Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

.....
nika2411
| 9. 2. 2008 20:00
Jo, a co říkáte na tu trapnou volbu prezidenta? Já myslela, že u toho včera zešílím. Jsou to vážně blbečci......To by se rychleji dohodly děcka v mateřské školce
:-(
nika2411
| 9. 2. 2008 19:57
Ach jo holky, to já mám tak kolem 6000 - 6500KJ - já nevím co s tím. Když dám míň, mám hlad. Ale i tak si myslím, že jsem to dost omezila. Dřív jsem byla dost rozežraná a byla jsem schopná sníst i 10 tis.!!!! Takže snad to nějaký efekt mít bude.
kJ
romca
| 9. 2. 2008 19:35
Já mám za to že když se chce hubnout zdravě tak tabulka je od 4500kJ do 5500kJ.
Taky přikládám můj jídelníček
Surina
| 9. 2. 2008 19:29
Mělo by to být kolem 3200 KJ. To mám v plánu na zítřek:
Snídaně: nízkotučný jogurt s müsli
Oběd: zeleninový vývar s mrkví a brokolicí
brambory, rybífilé na másle, přeliv s rajského protlaku s bylinkami - bazalka, oregáno
Svačina: jablko, kiwi
Večeře: zeleninový vývar od oběda
A pak ještě chroupám mrkev abych neměla hlad...
Tak snad to zítra dodržím
EndyL
angelwoman
| 9. 2. 2008 19:06
Já teda nehubnu, jen se snažím zpevnit tělo a cvičit, ale zvládnout s tímhle jídelníčkem celý aktivní den, tak to klobouk dolů...to já bych teda už padla hlady Nejsem znalec, ale není těch kalorií nějak málo, i když hubneš??
příklad mého jídelníčku
EndyL
| 9. 2. 2008 18:28
Pro
niku2411 posílám příklad toho, co jsem dnes jedla. Nevím jestli to bude ukázkový jídelníček asi spíš ne, ale dneska mi to tak vyhovuje, ani nemám hlad, protože jakmile ho začínám trochu cítit, přichází na řadu další jídlo Možná je to i tím, že jsem teprve na začátku a mám v sobě ještě zásoby

snídaně: nízkotučný jogurt,trocha musly
svačina:jablko
oběd: celozrnný rohlík s nízkotučným sýrem a pomeranč (byla jsem na cestách, tak jsem se odbyla jen rohlíkem, bylo to nejpohodlnější)
svačina:zakysaný mléčný nápoj
večeře:těstovinový salát s tuňákem ve vl. šťávě

Hodila jsem to na tu kalkulačku a ukázalo mi to něco kolem těch 3500 KJ jak jsem psala. Myslíte si, že je to málo? Nechci totiž zase rychle zhubnout, aby se mi to pak vše zase vrátilo zpět Jinak u mě je veliký problém s tím, že si moc nerozumím se zeleninou. Rajčata, salátovou okurku a papriky prostě do pusy od malinka nevezmu, takže tím je velmi můj jídelníček ovlivněn. Na spoustu receptů a hlavně salátů můzu zapomenout
Ahoj holky
Surina
| 9. 2. 2008 18:19
Tady v Norsku bylo dnes krásně, svítilo sluníčko, tímpádem taje sníh, doufám, že alespoň na mé oblíbené sjezdovce vydrží. Já jsem si dnes poprvé počítala kJ. Snědla jsem skoro 4000. Nevím jestli je to moc, nebo akorát... No asi bych mohla trochu ubrat pro příště... No nic, jdu posilovat, ať jsou za nedlouho vidět výsledky mého snažení. Příjemný sobotní večer přeju!
vážení
Kibic
| 9. 2. 2008 17:49
Ahoj Viktorky! Loučím se s vámi a držím vám palečky, ať moc nehřešíte. Já odjíždím na hory , takže se budu stravovat všelijak - mám připraven guláš, čínu, řízečky. Snad moc nenaberu. Váhu nahlásím až v neděli. Přeji krásný týden (už skoro jarní).
tak malinko???
nika2411
| 9. 2. 2008 17:49
Jaktože máte holky tak málo KJ? Pošlete mi některá z vás jídelníček ať se můžu mrknout? Já jsem dneska celá jakási unavená. Teď jsme došli z hodinové procházky - byli jsme v lese. Jsme jakási umordovaná, už od rána, asi na mě něco leze
děkuji
EndyL
| 9. 2. 2008 17:39
Ahoj holky, předem by jsem chtěla všem poděkovat za vřelé přijetí mezi vás . Tak už jsem také začala se zdravým jídelníčkem a s pěti porcemi denně. Přihlásila jsem se podle vašich rad na e-kalkulačku a za dnešek (počítáno i s jídlem, které mě dnes ještě čeká) mi to dělá něco přes 3 500KJ, tak to je snad dobré, že? S tím cvičením už to bude horší, dobírám antibiotika, ale od pondělka se na to taky vrhnu, jen asi nebudu mít tolika času jako dřív cvičit každý den no ale lepší něco nežli nic. Jinak jak jste tady psali něco o té podpoře, tak já jsem na to, kromě toho že mám teďka vás taky sama. Doma si ze mě dělají akorát srandu, jak tohle můžu jíst a že jsem hloupá apod. A stále mě lákají na jiná jídla, ach jo ale musím vydržet a jsem zvědavá, zda se taky budu moct v pátek pochlubit nějakým úspěchem jako vy! Mějte se fajn a pevnou vůli všem!!!Pa pa
dneska
lucipajda
| 9. 2. 2008 17:39
U nás je nádherně, úplně jasno a slůňo už docela dost hřeje Tak jsemm si dala dlouhou procházku. Al odpo jsem zhřešila, dala jsem si alžírskou kávu se šlehačkou, jako malou odměnu za tu váhu. ALe neměla jsem sváču a tou procházkou jsem určo něco spálila. Tak snad dobrý.
UPS
Stefani
| 9. 2. 2008 17:32
Tak holky dneska jsem si dala zase čokoláduAle i v horoskopu mi dneska psali,že si na ní mám dát pozot a jak to dopadlo Ale jinak i s večeří tu bude 3000KJ tak je to celkem v pohodě jsem dneska nesvačila tak mi to trošku vyrovnala Jinak holky dneska je u nás teda pěkně hnusne a 0stupnů já se z toho zbláznim
ORBITREK
romca
| 9. 2. 2008 16:47
AHOJKY DĚVČATA!
KDO PAK MI PORADÍ JAKOU ZNAČKU ORBITREKU SI MAM POŘÍDIT.JE JICH HODNĚ A JÁ NEVÍM KTERÝ SI POŘÍDIT. URČITĚ JE LEPŠÍ NEŽ KOLO TO BY MĚ MOC NEBAVILO A BOLEJ MĚ Z NĚJ KOLENA.PA
okna
Lilimi
| 9. 2. 2008 16:04
no ani mi nemluv taky bych se do toho měla pustit ale počkám asi až na březen
sluníčko
domasovanda
| 9. 2. 2008 15:48
tééééda tady dneska tak krásně svítí sluníčko,že jsem chtěla holky vytáhnout na kolo.Jenže mamka dělala na oběd smaženej sýr a já si ho dala,takže místo na kolo jsem se dala na okna,umyla jsem jich půlku(máme jich 22 ,velkých 3mkrát1,5m--to jen aby jste byly v obraze ) mám je hotové i ze záclonama,takže jsem z toho nějaká zmordovaná a na kolo už nemám ani pomyšlení!Ale ten sýr se mě snad spálit podařilo.Tak se mějte a zatím ahojda
nika 2411
Lilimi
| 9. 2. 2008 12:54
No jednička má protažení a posilovaní bříška, stehen a mezilopatkových svalů
???
nika2411
| 9. 2. 2008 12:50
Proč to tu mám 2x??????
ahoj
nika2411
| 9. 2. 2008 12:49
Ahojky děvčátka.Já taky včera nezahálela a cvičila podle DVD Hanky. Ta mi dala zabrat - včecko mě bolí - hlavně prsní svaly ( ty pomalu zjišťují že tam vůbec jsou) a ruky......Nevíte náhodou na co jsou zaměřené ty další díly - 3 a 4? A o čem byl ten první? Ten mi jaksi unikl - bohužel jsem si vzpomněla pozdě a MF už neměli . Ale přemýšlím, že bych si ho někde sehnala.
ahoj
nika2411
| 9. 2. 2008 12:49
Ahojky děvčátka.Já taky včera nezahálela a cvičila podle DVD Hanky. Ta mi dala zabrat - včecko mě bolí - hlavně prsní svaly ( ty pomalu zjišťují že tam vůbec jsou) a ruky......Nevíte náhodou na co jsou zaměřené ty další díly - 3 a 4? A o čem byl ten první? Ten mi jaksi unikl - bohužel jsem si vzpomněla pozdě a MF už neměli . Ale přemýšlím, že bych si ho někde sehnala.
hrubky
Lilimi
| 9. 2. 2008 08:57
jejda pardón
Lili6
Lilimi
| 9. 2. 2008 08:56
No z těch posměšku si nic nedělej já od kamaradeka přitele taky sliším a proč si to vážiš? A to sníš? Vždyt je to blivajz a to jíš zrníčka si divná....Tohle spěje k anoreksie...TImhle výrokem mně jedna fakt inteligentní známa hodně pobavila.

Prostě na ně dělám pač já budu štíhlá (no snad) Prostě se musíš přes tyto hloupe řeči odprostit a makat si na sobě.

Jinak k příteli ten mi včera vnutil 2 kousky pizzy prý jednou můžeš tak si dej. Ale je fakt že jsme byli venku a já měla jen odpolední svačinu a neměla jsem na večeři chuť. Takže mně večer ten hlad přepadl přítel si koupil celou pizzu a já mu uzobla( co uzobla přímo sežrala) dva kousky. stydím se ale snad to nebylo tak moc. No každopadně mám z Mladé Fronty dvd od Hanky tak si dnes zacvičím
vážení
lucipajda
| 9. 2. 2008 08:45
Holky, já to prostě nevydržím a musím se jednou týdně zvážit, těch 14 dní je moc dloho. Takhle mě to aspoň motivuje, když vidím úbytek anebo mě to nakopne ještě přidat. Je to taková "seberegulace"
A dnes se s vánmi musím podělit o další úspěch, mám odminulého pátku další kilčo dole
Hurááááá. Takže už je to dohromady 5. Na začátku diskuze jsem psala, že bych ráda do plesu (ten je 15.) shodila 5 kilo a zvládla jsem to ještě o týden dřív Doufám, že příští týden budu moct slavit, že jsem se dostala pod tu magickou 60....
Tak se hoky držte, stojí to za to.
Zdravím všechny
Megii
| 9. 2. 2008 08:08
Zase jsem tady nějakou dobu nebyla a než jsem se tím vším prokousala, dalo mi to zabrat. U nás je teď ráno mlha tak doufám, že se to vybere a odpoledne bude hezky. S těma mističkama s tím jídlem je to dobrý nápad. . Já to tak dělám když jdu do práce abych si v práci nekupovala žádné bagety....Jenomže i když mám to jídlo udělané tak mě stejně popadne chuť na něco co bych neměla . Pro mě je nejlepší se zaměstnat natolik abych měla čas sníst jen to co mám a abych si nevymýšlela co bych si ještě dala a naco bych třeba ještě měla chuť.Dneska odpoledne jdu do práce tak to vidím s tím dodržováním jídla dobře a doufám, že zítra bude hezky protože bych chtěla jít na zahradu je potřeba ostříhat keře co se nestačili udělat na podzim. Tak zase bude nějaká aktivita.
Tak holky pozor na to je víkend tak se všechny držte ať můžeme v pondělí říct že jsme víkend zvládli bez hříchu.
Anye
| 9. 2. 2008 02:30
Ahojte holky,
já se s vámi loučím, ale jen na 14 dní. Ráno jedu na hory. Právě jsem dobalila a jsem hotová Doufám, že nesleze úplně sníh, protože to by mě asi naštvalo...Tak se zatím mějte a za 14 dní ahoj
typ na hřešící dny
Lili6
| 9. 2. 2008 01:37
Tak to bylo dalekosáhlé pojednání o carnitinu, snad někeré bude k užitku a poučení...
Se musim krotit v těch řádkách, ale ještě bych chětěla reagovat na ty pochmurné, přecpávací a hřešící dny... Přišla jsem na typ, který mi včera jeden takový den pomohl překonat:

Je to teď o nervy se držet hubnoucích pravidel a při práci to skoro nebylo možné. Celý týden nestojí za nic, ikdyž je o majinko lepší než ten minulý. Vzala jsem si teď na dva dny projekt zpracovat domů, k tomu mému a děs - má radost že už nehladovím, ale pěkně papám, jenže nechápe, že jde o to co papám a navádí mě stále k nějakým kalorickým bombám a velkým porcím Předevčírem jsem tedy pěkně zhřešila, uklidnilo to sice stres při práci, ale těch kJ co jsem spořádala
Tak jsem si večer řekla, že nesmím dopustit, aby další den dopadl taky tak.

Běžela jsem do tesca, koupila čerstvou horu zeleninky a ovoce. Než jsem šla spát, všechno jsem to nakrájela, udělala salátky, s jáhlami, vločkami, jogurtem... Všechno lehké ale se spoustou vlákniny a kaloricky mi dalo 5103kJ. Naporcovala jsem si to do malých dóziček a mističek a málem se mi všechny nevešly do lednčky
Včera jsem jedla jednu mističku za druhou a dvě paprikovo jogurtové porce mi ještě v lednici zbyly na dnešek, už jsem prostě nemohla!

Takže vy kočky, které máte při těhlech pochmurných dnech problém se nepřecpat, dodržet nízké kJ a víte, že zítra to nebude jiné - dejte si tu práci a nachystejte si hromadu jídla na druhý den, pečivě spočítejte (salátovka v bílém jogurtu má minimum kJ a přitom zaplácne super!) a vesele se nadlábněte (udělejte si víc než 5 porcí, ať máte co jíst kdykoliv vás chytne chuť a nesáhnete po nějaké bombě, až všechny mističky z lednice zmizí. Možná se stejně přecpete (jako já), ale těch 5000kJ vyběháte a ráno se probudíte s lehkým bříškem!
L-carnitine
Lili6
| 9. 2. 2008 01:07
Mám s ním taky zkušenost, tak se podělím.

Ještě na střední, při hodinách tělocviku a zdravé výživy, nás paní učitelka (chemička a vášnivá sportovkyně - dodnes běhá maratony :o) informovala o L-carnitynu.
Je to skutečně látka tělu vlastní, najdeme ji v potravinách atd. Takže narozdíl od toho chemického spalovacího svinstva, které jsem do sebe (z mladické nerozvážnosti ) v lednu cpala i já, je tohle něco jako když pijeme zelený čaj, jablečný ocet či bereme celaskon.

Mimo jiných účinku má na svědomí to, že pokud cvičíme, pomáhá spalovat tuky. Nikoli že by je za nás zázračně pálil sám. Začneme cvičit, tělo napřed nějakou dobu bere energii z rychlích cukrů a až tak po 20min začne dolovat z tukových zásob (pokud jsme ve svám aerovním tepovém pásmu). L-carnitine "urychlí" tuhle prodlevu a naviguje tělo k čerpání energie z tuků a pomáhá ji z nich uvolňovat.
Proto pak při cvičení nepociťujete takovou únavu, jako když jste na konci sil, tělo lapá po energii z cukrů a do svalíků se rojí kyselina mléčná, díky které nás bolí celý člověk a jsme grogy.
L-carnitin prostě pomáhá tělu vyrovnat se se sportovním výkonem a čerpat co nejefektivněji energii ze zásob.

Tím pádem se dá říct, že hubneme "rychleji".

L-carnitine se sežene jak v tekuté podobě (ve fitkách, různí nápoje a džusy), tak v tabletách (ty asi většiny z vás z ná z reklam na hubnutí nebo pro fitness).

Sama jsem ho tehdy vyzkoušela a je pravda, jak už někdo psal, že se cvičí snáze, delší výdrž atd.

Rozhodně nemá nejmenší smysl cpát ho do sebe několikrát deně, ráno a tak, jak to některé ženy praktikují, s tím, že se po tom hubne. Jedna dávka půl hodiny před sportovním výkonem (delším a nejlépe aerobním) - jiné užívání carnitinu je bezvýznamné a časté dávkování se prodraží. Ani se nemusí brát denně, jen třeba jednou dvakrát týdně, když jdete na aerobik a to pak z ty peníze vydrží na dlouho.

Uvažuji o tom, že až v březnu žačnu chodit na spinning, nějaký si pořídím, aby se mi frčelo líp, ale ještě uvidím, třeba už nebudu mít potřebu nebo utratím spíš za něco pěkného na sebe - zase o číslo menší!
téééda než já to vždycky všechno přečtu...
Lili6
| 9. 2. 2008 00:36
Surinko - to je bezva, že jsi se odhodlala a jdeš do toho se vší parádou Já jsem se v duchu odhodlávala celý podzim, zatím co jsem se topila ve sladkých záplatách na nervy, vystřídaných týdny hladovění... no fuj! Jsem hrozně ráda, že jsem se nakonec překonala a od ledna taji s holkama válčím Přeju ti pevné nervy a ať se daří, kilečko za kilem, my to společně zmáknem!!!
A musim říct jak ti závidím tu bezva podporu od mamky! Já od našich slýchám akorát jak jsem se zbláznila, samé posměšky a ponižující připomínky, které běžně doprovází mé cvičení a krájení zeleninky... Tak si slibuji odměny sama, ikdyž to neni až tak ončo, snažím se odolat nepřízni okolí a chodím si pro podporu sem k vám kočičiky bez vás bych to už nejspíš vzdala dík!!!

Bobiku - bezva že už jsi v čechách (vlastně na moravě)! Taji ti to půjde určitě ještě lépe, se zásobou vhoného papání a tak... Jsi moc statečná jak jsi se tam za mořem držela tak další kilečka ať ti vesele ubývají!!! A bacilové ať se vás brzy pustí!
Začínám hubnout
Surina
| 8. 2. 2008 21:17
Ahojky! Taky jsem chtěla začít hubnout už od ledna, ale pořád jsem to odkládala... Teď jsem se opravdu rozhodla. Začala jsem držet dietu od úterý (5. února). Potřebuji zhubnout alespoň 8 kilo (měřím 166 a vážím asi 68). Dávám si na to tři měsíce. Jsem teď totiž na studijním pobytu v Norsku až do konce dubna a až přijedu domů, chtěla bych oslnit svou novou postavou . Moje mamka mě v tom dost podporuje. Slíbila mi za každý týden, kdy vydržím a budu poctivě posilovat, nějakou drobnost. To je pro mě motivace, ale samozřejmě největší motivací je to, že chci zase vypadat pěkně jako dřív, nefunět do schodů atd. Chodím každý den aspoň na hodinovou procházku, piju hodně vody a čaje, nesladím. Snad se mi konečně podaří vytrvat. Hodně štěstí všem, kdo taky hubnou!
recepty
adel
| 8. 2. 2008 20:02
Taky se těším, jestli dáte receptíky nějak dohromady, protože vypadaly báječně a chtěla bych je taky vyzkoušet.Vítám nové příchozí a přeju jim pevnou vůli a trpělivost. Vybraly jsme si běh na dlouhou trať , tak ať ten maraton všechny doběhneme!
Uff
adel
| 8. 2. 2008 19:59
tak jsem konečně pročetla všechny příspěvky a dalo mi to pěkně zabrat.Protože si nepamatuju, kdo co psal, tak budu psát všem. Blahopřeji všem, kdo udělaly zkoušky a taky trochu závidím (mne čekají ještě dvě).Vzhledem k tomu, že jsem ještě ve zkouškovém a špatně stíhám, tak hodně hřeším, hlavně sladké a nestíhám si dělat jídlo do práce.Jen doufám, že na příštím vážení budu mít alespoň stejně a ne víc.Jinak na Orbitreku zatím vydržím jen 20 minut a mám toho dost.Skořicový gel používám před cvičením a je super.Kakaový neznám,tak čekám na vaše reference.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
15. 12. 2025 10:42
15749
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26