Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Hezký podvečer ,
anonym
| 28. 8. 2010 18:53
ty mi děláš ale chutě Strepi , a jestli můžu - ty pomazánky jíš se zeleninou , nebo jenom tak k těm bedlám ? Já kdysi viděla Kořínkovou v telce a tam se jí už také ptaly dámy , jak jí pomazánky a ona je prý mazala třeba na plátky okurek , no jak ty je teda papáš ,samotné , nebo k něčemu ? Ten salátek yvpadá nááramně . Nemáš to v deníčku ,? asi ne viď , já už totiž jednou koukala , také 2 x to psát komu by se také chtělo Se zubem , mám nyní také problém , není to ani tři týdny co mi zubařka vytrhle zub , který jsem myslela, že je na blombu , a nyní semínka z chlebíku mi opět udělaly v puse brajgl , odlomil se mi ze stoličky kousek , ách jo a vedle je blomba, jestli to dopadne jako posledně budu bezezubá bába , ách jo
Ovšem to mi nezabránilo si dát salátek z rajčat a papriky a zase slunečnicový chlebíček
Arabian...
Strepi
| 28. 8. 2010 12:32
Díky za super receptíky, to se tady cení a velmi Co zná jedna, nemusí znát druhá. Rostlinná másla a oleje patří do kytek. Myslela jsem, že jsi měla na mysli normální máslo. Jinak výživka je pro dělenkáře poklad, hlavně pro mě když mě fakt chytne mlsota a to bývá jen velmi zřídka. Ujíždím na jejich čokoládě s rumovou náplní slazenou ovocným cukrem Ta ti je dooooobrááááááá
Ahoj všem!!!
Arabian
| 28. 8. 2010 12:09
Díky za odpověď.
No přišlo mi to divné. Ale kupovala jsem si ve zdravěnce něco jako máslo,margarin.Bylo to z palmového,***ového,olivového oleje.Tak uvidím,musím tam zajít.
A tímto jsem si vzpoměla na další recept (jak to naskakuje v hlavě) ve zdravěnce mají hrašku a hrašku pikant.Ta je lepší. Dá se tím zahuštovat.
Ten recept.
Nastrouhat mrkev,celer,petržel,drobnou cibulku,česnek.Přidat koření Čarodějka,které koupíme také tam.(nebo grilovací), zamícháme hrašku,podle potřeby vodu.Má to mít konzistenci jako hustší bramborák.Smažíme placičky.
Je to výborné.
A také PALAČINKY bez vajec.
Celozrnou mouku rozmícháme ve vodě nebo sojovém mléku,necháme stát aspoň hodinu a smažíme.
Plnit můžem čímkoliv.Třeba javorovým sirupem,rozvařeným ovocem,povařeným mákem se sladěnkou,samotnou sladěnkou.Super je to posypat suš. ***ovým mlékem a zabalit.
Já budu mít dnes kytičky a dám si mrkev s bramborama.
Tak zatím...
droždí
rosnicka
| 28. 8. 2010 12:01
Děkujííííííííí, to se mi ulevilo, protože užjsem začela péct,a vlastně kdyby mi to došlo, že i do rohlíků nebo chlaba se dává droždí, jinak by to nenakynulo, tak bych se neptala. Vak celozrný rohlajs se může u kytek, no tak paráda
Holky hubnete nějak rychle, nebo vůbec?
Já nevím, na cm, mám dole určo. kalhoty jsou mi volnější a podprdu si taky zapínám na první háček, předtím na poslední.Ale kg mám plus mínus 1 kg stejně, mysím. Ta moje váha je sice digi, ale nějak váží asi špatně.Jsem se včera vážila u sestřenky a měla jsem asi o 1, 3více než doma, tak já nevím.

Strepi, prosím prosím myslíš, že by jsi mi mohla poslat ten volnější graf?nějaký od tebe mám,ale nevím zda je to on.tak bych se chtěla kouknout na potraviny, které tam jsou, ať se pořád neptám.

JInak u nás zase pršííí, a to má být dneska na hřišti rozločení s prázdninami pro děti, a já tam učinkuji s hafíky. Budeme jim předvádět agility.
Droždí...
Strepi
| 28. 8. 2010 10:43
droždí patří podle posledního rozpysu L.K. do kytek !!
Omlouvám se Viki, nebyla to drožďová omazánka, ale drožďové knedlíčky se strouhankou...
Rosničkooo
Strepi
| 28. 8. 2010 10:33
Týbr´doooo, tak to nevím, já jsem si nikdy nepekla Tady no to byla Viki, ta v tomhle měla přehled. Tohle vůbec holka nevím I když si vzpomínám, že Viki kdysi dávala recept na drožďovou pomazánku a bylo to do zvířátek. Ty kvasnice asi budou zvířecí - když jsou vlastně živé, i když jsou dělané z brmbor... no to jsem z toho vedle Pak se na to zkusím někde mrknout. Dost možná, jestli droždí nepatří u volnějšího grafu do neutrálu. To by pak mohlo jít
No tos mi teda dala na frak... až se mi z toho z hlavy kouří MMusím si z toho jít dát kafe, normálně jsi mě dostala
kytičky
rosnicka
| 28. 8. 2010 10:19
Ahojky, no já dneska už kytičkuji, snad to přežiju ale nakoupila jsme si sojové jugurtíky a sýr, tak si to máznu na rohlajs.
Jinak jsem dneska přemýšlela o bramborách, tedy spíše o hranolkách, že bych si je udělala ze svých brambor a asi v troubě, ikdyž...když je hodím to vařícího rostlinného oleje, tak moc nemubou mastné...

a mám dostaz: kukuřičný škrob a droždí...je možné je použít v kytkách?
díky a hezký den petra
A opět zvířátka... dnes i zítra
Strepi
| 28. 8. 2010 09:45
Na snídaně a večeře - Pomazánka česneková - 1 kostka tvarohu, 1/2 zakysané smetany, 1 trojúhelníček sýry, sůl a česnek. Pomazánka tuňáková - 1 kostka tvarohu 1/2 zakysané smetany, i krabička tuňáka, troška sardelky
Oběd - Zeleninový salát - kilová směs hrachu s mrkví, povařená a vychlazená, 1 jemně pokrájený porek, sůl, pepř, citronová šťáva a troška majolky s jogurtem 1:1 a k tomu restovanou bedlu na cibulce s kmínem.
Tak a mám toho víc jak na dva dny, tak jsem spokojená
Užijte si pěknou dělitelskou sobotu...
Arabian
Strepi
| 27. 8. 2010 23:23
Vítej na dělence... Máslo, sýry ani uzené do kytek nepatří a ani nemůže !!! není to vyrobeno z rostlinek. Nenech se mást vším co čteš. Já také nedávno četla dělenkový recept v čásáku a takm stálo - do karbanátků přidáme koření, vejce a strouhanku... To by jsme pak nemusely tady s holkama dělit a baštit normálně
Strepitula
Arabian
| 27. 8. 2010 22:59
Hezký večer přeji,
už asi hodinu se probírám diskuzí.Je fajn,jak si zde radíte.Kdysi jsem DS také dodržovala.A nyní jsem zpět asi 5 dní. Nějak se v tom motám.Ale všimla jsem si toho salátu a vzpoměla jsem si,že jsem dávala místo brambor syrovou mladou cuketku. Je to super, jemné a hodně podobné.Jen druhý den již pouští vodu.

Pak bych se ráda zeptala jak je to s máslem,sýrem a uzeným v kytičkách.Dřív to bylo úplně tabu,nyní jsem na netu četla,že to lze.
Ráda bych se mezi vás zapojila.Díky za odpověď!!
Teda
Strepi
| 27. 8. 2010 16:57
já zas píšu kraviny...
Karol...
Strepi
| 27. 8. 2010 16:38
křupky, pokud myslíš ty co já, jsou v nicu arašídy a arašídy se nesmí. Druhak je to pěkné svinstvo , balkán je vyroben z mléka, patří tedy ke zvířátkům. Zda se prodáví i moučková ovocný cukr, to neotuším. a hroznový cukr nějak nepoužívám, ten m nijak neoslovil svou chutí
Radu prosím :))
KarolKK
| 27. 8. 2010 14:37
Ahoj :)
tak sem dneska našla nějaký recept s kuřecím masem a zelím.. to byla taková mnamka! opravdu se mi to povedlo! :)))
Měla bych ještě pár otázek tak doufám, že mi někdo poradíte :))
kam patří křupky? Může se to vůbec jíst? jsem zvyklá dávat si křupky s bílým jogurtem :((
pak ještě kam patří balkánský sýr? nebo ten se taky nesmí? nevím kam s ním :((
Dnes sem si koupila ovocný cukr, jak tady o něm byla řeč. Měli jen krystalový, je i moučkový? Prej je taky dobrý hroznový cukr,,
prosím radu :))))
Daisy
Strepi
| 27. 8. 2010 13:39
Také super receptík. naši také hodně dělávali doma houbový guláš. prostě klasiku a místo masa velké kusy hub. mě to nikdy moc nejelo, jak mi to vždy vklouzlo ko krku
Jiak u zubaře dobrý, jen se na mě mrknul a povídá, tady končím a přijeďte si do Prahy. Bude potřeba udělat porcelánové korunky.. Super Tenhla pan Dr, dojížděl dělat zuby našim klientům tak jsem tam byla dneska prvně. Po údržbě mého celoživotního lékaře se mi zuby nějak poslední dobou nevedou. Tak jsem udělala změnu a hup... nový lékař u nás skončil Tady poblíž u nás je také vyhlášená malá soukromá zubní klinika, ale neberou, což je docela škoda. Něco to teda stojí, ale bylo by to pár kilásků
Hezký den
anonym
| 27. 8. 2010 13:19
přeji , tohle to vypadá na velikou mńamku , když vynechám tu smetanu a vejce tak si mohu dát i chlebík - vypadá to opravdu náramně ,také vyzkouším , díky za receptíky jsi skvělá ,
já většinou mám ráda houby jako guláš , jen zpěnit cibulku, po změknutí cibulky dám hned červenou mletou papriku , stáhnu také okamžitě plamen , aby nezhořkla a dám propláchnuté houby , dokořením , co se většinou dává do guláše a nakonec rozetřený česnek , pak k tomu těstoviny , nebo chleba jak kdo chce , také velice mńamknuté
Zubař ? Bylo to v pohodě ?
Zeleninovo-houbová směs
Strepi
| 27. 8. 2010 08:19
1,5 misky čerstvých hub
2 vejce
1 kelímek zakysané smetany
1 červená paprika
1 - 2 malé cukety
1 větší cibule
2 lžičky sušeného oregana
sůl. pepř podle potřeby
1/2 kostky zeleninového bujónu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme dozlatova. Přidáme očištěné houby nakrájené na plátečky, které necháme zatáhnout. Přidáme cuketu a papriku nakrájenou na kostičky a chvilku restujeme, podlijeme vodou, přidáme bujon a dusíme doměkka. Když je cuketa i paprika měkká, přidáme rozšlehané vejce, povaříme, aby se uvařilo, a přidáme zakysanou smetanu. Nakonec zeleninovo-houbovou směs ochutíme oreganem, které v dlani ještě rozdrolíme pro uvolnění chuti.

(převzato - autor veroninika N.)

A bacha na houby....
Rosničko
Strepi
| 27. 8. 2010 07:45
myslím, že ja jsi mi tu zelenou ťapku přiblížila ještě víc, tak mi asi bude častou výstrahou. Jen si při té myšlence nesmím vždy rozchechtat jako blázen
Já dneska jak jinak zase zířátka. Mám tady ještě ty bedlíčky s maskem a kapustičku. A melouuuuuna... mňam na tohoop bych málem zapomněla Chvále této sladké zelenině... stačí mi na zahnání mlsoty
Tak berunky... a já jdu něco podělat po domečku. V deset mám dneska nástup u nového zubaře.. . holky ten má oči, to je nááádhera... nalákala jsem na ty jeho oči i dceru a je s ním spokojená. No jsem na to zvědavá., jestli bue mít i stejně božskou trpělivost Jinak je to strááášně velký chlap, tak jsem na to zvědavá, já jsem totiž strašný strašpitel
Když se do dvanácté neozvu, ustalala jsem si pod křeslem v ordinaci
Strepi, Karol
rosnicka
| 27. 8. 2010 00:40



jsi mě strašně rozesmála!! už tě úplně vidím, jak si všichni okolo dávají zákusek, a už už natahuješ ruku a najednou tě přes ní praští zelená slizká ruka od rosničky

Karol: vítej, a přeji ˇat se ti daří v dělení. Já když začela, tak jsem pořád něco nevědělqa a tak jsem jedla jen to co jsem věděla. A stále plno toho nevím, ale i tak dělím. Docela mě to baví, ale spíše jen zvířátkový den, nebo když nemusím vymýšlet takové jídlo aby to jedl i muž....


Zítra mam kytičky a nějak nevím co jíst
ráno asi sojové mléko, pak kaši z pohanky a pak nevím nejaky ten banan a broskev...
Karol...
Strepi
| 26. 8. 2010 21:08
To že jsi dnes zklamala, není vůbec nic. Když o dělence nic nevíš, je to docela změna a spouuusta nových věcí. Granko pusť k vodě a používá se pouze kakaový prášek. Ovocný cukr - fruktoza je jednoduchý ovocný cukr s vysokou sladivostí a příjemnou ovocnou chutí. Má sladivost prý asi o 30% vyšší než má obyčejný cukr. Já ho používám docela dost místo cukru i pro rodinu.
Jak jsem tady před chvilkou psala o tom jogurtu s kakaem, tak mě chytla pěkně mlsná a pěkně si tu mlsám zakysanou smetanu s ovocným cukrem a s troškou kakaa. U těch jogurtů se to má také trošku jinak než by se zdálo. Tady není až tak nutné hlídal Kj a když jogurt, tak kvalitní a tučnějí. Když má totiž jogurt nízký obsah tuku, je nastaven škroby a ty do zvířátek nesmí. Škroby takto drží ochuzené jogurty pohomadě aby to nebyla jen bílá břečka. Je dobré si na všem pročíst složení. Asi se ti to teď zdá dost perné, ale nic to není a brzo do to přijdeš. Navíc tady stále někdo je, kdo ti poradí...
Děkuju za přivítání
KarolKK
| 26. 8. 2010 20:03
Děkuju že sste mě sem vzaly, ale hned první den sem zklamala, než sem si to tu o tý přesnídávce přečetla už sem jedu trávila :(( hned první den v čudu :(
tvaroh s kakaem? to jako granko? nebo normální kakao? A co to je ovocný cukr?
Moc se v tý dělený stravě zatim teda nevyznám :((
Rosničko, Rosničko...
Strepi
| 26. 8. 2010 19:34
Tak se nebude přít kdo koho víc nakazí a ať se nám dobře hubne Na čokoládu se vykašli, je hnusná, sladká, plná cukru, má hloupou tmavou barvu, je to samý čtvereček, kdo ví co v tom všechno je...
Dej si bilý jogurtík nebo tvaroh s kakaem a s ovocným cukrem a bude ti blaženě... Já si také kvůli vám tady odepřela v práci dotíka a co se jich tam dneska sešlo... Jsem si říkala, ani tam nekoukej !!! Rosnička by tě hned flákla přes ruku !!!
Ahojky Karol a vítej tady u nás...
Strepi
| 26. 8. 2010 19:29
Ovocná přesnídávka do dělenky nepatří vůbec. obsahuje jednak cukry, které se nahrazují ovocným nebo hroznovým cukrem a také škroby. Když si dáš ovoce, bude to lepší i na hubnutí jistější... Držím palce, ať se ti dobře s náma dělí...
Přesnídávka
KarolKK
| 26. 8. 2010 16:44
Ahoj :)
dneska sem začala s dělenou stravou, a chtěla bych se zeptat zda je přesnídávka (myslim ty pro malý děti) mam je hrozně ráda a nevím zda-li je to bílkovina, sacharid nebo neutrální? poradíte mi?
:-)
rosnicka
| 25. 8. 2010 22:53
já, že jsem tě nakazila
Strepi, to ty jsi nakazila mě dělenkou, a teď už jen vymýšlím, co budu jíst a co ne...zítra bude masíčko, s hřibkama a zapečené s hermelínem, nebo to vše podusím a sýr pak prdu nahoru a dám pod pokličku ať se pěkně rozteče...
a doufám, že se brzy roztečou i mé špečky
cítím na sobě, že začínám polevovat, a začínám mít chuť na něco sladoučkého. Třeba na čokoládu Milku nebo tak něco..jaaaj, ale to není dobrééé

jinak je mi tady s vami skvěle, že muzu psat sve pocity atd..to se pak hubne lépe

tak pa a dobrou noc
Rosničko milá...
Strepi
| 25. 8. 2010 16:24
... normálně jsi mě nakazila Manžel byl zase na houbách a tak jsem zbavila všechny zavřené bedlové hlavičky. Už jsou podušené s cibulkou,kmínem a pepříkem a vedle se restuje masko. Kousek přijde k bedličkám a zbytek ke kapustě. Z číny sešlo, leč rodinka si odsouhlasila grilovaná křidýlka a tak jsem kuřecí prsíčka naložila do marinády z kysané smetany, česneku a grilovacího koření. Jsem zvědavá jaké to bude. Dneska mi to přišlo ráno v mailu o vaření. Čína bude zítra, ale to už si ji musí udělat. Zas mám zítra celý dlouhý předlouhý den, tak se sem asi dostanu až večer až dám prcka spát
mňam
rosnicka
| 25. 8. 2010 13:38
bylo to holky vynikající, nejvíce mě chiutnala ta brynza zitra budu mit asi taky zvířátka
Rosničko
Strepi
| 25. 8. 2010 12:10
myslím, že to bude suprově k jídlu...
Strepi
rosnicka
| 25. 8. 2010 11:43
Děkuji
tak jsme hodila květák, šunku a houby s vajíčkem zapéct, plus nivu a brynzu...vypadá to dobře, tak snad to bude k jídlu
Rosničko
Strepi
| 25. 8. 2010 11:34
houby jdou jak ke zvířátkům tak ke katkám. Ovšem jen v kombinaci se zeleninou. Né kytky, houby a ovoce, to už nejde
hřiby
rosnicka
| 25. 8. 2010 11:28
holky, kam patří hřiby? včera jsme našli plno bedliček a tak je chci osmažit, a některé dát ke květáku...
já bych nejraději měla jen zvířátka, to je taková mňamka!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 8. 2025 12:58
14884
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
15. 8. 2025 16:35
73738
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198