Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Co na chleba + receptík těstoviny Primavera
Kacula
| 29. 6. 2007 08:41
Tak já vůbec nevím, co bych si kromě pomazánek ze sóji měla mazat na chleba... Někdo píše chleba s medem, to jako pouze med, žádné máslíčko??

Těstoviny Primavera
Dáme vařit bezvaječné těstoviny. Než se uvaří, dáme na pánvičku olivový olej a zlehka orestujeme jarní cibulku, přidáme koření na špagety, sůl, pepř a bylinky (já miluju petrželku). Vypneme sporák a ještě honem přimícháme nakrájená rajčata. Celé smícháme s uvařenými těstovinami. Původně jsem přidávala ještě mozzarelu, ale to jsou asi zvířátka...

I manžel se po tom může utlouct a je to lehké a rychlé!
Jessi
Kacula
| 29. 6. 2007 08:32
Máš pravdu. Podle LK by se ten chleba s lučinou vůbec nemohl, podle Haye by to měl být neutrál... mám v tom zmatek ... S tím rostlinným máslem to taky asi nebude ono, použila jsem normální margarýn, myslela jsem, že se to smí, ale je to asi taky špatně... Já mám doma knížku Dieta, já vím a Dieta, vím ještě víc - tam se to dá míchat, ale to bych v tom měla zmatek už tuplem . Jednodušší asi bude mít celý den to nebo ono. Tyhle knížky jsem si objednala z antikvariátu přes internet, ale už jsou dost staré a ty informace v nich už můžou být dnes třeba zase jinak, tak jsem si objednala další dvě novější, taky přes internet: Sladkosti, po kterých se netloustne a 199 Vašich otázek a mých odpovědí.

Včera jsem to probírala s manželem a kupodivu řekl, že by do toho šel se mnou, když teda vymyslím nějaký recepty, který se "daj" , tak jsem na to zvědavá. Ještě jsem nezjistila jak to má LK s povařenými rajčaty, jestli spadají do zvířátek... Je super, že je teď na koho se obrátit
jídelniček
Jessi
| 28. 6. 2007 22:30
Díky za inspiraci.Nevím jestli chleba s lučinou jdou k sobě.Já jsem pročítala grafy co se s čím může mám v tom zmatek.Ve všech grafech nedovoluje kombinovat v jeden den kytičky a zvířatka mi to doporučila sousedka,že se to může.Už mi půjčila i knihu LK dieta vím jěště víc.Tam to opravdu dovoluje kombinovat.Jaké rostliné máslo používáš?
Jídelníček
Kacula
| 28. 6. 2007 14:31
Jsem opravdu začátečník, takže nemusí být přesný... Pokud najdete nějakou špatnou kombinaci, budu ráda, když mě na ní upozorníte .

1. den - zvířátka
Snídaně: bílý jogurt
Svačina: banán
Oběd: salát s tuňákem
Svačina: eidam, dušená brokolice
Večeře: grilované kuřecí maso, rajčata, balkán

2. den - kytičky
Snídaně: banán
Svačina: celozrný rohlík, rostlinné máslo, ředkvičky
Oběd: rýže s dušenou zeleninou
Svačina: strouhaná mrkev
Večeře: 2 žloudky s cibulkou, rajčata, tmavý chléb s lučinou

3. den - zvířátka
Snídaně: zakysaný nápoj
Oběd: Kuřecí maso se zeleninou
Svačina: Milánská směs - zhřešila jsem...
Večeře: Vývar s kuřecím masem, zeleninou a vejcem

Snad to někoho inspiruje...
Připojuji se k vám
Kacula
| 28. 6. 2007 14:21
Ahoj holky!

Před 14 dny jsem se pokusila o dělenou stravu. Každopádně zmizely problémy se zažíváním, ale tím, že jsem zanedlouho nevěděla a neustále přemýšlela co s čím ano nebo ne, dopadlo to tak, že jsem ke konci týdne nejedla téměř nic... Navíc se o víkendu konala oslava narozenin a tím jsem to dovršila úplně...I přes to, jsem ale za ten týden zhubla 2 kg, přesně jak říká LK. Teď jsem si řekla, že si raději nejdřív nastuduju co kam patří, pokusím se z toho vymyslet nějaké recepty a sestavím si jídelníček. Jak dopředu nevím, co budu jíst, tak to je konec Navíc miluju sladké a taky se přejídám na noc... Jsem ale moc ráda, že jsem objevila tuhle debatu a věřím, že společně nám to pujde líp !! Za chvilku přidám ještě jídelníček z onoho děleného týdne .
Dělenka
Jessi
| 26. 6. 2007 12:28
Ahoj jedlino moc ti děkují za grafy.Knižky od LK nemám.Dala jsem na rady,že můžu v jeden den střídat kytičky i zvířatka ale co 3hod.Asi to bude ten problém.Ještě jednou díky .Zítra na to jdu přísně podle grafu.
Zdravím
Jessi
| 26. 6. 2007 12:11
Ahoj mám dotaz na tebe kraliku.Jde ti váha po kytičkách dolů a jakou dobu dodržuješ mezi zeleninou a ovocem?Já se važím každý den,3dny po 20dkg dolů,dneska šup a znovu vše nahoru. Nevím co dělám špatně nebo to u mě nefunguje.Mezi ovocem a zeleninou mám3hod.Zrovna si dělám zapečený květak s brokolici,vajíčkem+eidam a zel.salát.Ráno v9hod.půl krajíčku chleba se sojov.pomázankou,rajče,káva.Oběd bude až ve 13hod.Nevím jestli nemám vynechat ovoce uplně.Ahoj všechny s dělenky.Ozvite se.
dělenka
Jessi
| 24. 6. 2007 22:19
Ahoj taky kupuji soj.mléko zajíc je dobré.Já u kytiček vůbec neubyvala na váze .Dneska nové brambory pažitka+soj.mléko a honem na zvířatka.Kuřecí šumka eidam+zelenina.
dělenka
kralik
| 24. 6. 2007 21:22
Jessy, není toho hodně, teda mě přijde , že toho někdy sprásknu daleko víc . Nejradši držím prostřední, mírnější graf, kytičky + zelenina + ovoce.
Takže dneska koprovka s bramborem (soj.mléko, kopr, sůl, ocet, ovocný cukr fruktopur) , včera kolínka s mákem a ovocným cukrem. do toho nějaký ten dalamánek, ovoce , zelenina . Alkohol nepiju vůbec, takže s tím problém nemám.
Holky , jaké sojové mléko používáte? Já mám krabicovýho Zajíce natural. Jsem hrozná, pořád studuju, co má jaký složení a cokoliv mi přijde podezřelý, radší nezblajnu.
prosím
Jessi
| 23. 6. 2007 22:58
Ahoj holky mohla by mi některá poslat taky ty grafy?Diky.Dnešni můj jidelníček ráno kafe+soj.smetana,magnezie v 9hod. krajíček+med v 11hod.3klinky zavinu,14hod.zelenina vařena,16hod.jogurt bílý,18hod.grilovaná kuřecí játra+zelenina celý den piju neslazené mineralky+vodu,kávu piji 5-6denně.Je toho hodně vím ale neumím hladovět.Váha mi stavkuje.Přejí hezkou neděli.
dělenka
Jessi
| 22. 6. 2007 23:44
Ahojky tak Vás všechny zdravím a děkují za odpověď konečně jsem se zaregistrovala.Jsem jš.Já dělím tak,že každé dopoledne káva sojová smetana pak chleba,který peču doma s medem nebo soj. paštikou jsou různé.Také si peču zavin podle LK chutná celé rodině.Odpoledne to měním na zvířatka v poledne si vařím zeleninové polévky ty mám moc ráda vař.zelenina mi vyhovuje,dělám různé salaty zel.ale toho moc nesním nedělají mi dobře ,různé druhy masa to co běžně vařím manželovi jen bez přiloh většinou s kyselou okurkou,jogurty čisté bíle,když mám chutě a to mám často tak tam dám ořechy,sezam,len ,hrozinky no bašta.No asi to neni nic zvlaštního,ale co jím více ovoce váha neklesá.Ovoce mám na zahradce všechno si pěstuji a nebudu to jest.už jsem toho napsala dost tak se všechny mějte.
hezký víkend
Evva
| 22. 6. 2007 16:43
Ahoj holky,
děkuji za Tvou zkušenost a postoj k alkoholu Jedlino :o). Taky radši stojím při zdi a jen koukám, jak všem okolo stoupá po koktejlech, vínech,............alkohol do hlavy :o)

Chci Vám všem popřát hezký víkend,já se na týden odmlčím, takže už se těším, jak pak nebudu vědět co dřív číst :o) a doufám, že i přijde na nějakou tů odpověď od zatím mlčících, děkuji.
Ahoj E.
Vínečko, pivečko atd...
Jedlina
| 21. 6. 2007 13:46
:) no já zase miluju červené, ale je pravda, že se teď vyvaruji jakémukoli alkoholu. Přemýšlela jsem dokonce, zda si dát nealko-pivo či raději ne a ani to jsem zatím nepozřela, i když si myslím, že by se v kytičky (slad, kvasnice...) snad mohlo? Co se týče vína, vím, že sama L.K. říkala, že vinný střik neuškodí, ale jak říkám, raději s tím v prvotní fázi neexperimentuji. Držím S.P.L.K. dnes 11. dnem a vínko či pivko si dám cca nejdříve po třech týdnech či měsíci. Přímou zkušenost však nemám, nesledovala jsem kdysi před lety zda mi to brzdí hubnutí či ne, takže fakt tohle nevím :( snad ostatní? :) Poraďte :)co takhle zkusit místo vína, dětské rychlé špunty? :)
:o)
Evva
| 21. 6. 2007 13:41
ahoj Jedlino, tak to jsem ráda, že jsem mohla přispět k uspokojení Tvých chutí :o).
Ještě se Tě zeptám, jak to máš s alkoholem, konkrétně s vínem. Já mám ráda bílé víno, ale teď se mu vyhýbám, tak trochu se mi nechce něco brzdit nebo zastavovat. Ale myslíš, nebo máš zkušenost, že dát si sklenku v kytičkový den neuškodí ?
Děkuji, ahoj E.
Mňam mňam
Jedlina
| 21. 6. 2007 12:59
Ahojky Evvi :) tys mi teda udělala pěkný chutě. To mě vůbec nenapadlo, dělat si směsi a plnit tím zeleninu a zapékat ji. Já si spíš vždy vyhrála s rostlino-zeleninovýma kombinacema, ale tohle co píšeš, je super tip :) Takže páteček bude pěkně zviřátkovej a vezmu to odshora dolu, nebo zezdola nahoru? No každopádně to proklepnu do konce víkendu všechno :) Díky moc za inspiraci, už to tisknu:) a olizuju se.....kdybyste v pátek nebyly, tak krásný víkend :) papa a ještě jednou díky !!!!! Jedlina
hezký den
Evva
| 21. 6. 2007 07:49
Ahoj holky, Jedlino, asi ani žádný závratný recept nemám, ale mám ráda a ve zvířátkový den docela často končím u nějaké zapečené zeleniny.
např. mleté maso, které si melu sama, abych viděla co melu :o) a taky melu kuřecí maso, vepřo moc nemusím a hovězí málo kdy , do toho si podle chuti přidám česnek, nějaké kořeníčko, třeba i rajský protlak, papriku, olivy a naplním tím půlky paprik, které bohatě posypu sýrem a dám zapéct. Taky mám ráda zapečenou zeleninu, jako brokolici, květák, plátky šunky, přeliju vajíčkem a zase posypu sýrem, třeba i uzeným nebo nivou.Další co můžu jsou zelené fazolky, které v troše mléka podusím, přidám, tavený sýr aby se udělala bílá omáčka a zase potom posypu nivou, nebo nějakým sýrem a ze studených jídel teď ujíždím na nastrouhaném celeru se sýrem a jogurtem a trochou ořechů.
Tak to je zatím vše co mne napadlo :o) ahojky E.
Receptík
Jedlina
| 20. 6. 2007 10:20
Ahojky holčiny :) nemáte nějaké zaručeně delikátní :) receptíky na živočišný den? Baštík různě upravené ryby, kuřecí a krůtí a k tomu zeleninové saláty, maximálně míchaná vajíčka se zeleninovou oblohou, ale tím má originalita končí :( hoďte do placu něco prosím :) Díky a pa Jedlina
ještě jednou :o)
Evva
| 19. 6. 2007 08:07
Ještě jsem zapomněla, JŠ, myslím, že je krásný za 5 měsíců 8 kg, opravdu.
Můžeš i Ty napsat svůj jídelníček v den kytiček a zvířátek ?
Já dneska posnídala rýži se sojovym jogurtem, slazeným fruktózou, do toho jsem si dala pár rozinek a sušených meruňek, - to taky můžu :o),pak tady mám připraveno hroznové víno a meruňky, k obědu to vidím na 2 banány, ještě trochu rýže a další sójový jogurt, pak mám ještě jablko. ahoj E.
ahoj holky
Evva
| 19. 6. 2007 08:03
Ahoj holky, to se to tu krásně rozepisuje, to je fajn.
Tobě Jedlino, díky moc za podporu, flintu nebudu odhazovat :o), jen se budu snažit nepřejídat a pak myslím, že by to mohlo jít :o).Štrůdl si určitě upeču, už jsem si ho i jednou pekla a je dobrej, taky se chystám upéct i nějaké další sladkosti z kuchařky L.K., akorát jsem nějaká líná a taky si říkám, že je tam přeci trochu víc tuku, tak až zhubnu :o).
Ty asi Jedlino, držíš základní graf, viď ?. Je mi jasný, že fruktóza v mléce neuškodí . A co čokoláda, tů, ale možná že Ty moc nemusíš a proto mám otázku na Gábinu, která si jí dopřává. Gábino, kupuješ si slazenou fruktózou a nebo existuje čokoláda slazená jenom uměle ?

Ještě ke Kralikovi, já taky jím více kytičky a když mám zvířátka, tak rozpečený sýr v mikrovlnce taky můžu.

Ještě zdravím JŠ, LK píše, že kombinace ovoce a zeleniny nemá žádný tloustnoucí vazby, akorát pro jedince s pomalejším metabolismem, může ucpávat, proto pro rychlé hubnutí doporučuje nekombinovat, pro pozvolnější hubnutí kombinovat pouze s kytičkama a pro udržování hmotnosti a pomalejší hubnutí můžeš kombinovat s čímkoliv, jakkoliv .

Ahoj všem, přeji hezký den, E.
dělená strava
anonym
| 18. 6. 2007 23:54
Ahoj děvčata vratila jsem se tu po nějaké době.Je tu krásná debata.Rada se něčemu naučím.Jak to je s tou zeleninou a ovocem to se může najednou třeba jahody a za chvili okurka?Mi se váha nechce hnout držím to 5.měsíc a mám 8kg dole.A také chutě na sladké mám větší než dřív.JŠ
splk
kralik
| 18. 6. 2007 20:45
To je dobrej, ba vítečnej nápad s tím kakaovým nápojem! díky za inspiraci.
S tím jídelníčkem - je pravda, že ze začátku, hlavně u zvířátek hlad mám. Žaludek je roztaženej (zatím ) a než se mi trochu stáhne, čtyři dny to trvá. Pak už je to víceméně v pohodě. Ale prostě se mi zdá živočišnej den takovej chudej. nechci k němu jíst ovoce, držím se buď hlavního grafu nebo toho volnějšího. A masa mám za chvíli po krk. Jogurty můžu, ale když ty bílý jsou dlouhodobě nic moc. a pořád s medem to taky nemusím. Co mám ale moc ráda, je rozpečenej plátkovej sýr v mikrovlnce s kečupem. Mňam.
Takže jím spíš rostliny, ale občas na páreček chuť přijde Držím zatím myslím 5 den a v pohodě. Právě jsem dojedla pečený brambory na olivovým oleji
Nehazej flintu do žita, nejsi Markéta :)
Jedlina
| 18. 6. 2007 11:03
Ahoj Evi, neběduj :) určitě se to taky hne :) Já osobně i když vím, že ořechy jsou neutrální a mohou se je nejím, protože zase vím, že jsou hodně tučné :) Takže bych je nahradila něčím jiným :) být tebou :) já si včera večer upekla dvě nohavice štrůdlu a dala si tam hrst - do obou jednu hrst - mandlí. Tot vse...jinak je to slazené Fruktozou a to jen decentne, protoze jablka jsou sladka a jeste jsem pridala rozinky :) a muzu ti rici, mam v sobe ted 4, kouseka a vim ze jeste jeden zvladnu a budu do 14-15 h stopro zasycena :) pak si dam rohlik se soj. pomazankou a vecer mozna zase kus strudlu a je to .) zkus si ho upect, je to sladky, "obali" se ti nerviky a srdicko zaplesa :)cviceni je urcite super, ja se ani nehnu, nestiham a kdyz prijdu z prace jsem desne utahana a nemam na cviceni ani pomysleni. Zkus orechy nahradit necim jinym, ale nevim cim :( ja zase vcera mela zviratkovy den a v deset vecer jsem se neudrzela a udelala si z litru odtucneneho mleka a kakaa a krapet fruktozy studeny koktejl. Telo si o nej reklo :) tak se mejte obe a papa Jedlina
ahoj holky
Evva
| 18. 6. 2007 09:57
Ahoj Jedlino a Gábino,
Jedlino, Tobě gratuluju a trochu závidim, už jo, už je to závist :o), protože já to nechápu 3xtýdně cvičim, jím podle splk a výsledek pořádně žádný, já se vždycky po 5, 6 dnech přecpu, sice správně , ale přecpu a pak mi přijde, že začínám zase od začátku. No minulý týden středa, čtvrtek jsem si hodovala s ořechama, v pátek dobrý, řekla jsem si, že ořechy nechci ani vidět, protože mi po nich bylo těžko a v sobotu jsem si dala k snídani kukuřičný lupínky se soj mlékem , medem a zase ořechy a chodila jsem si přidávat a přidávat a hrst ořechů a druhou hrst ořechů a zase jsem se přecpala :o(.
Já nevím, mě se snad nepovede ty nabraný kila shodit, ale je mi jasný, že kdybych se takhle přecpávala nedělenou stravou, tak přibírám a přibírám, jak se vlastně stalo. :o).
Tak ale , když čtu vaše úspěchy, zak se taky zase pokouším a snažím a nechci se přecpavat a doufám, že po čase napíšu nějaký ten můj úspěch :o).
ahoj a hezký i když trochu uplakaný den.
Jídelníček
Jedlina
| 18. 6. 2007 08:23
Ahojky Gábino :) já nesnáším hladovění a tak ho ani nedopouštím :) Ale když je venku takovýhle hic, jako je, nemám moc hlad ale hodně piju a tím se také zasytím. Nejsem ale Jedlina jen tak pro nic za nic :) Jak píšeš svůj jídelníček, někdy ten můj vypadá hodně podobně. Když je prostě chuť hned něco zblajznu :) Na dnešek jsem si upekla štrudl - dle S.P.L.K. pravidel, dám si k němu kávičku a šup, půl šišky bude ve mě, potom si dám určitě ještě slunečn. rohlík a jablíčko a večer celoz. rohlík se sojovou pomazánkou a bude v bříšku jako v pokojíčku :) Mějte se holky a zase napište :) Jo musím se pochlubit od středy do neděle jsem zhubla 1,2 kg :) a S.P.L.K. jsem začala držet v pondělí :)
registrace
kocicka
| 17. 6. 2007 11:42
hurá,jsem zaregistrovaná.Gábina.
rozvrhy jídel
anonym
| 17. 6. 2007 09:38
Ahojky všem,tady Gábina.Mám konečně volno,tak jsem zabruslila a koukám,jak se to krásně rozrůstá,ty naše problémy s váhou.Já jsem ***atá,stehnatá,ale tžo je moje celoživotní trápení.Jako 20letá jsem měla 62kg při výšce 172cm,ach to byly časy a po dítěti se to vše změnilo,ale pořád mě drží nad vodou to,že jsou na tom jiní mnohem hůř.Ale dost bědování.Chci reagovat na ty vaše rozvrhy jídel.Když jsem to četla,žasla jsem,takhle přísně jsem to nedodržovala,myslím tím,jak prázdný jsou vaše denní konzumace,já bych umřela hlady.Myslím ,že zrovna králík zam píše,že má hlad,to se nedivim.Víte,já myslim,že jste na to šli moc rychle a ze dne na den začali stravu hodně omezovat.A to tělo dostalo totální šok.Lenka Kořínková tam píše,že největší omyl je hladovět.Sedá to příliš na psychiku,a proto plno lidí,které znám to vzdalo.Má se jíst,kdykoli pocítíte hlad i kdyby bylo 22.00 večer.Pozor se musí dát na minimálně 8hodinový odstup mezi skupinami.Já miluju maso,a tak mám častěji zvířátka a přesto jsem schodila 21kg.Moje švagrová,když mě viděla,začala taky a má dole 14kg.Ptáte se na můj jídelníček,popravdě,žádný royvrch si nedělám,ale mockrát se mi stalo,že když jsem v práci ob den 10 hodin a měla jse málo jídla,tak jsem z toho byla hotová a večer jsem to doháněla a to je chyba.Napíšu například,co sním,když mám zvířátka na den:ráno v práci káva,za chvíli Cotage sýr/mňam/,ve12.30 si ohřeju 3 nožičky párku v microvlnce,dám si k tomu třeba půl okurky a1 rajče,Za hodinu už mám chuť na sladké/bez něj nemůžu být,proto jsem zvolila SPLK/a zblajznu dia čokoládu,ale ne českou orionku,no a v17.00 většinou cítím kručení tak si dam 10dkg Kuřecí šunky a papriku,no a večeři si buď nějakou menší dám,a nebo jenom jogurt,podle toho jak se mi ozve žaludek.Tak zatim vše a mějte se všechny.Dnes se pokusím zaregisrovat,posledně se mi to nepovedlo,tak požádám manžela o pomoc.Ahoj.
Ahojte holky :)
Jedlina
| 15. 6. 2007 10:24
Tak já baštím celozrné, kornspitz rohlíky, sojové rohlíky a vše tomu podobné a důvěřuji, že jsou opravdu to co mají být. Akorát jsem slyšela radu, pozor na rohlíky, které jsou extra tmavé, ty jsou prý jen nabarvené a celozrnnost by se mohla jen hledat :) Jinak zrovna sjem posvačila - posnidala asi dohromady - je 10:16 jeden celozrny rohlik - takovy trošku večkoidní - tudíž větší - a na něj jsem si dala sojovou paštiku brokolicovou a na každé úhledně namazané kolečko pečiva pak rozkrojila a jemně posolila půlku cherry rajčátka. K tomu plechovku energy napoje abych neusnula a predtim male kaficko se sojovou smetanou a jednou tabletkou sladidla :) Tohle by mi melo vydrzet cca do 17-17,30 hodin, kdy dojím ze včerejška připravenou směs, kterou jsem již avizovala: na pánvi na kapce oliv. oleje osmahneme cibulku, pridame nakrajenou na drobno cuketu (staci pulka - neni treba zbavovat jadrince), poté uřízneme vršek rajčete a "vyndáme s něj vnitřek - aby vznikl prostor pro připravující se nápln - a tyto vnitřky také přidáme na pánev. Poté můžeme přidat - máme-li pár nakrájených čerstvých žampionů, vše posypeme Oreganem, Estragonem a krapet osolime a vse restujeme...nakonec zalijeme pozadovanym - dle chuti - mnozstvim DIA kecupu, jeden je obzvlaste povedeny, vubec neni znat, ze je bez cukru - znacku leda do mailu - dle pravidel, a napln je hotova. zabere max. 10 min. Rajcata naplnime a navrch posypeme sekanou cerstvou nebo koupenou susenou petrzelkou. To je vse. Takze dnesni veceri mam jasnou cca 4 kousky takto plnenych rajcat a hodi se to i ke kytickam i ke zviratkum :) je to vsechno jen zelenina :)
zkouška
Evva
| 15. 6. 2007 07:58
tak já jsem se pokusila zaregistrovala a zkouším :o) E.
hezký den
anonym
| 15. 6. 2007 07:37
ahoj holky,
posílám Vám pozdrav od snídaně s bílou activií s kakaem a medem. Dneska si dávám zvířátka, a asi skončím jenom u jogurtů, mám na ně strašnou chuť a protože jím spíše kytičky, tak si je užiju :o). Od včerejška se zase krotim, protože úterý a středa byly dny plný ořechů :o), to je moje slabost, no a taky zase cítím, že mám těsnější kalhoty :o(.
Kralíku :o) díky Ti za zvířátkovej jídelníček ,až budeš mít kytičky, pochlub se taky prosím, je to fajn pro představu.
Co se týče pečiva o kterém píšeš, taky nevím, ale musim říct, že si kupuju volně prodejné tmavé rohlíky a chleba, třeba je to chyba :o(. Co Ty Jedlino ?
Jinak Jedlino, za zaslané grafy nemáš zač, udělala jsem to ráda.
Mějte se hezky holky, kdybych se už dneska neozvala, tak přeju hezkej víkend.E.
pečivo
kralik
| 14. 6. 2007 21:30
A ještě jedna věc. Mám celkem problém s pečivem. Mám hrozně ráda celozrný rohlíky, jenže , jak poznám, co v nich je za suroviny?! Na trhu je nepřeberně tkzv. tmavýho pečiva, ale jak poznat, jestli to není jen rohlík s pár semínky , obarvený karamelem.
Prozatím se budu muset spokojit s chlebem, na obalu si přečtu, co obsahuje.
Je nápis cornspitz zárukou ?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
17. 7. 2025 07:04
14686
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...