Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Deník hubnutí Kamínka! Přidáte se?

Diskuze

Nikkitka
anonym
| 16. 6. 2008 10:17
Kuřečí s Wok zeleninou
100g kuřecích prsou
250g wok zeleniny (může být i mražená)
6g olivový olej
bylinková sůl,bujon
2 lžíce sýru cottage
Na oleji osmahneme maso,osolíme,můžeme trochu podlít a přidat bujon.Dusíme doměkka a nakonec přidáme asi na 5 až 10 min zeleninu Wok,opět podusíme!Servírujeme teplé se sýrem cottage nahoře!S celozrnným pečivem, nebo těstovinami(70g)
Tento recept se dá úplně stejně udělat se sojovým masem!
To sojové maso nejprve vařím asi 30min. v bujonu,nebo s bylinkovou solí,pak ho sleji a vymačkám z něho vodu!Pak se upravuje jako jim¨né maso!Tak přeji dobrou chuť
pokračuju
anonym
| 16. 6. 2008 10:01
Ahojky, musím říct, že ty víkendy jsou fakt katastrofa. Ale na druhou stranu jsem začala cvičit, dneska ráno jsem šlapala 20 min na rotopedu a pak 10 min stepper. Ještě plánuju až se vrátím večer z práce nějaký cvíčo. Ještě uvidím. Váhu dodám večer. zatim papa
sojové maso
Nikkitka
| 16. 6. 2008 09:56
Reni mohla bych poprosit o receptík na to sojové maso co jsi poslala na fotce. Vypadá to exkluzivně, já sojové maso jedla jen jednou a bylo v kečupové omáčce a fuj. Ale to tvé vypadá úžasně.

Neděláte někdo něco z tofu? Já si u nás v asijském bistru dala tofu s rýží, bylo to v takové slizké sladkokyselé omáčce se zeleninou a příloha rýže. Bylo to výborný.
váha
Nikkitka
| 16. 6. 2008 09:54
Ahoj všem, no tak já to o víkendu pohnojila alkoholem. Byli jsme se po dlouhé době odvázat na diskotéku a tam jsem tomu tedy dala (whisky, pivo, víno). Celou neděli mi bylo blbě a tak jsem pak i odflákla pravidelný režim (místo snídaně rovnou oběd, pak bez svačny a k večeři kousek vařeného vepřového kolene s křenem). Váha ukazuje 74,1. Já se přes tu 74 také nemůžu dostat, pořád to kazím. Věřím že kdybych se o víkendu ovládala, tak už mám klidně i 72. No co, ale i tak jsem ráda. Ještě v lednu jsem vážila 78 kg.
Dobré ráno
maykee
| 16. 6. 2008 08:50
hlásim pro změnu 65, prostě se nehnu, ale díky bohu za to, poslední tejden byl ukrutnej, takže by se to spíš hejbalo nahoru... teď čekam na výsledky přijímaček, každou čtvrthodinu běham na záchod Snad to bude ok... jestli jo, tak začínam úplně novej život Od základu...
Fenykl
Kutzik
| 16. 6. 2008 08:19
Fenykl obecný se používá k uvolnění křečí hladkého svalstva, proti nadýmání a ke zvýšení činnosti střev. Působí dezinfekčně a uvolňuje hleny při zánětech horních dýchacích cest. V lidovém léčitelství se doporučuje i ke zvýšení tvorby mléka, k omývání očí při různých očních zánětech případně jako močopudný prostředek.
vážení
anonym
| 16. 6. 2008 08:11
Přeji všem hezké ráno,ikdyž venku u nás nic moc,prší a prší!! Možná proto mám malý úbytek.ale přece něco 89,5kg!!
Budu si muset opravdu zajít pro tu vlákninu a vyprázdnit nadbytek dkg
Chazzino, už jsem o tom také slyšela,tak si jdu teď najít ty stránky a pročtu si to,každá rada,zkušenost,či zážitek z hubnutí je vítána, proto mám také tento blog ráda a drží mě to!!
Ahojky,
Kutzik
| 16. 6. 2008 08:08
tak fotbal jsme včera projeli. No co se dá dělat.
Hlásím pondělní váhu stejnou jako minule 70,1 kupodivu.
Sice jsem ráda,že to neni horší, ale přijde mi, že se přes tu 70-ku snad nedustanu. No pokusim se s tim zas něco udělat.
Počasí se má pomalu lepšit, tak všem hodně sil do nového týdne.
Na zácpu nic neporadim. Mě spíš trápí nadýmání. Na to si beru Espumizan nebo fenyklový čaj.
A našla jsem tohle: Fenykl obecný (Foeniculum vulgare) byl používán už starými Římany jako výborný zeštíhlující prostředek, který pomáhal nejen ke štíhlé linii, ale také k lepší obranyschopnosti celého organismu.
To je zajímavé.
Reninko,
chazzina
| 15. 6. 2008 21:19
Doporučuji aloe vera,podívej se na www.activaloe.cz ,já si ho také koupila,všichni mi ho doporučují a to i trenéři a dietolog,takže myslím,že je to dobré.... vlákninu si také můžeš koupit,já mám psyllium.papa a hezký večer
:)
anonym
| 15. 6. 2008 20:30
Také vás všechny zdravím,
je pravda, že víkendy s rodinami jsou ,,co se týká jídla ´´katastrofou,odříkání je strašně těžké!Já to tak nějak zvládla, ale mám to dostat,tak se dvakrát necítím,čeká mě ještě dvakrát cvičení na kurzu,jelikož jsme si ho vydupaly a teď se mi tam nechce! Mám pocit, jako kdybych nabrala alespoň pět kilo zpátky!Navíc mám nějakou zácpu ,tak to asi budu řešit zítra koupí nějaké vlákniny,máte něco osvědčeného???
hEZKÝ NEDĚLNÍ VEČER
Kutzik
| 15. 6. 2008 20:19
VÁM VŠEM.
Koukám, že ty víkendy jsou fakt propadák. V práci to celkem jde, asi i pro to, že člověk nemá tolik času a tolik pokušení. Já jsem na to stejně jako vy.
Měla jsem bramboráky a masovy štrudl a zakončila jsem to čokoládou. Ne samozřejmě najednou, ale i tak toho bylo dost.
htěla jsem cvičit, ale nepřemohla jsem se, až dnes.
Tak pevně doufám, že ta váha bude aspon stejná.
No ale nevěšet hlavu!
Ta hezky zbytek neděle. A držte našim palce ať vyhrajem.
Zdravím všechny hubnoucí:)
chazzina
| 15. 6. 2008 19:11
Tak dnešek zase hrůza,byli jsme u rodičů a tam bylo zase navaříno,no děs...To jsem zvědavá ,až se zítra večer zvážím,co na mě jukne Jinak zítra se do toho zase pořádně vrhnu,ale mám pocit,že to nikdy nezvládnu,já to papání hrozně miluju,holky,já jsem z toho tak smutná,můj přítel kouká na ulici po hubených slečnách a mě to tak mrzí,já chci být taky štíhlá,ale nemůžu to zvládnout ,hrozně vám závidím,že se vám to hubnutí daří,já už nevím jak to mám dělat,aby mě to papání nelákalo
Správně, Evíku,
Godzila
| 15. 6. 2008 17:09
chválím tu tvoji poslední optimistickou větu: Jdu znovu do boje ! A tak to má být. Na svatbu nechodíš určitě denně, ba jistě ne ani týdně, tak se zas tak moc neděje! Přes týden se to zlepší, hlavně není třeba propadat panice.

Již Šimek s Grosmannem v jedné scénce říkali, že je třeba dobře se najíst, posílit se v boji proti obezitě!

Takže zdar a sílu do dalšího hubnutí!
Tak jsem
Evik212
| 15. 6. 2008 17:00
to tento víkend totálně pohnojila, na svatbě bylo pečené prasátko, tak já prasátko jsem se pěkně nacpala, sice bez chleba, ale v tom množství tuku už je to jedno. Dneska piškot se šlehačkou a jahodama. Tak zdar, jdu se picnout, nic nevydržím. To bude zítra váha na stejným bodě, aspoň doufám, že ne víc. No, ale žijeme jen jednou, ne? Tak vám přeju hezkou neděli a zítra se na vás těším. Aspoň někdo zhubne, když ne já a vám to přeju, protože nejste takový béčka jako já. No, tak jsem se tady vykecala z těch mých hříchů a ulevilo se mi. Tak a znovu do boje
Chazzino,
Godzila
| 15. 6. 2008 11:33
dík za info o tom přípravku aloe vera gel. Dosud jsem o něm neslyšela, proto mě zmátlo to slovo gel, z něhož jsem usoudila, že je to nějaký mazání. Zatím zběžně jsem koukla na tu webovou stránku k tomuto přípravku a vypadá to docela zajímavě. Ještě to náležitě prostuduju.

Jak dlouho to užíváš a jaký pozoruješ účinky ?
zjištění
maykee
| 15. 6. 2008 11:18
ahoj, chtěla jsem vám jenom říct, že sem teď objevila amarantový piškoty a je to úplně skvělá věc na zahnání chuti na sladký... člověk jich nesní moc a jsou sladký, ale ne přeslazený...
lipoxal
chazzina
| 15. 6. 2008 10:19
Ach jo,to je hrůza,vždycky na něco zapomenu ten lipoxal jsem si kdysi koupila a brala jsem ho,ale byla jsem z jeho účinku trošku rozpačitá,ale aloe je úplně něco jiného víš?
Godzilo,
chazzina
| 15. 6. 2008 10:17
a ještě přidávám stránky,kde se dozvíš o aloe víc informací www.activaloe.cz
ahojky godzilo
chazzina
| 15. 6. 2008 09:57
aloe vera gel je moc zdravá a přírodní věc,pije se po malých dávkách a přispívá k celkové detoxikaci organismu,moc dobrá věc,všichni trenéři a dietologové ji doporučují,vlákniny je v přírodních zdrojích opravdu málo,člověk jí sní asi tak jen 12gramů,ale mělo by se jíst až 50gramů!!!!Takže je to výborný způsob jak ji doplnit bez zbytečného přecpávání
Jasmínová rýže
Godzila
| 14. 6. 2008 22:29
je taky dobrá, pro zpestření ji taky občas použiju, nebo i rýži indiánskou či basmati. Když je člověk zvyklý na bílou rýži, tak mu naturalka napoprvé obvykle nechutná, ani mně tehdy moc nechutnala. Ono taky jde o druh té naturalky a o způsob přípravy.
Ten gel aloe vera - to je něco na vnější použití, k natírání na kůži ? Předpokládám, že je to něco ve stylu těch zeštíhlovacích kremů a gelů, po kterých člověk údajně zhubne až 8 cm, jak praví jedna reklama. Tomu já absolutně nevěřím, že by si člověk dal knedlo-vepřo-zelo, namazal se gelíkem a vysmátej měl o x kilo míň.
Pokud jde o tu vlákninu, tak myslím, že je lepší preferovat její přirozené zdroje tzn. zeleninu, ovoce, celozrnné pečivo a celozr. rýži než tabletky.
Jak jsem se dívala do starších příspěvků, tak ses tam Chazzino, dotazovala na Lipoxal extrem. To je opravdu zbytečné vyhazování nemalých peněz, za které si můžeš spíš nakoupit kvalitní potraviny. Je to sice z lékárny, ale není to žádné léčivo, jen doplněk stravy, což znamená, že to neublíží, ale ani nepomůže. Rozhodně ne v tom směru, jak je proklamováno - tedy hubnutí. Jde o chytáky farmaceutických firem, které na tom velmi vydělávají. Obezita je civilizační záležitost a lidi se snaží volit tu nejsnažší cestu ke zhubnutí (bohužel ale tu nejméně účinnou resp. účinek je pouze pro peněženku), tak volí tabletky místo změny životního stylu.
Ahoj holky:)
chazzina
| 14. 6. 2008 19:43
Používáte rýži natural?Já jí moc nemusím,zkoušela jsem ji,ale vůbec mi nechutnala,takže používám rýži jasmínovou a ta je mnamozní jinak máte některá zkušenosti s tím aloe?Zatím papa
Ještě k rýži
Godzila
| 14. 6. 2008 03:53
Moje nejoblíbenější je ovšem Celozrnná rýže Uncle Bens 500 g v oranžové krabičce - viz obrázek. Problém je v tom, že ji nějak poslední dobou vůbec nemůžu sehnat. Koukám i ve velkých supermarketech, všude mají jen tu dlouhozrnnou rýži taky v oranžový krabičce, ale na tuhle nemůžu kápnout.

Ta je snad nějaká předvařená, stačí ji propláchnout, dát do dvojnásobnýho množství studený vody, osolit, přikrýt pokličkou. Až se začne vařit, snížit plamen a cca 10 min. nechat vařit, až se zpravidla všechna voda vyvaří. Když se úplně nevyvaří, tak zbytek sleju, pokud po ochutnání usoudím, že už je to jak má bejt. Je nádherně sypká a je to hotovo fakt rychle. A oproti tý Lagrisce má nižší kalorickou hodnotu: 1425 kJ (Lagriska má 1738 kJ na 100 g)

Pokud jde o ty sacharidy, tak by se to s nimi večer skutečně nemělo přehánět. Já upřednostňuju večer bílkoviny. Obvykle si dám nějakou zeleninu, buď ve formě čerstvýho salátu, do kterýho přidám sýrem či vajíčko natvrdo, šunku, nebo vařenou v páře. K tomu dávám např. tofu (nejlépe uzené) nebo šmakouna (bílý plátek-nakrájím ho do zeleniny a okořením), někdy si dám plátek kuřecího masa nebo rybu nebo rostlinné maso robi. Pokud je hlad, přidám k tomu 1 ks pečiva (cca 55-60g) nebo 100 g brambor (tj. obvykle 1 střední brambora), to nemůže být na škodu. Pokud mi zbyde rezerva v kalorickém příjmu, přidám třeba ještě jogurtík nebo trochu tvarohu jako tzv. 2. večeři.
Evíku,
Godzila
| 14. 6. 2008 03:38
dík za recept, ten lilek na tento způsob taky zkusím.
Pokud jde o tu rýži naturalku, tak myslím, že papiňák je zbytečný používat. Já kupuju od Lagrisu Rýže natural 500 g (je to sáček - viz obrázek). Rýži propláchnu, dám vařit vodu (cca trojnásobek množství rýže), osolím, a když se začne vařit, vhodím rýži, stáhnu sporák, přikryju a vařím tak 20 min. Na jednu porci dávám tak 30-50g suchý rýže. Oproti tý bílý rýži to změna je, ale vyloženě bych neřekla, že je tvrdší, je spíš taková sypší, pevnější. Ono jde asi o zvyk, ale mně tahle chutná mnohem víc, než ta loupaná.
aloe
chazzina
| 13. 6. 2008 22:05
Dneska jsem si holky koupila Aloe vera gel a vlakninu tabletky a udělám si očistu organismu,at můžu začít pěkně s čistým štítem máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
večerní papání
chazzina
| 13. 6. 2008 21:59
No,to mě taky zajímá,někde se totiž píše,že sacharidy by se měli jíst i večer,viz Jste to co jíte,tam přeci večeřeli klído rýži,těstoviny atd....Ale podle trenérů by se měli sacharidy jíst nejpozději ve 2 a pak už jen bílkoviny....Tak nevím co si vybrat
Jo, mě taky chutnal
Evik212
| 13. 6. 2008 21:45
to koření, jsem si zrovna včera koupila, tak jsem to zkusila, ještě jsem to pomázla česnekem, na to rajčata na kolečka a měla jsem jen eidam, tak aspoň trošičku jsem to posypala. Zbytek jsem měla k večeři a zkusila jsem poprvé naturalku, jen mě přišlo, že se nějak blbě vaří, nebo s tím nemám zkušenosti. Napadlo mě, že ji dám příště do papiňáku, ale asi bych to neodhadla a byla by zas rozvařená.Jak ji vaříš ty? A má být trochu tvrdší, než obyčejná, když se uvaří? Ještě mi poraď, co mám jíst večer. Všude se píše, že sacharidy už ne, tak nevím. Ahoj
Evíku,
Godzila
| 13. 6. 2008 21:35
díky za uznání ! To víš, že jsem na tom rotopedu ze začátku úplně chcípala, začínala jsem s celou hodinou a pak jsem zvýšila na hodinu a půl. Jen tak koukat do zdi bych taky nemohla, mám puštěnou TV nebo video s hudbou. Teď jezdím zas jen hodinu, ale hned pak navážu tak třičtvrtě hoďky s cvičením pilates.
Taky už jsem si konečně sestavila ten můj nový posilovací stroj (byla to pěkná fuška - samej šroub, samá tyč, stavěla jsem to do 2 hod. do rána), teď si musím přečíst návod, jak se na tom správně cvičí, a vlítnu i na tohle. Tak uvidím, jak to bude vypadat a hlavně, jak to bude na mě učinkovat !
Ten lilek je moc dobrej. S čím ho zapékáš?
Já mám elektr. gril, tak ho obvykle nakrájím na kolečka, pomáznu trošku oliv. olejem a dám z obou stran koření "zelenina na grilování" od Kotányiho a ogriluju. Podávám s uzeným tofu a zel. salátem, nebo třeba i s rýží natural jako hlavní jídlo. Je to moc dobrý.
Můj dnešní oběd: obří talíř křehoučké zeleniny, udělané na páře v parním hrnci, a k tomu plátek masa ROBI ochucený kořením na mexické kotlety. Nemělo to chybu.
GI
anonym
| 13. 6. 2008 17:10
Je to tak jak říká Kutzik!Já to zkusím vysvětlit po svém:GI má udávat schopnost potravin,jak zvýšit hladinu krevního tuku!GI vychází z hodnoty glykemic. indexu glukózy,která má hodnotu 100!Takže platí,že čím je GI nižší,tím je potravina pro náš organizmus přijatelnější!
GL
Kutzik
| 13. 6. 2008 16:53
Glykemický index udává jak cukry v dané potravině ovlivňují hladinu glykémie(cukru) v krvi. Pokud je vysoký GL tak to znamená, že cukr z potravy přejde velice rychle do krve ve velkém množství a to pak zapříčiní vyloučení velkého množství inzulínu, který cukr v krvi zpracovává a přebytek ukládá do zásob. Většinou se vyloučí ještě více inzulínu než by bylo za potřebí a ten pak dělá pocit hladu.
Pokud je GL nízký, tak se do krve dostává cukr pozvolna v menších dávkách, inzulín se vylučuje pozvolna jen v takovém množství, co je zapotřebí, průběžně cukr zpracovává a pokud to odpovídá energetickému výdeji, nemá se co ukládat. Hladina cukru je vyrovnaná a pocit hladu skoro neni.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 6. 2025 19:44
14528
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
18. 6. 2025 21:52