Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

dodatek
petraceb
| 13. 4. 2010 18:33
ještě jsem zapoměla napsat, že jsem vrchní psala, že asi před týdnem, když jsem zkoušela ten jejich odlehčený sed, který mě nikdo neučil tak mi ujely nohy a spadla jsem na mísu. No nezájem. Nejsem Goťák. Uvidim co mi řekne ortoped zítra, ten je aspoň hodnej.
Jinak k těm šroubům jak jsem psala, to neni z moji hlavy, oni zvažovali, jestli šroubovat nebo ne, ale jen to tam zavedli, kvůli menšímu řezu.
rodinko
petraceb
| 13. 4. 2010 18:09
Ahoj holčiny,
nikam jezdit nemusim, psala mi ta vrchní sestra, že mluvila s těma operatérama a je to prý obvyklé mít tyto potíže a mám přijet až v červnu na kontrolu.
Já jsem nevěděla, že budu mít ještě větší potíže než jsem měla. Chce se mi až brečet z toho
rodinko
cumacek
| 13. 4. 2010 17:27
Ahojky
Tak začnu od Pétulky.koukej se zbalit a objednej si sanitu a vyrazit,zahráváš si ze zdravím.Mohlo se to hnout jak si seděla jen tak na darmo to neříkají,člověk musí poslouchat i jak si byla brzy v enku to chce všechno klid.Aby se vše dobře hojilo.Na nic nečekej a jet na zpět.Oni ti udělají vyšetření a budeš vědět na čem si.Není možný,že máš stále bolesti i když já je také měla a dlouho,než se mi to trochu usadilo a já tam také byla dvakrát,nebudeš sama,nemůžeme to mít jednoduché.
pa budu ti dřet palečky a ozvi se mi pa pusinku
mám tě ráda

Holky,já už chci také vnoučátka,ale já se snad nedočkám miluji male dětičky prostě je zbožnuji.Máte krásné vnoučátka obě.Tak bych je pomuchlovala a hned by bylo veseleji,

Holky,tak snad se to hnulo s tím důchodem,mají mě poslat elektronickou poštou ,to je do 24hod zálohu za lonský rok.A za letošní,zase je to jinak odstupnovaní 1-2-3 stupn tak budou volat do Kladna na důchodové jaká stupeň mám a pak se to hne.Ten pán vedoucí,byl moc ochotní a vzal vše do svých rukou a bude to vyřizovat on sám tak snad už se dočkám.Dal mi na sebe číslo a kdykoli mu můžu zavolat jak to pokračuje.Tak jsem mu moc poděkovala,že až on s tím začal něco dělat,prý budete mít aspoň peníze do těch lázní.Tak jsem se rozbrečela do telefonu.
Musím končit jdu dělat večeři.
Zítra se ozvu jak dál jestli přišli korunky.
Mám Vás všechni moc ráda jste moje rodina
pa pusinky
Peto
krisvystrc
| 13. 4. 2010 14:28
kdyby si vedela kolikrat semjela s malym a ne jen s nim v nemocnici a ne vzdy to bylo zbytecne dvakrat sem zachranila lukymu zivot kdyz sem byla tehotna, a pak dvakrat sme lezeli spolu v nemocnici i kdyz mi obvodacka rikala ze sem plasan, a vecer sme jeli sanitkou do nemocnice, takze neriskuj, zdravi je jen jedn, zavolej jim a jed!! neni na co cekat!!! neblazni
Petra
1majka
| 13. 4. 2010 13:53
Ahoj Peti,
nechci tě strašit a ani nebudu.Jen ti radím sbal se a nech se odvézt zpět do nemocnice k doktorovi co tě operoval.Ono je lepší přijít zbytečně než pozdě.Po operaci se může přihodit cokoliv.Možná a budeme doufat že to tak je tam na nervy tlačí otoky,ale taky se to mohlo pohnout.Je třeba to vyloučit a to nejde po telefonu.Budu na tebe myslet.Nečekej dlouho! Majka
pro Petu
Maky36
| 13. 4. 2010 13:35
Ahojky Peto, myslim take, ze bys to mela urcite resit v te nemocnici. Je divny, ze Ti je hur nez pred operaci. Ja mela jiste neco jineho ty, ale hned po operaci jsem fakt citila ulevu. A jestli je tento stav normalni, tak Te alespon uklidni. Drzim Ti palce a nedej se!
ahoj Marketa
Kristý
petraceb
| 13. 4. 2010 11:51
Kristýnko, ještě počkám co napíše ta vrchní a zítra jdu k tomu našemu ortopedovi tak se ho zeptám co mám dělat a uvidim co mi poradí, ale určitě řekne ať tam zavolám. No jestli se mi neozve ta vrchní tak tam zavolám, počkám ještě teda do zíttřka. Víš mám strach, že mi řeknou co plašim, že je to třeba po operaci normální. Ale zas je fakt, že se mě tam ptali, když jsem byla po operaci zda už cítím úlevu tak to asi normální není, že je to horší.
Tak to budete mít dobrůtku, já nevim co budem dnes vařit, čekám až půjdem odpoledne do krámu a něco pak ukuchtíme.
Taky bych si měla už jít zas teď lehnout a učit se.
paaa
Peti,
krisvystrc
| 13. 4. 2010 11:04
petulko, proc si nesla do nemocnice ?? ja bych letela, to neni sranda!! jestli se ti to tam hejblo.. nepis nikomu a domluv se s nekym at te tam zaveze nebo autobusem pripadne.. proste nezahravej si.. nebo tam primo zavolej co mas delat!!
jsem asi plasan, ale urcite bych tam volala co mam delat.. bolesti si myslim ze muzou byt vetsi ale tam tyden po operaci a ne dva... fakt nevim ale ucite bych jim volala..
dnes dojde tchan s tchyni na obed. v poledni pauze co maji.. delam vepro knedlo zelo.. chci si dat jeste do nosanku nez budu v nemocnici a pak mi bude varit chvilu tchyne.
vsechyn zdravim a cekam na lesanka co nam zase krasneho napise, ze miladko
stani, ty se drz!
broni- jak je?
Kristýnko
petraceb
| 13. 4. 2010 09:30
Ahoj Kristýnko,
tak to mě se zdálo minule taky to samé, že jsem šla normálně na druhou operaci, že ta první se nepovedla.
Jak na to myslíme tak se nám to pak zdá
Kristý, taky si myslim, že to mám z toho, protože když jsem minule vstávala tak mi tam něco hnusně projelo, pár vteřin mi to začalo střílet až do břicha a pak jen do levý nohy, noo a ten večer jsem právě nemohla vůbec bolestí spát, že mě to vzbudilo 7x.
Vůbec si teď nevybavuju, jestli měl někdo znás taky větší bolesti po operaci než před ní. Buď se to ještě spraví, že jsou tam ty otoky nebo se to hnulo. Jak už jsem psala, radči bych přežila větší řez a měli to zašroubovat než to tam jentak vložit.
Děkuju za pusinku a taky posílám
ahojky,
krisvystrc
| 13. 4. 2010 09:18
zdravim vas lidicky,dneska se mi normalne zdalo ze sem lezela v nemocnici a cekala na operaci, byla tam moje mamka, tomika si nejak vybavuje jen povedome.. nemohla sem se dockat az to budu mit za sebou, dali mi kapacku a apk sem jen spala a spal.. pak sem se vzbudila po operaci a bylo minadherne!!
holky kdyby to bylo tak i ve skutecnosti tak sem stastny clovek!! ale kdo vi jak to bude.. mam cin dal vetsi nervicky, uz se to blizi..cumacku, to cekani to je hruza co?? tak brzo ti delali predoperacni vysetreni? ja jdu zitra jeste k obvodakovi aby mi to vse vypsal..
peti- nechci byt zla, ale nemohla sis to udelat tim ze si sedela a tak moc chodila?? ze sis ublizila??
cumacku, cekani na penize to je hnus co?? takja mizim nakoupit, ahojky a opatrujte se milackove, papa pusinu od lukynka
Mirečko
petraceb
| 13. 4. 2010 08:57
Ahoj Mirečko,
je to asi blbý viď.
Pamatuju si, no včera jsem to napsala tý pani vrchní, snad si to dnes přečetla a nevim zda to bude říkat někomu z lékařů. Já když jsem před operací chtěla mluvit s tim operatérem tak jsem se ho nikdy nedovolala tak proto jsem psala a píšu tý vrchní sestře. Jinak já mám kontrolu až 10.6. což je docela síla.
Ale co se mi zas včera nestalo. Potřebovala jsem večer na stolici a jak nemůžu sedět tak jsem tam dřepěla asi dobrejch 30 minut, vše už mě brnělo, teď se člověk bojí pořádně zatlačit, no nakonec jsem musela, stále to nešlo. Já z toho až brečela. Takovou dobu sedět na tom tvrdym a tlačit to svalstvo. Hrůza.
peti
DORI
| 12. 4. 2010 22:26
Peti,to jsi teda asi nikoho nepotesila.Pamatujes na Adama? kdyz byl na kontrolu, sel i na MR. At Ti to take udelaji.Snad nebudes cekat kdyz to neni v poradku nekde 6 tydnu.Ja take myslim, i kdyz nemuzu z vlastni zkusenostu mluvit, ze by se to melo plepsit. Urcite na nic necekej peti
Nadi, tak to kdyz by Ti dali narkozu, mas to jeste lepsi, ze se na to nekoukas, Pouvazuj o tom, pokud je to nutne.

Majko, vnucka je uz velka, To roste jak z vody. Pripomina mi Tveho syna, tak asi bude do vasi rodiny.
Stani, ty jsi nic nevyridila noveho, at mas do lazni nejakou korunu?
Broni, strasne brzo se nervujes, mas na to casu, hlavne mysli na to, ze az se proberes, bude to jen lepsi. a ten tyden az pujdes domu, uz budes moct i chodit, Jak pisou holky uz druhy den zenou z postele a tak domu sice pojedes lezmo, ale chodit doma uz muzes na wc a nejnutnejsi.Tak to nebude tak strasny. Hlavne klid, a na operaci zatim nemysli.Mas casu az pujdes. Preji vsem bezbolestnou noc
Mirečko
petraceb
| 12. 4. 2010 20:26
Ahoj Mirečko,
jentak v rychlosti. Děkuji, ale je to stále horší. Dnes jsem psala zase tý vrchní sestře ať mi poradí, protože mému operatérovi bych se nedovolala tak uvidim co mi napíše. Předevčírem mě to vzbudilo asi 7x. Fakt se mi to nezdá. Možná kdyby mi to sešroubovali tak by to bylo fajn, ale mám tušení, že se tam něco hnulo. I praktikovi se to nezdá, spíš by to prej mělo být lepší než horší.
Moc krásnou vnučku máš
Ani nestačim psát ostatním. Až mi bude líp tak to vynahradím. Mám vás ráda, papa
AHOJ holky
1majka
| 12. 4. 2010 20:09
tak se taky ozývám.
Broni to že máš strach je normální.Každý člověk se bojí neznámého a každý se bojí o své zdraví. Já jdu 6.5. na MR tak na tebe budu moc myslet a jen doufám,že v tom tunelu nebudu dlouho.
Jinak v nemocnici budeš přibližně 5 dní a pak ti automaticky dají sanitku a domů pojedeš vleže.A prosím tě nenervuj se dopředu.Uvidíš,že to zvládneš.Všichni tě tu budeme držet pěstičky.

Kristýnko ty už se taky jistě těšíš až to budeš mít za sebou.

Holky mě taky dneska zase hrozně bolí hrudní páteř. Taky jsem zjistila,že to že nemůžu sedět mi dělá SI skloubení.Máme toho se Stáničkou hodně společného.

Všechny Vás zdravím a přeji bezbolestnou noc.
Posílám Vám dceru s dětmi na vítání občánků.
Majka
Děvčata
Brona
| 12. 4. 2010 19:28
Ještě sem se chtěla zeptat,když pujdu domů z operace,z té Homolky,to mně automaticky dají sanitku,nebo si mám někoho sehnat,kdo mně doveze domů?A kolik dní tam asi budu?Nastupuji 5.5. a 6.5. mně dělají.Bože,jak se bojím...
Ahojky děvčata a ,Adame,
Brona
| 12. 4. 2010 19:25
Ahojky,holčičky. Nedinko,zapoměla jsem zase Tvé jméno.Mně budou dělat na Homolce. Dneska jsem byla už na předoperačním odběru krve a moču. Jáááj,ale se bojím.A vůbec nejsem v pohodě,bolesti mám jako běsná,a dnes jsem měla zase ůřední hodiny,psala jsem mé personalistce,jestli mi poslala peníze na ůčet,a ona mně,že je jí líto,ale že néééé.Já skoro skolabovala.Čekám jako vůl,až mi pošlou peníze,a ono nic.Tak sem jí zase napsala,že z toho,že jí to je líto,se nějak nedovedem najíst,a tak sem zase psala na sociálku,jasné,že zase až na nejvišší místo.Jenomže pak mi paní ze soc.volala,že moji stížnost bude řešit nějaké ministerstvo.Děvčata,já sem už na prášky ze všeho,co je kolem mně.Samej průser.Mně to snad přitahuje .Ale napíšu Vám,až mi bude trochu lépe.Ted sem se ozvala jen proto,že Vás chci pozdravit,a aby ste věděli,že taky dělám estrády. Mějte se moc pěkně,nemějte velký bolesti,a držte se.Všechny Vás moc zdravím,a mám Vás ráda. Pa pa,Brona
Miruš
anonym
| 12. 4. 2010 19:14
miminko je nádherné závidím Ti, ale moc přeju, snad se taky jednou dočkám.Já bych musela mít narkozu kvůli těm mým záchvatům, proto je to se mnou dost komplikované. i u lokální anestesie.
Byla tady kačka a záda jí bolí, ale já myslím, že to je hlavně i tím počasím.Však vy tady píšete skoro všechny, jak vás bolí, už ať svítí sluníčko a veme si všechnu bolest k sobě.
Peťka,, Miladka se dnes neozvaly, snad je jim dobře a jen odpočívají .
Pusenky rozloučím se s váma, pořejí dobrou noc, žádné bolesti a krásné sny pa pa Naďa
MR
DORI
| 12. 4. 2010 17:39
Kritynko, presne take jsem mela celou silou oci zavrene celeou dobu, Myslim, ze je to lepsi , nevidet a snazit se predstavovat si neco jineho.jesteze to mame za sebou, ja take byla hrdina, ze nemam z toho hruzu a umim se odreagovat, co vse jsem v zivote uz zazila, toto ,ze neni nic. Ja ty 2 metry bych nevyskocila, za tu dobu jsem stratila schopnost chodit i rec.pa pa
mimi
DORI
| 12. 4. 2010 17:34
fotecka
cumacku,
krisvystrc
| 12. 4. 2010 17:32
Urcite si budeme psat. jen co to pujde tak ti budu psat, nasla sem ve vas jednu velikou rodinu!!
ja na MRI byla asi 50 minut a holy peklo, jaksem hrdina tak se mi chtelo brecet, mela sem zavrene uplne silou zavtena vicka, protoze kdyz sem je otevrela tak sem mela pocit ze jsu v rakvi a ze je to muj konec. sice sem v ruce mela takovou houkacku kdyby me bylo spatne tak ke me dobehnout, ale nepouzila sem ji.. drzela sem ji uz sem chtela zahoukat a najednou slysim hotovo.. .takova uleva ze sem jim tam chtela vyskocit dva metry vysoko!
bohuzel kazda sme to absolvovali, tak vime..
cumacku, ty si stranse moc uzij laszne, a at ti to udela jen dobre!! mizim, jdu se divat na kluky v akci na vareni
luky mi tu lice jak triskac, honi se s tatinkem, rostaci jedni.. tak ahojky a opatrujte se rodino!!
Peta
DORI
| 12. 4. 2010 17:30
zapomela jsem napsat Peti....doufam, ze lezis,holka, A nic se s Tebou nestalo. Staci jen dve slova, ze jsi v poradku az pujdes na WC treba. pa pa
pro holky
DORI
| 12. 4. 2010 17:28
ahoj holky, Ja dneska byla pryc a tak si ted ctu celou stranku od kazde neco. Nadenko, neboj se tech mandli, to se ani nedava narkoza, pokud to neni zmena, ja byla hodne davno, takovych 15 let dat mandle ven, Syn sel a ja ho tak litovala ze se objednala s nim, Take mi to delalo problem. To je chvilka, daji ti cucat bonbonek ktery znecitlivy vnitrek uct a tak necitis ani injekci na umrtveni. Pokud se dokazes odreagovat nebudes nic citit,Jen zavri oci.Opravdu to neni nic hrozneho. a za chvili mas pokoj.Ten hnis Ti toti jde do krve co je v cepech.a pak na klouby atd, i srdicko,
Stanicko ja porad premyslim, proc jsem tam tak dlouho byla a ty jsi mi to ted objasnila, Ja jak si to doma prohlizela to CD tak je tam cela pater lebka ne, ale od krku ramena az kostrc, Tak asi je to tim, Je to strasne dlouhy na tom CD.Tak to asi je tim,Milacku jak jsi oslavila? Ty uz jedes v pondeli? to to utika, Neboj Ty mas dobre srdicko a sneses se s kazdym na pokoji.
Pavlinko, manzela jsem pozdravovala.i on tebe, ted nam to nijak nevychazi, zrovna jsem cestou na to myslela, ze bych jela.Uzivej si to, S tou srneckou to je strasny, take jsme to zazili v loni a byla jsem z toho spatna, Moc jsem ji litovala.Take nam vyskocila ze stromu rovnou pod auto a neslo tomu zabranit.Ja bych snad mela radsi nohu zlomenou kdyby radsi zila, Mam strasne rada zviratka a srnecky moc .Vzdycky jsem touzila malou mit na zahrade a jednou jsme videli na poli samotnou manzel zastavil, ze chces,?.. ja Ti ji chytnu. ...Dodnes se usmivam pri te predstave, jak beha po poli za srnkou. Asi by bylo moc bolestny se pak s ni loucit kdyz by byla dospela, Znama to mela a pry se vratila pak s 2 mladyma ukazat. Ma to rozum, Jsou tak nevinne.
Kristynko, Ty uz to budes za chvilku zakouset na vlastni kuzi. Verim, ze to dobre dopadne, neboj.
Pozdravuji Vas vsechny Dneska mi dosli bezinky, musela jsem si objednat. Do lazni jsem si vzala zbytek a pak jak clovek slysi jak to koho boli, vse jsem rozdala a nemam nic.
Tak se s vama vsema loucim, Miladko cekam od tebe zas na prispevek, dneska jsem basnila manzelovi o Tobe, jak se mi libis jako clovek, ze bychom si urcite moc rozumeli. Dokonce jsem dala i manzelovi cist jak jsi to pekne psala a cetl ani na TV nekoukal, jak zvykne. Take se mu to moc libilo.
Pa pa vsichni, mala nam roste poslu fotecku az se hanka navnadi, Zatim posilam jen co jsme fotili nedavno Jsem rada, ze bydlijou u nas a ja se jen mazlim co muzu.Je to parada. Holky mejte se vsecky i Radka, Mirecka2 nevim zda nas jeste cte alespon, Jirina, ta se uplne odmlcela? Jsme zvedave co je s vama Mirka
Kristýnko
cumacek
| 12. 4. 2010 16:24
Kristínko
Tak už se ti to blíží,ale neboj Miládka to tu pekně popsala jak to po operaci chodí.Já krystír nedostala,jen večer řípek a to n ic není a ani sévku jsem neměla chodila jsem na mísu.Tak se nemusíš bát.
To bylo krásný jak si popisovala malého Lukáška jak byl s tebou po doktorek,je to náš kulihrášek je v nejlepších letech tak si to užívej,je to nejroztomilejší.A jak ti je zlatíčko?
My si budeme psát.Neboj,já tě v tom nenechám.
Tak a dej Lukáškovi pusinku a ty se opatruj Stáňa
Ahojky rodinko moje
cumacek
| 12. 4. 2010 16:19
Ahojky všichni
Zdravím Vám po víkendu.
Teď musím začít o Miládce naší kočičce.Jai naše sluníčko.Opravdu jsi se minula povolání,měla jsi být spisovatelkou a psát krásné knižky a to by jme hltali.Je to prostě nádhera,jak se to čte ty tvoje příběhy.Jde z tebe takové teplo,že tě člověk normálně cití nadálku jak jsi báječní človíček a mám srcíčko na pravém místě.A jak píšeš s personálem v nemocnici tak některé sestřišky si myslí,že jsou víc něž doktoři.Ale já si opravdu na ně němůžu stěžovat ani na dr.A jak se těď cítíš,máš úlev?
Budu čekat.,že zase něco napíšeš a já to budu hltat.
Tak se mej Miládko moc krásně a dny bez bolístek Stáňa

Jěště Vám chci všem moc poděkovat za přáníčko,moc mě to od Vás všech potěšilo,jste moje zlatíčka.Tahle se jen tak nevidí,máte srdíčko na pravém místě.

Haní,neboj rok uteče jako voda,a ty budeš čekat ten nejhezčí dárek na světě a budeš šťastná.

Pavlí a jak válčíš?

Pétulko,A jak je tobě už je to aspoň o něco lepší.Doufám,že odpočívám a neděláš blbosti!!!!!!!!

Miruško,tu dlouhou MRI jsem tedy nikdy neměla,nejdéle 40min.To ti ai dělali celou páteř tak buď ráda,aspoň budeš vědět jak jsi na tom.

Markét,a jak je tobě?Už je ti lépe?

Adame,k tobě se také musím vyjádřit,kdybys věděl jaký to byl pro mě šok,skoro už jsem brečela a najednou jsem vydělala pod tím další přízpěvek a tak to bylo napsaní,že to byl žert ale pěkně blbí,vyřiť to tvému kamarádovi ,že je to blb....a nakopni ho do zadnice je to blbá legrace.A jak ti je, Moc to přeháníš,zapomínáš,že jsi po težké operaci,já byla také zvyklá stále ***t a těď jsem ráda co udělám a kam dojdu.

Tak se holky chystám v pondělí do lázní už mám cestovní horečku,jsem zvědavá jakou budu mít spolubydlící.Včera jsme se tam byli podívat,v jaké budu budově,tak to mám 5-7min chůze tak to jde.
Tak se všichni mejte hezky a dny mez bolístek Stáňa

Broni,ty se mi ozvi??????????????
Ahoj všichni
anonym
| 12. 4. 2010 12:38
přeji vám krásné poledne.Pavlínko, no to je tedy smůla.Chudák srnečka, ale tak to na tom světě chodí.Ještě že jste jeli pomalu a nic se vám nestalo.Myslím, že Tě museli začít bolet záda jako hrom.Veškeré vzruchy jdou přes páteř, chuděrkoTeď jen aby vám pojišTovna zaplatila vzniklou škodu a nedělala problémy.
Dnes jsem byla u doktorky, bolí mne v krku kašlu(spíše štěkám)a ztrácím hlas.Dostala jsem antibiotika, spoustu léků a mám ležet.Měla bych si nechat odstranit mandle, mívám chronické čepy.Vím , je to ložisko infektu a měly by jít ven, ale já jsem poseroutka, bojím, bojímMám šílenou hrůzu z narkozy.Tento zákrok je proti vaším operacím prkotina.Tak snad se dám brzy do pořádk u a potom uvidím, jak dlouho bude klid.
Kristýnko, Broničko, krátí se vám to, ale bude vám dobře,jo radit druhým a povzbudit je , to mi jde moc dobře, ale udělat si pořádek s mandlema neumím. Budu muset asi poprosit Miládku, aby mi něco povzbudivého napsala. Pokud bych musela.Když jsem tady četla ty její příspěvky, tak bych se i těšila.Dokáže to moc dobře podat.Z člověka opadne strach a začne se i těšit
Miruško, co vaše miminko, nemáš nějaké fotky?Mohla by jsi nás potěšit
Vás ostatní moc zdravím, mějte pěkný zbytek dne
Peťulko, jak je Tobě, je to lepší? Naďa
Krásné
nedinka
| 12. 4. 2010 10:37
ikdyž chladné ránko
Tak já mám chvilku mezi procedurama, tak píšu...dneska mám procedury dost roztahané, ale protoře je venku hnusně, tak mě to až žřak nevadí...

Kristýnko, chápu Tě, že máš obavy, to je přirozené, ale uleví se Ti...to mě věř...Prvních pár dnů to bude sice horší, ale pak se to ustálí a bude jen líp..Co se týče klystýru, cévkování atd...Tak já jsem cévkovaná nebyla, klystýr ano a to z jednoho důvodu...Po operaci jsem týden musela ležet a protože mám problém jít na mísu, tak to prostě nešlo....Je to můj psychický problém....Jenže když už to pak bylo asi 5 den a já pořád nic, tak mě jej museli dát, protože to prý tlač na páteř, když ležím í a to není dobře....Naštěstí jsem to díky suprové sestřičce zvládla, ikdyž mi tekly slzy....Pokud Ti dovolí brzy po operaci si dojít na záchod, tak to máš fajn...

Nadi, to s Kačkou mwě moíc mrzí...platí heslo: čím víc si opatrná, tím dřív se něco stane....Tak jsem ráda, že to tak dobře dopadlo a že ji moc zdravím....

Mirečko, jak Ty? Je líp? Pozdravuj manžela....

Stáni, jak Ty? Už balíš? Asi je ještě brzy, že? Ale určitě už se těšíš....

Broni, Tobě se to taky už krátí, tak doufám, že jsi v pohodě...Kde Tě to vlastně budou operovat?

Peti, jak je?

Miládko, jak se cítíš Ty?

Ještě Vám musím napsat svůj otřesný zážitek ze včerejška...
Přijel za mnou přítel a prý se pojedeme podívat na Červenou Lhotu. Tak jsme vyjeli, bylo i hezky, příroda krásná, já se kochala. Zámek jsme si prohlídli, všude se pofotili a vyrazili na zpáteční cestu....Zvolili jsme jinou trasu, ať zase vidíme ještě něco jiného....Přítel jel pomalu, já se opět kochala a v tom nám pod auto skočila srna. Nedalo se tomu vůbec zabránit a byla to vteřina...Takže úplně rozbité přední světlo, uražené zpětné zrcátko, ulomená klika od dveří a promáčklý bok auta....Vůbec nechápu, nejeli jsme rychleji než 60 a taková rána...Já se třepala ještě večer...Naštěstí přítel vše řešil s naprostým klidem, policajty, mrtvou srnku a nakonec ještě musel uklidnovat ještě mě....Ale hlavně, že se nestalo nic nám...radši ani nedomýšlím....

Všechny Vás moc zdravím a přeju hezký den....
hojky,
krisvystrc
| 12. 4. 2010 08:11
Miladko, tak tebe bych chtela mit doma!! jsi naprosto uzasna osubka svelikym srdickem !! dekujeme ze si mezi nami , uplne hltatm kazdy tvuj prispevek! jsi proste kouzelna!!kranse si to popsala a pro ty co ceka operace.za tyden uz tam budu v tuhle dobu, tak i trosku uklidlila,mam sice veliky strach ,ael clovek nekdy musi skousnout zuby a jit dal.. verim ze po operaci mi bude lepe!! dneska v noci semse moc nevyspala malej mel nocni mury nejake a porad plakal a nemohla sem ho utesit... zatim se jeste valime doma v pyzymakach ,ale musime jit nakoupit,, sice se mi do te zimy venku nechce ale musime..
ok- to je dobre ze je kacka ok..
Peto- tak co jak je??
mirusko- jak se dari??
bronicko- uz se pomalicku balis?
vsechny ostatni take moc zdravim
holky, mam dotaz delali vam i klistyr?? ja nemam strach ani tak z te operacde jak z otho co bude predtim, klistyr, cevkovani, uspavani.. tak zatim ahojky,a opatrujte se rodinko moje..pá
MIladka
DORI
| 11. 4. 2010 17:23
Miladko, moc dojemne, je z toho uplne vycitit, jak jsi hodnej clovek. Take jsem az moc precitlivela na hrubost a nevlidnost a mam rada hodne lidi. Zvlast u tak narocne na psychiku operaci je treba citi s pacientem. Verim, ze jsi na tom moc dobre uz a preji Ti to moc. Budu se tesit na dalsi psanicka od tebe.Mirka Moc hezky se to cte.Pa pa vsichni snad Vas nic neboli
Miládko,
anonym
| 11. 4. 2010 16:22
krásné, dojemné i poučné.Děkuji Ti za Tvá slova o bolesti, odbornosti, lidském vcítění se a lásce ,Dnes už je velice málo lidí, kteří dokážou pomoct slovem a pohlazením, musí se vědět, kdy použít to, či ono .Píšeš o sestřičkách, mají těžkou práci, ale né každá by měla tuto profesi vykonávat, stejně je to i u lékařů, ale myslím, že by se toho našlo hodně.Jistě mi rozumíš co tím chce básník říct.
Kačka když byla na operaci, tak ji zacévkovali až na sále a to už spala.Přístup karvinské hornické nemocnice je velice profesionální od všech zaměstnanců, kteří se starají o pacienty.Stres který je před operací je dost velký, tak proč pacienta rozhodit nějakými úkony, které se dají udělat těsně před zákrokem, ale znovu je to o organizaci dané nemocnice.
přeji Ti z celého , aby Ti bylo brzy dobře a mohla si vychutnávat dny bez bolestí, taky se těším na další příspěvky, že nám budeš ještě psát i jiná povídání
Vás ostatní moc zdravím, snad jste měli dobrý víkend, i když nebyl sluníčkový.
Pokračování páté
Lesanek
| 11. 4. 2010 15:10
Dny na JIPCE ubíhaly trochu stereotypně, ale samozřejmě, stále k lepšímu , co se týkalo mých pocitů.Ráno jsem už vstávala k vlastní hygieně. Na WC jsem mohla sedět, což byla krása nádherná. Fyzioterapeut se mi věnoval moc dobře, takže moje obliba k němu se ještě prohloubila.Mám ráda milé a hodné lidi, kteří navíc precizně ovládají svoje povolání a to byl ten případ. Měla jsem ráda sestřičky i zdravotního bratra, jehož jsem pokřtila na WESLEY Snipes, přestože byl běloch, ale uměl odhánět zlo a špatnou náladu, jež o mě pečovali. Pokud jde o lékaře, já snad ani nemám slov, protože jejich povolání je umění a zázrak.

Trochu pokazilo můj vesměs kladný dojem z činnosti všech,. kteří se o nás starali to, že když mě nějak poprve v životě zazlobilo srdce, což citlivé přístroje okamžitě zaznamenaly,
zanechalo to mě neznámé lékaře kardiologie v klidu,neposkytli mi objednané vyšetření spočívající v sono srdce, a klidně podepsali, že mohu být propuštěna bez zaštiťujících opatření. Je pravdou, že jsem nechtěla čekat jak dopadne kompetenční spor mezi dvěma spornými stranami a skutečně jsem prohlásila, že si venku zajistím kardiologa sama, ale docela mě udivilo, že v dnešní době, kdy je takový strach ze žalob na zdravotnická zařízení, se někdo mohl domnívat, že jako právnička jsem okamžitě neprovedla vlastní opatření u rodiny, kdyby se mi skutečně něco stalo.
Razím totiž heslo, kdo je připraven není překvapen. Je fakt, že na cestu domů mi ona kardiologie naordinovala takové možství betablokátorů, že hned první den jsem měla puls 40 a tudíž jsem se musela postarat, abych díky lhostejnosti, kterou bych zcela naivně u kardiologů neočekávala, nedopadla jako bezdomovci, kteří před některými nemocnicemi zemřeli bez lékařské pomoci, protože neměli pojištění. Vidíte,mě se to mohlo stát i když pojištění mám. Jo život je složitý á a někteří lidé, co dokonce vládnou nad našim životem, jsou bezcitní a lhostejní.
Takže ale k zajímavějším věcem. Mohla jsem chodit, mohla jsem vstávat, holubičkou ulehat na postel, nesmím sedět a konečně jsem mohla i sedmý den po operaci domů. Bolesti nestály za řeč, komická byla komunikace s okolím, když jsem se snažila z polohy ležmo vidět a komunikovat. Den přede mnou byl převezen na normální oddělení můj společník, zamávali jsme si, a ač jsme probrali nejrůznější témata, ani nevím jak se jmenoval.Každopádně mi zpestřil pobyt na JIPCE, což se asi často nestává.Jen pro úplnost, ne že bychom se nepředstavili, ale prostě jsem příjmení zapoměla. Po tomto společníkovi, přijela postel s mladou sympatickou ženou, a hned jsme měly spoustu témat, ale na podrobnosti nebyl čas.Druhý den jsem plánovala odjezd domů.
A konečně nastalo ono ráno, kdy jsem popojela i já s postelí do jiného pokoje a ocitla se jen několik hodin před propuštěním.
Když jsem se rozhlédla kolem, zjistila jsem, že paní, kterou jsem původně dle modrého úboru považovala za zdravotní sestru, je ve skutečnosti pacientka, čekající, jako já před několika dny na odjezd na sál. Vše probíhalo jako podle scénáře. Chcíli jsme si povídaly a já vyslechla stesky na tu hrůzu čekání, bez cíle a znalosti času. Pak přišla sestra a paní se zeptala kdy pojede. Sestra, a shodou okolností to byla ta, co mi první den a noc připadala tak milá a sympatická, začala paní usměrňovat. Skončilo to na jedné straně pláčem a na druhé výhružkami. Téměř celý život jsem se zabývala tím, jak uchránit lidi. Když sestřička stupňovala výši hlasu do velmi agresivního tónů, požádala jsem ji o slušné chování vůči nešťastné a vynervované paní. Mimo to jsem se ji mírně otázala, jestli je zde skutečně zvykem, že když jde na operaci žena, pláče a ničí se bez pochopení a pomoci. Kupodivu jsem nedostala ani vynadáno, ani za ucho, ale sestřička nejen, že se značně ztišila, ale dokonce se omluvila. Odešla, vstala jsem a otřela hygienickým kapesníkem provinilé paní slzy. Pak jsem ji, ač jsem ji vůbec neznala pohladila a řekla jí, že má právo plakat. A ona přestala. Pohladilo mě po srdci, že laskavost je stále účinný lék. Zklidněná paní mi poděkovala, jak řekla za všechno. To zas trochu dojalo mě, protože je moc nedobré, když laskavost a zastání není samozřejmostí.
Za chvíli vešla jiná setřřička a paní dostala cévku a kapačku. Mrkly jsme na sebe. Takhle se přece zklidňuje. Paní začala podřimovat a za mnou přiše lékař a potom sestřička, a byla jsem seznámena s čím se dalo, a podepsala jsem také co se dalo, ovšem až po přečtení. Vždy čtěte. Jen tak se dovíte, že s něcím třeba nesouhlasíte, nebo chcete doplnit.
Když jsem byla tak poslušná, sestřička mi vesele řekla, že se hezky obléknu a pak budu čekat na sanitku.
Sdělila jsem ji, že jsem na internetu četla o motolské specialitě, kdy je pacient - nesedící- vvyhnám na chodbu, kde u svých věcí stojí, dokud n ě k d y nepřijede sanitka, a
jak dlouho to bude trvat nikdo neví. Dále jsem ji ujistila, že já budu čekat v posteli. Ani mě neseřvala a odešla. Tak jsem pospávala, spolu s paní, která čekala na operaci, ale ještě přišel můj fyzioterapeut a hezky jsme si zacvičili, a ještě mi odstranil křeče v chodidlech, a já si ho oblíbila ještě víc.
No a potom skutečně přijel saniťák, a jiná sestřička a sanitářka kuchyňka mi pomohly obléknout a sbalit zbytek věcí a na vozíku jsem vyrazila směr opačný konec Prahy.

Cesta sanitkou proběhla až na různé údery o díry ve vozovce, nebo poskakování při brždění docela dobře.

Za necelou hodinu jsem vstávala z lehátka před našim domem a pevně se chytila kolem krku svého usměvavého, milovaného a černookého manžela a to nejenom proto, že se mi točila hlava.

První díl filmu byl za mnou. Vykročili jsme ke schodišti, protože v dvoupatrovém domě nebývají výtahy. Ale, trénovat se musí. Oba jsme mlčeli. Nějak nás škrábalo v krku.Za to z našeho bytu se ozýval radostný šťekot Dášenky a Lesánka. Všehno bylo v pořádku. Panička se vrátila.
Milada

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka