Spřízněné duše - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Spřízněné duše

Diskuze

Ahojky Lenko
anonym
| 28. 8. 2006 22:34
Vidím, že stále udržuješ debaty v chodu. O zvířatka se nám starali přátelé, zkušení chovatelé. Náš rozmazlený pejsek zůstal s babi, zavřeli jsme ho do jídelny a on nám z ni udělal kůlničku. Teď se snažím dohnat práci, která se mi nashromáždila. Na zahrádku nemám čas a krmíme se teď pořád hřibami, které rostou kolem domu. A co ty a dovolená? Já ten pobyt v PR jako dovolenou nebrala, byla to spíše zkouška o přežití.
luckymili
lenka
| 24. 8. 2006 08:32
Ahoooj, vítej ty tulačko jedna . Já už jsem si myslela, žes na tuhle diskuzi zanevřela. Já jsem se mezitím přesunula do Klubu třinátnic, ale chodí tam za námi i holky z 55 a vesele debatíme, tak tam na nás tak jukni....a povídej- jaká byla dovolená, co v Praze - a tak mě napadá, kdo se ti staral zatím o zvířátka?
mylinks
anonym
| 24. 8. 2006 00:42
No a pro anonyma a další, na těchto stránkách jsem pod stejnou přezdívkou jako tady.
Zdravím všechny dušičky
anonym
| 24. 8. 2006 00:39
Tak jsem zpět po větší pauze. Byla jsem na dovce a zároveň pracovně v Praze. řeknu vám, že jsem se ještě nikdy tak netěšila domů jako teď. Dovedete si představit, co to pro mě bylo odejít z mého tichého království na samotě na tak dlouho a ještě navíc do extrému? Myslím, že mám dvakrát větší hlavu, než když jsem odjížděla. Ráda uslyším od známých i neznámých dušiček.
odkazy na internetu
anonym
| 8. 8. 2006 22:15
Ahoj,

znáte někdo www.mylinks.cz Pokud jo napište svoji přezdívku podívám se na vaše odkazy

kuchařka
lenka
| 3. 7. 2006 11:58
Já ti úplně závidím to tvé kuchařské umění, máš tolik znalostí co se týče kuchyně a vaření a teď ještě přijdeš s těmi likéry, no ty jsi holt holka šikovná
likéry
anonym
| 29. 6. 2006 17:31
Vkládám ty receptíky do diskuze Vaření
likér
anonym
| 29. 6. 2006 13:52
Mě by taky moc zajímal ten ořechový likér a taky banánový. Do toho banánového se stejně ani moc cukru dávat nebude, protože banán je sám o sobě hodně sladký, ne?
lenka - likéry
anonym
| 28. 6. 2006 17:59
to je právě to, že likéry jsou všechny s cukrem. Mám jeden recept na ořechovici a tam se cukr nedává, ale to už bude pití spíše pro pány. Jinak s medem zkušeností nemám, ale mám recept na medovici.
dolovená
lenka
| 28. 6. 2006 14:56
S dovolenou máme každý rok problém, máme rádi moře, ale vadí nám ty davy lidí a taky velká vedra. Takže jezdíme na podzim,ale stejně jsou všude mraky lidí....takže vybráno ješte nemáme, je na to dost času.
likéry
lenka
| 28. 6. 2006 14:54
Mě by moc zajímal ten ořechový a mandlový,ale asi tam bude ve všem hodně cukru, že? Nedá se to něčím nahradit? Třeba medem?
no toto
anonym
| 28. 6. 2006 11:20
Zase se to nějak zaseklo, takže to máš hned třikrát
likér
anonym
| 28. 6. 2006 11:15
Ráda ti nějaký napíši, zatím jsem dělala tyto: banánový, hruškový, mandlový, Kahlua /kávový/, jahodový, ***ový, skořicový, pomerančový, meruňkový, mátový a zítra budu dělat ořechový/zelené ořechy/ a Galiano /kořeněný italský/, tak si vyber. Likéry se nemusí dávat do ledničky a vydrží ti tak dlouho, dokud je nevypiješ, naopak, stáří jím přidává na kvalitě.
Evik
anonym
| 28. 6. 2006 11:15
Ráda ti nějaký napíši, zatím jsem dělala tyto: banánový, hruškový, mandlový, Kahlua /kávový/, jahodový, ***ový, skořicový, pomerančový, meruňkový, mátový a zítra budu dělat ořechový/zelené ořechy/ a Galiano /kořeněný italský/, tak si vyber. Likéry se nemusí dávat do ledničky a vydrží ti tak dlouho, dokud je nevypiješ, naopak, stáří jím přidává na kvalitě.
Evik
anonym
| 28. 6. 2006 11:14
Ráda ti nějaký napíši, zatím jsem dělala tyto: banánový, hruškový, mandlový, Kahlua /kávový/, jahodový, ***ový, skořicový, pomerančový, meruňkový, mátový a zítra budu dělat ořechový/zelené ořechy/ a Galiano /kořeněný italský/, tak si vyber. Likéry se nemusí dávat do ledničky a vydrží ti tak dlouho, dokud je nevypiješ, naopak, stáří jím přidává na kvalitě.
likér
anonym
| 28. 6. 2006 09:46
Prosím tě, s těmi likéry, nemohla bys napsat nějaký recept? Chtěla bych taky něco takového vyrobit, ale nenašla jsem žádný dobrý recept. A jak dlouho to vydrží, musíš to skladovat v lednici?
Dovolená
anonym
| 27. 6. 2006 08:15
Tak kam se letos chystáte? Já zůstávám asi doma, nějak to nestihám a tak abych se někam dostala aspoň příští rok, udělám to, že si něco vyhlédnu a zamluvím ke konci roku.
Zdravím všechny dušičky
anonym
| 27. 6. 2006 08:11
Tak jsem zase zpátky za vámi, měla jsem teď pauzu. BYla jsem ale pilná včelička. Vyrobila jsem 12 domácích likérů a nějaký pokus - babičkovský recept na domácí alkoh. pítí z brambor, jablka a droždí, to jsem teda zvědavá, mělo by to být už za deset dní. Teď jenom čekám na zelené ořechy, které budu nakládat do cukr. syrupu a alkoholu. Ať mám pěkně zásoby na zimu.
kiki
ividol
| 26. 6. 2006 16:11
ten meloun neshnil, asi proto, že byl tak nasáklý tím alkoholem.
anonym
| 8. 8. 2013 15:29
Stačí když meloun napicham a nechám týden odležet v zemi,nenaleze do něj něco.
opilé ovoce
anonym
| 26. 6. 2006 15:58
Jde to bez stříkačky i bez sádry.Léta jsme dělali ovoce asi takhle.Mám takový porcelánový pucák/ něco jako velká zavařovací sklenice-ale z porcelánu - po babičce/.Obsah má 10 litrů.Od prvního ovoce - jahody, pak maliny, ostružiny, meloun,meruňkyx apod.jsme dávali po vrstvách do pucáčku a zalévali rumem.Poslední šly hrušky.A pak se dalo do sklepa uležet.Mohu vám sdělit, že jsme s kamarádkou ochutnávaly ovoce, zapomněly,že je v rumu a podle toho dopadly.Děsně.
Ale pak se to otevře na Silvestra a pokud to bude jen to - přežijete.pokud zmatláte ještě s něčím -děsná jsou rána opilcova.Ale je to opravdu moc dobré-všeho pomálu.
meloun
lenka
| 26. 6. 2006 15:49
Vy jste ten meloun zakopaly? A on v té zemi nezhnil?
Lenko
ividol
| 23. 6. 2006 12:51
daly jsme do něj co se vešlo, to se pozná a zakopaly jsme ho tak, že nad ním bylo asi 10.cm hlíny, prostě ne moc hluboko, aby se pak našel a dal vyhrabat i v zimě. My jsme se navzájem hlídaly a kontrolovaly to místo. Ani ůdržbáři neměli šanci ho ukrást. Vydržel asi taky proto,že tenkrá bylo hodně levných melounů a my jsme jich už byly přejedené. Zkuste to, je to fajn.
meloun
lenka
| 23. 6. 2006 11:37
Prosím tě a kolik toho alkoholu jste tam dali? A jak hluboko jste ho zakopali? Problém u nás je ten ,že máte melouny moc rádi, takže u nás by těžko vydržel až do Silvestra..myslím, že bysme ho chtěli vykopat už druhý den
Meloun
ividol
| 23. 6. 2006 11:25
Dobré dopoledne. Opilý meloun je paráda! Mám s ním zkušenosti ještě z dob, kdy jsem chodila do práce a alkohol mi nevadil na žaludek. Tenkrát - před 20.-25.lety. Pracovala jsem v nemocnici, bydlela na ubytovně a neměla žádné starosti. S kolegyněmi jsme zakoupily ohromný meloun, velkou stříkačkou ho naočkovaly rumem, zabalily už nevím do čeho a zakopaly na zahradě nemocnice. Budete se divit, ale vydržel tam až do silvestra! Potom se konala slavnostní vykopávka a následná konzumace byla fakt síla! Vřele doporučuju, stříkačku a jehlu určitě vydyndáte na známé sestřičce. Dobrou chuť předem.
meloun
anonym
| 23. 6. 2006 10:38
Tak meloun napíchaný alkoholem jsem před lety jedla a bylo to výborný,to si pamatuji.V sádře ale nebyl.Ale určitě jsem o tom slyšela,nebo někde četla.Potřebuje to asi vyzkoušet.Zdravím!!
meloun
lenka
| 23. 6. 2006 08:53
Když se tak bavíme o těch melounech, kdysi jsem slyšela tip, jak je dlouho uchovat, niméně jsem to nikdy nezkoušela, tak nevím, jestli je to dobré. Injekční stříkačkou napícháte do melounu alkohol,rum, vodku, je to nejenom na chuť, ale i kvůli tmu, aby dlouho vydržel. No a pak se vezme sádra a celý ten meloun se zasádruje. Skladuje se to ve sklepě a tak můžete mít meloun i na podzim a v zimě. Slyšela jsem to od jedné lékařky, té se to dobře dělá, když má k dispozici stříkačky i sádru
lenka
anonym
| 22. 6. 2006 22:04
Ode mne taky dík za tu minerálku.Hned zítra vyzkouším.Musí to být určitě příjemné ,studená z lednice.Ten meloun mám taky vyzkoušený,trochu to zabere.Zdravím!!!
minerálka
lenka
| 21. 6. 2006 13:49
Ona ta minerálka ve spreji je dobrá nejenom k celkovému osvěžení v létě,ale je to dobrá hydratace pro pleť v každém obdodí roku, je to takový můj malý kosmetický pomocník. Jo a dávej si to teď do lednice, studené to osvěží mnohem víc.
lenka
anonym
| 21. 6. 2006 13:45
Ty jsi děsně šikovná.nenapadlo mne- minerálku do rozprašovače.hned jsem udělala a je to nesmírně fajn.Díky za tip.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
..Magda
27. 4. 2024 17:10
70329
Dana51
27. 4. 2024 08:12
11826
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video