Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

splkání
kralik
| 14. 6. 2007 21:27
Ahoj Jedlino Tak já dneska :
snídaně- bílej jogurt aktivia s oříškama, med
svačina- 2papriky,půlka lučiny
oběd - půlka pečenýho kuřete, rajče
svačina - půlka lučiny, oříšky
večeře - rozpečenej sýr v mikrovlnce, kečup

Zjistila jsem, že u dělený stravy snad není možný nezhubnout. Nutí tě to jíst vlastně zdravě, hodně zeleniny a ovoce, jídlo je převážně jednoduchý, žádný hotovky, instantní věci a podobný na tloušťku jdoucí jídla.
Mám ale celkem hlad, zvířátka jsou pro mě horší než kytky, to se víc našťouchnu
RE: splkání
Jedlina
| 14. 6. 2007 12:40
Ahoj Kraliku :) no snad se to tu zase pomalu rozjede :) kdyz me napadne nejake jidlo, ktere je dobre a dle S.P.L.K., hodím ho do placu, musime si pomahat :)
snidane: 3 mrkve a svazek redkvicek (5 ks)
splkání
kralik
| 13. 6. 2007 23:55
Ahoj holky, po dlouhý době jsem sem zase zavítala a koukám, že se tu pár odhodlaných dělenek najde. Tak jste mi dodali odvahu a od zítra začnu. Ale nadobro.
Já už letos začínala 3x a vydržela jsem maximálně týden.
Mám 10 kg nahoře po porodu, výška 172, váha 80kg. hrůza. a nejde to a nejde.
tak se budu snažit s váma. psaní jídelníčků je super nápad, mě totiž vždycky dojde inspirace a skončím na dalamáncích a banánech.
Grafy
anonym
| 13. 6. 2007 15:14
Ahoj Evi, díky moc za grafíky, už je mám vytištěné a hurá do toho :) Krásný den Jedlina
Mail
Jedlina
| 13. 6. 2007 13:37
Ahojky, no posli to na maila: majdulak@centrum.cz a díky moc, ted mám v práci frmol, ale vecer napísu :) predem díky za grafíky a zdravím Gábinu i Evu :)
hezký den
anonym
| 13. 6. 2007 11:03
Ahoj holky,
Tobě Jedlino graf pošlu, jen nemám Tvůj mail. Jo, jo, váha se né vždy líbí, já včera psala, že se tak necpu a cítím se lehčí, no ale večer jsem se pustila do ořechů a než jsem celej pytel nesnědla, tak jsem nedala pokoj, no a dneska jsem zase po chuti a nevím co bych od kuď vytáhla a snědla, no, pořád se v tom motám, dokola a dokola :o)

Gábinu zdravím, můžeš pro mne i Ty Gábino poslat, jak vypadá Tvůj jídelníček v den kytek a zvířátek ? Děkuju Ti

Už jsem s tím otravná, ale taky okolo sebe nemám nikoho držícího splk. děkujuuuu E.
dělená strava
anonym
| 13. 6. 2007 10:48
Ahoj tady opět Gábina.Jedlina se ptala kde sehnat sojovou tatarku a majolku.Mají to obchody Tesco a dokonce i jogurty.Ty jdou sníst,ale ty majolky,to je katastrofa.Já jsem si vyhledala majolku Spak v kelímku,je výborná a odpovídá našemu stravovacímu režimu.Co se týče těch grafů,já dodržovala ten prostřední,nepřišel mi tak drastickej jako první a myslim,že jsou tam větší možnosti.Opravdu jsem poctivě četla složení a teď si to už pamatuju.Taky některá z vás píše,že nemůže schodit atd.Ono fakt záleží,jestli nemáte nějakou hormonální poruchu,nebo neužíváte antikoncepci.Když jsem jí užívala,vylítlo mi 11 kilo a měla jsem 96kg.Naštvala jsem se,přestala ji užívat,ale stejně ještě k tomu mi zjistili sníženou činnost štítné žlázy.Ale tím,že užívám na to léky,tak se mi to stabilizovalo a začala jsem přesto při SPLK hubnout.O vánocích jsem poprvé zhřešila a to jsem neměla dopustit,6kg nahoře.A teď je větší problém se toho zbavit.Tak jsem se zařekla-už žádný hřích.Myslím,že kniha"dieta pro megajedlíky" tam vše dobře popisuje.A časté přerušování může skončit tím,že prostě hubnout nebudete,ba naopak,protože to tělo bude úplně zmatený.Snad jsem vás tak dlouhým příspěvkem neunavila,ale nemám si o tom s kým povídat.
neni zač :)
Jedlina
| 13. 6. 2007 10:15
Ahoj Evi, dnes ráno jsem se poprvé zvážila a docela panika :) už to raději nebudu dělat, až tak po měsíci. Chtěla bych zhubnout tak o 5-6 kilo a úplně by to stačilo, tak uvidíme, snad se poštěstí. Když mi pošleš ty grafíky na mail, budu moc ráda :) Opravdu mám doma všechny knížky od L.K. krom této :( chyba no :) Zatím se měj i vy ostatní mlčící....
děkujiiiii
anonym
| 12. 6. 2007 15:02
Ahoj Jedlinko,
v první řadě moc moc děkuji za Tvé připojení se k diskusi, je strašně fajn podělit se o tyto ženský "starosti" :o).
Taky děkuji za nahlédnutí do Tvého jídelníčku, koukám, že v dopoledních hodinách konzumuješ ovoce, zeleninu, což i L.K. doporučuje, to já bohužel neumím, musím začínat od snídaně a zase už v odpoledních hodinách mi stačí zelenina. Taky je fakt, že teď asi týden, si trochu hlídám i množství a možná se cítím lehčí, nevážim se, protože tů váhu ještě vidět nechci :o). Já jsem asi po těch všech mích pokusech hubnout a moc nejíst a pak po přečteních si knížek L.K. a vidění tam, že můžu jíst kdykoliv, cokolik, čehokoliv :o), ztratila soudnost a cpala se pečivem a buchtama, samozřejmě správnýma jako blázen.Když si dávám ovoce, je to pro mne horší, protože se bojím jíst ovoce i v odpoledních hodinách. Ale možná že mám zbytečné obavy, podle toho co píšeš.Ještě než jsem začala držet SPLK držela jsem se totiž zásady , dopoledne přijímat sacharidy, ovoce atd. a odpoledne zeleninu a bílkoviny. Já musím běžet, zítra se ozvu a pokud nezapomenu, přinesu grafy. Děkuji, hezký zbytek dne, ahojky E.
Sojová tatarka a majolka
Jedlina
| 12. 6. 2007 11:17
Nemůžu nikde sehnat sojovou tatarku a majolku, tušíte kde k ní?
Jídelníček pro Evču
Jedlina
| 12. 6. 2007 10:32
Ahoj Evo

přidávám ještě zhruba rozpis toho co dokážu "zbaštit" za jeden den a domnívám se, že to snad není mnoho.

Například:

snídaně:
černá káva, sojová smetana, tableta sladidla
minerálka mírně perlivá - např. s citronem

první malý oběd/svačina:
5-6 středních mrkví
svazek ředkviček (5 ks)
minerální voda dle libosti

druhý oběd:
těstoviny celozrné (plný talíř ) s výše uvedenou cuketovou omáčkou
NEBO
bramb. knedlík - bez použití vajec (10-13 koleček)
NEBO
bram.knedlík - bez použití vajec + špenát
NEBO
pořádný kuřecí steak se zelen. salátem
NEBO
brokolicovou polévku (klidně i dva talíře) a celozrnný rohlík
atd.

večeře:
jogurt
NEBO
2 - 3x celozrnný toust s rajčetem, čínským zelím a salátovou okurkou - pomazaný lehce dia kečupem
NEBO
trochu zeleninového salátu
NEBO
meloun.....

Záleží na tom, co mám za den, jestli kytičky nebo zvířátka - ber toto jen jako typy. Základ je hodně pít, protože pak je menší hlad.

Ještě jsem se chtěla poradit, hodně piji energ. nápoj, který dle složení obsahuje 11,3g sacharidů, 0g bílkovin, 0g tuků, ener. hodnota 192 KJ ale převážně piji light a ten ma 0 sacharidu a ener. hodnotu 8 kalorií, tak snad to neni nic hrozneho :) diky za radu.
Odpověď pro Evu :)
Jedlina
| 12. 6. 2007 09:42
Ahoj Evi,
děkuji za informaci ohledně grafů. Všechny knihy od L. Kořínkové mám až na tuhle a hle, právě proto jsem se nemohla těchto grafíků dohledat. Nemáš, nebo nemáte někdo tyhle grafy k dispozici, že byste mi je naskenovali a poslali? Knihu jsem různě hledala na internetu a byla všude, kde jsem zatím byla, vyprodána. Kdyby někdo mohl naskenovat všechny tři grafy, byla bych moc ráda. Co se týče těch mých úspěchů, držela jsem S.P.L.K. cca půl roku a podpořila ji jízdou na kole - asi 4x týdně jen cca 5 km. Jedla jsem hlavně kuřecí maso a zeleninové saláty a brala jsem to tenkráte opravdu strašně moc pečlivě a vážně, ani na špičku nože nic co bych neměla. Žaludek se mi příjemně zcvrkl a i kuřecí stehýnko se salátem pro mě bylo velkým hodováním :). Jídlo mi nechybělo, sladké jsem si vynahrazovala např. celoz. těstovinami s oříšky a medem, nebo mákem a pekla si z listového těsta štrůdlík. Je opravdu nejdůležitější mít pořád něco připravené doma k zakousnutí, aby se zamezilo stavu, který všichni známe. Přijdeme domů a chytneme na první věc k snědku. Ale je pravda, že jsem se tehdy hodně hlídala a počítala si každý krajíček chleba, soj. rohlík atd. Nyní vše nedodržuji tak striktně a jím "dosytosti", ale snažím se zase dodržovat 100% správné dělení.Co se týče příloh - časově jsem je vůbec nerozlišovala. Snažím se nyní dodržovat postup, dopoledne: ovoce - 2 jablíčka a minerálku, odpoledne - ještě když jsem v práci - mrkev, ředkvičky a po návratu domů si udělám např. těstoviny s cuketovo-žampionovou-rajčatovou (+dia kečup) omačkou a oreganem - vše na kapce olivoveho oleje a cibulce.Vyborne :) Take je dobre touto směsí např. naplnit "vykuchaná" rajčata. Nebo jsou výborná plněná vejce hořčičnou pomazankou: postup: uvařte vejce, rozpulte je, vydlabejte žloutek a smíchejte ho s trochou hořčice a např. sekané petrželky - popř. krapet lučiny nebo tvarohu (netřeba však, lze i bez). Touto směsí naplňte zpět půlky vejce a k tomu si udělejte zeleninový salát :).
Mějte se krásně a myslete pozitivně ať nám ty kilča rychleji odpadávají
Odpověď pro Evu :)
Jedlina
| 12. 6. 2007 09:42
Ahoj Evi,
děkuji za informaci ohledně grafů. Všechny knihy od L. Kořínkové mám až na tuhle a hle, právě proto jsem se nemohla těchto grafíků dohledat. Nemáš, nebo nemáte někdo tyhle grafy k dispozici, že byste mi je naskenovali a poslali? Knihu jsem různě hledala na internetu a byla všude, kde jsem zatím byla, vyprodána. Kdyby někdo mohl naskenovat všechny tři grafy, byla bych moc ráda. Co se týče těch mých úspěchů, držela jsem S.P.L.K. cca půl roku a podpořila ji jízdou na kole - asi 4x týdně jen cca 5 km. Jedla jsem hlavně kuřecí maso a zeleninové saláty a brala jsem to tenkráte opravdu strašně moc pečlivě a vážně, ani na špičku nože nic co bych neměla. Žaludek se mi příjemně zcvrkl a i kuřecí stehýnko se salátem pro mě bylo velkým hodováním :). Jídlo mi nechybělo, sladké jsem si vynahrazovala např. celoz. těstovinami s oříšky a medem, nebo mákem a pekla si z listového těsta štrůdlík. Je opravdu nejdůležitější mít pořád něco připravené doma k zakousnutí, aby se zamezilo stavu, který všichni známe. Přijdeme domů a chytneme na první věc k snědku. Ale je pravda, že jsem se tehdy hodně hlídala a počítala si každý krajíček chleba, soj. rohlík atd. Nyní vše nedodržuji tak striktně a jím "dosytosti", ale snažím se zase dodržovat 100% správné dělení.Co se týče příloh - časově jsem je vůbec nerozlišovala. Snažím se nyní dodržovat postup, dopoledne: ovoce - 2 jablíčka a minerálku, odpoledne - ještě když jsem v práci - mrkev, ředkvičky a po návratu domů si udělám např. těstoviny s cuketovo-žampionovou-rajčatovou (+dia kečup) omačkou a oreganem - vše na kapce olivoveho oleje a cibulce.Vyborne :) Take je dobre touto směsí např. naplnit "vykuchaná" rajčata. Nebo jsou výborná plněná vejce hořčičnou pomazankou: postup: uvařte vejce, rozpulte je, vydlabejte žloutek a smíchejte ho s trochou hořčice a např. sekané petrželky - popř. krapet lučiny nebo tvarohu (netřeba však, lze i bez). Touto směsí naplňte zpět půlky vejce a k tomu si udělejte zeleninový salát :).
Mějte se krásně a myslete pozitivně ať nám ty kilča rychleji odpadávají
ahoj
anonym
| 12. 6. 2007 07:39
Ahoj Jedlino,
co se týče neutrálu a změn. V knize pro vášnivé megajedlíky od L.K. jsou tři grafy. První a nejpřísnější nejspíš znáš, tam se nekombinuje ovoce a zelenina. V druhém, pozvolnějším grafu, se kombinuje zelenina a ovoce v kytičkový den a ve zvířátkový pouze zelenina a třetí udržující graf, tak tam je v neutrálu ovoce i zelenina, takže se kombinuje s čímkoliv, kdykoliv.
Můžeš mi i ty prosím napsat jak si se stravovala, že jsi měla takový úspěch, já se držím grafu 1 a nic moc, jedla si do sytosti a třeba přílohy i v odpoledních nebo večerních hodinách ?
Děkujuuu, Eva
S.P.L.K.
Jedlina
| 11. 6. 2007 15:15
Ahojte všichni Od dnešního dne rozšířím vaše řady a přecházím již po několikáté na S.P.L.K. Doposud se mi celkem dařilo zhubnout, ale nejdéle jsem vydržela toto stravování půl roku. Zhubla jsem asi 13 kilo. Poté jsem se o to samé pokusila ještě několikrát, ale trvání delší tří měsíců se mi již nepovedlo. Tak mi držte palce, stejně jako je držím já vám :)
Ještě mám dotaz, od dob, kdy jsem S.P.L.K. držela prvně se vyskytly různé změny, je něco zásadního? Některé potraviny se přemístily ze skupin prý do neutrálu, např. jogurt s ovocem nyní lze? Jsem z toho ted krapet zmatená. Díky za případné odpovědi a zatím se mějte
oprava, pardon
anonym
| 11. 6. 2007 13:01
ahoj, opět Eva, chci se opravit, ne že gratuluji všem neúspěšným, ale všem úspěšným !!!! a to upřímně, pardon.

Ahoj Marto, radit Ti nemůžu, taky potřebuji radu a sice proč mi kila nejdou dolů a tak, to co jsem psala :o).Já nemám problém nevydržet dělení, to mě baví a nedělá problém, ale stejně jako ty, zhruba po týdnu né že kombinuji kytičky a zvířátka, ale splácám i když správně, tak ale na co přijdu :o).Proto taky těch 6 kg co mám nabráno ne a ne dolů :o(. Snad nám nějaká zkušená a úspěšná splk poradí a zodpoví naše potíže :o(
A když jsi před dvěma lety hubla, jak si se stravovala jestli se můžu zeptat, taky si cvičila?
Děkuji, Eva

ahoj Eva
poradíte mi ??
anonym
| 11. 6. 2007 12:38
Ahojky,taky se chci zapojit -přidat k vám co držíte splk.Přd 2lety jsme zhubla pomocí Kořínkové 22kilo,ale ted po porodu mám 7nahoře a nemůžu to dostat dolů.Zkoušela jsme to 5dní a 6to poruším!Je to hrozný,nevím jak se dokopat,denně chodím cvičit,po 18h nejím a chybí mi ta pevná vůle.Poradíéte mi holky jak se dokopat???V létě jedu na dovolenou a potřebuju to do půli srpna dát dolů.Děkuji MARTA
ahoj splk holky
anonym
| 11. 6. 2007 09:57
ahojky všem,jmenuji se Eva,
já se snažím držet splk asi 5 měsíců, ale musím říct, že nemám takové výsledky o kterých čtu v knihák Lenky Kořínkové a nebo od Vás. Já nejspíš jím větší množství než bych měla. Tím že jsem si hodně odpírala tmavé pečivo a všechny přílohy a teď je "můžu", tak si asi dopřávám víc než bych měla. Kombinuji správně to vím, jen si asi neumím včas říct dost.Můžete mi napsat zhruba denní rozpis vašeho jídelníčku, abych se mohla porovnat.?
V splk sice Lenka K. povoluje jakékoliv množství a v kterou koliv hodinu, ale konzumujete sacharidy např. pečivo i ve večerních hodinách ?
Děkuji a gratuluji všem núspěšným. Eva
splk-vydržte,vyplatí se to
anonym
| 7. 6. 2007 08:24

Ahoj,jmenuji se Gábina a jsem z Plzně.Omlouvám se ještě jsem se nezaregistrovala.Chci jen napsat,že tahle strava je to nejlepší co existuje pro snížení váhy.Dodržuji tento systém už 2roky a neni to vůbec žádný problém.A to vařím zvlášť pro svou rodinu.Trvalo mi to asi přes měsíc,než si tělo uvědomilo,co po něm chci.Za 3měsíce jsem schodila 11 kilo,pak jako by se to zastavilo a asi za měsíc to začalo znova a za 3měsíce jsem schodila dalších 10kilo.Ze zkušenosti můžu říct,že hodně pomáhá to,že vaše okolí si toho začne všímat,podpoří vás to.Ahoj všem odhodlaným.
dělená strava
anonym
| 2. 5. 2007 22:34
Dělím stravu od února jde mi to pomalu.Necvičím to je chyba,vím ale jsem o 6kg lehčí.První 2měsíce jsem myslela,že to vzdám myslela jsem jenom na jídlo.Dneska mi to vůbec nepříjde.Dejte se do toho bude nás víc.Všichni to asi zbalili .Držím všem palce.Ozvěte se.JK
S.P.L.K
anonym
| 27. 4. 2007 15:33
Ahoj holky ,
Zvu vás ty ,co se daly na dělenou stravu jako já na fórum S.P.L.K. - Dělená strava http://forum.lide.cz/forum.fcgi?… ,které jsem založila za účelem pokecat ,poradit i prozradit svý zkušenosti.....tak doufám,že se alspoň kouknete....děkuju..
Dělená strava
anonym
| 26. 4. 2007 15:14
Ahoj děvčata, začínám uvažovat o dělené stravě (cvičení mi moc nepomáhá, potřebuji upravit stravu). Dočetla jsem se, co kam patří, ale jak je to třeba s ovocnými knedlíky, řízky, smaženými sýry apod. Může se toto jíst nebo ne a vůbec, připadám si jako blbec , že to snad nikdy nerozluštím, co jíst a co ne ! Kdybyste byla nějaká z vás hodná a pomohla mi . Pokud by to bylo možné třeba i na email LTumova@seznam.cz
Mimochodem hezký den, Lucie
splk
lesana
| 25. 4. 2007 13:18
Ahoj, kocky.zdravim Vas vsetky zo Slovenska nasla som vasu diskusiu nahodou a chcem sa podelit aj so skusenostami so SPLK a u mna. Pred piatimi rokmi som drzala delenu stravu a podarilo sa mi schudnut za tri mesiace 13 kg. Vtedy som ale poctivo dvakrat tyzdenne cvicila aj v posilovni a kardio aspon 30 min 2krat do tyzdna. teraz mam trojrocneho syna a chcem sa pustit do toho nanovo, nakolko "poporodne svaly" ma nie a nie opustit. Vdaka vasej debate som sa spravne nastartovala a zacinam, Drzim vsetkym palce a tiez budem informovat.
houby
anonym
| 25. 4. 2007 11:25
Ahoj
Houby jsou ve skupině neutrální takže je můžeš ke všemu, ale víno se může jen při kytičkách.
delena strava
anonym
| 24. 4. 2007 14:50
ahoj ve spolek.mam neklik dotadrzim delenou stravuale nevim si rady kam patri houby.obcas si dam i vinko ale jen pri masu je to spravne? diky
dietka
anonym
| 21. 4. 2007 05:04
ahojda, reaguji na tvuj poznatek o piti vinka, zrejme to bude zakopany pejsek u mne, davam si dve decky kazdy vecer a nejak stale stojim na vaze, dolu to jde desne pomalu, ja vim,toleruje se alkac jen pri kytkach, ale ty ja drzim tak 1 za tyden a nekdy ani to ne, ale sveho milovaneho vinka se nevzdam, tak se s tim budu muset nejak smirit a nebo at Korinkova to honem rychle povoli Koupila jsem si Elliptical, takze bude vice pohybu a doufam, ze i pri mem bumbanicku, se kilka budou ztracet jedna basen, jojojo, urcite to tak bude, ja tomu verim!!!....tak zatim, zdravi dearali
dělenka
ancare
| 18. 4. 2007 13:41
Zdravím všechny! Slíbila jsem dát vědět, co se mnou udělá to šampáňko: blbý, při dělence nepít! Jednak působí rychleji (vysvětluju si to tím, že se asi dělenkou čistí organismus, tak se snáz ovíním - to mě zaskočilo, vypila jsem cca 5 dcl) a hubnutí se zastavilo. Až po 4 dnech při dodržení zásad jsem malinko začala opadávat, ale dneska pohled na váhu : 75,1 kg . Takže od 1.4. dole 3,3 kg , jsem šťastná jak blecha. A to jsem ještě nezačala jezdit na kole. Počítám, že pak to půjde dolů jedna báseň. Přidejte se ke mně, bude nás na to víc!
Dámy, čekám, že se mi některá brzy ozvete se svými zkušenostmi. Zatím se loučím pozdravem: Kila dolů, nos nahoru !
pozdrav
anonym
| 7. 4. 2007 22:52
Ahoj lidi, jsem už dlouholetá držitelka SPLK, snažím se, ale oslavy,
Vánoce a podobné akce beru jako zpestření stravy. Bohužel ani teď
nejsem spokojená se svou váhou, nebo spíš postavou. A poslední 2-3 roky
jsem opravdu nezhubla nic, ikdyž bych to potřebovala. Ale vím, že
kdybych začala jíst normálně, tak se brzy asi neunesu. Nevím, jak
dlouho držíte vy, ale mi se nikdy nepodařilo zhubnout víc než 3 kg.
Rodina a známí už si zvykli a tolerují mě, ani nemám potřebu něco
měnit. Tyto vaše diskuze jsem našla náhodou, nejsem velká internetová
dopisovatelka, ale všem držím palce a občas sem zajdu počíst, jak si
vedete. Mějte se fajn!
dělenka
ancare
| 7. 4. 2007 10:12
Milé spolubojovnice, tak jsem tu po čase, abych se s Vámi podělila o první úspěch: od 1.4. dělím - počáteční váha 78,4 a dneska 76,3 . Vzala jsem to jako příjemnou hru, kterou můžu vyhrát, ale taky prohrát (ale dohromady by se ale nic moc nestalo). Zatím to vypadá na výhru! Mám bezva pocit a rozhodně to stojí za to. Myslím, že jídlo nerozděluju příliš striktně, držim se jednoduchýho schématu: jeden den kytky a druhý den masový. Jeví se mi ty zeleninový dny příjemnější, je to pestřejší. Maso jen rybí a kuřecí ostatní druhy mě děsně oslabí - jsem po takovém jídle ospalá jak štěně . Dneska večer ale asi něco málo popiju, mám rodinnou oslavu, tak dám vědět, co to se mnou udělalo v souvislosti s dělenkou. Ještě jsem zapomněla asi důležitou věc: včera jsem vydržela celý den jen pít (vodu, čaj i kafe s mlékem), takže jsem se opravdu postila a kupodivu ani to nebylo těžký. Shrnuto: dělenka je zábavná a pomáhá jak tělu tak i duši. Děvčata, s chutí do toho! Přikládám receptík na kytičkovou čínu:
ve woku zprudka osmažit na kapce oliv.oleje (jen tak, aby zelenina zůstala křupavá): čínské zelí na nudličky - ochutit česnekem, mrkev na tenká kolečka - ochutit kari, žampionky na plátky a jakékoliv uvařené bezvaječné nudle.
Vše smažím zvlášť, pak jemně promíchám s opraženými slunečnícovými semínky a ještě ochutím sojovou omáčkou (polosladká je nejlepší). Balada!!
Tak se loučím pozdravem "Kila dolů"
splk
petricka2
| 6. 4. 2007 17:21
PromiŇ, že píšu tak pozdě. Určitě si večer vínko dej a dej si ho v den rostlinek.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 5. 2025 18:32
14379
tepu
29. 5. 2025 19:55
73421
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55