Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

Hibiscus
KajsaV
| 12. 2. 2008 12:56
...já taky nepočítám KJ a ani jsem to nikdy nepočítala a přesto je 11 kilo pryyyyyyč
Když nakupuju tak koukám, co má kolik Kcal, tuků atd. ale denní příjem nepočítám, prostě malé porce a vím co jo a co ne a podle toho si ten denní jídelníček přizpůsobím.
heladoma
KajsaV
| 12. 2. 2008 12:53
...tak tablety určitě tak hodinku před, to máš pravdu. Až Ti dojdou tak rozhodně doporučuji ten tekutý, který jsem zmínila v předchozím příspěvku.
Jo a holky rozhodně doporučuji kupovat kvalitní výrobky buď v nějakém sportovním shopu nebo i na internetu toho je spousta, hlavně nekupovat v Tescu a tak...když jsem to tam viděla a ještě kolik peněz za to chtějí, no fuj.
To je ono!
Hibiscus
| 12. 2. 2008 12:46
Já bych nevydržela ani počítat ty kalorie (tím se nechci nikoho dotknout) já jsem na to lenivá. Mně naopak baví upravovat klasické jídla tak aby byla zdravá, všude cpu místo bílé celozrnnou mouku (sice není méně kalorická, ale je určitě zdravější), snažím se připravovat jídlo bez nebo na méně tuku, v páře, nezadělávat moukou, když mám chuť třeba na kuřecí polévku udělám vývar nechám zchaldit, nahoře tuk ztuhne a pak aspoň pro sebe odeberu jen ten bez tuku. Používám teflonové pánve, kde stačí jen vytřít olejem a jídlo je méně kalorické. Jde určitě o zvyku, ale myslím, že to je ta správná cesta, po které se dá jít déle než jen dokud nezhubnem...
KajsaV
heladoma
| 12. 2. 2008 12:43
Já mám ten carnitin v tablebách, tak to by chtělo asi hodku před cvičením, když ten tekutý se rychleji vstřebává.
Souhlasím
ozdinka
| 12. 2. 2008 12:09
Souhlasím s váma holky,já to taky neberu jako dietu,ale změnu stravy a chtěla bych si to udržet napořád,samozdřejmě ,že nějaký ten hříšek si povolím Každý mi říká,ty držíš dietu? Vyprdni se na to! A já se jim snažím marně vysvětlit,že jsem jen začala jen zdravě jíst,že mi ta tučná strava nedělala dobře.
KajsaV
adel
| 12. 2. 2008 12:07
Souhlasím, je to o změně životního stylu.A myslím si, že občas hřešit je lidské.Nechtěla bych být do budoucna vysušená nervní baba, co si třeba na svatbě počítá, co smí jíst a pak má výčitky svědomí, že to nedodržela.Pár takových znám a bohužel už si s nimi nemám o čem povídat, neboť jsou tak zahleděni do toho, kolik čeho sní a kolik km denně uběhnou, že nemají čas na nic jiného.Určitě tu platí více než kde jinde "všeho s mírou"
adel
KajsaV
| 12. 2. 2008 11:55
...vidím, že máš jasno ve stravovacích návycích a to je fakt super. Není to o tom na nějakou dobu změnit stravování, ale prostě změnit celý životní styl a udržet si ho napořád. Bereš to za správný konec. Máš pravdu, že je asi hodně těžké skloubit nějakou svoji stravu se stravou pro rodinu, tak aby jsi nemusela vyvařovat pro každého zvlášť. Já jsem ráda, že s přítelem oba cvičíme a oba "zdravě žijeme" takže to není tak náročné. Jíme vlastně oba stejně a navzájem si neděláme chutě nečím nezdravím. Ikdyž samozřejmě občas hřešíme, to rozhodně, abych tady nevypadala jako totální blázen.
Hibicus
adel
| 12. 2. 2008 11:52
Zatím jsem to nezkoušela, protože mám dost práce s tím, abych dodržovala poměr sacharidů, bílkovin a tuků.Zatím jsem hubla, ale až se mi váha zasekne, asi to prubnu.
přejídací den
adel
| 12. 2. 2008 11:45
Koukám,že přejídací den přinesl hodně vzruchu.Ono se ale nemyslí s odpuštěním "přežrat se", ale přidat v tento den na poměru sacharidů, přičemž kalorická denní hodnota je zachována.Já si myslím, že jde hlavně o to, aby se člověk naučil jíst pravidelně a preferoval ve stravě více zdravějších potravin, dodržoval pitný režim a hýbal se. Nedokážu si představit, že bych vařila jiná jídla pro rodinu a jiná pro sebe.Pokud tedy teď jíme zdravěji všichni, mělo by nám to vydržet stále a já tudíž budu hubnout pomaleji, ale bez jojo efektu.A do budoucna by neměl být problém si při těchto nových návycích váhu udržet.
ozdinka + Blanch
KajsaV
| 12. 2. 2008 11:45
...s CLA zatím zkušenost nemám, ale přemýšlím, že si ho pořídím pro ochranu a udržení svalů.
Když jsem začínala hubnout a tedy cvičit a zdravě se stravovat nebrala jsem vůbec žádné doplňky a přesto jsem zhubla kolik jsem potřebovala. Jak říká můj přítel a zároveň můj osobní trenér je potřeba aby se tělo nejdřív samo naučilo hubnout a pak je možné zapojit nějaké "pomocníčky" Celkem po krátké době jsem pak začala užívat L-carnitin 50.000 v tekuté formě od ATP Nutrition a ten beru dodnes. Nemůžu si na něj vůbec stěžovat a vřele ho doporučuji všem - více vydržím cvičit, více se potím, obecně se mi lépe cvičí a hlavně mám potom hodně rychlou regeneraci svalů, takže holky doporučuji. Jinak jsem brala Guaranu, Pyruváty, Chitosan atd. ale nějaké extra zázračné změny jsem nepozorovala, takže asi tolik k doplňkům. Doporučuji užívat vitamín C, který také napomáhá odbourávat tuky.

Blanch děkuji za pochvalu a souhlas s názory, jsem zvědavá jak Ti to pak půjde s tím kartáčkem a Topvetem.
KajsaV
Blanch
| 12. 2. 2008 11:30
JJ už vím jaký kartáč a i znám tu sadu, tak si ji asi celou koupím, mám za čtrnáct dní narozeniny, tak to budu mít k nim Jinak já si koupila právě přímo skořicový gel, takže si rovnou k těm narozeninám objednám ještě ten celustin gel! Moc děkuju za radu, je vidět, že už o tom fakt hodně víš! Jinak s tím jídlem a metamolismem jsi měla naprostou pravdu! Právě, že se musí často jíst a pravidelně, aby si tělo nedělalo zásoby!
Pro KajsuV
ozdinka
| 12. 2. 2008 11:28
Chtěla bych se tě zeptat,máš nějaké zkušenosti s BIO c.l.a?
Cítím se líp
ozdinka
| 12. 2. 2008 11:22
Zdravím všechny spolubojovnice Teda holky musím vám říct,že od tý doby co jsem změnila stravu,tak se cítím mnohem líp Dříve jsem trpěla na průjmy a každou chvíli mě bolel žaludek a teď tyhle problémy zmizely A už mi všichni říkají,že se mi zmenšilo břicho. Jupííí!! Zatim se teda musím pochválit,že moc nehřeším,akorát miluju kávu Latte a myslím si,že se dělá z plnotučného mlékaA když mě náhodou přepadne na něco chuť,tak si řeknu: Sakra,tak ty se celou dobu snažíš,utrácíš peníze za zdravou stravu a teď bys to takhle zazdila blbím chlebíčkem po kterím ti bude stejně špatně!!! A věřte,že pak mě ta chuť přejde a už se moc těším na to,až si pujdu na sebe koupit něco hezkýho a nebudu si v tom připadat,jako jitrnice No nic,teď si jdu zacvičit aerobik s Olgou. Zatim
Blanch
KajsaV
| 12. 2. 2008 11:11
...přesný název je Celustin gel a je to tedy od Topvet, stojí kolem 110,- takže je to fajn. Já nevím jak ten kartáček popsat. Dostala jsem k Vánocům takový dřevěný kyblíček (mají to v drogériích) a v tom byly různé druhy dřevěných kartáčků s tupými hroty, našla jsem foto, není to úplně ono, ale pro představu je to dobrý. Jinak tu masáž před zábalem prováděj do té doby dokud nebudeš mít partie pořádně červené. Jinak se vždycky natírám před cvičením, ale to nemasíruju, většinou jdu nejdřív na cross trenažer nebo běhací pás, takže se to zahřeje samo.
KajsaV
Blanch
| 12. 2. 2008 11:00
NO já právě nemám od Topvetu, mám jiný! Tak si ho asi budu muset objednat! Jo a prosím Tě, jaký ten kartáček používáš, zajdu si ho koupit! Jo a prosím Tě jak dlouho masíruješ nožky?
Blanch
KajsaV
| 12. 2. 2008 10:50
...a máš ten gel od Topvet? Jestli ano, tak by to mělo být v pohodě, když se natíráš před zábalem je potřeba gel pořádně vetřít a celé partie by se měly pořádně promasírovat než se zabalíš do folie. Já mám doma takový dřevěný kartáček na celulitidu a tím se masíruju dokud se místa pořádně neprokrví, hezky to pak zčervená a hřeje.
domasovanda
KajsaV
| 12. 2. 2008 10:46
...jsem ráda, že semnou souhlasíš, nevím, kde to psali, ale je to fakt úplně mimo mísu...člověk se snaží dodržovat nějaký režim, jídelníček atd. a pak druhý den sní na co přijde? Nevím jaký pozitivní účinek by to člověku mělo přinést. Akorát možná chvíli by byl člověk spokojený, že si dává něco "dobrého" a pak by upadl do deprese jak se nacpal...nějaké to občasné hřešení, to se stane každému, je to třeba o těch víkendech jak holky píšou, ale přejídat se, to ne...
Hlavní je, že si tady všechny holky uvědomujete, že bez cvičení, zdravé stravy a pitného režimu to nepůjde, že prostě hubnutí je dřina. Ale z vlastní zkušenosti vím, že to opravdu jde.

Na jiných diskuzích se vždycky vztekám jak si tam všichni píšou o hubnoucích tabletkách a myslí si, že když budou sedět, přežírat se a házet do sebe tabletky, že se ty kila asi vypaří.
Různé doplňky ke sportu, vitamíny atd. jsou super ale hubnoucí preparáty to nee...hlavně těch reklam v televizi co se nám po Vánocích vyrojilo...
Nová motivace
Blanch
| 12. 2. 2008 10:42
Ahojky holky, tak včerejšek jsem zvládla myslím hodně dobře, měla jsem hodně zeleniny a večer jsem si šla zacvičit aerobic, před tím jsem se namazala skořicovým gelem a dala si L-carnitin koupila jsem si 50.000, měli ho v akci za 300Kč v hypernově, jinak na netu, stojí kolem 700Kč.
JO a holky, mám novou motivaci, přítel mě po čtyřech letech chce vzít na vojenský ples, tak se musím dát pořádně dokupy, abych mu tam neudělala ostudu!

Jo a holky, pořád ten skořicový gel když si ho natřu nehřeje! Nevím co je špatně, natřela jsem se před cvičením a vůbec to nehřálo ani když jsem se zabalila do folie! Asi si budu muset koupit jiný, už mě to opravdu zlobí!
KajsaV
domasovanda
| 12. 2. 2008 10:23
já si to taky myslím,že přejídací den není t pravé ořechové,já sama za sebe bych ho určitě nedělala,protože bych si asi roztáhla žaludek a pak bych nevěděla co bych snědla
Metabolismus
KajsaV
| 12. 2. 2008 10:21
Pomalu se holky prokousávám Vašimi příspěvky. Všem držím palečky ať se daří, tak jak si přejete.

Mám jen připomínku k jednomu z dřívějších příspěvků. Neberte to jako nějaké prudění. Já se věnuji fitness a zdravou stravu, doplňky atd. mám v malíku, tak bych jen chtěla uvést věci na pravou míru, abyste si zbytečně neškodily. V příspěvku bylo zmíněno, že pokud člověk jí zdravě a pravidelně, takže metabolismus vlastně zlenivý a nemá tedy co dělat, takže se může nastartovat nějakým tím "hříchem" Holky to je opravdu hloupost, stejně jako přejídací den. Proč myslíte, že se má jíst zdravě a hlavně pravidelně co 2-2,5 hodiny? Je to proto, že pravidelnou stravou se metabolismus zrychlí a jede tak vlastně celý den, pokud mu dodáváte živiny.
mám ho ještě uložený
domasovanda
| 12. 2. 2008 10:20
tak Ti ho posílám-myslím ten recept na chleba
pro Hibiscus
domasovanda
| 12. 2. 2008 10:15
domácí chleba si peče Bobik,tak písni jí,dokonce v dřívějších příspěvcích jsou někde i recepty a myslím,že jsem tam nějaký dávala i já,tak tam mrkni
L-carnitin
KajsaV
| 12. 2. 2008 10:05
Ahoj, co se týče dávkování L-Carnitinu, záleží jakou formu sis pořídila. Nejlepší je samozřejmě tekutá forma, která se rychleji dostává do oběhu. Tekutý by se měl užívat alespoň 30 minut před cvičením.

Holky prosím Vás "přejídací den" co to je? Ale fuj
Dotazy
Hibiscus
| 12. 2. 2008 09:51
Holky ještě se žádná z vás neozvala, jestli si pečete svůj vlastní chlebík? A nezkoušela jste některá pickles ze zeleniny, který jsem tu kdysi psala?
heladoma
vladi
| 12. 2. 2008 09:12
Ani nevíš jak jak chápu tu tvoji buchtovou epizodu. Taky miluju sladký, ale i veškerý jiný pečivo i nesladký , prostě si na tom mnohem víc pochutnám. takovej čerstvej měkkej chleba třeba i celozrnnej ....... S pečením sladkýho jsem to musela vyřešit drasticky, teď co hubnu, tak prostě nepeču. mužský si vždycky vzali spořádaně 1 nebo 2 kousky a já snědla celou řadu na plechu. takže teď sice pořád něco hledám na zakousnutí, ale buchty už prostě nenajdu.
Ach jo
Surina
| 12. 2. 2008 09:05
dneska je to týden co jsem začala s dietou... Bohužel po měření jsem zjistila, že se nehnul ani cenťáček, sice jsem to očekávala, ale docela mě to mrzí No snad to bude příští týden lepší . Jsem moc ráda, že jsem narazila na tuhle diskuzi. Včera jsem se snažila prokousat starými příspěvky a našla jsem tam spoustu užitečných věcí. Ještě mi teda kus na přečtení zbývá, pěkně jste se činily . Hezký den všem
přejídací den
heladoma
| 12. 2. 2008 08:16
Ten přejídací den jsem si včera asi splnila těma buchtama.

Ale holky kdybyste viděly jak jsem se za to potrestala, jela jsem do města koupila skořicovej gel a L-karnitin.
Přijela jsem namazala nožky gelem zabalila do folie vzala si karnitin a hupla na 50 minut na orbitrek.

Jo chtěla jsem se zeptat jak dlouho před cvičením si berete ten karnitin a jak dlouho pak cvičíte.

Dneska ráno jsem si dala jablečnej ocet a začnu s novou metodou talířkovou jak psaly v mladé frontě, už mě nebaví pořád počítat na floře, tak to skusím takhle, stejně se to musím naučít nějak odhadovat.

Tak snad ty kilča zase půjdou dolu uvidíme v pátek
Adel
Hibiscus
| 12. 2. 2008 07:40
I pro ostatní, četla jsem ty internetové články, kde doporučují přejídání 1x za týden a vlastně tělo nejak nastartovat jako léčba šokem. Už jste to někdo zkoušel, Adel ty ano? A jak, to sis ve vybraný den dopřával cokoli do "nosu" nebo navařila kopec nějakých sacharidů bez proteinů a ten den vlastně protejny vůbec nekonzumovat?
hubnutí...
Ivet
| 12. 2. 2008 07:11
Ahojky holky no vidím, že bojujete hezky, já jsem před vánocemi shodila 5 kg, o vánocích jsem něco nabrala, navíc sjem si na lyžích zlomila ruku kterou pořád nemám úplně o.k., takže o měsíc delší volno, takže jeden velký víkend, a s těmi jsem měla vždy docela problémy a ted se dostávám z angíny.Ale chci zase těch 5 kilo mít dole, cítila jsem se moooc dobře a ještě bych chtěla další tři shodit...což znamená shodit celkově asi 5 kilo, protože 3 mi dole zůstaly od prosince.
Neměl by to být problém před vánocemi mi to šlo jako na drátkách, můžete se podívat do mého deníčku jak jsem to zvládla.
Jinak co se týká skořicového gelu také si ho chci pořídit a před cvičením si pěkně namazat stehna a zadeček.
chci cvičíííít!!!
Lili6
| 12. 2. 2008 00:16
Jee tak to jsem ráda za radu, už ty sojové vločky nebudu. Jsem je pořídila v dobré víře ale neznalá Že já se taky nejdřív neinformuju. Dík!

Dneska jsem dodržela jídlo i pití, ale pohyb téměř nula, až na lítání po městě a v práci :( Ve středu musim mít hotovo, tak jsem si vzala práci i domu a celé odpoledne jsem u toho seděla a papkala (ikdyž zdravě, ale dost), vlastně u toho sedim ještě teď ... To zas budu zítra vypadat oteklí zombíček ze mě ráno bude...
Myslím že mě zachrání jedině kafe, a to už jsem dlooouho neměla!
Nejvíc mě štve, že už jsem chtěla cvičit, děsně mi to chybí ale prostě není kdy. Ještě ty dva dny to musím vydržet.
Tyhle nárazovky v práci nenávidim.
Ale ještě že vás holky mám Předtím jsem je řešila čokoládkou a nočním vyjídáním ledničky. Kila při té krizi zpět nabrala a neštěstí bylo ještě větší. Teď to díky vám ustojím a o to raději si pak na ten eliptikálek vlezu.
No a jak jsem se dočetla na tom super odkazu co padl na předchozí stránce, tak by se mi teoreticky, až na to cvičení a míň jídla zase vlítnu, mělo shazovat rychleji (jako šly rychleji první kila na začátku ledna).
Tak jsem napnutá jak struna a děsně se těším jak si dám do těla, snad už ve středu večer!!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39