Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

kaše
Petra
| 17. 7. 2007 10:07
Chystám si je a to následovně: Do misky dám med, skořici, zaliju horkou
vodou a vmíchám ovesné vločky (nebo jiné), sušené ovoce, pšeničné
klíčky, semínka a nakonec špaldové/pohankové/jahelné pukance.

Na ty kašičky je spousty možností - místo suš. ovoce můžeš dát čerstvé,
oříšky, ...Jen mám vyzkoušeno, moc nepřekombinovat ovoce - pak se
zbytečně mísí chuť. Buď mám kaši do ***ova, jablečno-rozinkova,
banánova, meruňkova,...Prodávají i instantní kaše -
rýžovou,pohankovou,kukuřičnou(i bio),...ty jsou moc dobré s banánem!!
Jen si myslím, že zdravější je kaše z vloček než extrudovaná instantní,
ale taky ji občas dělám
Petra
Evva
| 17. 7. 2007 09:55
hm, samé dobrůtky, to všechno taky můžu :o). Třtinový cukr se Petro může, já se přiznám, že se v cukrech moc nevyznám, takže všem krom ovocného se vyhýbám .

Ty kaše si Petro kupuješ jako polotovary, nebo si je vaříš ?
Děkuji, ahoj E.
Evva
Petra
| 17. 7. 2007 09:36
Ahojky. Já jsem nedávno psala co s ním, ale to bylo nedělené a tak teď je to podobné, ale dělené

Včera jsem měla:

ráno - 2 jablka, špald.káva se sój. mlékem(většinou ráno mám ovesnou,
rýžovou, kukuřičnou kaši se suš. ovocem a pukanci, ale v tom horku jsem
neměla chuť, dnes jsem si ale ovesnou s meruňkama dala)

dopoledne - čtvrt melouna

oběd - těstoviny se zeleninovou omáčkou(rajčata,paprika,protlak, slunečnice,bazalka), plátek čerstvě upečeného chleba

odpoledne - postupně: meloun,suš. banány, pár datlí

večeře - zeleninový salát, 2 plátky chleba s tataráčkem(mooc dobrá sój.paštika)s pórkem a sezam.semínky

večer: pár datlí

No, když to vidím je toho dost, ale já "se jen udržuju"
sušené banány
Petra
| 17. 7. 2007 09:28
Sušené biobanány obsahují - banány, ***ový tuk, třtinový cukr, med - takže to je dělené a dokonce neutrálníKdyž
si ale koupíte sušené banány co prodávají na váhu nebo nejsou bio, tak
v nich je spousty tuku a cukru - ty určitě dělené nejsou.
Jessi
Evva
| 17. 7. 2007 08:26
I Tobě Jessi moc děkuji, jste hodný, já vím, přehánět to určitě nechci, ale zatím chci dělit, protože je mi po dělence fajn a to i co se vylučování týče a tak, s tím jsem vždycky docela měla potíže. Jen budu držet graf II nebo III a asi střídat po dnech, abych měla všeho dost. Já nejsem líná, připravovat si jídlo, takže se neodbejvám a vymýšlím si pestrý jídelníčky.

Gratuluji Ti k úbytku váhy. Vím, že otázka Zeit. není na mě, Kačula mne kdyžtak doplní.
Podle mne a literatury, kterou mám přelousklou, tzn.
-hlavní zásada malé množství jídla, minimálně 5x denně. Doporučené množství KJ je mezi 5000 - 6000 KJ, u stálých držitelek spíše spodní hranice. Samozřejmně, že ti lidé v televizi mají asi větší přísun KJ, protože i oni jsou docela dost větší :o).
Každé jídlo by mělo obsahovat sacharidy, bílkoviny.S tukem jako vždy minimálně a cukry vyřadit. Ovoce 2 ks denně, zelenina minimálně 500 g za den.
Já bych přijímala sacharidy maximálně do 15 hodin a odpoledne a večer jenom bílkoviny a zeleninu.
Doporučuje se postupně, ale jenom pomalu přidávat KJ, až na nějakou hranici, kde pak váha stojí a nejde nahoru.
Kdo má rád disciplínu a nemusí mít na talíři plno, tak je to asi nejideálnější životní styl.

.................takhle nějak jsem jedla jak už jsem psala při těch počítání Kj, Já jsem se držela na 5000 KJ za den.
KJ by neměli klesnout pod 4000. Výsledek byl, to ano.
Ahoj a hezký den, E.
Petra
Evva
| 17. 7. 2007 08:02
Ahoj Petro, taky děkuji za gratulaci, úplně jsi mě namlsala na ty sušené banány, akorát jsem měla pocit, že banány jsou sušené s cukrem, asi ne ?
Co se týče těch letních kg, tak já to mám vždycky taky tak, přez léto jsem oplácanější .
....Když budeš mít náladu a chuť, napiš nám co dobrýho přez den sníš. ahoj E.
Ahoj
Jessi
| 16. 7. 2007 23:14
Mi se to pohlo zase trochu dolů i když jsem si namazala chléb s troškou flory+med ,jogurty jako neutral víc se mi to líbí takto i to uzené mám neutral ale to ovoce bych asi moc neměla, je ho teď plná zahrada.Jak by jsi řešila jídelníček podleCajtha.když ho má každý ušitý na tělo.Mi se to taky líbí zdá se mi,že toho jídla mají dost a hubnou rychlé.Já se též bojím přestat,že mi váha vyletí na horu.Teď mi to vyhovuje jak jsi mi to poslala trochu pokombinované.Přejí všem vydržet!!!!!!!
Ahoj
Jessi
| 16. 7. 2007 22:58
Taky se připojují ke gratulaci k miminku.Ale moc bych to nepřehaněla s tou dělenkou, radějí jen nějakou zdravou stravu .Přece to není uplně normalní a těhotenství je velká zatěž na vše.Moc moc gratulují!!!!!!!!!
dělená strava
Petra
| 16. 7. 2007 16:56
Nedávno jsem psala, že nedělím a zase dělím Úplně jste mě, jak čtu vaše příspěvky nahlodaly Začala
mi dovolená, tak si říkám, proč ne, aspoň trochu odlehčím. Jsem
povětšinou sama, manžel je pracovně v zahraničí, tak si budu vařit
a stravovat se děleně. Už vlastně stravuji, začala jsem ve
čtvrtek. U mě léto a dovolená je vždy s nárůstem kil, tak to třeba aspoň nepřijde

Právě chroupu biosušené banány a popíjím špaldové kafe se sój. smetanou - mňam.
Evva
Petra
| 16. 7. 2007 16:50
Ahojky , taky se připojuji s gratulací k miminečku!! Jsem ráda, že fazole chutnaly!!
ahoj
Evva
| 16. 7. 2007 16:22
...včera jsem si udělala fazole mexiko od Petry jak psala, jsou dobrý, doporučuju, dneska mám taky kytičky a už se těším domů, jak si dám sójové mléko, trochu medu a kakao a melouna k tomu :o) ahoj E.
Kacula
Evva
| 16. 7. 2007 12:20
to jsi milá, moc děkuji
Miminko
Kacula
| 16. 7. 2007 11:18
Ahoj Evvi!

Moc moc gratuluju k miminečku !!!!!!!!!
ahoj holky
Evva
| 16. 7. 2007 10:27
všechny Vás moc zdravím i novou sluníčkovou příznivkyni.

Co se týče té fruktózi o které píše sluníčko, tak já se jí snažím taky vyhýbat, ze začátku, jsem si totiž pořád dopřávala sladká jídla, mezi jídly jsem neměla moc odstupů a to jsem opravdu nehubla, nějak jsem se teď i snažila moc nejíst ovoce. Nejlehčí jsem se cítila po základním grafu a střídmém jídelníčku, který jsi uváděla s hodně zeleninou. Kytičky mám taky radši, ale večer se už bojím jíst pečivo nebo přílohy, takže končím u samotné zeleniny, pokud ovšem nezhřeším a pak končím i u ořechů s medem :o).
Já musím mít řád, tzn, snídaně, svačina,oběd, svačiana,večeře,večeře, jinak se začnu nesoudně cpát a nemám kontrolu kolik toho jím.
Teď jsem zjistila, že jsem těhotná, zatím krátce, ale v dělence určitě pokračovat chci, jenom si už dopřeju třeba ten štrůdlík, nebo něco sladkého, ale ráda bych opravdu po kouskách né celou nohavici a tak :o).Takže budu držet graf II nebo III.
Jak píšeš Kačulo Ty, zda pokračovat nebo ne, zda jít cestou MUDr. Ce...., tak přiznávám, že i já měla takovou myšlenku a stejně jako Ty se bojím přibrání :o), takže setrvávám. Mě vlastně dělenka vyhovuje, jen někdy, někde je trochu problém no.
Držím palce a přeju pevnou vůli, ahoj E.
Jessi
Kacula
| 16. 7. 2007 09:26
Ahoj!

Váha stojí, potvora jedna... Ale když jsem se vážila v pátek na jiné váze, tak jsem měla o kilo míň a konečně jsem překročila tu hranici té hrozné "70". Ale musím se spíš bohužel řídit tou svojí, na které se vážím denně...
Teď jsem měla nějaké zmatené období a nevěděla jsem, jestli pokračovat v dělence nebo tak jak radí Cajthamlová.
Měla jsem sraz s kamarádkou, která tak zhubla 17 kg a docela mě to nahlodalo... V sobotu jsem byla kamarádce na svatbě a tam jsem zhřešila... Jenže bojím se začít jíst jen zdravě- neděleně, aby se to zase nevrátilo. Zatím to jsou jen 3 kg, ale asi jen za 14 dní a to je myslim dobrý, navíc už je to i trochu vidět. Dneska mám bílý jogurt, nektarinku, salát s tuňákem, papriku se sýrem a večer asi grilované masíčko a zeleninu.
A co vy všichni, jak válčíte??
Ale mám:)
slunicko88
| 16. 7. 2007 06:12
No, popravdě...včera večír jsem ten hlad měla, tak jsem zblajzla hermelín někdy v 10 v noci ...no, aspoň, že jsem nezaháněla hlad něčím neděleným... Nevíš jestli tu někdo hubne i s fruktozou nebo medem?? Myslim takle hned od začátku...Potřebovala bych ten jídelníček "oživit", ale tenkrát jsem to s fruktozou zkoušela a mám takový pocit, že jsem s váhou stála... Jenže to jsem dlabala na husto i čokošky...
Ahojte
Jessi
| 15. 7. 2007 22:56
To máš vzorný jídelníček.A nemáš hlad? Já mám také radějí zvířadka ale musím maso,salámy nebo sýry jen samotné saláty mě nenasytí. Jugurty,kefíry,zakysky taky mám ráda a zařazují je až večer.Takový štrůdl podle LK je skvělý.Její knižka obsahuje opravdu dost receptů.Přejí ti lehké hubnutí.
Jessi
slunicko88
| 15. 7. 2007 12:02
Protože teprve začínám, snažím se jíst podle toho základního grafu a hlavně zvířátka, při nich totiž hubnu nejrychleji...je to pro mně ale docela přemáhání, jsem totiž od mala rohlíková a pomyšlení na takový štrůdl mně dohání k šílenství.. Už se těším až něco zhubnu a budu moci přesedlat na mírnější graf, docela mi chybí ta fruktoza......Chtěla jsi vidět příklad mého jídelníčku, viď -např. zvířátka - snídaně-jogurt+nějaký sýr, svačina-hora melouna(ten mám nejrači), oběd-salát s různými druhy zeleniny nebo nejaký receptík z knížek od Kořínkové, svačina-opět meloun, večeře-většinou nějaká pomazánka opět z knížek od Kořeny+zelenina...Hodně taky zařazuju na večeři různé kefíry, ty jsem si docela oblíbila, protože zasytíJinak ty knížky jsou plné informací a hlavně receptů, tak se klidně ptej
oslavy
Jessi
| 14. 7. 2007 22:31
Tak jsem se zrovna vratila z oslav.Dělila jsem nic jsem nezhřešila ale bylo toho dost .Rožnilo se selátko.Ráno váha ukáže.Když máš přelouskané tolik knižek tak tu semo tamo něco zajímavého písni.Já jsem si jednu půjčila jmenuje se vím ještě víc.Třeba napíš svůj jídelníček.Jestli dělíš po dni nebo střídaš během dne.V té knižce to dovoluje.Mi to vyhovuje střídat ale váha mi nejde moc dolů.
Dík:)
slunicko88
| 14. 7. 2007 07:53
Tak to je super, díky.. Už jednou jsem dělenku zkoušela, jenže po 4 dnech přišla oslava...a moje vůle to tak nějak nevydržela...i když jsem měla přes kilíčko dole... Takže začínám odedneška, znovu...mám asi 5 knížek od Lenky Kořínkové, všechny jsem je přelouskala a přišla na to, že i oslavy se dají dělat děleně...tak doufám, že tentokrát už si zvyknu...
slunicko
Jessi
| 13. 7. 2007 22:19
Ahoj! Jen se připoj bude nás víc.Jak dlouho dělíš? A jak na tom jsi.
ovoce
Jessi
| 13. 7. 2007 21:59
Ahojky, ovoce jsem začla jíst bez přestávek mezi zeleninou.Jím ho taky radějí ráno.Zeleninu pak po celý den.Mám zas moc žravé dny.Zítra ty oslavy už se toho děsím .Váha se mi nehybe.A co ty Kaculo kolik máš dolů.Ať se vám všem daří!!
Ahojda :)
slunicko88
| 13. 7. 2007 21:48
Zdravím všechny dělitelky...přišla jsem se optat..nemohla bych se k vám připojit?? Mám pár kilo navíc(přesněji řečeno, nabrala jsem jich 11 po hormonálních práškách), o dělence toho vím mnoho, ale...problém je vůle...snad kdybych měla někoho s kým si můžu o hubnutí popovídat, sdělovat úspěchy...šlo by to snáz... Co říkáte, vezmete mně mezi sebe..prosím??
Jessi
Kacula
| 11. 7. 2007 09:08
Ahóój!

Tak to jsem na nás zvědavá !! V podstatě jsem jen rozšírila neutrál, jinak se nic moc nemění.

Já jím ovoce spíš dopoledne, ale jinak mezi zeleninou a ovocem nedělám žádné odstupy, to se myslím, zbytečně omezuješ. I když původně u té přísnější verze to tak bylo, že se to nesmělo kombinovat, ale už to neplatí. Já se teď řídím tím rozdělením jak jsem psala výše.

Tak držím palečky, ať se daří!!! A to samozřejmě všem!!
Ovoce
Jessi
| 10. 7. 2007 21:48
Ahojky děvčata,Kaculo máš perfekní jídelníček dobrá inspirace.Jdu stejně jako ty s tou kombinaci.Uvidíme jak to půjde.U tebe to jde ukazkově .Jěště se chci zeptat jak jíš ovoce a zeleninu třeba po hodině nebo to nehlídáš vůbec.Já jím ovoce ráno a zeleninu až za 3hod.Není to blbost?
Petra
Kacula
| 10. 7. 2007 20:33
No vidíš, to je náhodička , mně se taky hubne líp v zimě, kdy je mi to celkem prd platný...
Kacula
Petra
| 10. 7. 2007 20:22
to jo tedajá to mám nějak obrácené - v létě mám o 2-3kg více než přes zimu
Petra
Kacula
| 10. 7. 2007 19:02
To vskutku potěší, že....
Kacula
Petra
| 10. 7. 2007 18:45
Kaculo, tak nedá mi nereagovat na to těhotenství, i když to není k splk

Úplně stejně to probíhá u mě. Po svatbě mě také všichni sledovali a já
po svatbě trochu přibrala (asi 3kg, ale jsem menší drobné postavy, tak
se rychle zakulatím, ale nadruhou stranu rychle opadnu ).
No a teď je těhotná kolegyně, tak se ptám co a jak ohledně těhotenství
a k tomu jsem teď taky spravenější přes bříško, protože mi chutná, tak
už se mě dnes ptaly jestli nejsem těhotná
Evva
Kacula
| 10. 7. 2007 15:04
Evvi, ty jsi mě pobavila s tím nafouknutím . To znám moc dobře!! Včera odpoledne, jak už jsem měla hlad, tak jsem taky málem porodila . Jako těhotná se cítím už několik let , nejhorší je, že po svatbě mně každý studuje břicho... a samozřejmě si myslí, že mimi už je na cestě, takže někdy se dostávám do trochu trapných situací . Ale teď, díky té zdravé stravě, je to mnohem lepší

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 5. 2025 18:32
14379
tepu
29. 5. 2025 19:55
73421
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55