Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

GRATULACE
Anny
| 15. 4. 2008 20:55
Koukala jsem na datumy narozeni ,Taisha ma dnes krasne kulatiny.Preji vse nej,nej,hlavne zdravicko a at se ti v zivote,vse co si prejes splni.
Datum narozeni
Anny
| 15. 4. 2008 20:48
Ahoj devcatka.Teda ja tu vse ctu a mrzi me,ze jsem se k vam nepridala uz drive.Ale ja jsem nevedela,ze jsou tu takove pekne stranky a co teprve tak bezvadna parta. V praci jsem si pri svacince (syrovatka)take neco precetla,snazim se vse prelouskat uz od zacatku,ale je to fuska.Chci si to precist hlavne pro ty krasne rady a napady.

Ja jsem ale trumpeta ,nenahlasila jsem to datum narozeni.Tak dopiste 22.4.1972.

Jinak o tech cajckach.Jsem z Decina a tak tu mame pana ing.Valdemara Gresika a jeho bajecne smesi caju primo u nosu.Dokonce moje sestrenice dela u nej ve vyrobne vedouci provozu a kamarad rozvazi.Ma tu dve prodejny,holky to je vune,kdyz tam vlezete.Mraky vazenych cajiku.To opravdu nevite kterej si vybrat a hlavne ty ovocny smesi nadherne vonej.Na jeho stranky take juknu.

Mam sve dny a tak me strasne honi mlsna,ale zatim odolavam.Slupla jsem jen par susenych brusinek a od soboty opravdu zadna oplatka ani nic podobneho a to je u me docela rekord.Ja uz jsem nekolikrat dietky drzela,i jsem shodila,ale opet po nejake dobe pribrala.Mate pravdu,ze si clovek musi uplne prekopat jidelnicek a styl zivota.Tak to tedy s vasi pomoci zkusim a rada .

Uz se tesim az vam nahlasim vahu a prispeju tak k te hromade tuku (prasatku),ktere jste tak pracne shodili.
Ja si jdu jeste na chvili sednout na rotoped,tak zatim papa.Mozna se jeste pripojim.
P.S.Snad mezi vas brzo zapadnu.Jste vsechny strasne fajn.
cvičení
Hibiscus
| 15. 4. 2008 19:08
Včera jsem byla na pravidelném cvičení kalanetiky, ale je to spíše posilování, jenže nastoupila jiná cvičitelka takový žabec, já ji měla původně za jednu z dětských cvičenek aerobiku, které cvičí před námi. Ta měla 40 kg i s postelí ! Říkala ať jsme tolerantní, že je to její 3 hodina. A měli jste vidět jak nám dala do těla, já si myslela, že už mám nějakou kondička a jsem vyřízena ještě teď. Jen cviky na zadek - takovou sestavičku, kterou opakovala 3x - když jsem spočetla tak vyšlo 150x !! Nevím, kde se v ní brala ta energie. Uvidím jestli s námi bude cvičit natrvalo, přesto všechno se mi to líbilo.
neúplná tabulka !!!!!
Hibiscus
| 15. 4. 2008 18:45
Ahoj holky nejdříve posílám ještě jednou tabulku a prosím o doplnění údajů, nebo nahlášení, zda se budete vážit až příště, nebo některé už to vzdaly?

Počet

JMÉNO

Věk

Datum narození

Výška

Vých.

váha

28.III

11.IV

2týd.rozdíl

Rozdíl od vých.váhy

1

Lili 6

20

2.2.1988

175

76

69,1

68

1,1

8

2

Lilimi

21

13.3.1987

173

98

89,6

87,3

2,3

10,7

3

Surina

22

15.1.1986

166

68

nahlásí později

4

TCPETULA

22

10.12.1985

160

62

56

55

1

7

5

nika2411

22

24.11.1985

166

55,4

54,1

52

2,1

3,4

6

Lucisha

22

1.10.1985

173

67

64

64

0

3

7

Lucipajda

23

17.1.1985

162

65

59,5

58,5

1

6,5

8

Rakkra

23

28.9.1984

158

62

62

60,5

1,5

1,5

9

kristufek

24

30.1.1984

163

64,3

63,1

63,1

0

1,2

10

Blanch

25

28.2.1983

164

57

55

54,7

0,3

2,3

11

veronika v

26

20.1.1982

169

82

79,4

ozvi se !

12

Kayla

27

26.12.1980

177

67

65

65

0

2

13

Suzi

27

1.8.1980

164

69

66,9

66,7

0,2

2,3

14

Rendulina

28

20.12.1979

172

132,5

130,9

130,9

0

1,6

15

Bobík

29

10.12.1978

180

72

65

64
jéééé
domasovanda
| 15. 4. 2008 18:45
To se mi to nějak roztáhlo
Jandule,Bobíku a Lili6
domasovanda
| 15. 4. 2008 18:44
Jandulko:na auto klidně dojedu,myslím že za poslední 3 týdny strávené u našeho auta,mám rekvalifikační kurz na autoopravářku,jen musíš ještě týden počkat,tento víkend je v kurzu naše fáro

,a další už doufám vyjedeme

...

Bobíku:to jídlo v mejlu nebylo schválně a kdepak žádné scestí v podoběnebude,já Ti teda pošlu nějaké hezčí ....

LILI6:

vidíš to mě nenapadlo ,že třeba jím za někoho jiného,tak teď už v tom mám jasno a vůbec se nezlobím ,ale dneska se držím vzorně a papám jen a na čínu ze sojového masa.

holky:dneska se loučím jdu takhlea sebetakhle chichichichi to s emám,žééééééééé.A pak Tak
Reakce
bobik
| 15. 4. 2008 16:57
Jsem moc ráda, že jsou tu reakce na článek , co jsem sem vložila . Díky Slunko i Petrsan za vaše zkušenosti.

Myslím si , že je dobré , když na něco takhle narazíme, při toulání se po internetu a tady to všechny rozebereme .

Jak píšou děvčata, člověk by si z toho všeho měl vybrat to co mu a jeho tělu připadá přínosné a příjemné. Zkrátka naslouchat svému tělu a ono si samo řekne , co mu dělá dobře. A určitě věřím tomu, že když člověk odlehčí stravu zeleninou a ovocem a třeba doplňuje bílkoviny jen v bílém mase - kuřata, krůta, ryby, tak se cítí lehčí a tělu tím odlehčuje .

Ty čajíky taky vyzkouším. Miluji čaje a teď co cvičím a změnila jsem jsem jídelníček vlastně ani nic jiného nepiji. Jen neslazené čaje a vodu. Tak si k tomu pořídím nějakou literaturu, ať to má ještě větší přínos než teď.

Jinak bych potřebovala poradit něco na tu moji hroznou rýmu. Už čtvrtý den mi teče z očí a nosu a pořád to nechce přestat. Kapu si Nasivin a Sterimax, ale vubec to nezabira. V noci nemůžu spát, protože neumím dýchat pusou a přes den jsem jako mátoha.
Ještě jsem si říkala, že si zkusím udělat odvar z heřmánku a inhalovat, ale jinak už fakt nevím co s tím.
Mám zde omezené možnosti, tak jestli byste měli nějakou babskou radu, tak vám budu vděčná.
petrasan
SONISEK
| 15. 4. 2008 15:54
Uf,to je vyčerpávající odpověď.Mooooocinky za to díky.Já jen,že čajíky můžu,tak jsem chtěla něco co by mi bylo k prospěchu.Určitě na ty stránky kouknu,ty co jsem dávala slunko,jsou také velice zajímavé a je tam právě o těch bylinkách a čajích.Ještě jednou díky za Tvůj čas.pa
pu-erh
petrasan
| 15. 4. 2008 15:49
A když se bavíme o hubnutí, neměla bych zapomenout na pu-erh, napomáhá tomu totiž, ale osobně ho zas tak často nepiju, je totiž dost specifický.
Sonisek
petrasan
| 15. 4. 2008 15:42
Sonisku, aloe je např. na pročištění-detoxikaci, úpravu trávení (nadýmání, zácpy apod.), je protizánětlivá a má i analgetické účinky. Doma jich pár pěstuju, je to zcela nenáročná rostlinka, teď jsem už jednu velikou i vystrčila ven, dokonce mi už i vícekrát kvetla. Skvělá je také k hojení ran- při říznutí, škrábnutí a na oděrky i puchýře- si ji aplikuju jednoduše tak, že odříznu list (uvnitř je takový gel) a potírám si ránu tím gelem(šťávou, která z dužiny teče), jeden list je na více použití a výborně se ty rány hojí. Můžete si ho "mazat" i na obličej, pleť bude krásně hladká a vláčná. Jinak se dá koupit i na biosfeře www.biosfera.cz a v bioobchodě www.bioobchod.cz, tam nabízí nápoje i různé gely, zubní pasty. Na jaře je zrovna fajn pít šťávu. Pak taky vyrábí www.barnys.cz Neustále se mi množí a já je rozdávám, pokud byste byl někdo z Phy a toužil po aloe, ráda vám ji dám. Když ji chcete používat , je dobré jich mít doma více.
Co se týče čajů - tak piju např. nať pampelišky, čaj s ženšenem či zázovorový čaj - stačí udělat odvar z kořene, to když jste nemocné (virozy apod.)- nakrájíte na plátky a přelijete horkou vodou, pak nechte alespoň 15-20 min louhovat a přidejte třeba med, protože to má grády. Mrknu se ti ještě na další rostlinky, protože je toho moc, aktuálně jsem se snažila užívat takové, které mi léčily určitý problém, ale mám doma bohatou literaturu, takže můžeme se na to podívat. Kopřiva je jinak pašák, pampeliška má v sobě látky, které čistí a zbavují vás "toxického" odpadu v těle. Když si je zrovna nemůžete nasbírat, protože bydlíme většinou asi ve městě, tak nakupuju u Grešíka www.gresik.cz. Mrkni na jeho stránky, protože tam má jednotlivé skupiny a k tomu směsi, je tam napsané i složení. Pokud jseš v rekonvalescenci není od věci si ještě udělat zázvor a jíst umeboshi. Psala si , že máš problémy s tlakem, tak se nejdřív u Grešíka podívej na jeho směsi, jestli tam něco najdeš, to jsem totiž nikdy neřešila. Jinak dalším východiskem je ještě homeopatie, ale na to mám příručku a snažím se v ní hledat vhodné preparáty. Tak napiš, co tě trápí a uvidíme, co se dá dělat.
Chtěla jsem vám všem ještě doporučit, ať si zkusíte teď na jaře, dokud jsou malé, nasbírat listy pampelišky a udělat si s nich salát. Je to v podstatě taková rukola. Smíchejte si to i se zeleným salátem, pokud vám na začátek bude vadit ta hořkost. Mějte se a zítra můžem pokračovat, ještě musím taky pracovat.
Ahoj holky
Surina
| 15. 4. 2008 15:29
Pěkná diskuze se tady rozjela. Já to rozhodně neodsuzuji, ale na druhou stranu taky potřebuji maso, jako mnohé z vás . A tak zůstanu u normální, pokud možno ZDRAVÉ stravy . Petrasan díky za tvoje příspěvky, je vidět, že toho víš opravdu o zdravé stravě a výživě obecně opravdu hodně.
Sonisku, já jsem tež dost citlivka, ale v posledních dvou letech se to fakt snažím nedávat najevo na veřejnosti a radši se vybrečím doma . Měla jsem totiž jedno období, kdy jsem brečela pořád, kvůli každé kravině a jeden kluk mě za to dost setřel... No, ale pomohlo mi to. Teď už moc nebrečím, sem tam u nějakého romantického filmu. Ale jak říkáš, taky se někdy naskytne situace, kdy nevím proč a slyzy mi vhrknou do očí.
Blanch, taky mám teď pěkně blbé období. Pořád bych spala, nic se mi nechce a hlavně to učení jak říkáš. A přitom musím!!! Zkoušela jsem půst a očistný den proti té jarní únavě, ale vypadá to, že mi to nepomohlo. Včera jsem zase prospala celé odpoledne. Dnes jsem vstávala ve dvě!!! Opravdu nevím co s tím. Snad se to brzy srovná.
Jo a Niko, taky jsem tě chtěla pochválit, jak vám to s přítelem moc sluší... Kde se na takové chodí? Poraď. Tež by se mi nějaký takový hodil
Tak se mějte holčiny krásně. Já jedu na kole do města, spojím příjemné s užitečným... Večer tu budu. Musím konečně pohnout s tou prací!!! Zdraví vás lenochod
Holčinky
eleanorita
| 15. 4. 2008 13:50
ahoj, jsem tu zase jenom na skok, ale musím se Vám pochlubit. Dnes ráno jsem jen tak skočila na váhu a ona mi ukázala už 54,6 Kg. Sice za tou desetinou čárkou je docela velký číslo, ale i tak mě to hrozně moc potěšilo, že tam je ta 54.
Pádim zase pracovat. Ale čtu Vás všechny průběžně a myslím na Vás
Pa Peťula
Blanch
SONISEK
| 15. 4. 2008 13:48
Tak to já znám a myslím,že každá z nás s tou depkou.Mám většinou ty samé příznaky co Ty.Zrovna dneska co se mi u doktorky nestalo,vůbec si to neumím vysvětlit.Když jsem tam vešla,tak první co se mi zeptala jestli se mi náhodou nechce brečet,že mám nějak skleněné oči.Řekla jsem jí,že ne a vzápětí mi vyhrkly slzičky do očí.Ptala se jestli nemám doma nějaký stres nebo něco a já,že ne.Fakt vůbec nevím proč se mi to stalo.Jsem hrozná citlivka,i málo mě rozbrečí,ale dneska si to neumím vůbec vysvětlit.Jinak nevím,co Ti na to poradit,u mě to většinou nějak odezní samo.Tak ať je Ti lépe a z hříšků si nic nedělej.Je to teď snad u každé z nás,prostě to asi tělo potřebuje,tak proč se tomu bránit,když to není pořád.Zase se to určitě srovná.papa
kontrola
SONISEK
| 15. 4. 2008 13:37
Tak jsem dneska byla u lékaře na kontrole a když pominu 2h čekání,tak v krčku je to už dobré,ale řekla jsem jí,že se pořád cítím unavená a trošku motolici,nechala jsem si změřit tlak 105/70,což je prý dobrý,ale já si myslím,že o proti jindy na mě nižší,proto možná ta motolice.Tak mě ještě poslala na krev a ve čtvrtek pro výsledky,pokud vše bude v pořádku i já se dobře cítit,tak od pondělka makat.

Jandulinko:
Chodíš sem většinou jednou denně,nebo spíše v noci,ale ty Tvý příspěvky opravdu stojí vždy za to.Dokážeš nás hooodně pobavit a za to Ti patří velký dík.Třeba s tím autíček,to máš teda smůlu,ale dokážeš to vždy řešit s úsměvem a to je na Tobě úžasné.Je vidět,že se doma i jende opravdu nenudíš.Tak velkou pusinku Tvému andílkovi

a Tobě hodně úspěšných kilometrů

páááááááááááá
Slunko
Merci
| 15. 4. 2008 13:23
Ten tvůj odkaz je skvělý, Hlavně jsou tam recepty na jídla ze zeleninky což mi teď rapidně schází. Zdá se mi, že vařím vše stále jenom dokola a už na nic nemám chuť. No a to by byl začátek konce.
Ještě ho musím lépe prozkoumat, ale v každém případě putoval do oblíbených.
Ahojky holky
Blanch
| 15. 4. 2008 13:12
Nebyla jsem čtyři dny na počítači a nemůžu se Vašimi příspěvky prokousat ! Ale jak bude chvilka, tak to dočtu! Jinak jsem o víkendu docela hřešila, nesnědla jsem toho moc, ale za to hodně nezdravých věcí , ale od včerejška to zase jde! Akorát mám asi jarní depresi , nic se mi nechce, nic mě nebaví a ani cvičit se mi nechce , ale musím to nějak překonat , nemáte na to nějaký recept? Ještě se mám učit a to se mi už vůbec nechce a jsem pořád utahaná! Zkusím asi nějaké ovoce ! A jak Vám to jde? Tady je jinak docela hezky al celkem zima!
petrasan
slunko
| 15. 4. 2008 12:49
Tak koukám, že původ naší cesty k vitariánství byl totožný. Já měla jako prvopočátek rozhodnutí čistit se v době, kdy mě trochu trápila zácpa, bádala jsem po informacích a na stránkách Zdravín na dlani http://sk2.goo.cz/ jsem objevila knihy Dr. Walkera (jsou tam ke stažení v sekci "Knihy ke stažení" vlevo nahoře), které jsou hodně přesvědčivé, a hlavně mě naučily, jak tělo vlastně funguje, jsou tam popsány orgány, jejich funkce a velký důraz je kladen na střeva. Teď už vím, že všechny jeho rady nemůžu 100% dodržet, ale jeho přínos pro mě byl ohromný, změnil mi vlastně život, protože i ted po letech po svém vitariánském období se pořád držím mnoha zásad, a vím, že fungují.
petrasan - slunko
SONISEK
| 15. 4. 2008 12:42
Díky za Vaše skvělé vyjádření ke článku od Bobika.Myslím,že tato Vaše zkušenost,je pro nás velkým přínosem.
Petrasan: Chtěla jsem Tě poprosit jestli by jsi mi mohla napsat něco více o čajích,které piješ a hlavně na co jsou dobré.Já piju většinou jen zelený a kopřivu,ale právě proto ,že o jiných nevím na co jsou dobré.Nebo nějaký odkaz,kde si o čajích bubu moci přečíst více.Dále mě hlavně zajímá aloe vera.Hodně jsem o tom slyšela,ale opět neznalost kde se to koupí a co s tím.
Předem moooc děkuji
krevní skupiny
petrasan
| 15. 4. 2008 11:08
Chtěla jsem jen dodat, že neexistuje univerzální jídelníček pro každého na hubnutí. Dívala jsem se tu na článek k sestavení jídelníčku. Věřím, že důležitou roli můžou hrát i krevní skupiny, pořídila jsem si domů kuchařku zaměřenou na naše krevní skupiny, kde se občas inspiruju, je tam i tabulka s doporučenými potravinami pro vás a vyloženě negativními, kterým byste se měly vyhýbat. Makrobiotika je zase hodně o japonské kuchyni. Ale mnoho surovin už najdete v obchodech se zdravou výživou či na netu. Asi všechny znáte Sunfood, bioobchod, biosferu a Country life. Luštěniny se výtečné, ale někomu naopak dělají zle, špatně je tráví.
Chtěla jsem také dodat, že vitariánství stejně jako vegetariánství a veganství je životní filozofie a cesta nikoliv jen stravování.
vitariánství, veganství, vegetariánství
petrasan
| 15. 4. 2008 10:55
Slunko, tímto názorem jsi mi padla přímo do noty. Bylo období, kdy jsem se snažila být nejčistším veganem , jak to jen šlo. Ovšem zjistila jsem, že to pro mě není zcela ideální a nějaké bílkoviny rovněž potřebuju, jsem krevní sk. A , tudíž maso ani tak přirozeně od sebe nemusím a vždycky jsem to tak cítila - už od dětství, teď si nevymýšlím, různě jsem na sobě experimentovala. Chtěla jsem samozřejmě i zhubnout a zbavit se i dalších potíží. Trápil mě např. ekzem, záněty moč. měchýře a ledviny a tak jsem se také začala více zajímat o bylinky. Na vše se musí postupně přecházet a tak ani vitariánem se člověk nemůže stát den ze dne. Stejné je to s hladovkami a půsty. Vím, že držet 30 půst je možné, znám i konkrétní případy, mám kamarádku, která vydrží celkem v pohodě týdenní půst a dělá si vlastní hydrocolonterapii. Je vyrovnaná, má dokonalou pleť a myslím, že se cítí skvěle, ovšem jí maso, ale prakticky jen takové, které si sama vychová a zabijí ho , jak říká s láskou.
Pokud vás , viktorky, zajímají hladovky, očista organismu, urinoterapie atd. , existuje i dost literatury. Osobně jsem četla Malachova (léčitel), ale jsou i další možnosti. S hubnutím čištění střev a dalších orgánů jistě souvisí, to je bez debat. Jsem velkým zastáncem lymfomasáží, které mohou výtečně detoxikovat tělo a tím vás zbavit různých problémů. Na půsty se člověk musí dobře připravit a to i psychicky, vůbec se musí "usmířit" se svým tělem a říct si, že chce změnu a že je na ni také připraven, jinak žádné veganství ani vitariánství nemá smysl a bylo by to jen jeho týrání.
Vitariánská strava je jistě v mnohém báječná, leccos jsem zkusila, semínka vám neuškodí, ráno je dobré místo pečiva jíst musli, obilné kaše apod. a než mlíko tak raději zakysané mléčné výrobky. Osobně piju taky hodně různé čaje - zelené, pampeliškový, kopřivu, ženšen a zázvor. Bylin existuje spousty, nesmím zapomenout ani na aloe vera, což je báječná rostlina na užití vně i zevnitř. Když chcete jíst maso a někdo ho skutečně prostě potřebuje, protože člověk nebyl asi nikdy čistý vegetarián, tak si určitě zakažte uzeniny a jezte jen čistou "tkáň". Snažím se hodně si shánět různé maso mimo supermarket na vesnici, kam jezdíme a máme takovou síť s kamarádkami. Maso nemusíte mít každý den, ale když už si ho dáte, tak ať je "kvalitní" z dobrého zdroje. Proto radši kupuju dražší bio a selská kuřata a kupuju králíky na vsi, kde máme chalupu. Stejně to dělám i s vajíčky. Prostě spoustu věcí¨se dá koupit mimo supermarkety či běžné obchody , je to třeba o něco dražší, ale zase nejíme na kvantitu ale kvalitu a toho bychom se měly držet i při hubnutí.
Podstata vitariánství se mi líbí a v mnohém souhlasím, ale určitě to není pro každého. Seminka jsou skvělá v každém ohledu, obilniny. Zkuste na začátek vyloučit veškeré polotovary, uzeniny, mléčné výrobky s přídavky škrobu, želatiny, cukru apod. a uvidíte, že i to vám pomůže k hubnutí. Navíc se budete cítit lehčí a méně unavené.
Krom toho jsem chtěla upozornit na makrobiotiku, kde je "dovoleno" i maso a tento způsob stravování může i léčit. Existují rovněž knihy.
Souhlasím, že není možné do toho skočit hned a druhý den být vitariánem, vše vyžaduje přípravu a jak jsem mnohokrát psala, je to zejména změna životního stylu. Když budete sledovat více co jíte a zaměříte se na kvalitu, strávíte tím také více času, s tím počítejte. Ale odměnou vám bude to, že se vám většinou zrychlí metabolismus, vyčistíte se a budete se cítit líp, nebudete třeba potřebovat tolik spát, což se mi opravdu povedlo.
ahoj viktorky
Zanetka
| 15. 4. 2008 07:16
tak včera jsem konečně měla vzorný den... jen večer jsem měla mlsnou, ale tu jsem překonala vodičkou a pár, opravdu jen pár semínek dýně a 4 mandle...
Jani... tak jsem zas nasmála z tvého příspěvku, jak ty dokážeš brát všechno optimisticky a s nadhledem.
petrasan... vůbec nenudíš, náhodou tvé příspěvky jsou skvělé... já tě obdivuji... že se tím vším zabýváš a jsem moc ráda, že nám tu píšeš své názory a zkušenosti..
...mě teda to vitariánstvé nic neříkalo... ale po přečtení článku od bobíka jsem si říkala, přesně to co tam nakonec psali, že těm lidem určitě chybí bílkoviny... no myslím, že by se nemělo zacházet na jednosměrnou cestu... myslím v jídle... nic se nemá přehánět... to je zase můj názor... i když neodborný, laický.

o ořechách jsem jednou četla, že bychom je měli papkat a klidně můžeme každý den... samozřejmě nepražené, nesolené... dodávají spostu zdravých mastných kyselin a proto je můžeme mít v jídelníčku každý den, bez ohledu na to, zda to budou kešu, vlašáky, lískáče, arašídy nabo mandle...ale taky vše s mírou...asi jen 20g ořechů... ikdyž jsou kalorické

já tady mám v misce smíchané slunečnicové semínka, dýňové semínka, mandle a lískáče... a občas si zobnu nebo dám do nějakého salátku...

přeji hezký den viktorky....pááááá
Vitariánství
slunko
| 15. 4. 2008 06:30
Zdravím Viktorky . Chci jen napsat pár řádek k Vitariánství, o kterém psala Bobik - poznala jsem několik vitariánu (i když jen na internetu), ale znala jsem je docela dlouho na to, abych mohla napsat, že tito lidé tím, že změnili totálně svůj životní styl, změnili mnoho ve svém životě. Potrava jakkoli upravovaná je pro tělo větší zátěží než čistá neupravovaná strava v původním stavu. Tělo funguje tak, jak má, není zahleněné, nemá problém s trávením masa a jiných "těžkých" potravin, vyprazdňování funguje skvěle. Vitariáni vedle přísně organické stravy dodržují také půsty, a to nejen jednodenní, ale až 40 denní. Čistí si pravidelně střeva i celý organismus. Původcem tohoto všeho je Dr. Norman Walker, který se touto cestou dožil 116 let. Samozřejmě k tomuto vede strašně dlouhá cesta.

Před pár lety jsem měla silnou potřebu se čistit a došla až téměř k vitariánství. Prošla jsem collonhydroterapií (průplach střev), dala si 3denní půst, nejedla maso, mléčné výrobky, uzeniny, no prostě mnoho zeleniny, ovoce, oříšků, obiloviny apod.. Musím však říci, že jsem si tímto obdobím hodně rozhodila metabolismus, po půstu mi hrozně dlouho trvalo než jsem zase normálně přicházela na chutě a pravidelně jedla, měla jsem hroznou žravou a pořád, prostě na půsty mé tělo nebylo stavěné a nehezky na to zareagovalo.

Tím vším chci pouze říci, že k vitariánství je třeba přípravu a dlouhý postupný přechod, ne z ničeho nic. Samozřejmě pár dní o ovoci a zelenině jsou tělu prospěšné, ale já tím, že jsem omezila bílkoviny, tak jsem se ochudila i o spoustu vitamínů a minerálů, takže se mi kazily zuby, padaly vlasy atd., prostě vše je třeba dělat rozumně a je třeba udržovat hladinu všeho, co tělo má mít. Vegetariáni si mohou vápník a hořčík a jiné vitamíny doplňovat např. z mořských řas, syrovátky, ořechů atd.. Já jsem však krevní skupina 0, tedy prapůvodní skupina, kdy byli lidé schopní pouze lovit a živili se hodně masem a já bílkoviny potřebuji a dokáži je dobře zpracovat, jejich nedostatek byl hned znát.

Omlouvám se, pokud někoho nudím, měla jsme potřebu říci svůj názor a hlavně zkušenost...
Jandulka
bobik
| 15. 4. 2008 03:55
Teda děvče tebe já bych chtěla mít doma. To bych se úplaně zapomněla mračit a ten tvůj maličkej je skoro jako to sluníčko. Jen mnohem roztomilejší.
To jsem se zas u toho tvého článku nasmála

Jinak vám tu dnes Viktorky přidám další námět na diskusi.
Je to o "vitariánství". Možná jste už o tom něco slyšeli. Já tedy ne a narazila jsem na zajímavý článek. Tak tady máte úryvky:

Hubnu - jím totiž jako vitarián!
Nevěříte, že jedinec konzumující pouze stravu, která se skládá z ovoce, zeleniny, obilných zrn, semen, ořechů, sušených plodů, za studena lisovaných olejů, kultivovaných i volně rostoucích bylin, mořských a sladkovodních řas, může při takovém jídelníčku vůbec držet pohromadě? Věřte nebo ne, vitariánů sice není mnoho, ale žijí, pracují, rozmnožují se, jsou štíhlí a prý i zdraví. Alespoň to o sobě tvrdí. Mnozí z nich se údajně po přechodu na syrovou rostlinnou stravu zbavili nejen nadbytečného tuku, ale také některých svých zdravotních neduhů.Vitariánství má dle mnoha odborníků i své stinné stránky. Nicméně pokud budete praktikovat tento výživový styl v rámci redukce hmotnosti a detoxikace (ke které se vitariánství přímo nabízí) dejme tomu 14 dní, pěkně si pročistíte organismus a budete se těšit ze ztrát vašich tukových rezerv. Nesmíte ovšem zapomenout na dostatek pohybu a také na to, že se nesmíte ihned po skončení kúry vrhnout na mísu vdolků. Snažte se z jídelníčku vitariánů vytěžit to nejlepší a včleňte to do svých stravovacích zvyklostí.Mixujte si kaše ze semínek a ořechů (např. slunečnicové semínko+banán+voda), ovocné i zeleninové koktejly, připravujte nejrůznější saláty (nezapomeňte přidávat olej), vyzkoušejte klíčená semínka a obilí. Výborná je i klíčená čočka a běžně prodávané (již naklíčené) fazole mungo. Svačinky obstará i sušené ovoce a oříšky. Výborná je též například i známá studená polévka Gaspacho. Místo pečiva poslouží třeba výtečné sušené lněné krekry. Ty lze přikusovat třeba k pikantní pomazánce ze slunečnicových semen (slunečnicový humous). Mnoho nápadů a receptů naleznete např. na www.vitarian.cz a www.lifefood.eu (prodejce a výrobce »živých potravin«) Rozhodně však neuděláte chybu, pokud budete v průběhu diety konzumovat nějaký potravinový doplněk s obsahem omega-3 nenasycených mastných kyselin, vitaminů skupiny B (především B12), železa, vápníku, jódu a zinku. Tyto živiny mohou, ještě kromě bílkovin, zapřísáhlým vitariánům chybět.

Tak tolik k tomuto chytrému článečku.

Tak posuďte sami jestli to má něco do sebe a nebo je to hloupost.
slunicko
Kayla
| 15. 4. 2008 00:15
Moc jsem se nasmala!!! Cekala jsem jine slunce:)

Dobrou noc.
AHOJTE:))))))))))))))))))
jandula76
| 14. 4. 2008 23:51
Tak vás zase zdravím, po celým dnu:)))
Je to hrůza jak se venku udělá krásně, nenechá mě ten můj raubíř ani chvíli doma, dnes jsme venku travili celý den, jedli tam, spali tam, hráli si tam, stihla jsem akorát vyprat(ale zato asi 5 praček)!!!!

holky přiznejte se nedáváte si ke mně někdo prádlo, to totiž není možný:(

Vojtulka dneska jezdil na tříkolce a já ho tlačila, nepochopil totiž jak se šlape, doufám, že mu to dojde, jinak si já sama moc nezajezdím, zato si odrovnám jednu ruku a záda, jak za ním furt lítám

A k večeru už jsem nedoběhla, a ten šmudla brousil pusou zem a ty kamínky co nabral prostě spolkl, to zítra bude na nočníku asi takhle:(( a asi to bude dost bouchat:)))))))))))))

Jinak mám o zábavu postaráno, lezou mi tu všude mravenci, ale všude, např. ted jeden po klávesnici, Vojta je miluje nosí je ven na vzduch(cestu většinou nepřežijou) ale maminka je zabíjí ve velkým, jenže mám pocit, že si tu udělali D1, takže nevím, že by zákaz vjezdu?
Zítra vykoupím drogérku já jim dám:)))

Jinak dámy, mám nový úžasný sport, talčení auta, něco v něm v neděli odmítlo jet, takže chytlo jen cestou z kopce, a kdo tlačí autí? No maminka přeci:))
A můj martan, tlačil taky a u toho řídil jednou rukou a podařilo se mu u toho zlomit volant
Takže ted jezdím jak blázen s volantem olepeným izolačkou, mě až zastaví policajti, tak dál už půjdu asi pěšky :))Ale co já to dojdu:)))

Jinak to jídlo dneska nebudu ani zminovat, děs běs, ale já se polepším a cestou za novým volantem, prostě nebudu jíst:)))takhle se u nás opravuje vůz:)))
Daši nechceš přijet, už máš zkušenost:))))

Jinak ta fotka dítka s vlásky jak slunce je úžasná:)))

Sonisku tak sláva, jsi šikulka takhle pobít bacily:))

Nikky ty fotky jsou úžasný, já ti tak závidím, chci taky na výlet, ale asi mám smůlu, tak se budu koukat tady po kraji, máme taky moc hezky, já jsem úplně nadšená jak začíná být vše zelené to je prostě úžasný, konečně to začíná kvést a zářit a už tu bude za chvíli léto, hurá:))
S tvojím jste moc hezká dvojička, a autíčko je fakt úžasný:))
Pochval ho miláčkovi:))

Bobíku, máš recht už pojed zpátky k nám:)))))
Ale má být zase hnusně, ufinky, na horách sněžit, ufinky, tak ti nevím brouku, to vaše moře je prostě suuuuuuper:)) ale je fakt že i naši čeští kapři mají lecos do sebechichi, ten je vid?

Ježiši holky jsem se do toho zase nějak opřela, tak na mě zítra myslete, jak scháníme volant a doufám, že s jídlem se budu kontrolovat, néééé jak dneska, koupila jsem si nanuka i Vojtovi a prý to je brrr mami, tak hádejte kdo to dojedl? Přeci to nevyhodím, že?

Tak páček a s úsměvem ju?

Jana a zlobidlo Vojtulka

p.s. posílám jednu fotečku, když byl Vojtulka ještě hodné miminko:))
škola
nika2411
| 14. 4. 2008 23:27
Díky Suri, ona jde teprv na střední - jsme od sebe skoro o 8 roků. Říkala jsem jí, ať si z toho nic nedělá. Já, když se hlásila na výšku ( měla jsem myslím 3 přihlášky) tak mě nevzali ani na jednu, nakonec jsem se dostala bez přijímaček na informatiku na Baťovku - a stejně jsem toho po roce nechala. A znovu dělala přijímačky do prváku na jiný obor (stejná škola, ale jiná fakulta) - tentokrát to vyšlo. ....
Příjimačky
Surina
| 14. 4. 2008 21:28
Moje ségra bude dělat příjimačky ve čtvrtek. Na výšku. Má jen praktické z tělocviku a písemné na tento obor zrušili (rekreologie). Moooc si přeju aby se tam dostala. Niko snad se ségra dostane na nějakou jinou, podobnou školu, na jakou chtěla původně. Budu držet palce.
Dáši
bobik
| 14. 4. 2008 21:26
Sluníčko je opravdu bezva, ale taky jsi sem měla hodit ten druhý email co jsi mi poslala. To je teprve pastva pro oči.
My se tady snažíme zhubnout a ona mi děvčata pošle email plný , ale opravdu lákavého a výborného jídla.
To jsem snad v životě ještě neviděl. Dáši ty mě chceš zlákat na zcestí .

Ale uložím si ho a až budu doma, tak z toho určo něco udělám. To budou doma koukat, co to umím uvařit a upéct za zázraky.
Kdybyste měli některá zájem, tak vám to přepošlu. Měli byste minimálně na měsíc vystaráno, co uvařit k obědu. Ale ty kalorie raději nepočítat .
sluníčko:-)
nika2411
| 14. 4. 2008 20:58
Domasovando ten obrázek byl božíííííí? My se s mojím fakt pobavili
sportem ku zdraví:-)
nika2411
| 14. 4. 2008 20:58
Ahoj holky, tak dneska jsem si hezky zasportovala - 200 přeskoků přes švihadlo a pak jsme si byli s miláčkem zajezdit na kole - skoro 20 km. Bylo tak hezky, tak jsme to chtěli nějak využít, a podařilo se. Doma už jsem totiž necvičila ani nepamatuju. Nemůžu se donutit - spíš mě to láká ven. Na tom kole to bylo super, až na ten větřík co pofukoval - byl nepříjemný - já jsem jela a nic jsem přes to uslzené oko neviděla. , takže jsem si tu jízdu moc neužila. Snad to už brzo přejde. Akorát si píšu se ségrů - nevzali ju chuďato malé na střední. Tak přemýšlíme co dál. Přitom se hodně učí a má hezké známky - 5 dvojek, jinak samé. Nevím který vůl ty podmínky k přijetí vymýšlel. Je mě jí fakt líto.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
28. 6. 2025 13:03
14583
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
28. 6. 2025 11:40