Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

pro všechny
1majka
| 28. 12. 2009 08:30
Ahoj holky i pro Pavlínku.
Nevím zda jsem to sem již nepsala,ale do 31.12.2009 měl každý po operaci plotýnek nárok na jeden rok od operace na PID,pak dávali někdy částečný.Od nového roku se důchody mění,již nebude PID a ČID ale budou 3 stupně invalidity.Tady se zatím neví do jaké skupiny zařadí operaci plotýnek,ale vypadá to na 2 stupeň.Je to velmi zpřísněné.O ID si však musí každý zažádat sám na OSSZ nebo ČSSZ.Pak rozhodne posudkový lékař.
Zkusím Vám sem dát jako přílohu vyhlášku o přiznání ID platnou od 1.1.2010.Doufám,že Vám to pomůže.

Teď mi to nedá a musím napsat něco k tomu trakčnímu lehátku.Je to velmi dobrá pomůcka ke cvičení i relaxaci.To že je to dobrá pomůcka,ale neznamená,že je vhodná pro všechny.Při používání lehátka dochází k uvolňování zablokovaných svalů a nervů.Ale pozor!! ve chvíli,kdy je plotýnka již nějak porušená např.prasklá hrozí její úplné prasknutí.Také po operacích,kde jsou použity šrouby a jiné kovové náhrady není lehátko v žádném případě vhodné.Takže pozor a používat vždy po poradě s lékařem nebo fyzioterapeutem.

Tak se mějte všechny krásně a ať nemáte bolesti jako já,Jsem po stejné operaci jako Stánička a vkládala jsem do ní veškeré naděje.No nic my vydržíme.Teď vyzkouším bezinky. Ahoj Majka
recepty z bezinek
Mirad
| 27. 12. 2009 21:01
Majko, asi na 22 str. článku o ischiasu je 50 receptů co z bezu a bezinek..... .
Lehátko
Mirad
| 27. 12. 2009 20:36
Ahoj holky,
Stáni ptala ses jak mi je..... po měsíci používání lehátka je mi dobře. Chodím na procházky, už dokonce jezdím autem, jsem narovnaná a jenom trochu cítím nohu. Přemýšlím, že většina bolestí je z trombozy , protože mě pobolívá lýtko a jenom v zadku cítím ten nervík.
Holky, vím co jste si operací vytrpěly, proto jsem ráda, že jsem jí unikla. (zatím?)
Jak píše Mirka, našla jsem stránky, kde se píše, že se páteř sama léčí chůzí. http://jtvesely.txt.cz/…z-meziobratlove/
zkuste se taky podívat.Já dneska jsem schopna ujít 5-10 km (je zima) bez problémů a skutečně bezbolestně.
Ráda bych Vám bolavým pomohla, tak aspoň trošku z toho co mě na internetu zaujalo.........
Mirka2
Bezinky
Mirad
| 27. 12. 2009 20:22
Ahoj holky,
jsem ráda, že je zájem o bezinky. Psala jsem tu, že mi skutečně pomohly. Přepošlu Vám stránky o bezu. www.darius.cz/…us/B_bez_1.html.
Nemusí to být přímo víno, píšou, že i bezinkový džem. Alkohol prý urychluje účinek. Jeden z případů Vám posílám:Zvláště úspěšný byl tento
případ: Mám přítele důchodce, bývalého

poštovního doručovatale. Rok jsme se neviděli. Vypravil jsem se jej

navštívit na vánoce r. 1968. Otevřít mi přišla jeho manželka, která mi

řekla: právě nám jej dovezla sanitka z nemocnice, odkud nám jej

poslali jako pacienta "ležáka", aby si prožil svátky v rodině.
Dověděl

jsem se, že přítel má potíže s ploténkami , trpí ischiasem a že byl 6

měsíců v nemocnici. Ještě téhož dne jsem mu donesl litr bezinkového

džemu a doporučil jsem mu, aby třikrát denně užíval kávovou lžíci , že

se na něj přijdu každý den podívat. Za tři týdny od začátku užívání

bezinek byl přítel natolik v pořádku, že mohl být odeslán na

rehabilitaci. A dodnes je natolik zdráv, že vykonává veškeré domácí

práce a zároveň denně ujde až 10
km pěšky jako kondiční procházku. Je

relativně zdráv a práce schopen, ale plotýnky si nevyléčil. Musí si

dávat pozor, občas má s nimi potíže.

undefined

undefined Mirka2
Ahoj kamarádky moje.
Brona
| 27. 12. 2009 19:22
ahoj holky!!! Nějak jste se dneska skoro všechny rozepsali.Myslím,že tady už chybí jen Petula.Pavlínko,já sem ráda,že nám předoperačním dáváš odvahu.Já už se Ti ani nebojím.Vždyt hůř jak mi je,mi už asi nemůže být,takže nemám se čeho bát.Pavlínko,já ted o svátcích trošku šmejdila po netu,a už nevím kde jsem našla,že jak někoho operují na plotýnky,tak věčinou do roka jde spátky.Prej se pokazí plotýnka nad,nebo pod tou operovanou. Nevím,co je natom pravdy.Hlavně ale kvůli čemu Ti píšu je,že mně moje neuroložka řekla,že po operaci mám nárok na plný inval.důchod,po dobu půl roku,protože já už jsem na neschopence od 21.2.2009.Takže ještě mně napadlo,psala jsem to i tady našemu Adamovi,-kamošforever,napiš na net,jmenuje se to personální poradna, http://www.personalni-poradna.cz/online-poradna/ tam si vyhledej rubriku pod kterou chceš dotaz,a paní Tatána Ti tam odpoví.Je moc hodná,poradí Ti dobře.Musíš tam psát ale ráno,protože mají jen 5 dotazů na den.
Hani,a ty bezinky můžou být i kompot?Připadám si jako hlupana,ale nevím.
Zdravím jinak všechny,mějte se hooodně pěkně,a ty,co mají na mně skype,at se ozvou. Nadi,Tobě napíšu e-mail.Zdravím Kačenku.
Všem posílám objetí,mám Vás moooc .Brona
po svátkách
srnka
| 27. 12. 2009 18:38
Ahoj holky!

Jak jste se měli běhěm svátků? taky jste měli samí návštěv a vy samy někam jezdili? A asi to jěště úplně neskončilo..co?

Pavli, to je mi líto, že ti to tam děsně zabolí, když kýcháš. Mě to tedy moc nebolelo při kýchání. Přebytečnými kily se netrap, ono se to zasepoddá, neboj, jak začneš více se hýbat, půjde to dolů.

s Indvalidním důchodem nemám zkušenosti, ale taky jsem slyšela, že na nějakou dobu by jsi na něj měla nárok.

Děkuji za radu na ty bezinky, z černého bezu máme doma štávu a zítra jedeme se podívat na slevy, tak si je koupím.
Na tu nohu něco už zabrat musí
Jak se máte ostatní holky? Přeji dny bez bolestí, které , jak tu někdo napsal, děsně otravují život.
Přála jsem si od Ježíška zdraví, ale nikdo mě jej nedonesl.
nedinka
| 27. 12. 2009 18:15
Vás tady všechny moc zdravím...

Tak už je konečně trochu volněji, tak jen ležím a snažím se napravit to, co jsem před Vánocema zameškala a pokazila..

Cítím se fajn, záda nebolí, jen mám problém s kýchnutím...toho se strašlivě bojím, protože při kýchnutí mě to hrozivě zabolí...
Cvičím ted jen jedenkrát denně a po cvičení mě malinko táhne noha, ale za chvilku to přejde..
Už sedím normálně, snažím sye tedy sedět vzorně, ale někdy to nejde...
Co mě trápí je to, jak jsem přibrala...nedostatek pohybu udělal své...Sice mám určité části zpevněny cvičením, ale kolem pasu mě narostla velká pneumatika...
Ale na druhou stranu si zase řeknu, ale co, hlavně, že mě nic nebolí..Jenže moje nadváha je pro ty záda hodně nebezpečná...
Miry, Broni, Stáni...moc na Vás myslím a říkám si, proč to pořád bolí...Obzvlášť přemýšlím nad Stáničkou, protože má dost těžkou operaci za sebou, tak už by to mělo být jen lepší....
Holky, vy ostatní se netrapte a operace se nebojte...mluvím vážně a vím o čem...To, že se to u mě napoprvé nepovedlo je vedlejší...Důležité je to, že teď se cítím fajn...Jen mám trochu obavy s toho, jak tu psala Majka, že jí bylo skvěle 3 měsíce a pak to začalo znovu...to mě nejvíc děsí...
Já se po Novém roce začnu zajímat o ty lázně a taky mě někdo řekl, že bych měla mít nárok na ČID, což teda nevím nevím...Máte s tím někdo zkušenosti??

Ještě jednou Vás moc zdravím , myslím na Vás a přeju jen samé bezbolestné dny
nadenko, ta Tvoje Kacenka je velka statecna bojovnice. Pozdrav ji od nas, to se ani nezda, ze to bud
DORI
| 27. 12. 2009 16:32
ja se budu snazit delat vse pro to, abych nemusela na operaci.Mirka Vam napise jak je i prochazka do
DORI
| 27. 12. 2009 16:26
za pokus to stoji, a je to zdrave i na jine veci, kdyz to nepomuze.Broniku, mozna nebudes muset pak
DORI
| 27. 12. 2009 16:23

ahoj holky, tak kolik jste pribrali po svatcich? mne uz ani nechutna to jidlo.nevejde mi sem moc psa
DORI
| 27. 12. 2009 16:21
Broňa
1majka
| 27. 12. 2009 14:51
Ahoj Broni,
přečetla jsem si zprávičky a zjistila jsem,že nevíš co to jsou ty bezinky.Ono mezi náma je to i ta kapela.
Jinak určitě znáš keř na kterém zjara rostou krásné bílé květy bílý bez (neplést si to se šeříkem).Z tohoto bílého bezu dělávali naše babičky limonádu nebo víno.No a to když odkvete tak jsou z toho takové skoro až černé drobné bobulky a to jsou bezinky. Ještě tomu květu se také někdy říká kosmatice a smaží se to jako květák.
Ještě k tomu určitě to neni nebezpečné i když je to v troše alkoholu.Vždyť užíváš denně jen 3 lžíce.
Mirka 2 mi k tomu poslala i povídání,kde o tom píší různí léčitelé a bylinkáři. Za zkoušku nic nedám.
Já mám pořád velké bolesti v obou nohách a večer už nevím bolestí co dělat.Je to jako před operacema.Tak jsem se rozhodla,že to vyzkouším a pak dám vědět.
Tak se zatím mějte všichni krásně.
Ahoj Majka
Naďa informace o Kačence
anonym
| 27. 12. 2009 13:38
Ahoj Broničko a ostatní,
tak Vás všechny po svátcích zdravím.Kačence se daří dobře, cvičí a chodí si po bytě.Včera se byla s náma trošku projít venku.Rozhodla se , že už chce jít k sobě domů.Bydlí sama, já si myslím, že by ještě neměla.V úterý je to 14 dní od operace, tak jsem z toho špatná.Broničko, klidně mi můžeš psát na email kdy budeš chtít , mně to jen potěší.
A co dárečky holky, byly jste hodné, naježil Vám ježíšek něco? Zatím se mějte krásně, zase se ozvu.Koukám tady každý den pa, pa N aďa
Ahojky Kamošforever !!!
Brona
| 27. 12. 2009 12:11

Tak Ti dodatečně gratuluji k jmeninám.Přeji Ti hlavně toho zdraví,štěstí,lásky a porozumění.To ostatní přijde.Tak pa pa.A díky,že jsi se podepsal.Ta správa odemně Ti došla?Nebo mně to v historii nezůstalo.Tak čauky,Brona
Ahojky čumáčku a ostatní.
Brona
| 27. 12. 2009 12:07

, vítám Tě doma,myslím diskuzi .Měla jsem pocit,že jsem tady pořád sama .Mně to taky pořád bolí,jsem z toho už otrávená taky.Stani,není to nebezpečný,myslím ty Bezinky,když je to ve víně ?Myslím alkohol a tablety dokopy.Volala jsem mamince(tchýni) přez skype,at mě řekne,co to jsou ty Bezinky,myslím jak se to volá po našem,po slovensky,a musela jsem se zasmát ,řekla mně,že je to hudební skupina.To jsem se alespon zasmála .Nevíte někdo jak se daří Kačence po operaci?Nechci Nadu otravovat e-mailem,a taky se ted o svátcích tady moc nedostanu,střídám se s manželem.Všechny Vás moc zdravím ,a mějte se moc moc pěkně,nejraděj bezbolestně. Pa pa ,Brona
ahojky
KamosForever
| 27. 12. 2009 12:01
kdyby někdo chtěl tak tady je můj email AdamPunxForever@seznam.cz a jo jmenuji se Adam
ahojky zlazíčka
cumacek
| 27. 12. 2009 11:11
Ahojky rodinko!!!!!!!!!!!!
Tak jak je po vánocích a jak jste je prožili,doufám,že jste neměla hodně bolístek.Mě to bolí jako pes,jsem s toho otrávená.A co vám nadělil ježíšek?Tak se opatrujte a dávejte na sebe poroz a dny bez bolesti.¨pa pa mám vás ráda

Miruš 2
Ahojky,jak se vede,teď tu čtu to bezinkové víno,tak ho s Majkou vyskoušíme.Mě ta noha pekně bere a začíná i druhá,to snad není možné už se mnou.A jak si prožila vánoce.
pa a opartuj se a mám vás rodinko všechny moc ráda
Ahoj KamosForever.
Brona
| 26. 12. 2009 22:39
Ahojky kamamošforever .Poslala jsem Ti tu správu,došla Ti?Ahojky ,zdravím všechny. .Mám Vás moc . Brona
pro Broničku
KamosForever
| 26. 12. 2009 13:25
já tu správu někam uložil a nemůžu to najít.poslala bys mi to znovu pls ?
Ahoj KamosForever.
Brona
| 26. 12. 2009 08:21
Ahoj moje kamarádky a kamaráde .
Jak se Vám vede?Všechny Vás zdravím,mějte se pěkně,a prožijte bez bolesti zbytek svátků.Kamoš,psala jsem Ti včera v správu,o těch diskuzích.Tak se mějte,pa pa, ,Brona.
plotýnky
miro
| 25. 12. 2009 21:13
Zdravím všechny, koho bolí záda, i já pochodila mnoho lékařů, a nikde nic, jen slyším - páteř v dezolátním stavu, měla jsem několikrát rehabku, ale úleva nic moc, dočetla jsem se o dr. Kirjucinovi v Praze, má i webovky, nemáte někdo s ním zkušenosti, narovnává i skoliozu, odblokovává páteř. Když by někdo něco věděl, dejte protím vědět - Lav.Mirka@seznam.cz
ahoj
KamosForever
| 25. 12. 2009 14:13
ahoj měl sem adresy na nějaké ty poradny ohledně té páteře apod,ale někam sem to založil a nemůžu to najít.Poslaly by ste mi znova ty odkazy na ty stránky kam můžu napsat o rady po operaci páteře?děkuji
Táhne noha
Mirad
| 24. 12. 2009 19:57
Ahoj, srnko

možná se budu znova opakovat.... nezkusila jsi ty bezinky??
Já mám od táhnutí nohy klid... ještě sem tam pobolívá. Piju bezinkové víno - je dobré na ischias (neuralgie). Jeden recept na bezinkové víno: Přípravky ze sušených bezinek: (účinek posílený lihem, který
současně konzervuje) 150 g sušených bezinek se maceruje po dobu 36
hodin za častého protřepávání v 1/2 l bílého vína. Macerát se zcedí,
přidá se cukr a 1 LŽÍCE 30 - 40% alkoholu a užívá se 1-3x denně
1 polévková lžíce až 1 dl po jídle.

Pokud budeš chtít přepošlu ti případy vyléčených lidí na ischias. Samozřejmě pokud je nervík mechanicky utlačován tak ten účinek není....Mám zadaný email.. ozvi se. Je to dlouhý soubor.
Mirka2
veselé vánoce
srnka
| 24. 12. 2009 16:59
Ahoj všem.
přeji vím veselé Vánoce, bohatého Ježíška, krásné prožití vánočních svátků, at vše zvládnete bez bolestí. A hlavně dny plné lásky, bezbolestné noci.
Prostě se mějte krásně.
Mám vás všechny moc ráda.
Jsem ráda, že vám,co jste po operaci je fajn. Mě záda taky nebolí, ale noha mě děsně ale děsně táhne. Ale proč?
rodinka
jirina1
| 23. 12. 2009 23:48
.chtěla bych Vám všem popřát,veselé vánoce a štastný nový rok,hodně zdravíčka a štěstíčka,mam Vás moc ráda posílám Vám a děkůji za vaše rady a příspěvky,moc mě to pomáhá
Dobrý večer kamarádky
anonym
| 23. 12. 2009 23:47
Konečně jsem se dostala k počítači, však to znáte finiš před štědrým dnem.Nevím jak vy, každým rokem si říkám, že už nebudu tak praštěná, a nebudu otročit uklízením bytu a vším co je spojené s vánoci, ale já to nedokážu.Jsem otrok svého bytu, prostě uklízecí maniak i přes rok.Teď něco o Kačence.Od pondělka je doma .Moc se snaží cvičí 2x denně a je to vidět každý den, jaký je to pokrok.Dnes mi dokonce pomáhala s bramborovým salátem.Je to moje šikula a velký bojovníkChtěla by už koncem měsíce k sobě domů, tak se snaží, aby mně přesvědčila, že to zvládne.Bydlíme kousek od sebe, tak nebude problém k ní zajít.Chápu ji má nový byt od července, tak ji to tam táhne .A víme sam, že doma , je doma,Byla bych radši kdyby tady ještě byla, nedá se nic dělat,musím to respektovat.Moc vás všechny zdraví a mám se optat, kdy jste se začaly předklánět do předu a do boku? Do vany si za mé pomoci krásně vleze, koupili jsme malý protiskluzový schůdek a do vany podložku.Dnes si i sama klekla.Od zítřka začne chodit schody.No myslím , že je to dostačující informace.
Přejeme vám všem krásné vánoční svátky, bohatého ježíška, ještě více zdraví, štěstí do Nového roku a hodné lidi kolem sebe.Zítra si to pěkně užijte, ať vás nic nebolí
vánočka
Mirad
| 23. 12. 2009 19:54
Ahoj holky,
přeju Vám po ulítaném týdnu hlavně pohodu,
klídek a zdravíčko....
Děkuji Vám za recept na vánočku. Konečně po třech letech byla jako od maminky.....

Šťastné vánoce Mirka2
rodinko
petraceb
| 23. 12. 2009 18:50
Ahojky, chci vám všem popřát krásné vánoční svátky, bohatého ježíška a hlavně hodně zdravíčka.
Mám vás tu všechny ráda
pomoc
daliborka
| 23. 12. 2009 18:30
Předem svého příspěvku,chci vám všem popřát hezké vánoce,píšu proto,že jsem měl také velké potíže se zády,od 10ti let trpím skoliozou a neustálími bolestmi,žít se s tím dalo,ale před nedávnem mi vyhřezla plotýnka a bolest začala být nesnesitelná,směřovalo to k operaci,ale té jsem se velmi bál a hledal jinou pomoc,známá mě doporučila k dobrému chyropraktivi,bylo to jako zázrak,potýnku mi vrátil za 15 minut a na skoliozu mě naučil cviky,které sice v mém věku 39let skoliozu nevyléčí,ale zbaví bolesti,dnes cvičím 2x deně asi 10 minut a bolest prostě neznám,pomohl i mím známím i s jinými potížemi a všichni jsou za něho vděční,rád pomůže každému,ale neživí se tím,není totiž čech,tak se snažím oslovit lidi za něj,napište mi na dadosek.s@seznam.cz,za každým ja ochoten přijet,protože po jeho zákroku každý musí být v klidu.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53