještě jsem si koupila ve zdravotnických pomůckách overball a vemu si ho do práce a dám si no na křeslo. Do práce bych chtěla jít 17.5.
Teď do toho ještě spousta učení a ještě musim udělat prezentaci na spisovatele a to vše do týdne a těch testů, brrr.
Zdravím všechny, paaaaa
ahojky,
krisvystrc
| 29. 4. 2010 09:40
rodinko moje,sedet nesmim 6tydnu, chodit chodim jen na wc setrim se.. luky mi vecer rikal,maminko slib ze mi uz nikdy neujedes do nemocnice se mi chtelo brecetlezim a mamka s malym sli nakoupit, tak sem zvedava co donesou..vetram jizvu, mam ji uz i docela pekne zahojenou.. davam na sebe pozor..potrebuju byt fit a byt zase pouzitelnaja sem vzorny pacient jak se mate ostatni??
Ahoj holky a Adame
anonym
| 29. 4. 2010 09:03
snad ses nerozhodl nás opustit
Kristýnko, vítej doma, mám velkou radost, že to dopadlo dobře.Co Ti to dělali?Musíš se teď opravdu hodně šetřit i když se budeš cítit báječně, nedělej nic co nemáš, nestojí to za to.Určitě Ti dali pokyny co smíš a co né.Já bych Ti naordinovala hodně mazlení s Lukáškem i manželem .3X denně 5 pusinek a pofoukání, to prý rychle zabírá a úspěšně pomáhá.Vidíš, jak to uteklo, nedávno ses bála a už jsi doma a vše má za sebou.
Broničko, jak Ty, blíží se to, ale konečně se Ti uleví.Vás ostatní moc zdravím a hezký sluníčkový den
Ahoj
1majka
| 29. 4. 2010 08:42
všem a zvlášť zdravím Kristýnku.
Kristýnko mám za sebou taky operaci přes břicho tak vím o čem píšeš.Je docela divné že tě tak brzy hnali chodit,ale holt to má každá nemocnice jinak.Já vstávala až 5 tý den.Možná sis tady již přečetla,že to břicho je dlouho citlivé právě proto,že oni s těma střevama hýbou a ne zrovna citlivě.Uvidíš že to každým dnem bude lepší a lepší.Hlavně se nenamáhej a ještě moc nechoď.Ty vlastně asi sedět můžeš,když tě neřezaki přes záda nebo ne?Dávej si pozor na nadýmání,to jsou pak ukrutné bolesti.Jinak neboj moc na tebe myslím a kdykoliv budeš potřebovat poradit napiš a my se budeme snažit pomoci.Máme tě moc rádi.

Holky nepsala někomu Peťa co s ní je? Ona by dneska měla jít do té nemocnice a jestli se nepletu tak má i nějakou zkoušku.
A co ostatní?
Mějte se krásně a pokud můžete užívejte sluníčka.
Pa Majka
Ahoj Kristýnko,
Martina12
| 28. 4. 2010 19:29
taky jsem na tebe moc myslela a myslím stále. To je dobře, že už jsi doma, určitě na tom budeš lépe psychicky. Doufám, že to už budeš mít dobré. Já už jsem zažila dvakrát narkózu a taky mi vždycky bylo špatně. Hlavně, ať se ti to dobře hojí i to bříško. Hlavně piš, ať víme, jak jsi na tom. Jeden aby měl o vás holky pořád starosti. Péťa taky nepíše. Jinak já jsem na tom o dost lépe, cvičení mi zatím pomáhá. Cvičím každý den asi 3/4 hodiny. Ovšem opět mám angínu, přecházela jsem to, měla dvoje antibiotika za sebou a zítra si jdu asi pro třetí, jenže do práce chodit musím, nemůžu si dovolit marodit, protože v práci je to hrozný, ale já vím, že to nic není proti bolavým zádům a tím se každý den ráno utěšuji, že je vlastně dobře, že tam můžu jít, i když tam vládne šikana. Tak se mějte všechny co možná nejlépe.
hura doma!!!
krisvystrc
| 28. 4. 2010 17:53
ahojky pusenky moje, vsem moc a moc dekuju ze na me myseli, kdby ste vedeli jake sem mela od soboty trabel stim brichem, z niceho nic sem nemohla chodit, proste hruza...
mam notas takze napisu jak to proihalo, pondeli mi rekli ze me v utery nevezmou na sla ze maji moc lidi, taksem trosku nadavla ze na co me teda objednavali a dr mi rikal ze si to mam domluvit ze sebevrahama a motorkarama at nepadaji a neskacou, magor, proste.. tak sem se domluvila ze me teda pusti domu... v utery pir vizite rano prisla velka vizita a dr. rika primarovi ze toho maji ted moc, ze me poslou domu a za tyden ze dojdu, tak se ptam kdyz dojdu za tyden zda me vezmou urcite a on mi rekl ze tohle slovo vubec nezna.. odesli a hned se zase otevreli dvere a ze zitra jdu na sal, ze pani dostala menzes tak jdu ja.. do stredy sem byla nervozni, sla sem na sal v 12:50 dovelzli me na pokoj zpet v 15.20.. to stal uz nademnou tomik, strasne sem se ho lekla sestricky rikali ze mel strasnej strach me vzbudit, ze me porad jen tak jemne hladil po hlave.. pak sem se vzbudila, rekl mi jen par slov, prootze ho poslali pryc ze musim spat ze to byla velice tezka operace.. meli me operovt bokem, nakonec ani nevim proc tim brichem... no a ja se tak nejak probouzela tak sem sem se snad 20krat pozvracela, blila sem jak sakal.. a bricho bolelo jak hrom.. nemohla sem spat. taksem se prevalovala a skucela ze chci se otocit na bok, ale kdyz sem se otocila tak ty streva ktery sem mela venku me strasne boleli... nic sem nejak prezila ale rano pri vizite zjistili ze mam na jedne strane streva zpatky na svem miste, ale prava strana byla jakasi vyduta, mela sem tam hrcu jak hrom...pri kazdem pohybu sem citila jak me ten dren co sem mela v brise taha.. den po operaci mi ten den vytahli.. prisla ehabka ze muzu stoupnout, upůlne v pohode, hlava se mi netocila, proste sem sla, a ani noha nezllobila, mela sem radost jak male dite ze sem hned volala tomikovi ze je vse ok.. bolesti em samozrejme mela ale dalo se to vydrzet preci den po operaci nemuzu byt ok.. druhy den po operaci me hnali naschody a to byl asi kamen urazu..
od te doby me zacalo cukat stehno, najednou sem ho prestala citit, pak vystrelovali neskutecne bolesti z bricha a pak sem ho uplne prestala citit, byla sem bezradna a nastvana, ze se to vraci zpet.. rengen ukazal vse ok.. dostavala sem kapacky prestala sem chodit.. noha neposouchala bricho neskutecne bolesti!!
nakonec v pondeli me poslali na MRI, tam sem byla pres dve hodiny, napred me snimkovali, a nakonec mi rika musim vam dat kontrastni latku je to spatne, nemel mi ji kde pichnout mela sem uz uplne krvave a rozpichane ruce..
nakonec na treti pokus se mu to podarilo ,ale to sem uz yla psychycky spatna kdyz mi rekl ze to nevidi dobre, .. kdyz me dovezla snaitka zaptky na oddeleni tak uz tam byli nasi i ze segrou neteri proste vseci a ja chytla hysterak ze na dalsi operaci nejdu ze mi rekl ze to neni dobre, sestricka co mela sluzbu, tak me pokousela utesit, behem 10 sekund u me byl dr, a rikal ze tam volal ze se nebavili o me.. ze je vse v poradku jen proste v tom brise ze sou ty organy jeste prehazený, takze je to tim a taky tim ze ta rehabkame brzo tahala p oschodech ze tam mam hematom ale ze to bude dobre.. tak me davali silne leky proti bolesti a dneska meteda pustili domu stim ze za 6 tydnu kontrola a pak se uvidi..
sem doma mam jen bederni korzet, docela pevnej, nemam ten skrabak bilej, pak se vyfotim.. doma chodim bez berli, venku s berlemi...lezim a odpocivam prootze me to boli.. tak jen takove info ode me.. na jipce sem vubec nebyla v Olmiku se na jipku nedava.. na pokoji sem mela super zenske!! sme se narehtali.. stehy mam venku, ale brisko stale boli.. lezim u maleho v pokojiku,, mamka si snim hraje a ja mam ho nohou notas. tak rpoto muzu psat takovou slohovku!!
omlouvam se jestli pisu pate pres devate, ale nejsem moc dobra spisovtelka!! pusenku kocicky moje a dekuju ze ste na me mysleli
Stáničko
anonym
| 28. 4. 2010 11:03
zdravím Tě .Neboj lázně Ti pomůžou, vždyť už teď cítíš, že to zabírá a jsi tam teprve týden.Hlavně mysli pozitivně a je to z 50% vyhráno To je bezva, že to má Kristýnka v pořádku, doma už to bude den ze dne lepší , už jen Lukášek bude ten správný lék a hnací motor.Moc ji pozdravuj, až ji budeš psát a co Peťka,,nevíš o ní něco, dlouho se neozvala, zítra by měla jet do te nemocnice na kontrolu, tak ji budu držet palečky, aby to dobře dopadlo a našli příčinu neustupujících problému.Stáničko, přeji Ti dobrou chuť , za chvíli jdeš jistě na oběd, měj se moc hezky odpočívej apoctivě cvičit pa a pusku Naďa
Vás ostatní taky moc zdravím
Adame , Miládko ozvěte se, co je s váma, snad jste v pořádku??????????
děvčata moje
cumacek
| 28. 4. 2010 10:35
Ahojky všichni
Tak Vás zdravím z lázní.Dnes už mám 3 procetůry za sebou a ještě plynovky po obědě a mám dnes volno.Včera byl za mnou miláček.
Teď něco o Kristýnce včera psla že to máí vše v pořádku po MRI a měli by jí dnes pustit domů,tak uvidím co napíše.Jsem ráda,že jí tam nic nenašli a má to v pořádku.
Já jsem zatím sama na pokoji ale mám tu partu tak je to dobrý.Jinak si tu pomalu zvykám budu tady až do 21.5.tak si to tu užiju ty procedůry.je to vše příjemné dělají mi dobře masáže psk se mi to uvolní a cvičení v barenu také uvolnuje včera jsem byla cvičit u fxzioterapeutky a pak mám tu mobilizaci podvodní masáže koupela slatinu atd...Pavlínko to píši tobě a jak se cítíš po lázní.
Já se jen modlím aby mě to pomohlo a byla jsem fit.
pa mylím na Váš všechni mám Vás ráda Stáňa
pro OK
mindusska
| 27. 4. 2010 23:05
Ahojky,
moc ti děkuju za zprávičky. Prostudovala jsem a mám ještě nějaké otázky. Naďi, chtěla bych se zeptat na Kačenku a její vlastní zkušenosti z nemocnicí. Podle toho co jsem vyčetla je doba léčení po této operaci mnohem kratší než u normální operace. Také hojení je rychlejší.
Já bych se chtěla objednat na vyšetření na fakultku i do té Karviné, protože se v tom ještě neorientuju, chtěla bych zjistit jestli tu miniinvazivní metodu dělají i ve fakultce a pak si vybrat, pokud k té operaci dojde. Nevíš náhodou? Vyšetření mám z ledna, což je taky už nějaký ten pátek.
Jinak je fajn, že si člověk může vybrat kde ho budou operovat, hodně kladů jsem četla o Liberecké nemocnici, ale myslím, že největší radost pak musí mít saniťák při převozu pacienta z druhé strany republiky .
Pro dnešek se loučím a jdu do hajan. Jinak všechny zdravím a bezbolestnou noc. papa
ahoj děvčata
lidka44
| 27. 4. 2010 14:45
Děvčátka, moc vás zdravím,Kristýnku do nemocnice, Peťku, která teď nepíše, snad je v dobrých rukou a vás všechny, které se trápíte bolestmi méně, či více.
Dnes mi přišlel poukaz do lázní, mám nástup 8. 5. do Třeboně, do Aurory, jedete také někdo?
Mirečko, ty jsi psala, že ses chtěla otočit, tak třeba ti to vyjde, když jsi nezastihla Nedinku-nevim jestli je to správně.
Holky, jak se vám tam líbilo a naco nemám zapomenout při balení, každá rada dobrá, jedu po prvé.
Tak zatím, hezký sluníčkový den. Lidka
Jirinko
DORI
| 27. 4. 2010 01:41
ahojky Jirinko, konecne jsi se po takove dobe ozvala, Jen skoda, ze jsi nenapsala, jak se ten Tvuj operater jmenuje. Tak to naprav, a nepises jak se mas. a co vnoucek. jeste chodis plavat? pa paNejak malo se ozyvas.

Pavlinko ty uz jsi doma? to neni mozny. zrovna jsem se bavili s manzelem, ze tento tyden bychom odskocili do trebone i s deckama na den na bazen, Ze by to chtelo zase nejaky odpocinek trochu. Tak jsem rada, ze jsi se mela dobre, neboj spani se upravi, asi moc premyslis nad vsim co jsi pozazivala posledni dobu a doma co bylo,
Jsem zvedava , jak na tebe dolehne stesk , Ja to mozna mela, jak jsme o 3 dny driv odjeli, Co rikas na itis ucinky? Pavlinko, je mi lito, ze tam uz nejsi. mas uz zjisteno, zda muzes 2x do tech lazni, jak jsi rikala?Napis.
Stanicko a co Ty a raselina, Citis uz ucinek? Alespon trochu se To snad zlepsuje zdravi, ze jo. Jde z tebe takova energie, Uzivej si to tam plnym douskem, Holky drzte se vsechny i Ty Broni, Vim, ze se Ti blizi termin, take bych se bala, ale kdyz mas tak strasne bolesti, tes se, ze to uz skonci a budes uz jen vzpominat.
Pa pa drzte se bezbolistkove vsichni a ta Miladka at se uz konecne ozve co se deje s ni. Mirka
pitomá ploténka
daliborka
| 26. 4. 2010 20:31
Mindusko,jestě se na něco zeptám,ve které části zad,tě bolí záda?něco bych ti aspon poradil,ale záleží na tom,jestli nahoře mezi lopatkami,nebo dole v bedrech.Velmi jednoduchý trik,který mi taky hodně pomohl.Dalibor
pro všechny
tedunka
| 26. 4. 2010 20:20
Ahojky všechny trpící i ty,co si užívají lázní.Musím tedy říci,že nevím jak v Motole a Voj.nemocnici ale Na Homolce jsou doktoři fakt jedničky.Já už jsem opotřebená raketa,tak jsem se nechala kuchat dvakrát a zřejmě mě to ještě jednou čeká ale věřím svému doktorovi,že pak už se to srovná.Dává měfakt pečlivě postupně dohromady.Ale holčiny kdybyste viděly,co provedl s mojí 21letou dcerou,která před operací sotva chodila.Kolikrát měla takové bolesti,že jsem brečela i já za ni.V prosinci ji operoval,má stabilizační systém Dynesys(6 titanových šroubů a pružiny) a holky ta běhá jako čečetka bez bolestí.Předklony,cviky i tancuje.My obě na Homolku nedáme dopustit.Přála bych Vám dostat se do rukou tak šikovného doktora jako my.Mějte se bez bolestí a hodně štěstí těm,co mají před operací.Není to taková hrůza jak to vypadá
Ahoj
1majka
| 26. 4. 2010 20:16
holčiny,
já se vrátím ke Kristýnce.Já měla asi stejnou operaci jako ona.Přes záda mně operovali a dávali vzpěry a šrouby a přes břicho mi dávali titanovou plotýnku.Operace trvala 6 hodin a byla opravdu těžká..Pak jsem byla 3 dny na JIPce a stále mi chodili kontrolovat hlavně břicho.Ono to břicho je velice citlivé a když si vezmete že doktor musí se vším uvnitř hýbnout a posunout střeva a pak zase vše napojit zpátky jako močovou trubici s tlusté střevo.Z vlastní zkušenosti vím že to bolí více a mnohem déle než záda.Na zádech nejsou měkké tkáně a to se hojí rychleji. Na břiše mám taky mnohem větší jizvu.Snad nic u Kristýnky neudělali špatně a jsou to jen pooperační bolesti. Pokud jí budete někdo psát nebo s ní mluvit řekněte jí ať v žádném případě nezadržuje větry. Musí pořádně prdět ať to jde vše ven.Při plynatosti by měla obrovské bolesti.

Pavlínko já se taky neohnu.Vše zvedám z podřepu.
Všechny ostatní zdravím a mám vás ráda.Pomáhá mi si s vámi psát.Dobrou noc Majka
Broničko
anonym
| 26. 4. 2010 19:30
nemít strach by bylo nenormální, ale myslím si , že tato operace Ti pomůže od bolesti a určitě jsi zažila více strachu z operací prsou, když jsi zvládla toto, tak neboj.Budeme tady na Tebe všechny myslet a posílat Ti na dálku pozitívní energii .Já se modlit neumím, ale zkusím to , tak nějak po svém a pomodlím se za Tebe, slibuji!!
Podívej na Pavlínku , jak se cítí dobře, je to jak píše, musíš se dát do pohody a být přesvědčená, že vše bude dobré.
Pavlínko, o Kačce jsem psala, je to už dobré, chodí na injekce na uvolnění a léky od bolesti už nemusí.To že jsi v lázních spala, bylo jistě z únavy z procedůr a byla jsi uvolněna jistě i psychicky, nemusela jsi přemýšlet co vařit, co koupit, kdy žehli prát atd............Hlavně se teď nepřemáhej, s tím ohýbáním, Kačce říkal operatér , že pokud tam bude mít jen ty šrouby, tak se ohne potom už né, tak nevím co dělali Tobě, ale pokud tam máš něco navíc než šrouby, mohlo by to být tím.Kristýnka by měla mít stejnou operaci, co měla Kačka, akorát ona přes břicho a Kačka záda.
Všechny zdravím a dobrou noc Naďa
krásný podvečer
nedinka
| 26. 4. 2010 18:30
tak já jsem se včera vrátila z lázní....Chtěla jsem odjet až odpoledne, ale protože se nám rozpadla naše parta, bylo už smutno, tak jsem odjela hned ráno...na oběd už jsem byla doma mezi svýma...Ještě jsem odpočívala a dnes jsem musela s dcerou na příjmačky. rátily jsme se až odpoledne, honem něco k jídlu, ukliditatd. takže ještě nebyl čas smutnit po lázních.....
Teď už jsem v klidu a začínám vzpomínat....Holky, užívejte lázní jak to jen jde....
Já se cítím moc dobře, jen mě dělá problém předklon...a že bych něco zvedla, tak o tom nemůže být ani řeč...
zajímavé je, že v lázních jsem spala jako zabitá a doma nemůžu, pořád se budím....Že by to bylo tím třeboňským pivem???

starosti mi děla Kristýnka....Já bych si to přes břicho nenechala dělat....ale ono asi záleží na typu operace a na doktorech....Ale vím od známých z lázní, co měli operace přes břicho, že mají doted problémy....

Broni, zkus se uklidnit....nesmíš si připustit, že by to nedopadlo dobře....Bude fajn, líp, už bude po bolestech- to si musíš říkat!!! Budem s Tebou, neboj....

Stáni, to je fajn, že můžeš domů...aspon Ti není smutno...A jaké máš procedury?

Mirečko, jsem ráda, že se cítíš fajn....ale myslím, že u Tebe je to taky hodně o psychice, že jo?

Nadi, jak jste na tom Vy s Kačkou?

Petí, dostaneš na zadek- vůbec se neozýváš....

Tak Vás všechny zdravím..i nově příchozí......Vítejte do naší "rodinky"

Holky držte se.....
Ahoj všichni.
Brona
| 26. 4. 2010 18:04

Tak Vás zase děvčata zdravím. Čtu si tady taky, a mám hrůzu, z té Krystínky .Psala jsem Stáničce,at mi na ni pošle mobil,abych ji trošku taky podpořila.Chudák mladá,snad to nebude nic vážné ,a brzo se to urovná.Holky,já už odcházím,za 10 dnů na tu operaci.Jsem ve stavu,že mám strach už být doma sama,tak chodím po obchodech,abych nemyslela na tu operaci.Dnes sem měla ráno už takové depky,že sem brečela,ale ani sem nechtěla.Nešlo to ani přestat.Skusím si zítra jít k mému obv.dr pro další Lexaurin,už mám jen 2 tablety,tak abych se nezbláznila hrůzou.Mám velkej strach,jak to tady čtu,jak která dopadla.Petruška se taky nějak odmlčela,kdoví jak je jí ,jestli jí je aspon trošičku lépe. A pak že nemám mít strach,když to spískali tak mladým děvčatám,jak je Petruška a Kristýnka! Děvčata,Mně se dnes vrátila sousedka,babička,je jí 58 let,operovali ji kyčel.Dělali jí v pondělí,a dnes ji pustili domů.Tu když sem viděla v nemocnici,jak brečela,bolelo jí to,a dnes ji nechali jít domů autem a pěšky tady v baráku,do 2 patra,tak chudák,ležela jak mrtvola.To mně zase vyděsilo.Ale za chvilku jí bere k sobě syn,v pátek jde babča do Velichovek,tak se uvidíme až za měsíc.Jinak jsem si koupila dnes 2 tepláky,nebo nosím napasovaný rifle,tak aby mně nebolela ta rána,budu v teplácích.Už dokoupím jen nějaké drobnosti,a budu čekat ,na den D.Děvčata,překonala jsem i dvě operace obou prsou na onkologii,ale jakej mám ted strach! Kdo se víte modlit,se modlite. Mám Vás moc ráda,a jsem opravdu štastná,že Vás mám ! Ze Vám děkuji. Pa pa,Brona.
Ahoj kočky
anonym
| 26. 4. 2010 18:00
to je teda smutná zpráva o Kristýnce, snad to bude dobré,MUSI'!!!!!!!
S tím doktorem Sýkorou to je doktor, který operoval Kačku, už od pohledu je vidět , že je to člověk na pravém místě, žádná nadřazenost ve výrazu, sympaťák a fešák jeho paní je taky neuroložka.Nevím kde Kristýnku operovali, ale mám pocit , že ti pražští doktoři nejsou moc dobří, ale to je jen můj dojem z toho, jak tady čtu.
Copak naše Peťule, nebyla tady pár dní, nevíte nic o ni, jak jí je?Broničko a co Ty?
Mirečko, je to jak píšeš, pokud se člověk odreaguje, zapomene na nemoci i trápení, alespoň na chvíli.My jsme byli včera u rodiny na baráku a bylo nám spolu moc hezky.To sluníčko a ty kytičky a zeleň dělá s lidmi divy, alespoň na mne to působí hodně povzbudivě.
Kačce se už ulevilo , ještě chodí na injekce na uvolnění, ale tablety na bolest nebere, tak to je bezvaVšechny vás moc pozdravuje.Pro dnešek se s váma rozloučím , mějte se moc hezky a ať nás všechny nebolí
Ahoj kočky
anonym
| 26. 4. 2010 18:00
to je teda smutná zpráva o Kristýnce, snad to bude dobré,MUSI'!!!!!!!
S tím doktorem Sýkorou to je doktor, který operoval Kačku, už od pohledu je vidět , že je to člověk na pravém místě, žádná nadřazenost ve výrazu, sympaťák a fešák jeho paní je taky neuroložka.Nevím kde Kristýnku operovali, ale mám pocit , že ti pražští doktoři nejsou moc dobří, ale to je jen můj dojem z toho, jak tady čtu.
Copak naše Peťule, nebyla tady pár dní, nevíte nic o ni, jak jí je?Broničko a co Ty?
Mirečko, je to jak píšeš, pokud se člověk odreaguje, zapomene na nemoci i trápení, alespoň na chvíli.My jsme byli včera u rodiny na baráku a bylo nám spolu moc hezky.To sluníčko a ty kytičky a zeleň dělá s lidmi divy, alespoň na mne to působí hodně povzbudivě.
Kačce se už ulevilo , ještě chodí na injekce na uvolnění, ale tablety na bolest nebere, tak to je bezvaVšechny vás moc pozdravuje.Pro dnešek se s váma rozloučím , mějte se moc hezky a ať nás všechny nebolí
holky
DORI
| 26. 4. 2010 17:14
ja myslela, ze si jen v rychlosti prectu, co je noveho, zda se nekdo z Vas ozval uz a co ctu ihned se prihlasuji a pisu, Az se mi srdce rozbusilo, jak ctu o Kristynce, T snad ne, ja ze to bude dobry, jak ji bylo lip. No snad jeste ukaze neco jineho ze se jen v tom brichu neco nedava hned na poradek, a pazer muze dobre dopadnout, Je mlada, bylo by strasny, aby to spatne udelali.

Je mi ji nesmirne lito i v sech komu operace takto dopada, Je to strasny. ja vcera byla na zharade s pejskama v tak nadhernem pocasi varil se gulas na zahrade, to milujeme v kotliku, byl to uzasny den,ale to chci napsat, ze jsem si uvedomila vecer na prochazce, ze jdu jak zdrava, uplne jsem zapomela na svoje potize, Clovek se opravdu musi odreagovat a nesledovat se, nemyslet na to . Vzdycky jak mam nejakou praci kde zapomenu na sebe, neni mi nic az jak skoncim,

Stanicko budu cekat koho Ti daji, snad te nenechaji samotnou aby Ti bylo smutno. Uzivej lazni tesim se s tebou, ze je Ti lip. Ono to ma do sebe neco ty lazne , Nikdo je nerudte a jedte . kdo muze.

Pa pa vsichni, drzte se ,ale ta Miladka ta mne uplne desi uz. Denne na ni myslim, skoda, ze si nedala s nekym mobil,
Mirka
děvčata
cumacek
| 26. 4. 2010 13:02
Ahojky holčiny
Tak Vám dáváím zprávu od Kristýnky.Je na tom špatně má bolesti a něco jí tak jak se lidově říka nakurvili a jak jí zo dělali přez bricho tak má hrozné bolesti.Odpoledne jde na MRI tak se uvidí dám zase věfdět jak jí je jsme stále vě spojení,Stále musí jen ležet a je na kapačkách,Ach jooo ty doktoři ty nám dávají,Když to tady vidím a sliším všichni stejné problémy a už se to asi nikdy nezlepší a bidu trpět už do smrti to je hrozný pomyšlení a vyhlídky.Začlo nám pršet.
tak pa posílám pusenky a mám vás ráda
plotýnky
mindusska
| 26. 4. 2010 11:25
Ahoj holky,
moc Vám všem děkuju za rady i za podporu, člověk v tom není sám a hned se cítí líp.
Musím říci, že dnes je mi daleko lépe, ale ten víkend byl opravdu strašný, ale to všichni znáte.
Tak snad se to uklidní. Pokud mi bude stejně do kontroly, myslím že příjde operace. Primář se mnou má trpělivost, při každém zlepšení jásáme spolu, ale už se v tom potácím celkem dlouho. Na kontrolu jdu za 14 dní, tak se uvidí. Zatím se mějte krásně a děkuju.
Stáničko
1majka
| 26. 4. 2010 10:30
moc děkuji za opravu nevím na co jsem myslela.Samozřejmě je to správně jak píšeš.
To je dobře že se ti tam líbí a máš i krásné počasí.
Tak si to tam užij a měj se krásně. Majka
rodinko
cumacek
| 26. 4. 2010 09:56
Ahojky děvčata
Tak se Vám hklasím po víkendu,byla jsem od soboty doma a dnes ráno se vrátila.Potěšila jsem se z miláčkem a jedu na novo.Ještě mám měsíc před sebou,Dnes už mám 3procedůry za sebou a jeětě mě 2čekají.Dělaj mi dfobře masáře po nich se mi to uvolní.dnes jdu poprvé na kinez cvičení ay plynovky.
Majko zlatíčko musím tě opravit,dr,Chrobok Prokop nebo jak jsi tak psala je na Homolce a ne v Motole.
Ubidím koho mi dají na pokoj mají dnes přijet nové lidi tak uvidím třeba nikoho.
Koukák co je tu nových lidiček tak je z dravím z lázní.
Tak se všichni mějtě moc fajn a dny bez bolístek.
Nadí,pozdravuj Kačenku
Broni ti se také ozvi i ty Miruško stále na Vás všechni myslím.
Tak Pavlíka má po lázní to to uteklo.
pa posílám pusenky a mám Vás ráda
Kristýnka,mi psla v pátek jak jí to bolí ale nechtěla inekce jen prášky asi aby si nezvykla.
pa
Ahoj
1majka
| 26. 4. 2010 09:04
moje holky,
OK pan Šlechta je v Praze Černošicích.Na internetu si najdi jeho stránky najdeš je snadno.I Stánička si s ním psala a já taky.

Mindusko já jsem z Ostravy a trochu Ti poradit můžu.Dobře operují v Karviné např.dr.Sýkora.On má ambulanci i jednou za týden v Ostravě. Potom je to FN v Ostravě a tam buď primář Paleček, nebo dr.Mrůzek. Dále v městské nemocnici na Fifejdách je to primář Starý a dr. Nytra.To je odborník na páteře přišel sem z Karviné a z Havířova.Byla jsem u něho na konzultaci před operací,protože jsem chtěla znát i názor nezávislého lékaře.Mě operoval primář Paleček.
Není ale nikde napsáno,že musíš jít na operaci poblíž bydliště.Ty se můžeš objednat třeba do Prahy do Motola k dr.Chrobokovi nebo Proopovi.Ne do ÚVNK v Praze ta je pro zbohatlíky a populární osobnosti k normálním lidem se chovají nadřazeně.
To je asi tak vše.Kdybys ještě něco potřebovala vědět,tak napiš,ráda odepíši.

Tak co holčiny?Pomalu už by měla být doma i Kristýnka z nemocnice.Nevíte o ní někdo něco víc?
Taky Stánička má týden z lázní pryč.Jsem zvědavá jestli napíše jakou má novou spolubydlící.

Broni a co ty? jak se vede? A co ostatní? Myslím na Vás.Je krásné počasí tak ať je i bez bolestí.
Majka
ahoj
anonym
| 26. 4. 2010 08:15
minduska-poslala jsem Ti na zprávičky vzkaz. otylko, vítej mezi náma i ostatní nové holky, chci se zeptat, kde se ten pan Šlechta nachází, tady v Ostravě?Dělá i masáže?Taky tomu věřím, že v některých případech to pomůže od operace, tak Ti držím palce , aby Ti to vydrželo napořád.
Vás ostatní z rodinky moc zdravím, jdu na drby, tak jsem jen koukla.
Adam , Miládka, stále se neozývají, je to divné, snad jsou OK.zatím pa pa
výhřez Šlechta
otylkaa
| 25. 4. 2010 21:13
Dobrý večer,musím reagovat a podpořit Vás.Také jsem bala u Pana Šlechty a moc mi pomohl.Chodila jsem od čerta k ďáblu a jen léky a nic nepomáhalo.Výhřez se mi zvětšoval a už jsem měla před operací.Na tu se mi moc nechtěla,zž nejsem mladice.Zajela jsem se synam za ním a P. Šlechta mi všechno krásně vysvětlil a poradil co dělat.Z počátku to bolelo,ale pak se to zlepšilo a už je ti dva roky a běhám jak čečetka.Nedám na něj dopustit.Taky se mi to na přechodnou dobu vrátilo,asi tak na 14 dnů,ale teď už to je dva roky báječné.Dokonce i doktor se divil,jak je možné,že se výhřez zmenšil a že už nic neutlačuje.No držím všem palečky.Já konečně po létech žiju a dělám si co chci,dokonce jsem loni byla i u moře a letos pojedu zase.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 8. 2025 21:26
14864
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18