Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Ahoj, krásné odpoledne
petrulinka
| 18. 9. 2010 15:44

Zdeni, tak to jsem ráda, že se ti seitan povedl. Taky se na něho chystám. Koupila jsem si v Bobaji na zkoušku robi maso, včera jsem si dala 1 kousek, zdál se mi nějaký kyselý, no myslela jsem, že to tak má být. Dnes jsem chtěla dojíst zbytek a nějak se mi to nezdálo, tak jsem k tomu čichla, bylo zkažené. Takže už nikdy více, prostě zůstanu u seitanu, kde vím, co si tam dám. A myslím si, že je i rychle hotový, koření si člověk dá jaké chce, takže super. Jinak já jsem dnes pekla z těch stránek mazanec, je vynikající. Jen jsem přidala med, aby to bylo sladší, protože ta moje rodinka by mi to jinak nejedla. Knihu jsem sis nekoupila, zatím mi stačí ty stránky. V Bobaji pohankovou mouku mají, dokonce od více dodavatelů a marmeládu bez cukru taky kupuju, je vynikající. Jinak marmelády taky dělám domácí, protože rodinka jiné nechce, nejraději mají jahodovou a meruňkovou.
no je to
anonym
| 18. 9. 2010 15:00
dobré jen mouka nebyla celozrnná , další zrada
Děvčata
anonym
| 18. 9. 2010 14:59
tu mrkev mi radila i holka s klukem a strašně se utoho smáli
tak dospod jsem dala rozdrcená rajčata a na to žampiony , škoda, že jsem si houby předem nepovařila s kořením ,mám v lednici z lesa a už jí mám i před sebou ani jsem jí teď ještě nechtěla, ale studená a ohřátá to není dobré, tak se přemůžu a vše sním ,hlavně je to v duchu dělenky Tak že díky za rady , no nejlepší je salámová co vám budu vyprávět
co to melu
ZHalskova
| 18. 9. 2010 14:47
zahuštěné hroznovým cukrem. Oslazené. Však mi, doufám, rozumíte.
Jo, Petrulinko,
ZHalskova
| 18. 9. 2010 14:45
ty sis koupila některou z těch knih co se nabízí na té adrese? Já mám pocit, že stačí ty recepty, i když to vaření bez cukru mě celkem láká, ale vytvořit si recept bez cukru není až takový kumšt. A dokonce jsem tam objevila palačinky bez vajec! No paráda! Je tam pohanková mouka a já nevím, jestli ji v Bobaji mají, ale tam jsou ty holky zásobené až až tak si myslím, že ji budou mít. V pátek jsem si tam koupila džemy bez cukru, i když já džemy ráda děláma umím fakt vynikající, ale bohužel s cukrem. No a ty koupené v 'Bobaji jsou zahuštěné hroznovým cukrem. Hned ráno jsem si dala na snídani s celozrnou večkou. Príma jídlo. Kakao se sojovou smetanou. Nemělo to chybu.
na pizu
ZHalskova
| 18. 9. 2010 14:41
bych dala tofu, a to určitě natural i uzené a mi by to stačilo. Nějaké houby nebo žampiony a to je až až pro mě. Já nemusím mít nějakou přezdobenou, nechutná mi to potom. Ještě pálivé papričky. nebo vůbewc nakrájená paprika nadrobno.
Petrulinko, dělala jsem seitan a povedl se! dělala jsem to podle toho receptu co jsi tenkrát přeposlala, uložila jsem si tu adresu. Jsem hodně nadšená, protože mi se to robi maso protiví. Je to v sáčku v takové růžové šťávičcesice asi obarvené červenou řepou, ale já nevím proč se mi to protiví.
Chtěla jsem původně dělat Strepčinu bábovku z kuřecího, ale mám fakt chuť na kytky, a tak bábovka počká do příštího týdne. To budu mít všechno asi jednodušší, protože František bude už mít obědy na Universitě a já si budu moct vařit co chci pro sebe a ten starší si buď vezme nebo nevezme nebo si udělá sám a Fanda to dojí na večeři. Hodně se tím osvobodím. A díky Petrulince jsem dostala injekci v podobě vaření těch kytek, které mi chutnají a nechtělo se mi s tím piplat, ale najednou jsem ráda, že mám recepty.
Rosničko, s tím tiramisu se mi to nezdá, protože na korpus musíš mít něco kytkového a tiramisu jsou zvířátka ať už tam použiješ co chdeš. Jedině že bys rozšlehala tofu, což asi nehrozí.
Daisy
rosnicka
| 18. 9. 2010 14:24
jej, tak to mě nic nenapadá , co na pizzu mrkev,celer..
Děvčata
anonym
| 18. 9. 2010 14:14
tiramisu ano přimlouvám se pro receptíček fotka by také nebyla špatná, ale i receptík bude stačit
Já dnes dělala bramborový salátek s cibulkou na sladkokyselo , dala jsem si jako přílohu dva krajíčky chlebíku a jsem plná Synek se pustil do pizzy , včera dělal těsto a ještě mu zbylo , je u nás holka ,tak udělá opět , hned jsem hlásila ,že chci čtvrtku ale , že si jí ozdobím sama . Momentálně ale nevím čím , tak rajčata rozdrcená dospod a nahoru asi houby , možná si je do předu trochu podusím , ještě nevím jestli bude mít některá nápadíček , prosím o pomoc , dík
rosničko
petrulinka
| 18. 9. 2010 13:21
ještě kdybys přidala k fotečce receptík, tak by to bylo super
tiramisu
rosnicka
| 18. 9. 2010 12:32
Ano, to vše tam dám, ale musim nejak upéct korpus, a v receptech píšou, že se taam má dám sušené mléko...
A tak jsem musela skočit do Oder, tam měli vše
a tak jdu kuchtit, tak pa pa odpoledne pošlu foto
rosničko
petrulinka
| 18. 9. 2010 11:59
když děláš zvířátkové tiramisu, tak tam dej zakysanou smetanu nebo klasickou šlehačku nebo to nemůže být?
Hezkou sobotu
anonym
| 18. 9. 2010 11:59
všem ,já vyslala kluka také do Teplic a také jsem mu řekla aby koupil žitnou mouku , zkusím ten kvásek , jé ale to vlastně musím mít isušená kvas že jo ?, Já mu musím ještě zavolat , ách jo já hlava děravá
Ahoj, krásné poledne
petrulinka
| 18. 9. 2010 11:58
Tak na tiramisu jsem zvědavá.Zdeni, já peču chleby z dvojité dávky, jelikož mám větší formy než jsou uvedeny u receptu na kváskový chléb, včera odpoledne jsem je upekla a dnes dopoledne už máme jenom jeden. Další můžu péct až v pondělí, jelikož jsem včera dobrala zbytek kvásku a dnes jsem zadělala další. Dnes jsem poprvé zkusila dýni hokaido, je moc dobrá. Udělala jsem si ji s houbama, cibulkou a s bulgurem.
ahoj děvčata,
ZHalskova
| 18. 9. 2010 11:44
tak já si dneska zadělala ten žitný kvásek, tak jsem zvědavá. Vegetarián ze mě asi sice nikdy nebude, ale rostlinná strava mi chutná moc a čím dál více.
ahooooj
rosnicka
| 18. 9. 2010 11:14
Holky, ahoooj. dlouho jsem tu nebyla, nebyl čas a havně ani nám nešel net. Dneska mám zvířátka s ovocem, tak snad mi to neudělá neplachu, chci dneska udělat zvířátkové tiramisu, už se na něj těším, jen jsem nesehnala sušené mléko a tak nevím co tam dát...smetanu do kávy? to asi ne,co? když obsahuje rostlinný tuk, chjo,tak já nevím. Zkusím ještě skočit do města...u nás ve vesnickém obchůdku sušené mléko neměli škoda, jinak se to již mohlo péct tak se mějte a až to upeču, tak sem hodím fotečku
Ahoj dělenky!
petrulinka
| 18. 9. 2010 09:33
kde všechny jste??? Asi vymýšlíte jídelníček na víkend Tak já jsem dnes snídala kváskový chléb jemně máznutý máslíčkem, k obědu mám zbytek bulguru ze včera a k tomu si asi udělám žampionovou omáčku a ke svačině a k večeři ještě nevím, to musím něco vymyslet.
Daisy
petrulinka
| 17. 9. 2010 15:10
tak krkonošské kyselo je mňamka, to miluju. Vidíš, dobrý nápad na zítřejší polévku.
petrulinko
anonym
| 17. 9. 2010 14:26
díky za odpověď a už jsem si dala přípravu do záložek ,určitě si pečení kváskového chleba vyzkouším a to nemluvím o Krkonošském ksyelu kam takový kvásek příjde Jak začít s pečením kváskového pečiva? | Vaříme zdravě
Strepi,
petrulinka
| 17. 9. 2010 13:10
tak já díky tomu, že držím dělenku Ursuly Summ, tak tam můžu kysané mléčné výrobky i s kytičkama, jelikož tam jsou brány jako neutrální. Takže když třeba mám oběd jako dnes sacharidový (kytičkový), tak si po třech hodinách dám k svačině jogurt třeba s banánem. Sice raději ty kysané výrobky nemíchám moc dohromady s žádnou skupinou, ale sacharidové (kytičkové) jídlo by mělo být po 3 hodinách dostatečně strávené, tak si ten jogurt dopřeju. Já totiž jím co 3 hodiny a nic mezitím. Daisy, kvásek si dělám sama a to podle jedněch bezva stránek, včera jsem tady dávala odkaz: www.varimezdrave.cz. Zadej si tam pečivo, najeď si na pečení chleba a tam to najdeš.
Holky
anonym
| 17. 9. 2010 12:53
můj byl na houbách, přinesl jich opravdu hodně Bude mít co čistit Já jsem po obídku , no kváskový chléb , to si Petrulinko děláš kvásek sama ? Někde jsem četla i jak na to ,a le neumím se k tomu přinutit jak jinak No a maso ? Já ho mám také ráda a to jsem do svých 22 let maso nejedla , protože mi páchlo
Petrulinko...
Strepi
| 17. 9. 2010 12:44
Já ti to tvé baštění tak závidím... Bulgur ten miluju, to si tedy dáš... Když já nějak nemohu být bez mléka, sýrů, jogurtů a bez masa také ne. Chleba ten mi nikdy nic moc neříkal, tak už jsem dva měsíce na zvířátkách. Zítra to bude poněkud náročné. Dorazí domů omladina a už byla dán a objednávka Míša řezy , pizzy a houbová omáčka... To vůbec nevím jak zmáknu Navíc mě tady včera naladila tůůůze Zdenička s houbovkou s rýží, tak ti nevím.... No uvidím ráno po noční do čeho v lednici spadnu
Ahoj, přeju
petrulinka
| 17. 9. 2010 11:44
krásné páteční poledne Tak já jsem dnes snídala kukuřičnou kaši se skořicí, kurkumou a medem. Byla mňam. Na svačinku jsem snědla 1 malou žitnou bulku a k obědu si dělám robi maso na žampionech a bulgur. Původně jsem chtěla dělat rýži, ale dostala jsem chuť na bulgur, tak si ho udělám a k tomu si dám nějakou zeleninku. Na svačinu to vidím na nějaké ovoce nebo zeleninu a k večeři už budu mít hotový kváskový chléb, tak si ho dám asi s nějakou pomazánkou. Mám doma brokolicovou a provensálskou, tak si nějakou vyberu a k tomu rajčátko. Jinak dnes už mám za sebou zumbu, bylo to fajn, hned po ránu.
hezký den , přeji
anonym
| 17. 9. 2010 10:54
Zdeni ale to já taky myslím pomalu už jen na jídlo to fakt není normální a proto jsem taky naštvaná, když se mně můj zeptá co bude k obědu , nechci na to myslet a pak už zase musím ,dnes jsem měla ke snídani krajíček slunečnicový chlebík s bio ječmenným sladem, ten je jako med, chutná spíše jako melasa , K obědu budu dělat zadělávanou kapustu s bramborem, přidám tam klobásku , pro chlapy , já bez klobásky ,ale dám si k tomu chlebík , tak mi to i chutná
Taky
ZHalskova
| 16. 9. 2010 20:57
půjdu spát, ale musím ti ještě říct, že já bych jenom žrala, ale je fakt, že člověk při dělence jí míň než normálně ale já už se nemůžu dočkat co dobroučkého si zase dám. No děs.
Díky Zdení
Strepi
| 16. 9. 2010 20:52
při přivítání. Nějak to tady ani nestačím dočítat, jak jste se tady rozjely Je to tady dneska nějaké pomatené. Jak kliknu na další novou stránku,tak se musím znova přihlašovat... děsný . Dneska se chystám brzo do hajan. tak to tady ještě projdu a pádím
Petrulinko
hampalik
| 16. 9. 2010 20:48
to video zumby je super tak se moc těším.Já jinak ještě chodím do fitka,snažím se 3x týdně a v úterý mně zase začínají po prázdninách břišní tance.
Zdenďulo...
Strepi
| 16. 9. 2010 20:45
Normálně to čtu a slintám... Houbová omáčka s rýží... ´mňam
ahoj Strepi,
ZHalskova
| 16. 9. 2010 20:43
vítám tě.
Hampalinko
Strepi
| 16. 9. 2010 20:42
Na zumbu jsem koukala nedávno na netu. Je to párádní.... Máš se máš
Petrulinko
Strepi
| 16. 9. 2010 20:39
Cuketka tam určo nebude špatná, ale já ji mám takovou spotřebu, že mi nějak stále nezbývá Anebo málo plodí...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
17. 8. 2025 09:09
14890
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
15. 8. 2025 16:35
73738
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198