Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

pro Petulu
tedunka
| 4. 3. 2009 22:25
Ahoj petulko,není to zrovna veselá zprávaale nevěš hlavu.Jdeš do té nejlepší nemocnice a Chrobok se takovými problémy zabývá.Bude tě operovat on vid?Jsou fakt skvělí všichni,žádný strach.My pokroucený plotýnkáři tu na tebe počkáme a budeme ti držet palečky i kdyby nás měly chytat křeče.Až to budeš mít za sebou tak se napijem na tvé zdraví.Hodně štěstí a neboj se.
spatna zprava
petraceb
| 4. 3. 2009 18:16
Ahoj holky,
ted jsem prijela z Homolky od pana doktora Chroboka a ty moje potize nejsou od vyhrezle plotynky, ale mam tumor na mise v hrudni oblasti takze zitra si jdu obehavat predoperacni a 31.3. jdu na kudlu.
Jemi z toho hrozne.
A jak se dari vam?
papa
Marcele
moncycak
| 3. 3. 2009 17:38
Ahoj, že bys taky čekala na jaro? Možná je to nějaká terapie. Nějaký nový objev. Mě se snaží namluvit že mám tzv. psychosomatické potíže. Což znamená-prý- že mám nějaký psychický problém a vráží se mi to do nohy. No to si piš že mám!!! Půl roku ležím na gauči a na mé místo čeká 20 dalších (na pracovní místo,ne na to na gauči) a do toho mi pravděpodobně propadnou zkoušky a já mám po práci. A z toho já mám dloubání šroubovákem v kyčli. A co ty? Jaký je tvůj příběh? Tady je to co baba, to námět na román. Mě sem taky někdy dělá problém vložit příspěvek. Musím dlouho čekat, než se to uloží na stránku. Zatím se všichni mějte.pa
operace bed.páteře
marcela707
| 3. 3. 2009 16:26
Ahoj, pravděpodobně mám podobný problém jako ty,už jsem do diskuse vkládala příspěvky,ale nikdy mi to tam nejde vložit.. tak to zkouším všelijak
jojo čekám.. Naomi
Kamma
| 2. 3. 2009 21:21
Ahoj všem... to čekání je někdy fakt děsný, přesněji,než se člověk někde objedná,ty čekací doby jsou šílený.. od září jsem doma, když byli rehabky atd tak to šlo, ale již měsíc nic nedělám,jen se válím koukám do stropu a přemýšlím..
ale konečně ve střdu jedu znovu na MR do Karviné a pak snad do 14 už konkretně budu vedět co a jak mi budou dělat. Vím jen orientačně, že fixovat obratle L4/L5 a jestli a kolik pletének určí až teď..
a to jsem chtěla být do prázdnin fit, k vůli dětem...
uvidíme třeba se stane zázrak, nechám se překvapit..
tak pěkný den.. K.
Román
moncycak
| 2. 3. 2009 18:10
Ahoj, no to jsem si početla. Já mám totiž podobné problémy. Jsem po operaci a bolesti trvají,akorát že do opačné nohy. A tak jsem s napětím četla a těšila se na úsek kdy se dozvím,cože ti to na tý rehabilitaci určili za diagnozu. A nic.... No tak co to bylo když ne plotna ani srůsty? Nebo je to román na pokračování? No tak šup k pc a prosím dokončit. Jo a taky bych ráda věděla kde to bylo. Děkuji. Se mnou zatím nic nedělají,jen se čeká až pooperační bolesti přejdou. Na magnetické rezonanci nic nenašli. Tak že čekám asi na jaro,nebo kýho výra...Díky.
Ostatní--sorry že nepíšu, ale mám jaksi po náladě,vleču se bytem jak ta mrcha zmršená.Ale občas kouknu a závistivě čtu příspěvky že se někomu ulevilo. O statním držím palečky. Tady začali prázdniny, tak že je doma po klidu. Pa
operacia
pepe44
| 2. 3. 2009 10:37
Ahojte...Tak ako kazdy, kto nema ziadne problemy, myslene zdravotne, som aj ja, laik neznamy bolesti vhrezlej plotynky, navstivil obvodaka...Injekcia, prasky, elektroliecba, infuzie...Tri mesiace ma nechal na takejto licbe...Ja som nebol schopny stat, sediet, chodit, nedovolil som si kychat, kaslat a ist na wc....Ani nevravim...
Ako Slovak v cudzine, sice platiaci si zdravotne a socialne, ma nebol ochotny nikam poslat na odborne vysetrenie...Az kym som nevybuchol v ordinacii, s umyslom fyzickeho napadnutia... .
To ma poslal na neurochirurgiu...Za tri mesiace ma obvodak dostal do stavu, ze ste mi mohli pichat ihlou do pravej dolnej koncatiny ale ja som to moc uz necitil..
Na neurochirurgii po CT ma hned brali na operaciu...ULAVA !!!
Neda sa opisat ten slastny pocit, ked ma po 4 DNOCH...Citate dobre...po 4 dnoch pustili domov...Samozrejme rehabilitacia a pod.

Ubehol polrok, dovolenka s detmi pri mori a plaval som a plaval...ako mi radili doktori...Ziaden mi nepovedal ze plavat ano, ale nie je plavat ako plavat..Takze bolesti sa vratili v dvojnasobnej intenzite...
Magneticka rezonancia ukazovala podla doktora zasa vhrezlou plotynku...Operacia c.2.

Cakam na ulavu....NIC.
Primar ma oboznamuje, ze su to pooperacne bolesti, ktore budu trvat dlhsie ako po prvej operacii, ze som nemal vyhrezlu plotynku ale zrasty, ktore odstranili...Po dvoch mesiacoch v nemocnici, chodil som iba o barliach, neustale som upozornoval ze ziadna ulava, ze to nevyzera na pooperacne bolesti, ze mi bolest ide z SI sklbenia...
Dostalo sa mi arogantneho spravania, ze kto je primar a ci som ja studovany a tak...
Opytal som sa ci ho niekedy operovali na plotynku alebo mal niekedy s tym problemy...Odpoved: Nie.
Tak som zasiel za REHABILITACNOU SESTROU !!!!!
Ona musela upozornit doktorov ze ta bolest naozaj nie je z operacneho miesta...
Nasledovalo vysetrenie na Rehabilitacnom...
Zlaty pan primar...Ani na mna nesiahol.Len videl ako stojim a hned urcil diagnozu....Potvrdila sa...Slubil mi ze ma da dokopy za par tyzdnov...Trvalo to 10 dni...
A vysledok? Na neurochirurgii sa pomylili...Druha operacia bola zbytocna...
Predpisovali mi piaty a antidepresiva, a verdikt bol, zvykajte si, lepsie uz nebude...Medicina nie je vsemocna...
Dnes, neberiem ziadne lieky, ale samozrejme denne cvicim cviky, ktore nie su na rysovanie svalstva ale nato, aby som bol schopny fungovat.Nikdy uz v poriadku sice nebudem, ale da sa existovat...

Preco pisem taky dlhy prispevok? Ktokolvek ma problemy a chcu ho hned rezat, nech sa mi kludne ozve, poradim mu aspon nejaky zakladny postup...

Operacia ano aj nie...Je to individualne, niekedy Vam vrati klud, pohodu a nrmalny zivot a niekedy Vam zneprijemni zbytok zivota...A hlavne je to posleny pokus zbavit sa problemov...Urobte najprv cokolvek aby stepod noz nemuseli...Ahoj...
ZDRAVÍM
naomi
| 28. 2. 2009 15:35
Ahojky K , já byla na operaci v Ostravě-Porubě, operovali mne tam už podruhé.Doktoři a setřičky jsou moc hodní a příjemní.Ty čekáš na operaci beder.p.?
víkend
Kamma
| 28. 2. 2009 09:09
Ahoj všem,jen tak jsem tu nakoukla,jako každý den, je sobota, venku nejistě vykuju sluníčko, tož než se pomalu dám do uklidu,chtěla jsem se dovědět,co je tu nového.
Naomi, ty si odněkud tady z Moravy, odkud to je smím-li se optat,kdes byla na tu operaci,jen tak se ptám, já zatím jen čekám...

tak se tu mějte a písmenka písejte, pěkný víkend.. K.
Petře
griotka69
| 27. 2. 2009 18:18
Ahoj, já celkem nikam nepospíchám. Původně jsem myslela, že půjdu do práce co nejdřív to půjde, ale u nás v práci se to nějak mele a mám prý zůstat doma co nejdéle. Tak uvidím, jak dlouho to uhraju s doktorkou
Tak to je fajn, že Tě taky mudra nechala doma, dovedu si představit, jak Ti je a že do práce nemůžeš. Já naštěstí v práci seděla a sedět jsem mohla, takže v tomhle jsem to měla lepší. Jinak vůbec nevím, jak bych to dělala. Já vůbec v neschopnosti před operací nebyla, až když jsem nastupovala do nemocnice.
Další dobrá věc je, že Ti praskla ta cysta, na druhou stranu jestli Tě nohy nepřestaly bolet, tak to cystou nejspíš nebylo. Tak hlavně abys dopadla dobře v tu středu a snad už se rozhodne, co s Tebou
Griotce
petraceb
| 27. 2. 2009 09:34
Ahojky, tak jak ti je? Koukám, že je trošku lepší, to je fajn, chce to čas než se to vše vrátí do normálu.
Teď jdu od praktický a jdu na ko až za měsíc, ve středu jedu k tomu Chrobokovi tak jsem zvědavá zda mi poradí čím mi můžou brnět ty hnáty, mám pro něj cd jak z rezonance tak i z ct.
Ještě jsem dnes byla na ko na ty gyndě a cystu tam už neviděl, ani nevim, že samovolně praskla, žádnou injekci nedávál jen ten Norethisteron, tak mi dal Dolminu na bolesti a záněty a ty by měly zmizet do dvou dnů, když ne tak zase k němu. Prý to může být i po slepáku, ale ten mi brali v roce 2003, možná nějakej srůst nebo co.
Tak se měj pěkně, papa
čtvrtek
griotka69
| 26. 2. 2009 19:51
Ahoj všichni, zdravím Tak jsem dneska byla u mudry, tak budu určitě doma ještě do 18.3., to jdu na kontrolu. Fakt to vidím tak do konce toho března a pak hurá do práce. Ale uvidíme. Cvičím už o trochu víc, doma dělám úplně všechno, už ani tolik neležím, trénuju do práce Jen do auta lezu jak do tanku
...
petraceb
| 26. 2. 2009 11:53
Asi to působí jak na koho, já už na ní byla 3x a za ty tři měsíce jsem měla 2x CT a pak CT navigovanej obstřik a teď ta MR tak se ani nedivím, že je mi z toho už šoufek, už jsem asi pěkně ozářená.
Břicho bolí stále tak zítra dám vědět zda tam cysta je nebo není a nebo co s ní bude dělat.
V Lagu je fakt nádherně.
To je dobře, že ti dornovka pomohla aspoň trošku .
Operace se Ti už krátí viď.
Exempláře na entou
???
pouskule
| 26. 2. 2009 11:15
No to mi ani neříkej,že mi pak bude špatně.Dávaj nějakou kontrastní látku?Asi je blbě po tom,ne?
Menses jsi teda už taky dostala,tak to si na tu kontrolu dojdi,ať víš,co to udělalo.Bolí to ještě?
Mi jedeme do Alp,ale o Lagu jsem taky slyšela,to bych zase ráda udělala v létě,máme karavan a prý je tam pěkný kemp.Teda až to s těma mýmy zádíčkama půjde.Jinak ta dornova metoda,jak jsem na tom byla,je docela dobrá,nebolí mě tolik ta noha,sedí to trochu v zadku.Je to lepší.A říkal,že i takhle zlepšili výhřez a nemusel jít ten dotyčný na operaci.ale já začala dlouho,už tam před MR půjdu jen jednou.To jsme exempláře
Leni
petraceb
| 26. 2. 2009 10:33
Ahoj Leni,
tak jsem včera byla v tom tunelu a bylo mi zle celej den.
Radiolog mi dal cd se snimkama a zpravu posle na Mělník na neurologii, ale ta tam bude tak do deseti dnů a jsem k nim objednaná až 19. března, to je doba to je děsný. Mrkla jsem se doma na to cd na pc, ten výhřez tam je vidět tak jsem ho měřila a je přes 4mm, ale bůhví zda jsem to měřila dobře, ale vůbec nevim jak vypadají ty sekvestry, tam je šmouhanců, že se v tom laik nevyzná.
Dneska jsem poprosila jednoho mého známého praktického lékaře zda by mi tam zavolal a zeptal se na výsledky ať vim na čem jsem tak jsem zvědavá zda se dovolá. Zítra jdu na ko k praktický a jestli mě uschopní tak jsem v prčících, v práci se pořád lítá a po schodech tak vidim jak jsem u ní druhej den znova, jsem doma od 10. prosince tak nevim nevim co udělá, to jsem na úterý objednaná k zubaři a pak na ten Mělník a to by mě vrchní nepustila tak jsem z toho nějaká divná co mi zítra řekne. Jestli mě dnes skončí menstruace tak si zítra dojdu na kontrolu s tou cystou. Teda ty se máš, taky bych nějak jela. Pořádně si to užij.
My jsme v létě dělaly okružní cestu tak jsme se stavily v Itálii na Lago di Garde, no nádhera.
papa
....
pouskule
| 26. 2. 2009 10:24
Sabče přeji příjemný a odpočinkový pobyt v lázních.Jsi v tom Bohdanči,viď?Jak píšeš,tak asi super.
ahojky
pouskule
| 26. 2. 2009 10:23
Ahoj všem,co se děje?Že se tu nic neděje?Kde jste všici...
Peťu,tak jak ti včera dopadla ta MR?Už něco víš,co se s tebou bude dít.To je hrozný,to čekání.Já pomalu začínám balit,v sobotu odjíždíme do Itálie,tak to je poslední rozptýlení v tom mém čekání na řez
A jak se má rendy?Už skáčeš přes kaluže?
AHOJKY
naomi
| 26. 2. 2009 09:09
Op
tak už mám po operci bederní páteře.Dělali mi to systémem DYNESYS, takže mám v sobě 6 šroubů a 4 válečky. Musím říct, že úleva je a jsem ráda, že jsem tuto operaci podstoupila i když jsem se moc bála.Konečně můžu spát na pravém boku, ležet s nataženýma nohama a taky celkově se mi ulevilo, ale chce to ještě odpočívat. Už to bude 6 týden po op. a stále nesmím moc dlouho sedět, prostě ještě hodně odpočívat a cvičit v leže lehké cviky co mi ukázali v nemocnici.Ty máš trošku jiné zpevnění než já, ale i přesto mám dotaz. Jak dlouho jsi nic nemohla dělat, předklon, sezení (já mohla cca 15 min. na jídlo atd. teď můžu trošku díl), stání, kdy jsi začla rehabilitovat.Jak se cítíš, teď doufám že dobře? Děkuji moc za odpovědi pa pa. MĚJTE SE VŠICHNI KRÁSNĚ A HLAVNĚ BEZBOLESTNĚ A VY CO JSTE TAKÉ PO OPERACI, TAK NA SEBE DÁVEJTE POZOR
lázně
sabina3333
| 24. 2. 2009 12:16
Ahoj všichni, zdravím z lázní. Mám týden za sebou a je to fajn. Procedury super, místo plynovejch injekcí jsem si nechala napsat skotský střiky a musím říct, že to nemá chybu. Večerní a noční život tu jen kvete, v přilehlé kavárně večer na parketu mrzáci odhoděj berle a tančej jak o život. Do toho nejdu, protože jsou tak rozvášněný, že se bojím úrazu. Držím všem palce a zdravím (ted jdu na obídek, pak na vínečko, pak na cvičení, večeři a pivko - no co víc si můžu přát. Možná aby ten debilní sníh už konečně slezl. Pa
Jen pozdrav
Kamma
| 24. 2. 2009 09:10
Ahoj všem tady, průběžně vás tu čítám již dlouho,jen mi nešly vložit příspěvky, ani se přihlasit. Dnes se mi teda zadařilo a proto vás všechny zdravím...
čtu si u vás proto, že jsem taky čekatel s bedrama, mělo by to být na konci března, do Karviné. A každá informace a povzbuzení je fajn. jen jste tu převážně z Čech jak koukám, kdyby tu byl někdo a měl zkušenosti z HKN Karviná, tak sem s nima...

Jinak přeju všem pěkný den a pokud se zadaří, tak zas někdy ahoj... Kamila
krááásnééé ráno
pouskule
| 24. 2. 2009 08:33
Krááásné ráno všem .Jak se vám dnes daří?Co Rendolf,jak zvládá domácí prostředí a rekonvalescenci?
Já včera absolvovala dornovu masáž.Bylo to zajímavý.nakonec mi ještě nabaňkoval celý záda.Mám jeden velkej cucflek od krku až k zadku,no prostě komplet. Vypadá to děsivě,ale odcházela jsem jak znovuzrozená.Dnes už je to zase trochu ztuhlejší,ale říkal,že můžu mít jakou koliv reakci.Kluk je to mladej,pěknej a šikovnej.Nevím,kdo se styděl víc,jestli já nebo on.Bylo to chvilkama docela kuriozní.zkrátka jsem měla příjemné odpoledne.Kdyby to chtěl někdo okusit,doporučuji
pondělí
griotka69
| 23. 2. 2009 19:34
Čau kočky a kocoure
Tak tady v Plzni jsem byla v nemocnici týden po operaci, ve středu mě operovali, další středu mi vytáhli stehy a hurá domů. Nikam jinam už se nejde, prostě jsem týden ležela na neurochirurgii a pak hurá domů. Jo a seděla jsem vlastně hned jak jsem vstala, čili v pátek. Jen teda chvilku, ale seděla.
Jinak dneska jsem jezdila chvilku na rotopedu, to bylo maso jsem pak byla ráda, že sjem došla domů....
Rendolfe to je fajn, že už jsi doma a že Ti je líp, jsem Ti říkala, že ten strach je hroznej, ale pak je dobře Mě teda o řízení nic neříkali, ale já se zatím bojím, navíc nesmím rotace, takže nevím, jak bych couvala, přes zrcátko to neumím.

A lázně, já bych jela, pokud můžete. V lázních je to dobrý, už jen z toho důvodu, že se zregeneruje tělo. A je fakt, že takhle intenzivní cvičení, koupele a masáže doma nemáte. Takže doporučuju jet
....
petraceb
| 23. 2. 2009 15:12
Leni, na to vyšetření do Střešovic jsem se objednala sama, ale nejela jsem tam, protože když ještě nemám MR tak by semnou asi nic nedělali.
Na MR jdu tuhle středu.
No vidíš a mě řekl, že to dostanu druhy den, to je bordel.
Mrknu se na ten příbalák.
Tak se nech příjemně namasírovat, taky bych si dala řict.
papa
....
pouskule
| 23. 2. 2009 14:27
Peťu,já vím,že jsi taky teprve čekatelka na dobré zprávy.Ale myslela jsem na vyšetření,zda jsi byla ve střešovicích.nebo kdo tě poslal na MR.Kdy že na ní jdeš?
Jo a stim norethysteronem,já když jsem si oddalovala menses kvůli dovče,tak mi bylo řečeno,že po vysazení to dostanu za 5 dní a snad to píšou i v příbaláku.
no já to dnes balím,jedu k tomu dornistovi,tak jsem zvědavá.alespoň se nechám i příjemně namasírovat.
Pa pa všem
Leni
petraceb
| 23. 2. 2009 13:52
Leni, já ještě po operaci nemám, ale říkali mi to na neurologii, že se leží po operaci 3 týdny u nich, ale ležela jsem tam s Rendou a ten je doma takže asi můžeš být doma, ale radči se na to zeptej.
V pátek jdu na ko k moji praktický dr a docela mám šoufek, aby mě už neuschopnila, už minule říkala, že má hodně pacientů s malym výhřezem, který skáčou jak laňky, ale já když doma uklízim nebo jdu po schodech tak toho mám dost a hned mě chytnou záda tak s představou, že budu v práci celých 8 hodin lítat s pacientama mě děsí a hlavně abych u ní druhej den neskončila znova. Nebo jestli bude čekat na vyjádření z neurologie jak mi dopadl ten tunel bůh ví
Péťo
pouskule
| 23. 2. 2009 13:06
ty jsi vlastně taky byla v těch Sřešovicích viď?Mě Mudr.Plas řekl týden tam a týden ve spádový nemocnici na neurologii.

A to si můžu říct,že chci domů,že nechci už nikam jinam?Aby na mě pak nebyl hnusnej,když přijdu na kontrolu a bude mě něco trápit.Aby neřekl,že si zato můžu sama.Že jsem zanedbala léčbu.Ale taky mi to přijde na jednu stranu zbytečný,ležet týden ve špitále kvůli tomu,že se na mě 1xdenně přijde podívat rehabilitační sestra.Tak babo raď!!!
Tedunce
petraceb
| 23. 2. 2009 12:38
Přesně moje řeč, určitě by člověku bylo líp doma než 3 týdny v nemocnici.
Doma je doma
papa
Peťulce
tedunka
| 23. 2. 2009 12:27
Ahojky Peťulo.Já jsem sice nesměla sedět 3 týdny ale po 6 dnech mě z Homolky poslali sanitou rovnou domů.Žádná neurologie.A můj doktor říkal,že odpočívat dle potřeby a snažit se o pohyb(chůze bez běhu a cvičení)Řekni,že si to odležíš doma.Tam se přece člověk zrekreuje rychleji než v nemocnici.Pa .
bleee
petraceb
| 23. 2. 2009 12:25
Leni, byl to hnusnej blivajz. Masíčko bych si dala, ale jsem už nějaká přemasovaná .
Jsem zvědavá zda něco zhubnu, doufám, že po těch blafen nepřiberu
Péťo
pouskule
| 23. 2. 2009 12:18
brambůrek a mrkvičku ještě jo,ale ten celer?Bléééénač zleninu,když můžeš masínko
Rendolfe ty se vážně máš,hlavně ať ti to dál takhle pokračuje a jsi v pohodičce.Doma si odfrkni,namakáš se ještě doooost.pěškobusem se můžeš alespoň na stojáčka stavit někde na jedno a neseberou ti papíry A lázně si dopřej taky.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39