Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Petra
Evva
| 3. 7. 2007 13:17
Ještě jsem zapomněla pozdravit Petru a díky za Tvoje příspěvky, můžeš Petro napsat jak se stravuješ teď Ty ? Vím, že biopotraviny, ale myslím trochu konkrétněj, co tak během dne sníš ? Já jsem taky našla oblibu ve zdravé výživě, akorát spostu věcí ještě oběvuju a pátrám co a jak upravím :o).
Děkuji, ahoj E.
ahoj holky
Evva
| 3. 7. 2007 12:34
jé, to je fajn, to je novejch příspěvků, paráda, nemám moc času, takže jsem si vaši diskusi jen prolítla, ale určitě prostuduju pečlivěji. Gábině děkuji za odpověď s čokoládou, díky. Jinak přeju k úspěchům který máte, taky jsem si myslela, že už konečně přidám můj úspěch, ale bohužel :o((. Obdivuju Vaší ukázněnost. Já nevim co dělám , no vim, prostě když mám klid a pohodu tak mě honí mlsná a jím moc, takže zase dokola, po odlečených třech dnech zase přišel víkend, kde prostě zplácám sice dobře, ale velký množství, prostě se mám tendenci přejídat, já jsem schopná sníst snad i celý bochník chleba, takovej ten celozrnej, křehoučkej :o) a když mám zvířátka, tak mám tendenci chodit si rozpejkat sýr, pořád a pořád a dokola a dokola.
Nechci Vás zatěžovat mou neukázněností , ale od neděle jsem si řekla, že už vydržím !!!!!!!!!!!!! a doufám, asi už po několikátý, že taky přispěju úspěchem.
Tobě Jedlino přeju hezký volno na chalupě, ahoj vám všem, E.
Jessi
Kacula
| 3. 7. 2007 09:06
Možná ti to jde dolů pomaleji, ale jak psala Petra, když se hubne pomaleji, tak je to trvalejší a i tak si myslím, že 9 kg za 5 měsíců je super . Taky už jsem slyšela, že se to hubnutí za nějaký čas na nějakou dobu zastaví, ale pak to jde zase dolů, tak neboj!! J8 jsem se dneska zvážila a mám zase o půl kila míň než včera, takže zatím to jsou celkem 2 kg za tři dny, tak uvidíme, jak to bude pokračovat... Kdyby to šlo takhle každý den, tak bych byla móóóc spokojená .

A ten recept, já to ještě nezkoušela, tak nevím, jak dobře to půjde dolů... Ten papír by byl určitě lepší, ale aby se k tomu třeba nepřilepil... . Budeme to muset vyzkoušet.

Dneska mám zvířátka, tak jsi jdu ke snídani namazat papriku se sýrem . Zatím papa !!
Kacula
Jessi
| 2. 7. 2007 22:15
Ahojky,9kg lehčí ale od února to je doba.Jde mi to hrozně pomalu.U tebe to půjde asi líp, když ti to jde tak krásně dolů.Snad se mi to jěště taky trochu pohne.Jo jěště k tomu receptu nebylo by líp použit papír na pečení místo toho masla myslím,že to půjde sundat.Jestli máš něco jěště pisni.Dneska jsem si udělala na svaču zel.lečo+salám a vajíčko teď už jenom křupu mrkev ze zahradky.
Jessi
Kacula
| 2. 7. 2007 21:02
Pardon: o 9 kg lehčí
Jessi
Kacula
| 2. 7. 2007 21:01
Ahoj Jessi!

Děkuju za podporu . Tobě musím taky pogratulovat, psala jsi, že jsi už o 9 kg lepší a to je úspěch jako blázen !! Já taky necvičím... Nedávno jsme si koupili in-liny, ale pořád se vymlouvám, buď že je moc teplo, nebo moc zima, nebo že zase fouká moc vítr... , je to hrůza, určitě by to bylo lepší .

Mějte se všichni krásně !!
Kacula
Jessi
| 1. 7. 2007 22:27
S alkoholem nemám moc zkušenosti,většinou řidím tak nic.Ale taky jsem si dala já radějí nějakou čistou nebo koňak váha se zastaví třeba na dva dny.Mi to tak dělá i bez alkoholu, já to svádím na hormony.Děkují ti za vysvětlení,když se dostanu do města tak si zas něco nakoupím.Ten receptik musím vyzkoušet.Já mám 157cm a teď vážím 57kg jěště bych chtěla něco dolů.Já necvičím vím,že je to velká chyba také jsem to měla všechno kolem pasu.Ale dala jsem to dolů i tam kde to mohlo zůstat.Myslím si že to dokažeš.Držím všem palce.Ahoj
pochvala
Petra
| 1. 7. 2007 16:35
No,tak gratuluji k tomu váhovému úbytku! Já myslím, že toho jídla nejíš hodně, kdybys nejedla, tak to nutí se přejíst. A když zhubneš pomalu, tak to je trvalejší.
Petra
Kacula
| 1. 7. 2007 13:47
Děkuju za podporu ! Ale jo, snad to půjde... od včerejška mám dole 1,2 kg, tak mám radost , ale vím, že bych se neměla vážit každý den... Taky při práci ještě studuju, takže ti naprosto rozumím s tím, že to není jednoduché všechno zvládat . Já si musím taky dopředu promyslet co budu jíst, jinak hrozí, že slupnu něco co nesmím a to bych opravdu nerada. Zkoušela jsem chodit k nám do jídelny, jenže to člověk neví, co do čeho dávaj a určitě bude lepší si jídlo připravovat sama. Navíc se na tom dá i pěkně ušetřit a jak mám rozplánováno kdy a co, tak mě ani tolik nehoní mlsná jako když jsem nevěděla a prošmejdila jsem pak celý byt a zblajzla všechno co jsem našla...

Dnes ráno jsem si rozkrojila papriku a namazala si jí rybí pomazánkou, k obědu jsem měla lečo a teď jsem si připravila svačinku z tvarohu a broskvičky - už se moc těším . Vím, že bych se asi mohla víc omezit, ale to bych pak měla hlad....
Kacula
Petra
| 1. 7. 2007 13:07
Tak jsme psala odpověď a nevím, co jsem zblbla,ale koukám, že tu není

Kaculo, neboj, výsledky se taky dostaví, jen si dej přiměřené malé
cíle. Životní styl měň postupně - začni pít vodu, když můžeš jdi pěšky,
pár minutek denně se protáhni,...nejde to hned, říká se, že návyk se
vypěstuje po 21dnech, ale stojí to za to.

Jak píšeš svůj denní jídelní rytmus, u mě to bylo podobné i se splk.
Vlastně to tak nějak i LK v knížkách píše. Ráno jsem pila kávu, v
poledne pečivo s něčím, k večeři zase pečivo nebo něco vařeného,
mezitím musli tyčky, diasušenky - no, nic moc. Právě s tou ranní kávou
a jezením večer mám problémy dodnes. Vše mi šlo předělat, ale s tímhle
bojuju stále. Na druhou stranu si říkám, že každý máme nějaké hříšky

Každý den si připravuji následující den, co budu mít ke snídani, obědu.
Vezmu si to s sebou do práce, protože snídat před pátou mně nejde.. Na
večeře jsem doma. Jelikož při práci studuji, květen, červen byl
náročný, tak jsem začala chodit na obědy, ale vybírám si a když mi
nevyhovuje nic, tak si v krabičce přinesu svůj.

Ale s tím chystáním jídla to ze splk znáš Vydrž a zasloužené ovoce se dostaví, držím palečky!!
Nane
Kacula
| 1. 7. 2007 11:36
Děkujeme za příspěvek!! Je to zvláštní kombinace . Jestli tam je ještě nějaký zajímavý recept, tak ho určitě přidej, těch není nikdy dost!!
Petra
Kacula
| 1. 7. 2007 11:34
Teda vážně tě obdivuju . To chce opravdu pevnou vůli, koukám, že jsi to taky neměla zadarmo... Ale ten výsledek za to určitě stojí!!! Opravdu gratuluju!! Mně je taky 27, měřím 170 cm a vážím teď 73 Kg ... Myslím, že nejsem uplná koule, ale u mě je problém v tom, že jsem asi do 18 byla hrozně hubená a nikdy jsem se o hubnutí nemusela zabývat. Asi za poslední 3 roky jsem přibrala 10 kg. Já přikládám hlavní důvod stresovému a sedavému zaměstnání. Neměla jsem čas se nasnídat - brzo ráno mi to dělá problémy -, tak jsem se napucla až v poledne a to v cuku letu a pak až pozdě večer... Ještě před tím než jsem takhle nabrala jsem se zaměřila na zdravou stravu, maso jsem jedla minimálně, hodně jsem pila bylinné čaje, jedla hodně polévky, brambory se zeleninou atd. a zhubla jsem z těch 63 na 57, trvalo to půl roku, než se mi to podařilo. Pak jsem to ale porušila a bylo to zpátky. Když se teď dívám na svoje staré fotky tak je mi uplně do breku.... Takže s tím prostě musím zase něco udělat...
dělená strava
Petra
| 1. 7. 2007 11:11
Ahojky

S dělenou stravou jsem začala asi v 16letech, kdy jsem měla jít do
tanečních a babička říkala, že na takovou "jarmaru"(nebyla jsem tak
silná,ale babička i mamka jsou velmi štíhlé bez diet) nebude nechávat
šít šatyKoupila mi
knížku LK a v začátcích mě hodně podporovala. Protože byly prázdniny a
ty já trávila u ní,tak mi vařila mi a solidárně jedla se mnou .

Tenkrát jsem měla na 165cm asi 65kg. Jen já měla hodně nesouměrnou
postavu - vyhublé kozí nohy, žádný zadek a všechen tuk v pase a velká
prsa - takže jsem vypadala kulatě.Zhubla jsem na 54kg, což si udržuji -
(plus,minus 2kg) ale pamatuji si, že jsem nemohla jíst hodně jak LK
píše, že jsem dělila, omezovala porce a cvičila. Dnes vidím,že jsem
jídelníček měla dost jednostranný, především celozrn. pečivo,
těstoviny,ovoce. Samotné maso se zeleninou mi nechutnalo, tak jsem ho
jedla minimálně, nedoplňovala jsem látky, které v něm jsou obsažené a
teď mám sklon k anémii.

No, dělenou stravu jsem držela asi s občasnýma přestávkama 9-10 let.
Když jsem přestala držet, tak jsem přibrala. Jinak dnes mi je 27,
udržuji si těch 54kg,tím, že se snažím jíst vše,co tělo potřebuje
- vůbec nejím chipsy, zmrzliny, knedlíky,..ale sladkým zhřešímMaximálně
se normální potraviny snažím nahradit biopotravinami, kupuji výrobky
označené značkou klasa,jím především místní ovoce, zeleninu. K tomu se
hýbu - jezdím na kole, chodím pěšky, mám sestavu cviků na ty své
problem. partie

Myslím, ale že hodně důležité je přijmout se svými nedostatky,
málokterá ženská je se sebou spokojená.Taky nevypadám "dokonale", ale
chovám se k sobě abych byla zdravá a měla zdravé děti. Takže se s mírou
zamýšlejte nad tím,čím tělo živíte, jak o něj pečujete a uvidíte, že se
změna dostaví - budete štíhlejší, krásnější, zdravější,šťastnější

A když se budete chtít něco dozvědět o zdravé výživě, tak koukněte na
diskuzi biostrava a vegetariánství či biokuchařka a děvčata Vám určitě
ráda poradí
dělená strava
anonym
| 1. 7. 2007 07:09
Ahoj děvčata, sice ji nedržím ani nikdy dřív, ale když vidím vaše úsilí, pokusím se přispět, jestli to bude správně, nevím. Kdysi před lety jsem nevím proč zakoupila knihu:Jan Horecká-Dělená strava (kuchařka pro štíhlost, zdraví a krásu), rok vydání jsem v ní ani neobjevila. Zmiňuje se ale již o LK.Přidám vám jeden receptík, jestli se vám bude hodit, napíšu ráda další. Kromě drůbeže uvádí i recepty z vepřového, hovězího a zaječího masa. Používá ale umělá sladidla a to tu u vás nečtu, ale asi jdou nahradit medem.Já je nepoužívám ani normálně. Tak tedy: Sladké zelné těstoviny: 1 sáček bezvaječných těstovin (drobnější tvary),sůl, olej, 500 g hlávk. zelí,1 cibule, mletá skořice, med
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na čtverečky pokrájené zelí, osolíme, podlijeme troškou vody a za občasného míchání podusíme doměkka.Vmícháme podle chuti mletou skořici a med , necháme přejít varem a už jen vmícháme uvařené těstoviny a baštíme. Přijde-li vám vhod, jsem ochotna přidat další.
Marokánky - zvířátka
Kacula
| 30. 6. 2007 22:55
Přidávám slíbený recept, je jich tu spousta, ale vybrala jsem jeden zvířátkový, když na kytičky už máme ten štrůdlík, tak ať můžeme zdravě mlsat třeba každý den .

Marokánky

150 ml šlehačky, 100 g rozinek, 100 g sušených švestek, 100 g sušených meruněk (pozor aby ovoce nebylo přislazováno) , 100 g loupaných mandlí,
3 - 6 lžic medu, 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry,
100 g najemno nastrouhaných lískových oříšků (pražených), 100 g másla na vymazání plechu

Sušené ovoce nakrájíme na kousky, nasekáme oloupané mandle. Do kastrolku vlijeme šlehačku a pomalu zahříváme. Do ní přidáme ovoce, mandle, med, pomerančovou kůru a lískové oříšky. Šlehačku za stálého míchání zahříváme, až se z ní stane hustší hmota. Měla by se míchat ode dna, aby se nepřípálila. Až je hmota jako "lepidlo" , sundáme ze sporáku. Vymažeme plech máslem a předehřejeme troubu na 160C. Lžičkou tvoříme z hmoru placičky na vymazaném plechu. Asi za 10 minut vyndáme - až zrůžoví. Z plechu sundaváme až po vychladnutí - jsou křehké.
Jessi
Kacula
| 30. 6. 2007 22:34
Bulhur je vlastně pšenice, která se dělí z pařených sušených, rozdrcených zrn, jak jsem se dočetla . Mně to chutná skoro jako rýže. Seitánky jsou ze seitanu - pšeničná mouka, oves, vločky, slunečnicový olej, koření a mořská sůl, ještě jsem je neochutnala, ale slyšela jsem, že to jí dost lidí, kteří se zajímají o zdravou stavu, tak uvidíme... Určitě to všechno koupíš ve zdravé výživě.

Čtu, že jsi se vrátila z oslavy , jak to máš s pitím alkoholu? Já mám moc ráda červené víno, ale pořád nevím, jestli mám nebo nemám....
Petra
Jessi
| 30. 6. 2007 22:11
Taky jsem se chtěla zeptat za jak dlouho kolik dolů.Hodně jsem slyšela,že to nepůsobí na každého.Já bych také kdyby mi stačila jenom zdravá strava, stravují se už tak dost dlouho.Proto jsem přidala k tomu dělenku.Kaculo písni nějaký ten sladký recept.Dělám jenom závin s list.těsta.
Kacula
Jessi
| 30. 6. 2007 22:01
Ahoj dík za radu.Chtěla jsem se zeptat co je to ten bulgur a seitanky jěště jsem to neslyšela.Dá se to koupit ve zdravé vyživě?U nás bioprodejna asi není.Přišla jsem zrovna z oslav.Nic jsem neporušila ale hodně jsem toho snědla.Hezkou nedělí.
Petra
Kacula
| 30. 6. 2007 21:48
Jsem opravdu teprve na začátku, ale musím vydržet, už je to opravdu neúnosné.... Chtěla bych rychle zhubnout, což by se mohlo, aspoň podle toho, co jsem četla podařit a pak se uvidí, jestli se mi to zalíbí natolik, že nebudu chtít nic měnit nebo pak pomaloučku přejdu pouze na zdravou stravu bez kombinování. To si plánuju, ale bůhví, jak to všechno dopadne...

Jak dlouho jsi jedla dělenou stravu a kolik jsi s ní zhubla?
Kacula
Petra
| 30. 6. 2007 20:34
To je dobře, že jíš děleně a přitom se i zajímáš o zdravou výživu a zařazuješ biopotraviny .
U mě zdravá strava taky tak začínala. Nejdřív jsem studovala - co s čím
kombinovat a když jsem to měla v malíku, tak jsem zaměňovala
nezdravé za zdravé. Už mi nějak nešlo jíst párky, tavené sýry,
obyč.těstoviny,....No a teď už ani nemusím jíst děleně ani se netrápím
hlady a udržuji si váhu
Petra
Kacula
| 30. 6. 2007 19:46
To víš, jsem teprve začátečník, tak nečekej zázraky . Když vymyslím něco dobroučkého, tak to sem dám, neboj. Uplně mě uchvátila knížka LK Sladkosti po kterých se netloustne, tam jsou recepty ! Já miluju sladké takže to je něco pro mě. Jestli jí nemáte, tak sem něco přepíšu.

Zatím, papa
karbanátky
Petra
| 30. 6. 2007 19:19
tak tyhle karbanátky taky dělám!Mooc mi chutnají. Myslela jsem, že se něco přiučím...
Karbanátky z bulguru
Kacula
| 30. 6. 2007 15:41
Akorát jsem je spucla . Koupila jsem si bulgur s červenou čočkou - je to už smíchané i se sušenou zeleninou.
V hrnci se směs zaleje vroucí vodou - 550ml a pak ještě 15 minut vaří. Já jsem tam po dovaření ještě přidala česnek, majoránku, čerstvou petrželku a koření na špagety (to dávám skoro do všeho), ale můžeš cokoli jiného. Pak se přidá žloudek a ze směsi se tvoří placičky, které se pak ještě obalí ve špaldové mouce a opekájí na pánvi s troškou olivového oleje.

Tak dobrou chuť !!
dělená strava
Petra
| 30. 6. 2007 13:06
Ahoj! Sice
momentálně nejím děleně, ale snažím se jíst zdravě, tak problémy s
váhou nemám. Ale v období dospívání jsem měla, tak jsem spousty let
děleně podle LK jedla, takže vím co a jak. A tak i když nedělím, tak si
Vaše příspěvky procházím

Chtěla bych se Tě, Kaculo zeptat, jaké karbanátky z bulguru budeš dělat? Prosím o receptík

Mějte se hezky a pevnou vůli!!!
Ahoj holky!
Kacula
| 30. 6. 2007 12:33
Před chvílí jsme se vrátili z obchodu s bio potravinami. Je to teda docela finančně náročný, ale když jde o zdraví... a vysněnou štíhlou figuru... Koupila jsem si tam sojové mléko, konečně už ten opravdu 100 % rostlinný tuk - je ze sóji a palmového oleje, pak brokolicovou pomazánku - ta mi docela chutná, pak ještě česnekovou svačinku - nic moc, špaldovou celozrnou mouku a bulgur, z toho chci udělat k obědu karbanátky skašičkou. Jo a ještě seitánky, jsem na to zvědavá...
A s tím manželem, jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží, nejsem si tím moc jistá, ale každopádně mě to potěšilo. Snídaně mu zatím chutnala, tak uvidíme, jak dopadne ten oběd . Mějte se krásně!!!!
Jessi
Kacula
| 30. 6. 2007 12:25
Já taky nevěděla, kterou dělenkou se řídit, nejlepší by to bylo nějak zkombinovat , ale to by mi asi neprošlo... Takže jsem se dala taky na LK. Koukala jsem do grafu a tam se píše, že sušené ovoce patří mezi neutrál kromě kandovaného, takže hrozinky mlsej co hrdlo ráčí . Skvělý, že si takhle píšem, co během dne spořádáme, mně to moc pomáhá, určitě to půjde líp než když je na to člověk sám .
Kacula
Jessi
| 29. 6. 2007 22:29
Máš dobrého manžela,že do toho půjde s tebou.Já toho mého nemůžu přesvětšit i když taký chce něco zhodit.On tomu nevěří i když mám 9kg dolů.Jěště aspoň 5kg.Moc se mi to tady líbí pa..
Ahojte
Jessi
| 29. 6. 2007 22:21
Opravdu je hodně dělenek, jak to pročítám pak mám zmatek.Máš pravdu držet se jedne.Teď mám před sebou grafiky.Taky jsem kdesi vyčetla,že hrozinky patři mezi neutral baštim je ,když mě přepadne chuť na sladké.Ale LK je nikde nemá nivím jestli je to tak dobře.Jestli to která víte pisnite.Jinak chleba jím opravdu jenom s medem bez másla nebo soj.paštiky nebo jenom suchý a soj mléko.Na večeři jsem měla gril.játru,zeleninu+kečup snidaně jsem měla chléb+med ,pak jsem si dala 5hod.pauzu,oběd vepřový plátek+zeleninu.Mezi tím jím mrkev.
Ahojte holky
Jedlina
| 29. 6. 2007 21:41
Ahojte holky, měla jsem teď nějakou psací pauzu a koukám, jak se to tu rozjelo. Vítám nováčka :) Dneska a včera jsem nějak neměla hlad (díky Bohu) :) a tak jsem se včera spokojila dopoledne pouze s kavou s mlekem a sladidlem a pěti mrkvemi a večer pak až kuřecí kapsou plněnou špenátem a jako přílohu jsem si dopřála grilovanou cukínu a sodovku :) mňam. Dnes jsem měla dopoledne 2 ks jablka a jeden celozrnny rohlik se soj. pomazankou a večer pak přišla chu´t na sladké, tak celozrnné bezvaječné těstoviny s mákem - mák - abych nemusela použít rost. tuk na omaštění jsem si připravila svařením mletého míku, fruktozy a soj. mleka a těstoviny tím prelila :) chut sice zdaleka není jako klasické nudle s mákem :) ale dá se to :) Ted mizím na 10 dní na chalupu, ale snad i tam budu sem tam on-line, tak mrknu co nového :) Mějte se krásně, Jedlina
diskuse
kocicka
| 29. 6. 2007 21:13
čauky,tady Gábina,asi týden jsem tu nebyla a koukám jak diskuse rozrůstá.Myslim,že Evva se mě ptala na ty čokolády,většinou jsou s fruktozou,ale když čtu složení tak ve všech jsou přidána i sladidla.Pak tam holky mají zmatek,jestli dobře kombinují,Jessi má pravdu,třeba lučinu s pečivem ne.Těch dělených strav je asi po světě 6,ale chce se to držet fakt jen jediné a myslim,že na naše stravovací poměry je nejlepší SPLK.Včera jsem měla kytičky a měla jsem takovou dobrotu,kterou jsem si stahla z netu.Sojové nudličky namočit do vařící vody,asi půl hodiny,pak vodu slít a ještě nudličky rozpůlit přidat olivový olej,1-2 cibule/jak kdo má rád/,porek,kari,sůl,trochu barevný pepř,lžíci soj.omáčky,lžíci worchestr.omáčky/nemusí být,jak jsem zjistila/ a dáme na noc uležet do lednice.Druhý den orestujeme na pánvi se lžící i víc oliv.oleje a s bramborem.To je žraso a měla jsem to na dva dny/a to mám ráda maso/.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 5. 2025 18:32
14379
tepu
29. 5. 2025 19:55
73421
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55