Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

Krásný den, všem přeji
Lucisha
| 15. 5. 2008 16:48
Tak, zápočtový test jsem zvládla.. A teď se hurá učit na zítřek.. To bude horší- zkouška z klinické psychologie....

Hlavně Vám sem chci dát jeden bezvadnej a moooooc dobrej receptík, který jsem si teď udělala k jídlu!!

Dietní výborná treskaIngredience:

olej rostlinný - 1 lžička (364 kJ)
3636 kJ / 100 ml

cibule kuchyňská - 1 ks (137 kJ)
137 kJ / 100 g

česnek - 2 stroužky (45 kJ)
452 kJ / 100 g

treska obecná - pro čtyři osoby (1860 kJ)
310 kJ / 100 g

rajčata - 2 ks (155 kJ)
103 kJ / 100 g

eidam 30 % - trochu (1117 kJ)
1117 kJ / 100 gNávod:
Na
lžičce oleje osmahneme cibulku a česnek, přidáme osolenou rybičku
opečeme a podlijeme štávou, kterou si připravíme tím že roztlačíme
rajčátka na struhadle (slupku vyhodíme). Dusíme, až se šťáva téměř
vydusí a posypeme trochou netučného sýra.
Já přijídám vařené brambory, ale chutná i s chlebem.

Doba přípravy: 60min.
Porce: 4
Energetická hodnota: jedna porce 919 kJ

Jéé, ono se to zkopírovalo celé Tak to máte alespoň s obrázkem.. Fakt doporučuju- výborné a rychle hotové
rozhodnutí a pozitivní mysl
petrasan
| 15. 5. 2008 12:36
Kaylo, nestresuj se nadměrně a dej na Slunko, to není špatný nápad, protože ty pohovory vypadají v podstatě stále stejně, taky jsem jich kdysi dost absolvovala. Bolení břicha nebo průjem jsem měla prakticky před každým. Ale po letech jsem se snad naučila líp pracovat s pocitem strachu.
Strach a lenost je náš největší nepřítel.

Nejhorší je, když se člověk v hlavě sám "naprogramuje", že něco nejde, neumí, nemůže a samá negativa tohoto typu, že na to nestačí, že je slabý apod. Neexistuje, holky to co chcete a jdete za tím, tak toho dosáhnete, pokud se proto skutečně rozhodnete.

A pozor tyhle "programy" fungují i u nemocí.

Lucisho jako dobrý oblbovám taky působí jablečná vláknina a navíc čistí ledviny. To podstatný je, že tě zaplní, ale ty potřebuješ asi žvýkat. Zkusila si mj. někdy žvýkačky s ženšenem? Vše najdeš v nějaké dobré zdravé výživě. Ženšen je povzbuzovací.
Jinak teď piju ráno aloe vera, není to žádná super mňamka, ale zvyknete si. Podstatné je, že krásně čistí, tudíž se mi i líp vstává a odbourává únava. Spím tak 6-7 hodin a je mi fajn, ráno se dokonce sama budím dřív než mi zvoní budík a to je co říct, dělá to samozřejmě i to světlo.
Surino a to jíš tolik masa? Mrkněte tu jinak na biokuchařku v diskuzi vaření, jsou tam dobré recepty.
Tabulka
bobik
| 15. 5. 2008 11:55
Hibiskus tabulka paráda, jen ta bibinka tam má pořád chuděrka -67 kg.
A největší shazovač kil je pořád Domašovandička.
Dáši už jsme zdravé, tak bychom se konečně mohli vidět, co říkáš?

Všem děvčátkům co se musí učit držím pěstičky ať se překonají a všechno zvládnou .
Ahoj děvčátka
bobik
| 15. 5. 2008 11:43
Teď jsem dala hajat svoji malou berušku a valim se po dvou dnech mrknout co je tu nového.

Jak venku svítí sluníčko, tak mě to k počítači vůbec netáhne. Tak se na mě nezlobte. Jsem ale stále s vámi .

Co se týká cvičení a zdravého jídelníčku, tak jsme taky hodně polevila. Teprve teď jsme se všichni vykulírovali. Odpoledne jedeme k paní doktorce na kontrolu a snad už na nás žádný bacil nevleze.

Jediné co dodržuji je pitný režim. Ale slibuji, že se zase pustím do cvička. Nachystala jsem si tu cvičení s Haničkou, tak to dneska už asi vyzkouším. Jinak jsem si objednala nový eliptikálek. Mají mi ho dovézt do 14 dnů. Už se nemůžu dočkat. Byl poněkud dražší, ale dá se tam navolit program, jako když jedete na kole terénem a střídá se vám zátěž. No to bude žůžo .
Jinak s jídlem a sladkostmi se taky polepším. Koupila jsem si na svačinky konečně tu sirovátku, tak ji dneska vyzkouším. Ale měli jen medovou, snad mi bude chutnat.

A co vy sluníčka. Je tu dnes nějak mrtvo. Taky si užíváte venku co?
ahojky zlatička.
Lilimi
| 15. 5. 2008 09:45
takže gratuluju naším vysokoškolačkam za zatím zvladnu té stresy, nebojte všechno dopadne dobře pač vy jste holky čikovné a moc se učite takže to ani jinak dopadnout nemuže.

Jandulko jako covařime sobě na oběd nebo drahým polovičkám? třeba pro sebe mám dneska na oběd tuňaka se semetanou a ryži....mňamka... a broučkovi budu dělat gulaš...to zas budu muset odolat posledni dobou je to pro mně čím dalů těší myslím odolavat...no nic tak já povalim žehlit mám toho celou hromadu... ahojkymalinkej čtyřlístek pro štěstí pro naše vysokoškolačky a vlastně pro vás pro všechny hojky
:)
slunko
| 15. 5. 2008 07:14
Kayla: Držím ti ohromně pěsti na ten pohovor. Jestli mohu poradit, vlez na internet, do vyhledávače si dej "pohovory" nebo "příprava na pohovory" a vyjede ti spousta otázek, na které se může personalista zeptat. Já to tak udělala, ty otázky i odpovědi na ně jsem si vypsala, a tím jsem si ujasnila i sama v sobě, co říkat, co je důležité říci, co vyzdvihnout a co naopak nepřipomínat, čím zaujmout. Já se takhle na pohovor opravdu připravovala a je fakt, že mě žádná otázka nepřekvapila. Věděla jsem, jak odpovídat a co chtějí slyšet. Nakonec mě opravdu vzali z 53 lidí. Takže tuto techniku doporučuji . A držím ohromně pěsti , já byla taky vyklepaná jako ratlík, dokonce jsem měla hrozný průjem, takže vím, jak se cítíš. Good luck
Nika2411:Niky, gratuluju k zápočtům a dalším úspěchům, jsi děsná šikulka!! 3 zápočty za den je hrozný nápor na psychiku, takže obdiv patří tobě . A držím též palce u dalších zkoušek, už bych je nechtěla dělat, o zkouškovém jsem vždycky měla pocit, že mi sebralo 2 roky života těma nervama :). Úleva po nich ale vždycky stála zato
Jinak holky, já mám ze sebe teď moc velkou radost. Pravidelně běhám, Kj držím max. do 6500, někdy ani ne 5000, to třeba když po běhání nemám na jídlo ani náladu, ale jinak myslím, že dodržuju co se má. Koupila jsem si nové letní kalhoty a krásně padly, už se necítím tak oteklá. Nejtěžší je fakt překonat ty prvotní útrapy, tu přeměnu tuku na svaly a pak už to jde všechno mnohem lépe. Ale chce to neustále se hlídat že , a vytrvat vytrvat vytrvat. Ale když vidím, jak to všechny zvládáte, tak si říkám, že musím také, přeci nejsem béčko, žádná z vás není béčko . Krásný den přeju
další za mnou, dalěší přede mnou
Lucisha
| 14. 5. 2008 22:59
Ahojte fešandy! Tak mám dnešní zkoušku za 2.. A to mi prosím ještě zhoršila známku! No, však jsem si tu na ni včera dostatečně postěžovala ..
Teď se zase učím na zítřejší zápočtový test a v pátek zkouška.. a ť už je alespoň pátek odpolkoooooo- přijede miláček s telátkem Já se na ně tak těším! Bude to týden, co jsme se neviděli. Je to pro mě hrozný- byla jsem zvyklá vídat broučínka nejdéle po 3/4dnech a teď toto... Ale jen přijede na odpolko.. Půjdeme se projít, Anouš bude spokojenej a my dva taky. Moc se na ně těším, no a pak se zase budu učit..
Nevím, kdo to u psal, tuším, že Petrasan (jestli ne, tak se omlouvám) Já se z těchto zkoušek stresovat musím, protože jestli je neudělám, tak mě nepustěj k absolutoriu a musela bych jít až v září- což se mi vážně nechce. Radši už to mít co nejdřív z krku..

A hlásím, že jsem si po přečtení "drsného" ale vhodně drsného příspěvku od Petrasan řekla, že už to takhle nejde a pořádně se do toho pustím!!!!!!!!!!! Dnes jsem byla vzornáááááááá!!! A nesla jsem mamině načatou čokoládu a já si nic nevzala .. Je to sice jak nic, ale pořád lepší, než kdybych si ji vzala, že?Poslední dobou jsem to fakt flákala, jsem líná a rozežraná... Zjistlila jsem, že když mám na něco chuť, je dobré si dát orbitku a po tom mentolu mě chuť přejde! Takže hurá nakoupit zásoby žvejkaček
Jinak mi už cvíčo pěkně chybí, to jo, ale teď to nestíhám- učení je moc. Před týdnem jsme byli s broučkem na bruslích- hned bych vyrazila, ale nemáme tu žádné cyklostezky jen drncavé a rozbité silnice

No, jsem se zase trochu rozepsala.. Tak se pádím učit!
úspěšný den
nika2411
| 14. 5. 2008 22:18
Ahojky Viktorky!!! Dneska mám za sebou úspěšný den, ale povím vám, že mě stal hromadu sil. Jsem pořádně psychicky vyfluslá - dnes jsem psala 3 zápočtové písemky a všechny mám!!!!! Takže radost obrovská, jen ta prohra našich se Švédama, mně tu náladu trošičku pokazila .

Kayli neboj, pohovor dopadne dobře. Já dneska taky byla vyklepaná jak ratlík, ale nakonec vše dopadlo dobře a zvládla jsem to. Chce si jen trošičku věřit a všechno půjde líp. My na tebe budem všecky myslet, neboj. Že jo holky?

Suri: jsi šikulka, vrhla ses do toho pěkně po hlavě, tak to má být - obdivuju tě.

Petrasan: bulimie a anorexie jsou potvory......taky jsem měla jedno slabší období, takže vím......

Hibiscus: díky za tabulku.
ahojky vsem
Kayla
| 14. 5. 2008 20:14
Tak jsem ted prelouskala vsechny vase prispevky a ani nevim na co reagovat.
Gratuluji vsem k ubytkum, Surino z tebe uplne sala pozitivni energie . Jen tak dal.
A holky, co mate zkouskove, drzim pesti. Me ceka pristi tyden pohovor na novou praci, pomalu se pripravuju, ale protoze to je vazne az za tyden, snazim se nestresovat -i kdyz se vazne silene bojim, a ani nemam co na sebe.

Petrasan, zemi nemenim, jen se stehuji kousek odsud k pritelove sestre, skoro tchan s tchyni bydli hned vedle. Dnes jsem k nim sla hned po praci a to jsem se nasmala-oni totiz zitra jedou za pritelem do Nemecka a vezou mu nejake veci, tak jsme se to vse snazili narvat to auta (vcetne gauge, ktery se nevesel-tak jme tam se tchanem saskovali a snazili se to do toho auta narvat .

Takze v patek uz budu spat v mem novem bydlisti.
Jinak zitra jedem s zaky na skolni vylet do budhistickeho chramu, tak jsem zvedava. Minuly tyden jsme zase byli v Safari .

Holky ja se toho interview tak bojim!!!

Zatim ahoj. A Surino, kde je fotka s tim zavesem?Mas ji?

Zatim pa
ahoj
veronikav
| 14. 5. 2008 18:20
Petrasan děkuji za pochvalu... ale za to, že jsem ten krok udělala vděčím i vám viktorkám... je to tu velká motivace!

Holky, které máte zkouškové držím palečky . Vy to zvládnet e, jste šikovné!

Bobiku už jste zdraví???

Heladoma... jsi naše šikulka.. taková skvělá tabulka!!! Holky ta je tak motivační! Gratuluju k těm úbytkům! To je super vidět, jaké máte kila dolů... deset kilo apod... Já chci takýýýýýýý!!!
Mě to jde teda pomaličku po půlkilu a tak, ale já jsem šťastná že se to vůbec hýbe....

Za chvíli jdu s kámoškou na kolo, tak zase nějaké spálené kalorie... No miláček jde stejně k bráchovi na hokej, tak si aspoň zajezdím.
d
veronikav
| 14. 5. 2008 17:20
po dlouhatananáské době
lucipajda
| 14. 5. 2008 17:12
Ahoj holky, už skoro měsíc vám nic nepíšu, snad jste mě ještě nevyškrtly????
Váha měla bát v pátek, ale ať vidíte, že se neflákám nahlásím ji taky, i když už je pozdě. 56,5. Už jsem skoro u cíle, ajenže teď šly kila dolů spíš ze stresu než zdravoiu stravou. Dopsala jsem bakalářku a teď se učím na státnice, ode dneška za 14 dnů mě to čeká, už aby to bylo za mnou.
Měla jsem teď docela náročný období ve všech směrech, takže jsem net vůbec nestíhala, jakmile to bude za mnou, dočte co jsem zameškala.
Mooooc děkuju, že tu jste, bez vás bych to nedokázala, všichni mi teď říkají jak je to vidět, tak si to užívám
Tak zatím pa a slibuju, že se ve psaní polepším
Lucka
pohyb a zase jenom pohyb
Jannis
| 14. 5. 2008 16:51
Jídlem se váha určitě dá upravit, ale já jsem zastáncem pohybu. Má osobní zkušenost je, že co si svou pílí nevydřu, to prostě nemám, tedy v případě přebytečných kilogramů spíš mám navíc. No a tady na tom webu www.cereálie.cz jsem našla výbornou sportovní akcičku, která je v sobotu - Nestlé Fitness Wellness Maraton. Takže nevím jak vy, ale já se svěřím do rukou odborníků
dobré tipy
Jannis
| 14. 5. 2008 16:39
Ahoj holky, dobré rady na hubnutí a info o potravinách najdete i na www.cereálie.cz
Taulka
Surina
| 14. 5. 2008 15:08
Jo a díky za tabulku Hibiscus!
Jandulo je to fakt, taky už nevím co si furt vymýšlet na oběd. Nakoupila jsem si ale spoustu nových zdravých potravin a postupně zkouším. Už jsem si dělala kuskus, pohankovou polívku - ta byla boží, jáhly ty byly tež super (na trošku oleje osmahneme cibulku, přidáme nakrájené čerstvé žampiony a nakonec čerstvou nasekanou pažitku, petržel a libeček a smícháme s uvařenými jáhlami - špička), šmakouna - ten byl tež dobrý, jo a kroupy s houbama tež dobré...
Na večeři si dám hlávkový salát a vajíčko natvrdo Tak už fakt končím. Páááá
Ahojda holčiny
Surina
| 14. 5. 2008 15:04
Tak jak se všechny máte?
Já dodržuju zdravý jídelníček, je to super. Úplně se mi zlepšila pleť. Snažím se i každý den nějaký ten sport a když ne tak aspoň zahrádka. V čtyři vyrážím s kámoškou na kolo a večer jdeme s mamkou na Mišíka do Ovy.
Holky jak to máte se skladbou jídelníčku? Já mám někdy nadbytek bílkovin. Není to špatně? Asi jo co? Budu to muset nějak přehodnotit.
Petrasan, s bulimií mám taky zkušenost... moje mamka byla bulimička, ale nikdy jsem s ní o tom nemluvila. Byla jsem ještě menší a teď už je to v pohodě. Sice tak jednou za rok chytne záchvat žravosti, ale opravdu jen výjimečně. Pomohl ji asi taťka, protože ji tenkrát řekl, že jestli se nepůjde léčit tak se s ní rozvede a ona nastoupila léčbu a teď je v klidu. Ale trvalo to fakt dlouho.
No pryč od takových témat. My jsme holky šikovné a shubneme zdravě viďte!
Jo a holky studující, hodně štěstí. Já mám teď tež zkouškové jak už jsem psala a dnes jsem dokonce musela nastoupit na praxi do školy. Bylo to fajné.
Jdu na zahrádku, pere tu slunko. Tak se mějte prímově. Papa Šura
bulimie
petrasan
| 14. 5. 2008 12:32
Omlouvám se, začala s tím , když byla v Kanadě asi rok a pak teprve jako au-pair. Je to holka světoběžník. Asi 5 let prožila jako au-pair+ Kanada, kde žila u tety a strýce a momentálně zůstala v Anglii, kde začala po letech studovat a vdala se. I tak vesele to může končit, když se problému chcete zbavit.
Ta anorexie byl bohužel ten druhý případ.
Hibiscus a Veroniko,
petrasan
| 14. 5. 2008 12:27
Veroniko, tobě obdiv , jsi důsledná a to je nejdůležitější. Taky že ses rozhodla sama a začala. V každém ohledu to ti pomůže ve všem dalším, co budeš v životě chtít udělat či změnit. Nejsi prostě slaboch

Hibiscus i tobě smekám pomyslný klobouk a je fajn, že jsi napsala i o jiném fenoménu " vylétání ptáčat z hnízda" Fandím všem matkám, které nejsou fixované jen na děti a domácnost , není to jejich jediný středobod a dokážou se taky realizovat jinak a hlavně se rozvíjet a zdokonalovat, což ty určitě budeš ten typ,zvláště když ses rozhodla chodit do jazykového kurzu v tomhle věku. Nic není ztraceno co... Kdysi jsem chodila na francouzštinu s jednou , promiň za srovnání, velmi starou dámou, ale byla hrozně čupr a snažila se, nebyl to ten tristní pohled jako na regiznované a ulicí se velčící důchodce. A to jí bylo kolem 70 let. Věk prostě, jak vidno, nehraje roli.

Kaylo, držím pěsti a kam se vlastně stěhuješ, měníš defintivně zemi nebo jen město či místo? Jak ti tam vůbec je, ale jestli si pamatuju, jsi tam poměrně dlouho nebo ne???

Sonisku chtěla jsem si také vysmeknout můj obdiv jako cukrářce, mohla by ses tím živit, asi tě to i dost baví ne...

Bobíku , brzo se všichni uzdravte, přechody jsou někdy těžké.

Jandulo, hezký divadlo a máte krásný louky, jojo Jizerky, chystám se tam o víkendu na kolo. Doufám, že bude svítit stále tak úžasně slunce.

Lucisho, ze školy se nehruť, nestojí to celkem za to, v nejhorším každá zkouška se dá zopáknout i když je to pruda. Raději se vyspi, jinak ti nebude pracovat tak dobře mozek. Držím palce, ať to zvládneš a bacha na to sladký. Musíš to kočírovat, jinak víš, jak dopadneš

Holky ,jinak jsem taky chtěla lehce zmínit bulimii. Nemá to daleko do nekontrolovatelného bíléní lednice večer. Je to skutečně velmi odstrašující, mám kamarádku , která tím prošla, měla tyto stavy nekontrolovatelné žravosti a pak záchvatů hnusu vůči sobě a špatného svědomí a šla se rovnou vyzvracet. Provozovala to poměrně dlouho, začalo to ,když byla au-pair ve Francii, v rodině si toho samozřejmě všimli, protože jim vybílila vždy ledničku a z toho vyvstávaly i nepříjemné situace. Pak byla ještě v Anglii. Ve Francii, co já pamatuju, protože jsme se poznaly tam, jí celkem chápavá a tolerantní rodina poslala k psychologovi a chodila nějaký čas na terapie, jinde by se s ní asi tolik nemazali a poslali ji domů. Ale trvalo to nějaký čas i v té Anglii, než se toho zbavila úplně. Kontaktujeme se dodneška a tak vím, jak se to vyvíjelo. Věděla totiž, že naprat se pro psychickou pohodu jednoho okamžiku a pak se jít vyzvracet, je vlastně strašně jednoduché řešení. Měla tak pocit, že neztloustne a tudíž si nervy a veškerou nepohodu - stresy atd. řešila přežráním a následně zvracením. Ovšem nabourala si metabolismu a nebyla schopná normálně přijímat potravu - pravidelně v přiměřeném množství, takže pěkně kynula. Nebyla to jen tloušťka, ale i otékala. Narušila si tím , co mohla. Do toho začala kouřit a dost nekontrolovatelně pít - nárazově. Spěla k tomu stát se troskou, ale terapie jí pomohly a navíc si našla svoji pravou lásku - muže , který ji konečně stabilizoval. Dnes čeká dítě a vypadá už zase zdravě a problémy jsou snad zažehnány, ovšem nesmí si v případě stresu vzpomenout na toto "jednoduché řešení (schéma)- naprat se a vyzvracet".
Příště zase o anorexii Ale nebojte, nebudu vás jen děsit, pak doufám, že anorektičky tu žádné ani s náběhy už nejsou. Můžu jen dodat, že jsem jednu v reále zažila, ale naštěstí mi nebyla tak blízká jako kamarádka postižená bulimií.
Ale myslím, že tady spíš všechny rády jíme a musíme krotit své choutky. takže se není čeho bát
kde je kdo????
jandula76
| 14. 5. 2008 11:05
Tedy holčenky tady to nějak vázne????

Chichi, to říká ta pravá, že?

ale dnes jsem alespon dopolko doma, malej si "zatím" hraje s letadýlkem, tak mám čas tu písnout:)))

Jak se všechny máte?
Jak dietujete???

Tabulka je super Velká pochvala:)))

Vůbec nevím co budu dnes vařit, já jsem z těch co sice plánují ale pak skutek utek:))
Ale chystám se na fazole, to zase budou bomby, no jo jenže já jdu večer do divadla, tak to asi néééé:(
Dobrá bude zase kuřecí masíko, kdyby se vám chtělo písnout co dnes vaříte, budu moc ráda.))

Včera jsme večer se známými skončili v hospůdce, už se dá sedět venku, je to nádhera:))
A já si dala jen česnečku(kterou cítím ještě ted:) A pak už jsem na ně jen koukala.))

Holky zkouškovky moc moc moc držím palečky, máte můj veliký obdiv!!! A čekám na výsledky, doufám, že to bude jenom dobré:))))))))))) A když ne nevadí, přijdte se vyplakat sem:))

Domasovando, už jsi připojená? Huráááááá

Sonisku, doufám, že jsi na mě večer nečekala, já to nestihla:(

Jo a holky víte co?
Nabízí se nám koupě Peguota kombika(doufám, že to píšu dobře asi 406, nebo 306?) ale krásnej zelenej
Jooo, já jsem odborník:)), vybírám si auto podle toho , aby mi ladilo ke kabelce:)))

Tak nám držte palečky at nám ta koupě výjde

Fakt jsem se zamilovala na první pohled, je moooc moooc mooc krásnej:)))

Jo a víte co, oblékla jsem tříčtvrtáky z minulého léta a oni mi spadli jsem táák štastná, hledám haderky do divadla, a to je tedy taky záhul, ale mě nevadí , že je mi vše větší:) Já to radši budu nosit volné, než upnuté:))))) Nebo že bych si koupila nové? K tomu autu????

Zatím se mějte kočenky, ještě sem určitě nahlídnu.)))

papapa Jana
Krásné ranko
eleanorita
| 14. 5. 2008 08:03
holčinky včera jsem tu smolila takovej dlouhej příspěvek, no a ono se mi to neodeslalo .
Teď už bohužel nemám čas na Vaše příspěvky reagovat. - příště už to snad půjde.
Počítač už mám doma a je zprovozněnej, jen na ten internet se nějak nemůžu připojit , tak snad se mi to podaří dát brzo dohromady, abych už mohla reagovat jak se mi zachce. AHOJ
škola, škola, škola
Lucisha
| 14. 5. 2008 00:24
Ano, nic jiného neřeším .
Dnešní- ehm, včerejší zápočtový test jsem zvládla. Učitelka nám dala pěkně zákeřné otázky, ale já měla jen 1 špatně
Ovšem už teď mi tuhne úsměv na tváři Dnes frčím na zkoušku s psychopedie- docela síla. Učitelka je prý pěkná sviňucha- co dnes říkaly holky, které už to mají za sebou..
A navíc mám vstávat za 5h.. Chci si to ráno keště přečíst. Mě z toho klepne.. Takhle spím od začátku týdne, takže jsem celá rozházená a pořád bych jedla samé dobroty. Do toho mám své dny= super kombinace, no ne?!

Kočandy, jdu pinkat, nebo tu usnu na stole..
Papa
omlouvam se za hrubku
Kayla
| 13. 5. 2008 22:56

ze pry odbit, snad to opravdu bylo tou rychlosti.
Tak mi muj drahy v nedeli prijede. No sice sem nejede jen kvuli mne, ale hlavne kvuli autu..ale stejne

Dobrou
ahojky
Kayla
| 13. 5. 2008 22:17
Hibiscus-diky za tabulku, snad se ozvou i ostatni.
Petrasan-moc pekne jsi to napsala a nakopla taky me pekne nakopla. U men to souvisi i s tim stehovanim -dnes jsem odvezla vetsinu veci . Nove bydleni, novy zacatek. Ja i kdyz bezdetna, take planuju.

Ahh, holky, tak mam ted na ICQ svou drahou polovicku a neda se odbit...tak zatim ahoj
Ahoj holky
domasovanda
| 13. 5. 2008 22:10

hlásím
návrat ztracené dcery,už jsem tady kompl nám konečně jede,tak teď to
včechno doženu,nebojte,kdyby jste viděly jakej já měla absťák,nedalo se
to vydržet a tak jsem občas zezobla i to co jsem neměla-ach jo já jsem
,ale ostuda,že.Ale už to bude v pohodě,už mám PC a máme ho nahoře v
obyváku a kuchyň je dole,takže pohoda.Holky mějte se a zítra papapapapa

Jo jinak tabulka opět super,není co dodat,jsme šikulky
Tabulka
Hibiscus
| 13. 5. 2008 19:23
Počet

JMÉNO

Věk

Datum narození

Výška

Vých.

váha

25.IV

9.5.

2týd.rozdíl

Rozdíl od vých.váhy

1

Aklunajka

17

11.9.1990

167

54,4

54,4

53,8

-0,6

-0,6

2

Lili 6

20

2.2.1988

175

76

68

3

Lilimi

21

13.3.1987

173

98

87,3

86,6

-0,7

-11,4

4

Surina

22

15.1.1986

166

74,4

74,4

72,5

-1,9

-1,9

5

Lerky

22

4.1.1986

165

68

68

69,7

1,7

1,7

6

TCPETULA

22

10.12.1985

160

62

55

54,6

-0,4

-7,4

7

nika2411

22

24.11.1985

166

55,4

52,4

52,2

-0,2

-3,2

8

Lucisha

22

1.10.1985

173

67

63,5

63,5

0

-3,5

9

Lucipajda

23

17.1.1985

162

65

57

10

Rakkra

23

28.9.1984

158

62

61

61

0

-1

11

Slunko

25

17.5.1983

171

65

65

63,9

-1,1

-1,1

12

Blanch

25

28.2.1983

164

57

55

13

veronika v

26

20.1.1982

169

82

77,7

77,1

-0,6

-4,9

14

Kayla

27

26.12.1980

177

67

64,5

64

-0,5

-3

15

Suzi

27
Petrasan
Hibiscus
| 13. 5. 2008 19:18
To jsi popsala nádherně, jako bych se vidělaza mlada to bylo u mně podobný kolotoč.
Později, když kluci odrostli a měli 16 a 18, jsem se zase dostala do situace opačné, kdy jsem si připadala skoro zbytečná, kluci měli svoje zájmy a máma byla hlavně na to aby uvařila a vyprala - uklízet si museli sami. Hlavně jsem se bála, že v tom velkém baráku zůstanu jen s manželem sama, ten je domácí kutil, pořád je v dílně a mně by bylo moc smutno. Právě proto jsem až v 45 letech začala chodit do kurzu angličtiny a začala chodit cvičit.
Naštěstí jeden syn mi zůstal doma a doufám , že se dočkám i vnoučátek. Možná se vám bude zdát, že to tu nepatří, ale to je druhý extrém, kdy je vám pod psa, máte depku a tu řešíte jídlem...
petrasan
veronikav
| 13. 5. 2008 14:08
To jsi napsala moc hezky, opravdu....i když zatím nemám děti, tak si to taky všechno plánuji...jinak bych nestíhala. Hlavně to jídlo. Taky si ho chystám do práce předem, protože nemám čas ani možnost tady chodit na obědy... a ještě před časem jsem to dělala tak, že jsem v práci nejedla a pak večer jsem snědla lednici... v uvozovkách... hlad byl šílený.
Ale je opravdu důležité si říct dost! Udělat ten první krok. Já takhle začínala ai stokrát a s tím sladkým jsem to měla tak jako Žanetka. Taky jsem nebyla lenivá si ji koupit cestou z práce a sežrat ji celou.... a měla jsem už potom pocit, že to jinak nedokážu. Že jsem prostě na nějaký režim slabá.

Ale mě stačilo teda zajít si k tomu odborníkovi a díky paní doktorce si uvědomit co dělám špatně a jak moc je to špatné... Já jsem to věděla svým způsobem, ale sama bych to asi nedokázala. Teď jsem strašně vyrovnaná a šťastná, že kila jdou dolů.. a že je to vlastně jednoduché. Těším se na každé jídlo, které mám naplánované a nemám chuť mezi tím něco uzobávat....

Držím palečky Žanetko, ať to zvládneš!!! V práci se rozkoukáš a pak ti to půjde... a časem i na to cvičení třeba najdeš čas... aspoň chvilku....
Žanetko
petrasan
| 13. 5. 2008 12:33
promiň, ale ty jsi jak "feťák v recidivě". A takhle to bude pořád, dokud si to sama v sobě nevypořádáš a jasně se nerozhodneš jakou cestou jít. Neboj znám to, měla jsem to podobný. Celkem ti věřím, že nemáš sílu a řekla bych spíš čas na cvičení, ale ostatní jsou pusté výmluvy. Promiň budu tvrdá, ale věř, že bych ti ráda pomohla a tvé situaci asi alespoň částečně rozumím.
Vstáváš asi hodně brzo a spát někdy taky musíš, ale co by ti mohlo trochu pomoc, krom toho definitivního rozhodnutí, je vytvořit si harmonogram dne a zkusit ho dodržovat. Na minuty to pochopitelně nepůjde zejména s dětmi, ale udělej si tam "mezníky" a vsaď si mezi ně i jídlo. Pokud nemáš čas přes den někam běhat, nevím, co děláš, tak se to hůř konkretizuje, připravuj si nějaké jídlo třeba doma. Určitě to děláš pro rodinku. Osobně tak funguju, jelikož neustále vařím a tak dělám věci na více dní. Protože jíme každý trochu něco jiného, dělám taky více variant a tak se mi už nestává (zřídka), že přijdu z práce hladová a rychle do sebe natlačím cokoliv, protože tam už na mě většinou něco čeká, racionálně to promýšlím dopředu, co budeme jíst.
Pravda máš sice 2 děti, což bude více práce ráno, ale i to si chce rozvrhnout. Mám už takový "osobní" harmonogram co kdy dělat, do kolika musím udělat určitou činnost (oblékání, snídaně, hygiena), možná někomu budu připadat jako robot, ale jinak to bohužel nejde, když partner příliš nespolupracuje a chcete něco stíhat načas. Mám s tím bohaté zkušenosti, protože jsem vozila Štěpána do té soukromé školky včetně jídla a musela pak přiběhnout do práce, kde mám občas nějaké schůzky a nemůžu spoléhat, že na mě bude stále někdo čekat a omlouvat mě jen proto,že mám dítě. Pracuju navíc z větší části mezi chlapama a ty, víme, uvažují jinak i starosti okolo dětí je moc neberou , protože na to mají partnerky.
S mým partnerem se taky nedá dvakrát počítat, protože razí názor, že on živí především rodinu a tudíž ho musíme nechat v klidu, aby mohl pracovat. Nerozptyluje se ráno nějakým přemlouváním a vysvětlováním, oblékáním apod., znáte to s dětmi...
Občas se ráno připravuje i na vlastní práci, soustředí se a je prostě mimo, tudíž se starám i o něj. Připravuju snídani apod., takže když to shrnu , mám svůj harmonogram sice trochu pro robota, ale funguje a celkem stíhám, kdybych tomu nechala volný průběh, nestíhám už vůbec nic, což se mi občas bohužel stává. Ale můj problém je ještě někde jinde a to že mám obvykle rozděláno více věcí najednou. I teď, odskakuju sem, když si chci odpočinout trochu od práce a rozptýlit se a na liště mám otevřeno několik oken.
Snažila jsem si ujasnit svoje priority, což je na prvním místě samozřejmě syn, rodina a pak práce. Smířila jsem se i s tím, že už asi neudělám vědeckou kariéru, ale záleží mi na zdraví a zdravém duchu. Proto musíš myslet i na svoje tělo a duši. A dělat pro něj něco, aby ti stále dobře sloužilo a bylo v harmonii s psýchou. Nechci moralizovat, ale zastav se a popřemýšlej a třeba si to sepiš, každému vyhovuje něco jiného. A nechovej se jako bulimik, bude ti z toho jen blbě. Budeš si odporná a za chvíli se budeš nenávidět a pak hroutit. Tak to ne , ty nechceš sebezničení. V práci se stabilizuješ, když budeš vyrovnaná a nejen uhoněná, bude to znát i na tvém výkonu. Zvláště pokud pracuješ s lidmi, pamatuj na to. Teď je to stres a ten si kompenzuješ sladkým, ale je třeba ho odbourat a hodit se tzv. do klidu.
Čili rozděl si jídlo a nezapomínej taky na to, co jíš. Racionální strava je i jednoduchá celkem na přípravu, zvláště pokud nejíš maso. Cvičení si zařadíš prostě později, až se na něj budeš cítit a budeš ho chtít. Pak je taky dobrý trochu pofackovat domácnost. Rozvrhnout si nákupy, vaření, uklízení, vše co potřebuješ udělat. Vzdala jsem šůrování domova, protože právě to mi bralo spoustu času, takže večer dělám nejnutnější věci, uklízím zejména kuchyň a co je třeba v koupelně, připravím si prádlo do pračky apod. nebo ho věším. Ale jinak jsem si domluvila studentku, která k nám 1týdně přijde udělat větší úklid, protože jsem to obvykle dělávala o víkendu a řekla jsem si , že ten čas chci strávit jinak většinou s rodinou. Dělám pak jen velké a výjimečné úklidy jako okna, dveře atd. Nemusím asi rozepisovat. Ale protože každý večer něco menšího udělám, tak jen pořádek udržuju. Nejhorší je to vaření a nákupy, které bytostně nemám ráda. Ale zminimalizovala jsem to na 1za 14dní velký nákup a pak nosím jen drobné věci jako pečivo, zeleninu apod. Dost věcí si už taky objednávám na netu, což pak většinou jen skočím na poštu a je to.
Asi kacířská věc a mnohé mě budete kamenovat, ale na mateřský má člověk prostě fůru času, kdy stíhá zábavy s dětmi i domácnost. Ale já jsem zvolila tuto cestu asi problematičtější, protože být jen doma mě bytostně nenaplňovalo. Mám svoji profesi, kterou mám ráda a ještě přestože nedělám obrovskou kariéru, se v ní realizuju. Pak jsem chtěla být finančně trochu samostatná a mít na všechny ty zábavičky, co podnikáme se synem a výlety, dovolené apod. taky peníze. Navíc se snažím i šetřit, protože po partnerské krizi si říkám, co kdybychom zůstali sami, člověk musí být realista. Pak nebude tolik zaskočen. A tak jsem se tu děsivě rozepsala vlastně o jiných věcech ,ale Žanetko, myslím, že ti rozumím a tuším, v jakém stavu asi jsi, tak buď na sebe pozitivně přísná nejen tvrdá a sebezničující a učiň kroky, které tě vrátí do rovnovnáhy.
Janča
Lilimi
| 13. 5. 2008 07:55
Jani vojtišek v kytičkach no nadhera...fakt je tam pěknej takovej andilek
ahojky berušky
Zanetka
| 13. 5. 2008 06:28
hlásím váhu.... bohužel 65 kg.... a to už jsem měla před týdnem 64.... takže nějak začínám přibýrat.... co jsem začla chodit do práce, vůbec nic nestíhám, teď už by se to mohlo uklidnit.... já vůbec neměla čas si pro sebe uvařit a ak jsem jedla jen vše syrové, třeba celý den jabka, rajčata, cottage... nic teplého za celý den, žádné maso ani ryba.... z práce jsem přišla k večeru, hladová... a celý večer jsem se cpala co mi přišlo pod ruky... každý den čokoláda... celá!!! ... holky já si ji nebyla líná cestou z práce koupit a ještě k tomu bez výčitek.... já nedokážu pravidelně papkat a hubnout, když jsem v takovém kolotoči .... malá měla narozky... chystala jsem se ji udělat panenku dort, ale nebylo kdy... tak jsem jen koupila sachr z mrazíren a Terezka ji udělala na to kytičky z marcipánu... ani jsem ho nevyfotila, protože jsem si zapoměla vzít k našim foťák .... na ty Kačenčina dvouleté narozeniny ... přítel dělal teď praktické maturitní písemky... takže u nás nálada pod psa.... protivní jsme byli oba .... a já to vše řešila prostě sladkým .... snědla jsem nejeden kousek dortíku, ale hned 3 !!!! .... a ani vaše příspěvky si nemám kdy dočíst... asi se k tomu nedostanu... stihla jsem jen poslední 3 stránky.... Sonisku, jsi moc krásná a ten dortík taky....

.... já bych potřebovala holky pořádně nakopat... začínám přibýrat... hrozně moc mě to štve, ale nic s tím nedělám... už ani necvičím... protože nemám na to sílu... to není výmluva.... vše ostatní ano... sladké na stres.. ale cvičit opravdu nemám kdy a večer padám únavou a usínám ve stoje.... s tím sladkým jsem tam kde jsem byla před tím.... přežíračky denně už víc než týden... a nemůžu přestat....

jen doufám.... že te'ď už to bude klidnější.... v práci jsem se už aklimatizovala a už bych přesčasy dělat neměla... tak se mi snad podaří zase najet na normální stravu... dneska mám výjmečně volno... tak to zkusím zase nanovo najet.... snad to neskončí zase u tabulky mléčné čokolády....papa... budu se snažit se sem brzy zase dostat.... a jste šikulky, že se pořád tak hezky držíte....pááááá berušky...mějte se moc hezky

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
25. 6. 2025 08:26
14571
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka
24. 6. 2025 22:40