Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

tabletky
jirina1
| 29. 12. 2009 21:23

Tak Vás všechny opět zdravím. Jsem doma taky už dva roky a beru antidepresiva,říkám jim tabletky na úsměv,ješte bych potřebovala tabletky ,aby mě vykopnuly vén a hlavně mezi lidi.
Lehátko používám na krční páteř,sklopím se až dolů a pomalů zvedám hlavu,pak se celá protáhnu .
Po operaci mě bylo docela dobře myslela jsem si že za tři měsíce po operaci půjdu do práce, jsem tkadlena a zvedala jsem 15 kg kluba,nestalo se, nemohla jsem se předklonit,nevydržela jsem sedět, stát, měla jsem bolesti v noci,no hrůza.Rok po operaci jsem šla do práce( tkalcovat )nechtěla jsem bejt doma,myslela jsem si že to třeba rozhéjbu,nešlo to, vydržela jsem to rok .
ahoj mám novou přezdívku
AdamPunx
| 29. 12. 2009 20:18
ahoj mám novou přezdívku.tu starou KamosForever už nepoužívám.od ted používám tuhle.Adam
Ahoj marodi !!!
Brona
| 29. 12. 2009 17:39

Tak Vás opět všechny zdravím. Já to tady zase všechno prolezla,našla jsem si vzkaz od Stanky-čumáčka,tak jsem jí hned volala.Vidím,Hanku bolí noha,Pavlínku trochu taky,ostatní se léčíte lehátkem,a bezinkama.Já si taky pujdu koupit ty bezinky,a uvidím,co to semnou udělá.Kačenka chodí na procházky.Myslím,že je to brzo, i když jen na několik pár metrů.Mám obavy,aby se jí to časem neprojevilo,třeba jak myslím Pavlínce.Taky byla po prvé operovaná,a pak se to zhoršilo.Nadi,at je opatrná.No,a zůstal mi náš Adam.Gratuluju Ti Adamku,máš lásku,kterou si zasloužíš,a která vidíš nyní sám,stojí po Tvém boku,v dobrém,i v zlém.Já mám podobnou povahu,jako Tvoje přítelkyně,taky musím pořád někomu pomáhat.Važ si to,je to opravdu dnes už málokdy vidět.Ty bolesti a nerváky doufám přejdou,a pak se všechno změní.Doufám,že tyhle chvíle nám brzo z hlavy vyfučej,a zůstaneme normální,pracující lidi.Omezení myslím budem určitá mít,ale určitě se tomu přispůsobíme.Takže všechny se opatrujte,mějte se pěkně,bezbolestně.Ještě mám pro Vás prosbu.Mohli byste se pod příspěvky podepisovat?Pletou se nám jména,a pak kolik krát nevíme kdo,je kdo.Jestli Vám to bude vadit,tak ne.Zdravím,a mám Vás všechny moc ráda. Brona
Ahoj holky
anonym
| 29. 12. 2009 16:57
Zdravím všechny.No ty bezinky, jak tady píšete budou dělat divy.Já bilinkám věřím , kdysi jsem si dělala i mastičky .Švédské kapky Dr Theisse jsou báječné a jsou taky na všechno.Prodávají se v lékárně a u dobrých bilinkářů. No aby jsme se potom nesešly všechny na protialkoholním léčené Stáni, neuvažovala jsi , že by sis nechala napsat antidepresiva?Ono když je člověk nemocný a je stále v bolesti, tak je ve stresu a je tím pádem nemocná i dušička.Ono by Tě to hodilo určitě do pohody.Víš neber to špatně , nechci Tě urazit, ale i to je možnost, jak si pomoci.Veškeré vzruchy jdou přes páteř.Moc bych ti přála, aby se Ti aspoň na chvíli udělalo lépe.Možná, že by Ti to pomohlo
Pavlínko, na to vysýchání plotének je dobry chondrosulf800 , nebo je i 400 mi to píše revmatolog.Využiju vždy 2 balení a pak půl roku pauza.Ono to má význačnou schopnost vázat ve tkání vodu.Zabezpečuje tím mechanické a elastické vlastnosti chrupavky.
Adame tobě moc přeji lásku, ta léčí a to Ty teď potřebuješ ze všeho nejvíce.Měl jsi štěstí, že jsi našel holku s cítěním pomáhat druhým, té se drž.Takové se dnes hledají lupou
No holčičky mějte se všechny krásně, zase písnu pa
Ahojky kočičko
cumacek
| 29. 12. 2009 15:36
Ahojky všichni
Tak vás zase po delší době zase zdravím.Jak jste prožili vánoce.Já super, až na ty bolesti ty mě utrápí.Nevydržím sál dlouho hned mi to začne bolet nahoře u jizvy jak když mi chce odpadnout kost a dělá mi problémi se ohnout. pak mi to jde čím dál víc do nohy a občas i do druhé.jsem ze všeho tak otrávená a sama sobě protivná.
Adame,já už jsem doma dva roky a je to hrůza a mám stále bolesti jako Majka to si jěště počkáš než půjdeš do práce.Jsem ráda,že si našel lásku která ti pomáhá,je to hodně důležití,přeji ti abys byl šťastný a brzy zdraví.

Naďí,Kačenka mi dělá smé radosti,jsem ráda,že dělá takové pokroky.To jde teprve na stehy,to mě je vyndali hned po týdnu co mě propouštěli z nemocnice.Také bych řekla,že je brzy být sama doma,nějak jí o vysvětli.A pozdravuj jí a že jí fandíma jsem ráda,že se tak dobře zotavuje.pa

Broničko zlatíčko co je s tebou,že nejsi přihlášená na skype.a jak ti je? mě stále stejně,jsem také otrávená.Tak se ozvi až budeš na skype.pa pusinku

Miruško a Miruško 2 jak se máte vy?J8 stále stějně také si udělám to víno z bezinek a jsem zvědává jestli mě pomůže.Co mi to děláš,s těmi lázněmi,ským budu utíkat ty moje potvůrko.pa

Pavlínko ty mi také děláš radost,že ti je celkem fajn.Neboj všechno se zahojí a bude dobře.Mě také dělalo problémi kýchání a pěkně dlouho.S těma názory máš pravdu každý ti řekne něco jiného i doporučí.Mě dornovu metodu a SM svičení zatím nedoporučovali i když jedna fyzioterapeutka to SM cvičení začla cvičit ale pak jsem dostala jinou a ta měla jiné cvičení.Tak se opatruj pa
A zdravím Haničku a myslím na vás na všechny a mám vás ráda a co ta naše Péťulka co je sní
uvidime za 3 tydny lecby komu jak to pomuze,Sta niku skus to take.I kdyz jsi po operaci, Nervik tam
DORI
| 29. 12. 2009 14:29

prisla, a seznamila nas s bezinka a jinyma metodama, chuze a pod,Ja bezinky delala liker muzi na pru
DORI
| 29. 12. 2009 14:28
budeme drzet jedna druhe palecky.a za 3 tydny uvidime,K tomu cvicit a ja take to lehatko jen na 30 s
DORI
| 29. 12. 2009 14:25
ahoj holky,ja na netu bezinky nesehnala, ale ve zdrave vyzive. take jsem si to nalozila do vina a pr
DORI
| 29. 12. 2009 14:24
ahojky
srnka
| 29. 12. 2009 13:44
AHoj holky!

Dlouho jsemtu nebyla, byly u nás samé návštěvy a bylo co dělat. Ono je furt , co dělat...Už jsem čiperná, cvičím bez problémů, jen ta noha...ale to je známá písnička. Sezení mě problémy dělá furt.

Po operace jsem měa také nohy ochalblé!!Třepaly se mi taky jako Pavlínce.

Pavla to vystihla přesně, prostě , co člověk , to jiný názor, na každého působí něco jiného.

Holky , kde mohu koupit ty bezinky? Dá se to sehnat i na netu?

Ohledně páteře si myslím, že už máme menší omezení na celý život....

mějte se krásně a bez bolestí,
:-)
KamosForever
| 29. 12. 2009 12:50
ahoj po operaci páteře už mám 5 týdnů a cítím se čím dál líp,20 ledna jdu na kontrolu k neurologovi a pak 20 unora jdu na kontrolu do ostravy k neurochirurgovi.sem opravdu zvědaví jestly to všechno dobře dopadne a už tuhle kapitolu s tou páteří budu moct nějak uzavřít.Je to zvláštní,minulý rok sem s přítelkyní plánoval,že se za ní přestěhuju do jejího města a že si najdem bydlení a ono je ted všechno jinak.kvůly bolestem sem měl deprese,pomalu už sem ani nechodil,nezvládal sem to v práci,skončila mi smlouva a tu mi neprodloužily,přítelkyně mě po stálých hádkách opustila.nakonec sem nic neměl.bez práce,bez peněz,bez lásky.ale s nesnesitelnými bolestmi v páteři.jak sem byl na nemocenské a uplně sám,tak sem se po netu seznámil s fajn holkou a od té doby spolu chodíme a už je to 9 měsíců a jsem moc štastnýOhledně té operace páteře mě rodina podporuje a přítelkyně taky.Přítelkyně studuje humanitární činost,stará se o lidi a řekla že se bude starat i o mě sem rád že už si sám obléknu kalhoty a s obtížemi ponožky ale jde to.Taky vstávám s postele přez bok jako asi myslím každý.Myslím,že když už sme tu operaci jednou odsouhlasily a podstoupily,tak to ted musíme všechno vydržet i když je to někdy na nervy.Věřím že jednou všem bude líp.
Mirka 2
nedinka
| 29. 12. 2009 10:43
Mirečkože, zajímá mě to, jak píšeš o nasátí tekutiny do jádra ploténky..
Je známo, že právě nevyživéné plotýnky jsou náchylné k výhřezu nebo k prasknutí. A já mám další 3 plotýnky, které jeví známky dehydratace
Jakým způsobem se dají ty potvůrky "zavlažit", myslím jiným způsobem, než na lehátku?

Jinak mám takový názor, že u každého může lehátko fungovat jinak, to samé platí o Dornově metodě a podobně..A taky co doktor, to jiný názor...někteří dovolí sedět hned, někteří za 6 týdnů a mohla bych pokračovat dál.....

Holky, kde všechny jste??? Dlouho tu nebyla Peťka, tak snad je v pořádku
Stáni, Mirečko, Nadi, Hani a další..jak je Vám?
lehátko
Mirad
| 29. 12. 2009 07:34
Ahoj holky,
ještě jednou bráním lehátko.... Souhlasím s Majkou, že ty co jsou již po operaci mají lehátko zakázané nějakou dobu po operaci a jak tu psala Jiřina používá ho 3 roky po operaci ale pomáhá jí na krční páteř, kterou operovanou nemělana bederní operovanou už ne......
S čím moc nesouhlasím Majko, je že si na něm protáhneš a uvolníš svaly . LEHÁTKO není místo na cvičení.Hlavní funkce lehátka je, že funguje na protáhnutí páteře v
obrácené poloze. Při tom dojde k znovunasátí tekutiny do jádra
ploténky, která vyživuje chrupavku. Tím dojde k napřímení obratle a ten
přestane tlačit na nerv.kořeny. Zpomalí to prý i Bechtěreva....

A to je i to, že se s lékaři moc nedomluvíte. Každý si myslí, že to je pomůcka ke cvičení....

Já tam jsem 1minutu na 30o tj. asi 50cm máš nohy víš než hlavu, pak jdu do vodorovna 15 min. Za tu dobu žádné svaly nestihnu natáhnout za to cítím, že mám znovu 165 cm jako ve 20 letech....
Je mi dobře už ho flákám 1x denně. Později stačí i jen jednou za týden(14dní) protože plotýnky jsou vykrmené a dalších 10 let můžou sesychat.... Spousta cvičení a protahovacích cviků, chůze, SM systém pracují na stejném principu uvolnění a prokrvení páteře....... Mirka2

P.S. Dokonce uvažuju o zrušení lázní.... ale Stáni odkud bych pak za tebou utekla
Adame
nedinka
| 28. 12. 2009 20:19
tykání a vykání tu neřešíme..jsme tu jedna rodina...
A jak je Ti ted, bolí Tě něco?

hojky
KamosForever
| 28. 12. 2009 20:16
ahoj já si píšu s hodně lidmi a omlouvám se,že někomu tykám a někomu vykám a tak se mi to pletlo,že ted každému týkám doufám,že se na mě nezlobíte a vzkaz pro OK jo určitě bych se s vaší dcerou někdy sešel,ale nejsem s té Ostravy,ale s Karvinska rád bych se sešel i s vámi všemi lidičky tak jestly někdy budete plánovat nějaký sjezd a budete mě tam chtít,rád přijedu
Nadi,
nedinka
| 28. 12. 2009 19:37
jmunuju se Pavla...
S těma vycházkama mě to ted momentálně nevadí, stejně si ještě na nic netroufám. Ale v únoru tančí dcera polonézu na plese, tak bych ji chtěla vidět....a při mé smůle by mě určitě přišla kontrola...no, nějak si to budu muset ošetřit..
To, že se dceři chvějí nohy, je úplně normální...je zesláblá...A kyčel mě bolí jedna a to při cvičení...když dávám vleže nohu nahoru, tak mě právě bolest kyčle nedovolí dát ji výš..
Já jsem po operaci měsíc... a ještě nejsem taky úplně v pohodě...

Adame, omlouvám se, přehlédla jsem, že jsi se podepsal. Tvé jméno si pamatuju z předešlých příspěvků
nedinka
anonym
| 28. 12. 2009 18:25
četla jsem někde, že vycházky neomezené může napsat obvodní lékař.Někteří to nechcou psát.Pokud by Ti neurolog napsal, že by byly vhodné, měla by jsi je dostat.Dcera jde 30 vytahovat stehy, tak si o to doporučení řekne, pak Ti dám vědět.Všechny Vás tady zdraví, má dotaz, jestli vás bolely po operaci kyčle někdy a máte slabé nohy.Když cvičí chvějou se ji nohy.
Adame Tobě Katka vzkazuje, že když jsi z té krásné Ostravy , tak by jste se mohli někdy sejít, až na tom budete oba lépe.Katka je doma od června a říká, že už ji z toho , taky pěkně hrabe.nedinko, jak se jmenuješ?
Ahojky
nedinka
| 28. 12. 2009 18:05
Adame (jmenuješ se tak, že?)
Já si zrovna na jiné diskuzi stěžovala, jak už mě to ležení nebaví..Sedět ještě nesmím, jen v nejnutnějších případech, tak jen chodím na krátké procházky, sem tam něco málo udělám doma a jinak pořád ležím..
Už marodím od začátku října, mám po dvou operacích a tudíž se asi hned tak do práce vrátit asi nebudu moct...ale co semnou bude , vůbec netuším...Práci mám docela fyzicky náročnou, pořád na nohou a tahám těžké věci...
ahojky
KamosForever
| 28. 12. 2009 17:48
ahojky chci zase poděkovat lidem,kteří mi radí a pomáhají.Opravdu děkuji,jsem moc vděčný za pomoc a rady.Od srdce děkuji.Já sem byl několik měsíců na nemocenské a půl roku na podpoře a v lednu si budu vyřizovat nějaký ten důchod alespon na nějaký čas a doufám,že až se uzdravím budu zase moct nastoupit někam do práce.Ale prej ta rekonvalescence trvá až rok a já se doma,tak nudím že se s toho zblázním.Jak to lidičky zvládáte vy,Po operaci už někdo po nějaké době pracujete ?Chce to asi trpělivost,njn ale já sem s těch lidí co musí furt něco dělat už at sem zdraví Adam
Nadi
nedinka
| 28. 12. 2009 16:46
díky moc Jen škoda, že ještě neodpověděl na ty neomezené vycházky...
porad nemam stahly ten jiny system a tady mne nevejde jen tak malo napsat.uz jsem ani pozdravit vsec
DORI
| 28. 12. 2009 11:20

to vite take doufam do posledni chvile, ze uniknu operaci,nekdy se citim, skoro zdrava.I jini se vyl
DORI
| 28. 12. 2009 11:19
nevim jak praskne.ja jsems hruzou lezla na lehatko,jedni doporucovali jiny zrazovali,ale zatim ho po
DORI
| 28. 12. 2009 11:16
nevim jak praskne.ja jsems hruzou lezla na lehatko,jedni doporucovali jiny zrazovali,ale zatim ho po
DORI
| 28. 12. 2009 11:16
ahoj holky,Majko ty mne strasis s tim uplnym prasknutim plotynky,ja tomu tak nerozumim, kdyz i lekar
DORI
| 28. 12. 2009 11:14
Pavlinka
1majka
| 28. 12. 2009 11:10
Ahoj Pavli, to neni důležité jak dlouho jsi na nemocenské.Ty můžeš o ID požádat hned po operaci.Nebo třeba za půl roku.Záleží jakou máš nemocenskou a taky jak sama chceš.Stáička žádala až teď tak ho dostala zpětně ale jen do toho jednoho roku od operace.Najdi si stránky od Krásy a tam se taky dozvíš víc.
Majenko
nedinka
| 28. 12. 2009 10:04
v tomto mám jasno..jen nevím, jak dlouho musím marodit, než na něj vznikne nárok..
Majce
nedinka
| 28. 12. 2009 09:58
ČSSZ informuje klienty o změně částečných a plných invalidních důchodů

Helpnet.cz,
23. 12. 2009 09:55

Lidé,
kteří pobírají částečný invalidní důchod a plný invalidní důchod,
dostávají v těchto dnech od České správy sociálního zabezpečení
oznámení se sdělením, do jakého stupně invalidity se jejich důchod k 1.

lednu 2010 přemění. V žádném případě to není důvod k obavám, že lidé o
své důchody přijdou, jejich výše se nezmění. S účinností od 1.

1. 2010 dochází k zavedení tří stupňů invalidity namísto invalidity
plné a invalidity částečné. Od tohoto dne se částečný invalidní důchod
a plný invalidní důchod považuje za invalidní důchod v prvním, druhém
nebo třetím stupni.

2.

Po dosažení věku 65 let se vyplácený invalidní důchod změní na starobní
důchod a ten nadále náleží ve výši původně vypláceného důchodu
invalidního. (Nárok na tento starobní důchod nevylučuje nárok na
„řádný“ starobní důchod, který vznikne, dosáhne-li tento občan potřebné
doby pojištění).

ČSSZ provede výše uvedené změny důchodů automaticky, není třeba
podávat žádost. Invalidní důchod i starobní důchod náleží od 1. 1. 2010
ve stejné výši, v jaké náležel k 31. 12. 2009 vyplácený plný nebo
částečný invalidní důchod.

Změny důchodů provede ČSSZ podle posledních údajů vedených v evidenci
orgánů sociálního zabezpečení o poklesu soustavné výdělečné činnosti ke
dni 31. 12. 2009. Stupně invalidity jsou nově vymezeny takto:

Jestliže z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu nastane
pokles pracovní schopnosti - nejméně o 35 %, avšak nejvíce o 49 %,
jedná se o invaliditu prvního stupně,

- nejméně o 50 %, avšak nejvíce o 69 %, jedná se o invaliditu druhého
stupně, - nejméně o 70 %, jedná se o invaliditu třetího stupně.
Částečný invalidní důchod, na který vznikl nárok před 1.

1. 2010, se od tohoto dne považuje - za invalidní důchod pro invaliditu
druhého stupně, byl-li důvodem částečné invalidity pokles schopnosti
výdělečné činnosti nejméně o 50%,

2. - za invalidní důchod pro invaliditu prvního stupně v ostatních
případech. Plný invalidní důchod, na který vznikl nárok před 1.

3.

1. 2010, se od tohoto dne považuje - Při změně stupně invalidity, ke
které dojde po provedené kontrolní lékařské prohlídce po 31. 12. 2009,
se nově stanoví výše důchodu.

Nebude se již zkoumat, zda je splněna podmínka potřebné doby pojištění,
jako tomu bylo doposud a nebude se vypočítávat nová dávka, ale její
výše se pouze upraví s ohledem na nový stupeň invalidity.

za invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně.

Při změně stupně invalidity, ke které dojde po provedené kontrolní lékařské prohlídce po 31. 12.

2009, se nově stanoví výše důchodu. Nebude se již zkoumat, zda je
splněna podmínka potřebné doby pojištění, jako tomu bylo doposud a
nebude se vypočítávat nová dávka, ale její výše se pouze upraví s
ohledem na nový stupeň invalidity. Zdroj: ČSSZ
ID
1majka
| 28. 12. 2009 09:30
C:\Documents and Settings\Majka\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\3KV0TCW0\sb113-09[1].pdf

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53