Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

jáhly
domasovanda
| 30. 1. 2008 10:14
teď jsem našla jeden recept na jáhly na sladko,posílala jsem ho Lillimi e-mailem tak jestli chcete můžu Vám ho poslat taky
Jáhly
Quinn
| 30. 1. 2008 10:11
No ale jak to z nich připraví??
Jáhly
Merci
| 30. 1. 2008 10:11
A taková jáhlová kaše se skořicí místo krupicové kaše, nebo sladké rýže je také výborná. Dávaly jsme si ji s kamarádkou vždycky ráno na snídani. Samozřejmě s různými obměnami např. s ananasem, jahodami, mandarinkami, s javorovým sirupem. No prostě balada. Tak tu také musím koupit. Skvělý nápad.
Lillimi
domasovanda
| 30. 1. 2008 10:02
jáhly jsou dobré u nás v práci z nich dělali rizoto a bylo vynikající,jé já bych si je dala,asi budu muset zajet do zravky a koupit si je,hm asi si tam odpoledne zajedu stejně budu muset do lékárny(malá má opět rýmu,tak si jdeme k doktorce pro Phamykon do nosu)a zítra si to rizotko udělám.
jáhly
Quinn
| 30. 1. 2008 10:01
Co s těma jáhlama budeš dělat??
já si do
domasovanda
| 30. 1. 2008 09:59
toho octa přidala i sirup,ale asi mě nakoplo to kyslé,no uvidím zítra,nebo se to bere i před obědem(sestřenice mi říkala,že to brala před každým jídlem kávovou lžičku,já si vzala tu pol.lžíci do vody
jáhly
Lilimi
| 30. 1. 2008 09:54
No já dneska konečně koupila šmakouna...o víkendu vyzkouším a taky jáhly....no nevím jestli to byla nejlepší volby co myslíte?
jablečný ocet
Quinn
| 30. 1. 2008 09:54
Zacpi si nos, ja to tak dělám a pomáhá to dost, ne jenom že necítíš ten puch, ale i míň tu kyselou chuť
jablečný ocet
domasovanda
| 30. 1. 2008 09:38
tak jsem si dneska dala na lačno jablečný ocet(mám ho doma měsíc,ale nebyla odvaha-ten puch je fakt síla),no a asi to teda nebyl ten nejlepší nápad a asi už ho nebudu,nemůžu se podívat na žádné jídlo aniž bych neletěla na záchod.Dneska ráno jsem se jen tak pro info zvážila a další kilčo je dole(tak dohromady už 5),no aspoň něco .Tak se holky mějte já jdu poklízet,nějak se k tomu od pondělka nemůžu dokopat,tak zatím
Kuskus
Quinn
| 30. 1. 2008 08:25
Ve čtvrtek jdu do zdravé výživy pro šmakouna a celozrnné těstovinky, takže přihodím ten kuskus a o víkendu to zkusím, vůbec si nedokážu představit, jak to chutná
Jinak tendle týden to asi další kilčo dolů nebude, sice mám v plánu 2x plovárnu a 2x aerobic, ale jsem nějak žravá a nemůžu to ovládnout Ale musím se to naučit, přijde doba bez cvičení a přibrat nechci
kaše
Hibiscus
| 30. 1. 2008 08:02
Možná to je můj dojem, ale zatím je to dobré, hlad nemám.

Na ten kuskus jsem našla recepty tady:
http://www.probio.cz/…cepty/kuskus.htm
jejda
heladoma
| 30. 1. 2008 07:56
Já jsem ale tronda chtělo by to číst pořádně, no já myslela že jsi to měla stejně jak já. TAK PŘÍŠTĚ BUDU ČÍST POŘÁDNĚ
Kuskus
Merci
| 30. 1. 2008 07:51
Kuskus se vloží do mísy a zalije vařící vodou v poměru 1:2 (2 díly vody na 1 díl kuskusu). Po zalití se nechá cca 10 – 15 minut stát, pročechrá se vidličkou a buď přímo servíruje jako přílohu,náplň nebo ho můžeme různě dochutit.
Hibiscus
heladoma
| 30. 1. 2008 07:50
Já jsem říkala ,že ta ovesná kaše je dobrá a je pravda že opravdu zasytí. Včera jsem ji měla k snídani a v pohodě jsem vydržela do svačiny. Dnes jsem si dala dva knakebroty ,měla jsem chut na syrečky tak dva syrečky a půl papriky a věřím tomu že za chvíly budu mít hlad. Člověk opravdu musí dávat pozor co sníst ,aby se zasytil, ale ne kaloricky.
kuskus
Hibiscus
| 30. 1. 2008 07:37
Prosím tě ten kuskus se nevaří a jestli ano tak jak dlouho?

Taky jsem vyzkoušela tu instantní ovesnou kaši s meruňkami - měla jsem ji dneska ráno, je moc dobrá, jen mi připadá, že mně zasytí více nějaký ten chlebíček, no uvidím.
Dneska jsem si k obědu uvařila květák, posypu si ho troškou sýra. Už se těším.
Menstruace
Merci
| 30. 1. 2008 07:37
Ještě jedna otázka. Neslyšela jste některá o tom, že když je menstruace, tak se nehubne? Já jsem to kdysi kdesi četla, ale nevím, jestli je to opět nějaká fáma, nebo je to pravda.
Jinak jsem včera zhřešila. U kamarádky jsem si dala 3 dc vína a pak mě chytl hlad. Takže jsem si udělala pěkně sázené vajíčko na večeři, to nestačilo tak banán, to také nestačilo tak jsem si to pěkně zajedla třema hrstma popcornu. Navíc jsem po vínu neměla vůbec chuť cvičit, tak jsem sebou buchla do peřin a pustila si televizi. Dnes to musím napravit. S takovou nezhubnu ani za rok
Kuskus
Merci
| 30. 1. 2008 07:28
Tak jsem kuskus zkusila hodit na flora kalkulačku a v porovnání s rýží to vychází takto (90 g v syrovém stavu)
Rýže Kuskus
energie 1286 kJ 1303 kJ
bílkoviny 7,20 g 10,17 g
sacharidy 62 g 63,9 g
tuky 3 g 1,17 g

Podle mne skvělá náhrada, když už nemáte na rýži moc chuť. Mi osobně chutná. Ted´ jsem zjistila, že existuje i celozrnný kuskus. Takže hurá do zdravé výživy se zeptat.
kuskus jednoduše
Lili6
| 29. 1. 2008 23:59
Na olivovém oleji a cibulce orestovat zeleninku (paprika, rajčátko, hrášek, kukuřice, fazole,cokoliv...) okořeněné bazalkou (provensálským kořením...) a červenou paprikou, a s kuskusem smíchat.

Masíčko (třeba zdravě vařené kuřecí) smíchat s okořeněným kuskusem a čerstvou zeleninou (okurčička se k němu bezva hodí, rajče...).

Ovoce (mandarinky, banán, ananas, jablíčko...) smíchat s kuskusem. Dochucení třeba skořicí, trochu medíku, syrup z agáve je na to skvělý.

Všechny možno zalít bilím jogurtem.
Naslano třeba i se sosíkem z pasírovaných rajčat.
Buď zamíchat jako "salátek", nebo kuskus do mističky či na talířek a ozdobit ostatními ingrediencemi (člověk si to pak vychutná i očičkama).

A já už letim do hajan (no teď mam akorát chutě na ten kuskus )
kuskus
ozdinka
| 29. 1. 2008 22:40
Já jsem si ten kuskus taky dneska koupila,ale ještě nevím jak si ho udělám. Nemáte někdo nějaký dobrý recept? Panenku jsem měla dnes k večeři s tymiánem a na olivovém oleji se špenátem co mi zbyl od oběda. Zatim se docela držím A už se moc těším na první výsledky
KUSKUS
Vivien
| 29. 1. 2008 22:39
Ráda bych ti Lilli6 poradila,ale abych pravdu řekla,tak o tom také moc nevím,takže jestli o tom holčiny něco víte,tak šup sem s tim PRO HIBISCUS:Dekuju moc za zapsání do tabulkyTeda Holky pořádně jsem projela tabulku a vy jste proti mně úplné TwigyTakže mám co dohánětTak papa a Dobrou noc
kuře
Lili6
| 29. 1. 2008 22:23
Já si pochutnávám teda jen na prsíčkách. Na nudličky, přírodní řízek... to je moje! Stehna a křídla jsem asi nějak z pohodlnosti vzdala a ani mi tolik nechybí. Než jsem z toho vždycky vyhrájela jen to libové, tak to bylo časuuu a hlavně mě štvalo, když jsem půlku z toho co jsem koupila okrájela
Z vepřového jen panenku a to slavnostně, nějaký ten gurmánský požitek když z ní vykouzlím, tak to si taky trochu dám (naposledy o vánocích ).

A můžu se vás kočky optat na kuskus? Jaký na něj máte názor, můžu si dát nebo ne? Je to ze pšeničné mouky, tak mi přijde že to asi nic moc bezva nebude. Ale nevím jakým zbůsobem se vytváří, třeba neni tak špatný. No nevím - co vy myslíte?
Pro Stefani
Vivien
| 29. 1. 2008 22:12
Ahojky Stefani,abych pravdu řekla,tak i já jsem překvapená,jak mi ty kilča šli ze začátku rychle dolu první týden 6.9kg,druhý týden 2.8kg.a třetí 2.7kg.Jak je známo,tak čím je člověk silnější,tím jdou ty kila dolů ze začátku rychleji. Já ani dietu nedržím,spíš jsem od základu změnila jídelníček,z obr porcí tučného jídla na 5xdenně menší porce toho zdravého.Takže kopec zeleninky,pečivo jen tmavé,kuřátko jen vařené atd.Také jsem začala pít hodně vody,tak3-4litříky denněSice mi ze začátku v bříšku žblunkalo,ale to přejde. A ještě se musim přiznat,že jsem se ze začátku nemohla vůbec přinutit ke cvičení,takže jsem začala až tento týdenTakže Viktorky makáme,makáme at jsou z nás do léta parádní kočkypapa.
smolnej den
Lili6
| 29. 1. 2008 22:07
Tak se nám úterý chýlí ke konci, půjdu na kutě, vstávám dřív než obvykle, to budu mít zase rozhozenej papací program :o(
Dneska jsem měla fakt smolnej den ale totálně.

Byla jsem si koupit ten overball ve zdravotnických potřebách, viděla jsem ho za výlohou (stál 99,-), ale odešla jsem bez něj - měli polední hodinovou pauzu a já neměla čas tam tak dlouho zevlovat :o(

Cvičila jsem na elipticalu a začalo mi v ňom něco bouchat, no to se nedalo. Zrovna jsem si nedávno říkala, jak psala třeba bobik, že se jí americkej trenažér sype, zaplaťpánbůh, že ten můj tak pěkně drží - ale já tele jsem to nezaklepala a tak se mi to dnes vymstilo... Jsem ho uhnala chudáka. Snad pomůže promazání nebo co se mi tam ***... :o(

A abych měla náladu ještě lepší, zkazila jsem šmakouna k véče - no to už je vrchol Chjo, tak jsem chroupala zlostí hromadu mrkve...
Prostě černé úterý no Holky já mam krizi, se mi snad zdá, tu teď potřebuju ze všeho nejmíň!
Zítra na sebe budu tvrdší a snad se mi podaří dodržet naše zásady důsledněji, takhle by to dál něšlo, musim ty momentální překážky pokořit - držte palce, bojim bojim abych si ten krásnej leden nepokazila
děkuju
Lilimi
| 29. 1. 2008 21:18
Děkuju holky moje člověku fakt pomužete ve všem
Trošku z jiného soudku
Merci
| 29. 1. 2008 20:51
Na pracák se musíte zaregistrovat a i nahlásit příležitostnou výpomoc. Z úřadu práce by měla zůstat podpora neměnná
( 50% v prvních 3 měsících a pak následně 45%) v případě, že příjem nepřesáhne 1/2 minimální mzdy což je 4000,- Kč za měsíc. Nebo musí jít o krátkodobou výpomoc (méně než 3 měsíce) a potom se příjem nesleduje, ale záleží na úřadu práce. Třeba na našem úřadu práce se na krátk. výpomoc moc nehraje a chtějí vždy doložení příjmu od zaměstnavatele.
ÚP
adel
| 29. 1. 2008 20:31
Lilimi. Hezký večer. Na pracáku to nahlásit musíš - povinnost ze zákona. Pokud si nevyděláš víc jak 4000,- měsíčně, tak se nic neděje.Pokud více, tak by tě vyřadili z evidence uchazečů o zaměstnání a stát by už za tebe neodváděl zdravotní pojištění.Musela by sis ho platit sama a teď to snad dělá něco kolem 1400,-Kč měsíčně. Ale záleží samozřejmě na tom, jak se domluvíš se zaměstnavatelem. Ale nevím, jestli máš nárok na podporu v nezaměstnanosti, předpokládám, že ne, ale třeba se mýlím. Kdyžtak mi písni na mail.
pro Lilimi
Jitka29
| 29. 1. 2008 20:28
ahoj, sice to sem nepatří, ale hlásit bys to na pracák určitě měla, zvlášť pokud ti bude z brigády plynout příjem, jako že určitě bude. Já mám zkušenosti takové, že příležitostná brigáda nebrání, abys zůstala v evidenci ÚP, ale budou ti sledovat příjem, možná že bude stačit výplatní páska z brigády. Jaký to bude mít vliv na výši podpory, to už nevím, znám to jenom z pozice zaměstnavatele, který občas má na brigádě nebo na částečném pracovním úvazku zaměstnané příjemce podpory v nezaměsntanosti.
omluva
domasovanda
| 29. 1. 2008 20:14
za překlepy,dneska mě ty písmenka nějak neposlouchají
Lilimi
domasovanda
| 29. 1. 2008 20:12
kámoška chodila na brigádu a na pracáku to hlásila,ale třeba se tam s něma v té pekárně domluvíš jinak(pokud to není na vesnici,kde tě znají a ví,že jsi na pracáku a nejsou to takové"hvězdy" jako u nás,které napráskají vlastní rodinu)no ividíš,ale jinak se to hlasí na ÚP
Heladoma
domasovanda
| 29. 1. 2008 20:09
Ta ajurvéda stojí okolo 100,-je tam toho docela dost(na to kafé se toho dáva jen půl kávové lžičky)a kup si s Asvaghangou(ašvaganga),ono je jich víc druhů a my máme vyzkoušenou,pak jsme měli ještě jednu na posílení paměti,ale a ašva je lepší,tak ,jdu na VKV-éčka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 6. 2025 18:23
14456
..Magda
6. 6. 2025 09:38
73455
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55