Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

TUŇÁK
Lucisha
| 22. 2. 2008 16:40
TUŇÁK

Tuňákový salát s jogurtovým dresinkem

60 g tuňáka ve vlastní šťávě
2 lžíce nízkotučného jogurtu
mořská sůl
pepř
trocha vinného octa
100 g rajčat
100 salátové okurky
půl cibule
plátek kuřecí šunky
petrželka

Tuňáka rozmícháme s jogurtem, osolíme, přidáme pepř a ocet. Okurku a rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli posekáme nadrobno, šunku na kousky. Vše pak smícháme dohromady a posypeme sekanou petrželkou.
TOFU
Lucisha
TOFU

TOFU sýr s kečupem

1balení Tofu –uzeného
1menší cibule
100ml kečupu
1lžíci hladké mouky
1lžíci sojové omáčky a worcestru
100gsterilované kukuřice
olej
sůl

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme sýr tofu nakrájený na kostičky, kečup, sojovou a worčest.omáčku. Směs osolíme, přidáme scezenou kukuřici a chvíli dusíme.
Mouku rozmícháme v troše vody a vlijeme do směsi.Za stálého míchání necháme krátce povařit.
Podáváme s rýží a zeleninovým salátem
TĚSTOVINY
Lucisha
TĚSTOVINY

Těstoviny s ťuňákem

jakékoliv těstoviny smíchám se spoustou čerstvé zeleniny do toho přidám Tuňáka ve vlastní šťávě-(můžeš i v rostlinném oleji,pak tam nemusíš už nic kapat),nebo místo tuňáka na kousíčky nakrájenou debrecinku a zakapu citrónem,a nebo jogurtovým drezingem a nebo jen těstoviny se zeleninou a bílým jogurtem

Kuřecí salát s těstovinou

250g kuřecích prsou
250g těstovin
125g másla
1rajče
1 zelená a žlutá paprika
1malá konzerva kukuřice
200ml zakysané smetany
1lžička kari koření
1lžička provensálského koření
šťáva z 1 citrónu
sůl
pepř

na másle opečeme kuřecí maso přidáme koření a až změkne zalejeme zakysanou smetanou,a jen provaříme,pak přidáme pokrájenou zeleninu s těstovinami a vše zakapeme citrónem(maso až je hotové okrájíme na kousky)

Těstoviny se zeleninou

těstoviny
okurka
velká cibule
2-3 papriky
2-3 rajčata
400g šunkového salámu.

Vše nakrájíme a přidáme do těstovin. Zakápneme olivovým olejem. Nakonec můžeme dochutit octem, solí a popřípadě pepřem.

Těstovinový salát se sýrem Feta

(pro 4osoby)
4lžíce olivového oleje
350g makarónů
3lžíce čerstvé petrželky
2lžíce limetové,nebo citronové šťávy
1/4lžíce tabasca
450g sýru Feta
350g sterilovaných paprik
60g vypeckovaných oliv
1lžíce oleje.

Makarony vaříme ve vodě s 1 lžící oleje. Rozmixujeme 3lžíce čerstvé petželky nasekané na hrubo,olivový olej, limetkovou šťávu a Tabasco až získáme hladkou zálivku (asi 30min). Zálivku nalijeme do salátové mísy
a přidáme makarony, okapaný sýr feta nakrájený na menší kostky,papriky nakrájené na proužky a olivy.
ŠMAKOUN
Lucisha
| 22. 2. 2008 16:39
ŠMAKOUN

Rajčatový guláš se šmakounem

Cibule
Rajčata
Gulášové koření
Sladká paprika
Chili
Šmakoun

Nakrájíš cibuli na půlkolečka, osmahneš ji na trošce oleje, pak přidáš nakrájené rajčata a dusíš je tak dlouho dokud nezměknou. Pak přidáš gulášové koření, sladkou papriku, já přidávám i chili, aby to trochu pálilo, osolíš to a pak přidáš na kostky nakrájeného šmakouna, chvilku povaříš.

Chili se šmakosem

Rozmixovaná rajčata
Cibule
Červená paprika
Šmakoun
Sůl
Pálivá paprika nebo chili

Osmahnem cibulku pokrájenou na půlkolečka s červenou paprikou pokrájenou na kostky, přidat k tomu buď ty rozmixované rajčata nebo kupované z krabičky, okapané červené fazole z plechovky a šmakouna a dochutíme si to solí a buď pálivou paprikou nebo chilli.
POLÉVKY
Lucisha
POLÉVKY

Rajčatová polévka

Oloupaná rajčata
Sůl
Cukr
Skořice

Ve vývaru rozmixovat oloupaná rajčata, přidat sůl, cukr, skořice, třeba i knedlíčky (se zloutkem smíchat trochu mouky a přidat rozdrcený česnek, bílek vyšlehat do pěny a smíchat se zbytkem, po malých lžičkách kapat do polévky, chvíli povařit a je to)

Nebo:
Cibule
Česnek
Slanina
Rajčata
Čočka
Bazalka
sůl

Nakrájet trochu cibule, trochu česneku, osmahnout společně s trochou slaniny na trošce olivového oleje (slaniny dva plátky - pár milimetrů, které se po uvření z polévky vytáhnou), přidat nakrájené račata, chvilku podusit, pak je rozmačkáme, přidat čočku, vodu a vařít, dokud čočka nezměkne. Dochucuje se bazalkou a solí a ještě by tam měly přijít i těstoviny.

Kroupová polévka

Cibule
Česnek
Mrkev
Brambory
Kroupy

nejdřív se cibule nakrájená na kolečka trošku orestuje na oleji ,ale ne aby zhnědla pak se přidá česnek mrkev taky na kolečka a proprané kroupy, brambory. Všechno se to promíchá a pak zaleje zeleninovým vývarem.
Dochutit podle chuti
KUSKUS
Lucisha
KUSKUS

Kuskus se zeleninou

Kuskus
Zelenina
Sůl
Kečup

Uvaříme kuskus, smícháme se zeleninou (okurka,rajčata, paprika, ředkvičky) trochu osolit, trošku kečupu.

Sladký kuskus

Kuskus
Olej
Ovoce
Skořice
Med
Syrup z agáve

Kuskus vysypte do misky a přidejte olej. Dobře ho promíchejte, aby se všechna zrnka obalila olejem. Kuskus nasypte do vroucí osolené vody nebo vývaru, nechte přejít varem a odstavte. Zakryjte poklicí a nechte na teplém místě stát asi 10 minut, až nabobtná. Měkký kuskus načechrejte vidličkou a rozbijte hrudky. Přidat ovoce, skořici, med, syrup z agáve

Kuskus jednoduše na víc způsobů

Se zeleninou:
Na olivovém oleji a cibulce orestovat zeleninku (paprika, rajčátko, hrášek, kukuřice, fazole,cokoliv...) okořeněné bazalkou (provensálským kořením...) a červenou paprikou, a s kuskusem smíchat.

S masem:
Masíčko (třeba zdravě vařené kuřecí) smíchat s okořeněným kuskusem a čerstvou zeleninou (okurčička se k němu bezva hodí, rajče...).

Všechny možno zalít bilím jogurtem.

Naslano třeba i se sosíkem z pasírovaných rajčat.

Kuskus v páře s rybou Pangasius

2 hrsti kuskusu
cibule
chili papričky
česnek
sůl
pepř
skořice
koriandr
fenyklová semíka
máslo
ryba Pangasius
citron
2 hrsti kuskusu dáme do vody nabobtnat.Na pánvi na olivovém oleji osmažíme1/4 cibile,chilli papričky(dle chuti)česnek a osmažíme.Do hmoždíře,nebo mlýnku dáme sůl,pepř,skořici,koriandr,fenyklová semínka a rozdrtcené přidáme do panve (nebo místo toho koření na ryby).Na to dáme rozpustit větší hrudku másla a až se rozpustí,rozprostřeme na vše kuskus a pomalu vaříme.Pak dáme na vrch pláty ryby Pangasius(muže být i jiná)-ty osolíme a opepříme,položíme na ně půlku citronu.Přiklopíme poklicí a vaříme v páře.
KUŘČECÍ POKRMY
Lucisha
| 22. 2. 2008 16:38
KUŘČECÍ POKRMY

Zapékaný kuřecí nákyp

400g kuřecího
400g propláchnuné rýže
200g mrkve
100g žampionů
2nadrobno pokrájené cibule
2lžíce oleje
2lžíce rajského protlaku
3hrsti sekané petrželky
mletý pepř
sůl
olej na vymazání zapékacích misek

Rýži v osolené vodě uvaříme na skus.Na panvici rozehřejeme olej a osmahneme cibuli.Přidáme maso a orestujeme.Přimícháme sůl,pepř,protlak a trochu vody.Pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.Když je maso měkké,přidáme na kostičky mrkev a plátky žampionů.Dusíme doměkka.K masu a zelenině vmícháme uvařenou rýži a petrželku (pažitku).Směs dáme do vymazané zapékací misky a vložíme do vyhřáté trouby na 180C asi na 20minut

Kuře na porku

Kuřecí prsa
Porek
Cherry rajčátka
Česnek
Pepř
Sůl
Olej

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a osolíme, opepříme a pomažeme rozdrceným česnekem. Chvíli opékáme, potom přidáme na kolečka nakrájený porek a na kousíčky rajčátka. Vše osolíme, opepříme a podlejeme vodou. Dusíme, dokud není porek měkký.
KRABÍ TYČINKY
Lucisha
| 22. 2. 2008 16:38
KRABÍ TYČINKY

Tyčinky s vajíčkem

Olej
Cibulka
Zeleninový bujon
Krabí tyčinky
1 vajíčko

Na trošce oleje osmažím cibulku, přidám kousíček zeleninového bujónu, pak do toho dám půl balíčku krabích tyčinek ( 125g ), a nakonec to spojím 1 vajíčkem.

Tyčinky se zeleninou a sýrem

Tyčinky
Zelenina
Sýr cottage

nakrájím krabí tyčinky, k nim přidám různou zeleninku - červenou papriku, okurku (zkrátka co je ) a potom do všeho zamíchám celý cottage - mňam. Kchce, může si k tomu vzít rýžový chlebíček, knackebrot

Tyčinky ve sladké verzi

Krabí tyčinky
Ananas z plechovky
Bílý jogurt

Pokrájela jsem tyčinky, ananas z plechovky a promíchala s bílým jogurtem Activia.

Tyčinky s jogurt.zálivkou

Tyčinky
Cibulka
Pepř
Sůl
Bílý jogurt

Dáme nad páru zmrzlé tyčinky a vaříme nad párou doměkka. Místo majonézi bílý jogurt.Já to dělám tak,že si je trošku posekám a přidám cibulku,sůl,pepř a ten jogurt.

Mišmaš tyčinky

250g tyčinek
1menší konzerva kukuřice nebo 1 malý kompot mandarinek,nebo ananasu
1zakysaná smetana
1menší cibule s natí
cukr
sůl
bílý pepř
citr.šťáva

Tyčinky uděláme, potom vše přidáme a smícháme.
JÁHLY
Lucisha
| 22. 2. 2008 16:37
JÁHLY

Jáhly se zelím

Jáhly
Zelí
Sýr

Do vymazané zapékací mističky dám vrstvu jáhel, na to zelí, na to ještě jáhly a posypu vrstvou nastrouhaného sýra, zapékám až se na sýru objeví zlatavá kurčička
Jáhly nejdřív připravím podle základního receptu (zalít vroucí vodou v poměru 1:2, načechrat vidličkou a zhruba 10 minut nechat pod pokličkou)

Jáhlový nákyp s tvarohem

100gjáhel
litr odstředěného mléka
1 nízkotučný měkký tvaroh
1 vejce
2 lžíce oleje
3 lžíce rozpuštěného medu
rozinky
slunečnicová semínka
skořice

Jáhly dostatečně spaříme hrkou vodou, uvaříme v mléce, scedíme je a necháme vchladnout. Pak přimícháme tvaroh, olej, vejce, med, rozinky a semínka. Podle chuti dodáme skořici. Směs dáme do vymazané zapékací mísy a zapečeme v troubě.
DRESINKY A POMAZÁKY
Lucisha
DRESINKY A POMAZÁKY

Dresink z tvarohu

1 vanička tvarohu
1 zakysaná smetana
sůl, pepř
česnek

Vše smícháme a dochutíme

Sardelova pěna

asi lžíci sardelové pasty
50 g nizkotučného tvarohu
tavený syr ( apetito linie)

Vše smícháme

Papriková pomazánka

Nízkotučný tvaroh
Cibule
Paprika
Koření sládká nebo pálivá paprika

Vezmete si nízkotučný tvaroh, nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený kousek papriky a koření- sladkou papriku. Vše jen podle libosti přidáte a zamícháte.
brambory
Lucisha
BRAMBORY

Rajčatové brambory s jogurtem

100 g brambor
20 g rajčat
10 g cibule
olivový olej
3 lžíce nízkotučného jogurtu
mletá paprika
bazalka
sůl

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme k cibuli, osolíme a dusíme. V polovině dušení přidáme kolečka rajčat, vmícháme jogurt a na závěr ochutíme sekanou bazalkou.

Zapečené brambory

Brambory
Brokolice
Rajčata
Balkán
Cihla

Uvařené brambory nakrájíme do zapékací misky. Na ně jsem poskládáme zpařenou brokolici,nakrájená rajčata a posypeme balkanským sýrem a navrch přijdou zase brambory. A kdo chce může na ty brambory dát i 30%cihlu.
A zapečeme.
Další týden blbec
Lucisha
| 22. 2. 2008 16:36
Ahoj Viktorky, poslední dobou se mi vůbec nedaří
Mám praxi ve školce a mám tam i jídlo, tže Vám je jasné, že to nic lehkého není. Než jdu, stíhám jen banán, takže zeleninu jsem moc tento týden neviděla. Navíc mám své dny, tak s prominutím žeru...
K tomu ještě stresy, co jsou doma. No bájo..

Jinak posílám konečně ty recepty. Snad je to vše. Moc se omouvám, že mi to tak trvalo..
Dnes jedu zase k přítelovi, tak se u něj budu muset držet- ty jeho zásoby sladkostí...
A nestihnu dnes ani cvičit Všechno se mi to teď sype na hlavu..chjoooooo...

Už abych se z toho všeho vyhrabala a šlo mi i hubnutí líp.. Myslím, že mám spíš kilčo nahoře- ale něco bude snad voda- mám nafouklé břicho jak velryba!

Mějte se líp, pááá
ahojda
Rendulina
| 22. 2. 2008 16:25
holky, ja jsem v jednom kole tak jsem nestihla za poslednich par dnu sem ani nakouknout co se tyka pocasi tak dest u vas bych jeste zkousla ale tady mame vychrici tak ze to vyvraci stromy a skoro se ani neda chodit venku. ale zase takovy vyslap do prace a z prace v takovym necasu, to nejaky to cvicko urcite zastane

jinak jsem se chtela zeptat, co si myslite o sushi? dobry pro dietu nebo ne? to ze je zdravy tak to urcite ale nejak nevim jestli ho zaradit nebo ne...
A máme tady zase víkend
Surina
| 22. 2. 2008 13:36
Tento týden bylpro mě trochu hektičtější, mám nějak celý rozhozený svůj pravidelný režim. Teď jsem tři dny necvičila, ale dneska to napravím. A taky upravím svůj jídelníček. Já jsem doteď jedla na snídani müsli, oběd - těstoviny, rýže, brambory - se zeleninou nebou rybou, svačina - jogurt a večeře - ovocný salát. Ale včera se mi podařilo přelouska konečně všechny vaše příspěvky. Našla jsem tam spoustu užitečných rad a receptů. Mimojiné jsem se dozvěděla, že není dobré jíst na večer ovoce, takže můj nový plán je následující: ráno ovoce, oběd stejný jako předtím, svačina - jogurt, večeře: dušená zelenina nebo polévka. Večer při chutích si vždy oškrábnu mrkev a je to... Tak snad se mi bude dařit, ještě mám před sebou 9 týdnů v Norsku, tak to by mohlo být ještě tak 5 - 8 kilo dole! Doufám.
Mimochodem u nás zase napadl sníh, jsem z toho počasí celá jakási ospalá, už aby vykoukly první kytičky. Já se tak těším na jaro!!!
Tak ať máte vydařený víkend bez vetších hříchů. Pááááááá
Lilimi
jandula76
| 22. 2. 2008 13:11
Neboj nejsi v tom sama, nechápu proč ty mamky tak dobře vaří?
Kdyby vařily hnusně už bychom byli šlang

Já to budu absolvovat v sobotu a pak ke švagrový na oslavu a v neděli bude asi první opékání a už se nám blíží letní grilovačky..

A to teprve nastane mučení jehnátek

Tak pěkně najed zpět nasvůj dietní režimek a jsi zase na hubnoucí cestě, já si myslím, že občasné uklouznutí nemůže vadit(a zatím se mi to potvrzuje.-))
To by taky nešlo celý život držet takový zdravý životní styl, když by sis něco někdy někde nedala

papapa Jana
tak jsem to nevydržela...
jandula76
| 22. 2. 2008 12:42
... a skočila na váhu a mám tam po týdnu o 0.7kg méně sice to není to kilčo, co bych si přestavovala, ale i tak dobrý Hlavně, že mi je konečně něco také velké a ne jen furt napreslé nebo nedopínatelné

Nematé někdo receptík mám doma kuře brokolici červený zelí a brambory tak nějak nevím co s tím

papapa Jana

p.s. a pište je venku hnusně malej má rýmičku tak sedíme doma
AJURVÉDSKÉ KAFE
Hibiscus
| 22. 2. 2008 11:30
HOLKY, VÍM, ŽE TO TU UŽ NĚKTERÁ PSALA, ALE NECHCE SE MI TO HLEDAT, KTERÉ JE LEPŠÍ?
AJURVÉDSKÉ KAFE - AŠVAGANDHA NEBO
AJURVÉDSKÉ KAFE - BRAHMI
OBJEDNÁVÁM NĚJAKÉ DOPLŇKOVÉ LÉČIVA RODIČŮM A CHCI SI OBJEDNAT TAKY TO KAFE. PROSÍM PORAĎTE. DÍK LAĎKA
ahojky
nika2411
| 22. 2. 2008 11:00
Ahojky holky, to máme ale uplakané počasí, že? Je to nanic, přes týden, když jsem ve škole je krásně a svítí sluníčko a když mám volno, tak je takhle.
Ráno jsem zaběhla do trafiky a koupila si 4. DVD s Hankou. Jen si budu muset obstarat tu gumičku na cvičení. Bez ní jsem nahraná. Krásný lesík Domasovando - je to úplně uklidňující obrázek. A ty já moc ráda. Poslední dobou jsem malinko ve stresu, je toho na mě moc. Navíc se mi zase rozhodil cyklus skrz hormony co beru, tak jsem z toho špatná. Zdraví máme holt jedno.
ach jo
Lilimi
| 22. 2. 2008 10:36
Nesnaším navštěvy u mamky...Fakt ta má dobrot a dobrot. Udělala vepřové bifteky s hrnaolkama a volským okem a kdo ma sakra odolat no dneska si dám víc do těla cvičením ať to dám do kupy jsem hold ostuda no
ještě k jídlu po cvičení
Hibiscus
| 22. 2. 2008 10:03
Ahoj, já jsem někde četla, že hned po cvičení máš dodat chybějící cukry ve formě ovoce a asi za hodinu bílkoviny. Tak já si sebou vezmu jabko nebo mandarinku a snim ji cestou ze cvičení a doma pak sním třeba kousek masa, sýru,ryby nebo tvarohu se zeleninkou, občas si dám k tomu i "placatý" chlebíček a zdá se, že zatím hubnu .
Máš pravdu, že holky jsou asi moc zaneprázněné a nepíšou. Třeba se rozjedou přes víkend.
syrovátka
heladoma
| 22. 2. 2008 09:42
Holky co máte za ty syrovátky, je jich taková spousta, že nevím kterou. Někdo tady psal ,že nejlepší je ta sussyomen3 jenže ta u nás neni k sehnání a objednat se kvůli poštovnému nevyplatí , stojí 68 a poštovné 80, tak to je trochu nesmysl objednávat.

Tak teď nevím kterou, ještě jsem uvažovala o amálce. Musím vybrat hlavně takovou, která nevadí při kojení. Ale jak jsem tak pročítala na co působí tak by neměla vadit asi ani jedna. Hlavně mlaďasovy jsou už dva tak to by nemělo vadit vůbec.

No už aby s tím přestal abych pořád nemusela koukat co můžu a co ne , ale jak to tak vydím tak ho budu chodit kojit i do školky , abych nedopadla jako ta pani co jsem nedávno četla na netu , že kluka chodila kojit před školu ( bylo mu 14) , viděli ji policati a chtěli ji zatknout za ohrožování mravní výchovy. Pani si to trošku popletla jestli kojit do 14 měsíců nebo 14 let.
halóóóóó
domasovanda
| 22. 2. 2008 08:20
holkýýýýýýýý kde jste všechny???????????
díky
jandula76
| 21. 2. 2008 23:26
Holčinky díky za odpovědi, já to zatím dělám tak, že tu hodku po cvíču fakt nejím, mě taky trvá než dojedu domů a udělám vše kolem dítka, nejméně hodinu, než mám čas i na sprchu nedejbože jídlo, takže opravdu jím až po hodince, někdy i déle.-)))

Mimochodem ten recept na Placičky Brokolicovo-květákové, jsou mnamka, že bych si je udělala klidně ted
Ale radši už nééé, že?

Koukám, že dnes se to příspěvky nehemží tak i já jdu spinkat, dobrou noc a dietní pátek přeje Jana
holkýýýý co je s Váma????
domasovanda
| 21. 2. 2008 20:09
Dneska je tady nějak mrtvo,kde jste všechny???Zítra jedu do Brna ak sem ráno jen mrknu a pak až navečer,tak se polepšete a něco napište

Posílám Vám krásnej les,je od sestřenice Rezamy,fakt super tak a dobrou
taky výborné !!!
Jannis
| 21. 2. 2008 16:25
Ahojte, tak když už jste u těch receptů, mám pro vás taky jeden, vyzkoušený, výborný, nepřibírací ....

Brokolicové FITNESS placičky

Dají se konzumovat buď samotné nebo jako příloha k masu ...
Ingredience:

250 g vařených brambor
250 g vařené brokolice a květáku – k přípravě lze použít čerstvý i mražený
2 vejce
2 hrsti rozdrcených celozrnných lupínků Nestlé FITNESS (natural)
špetka soli bylinky a koření dle chuti (tymián, pepř, majoránka apod.)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme, brokolici a květák rozsekáme nebo rozmělníme na drobné kousky. Dáme do mísy, osolíme a promícháme s vejci. Drcenými Nestlé FITNESS lupínky celé těsto zahustíme asi jako na bramborové placky (bramboráky). Ochutnáme, okořeníme a dosolíme podle chuti.

Pečeme ve vymazaném lívanečníku nebo ve formičkách (speciálním plechu) v troubě vyhřáté na 195 stupňů až se okraje zbarví dozlatova. Lze rovněž opékat jako placičky na pánvi. Chuť výrazně podtrhne ozdoba z kečupu. Dobrou chuť
a protože by
domasovanda
| 21. 2. 2008 12:00
tohle naše babi nejedla,tak jí tu rybu peču v troubě se zeleninou a kečupem,bylo tam napsané,že je to dietní-no ten kečup nevím,ale pak dám vědět jak to chutnalo a kdyžtak pošlu receptík.Tak zatím ,my půjdeme na procházku,já teď místo cvičení každý den chodím na dlouhé procházky
recept na kuskus s rybou
domasovanda
| 21. 2. 2008 11:56
Holky včera jsem hledala nějaký receptík na ten kuskus co jsem si koupila a našla tenhle,hned Vám ho posílám,zrovna jsem to snědla a bylo to výborný¨!!!!!

kuskus v páře s rybou Pangasius alá Jamie Oliver

2 hrsti kuskusu dáme do vody nabobtnat.Na pánvi na olivovém oleji osmažíme1/4 cibile,chilli papričky(dle chuti)česnek a osmažíme.Do hmoždíře,nebo mlýnku dáme sůl,pepř,skořici,koriandr,fenyklová semínka a rozdrtcené přidáme do panve (já jsem místo tohodle dala jen koření na ryby).Na to dáme rozpustit větší hrudku másla a až se rozpustí,rozprostřeme na vše kuskus a pomalu vaříme.Pak dáme na vrch pláty ryby Pangasius(muže být i jiná)-ty osolíme a opepříme,položíme na ně půlku citronu.Přiklopíme poklicí a vaříme v páře(Jamii tam měl poklici z namočených novin,ale kdo by se stím dělal!).Bylo to fakt výborný dokonce i malá to jedla
jandula76
KajsaV
| 21. 2. 2008 10:27
Ahojky
Po pravdě řečeno já se řídím heslem, že tělo by mělo dostat do hodiny po cvičení potřebné živiny, takže teď se to v podstatě týká obou tvrzení, které jsi napsala. Buď si někdo celou tu hodinku počká nebo si prostě něco dá malinko dřív, to zase záleží jak to komu vyhovuje. Já osobně jím co nejdřív - to znamená když dorazím z posilky uvařím si něco dobrýho a pak papám. nemůžu moc dlouho čekat, protože bych asi pak zkolabovala - chodím cvičit večer, takže tak někdy mezi 18-19 hod a poslední jídlo předtím je vlastně odpolední sváča, takže chodím cvičit na lačno a to už mi pak bývá ke konci cvičení dost zle z hladu, takže do sebe musím něco dostat co nejrychleji.
děkuji
domasovanda
| 21. 2. 2008 10:19
za odpověď já si jí dávám ráno a pak odpoledne na svačinu,tak doufám,že tím nic nepokazím,koupila jsem si v sáčku nějakou lehkou,měli tam i syrovátka fit a linie,ale měla 1,5tuku a tahle má jen 0,5tuku,bilkoviny 12,8 a sacharidy 76,6g,měla to všechno menší,než ta fit......a píší tady,že se má dávat 2pol.lžíce na 200ml
Hibiscus-Aloe-Vera
domasovanda
| 21. 2. 2008 10:14
je dobrá na očistu a na spoustu dalších věcí,já jsem si kupovala roztok,ale měl stejný účinek jako gel.Já jsem bývala docela dost nemocná,rýmy atd.po té Aloe se mi to upravilo,ale jak jsem jí pak delší dobu nepila,tak se mi to vrátilo,jenže já už jsem to asi měla chronické,tak mě doktorka dala prášky(takové to vzorkové balení),že je mám vyzkoušet a super,jmenují se Broncho-Vaxom a už mám 3měsíce klid a to jsou doma pořád nachlazení a prskají tady bacily.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
15. 12. 2025 10:42
15749
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26