Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

péče o staroušky
eleanorita
| 11. 3. 2008 21:08
to je mi taky líto.
Já mám už asi pět let babičku v domově důchodců. Ta péče o staroušky určitě není jednoduchá, ale podle toho co jsem měla možnost zhlédnout, se některé sestry chovají hrozně. Když jsem tam byla na návštěvě zrovna jednu babču vysvlékali z košile až tak divoce, že jim spadla z poslete - no a hned jí vezli do nemocnice, protože si u toho zlomila už tak chatrnou nožku. Moje babička je naštěstí trochu od rány, tak se moc nedá, ale bohužel po mrtvici nemluví, tak jim nemůže ani nic říct.....
sonisek
Lilimi
| 11. 3. 2008 20:35
Jejda to je mi moc lito. Na praxi jseme pracovali přimo v domove duchodcu tak vím jke to je. A to nejde aby se s ni koupala pečovatelka?... No jsem mladá a takovéhle problemy ještě zas tak neznám i když se mamka starala tři roky o 910 ti letého pradědečka který bydlel ale hned vedle nás. Tak jsme mu natahli do kuchyně bezdratový zvonek a my meli v kuchyni prijimac. No Chtěla bych tě podpořit stejně jak jste vy podpořili mně ale nejak nevím co říct.... Snad jen pevné nervy A dej svoje číslo ošetřovatelkám
chování pečovatelek či doktorů
acrev1
| 11. 3. 2008 20:31
Je to šílený,že nikd nedal vědět,ale v dnešní době se nedivím ničemu po zkušenostech,které jsem já sama zažila loni na plicním oddělení.A vztahy v rodině???Asi bych švagrové jednu vrazila
Chaloupka
acrev1
| 11. 3. 2008 20:28
nojí se 7*denně není to přesně dělená strava pamatuji si něco,ale musí být vše po pořádku aby to mělo efekt na netu jsem našla jen jeho knihy..
potřebuji Vás...
SONISEK
| 11. 3. 2008 20:25
Zlatíčka moje mám hroznou bolest,na oči pro pláč nevidím a potřebuji si s někým o tom promuvit.Dneska jsem byla s dcerou za tou mojí mami a kdyby jste viděli v jakém zuboženém stavu jsme ji našli,byla samá modřina,když jsem se zeptala co se jí stalo tak prý spadla ve vaně a neměla sílu se zvednout,tak tam ležela až do rána a ráno tam po bytech chodí jedna pečovatelka,jestli jsou v pořádku a když se nedobouchala tak zavolala hasiče,aby to otevřeli a našli jí tam.Nepamatuje si nic,asi se to muselo stát v neděli večer,když se šla koupat a do pondělí tam ležela.Tuto vše vím od švagrový,která tam dnes přišla.Prý tam byla i policie,ale největší šok jsem měla,že jí nikdo nezavolal doktora a hlavně nikdo nedal vědět mě.Vynadala jsem švagrový(je to pěkná kráva),proč mi brácha nezavolal a prý na mě nemají telefon(nemáme spolu dobré vztahy.Mami jsme tam sice telefon na nás napsali,ale má výpadky paměti tak si na to nevzpoměla.Holky,jsem úlně nervově na dně,mám ji pořád před očima,než jsme odjížděli,byla na tom už daleko lépe.Nejhorší je že bydlí jinde než já,nedá se k ní denně jezdit.O mé mamince je to povídání na dlouho,někdy o tom snad budu moci mluvit více,dnes nemám sílu.....
Chaloupka
eleanorita
| 11. 3. 2008 20:23
myslím "jede" podle dělené stravy...........ale jídelníčky nemám. Zkus pohledat na netu
hubnutí
acrev1
| 11. 3. 2008 20:16
ahoj jsem tu nová,nevyznám se tu ještě moc,ale četla jsem jak tu hubnete atd.ZKoušela jsem dietu Vítka Chaloupky a fakt super je to sice už 6let,ale šlo dolů 19kg za 3měsíce ted ji chci zkusit znovu,ale nějak se mi ztratil jídelníček,nemá ho někdo???
ahoja
eleanorita
| 11. 3. 2008 20:16
ahoja holčiny , tak dnes hrdě držím chutě na uzdě . A k tomu společnému bydlení: taky jsem to zažila, a bylo to hrozné a to jsem bydlela pouze ve společném paneláku a ne bytě. Já ji mám moc ráda, ale i takové "soužití" bylo hrozné, bylo to jako kdyby bydlela s námi. No po roce jsem řekla mojemu, že musím pryč, že už to nevydržím. Našla jsem krásnej byt a šli jsme do toho společně. Sice jsme se zadlužili na několik let a "tchýně" dost prskala, ale jsme na druhém konci města a máme vlastní byteček a hlavě je nám FAJN. Já jsem určitě proto se osamostatnit a to zcela. Pro mě to bylo jako osvobození a jsme spokojení všichni.
děkuju
Lilimi
| 11. 3. 2008 20:01
Moc děkuju holky. Moooc mi to pomohlo. Jste moje zlatíčka. JJ podívam se po něčem a třeba pochopí všichni co jsem pro ne vsechny bez povsimnutí dělala. Můj problém je ale že ted musím hledat podnajem kde mně budou chtít i s mou psí slečnou. Což bude oříšek ale koukala jsem že osamelí lidé v domečkách nabízejí studentům pokoje nebo celá patra i se zahradkou tak snad i já něco takového najdu...ještě jednou děkuji všem
Vladi
Surina
| 11. 3. 2008 19:44
to byl opravdu moc hezký příspěvek, budeš určitě super tchýně!!! Plně s tebou souhlasím. Lilimi, opravdu se nenech využívat. Přítel by měl pochopit, že je důležité mít soukromí a pokud to nepochopí....

Jinak já jsem dnes celý den v posteli, skolila mě angína. Mám tady nějaké prášky, vařím si čajíky a papám pomeranče. Doufám, že se to zlepší. Když ne, tak budu muset k doktorovi. Ani nevím kam, nevím jak se postupuje kvůli pojištění... Mé oblíbené dny se ještě nedostavily. Opravdu doufám, že je to kvůli prochladnutí. Nerada bych domů přijela s norským miminkem v bříšku. Nemyslete si, že jsem nezodpovědnaná. Užívám prášky, ale určitě je tu možnost, že selžou. Jsem z toho taková nějaká smutná, ještě se mi to opravdu nikdy nestalo, od doby co prášky beru. A to už je dobrých 5 let.
No snad zítra bude líp! Přeji hezký večer a dobrou noc Viktorky! Papa
Lilimi
Hibiscus
| 11. 3. 2008 18:12
Ahoj, vím, že jsi už obdržela hodně odpovědí a všechny stejné, ale i já ti musím jen poradit, ať si najdeš podnájem. Jestli tě přítel miluje, určitě tě nevymění za život se segrou a otcem.
Soudím, že zatím bydlíte v bytě, kde asi moc soukromí nemáte. Je to všechno o lidech, já jsem se vždycky snažila s mladýma vyjít - ale musí chtít obě strany a nezneužívat dobroty jedné strany.
Můj mladší syn se asi před 5 lety zamiloval do dívky, která měla doma despotickou mámu a tátu co se rád napil. Brzy mně přemluvili, aby se mohla k nám nastěhovat - barák je velký, žijí zde dosud mí rodiče (májí svůj vchod) a nahoře si mladí zařídili celý byt, včetně kuchyně. Finančně sem jim musela pomáhat, protože dívčina ještě dodělávala maturitu. Žila u nás 3 roky, ale pak si přestali rozumět a rozešli se, naštěstí v dobrém - dívka si našla podnájem a zůstali ze synem přátelé. Možná se budete divit dodnes mi píše, navštěvuje, prosila mně ať mi i nadále může říkat maminko, byla jsem jí na svatbě a koncem tohoto měsíce čeká miminko. Samozřejmě se na ně půjdu podívat.
Teď již necelý rok žije u nás jiná dívka, moc dobře spolu vycházíme a doufám, že to tentokrát skončí svatbou. Jen oslovení maminko jí zatím nenabízím, ale určitě to příjde.
Důležité je nevměšovat se, spíše se snažím kritizovat svého syna a domlouvat mu, ať si přítelkyně váží, toleruje když se ji něco nepodaří a hlavně ji pomáhá a chválí!!!
Není nic krásnějšího než, když příjdou a pozvou nás na kafe, nebo se jdou pochlubit co upekli, uvařili. Já jsem už v tom věku, kdy mi některé věci připadají malicherné, abych je řešila, což bych možná, když mi bylo 20 viděla jinak.
Ale využívat bych se nenechala ani ve 20 ani teď! A proto ti Lilimi radím taky odstěhuj se, dělat někomu otroka a ještě za to platit, to nemá s láskou co dělat. Poznáš jak to s tebou přítel myslí. Držím ti palečky. Laďka
Ahoj
ilona
| 11. 3. 2008 17:48
Holky! Tak já si dnes taky koupila konečně tu syrovátku.Je bez příchutě,ale já si do lupla trošku granka a jak sem si pošušnala mnam! Tak kdo jěště neví zda má,tak doporučuji!!!!!!!
Ahoj holky
makyky
| 11. 3. 2008 16:28
včera mi vyšla bezvadná brigáda ve sportcentru tady u nás ve městě tak doufám, že budou mít pro zaměstnance ňáký výhody a slevy
Co se týče jídla, tak se stále držim a jsem velmi zvědavá na vážení v pátek. Doufám, že bude ňáká změna, ale k lepšímu. No na věcech ale cítim, že mi jsou volnější
No nebejt vás, tak se k tomu sama nepřinutim, ale Vy mi stále dáváte naději, že to jde a půjde tak zatim pa
Nika 2411
Blanch
| 11. 3. 2008 14:59
Vidíš, takže nakonec byl dnešek fajn a to jsi se bála, myslím si, že ta bloncka nemá před Tebou žádnou šanci!
ahojík
nika2411
| 11. 3. 2008 14:22
Ahojky holky, díky - jste moje zlatíčka. Já mám dneska za sebou trapas. Koupila jsem si bílé kalhoty a dneska jsem si je dala poprvé do školy. V bufetu si objednám kafé a nepoleju se já koza rohatá ? Tak teď mám na stehně flek a jsem rudá až za ušima. Drhla jsem to na záchodě, ale akorát jsem tomu ještě pomohla. Snad to půjde dolů. Doma to hodím do pračky a jestli to nepustí, tak se zastřelím. Ještě že máme už jen 1 hodinu - musím se rychle schovat, ať mě nikdo nevidí a pak už jen tělocvik - tam půjdu do tepláků, takže pohoda. Ještě že tak.

A dneska mi fakt připadá, že mi vzrostlo seběvědomí - v té bílé jsem prokoukla, pěkně jsem se namalovala, učesala, dala podpatky a už jsem si všimla, jak po mně pár kluků pokukuje, třeba si toho ten můj všimne. Jo, a blondýnka je nemocná.

Holky dneska mi došel skořicový gel - objednala jsem si rovnou 500ml! Za200,-kč i s poštovným. Vyšlo by to míň, ale oni to popletli a poslali to na dobírku, a já chtěla převodem z účtu. To je fuk - můj mi to vyzvedl na poště - protože to všecko píšu na jeho adresu a řekl, že mám od něj dáreček . Takže mě to vyšlo zadarmo.
zdravím
Zanetka
| 11. 3. 2008 12:48
všechny nově příchozí... jsem ráda, že v tom začátku nebudu sama.... včera jsem měla odlehčený ovocný den a taky jsem se snažila hodně pít... a holky já to vydržela... sama jsem si nevěřila, že to zvládnu.... ale dneska už je to horší... mám své dny a už padly 2 čoko bonbonky z bonboniery ... ty hormony!!!!!!!!!!! Na ty já asi silnou vůli nemám.

Teď se mi v troubě zapéká lilek s rajčátkama a cibulkou na oliv. oleji a mám k tomu rybičku.... tak se mějte krásně já jdu papkat... papa děvčátka
Ahojky holky
Zanetka
| 11. 3. 2008 12:43
teda musím říct, že mi to dává pořádně zabrat než tady všechno přelouskám... a pak mi už nezbude čas vám taky něco napsat . A to jsem si to chtěla přečíst vše od začátku, ale to jsem ještě nestihla začít. Moc ráda čtu vše od vás a co se týče toho trápeníčka, co psala Lilimi .... to je hrozně těžké ... ale přidávám se k ostatním, dobře ti to napsala i Mercy ..... využívají tě a nenechej se .... já si taky trochu prožila, když jsem se vdala ve 21 letech a bydleli jsme u tchýně .... nevydržela jsem to ani dva měsíce a řekla jsem svému muži, že pokud se neodstěhujeme, že ty hádky co byli navzájem povedou rovnou k rozvodu a že si musí uvědomit, že už je dospělý samostatný člověk, nezávislý na mamince a má být vždy na mé straně .... pochopil to a odstěhovali jsme se do podnájmu, ze začátku bylo peklo, ale šlo to a pak už bylo dobře.... kdyby se tak nerozhodl.... udělala bych to sama.... odešla bych... stálo mě to tehdy hodně nervů , tchýně mě pomlouvala všude kde se dalo.... až po delší době se uklidnila i ona. Takže držím palečky.
Všechny
adel
| 11. 3. 2008 12:42
zdravím při úterku.Zkoušku mám za sebou, oslavila jsem to kávou a malinkatým koláčkem.Já už ty stresy nějak špatně zvládám a sladké mi pomáhá.Teď budu mít dva týdny celkem klídek, jen práce a rodina, a učení polehounku, tak se těším, že se konečně zase začnu hýbat, a taky zkusím nějaké receptíky od vás. Vítám nově příchozí a přeju pevnou vůli a trpělivost.Jinak k tomu cvičení a hubnutí - nestačilo by nějak upravit poměr sacharidů a bílkovin, aby tělíčko hublo i při cvičení?Na netu je o tom spousta článků.Přeju krásný zbytek dne a těším se na vaše příspěvky
Lilimi
Iv1983
| 11. 3. 2008 12:33
Ahoj Lili,

musím se přidat k ostatním a říct ti taky, že by jste se měli osamostatnit. Pokud on do toho nebude chtít jít, ledasco ti ti to o něm může napovědět. Nevím jak jste spolu dlouho a tak nechci soudit, fakt ale je, že já dle svých zkušeností jednám hlavně tak, jak si podle svýho vědomí a svědomí myslím, že je nejlepší, byť to může být na úkor tvého miláčka.
Tak hlavu hore a bude zas líp, nakonec taková změna může být hooodně prospěšná.

Držím pěsti a nenech sebou zametat.
Nika2411
adel
| 11. 3. 2008 12:32
Prosím tě, jak tě může nějaká blondýna rozházet?Jsi krásná, zdravá, inteligentní, sebevědomá žena spokojená sama se sebou, prostě kočka.Asi si toho ten tvůj ještě nevšiml nebo to bere jako samozřejmost.Ale neboj, ono mu to dojde!
Lilimi
adel
| 11. 3. 2008 12:26
Krásný den.Co se týká tvého trápení,přidávám se k názorům ostatních, měli byste se osamostatnit, a když přítel nechce, tak ty sama.Taky jde o to, jestli při tobě stojí, když je to vážné a takové maličkosti (které ale vadí nejvíc) ho nechávají klidným. Ona většina mužských má ráda klídek a pohodu a nechtějí nic řešit.Určitě ale bude líp
Vřelý dííík
Merci
| 11. 3. 2008 11:54
Děkuju jsi zlato. Tak potom se ozvi.
Blondýnka
Merci
| 11. 3. 2008 11:51
Niko neboj. Jseš lepší a nějaká blondýnka ti určitě nesahá ani po paty. Takže klid a s úsměvem jde všechno líp.
...
nika2411
| 11. 3. 2008 10:36
Jinak holky držte mi dneska pěsti. Zase začíná úžasné úterý - blondýnka versus já, tak kdo s koho.
Lilimi
Merci
| 11. 3. 2008 10:34
Ahojky. Nechci tě poučovat, ale vím, že někdy dobře míněná rada hodně pomůže.
Já osobně bych si hledala podnájem. Takový psychický teror se nedá dlouho snést. A upřímně se mi zdá, že nejsi jen kuchařka a uklízečka a pradlena, ale i skvělý hromosvod. Navíc i podle toho jak píšeš funguješ jako ( a teď promiň ten výraz, ale nic jiného to nevyjádří přesněji opravdu to není míněno osobně spíš to ber jako příměr) dobrá dojná kráva (peníze). Pokud přítel nechce jít s tebou, tak to ber jako fakt. Třeba i vašemu vztahu prospěje, když se neuvidíte stále. Já vím, že je to hrozné najednou jsi sama a co s tím časem, ale přece jenom uvidíš, že to své výhody má. Budeš ho mít jen a jen pro sebe. A nemyslím jen čas, ale i přítele, který občas dorazí. A pak třeba zjistí, že když je klid od problémů doma, tak je to podstatně lepší a půjde za tebou.
Tak hodně štěstí
Lilimi, Blanch
nika2411
| 11. 3. 2008 10:31
Lilimi netrap se a hlavu vzhůru. Někdy je líp a někdy zas hůř. Úplně tě chápu. Já bydlím s přítelem a jeho mamkou. Domů jezdím jen na víkendy - kvůli brigádě. Doma je totiž peklo - jen samé hádky a stres a proto už nějaký ten měsíc bydlím s přítelem. Ale taky je mi někdy ouvej a nejradši bych s ním bydlela sama. Dělala si věci podle sebe, uklízela si svůj nepořádek, vařila si svoje jídla - zdravé jídla, zkrátka dělala věci podle sebe. 2 ženské v baráku nejsou to pravé ořechové. A chlapovi to nezávidím, když jedna je jeho mamka a jedna jeho přítelkyně.Ale stejně se mi zdá, že vždycky to odnáším hůř já, holt maminka je maminka a já jsem až ta druhá - hodně mě to mrzí. Ale můj kluk měl dost tvrdý život, když byl malý - otec alkoholik, tak ho vychovávala jen mamka, a tak se nedivím, že je na ni trošku víc fixovaný....Ono je to složité. Taky bych chtěla už něco svýho, něco, kde můžem být jen sami dva.....je to takový můj sen.

Blanch - jo život si s náma někdy hezky pohrává, a dny blbec já znám dokonale - vždycky mi všechno padá z ruky a nic se nedaří. Nejradši bych se zahrabala do pelíšku a celý den z něj nevykoukla. Někdy je mi taky nanic, ale musíme to zvládnout a jít dál se vzpřímenou hlavou. Další den zas vyjde sluníčko, uvidíš......
Lilimi
Blanch
| 11. 3. 2008 10:31
Souhlasím s Valdi, to se nedá vydržet, já už bych to nedala a Tvůj přítel by to měl pochopit, nebo se odstěhovat s Tebou! Proč má být všechno podle něho ! Já Tě fakt obdivuju, já sice víkendy trávím taky u přítele, který ještě bydlí s rodiči a segrou, ale už mi to taky leze na nervy a to to tam mám celkem v poho! Ale nemám žádné soukromí, nemám kam utéct, ale my bohužel zatím nemáme na vybranou,ale v červenci se chceme stěhovat! Zkus si o tom s přítelem v klidu bez emocí promluvit, třeba Ti vyjde vstříc!
Lili6
Blanch
| 11. 3. 2008 10:23
Zlatíčko, nic si z toho nedělej, Ty se totiž vidíš každý den, takže to ani nemůžeš dost dobře pozorovat, ale určitě jsi se hodně změnila od toho ledna! Máš teď možná trochu krizi, ale to přejde, uvidíš a jak se naučíš správně stravovat , tak si na to tak zvykneš, že to půjde už samo! Neztrácej naději a hlavně nebuď smutná , to je to nejhorší! Uvidíš, bude líp!
Hibiscus
vladi
| 11. 3. 2008 09:42
Ladi, váhu nahlásím až v pondělí, zítra vyrážíme do Alp. Počasí asi nebude žádná sláva, ale ono se bohužel naplánovat nedá.

Lilimi, asi bych hledala podnájem sama, tohle přece nemůžeš dlouho vydržet!!!
taisha
KajsaV
| 11. 3. 2008 09:14
Ahojky

Souhlasím s Jandulou, že přemíra sportu není určitě dobrá. 3x-4x týdně sportovat stačí úplně bohatě. V případě, že sportuješ denně jak uvádíš, tvoje tělo nemá absolutně prostor k regeneraci. Musí být v týdnu dny, kdy máš klid a tělo se tak může dát do pořádku. Co se týče kil, hold svaly jsou těžší než tuk, takže klidně nemusíš na kilech vůbec nic poznat. Psala jsem tady už stokrát, že o kilech to vůbec, ale vůbec není...když nevidíš rozdíl na váze, ale vidíš rozdíl na oblečení, tak to je přece super ne?
Jinak jsem si všimla, že sporty, kterým se věnuješ jsou jednostraně zaměřené a to zejména na partie spodní části těla, chtělo by to zařadit něco, kde bys posílila, také horní část.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
19. 12. 2025 13:06
15785
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26