Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

cauky,
krisvystrc
| 7. 4. 2010 18:08
ahojkyk, opet jen v rychlosti, byla sem dnes u obvadaka a ten me poslal na predoperacni vysetreni, vyjizdela sem s malym v 8 a dom sme dojeli ve 12..byla sem na rangenu plic, ekg a krevni obraz a sediment.. LUky to vse absolvoval se mnou, byl moc sikovny vubec nezlobil,, spise bavil v kazdem celou nemocnici, kdyz mi brali krev tak se te pani ptal proc mamince ublizuje ze ji to boli, at mi to zalepi nalepkou s obrazkem a at mi to pofouka
na rtg zase rikal ze maminka mu nedala jmeno ze se jmenuj nijak, a ze se mu ty pani zadna nelibi..
a na ekg rikal, at schovam ty prsa, ze mlicko tam uz stejne neni proste muj dvouletej broucek, co slovo to perla
Peti, to je dobre ze odpocivas, jen tak dale..
cumacku- napisu, cislo mam v mobilu tak budu psat jak diva..
heh, a uz zase nevim kdo co psal.. ma mam tu hlavu uz vazne deravou..
pred chvili odjeli nasi, prijeli ze sestrou a neteri proste vseci, tak sem mela radost a trosku sme pokecali..porste super!!
jak se mate??
musim se pochlubit, prave sem vyzehlila veskere resty co sem mela.. mela sem tu tak 3 pracky, ale zvladla sem to.. luky mi podaval pradlo..
tak preji krasny vecer a pokud zase neusnu ze slepicema tak vecer jeste pisnu papa kocky!
Pavlinko
DORI
| 7. 4. 2010 16:10

Ahoj Pavlinko, ja chtela v utery , ze pojedeme zase, ale uz nam to nevychazi. Manzel zacal kopat pod plot zaklad se synem a tak to vypada na mesic nez to dokoncijou.Zalezi kolik toho budou delat. navazi i ty kostny na plot a tak se s pocasim zacalo delat a tak nevim, Strasne hezky na to vzpominame jak jsme tam byli v tu sobotu.Ke vsemu uz chybela jen jahoda na dortu a to jsi byla Ty.Ze to vyslo a nasli jsme se. Byl to pro nas uzasny den jeste mam v sobe ten super pocit. Ja mam Tvuj mobil, kdyby napisu Ti sms. Pavlinko, doufam, ze nic neboli a laznej jen pomahaji, Tamto asi bylo z toho vyletu, ze jo, I kdyz z procedur je ty prvni dny clovek takovej unavenej nez si zvykne, ze jo.

Uzivej si co to da. Zitra mate v Aurore prednasku o ucincich raseliny od Mudr Petr Petra.Je to pry uzasne zajimave, nam to pak vykladal ten co s nama sedel, skoro vynechal veceri, jak to bylo zajimve.pa pa drz se myslim na tebe
Kristynko, myslim, ze jsi se ptala na lehatko, Bavili jsme se o autotrakcnim lehatku. kdyz si to das do hledace vyskoci Ti to .Myslim i na tebe , Uz az jsi doma z operace. ahojky vsichni Mirka
Grazyole
cumacek
| 7. 4. 2010 16:06
Ahojky
Nevím jak se jinak jmenuješ,ale vítám tě mezi nás.Tak koukám,že to také nemáš jednoduché ten život.Píšeš,že máš nádor na mozku a to tě neoperovali,to je divné,to jen tam nechat.Ptáš se jak nám to začalo ty naše potíže,věčinou všem poměrně stejně.Bolelina nás záda v bederní oblsti L/5-S1 nebo L/4 a začala nás bolet noha nebo nohy a vystřelovat do ní pak nám v ní cukalo škubalo nebo jak když tě kouše pidbul tak mi tomu říkamé,nebo tě může brnět celá noha.No prostě šílené bolesti a nic nezabíralo tak přišla operace ale stále mám problémy.
To je zajímavé ,že ti nechtějí po takové době udělat CT nebo MRI musíš být na ně tvrdá oni jsou neochotný když to není potřeba tak to nechtějí dělat ale jestli ti nic nezabírá tak tak můžeš mít něco utikované tlačí ti něco na nerv tomu se říká výřez plotýnky a nebo i degenerovaná plotýnka to může být.My tu mame každá jné problemi je jich mnoho.
Ale když budeš chtít něco vědět tak se klidně ozvi,ráda ti odpovím když to budu vědět.
pa a dny bez bolístek Stáňa
Krásné odpoledne
nedinka
| 7. 4. 2010 15:57
Právě jsem dorazila z procedur a jsem jako zmlácená...ta fysioterapie dá člověku pořádně zabrat...A to chceme jít večer na taneček....no uvidím...

Peti, myslela jsem to dobře, já jsem taky taková nedočkavka a vidíš, jak se mě to vymstilo...Ale bude líp...uvidíš..

Pro tu novou paní...(omlouvám se, jmeno jsem zapomněla )- trvejte na magnetické rezonanci...ta jediná ukáže, co je na páteři špatně...ikdybyste měla čekat...To, co popisujete tak začalo u mě....Jsem po operaci a cítím se fajn....rozhodně nelituju...

Stáni, nevíš o nějakém levnějším ubytování tady v Třeboni...?

Kde máme Mirečku? Pořád čekám vzkaz, kdy přijedou....

Naděnko, asi mě něco uniklo, co se stalo Kačce?

všechny ostatní moc zdravím...
pro Petru
Maky36
| 7. 4. 2010 14:45
ahojky Petro, jsem rada, ze uz mas operaci za sebou ! urcite to bude furt jen lepsi, telo se s tim musi vyrovnat. Take musim rict, ze bys urcite nemela sedet. alespon 3 tydny.Radeji vic odpocivej.

vsechny ostatni zdravim
musim bezet, mala bude za chvili vzhuru.
Mejte se krasne, Marketa
Plotýnky
Crazyola
| 7. 4. 2010 14:29
Ahoj všichni.Jsem tady nová. Chtěla bych vás poprosit, zda byste mi mohli napsat, jak se u vás projevovalo tohle postižení páteře. Jsen na neschopence 5 měsíců. nádor na mozku, neurologické potíže,operace haluxů atd.. Zatím ale nějaká konkrétní diagnoza a léčba ne. Mám za sebou poměrně těžký život.dřina , psychika atd.. Stěhovaní, kde jsem tahala obrovské váhy z půdy, cihly, stavba, do toho navíc zaměstnání jako pečovatelka v domově důchodců, bez zřízenců . Takže tahání lidí sama .. Potíže mám různé , ale k těm zádům. Začaly mě šíleně bolet v oblasti beder, bolest kyčlí a celých svalů až k chodidlům. Taková zvlaštní .tipá bolest , nevím k čemu bych to přirovnala,otoky bederní páteře, navržena rehabilitace,,.Na magn. rezonanci jsem byla i na CT , ale bohužel jen mozku a krční páteře, Stále prosím lékaře, aby mě poslali na CT celé páteře,ale bez úspěchu,. Prosím o radu a info. Děkuji moc
ahojky holčiny moje
cumacek
| 7. 4. 2010 13:51
Ahojik všichni
Tak Pétulko moje,už nezlobíš????Už nás budeš poslouchat,nesmíš to dělat nebo si ublížíš a bude zle a to určitě nechceš,už sis zkusila dost a zkoušíš než se vše zahojí a dají se nervíky dopořádku,pak půjdeme skákat přez ty kaluže.ale zatím ani jedna nejsme toho schopna ale musíme věřit,že se vše zpraví.A jak ti jinak jéééé!!!!!!!!

Pavlínko,a co ty jak pokračuješ v lázních.Už je ti lépe.
Miládko,už se nám také ozvi,mame o tebe starost,co je s tebou.
Miruško,to máš pravdu,že se nám už dlouho neozvala Radka moc se ti omlouvám ale jméno mi vypadlo nějak s hlavy.Ale už jsem si vzpoměla.
Haní,tak tě také čakjí lázně,já odjíždím 19.4. tak to mám už za pár.
Mirka 2 už nějak na nás zanevřela,co je s tebou holka naše.!!!!!!!!
Pozdravuji všechni ostatní,Broničku,Kačenku ,Adama Martinku tak jak pak asi dopadla.
Majku i zdravím,ale spolu jsme v kontaktu stále i s Miruškou ale Bronička nějak zaostává a prdí nějak na mě.
Naděnku zdravím,jsou jsem si psala včera.Je mi to líto s Kačenkou
Tak jsem se vykecala
hezká den Vám všem hlavně bez bolístek Stáňa
Už to píšu ve stoje
petraceb
| 7. 4. 2010 11:03
Ahoj Pavlí,
nemusíš se omlouvat, já vím, že to semnou myslíš dobře. Jsem prostě pařez. Jen jsem vám chtěla napsat, aby jste neměly o mě strach víš. Nebudu teda psát romány, ale jen vždy krátkou odpověď
Jdu si lehnout a dát páteři oraz
paaaaa
Ahojky Peti
nedinka
| 7. 4. 2010 10:02
asi budu hnusná, ale vůbec se mě nelíbí, jak se chováš....
Sedět po operaci by se nemělo...vím, že máš asi jiný druh operace, než já, ale co se týče páteře, tak velmi opatrně....Já jsem neseděla 10 týdnů, bylo to hnusné, ale vydržela jsem to....a i pak jsem nejdříve seděla jen na balonu, pak teprve opatrně na židlích...a to jsem si ještě podpírala záda malým míčem...Fakt neblbni....Je sice fajn, že se vydáš už i na procházky, což značí, že jsi schopná....ikdyž taky- nic nepřeháněj...A pokud Tě ty bolesti ani trochu nepřejdou, tak nečekej do kontroly...mě okamžitě nasadili kapačky...fakt to není sranda...
Ted jsem ti tu dala "kapky". já vím a omlouvám se, ale Peti, sama víš, co všechno Tě trápilo, bolelo a kolik ji musela vytrpět, než ses konečně dostala k operaci...Tak to prosím Tě vydrž a šetři se....
holky
petraceb
| 7. 4. 2010 09:46
Ahoj Haničko,
taky si myslím, že to bude lepší, až spadnout ty otoky a nervy se uzdravěj tak to bude snad už fajn.
To víš, že mi můžeš vyhubovat Já vim, že si to zasloužim. Teď když vám píšu, zase u toho sedim. To se prostě nedá napsat tak dlouhý ve stoje. Ale sedim jentak na krajíčku. A to jen teď, jinak si nesedám vůbec, buď stále stojím nebo chodim a nebo ležim.
Teď se zrovna učím anglinu a němčinu, pak přejdu na literku a děják. Až budu moct sedět tak si musim udělat do začátku května prezentaci o spisovateli. No a pak přejdu na matiku a fyziku. Ve fyzice jsme měly mnohočleny a výrazy, ale na ty jsem bohužel chyběla tak vůbec nevim o co jde, nevěděla by jsi?? a ve fyzice jsmě měly gravitaci a mechaniku tuhého tělesa, příklady ke zkoušce nám zatim nedal .
Jinak cvičím každý den, co mi ukázali nějaké cviky z postele.
Měj se krásně, papa

Ahoj Mirečko,
já si nemůžu kleknout zatim, jen chodit a ležet. Je to fakt opruz. Když mi něco spadne tak se to snažim si podat prstama u nohy. Včera jsem tu honila víčko od limonády .
To víš, že bych to nechtěla absolvovat znovu, ani náhodou.
Jinak jsem objednaná na kontrolu na 10.6. Nic jsem ji o bolesti neřekla, stejně tomu prd rozumí. Uvidíme jak to bude dál, až spadnout ty otoky.
To čůrání jak kdy, ale rozhodně je to lepší než to bývalo.
papa

Ahoj Pavlínko,
tak jak lázeňkuješ?? Je tam krásně viď.
Taky si myslím, že jsou tam ty hematomy a ty otoky jak už jsem tu psala. Počkám až to splaskne, když to nepřejde do 14 dnů tak jim to řeknu.
paaaa

Ahoj Majko,
nečekám zázraky, to je spíš čekaj ty doktoři, který se mě ptali hned po operaci zda cítím úlevu a pak po celou dobu hospitalizace, zda je to lepší než před operací. Fakt je nechápu, jak to může být lepší, když to má člověk bolavé od toho, když se tam hrabali, no děs.
Udělala jsem si takový okruh po Neratovicích, musela jsem na poštu, poslat doporučeně do práce PN a lístky na peníze, pak zas jít do bankomatu si něco vybrat. Tak proto.
Ten kruh by nebyl špatný, ale já to nějak vydržím. Jak jsem psala, sedim maximálně za den tak 20min, když to přeženu a to jen na měkkym kancelářskym křesle, na dřevěnou židli bych si to nelajzla, bych se nezvedla .
Máš pravdu, u každého je to jinak, někdo může sedět hned, někdy ne, atd
A co ti řekl dr, na to, že tě stále bolí ty nohy? Asi než se ty nervy uzdraví viď.
Noo ja na neurologii jít nemůžu, tam mě měli stále za simulanta, to by teď čuměli, že mám po operaci. Zajdu si příští týden k tomu našemu ortopedovi, dojíždí sem z Motola a je fakt moc hodnej. Dám na tebe a nebudu nat o pospíchat, jen si nechám od něj napsat žádanku.
Přeji ti hezký den

Ahoj Stáničko,
tak koukám, že místo skákání přes kaluže dostanu hned na .....
Asi jsem na sebe moc tvrdá a nechci právě nikomu jít na obtíž tak se snažim právě takto a ono se to ještě nemá.
Myslíš ten gymnastický míč?? Ten doma mám, ale bojim se na něj sednout teď. Přeci neni tak vysoký, než bych se k němu sehla to by byla snad hodina
Ale už budu poslouchat.
A jak je tobě čumáčku??
papa

Ahoj Kristýnko,
už aby jsi měla nástup a celou operaci jsi měla za sebou.
Musíš taky hodně zkoušet bolestí.
Uvidíš, že to vše pak bude dobré, jen to dlouhé čekání viď.
Jak už jsem tu psala, budu už poslouchat a tolik neblbnout nebo fakt skončim zas na sále, a to fakt už nechcu.
A ty taky odpočívej Ať nemáš takové bolesti.
lukasek
DORI
| 6. 4. 2010 18:09
Krystinko, neboj kdyz budes v laznich, je to pro Tvoje dobro, ale pokud nebude daleko misto lazni, muze manzel s malym za tebou jezdit, pokud tam ma kde bydlet muzete kazdy den jet spolu na prochazku i s malym. Kdyby se Ti to dalo, muze manzel jet s tebou za levnejsi cenu jako doprovod..Videla jsem tam i mlade manzele s malym mimcem v kocarku, ale nevim jak to meli, zda tam bydli i s malym.na to vby jsi se mohla zeptat a byla by to pro Vas dovolena, Nebo jen na tyden a zas na tyden, anebo na vikendy bydlet u tebe .Zalezi jak budes domluvena. vsecko jde.Pokud si to muzete dovolit casove. ,Ted si s tim nedelej starosti, to ma stejne cas az par mesicu po operaci vetsinou pul roku.
Krystínko a Lukášku
cumacek
| 6. 4. 2010 17:13
Ahojik Krystínko
Tak jak ti je? já byla venku na procházce a mám toho plné kecky,tak odpočívám dává mi to zabrat,když chodím a stojím je to prostě hrůza.Jo,mám na tebe číslo dávala jsi mi ho,tak budu čekat až se ozveš?Kdý nastupuješ a kdý tě budou operovat asi až toho 20.4. když máš nástup 19.4.Budu na tebe myslet neboj budu s tebou jak myšlenka tak v s kontaktem.Tak jak vyloupal Lukášek optisky,to muselo být všude.Ptala jsi se na ty lázně,nikdo tě nenutí do lázní jen ti je nabýzejí a je to lepší to vzít nebo se na ně zeptat.To bys vydržela bez Lukáška,člověk si zvyklne na vše!!!!!!!Jěště se nebalím je to brzy,až příští týden začnu.
Tak pa pa kočičko a pozdravuj Lukáška
tetička Stáňička
čumáčku,
krisvystrc
| 6. 4. 2010 14:40
čumacku, mas na me cislo?davali sme si ne?? jak nastoupim do nemocnice tak ti urcite bduu psat jak to vypada..ty si hlavne uzij lazne, urcite se uz moc tesis co??
malej si ted vymyslel ze vyloupe vsechny velikonocni nalepky co nasel ach jo. mam jich tu tak 40kousku.. tak aspon je na chvili pokoj..
ja si uz pomalu davam veci do tasky, abych na neco nezapomela. zatim tam mam jen pradlo a ponozky..
PEtulko, neblbi, preci ses na tu operaci tak tesila a ted tak vyvadis? vzdyt si muzes ublizit!! ja teda budu poslouchat pokyny dr.. takova operace zad neni sranda...tak davej na sebe pozor at ti neni jeste hur nez pred operaci!
ahojky
krisvystrc
| 6. 4. 2010 14:29
ahojky po polednu
srnka- nezehlila sem, manzel mi rekl ze se mam na to vykaslat, ze to vyzehlim jindy a kdyz nebude vyzehlene tak rikal ze se svet nezbori coz ma pravdu, ale dneska neco malo pozehlim
dori - me dela dobre takova ta modra paliva mast
majka- utika to.. uz jen 13 dnu a mam nastup
holky o jakych lehatkach se bavite?? sem mimo misu
my sme s lukym po obede, delala sem sekanou s bramborovou kasi. sme si pochutnali..
venku neni nic moc, rano sme byli nakoupit venku foukal vetr..
malej si vcera vsykoledoval plnou tasku kokinek, tak mu je zdarne ujidam..
holky jeste jeden dotaz- do tech lazni musi jet kazdej?? zacinam mit hroznou depku z toho ze budu bez lukaska. v nedelu sme ho dali k tchanum- bude u nich ten tyden co budu v nemocnici bydlet. usla tak uplne v pohode ale ja sem byla hotovo.. v noci me nikdo nevolal ,rano na me nikdo neskocil, nedal mi rano pusu.. tak nevim jak to bez maleho zvednu..
musim jit. luky chce jit na zachod tak cauky
Ahojky rodinko moje
cumacek
| 6. 4. 2010 13:27
Ahojky všichni
Tak jsem tady,zdravím Vás všechni.Nebyl nějak čas psát,ale teď se polepším.Tak to tu prošítám a nevím čím začít.
Pétulce.chci hlavně vynadat,budeš pekně odemne bita!!!!!!
Co to holka vyvádíš,uvědomuješ si,že jsi po operaci,to takhle nemůžeš dělat musíš se setřit a být opetrná na sebe,není to sranda můžeš si ublížit.Vůbec nepokoušej sezení když nesmíš,nebo zkus ten nafukovací balou já to také zkoušela ze začátku ně něj,mám doma 2.Kdybys byla blíž tak ti ho donesu.Koukej ležet a odpočívat,Hlavně až tam budeš volat tak mu vše řekni,že ti je jěště kuř než před tím to není normální.A na rehábky máš jěště čas,já šla až skoro po 3 měsících,jezdila jsem na Homolku.
pa a opatrj se mi mám tě ráda

Pavlínko,to bude vše tou reakcí na lázně to se zase srovná a jak si šla na tu Hlubokou,Také jsem tam byla když za mnou přijela dcera tak jsem tam byli,je to tam moc hezké mám i fotky .Už je to dnes lepší a co ti řekla dr. na to.

Mirečkám, chci také dodatečně popřát vše nej hlavně hodně moc zdravíčka.Tak na zdraví
Já také budu slavit v sobotu,je to už budu stará,no fuj!!!!

Krystínko,už se ti to blží,máš nástup jako já do lázní tak pak ti tam odtud napíši jak si dopadla.Budu na tebe stále myslet a držet palečky.Uvidíš,bude líp.Pozdravuj malého kulihráška a dej mu od tetičky hubánka.pa a opartuj se a dny bez bolístek.

holky Miruško a Pavlínko,to muselo být hezké setkání,také bych to brala,škoda,že je to tak daleko,hned bych za tebou přijela aby jsme se poznali osobně.Škoda,že když jsi ležela v nemocnici,že byli zakázané návštěvy hned bych bějvala za tebou přijela. Tak snad to někdy vyjde,že se uvidíme nebo náš bude víč!!!!Bylo by to super.

Já chodím stále na ty opstřiky,ve čtvrtek jdu na poslet protože reh.dr. tak týden nebude a pak už frčím do lázní,za chvili začnu balit.

A jak je asi naší Miládce kocičce naší.
Haní také tě zdraví.i ostatní Markétku Lidušku Broničku Adama Mirku 2 ta nám už dlouho nenapsala.
Holky,já těď dumám kdo je to ta Radka,nemůžu si vzpomenout,to je ale hosyp!!!!!!

Kačence,držím palečky aby dobře vyřídila a vše jí dopadlo dobře.Myslím na ní. A co ty Naděnko jak ti je?

Tak se všichni mějte nádherně a dny bez bolístek a opatrujte se.
Já jdu za chvili ven na procházku s kamarádkou,je tam nádherně tak to musím vydžet.Také flákám ze cvičením,vůbec mi to nebaví.
pa pa mám vás ráda Stáňa
Ahoj Mirko,
1majka
| 6. 4. 2010 11:13
magnesium jsem užívala,ale magnosol jsem ještě neměla.Nechám si ho napsat.Dík za tip.Já mám taky s těma nohama hrozné problémy.Už jsem byla i na cévním,tak mi napsali Detralex,ale jinak to tam je v pořádku.Já mám ty bolesti od těch zad,jak mám pryč celý ten kořen a on se tím pádem nemůže obnovit.Jsou to šílené bolesti.Někdy bych ty nohy nejradši odřezala.Nevím kam je strčit.Za měsíc mám tu MR tak jsem zvědavá,co tam objeví.
S těma masážema to vyzkoušíme.Měj se krásně. Majka
majko
DORI
| 6. 4. 2010 10:40
Ahoj Majko, jak pises o tech bolestech nohou. uzivas magneziu? Ten na recept magnosol je nejlepsi.Mne to Dr, napise pri kazde navsteve 2 krabice, je to na ty nohy, take mne s nima skube a bolijou mne, Ne ty krece a pod, Mne nohy boli i normalne casto i nez to zacalo s plotynkama.Manzel mi skoro denne masiruje i filmu chodidla tam je pry na pater ty body na klenbe na venkovni strane.Jako odspoda,ale do boku trosku, ted ve zdravi, jak za 5kc prodavaji v lekarne jsou ty body vypsane a vymalovane, kde na choiddlach co se ma masirovat. Zkus manzela na to premluvit, kdyz te to boli, rad Ti pomuze a on si pormasti ruce.Mas peknou ftecku, loucim se Mirka
Ahoj rodinko,
1majka
| 6. 4. 2010 10:21
tak jsem si to tu všechno pročetla a nedá mi abych taky něco nenapsala.
Peti, prosím tě ty jsi týden po operaci,tak nemůžeš čekat zázraky.Musím se na tebe trochu zlobit.Ty po týdnu jdeš na dvoukilometrovou procházku.Já měla problém přejít byt.Ven jsem šla až skoro po 3 týdnech.Prosim tě nepřeháněj to.Ono se ti to pak později někde vymstí.S tím sezením.Já mám páteř sešroubovanou a taky jsem nesměla dokonce 6 týdnů sedět jen na WC jo. Když už to nemůžeš bez sezení vydržet tak si nafoukni kruh pro děti na plavání a na něj si můžeš na moment sednout.Nezatěžuješ tím bederní páteř.K těm bolestem.Je to velký zásah do páteře.Udělají se tam otoky a modřiny.Než se to všechno vstřebá trvá to docela dlouho.Než se páteř vrátí do starých kolejí tak to trvá skoro rok.Jen poslouchej a šetři se.Nic nedělej a hlavně nezvedej. Na rehabilitace taky nechvátej.Já na ně šla až po těch 6 týdnech.Mně je psal neurolog.

Holky ostatní taky Vás všechny moc zdravím. Jak se cítíte po velikonocích? Tady je dneska zataženo a poprchává a je zima.
Taky mě pořád ty nohy šíleně bolí.V noci jsem ani nespala.Já už jsem ale zvyklá a nějak to vydržím.
Miládko a jak jsi na tom ty?
Pavlínku zdravím do lázní.Třeboň a okolí je krásné.Znám to tam důvěrně,kousek od tud pocházím.Hlubokou miluju.
Holky to je krásné,když se tak náhodou sejdete že?
Já jsem byla v lázních v Karviné a byla jsem tam s paní se kterou jsme se seznámily na chatu a domluvily jsme se na stejný termín.Byly jsme spolu na pokoji a moc jsme si užily. Kamarádství vzniká všude.

Kristýnko tobě už se to krátí.Hlavně ať se zbavíš bolestí.
Všechny Vás zdravím. Mějte se krásně a bezbolestně.
Majka
Hani
DORI
| 6. 4. 2010 10:12
Nejak jsem prehlidla Tvuj prispevek. Dekuji za prani. Ja na lehatko nedam dopustit,I ted jak jsem si to posramotila tim tahanim, jak jsem pak slezla z lehatka chvili mi skoro nic nebylo,ale jak to bylo cerstvy, zase hlavne v leze se to ozyvalo, Chtelo to cas a i ta raselinka zas dost pomohla,Poradne jsem se i proplavala v bazenu a vecer u tance jsem byla jak zdrava. Tak se opatruj i Ty a vsichni. Hani a kdyz Ti dela vysavani zle, nevysavej. Udela to nekdo jiny. Neublizuj si pa pa vsechny zdravim jeste jednou
Krásné sluníčkové ránko
nedinka
| 6. 4. 2010 10:10
...teda aspoň tady v třeboni svítí a vypadá to, že bude i hezky...
Já ted čekám na bahýnko a pak mám masáž...odpoledne pak jdu na kontrolu k doktorce, tak jí o té noze řeknu...Ale já to mám asi z té chůze...bolí mě i svaly na lýtku...to je z toho, jak jsme se škrabali do toho kopce ne Hluboké....

Petí, všechno!!!!! jí řekni...pokud je ti ještě hůř, může to klidně být ten pooperační hematom, jak jsem měla já...nesmí tě nic bolet....Taky se šetři, tak jak ti to psala Mirečka....at nedopadneš jako já....jsem odstrašující případ....

Haní...no to by bylo super....to víš, že do Hodonína za tebou přijedu....A velice ráda....A jak se cítíš teď, zlobí tě něco?

Nevím, co je se Stáničkou...už ji tu vyhlížím delší dobu....snad je v pořádku...

Mirečko, budu na tebe myslet v bahýnku, jo?

Všechny ostatní moc zdravím.....mám vás ráda...
sezeni
DORI
| 6. 4. 2010 09:53
Ahoj Peti, Myslim, ze kdyz nesmis sedet, tak ani nahodou si nesedej, Neblazni, snad nechces vsechno absolvovat znovu. Poslouchej,.. a kdyz musis u psani jit niz, co kdybys si klekla? na chvili, Tak nepis moc, jen par vet, Nesmis si skodit aby se Ti to opravdu neporoduchalo. Davej si na sebe pozor. az budes psat, jak je to s tim curanim? spravilo se to alespon trosku? Uz snad bude kazdym dnem jen lip.Hlavne, ze je to za tebou, Ja bych rekla, ze to boli at budu volat. Drzim Ti palecky, Mrka
Kritynko, dekuji za pranicko. mne dost pomaha kostival na natrani a ten olivovy olej. to se nemasiruje jen jemne vtira do zad. To Ti manzel urcte rad udela. ja vzdycky kdyz jdu na lehatko manzel mne to pak natira tim olejem a jdu do postynky. Vzdycky se lip citim rano. Pa pa drzte se holky, Kristynko tento tyden Ti rychle utece kdyz byl svatek a uz to skonci.
Vsechny zdravim zase sviti slunicko, tak at se odrečagujete od vseho a bolesti pa pa
rodinko
srnka
| 6. 4. 2010 09:48
Ahoj rodinko!
Peti!Teda koukám, že to není lepší po operaci. ale neboj se , zlepší se to,m usí, jsi mladá a tak se to snad bude hojit rychleji. Musíš tomu věřit, musíme všichni mít naději a myslet trochu pozitivně. Trochu tě vyhunuju, můžu? Neměla by sis tak zahrávat, přeci jen záda drží celé tělo. Bud na sebe opatrná, a nepřeháněj to. Pěkně lež a odpočívej. SPánek také léčí. Co se musíš učit? Kdybys potřebovala, tak mi napiš, dyštak ti pomůžu(pokud to bude v mých silách) ju? O těch bolestech určitě řekni, aji kdyby ti měli zase říci, že to bude trvat dlouho, než to přejde, alespon ti snad něco napíší proti bolesti. Líná huba, holí neštěstí!!!!!!Na to jsem už taky přišla...Opravdu, kdo se s prominutím nesere, má to lehčí ....

Holky já vám napsala, tak děsně dlouhou zprávu, ale vymazala se mi, to mě teda pěkně namíchlo...
Tak píšu znova...
Pavli!Kásně si užívej lázně. Hluboká je moc krásná. Byla jsem tam na dovolené, tak okolí Třeboně znám....Pojedu do Hodonína 7.7., Tak bychom se tam pak mohli sejít spolu, co ty na to?Je to blíž než do Třeboně a do Darkova, tak se za mnou bude muocit manžel podívat a dojedou aji kamarádi. Navíc jsem si tam mohla zavolat a zarezervovat, Nezmeškám nic v semestru a pojedu na konferenci (to je super akce)
Kristýnko, máš štěstí, že máš doma podporu, pořádně si toho važ a opatruj si to, Vyžehlila jsi teda? Mě dělá zle spíš vysávání, co vám holky?
Opožděně všem Mirkám vše nej k svátku

Jak se máte všichni ostatní? Broni? Stáni?MArti?Adame, vyšlehal jsi si toho hodně včera?

Holky, cvičite každý den? Já už tak pilná nejsem, ale musím zase začít, protože , ty záda odpoledne a navečer pěkně cítím...

Jak se pokračuje s lehátkem?
Jak dopadla Kačka?
DOufám, že jsem na nikoho nazepomněla, je nas tu spousta , měte se krásně a bez bolestí....
Kristýnko
petraceb
| 6. 4. 2010 09:17
Ahoj Kristýnko,
jak ti je dneska?? Je to lepší?
Noo kdyby to věděli doktoři, že takhle chodim a občas si sednu na kraj židle, když vám píšu tak by mě zabil. Nesmim sedět 3 týdny a to z důvodu, že nejsem šroubovaná, kdyby byla tak můžu sedět. Dělal mi to dr z pravého boku od SI skloubení a tam drátama zaváděl ten implantát až k bedernim obratlům, tam mi to tim impl. rozevřel ty trny a zafixoval křidélkama. proto to mám ve vnitř tak bolavé. Já furt co to je za modré proužky od tý rány a ony to jsou modřiny od těch drátů . Noo a proto vlastně nesmim sedět, páč nemám ještě zarostlé ty zádové svaly a ten vaz, jinak mi to může vyskočit z těch trnů a můžu jít rovnou na kudlu. No a já tu teď sedim. Až to dopíšu tak si půjdu lehnout a musim se učit, učit do školy.
Teď mi volala mamka, že to dala tomu mému praktikovi a na ty rehábky si můžu dojít k našemu ortopedovi, on je hrozně hodnej tak si tam zajdu za týden ať mi je vypíše a vzkazoval mi, že mě to bude bolet ještě pěkně dlouho tak jim to ani řikat asi nebudu. Uvidíme jak to bude pokračovat.
Měj se krásně a hlavně bezbolístkově.
úterý
krisvystrc
| 6. 4. 2010 08:25
ahojky, rodinko..
vcera sem padla za vlast o pul 9. manzel mi namazal zada aby me od te bolesti ason trochu pomohl, a usla sem jak miminko..
OK- snad to kacce v praci vyjde a vse dopadne dobre
Mirusko- opozdene vsechno nejlepsi a to zdravi to je zaklad!
nedinko- mam v manzelovi stoprocentni oporu..je to moje zalticko!!
peti- ty jsi teda sikovna, tyden po operaci a uz takhle choids a sedis, jsi sikulka, a co ti teda operovali??kdyztak pisni at vim.. snad se ti pooperacni rany zacnou brzo hojit a bude vse ok.. ja bych jim rekla kdyztam budes ovalt ze te to boli.. muzes tam mit treba neco spatne, takze bych urcite hlasila!!
ráno
petraceb
| 6. 4. 2010 08:18
Ahoj Pavlínko,
jak je ti dneska? Už je to lepší? Snad to bylo jen chvilkové s tou nohou.
Já nemůžu spát, zase mě dnes asi v pul jedný vzbudila bolest, hrozně mi to táhne do tý levý nohy a brní a ten palec je jak dřevěnej. To je hrozný, mám to horší než před operací.
Mamka jela dnes do práce tak odvezla ráno mému praktikovi tu propouštěčku, atd tak jsem mu napsala sms jestli by mi mohl napsat nějaké léky tak si to budu brát na noc a uvidim.
Dnes budu volat na tu neurochirurgii a objednávat se na kontrolu, myslíš, že mám říct sestře o těch bolestech nebo ne??
Měj se krásně a hlavně ať nožká dá pokoj viď

Ahoj Mirečko,
asi máš pravdu, že je to vše podrážděné, zadek mám stále nateklý a asi jak to tam rval těma drátama tak ty svaly jsou potrhanější a nervy podrážděné.
Když vám píšu tak si musim k tomu sednout, sice nesmim 3 týdny od operace, ale to nejde ve stoje, jdou pak na mě až mrákoty a celá se u toho zpotim tak doufám, že jsem nic nepokazila v těch zádech. Na wc taky sedim a nesmim.
To chození taky přehánim ja vím , když já už jsem doma tak nešťastná, stále jen ležet mě nebaví tak chodim aspoň po bytě sem tam
Dnes jim právě budu volat a objednávat se na kontrolu tak jim řeknu o tý RHB, oni mi to napsali jen do propouštěčky, že mám mít rhb pod odborným dohledem, sed, chůzi, LTV a školu zad a já myslela, že to stačí pro praktika a on mi včera volal, že ne tak jim to dnes řeknu, ale prý je na rhb ještě brzo, ale to neva, vyřízené to mít můžu a právě i přemýšlím zda mu mám říct, že mě to tak hodně bolí.
Nejvíc mě dostalo, když se mě po operaci ptali zda cítím úlevu, zda je to lepší než před operací. Já myslela, že půjdu do vývrtky a vedle mě pani šroubovali a taky se ji na to ptali, to fakt nechápu.
Nebo když jsem ležela na tom pooperačnim tak pro mě přijela sestra z oddělení a ptala se mě proč pláču, že mám malou jizvu tak jí říkám, že ani nevim kde tu ránu mám, že to mě nebolí, ale že mě bolej ty kyčle a obratle. No prostě jsem ji to nemohla vysvětlit. Člověk si pak přijde, že mluví s tatarem. No jo no, to je to naše zdravotnictví .
Přeji ti hezký den,

Ostatní taky zdravííím
Miládko jak se cítíš???
Petulo
DORI
| 5. 4. 2010 20:19
ja te take vitam doma, uz jsi nas desila, jak se neozyvas, Tak konecne, Neboj, ja myslim, ze mas tou operaci podrazdeny koren a nerv a to pry je natekle kdyz je zanet. Musi se to sklidnit, Pises, ze jsi byla na prochazce, tak brzo, no to je super myslim, Alespon to ze jde, s tim sezenim jsem slysela i o delsi dobe, tak Ti to utece, kazdy to ma nejak jinak, asi co komu delaji. Neboj a ver, ze bude vse dobry, ale kdyz by neco nebylo jak ma, volej tam hned a ptej se, Doktor nemuze vedet, jak se citis, musis ty rict. S tema rehabkama jsi asi take mela rict ze Ti to maji napsat tam. Nejde to dodatecne? nebo az pujdes na kontrolu, za jak dlouho ji mas?

Drz se holka, bude to snad uz jen lepsi a lepsi, To ja myslela, ze po operaci se par tydnu jen lezi v bolestech a ty uz chodis, Jsi hrdinka,

Vsem moc dekuji za pranicka, i kdo mi osobne psal na meil nebo skype. Jste hodne dekuji moc.
Pavlusko, ja take byla s manzelem na Hluboke, je to tam opravdu krasne. i cela Trebon je krasna to okoli prochazky kolem rybniku atd.
Nadenko je to skoda, snad priste bude Trebon.. Holky to i Vy co jste po operaci, mate lazne jen jednou ? ja myslela ze to uz je kazdej rok narok na lazne. Bylo by to super.
Kristynko, uz to nejak vydrz, blizi se to, mozna kdyby Ti bylo lip, vyhala bys jit na operaci, takto se budes tesit.ze to skonci. Co asi dela radka, snad neni jeste na tech rehabkach v nemocnici. Radko pokud jsi doma, ozvi se take,
Ja pokud budu moct budu takto na den jezdit do lazni kdyz uz narok nemam, alespon takto na den dva si obcas vyjedeme, nebo jak to bude vychazet. Uz musime myslet i na sebe.
Majko jak je Tobe? pujdes na operaci? Je Ti lip? Skoda, ten Slechta, ze Ti nemuze pomoct.
Mejte se krasne my dnes byli cela rodinka spolu a tak mam dalsi nadhernej den za sebou, Je to krasny , kdyz jsme spolu vsichni.Teda alespon my co muzeme se sejit. I kdyz nekdo rika, ze se syn vratil v te vnucce ted narozene, ...nevim..ja tomu nikdy neverila, ale kdyz si to predstavim, ze by to byla pravda, je to lehci.
pozdravuji vsechny a Ty Kristynko, nezehli. ono Ti to neutece a nekdo to uz pozehli kdyz budes v nemocnici neboj. Vsechno zle je k necemu dobre. Loucim se s Vama a jeste jednou dekuji za vse.mam Vas rada Mirka
pěkný
nedinka
| 5. 4. 2010 20:03
velikonoční večer
Tak jsem se vrátila z večeře, dnes byla dieta- zeleninová mísa...ale super
Jinak mám dneska krizový den...jsem unavená a snad poprvé od operace mě začalá táhnout ta noha. Není to nic k nevydržení, ale dost mě to znepokojuje...
Nadi, Darkov je taky určitě dobrý, jen jsem slyšela, že tam není kam jít....Tady v Třeboni jsou neomezené možnosti....Ale ať už je to tady nebo jinde, hlavní je, aby se jí ulevilo a lázně pomohly...
Petulko, je mě Tě moc líto...ale šetři se holka moje....2km jsou až až...at nemusíš jít znovu pod nůž, jako já...
Krystýnko, važ si toho, že se o Tebe má kdo postarat a kdo Tě psychicky podpoří...Já na to byla sama...a nic moc
Ale hlavně píšu proto, že chci popřát Mirečkám k jejich dnešnímu svátečku....holky, nepřeju Vám nic víc, než hodně zdraví....to je to nejdůležitější....
rodinko
petraceb
| 5. 4. 2010 19:24
Pavlínko, děkuji ti
Máš pravdu, člověk si nesmí všechno nechat líbít a jít na ně pěkně z ostra.
Představ si, že mi nenapsali vůbec rehábky, jen do propouštěčky, ale to je mi na prd, praktik to nemůže napsat, protože nezná kody těch procedůr, to smí prý jen ten chirurg.
Měj se moc krásně a je fajn, že se cítíš dobře

Naděnko ahoj,
tobě taky děkuju. Snad to bude lepší a lepší, chce to čas. Zatim to stojí za prd. Dneska jsem si dala tak 2km pěšky, ležet mě nebaví a měla jsem toho plný kecky.
Omlouvám se, že třeba nereaguju na to co každá píšete, ale jak nemůžu sedět a čtu to z dálky a píšu ve stoje tak jdou na mě až mrákoty, dá to zabrat napsat, mám tu klavesnici níž položenou

Kristýnko, moc mě mrzí, že je ti stále takto, ale už ti to uteče a bude ti líp. Drž se

Všem Mirečkám přeju vše nejlepší k svátku

Zase se ozvu, jdu hajat
nejsem si jistá??????
anonym
| 5. 4. 2010 19:06
Miruško, všechno nejlepší k jmeninám
ahojky
anonym
| 5. 4. 2010 18:57
zdravím vás všechny a přejí pěkný večer.Nedinko,tak si užíváš lázně, to je fajn, že jsi tam spokojená, teď jen aby se počasí umoudřilo a užila sis to i s procházkama .Miruška psala, že je to tam na procházky jak stvořené.No to jste měli štěstí, že jste se tam potkali a dokonce jsi poznala i manžela.s tím srazem by to bylo bezva, ale jak píšeš, né každé z nás by vyhovovalo místo.
Peťulko, Miládko-vám to snad konečně pomohlo a je vám každým dnem líp a líp Broničko, co Ty bobku , ulevilo se Ti?Kristýnko, to mi je líto, že máš bolesti, ale to bude asi i tím počasím, taky cítím záda a bolí mně klouby
Kačka jde zítra rozvázat pracovní poměr, tak snad nebudou dělat problémy., jde tam o odstupné, na které má ze zákona nárok, tak držte palečky.Ještě jsem zapoměla napsat, že Kačce lékař-operatér doporučil lázně v Darkově, tak Třeboň nebude.Já ji přemlouvat nebudu, rozhodla se pro jeho doporučení, tak to respektuji.Já jsem tam byla moc spokojená,,chtěla jsem změnuJdu koukat na zprávy
Popřeji vám hned dobrou noc, krásné sny, žádné bolesti a krásný, pohodový nový týden

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 8. 2025 17:57
14886
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18