Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

sladké
Megii
| 19. 1. 2008 18:07
Tak jsem si to doma taky schytala. Prý když nejím sladké já, tak to neznamená, že ho nebudou jíst ani oni. Místo aby drželi se mnou tak jsem jim musela upéct alespoň nějakou buchtu. Bohužel jsem to nevydržela a jeden kousek jsem si musela dát taky . Jen se uklidňuji tím, že byla jogurtová, nahoře byly ostružiny ještě z loňské sklizně. Nahoru jsem dala ještě želatinu. Ale byla moc dobrá a teď se jedu projet na rotopedu ať ten jeden kousek dostanu pryč. Ty víkendy jsou vážně nanic. Polepším se
Uplně to chápu!
Stefani
| 19. 1. 2008 17:45
Tak holky já mám v pondělí narozeniny a moje maminka taky toho navařila napekla,nasmažila a všichni jedli,ale zvládla jsem to dala jsem si jídlo podle svého jídelníčku a žádný prohřešek,ale zítra přijede ještě babička a bude to zase hrůza!Ale nesmim i když chut na ty věci je děsivá
prohřešky
adel
| 19. 1. 2008 17:29
Pro mě jsou naopak víkendy v pohodě, všichni se většinou vytratí a konečně mám taky trochu klídek. Starostliví prarodiče a rodiče nám chybí, takže navařeno a napečeno nemáme a často bývá vyjedená lednice. Pro mě je problém přes týden, kdy mám frmol v práci a když přijedu domů, tak se musím učit. A nejhorší je zkouškové období, to se krmím čokoládou.Ale včera jsem dostala radu, že místo čokolády mám zkusit sušené datle.Tak uvidím, další zkoušku mám v pátek.
Hrůza
heladoma
| 19. 1. 2008 17:20
Tak jsem to hodila na Flóru a hrůza 6800KJ
teda buchty jedny mizerný radši jsem měla urazit panimámu.
No tak dneska už se nepapá ani ta paprika a mažu cvičit aby mě ta zlost alspoń trochu přešla.
Včera jsem byla taková spokojená večer jsem ještě jela plavat a poctivě jsem tu hodinu plavala to se musím pochlubit.
Zato dnes se cítím jako přepapaný čunče
Teda holky
heladoma
| 19. 1. 2008 16:58
já se s tý naší rodinky zblázním, dneska k nám na návštěvu přijeli rodiče a moje mamka je taková starostlivá co se týče jídla obzvlášt, pořád se bojí aby jsme neměly hlad a představte si co nám všechno navařila.
Tak rajsou s knedlíkem , bramborák, knedlíčkovou polívku, kuřecí závitky, listový těsto s párkem a sýrem, upekla bábovku a ještě dětem sladkosti a aby toho nebylo málo tak ještě manželovo maminka napekla buchty.
No uznejte dá se takhle hubnout.
Tak jsem si k obědu dala alespoň ty kuřecí závitky s bramborovou kaší a abych panimámu neurazila tak jsem snědla dvě buchty, cejtila jsem se po nich tak těžko dobře mi tak alspoň si dám příště pozor co jím.
Tak myslím že z buchtama jsem si splnila dnešní příjem KJ a jsem bez večere , nebo si dám alespoň papriku.
Pardon
Stefani
| 19. 1. 2008 16:56
Pardon to je dotaz na Bobika
NEJDE MI PRHLASIT
Stefani
| 19. 1. 2008 16:54
Ahojky ted jsem se zkoušela prihlasit Kera a nejde mi toTak jsem se znovu zaregistrovala Jinak bych se te Lily chtela zeptat jeste je orbitrek fakt odbry?A za jakou cenu jsi ho koupila?A kde vlastne jsi ze nejsi doma?
Úspěchy!
bobik
| 19. 1. 2008 16:24
Děvčata tak dneska už je to měsíc co poctivě každý den šlapu na Orbitreku a už druhý měsíc co cvičím.

Jako jediná z vás jsem se teda ještě nezvážila, protože tady nemám na čem, ale už za čtrnáct dní budeme doma a na mě bude čekat moje nová váha. Tak pak se to uvidí černé na bílém . Jestli to moje snažení k něčemu je.

Jinak musím zkonstatovat, že na pití si už organismus zvyknul. Vypiju každý den 3 litry a opravdu mi to pomáhá na pleť. Žaludek už se taky scvrknul a moje prohřešky už jsou spíše výjimečné. No a jídelníček jsem si díky vám taky hodně vylepšila. Tak už jen to je velký úspěch.
A bezva je i to, že mi začínají být příjemně volné všechny kalhoty a kraťasy.
Takže díky vám všem .
Lili6
bobik
| 19. 1. 2008 16:04
Jsem ráda, že jsi z toho tak nadšená. Ono se ti to podaří i bez té pekárny. Můj chlap mi dokonce řáká, že je to z té klasické trouby lepší. Jen to dá trošku víc práce. Ale jestli ráda pečeš, tak zjistíš , že to zas taková hrůza není.
Já tady musím zadělávat každý třetí den. Už jsem si zvykla a je to rychlovka. Jen škoda, že tu není víc surovin.
Přeji ti úspěšné pečení.
ambice
Lili6
| 19. 1. 2008 16:01
Byla jsem trochu zmatená co se týče rychlosti shazování kileček. Moje začáteční ambice byly trochu přehnané Kilo za týden mi přišlo děsně málo, asi že jsem byla z těch svých dřívějších hladovek zvyklá na rychlé úbytky. Ale pak sem si to spočítala - kilo za týden, to je sakra rychlost!
To znamáná, žy bych prní dubnový týden mohla být na 60 kg - to mě nadchlo
Tak jsem si slíbila, že každý týden to kilo dolu dám!!! A doufám že nezklamu
za chlebík
Lili6
| 19. 1. 2008 15:26
Bobiku mooooc děkuju za recepty, vypadají super - z toho cibulového bude přítel rozhodně nadšený! a se semínky láká zase mně!
Pekárnu bohužel nemám, až bude nějaká kačka nazbyt, tak bych si ji ráda někdy pořídila. Hrozně ráda peču!
V krámě je to čímdál dražší a ošizenější, hlavně ty chleby už nejsou co bývaly. Já teda bílej chleba neměla ani nepamatuju, ale přítel žebrá o domácí čerstvý luxus :o) Tak mu ho dopřeju, večer nakoupím cibuli (zrovna k obědu jsem rozkrájela poslední co doma byla, sakriš :o) a zítra to tu provoním... Jé já se tak těším! Dík!
DVD
domasovanda
| 19. 1. 2008 14:39
tak jsem to DVD-čko dneska jen tak prolítla na noťasu a už se těším až v pondělí odvedu malou do školky a pustím si je,tak já jedu na ten nákup,zatím sem holky něco napiště ať mám co číst až přijedu
Už 12dní
Stefani
| 19. 1. 2008 11:25
Ahojky holky právě jsem narazila na tudle super stránečku Taky hubnu začala jsem 7.1 a dneska už je to 12dní co to uspěšně zvládámNa internetu jsem si našla jídelníček od Petra Havlíčka(Jste to co jíte) a jím 7x denně.
Doma máme taky takový obrovský stoj a slouží nám jenom jako věšák takže zvažuji,že si koupím Orbitrek kamarádka při cvičení na něm zhublaJinak vážila jsem 71Kg na 175cm takže chci shodit tak 12kgMoooc Vám všem držím palečky
cvičení Lili6
domasovanda
| 19. 1. 2008 10:52
jé to cvičení je super,v pondělí to hnedky vyzkouším,dneska jedu s dědem na nákup,tak si koupím zase něco zdravého a v Bauhausu mají krásnej Cikas má 50cm a stojí 350,-tak mám dovoleno si ho koupit,už se na něj těším-kytičky to je moje .
Bobik
Lilimi
| 19. 1. 2008 09:12
tak mně skolil bacil takže nějaký čas žýdné cvičení pač ležím v pelíšku a už mně to nebaví ale zanět prudušek je hold zanět prudušek

jinak pro tu bobika

vubec si tou snidaní nedělej hlavu snídaně by měla mít 1000 Kj, svača 400 Kj, obed tak 1400 Kj, svača zas 400a večeře 800Kj a máš 4000Kj za celý den
krásný den
adel
| 19. 1. 2008 08:30
všem. Včera jsem si objednala orbitrek, ten z TV reklamy.Přiznám se, že mne k tomuto rychlému rozhodnutí přivedla hlavně má včerejší nenažranost (stydím se).Nepřipravila jsem si nic k jídlu do práce a tak jsem skončila v rychlém občerstvení (ano vím, že je to to nejhorší). Až přístroj dorazí, budu referovat o kvalitě. Jinak blahopřeju všem ukázněným a úspěšně hubnoucím, nejvíce asi k té pevné vůli.
Chléb babičky Evy
bobik
| 19. 1. 2008 02:11
A ještě jeden , kdyby vám to nestačilo.

350 ml vody
2 KL cukru
1,5KL polotučného sušeného mléka (já dávám sušenou smetanu do kafe)
2 KL soli
2 KL kmínu
2 KL octa
2 KL olivového oleje
50g celozrnné mouky
150g žitné mouky
360 g hladké mouky
1,5 KL sušeného droždí
2,5 KL semínek - slunečnice, sezam, dýně atd., podle chutě

Postup stejný jako u předešlého receptu. Droždí do mouky , pak vše ostatní. Zpracovat těsto - nakonec přidat semínka a nechat nakynout. Po nakynutí přemíchnout, vytvarovat bochník, potřít vajíčkem a nechat dokynout. Pak do trouby.

Kdo máte domácí pekárnu , je to jednoduší. Všechno se tam naháže ve stanoveném pořadí. Mouka na konec a do mouky droždí. Pekárna si to sama zpracuje a pak upeče . Za dvě hodiny a padesát minut vám zapípá, že máte chleba hotový.
Tak kdo máte chuť to vyzkoušet ,pusťte se do toho.
Domácí chlebíček - Lilli6
bobik
| 19. 1. 2008 02:00
Lilli chtěla jsi nějaký receptík na dobrý domácí chlebík.
Tady je náš hodně oblíbený:

Cibulový chléb
310 ml vody
1PL oleje
1PL vinného octa
2KL soli
1KL cukru
380 g pšeničné mouky hladké
120 g žitné mouky
1KL kmínu
1KL droždí - sušeného od dr.Otkera
1 cibule
PL - polévková lžíce
KL - kávová lžička

Vše si dáš na vál v uvedeném pořadí. Droždí zamíchej do mouky. Vypracuj hladké těsto. Kdyby bylo moc řídké přidej mouku. Nakonec nakrájej cibuli na drobno a vmíchej do těsta. Nech cca 1hodinu kynout. Potom ještě přemíchni a dej na plech na peč. papír a potři celým vejce. Nech ještě 30 min. kynout. Potom do trouby . Neporadím ti až tak teplotu , protože tady máme farenhajty. Ale neboj se to dát větší teplotu. Až začne vonět a udělá se kůrka , tak ven z trouby. Snad se ti povede i v troubě. Já tenhle dělala jen v domácí pekárně, ale je moc dobrý a voňavý.

JO a mouky (žitnou...) seženeš ve zdravé výživě, kdyby neměli u vás v obchodě.
Jídelníček
bobik
| 19. 1. 2008 01:50
Děvčata nedivte se , že je můj jídelníček chvilkama tak drastický, ale popíšu vám moji situaci.
Úplně vám závidím váš výběr potravin. Tady na ostrově nic takového není.
Chleba můžu péct jen ze světlé mouky a i tousty tu mají jen ze světlé pšeničné, protože tady žádná jiná neexistuje.
A když si dám na snídani sice jen půl krajíčku se sýrem, tak už mám 600 kj za sebou. To vy s výběrem tmavého nebo grahamového pečiva jste na tom o dost lépe.
A pak ( to je tady jediná výhoda) jsem s dětmi většinou celý den u vody. Takže po snídani mám potom až rovnou oběd. Dnes jsem si zase dala řecký salát s dresinkem a trošku těstovin se sýrem a mletým masem od dětí. No a když jsem to teď na floře spočítala , tak mám zase 5500 kj za sebou. Tak že na večeři si dám klasika jen jablíčko .
Možná, že na té floře zadávám větší váhu než jsem doopravdy snědla, protože se to snažím jen odhadnout. Raději tedy napíšu o malinko víc , než abych to šidila.
Důležeté ale je , že já teda hlad nepociťuji.
Taky jak tady všechny píšete, máte spoustu pohybu za celý den. Škola, nákupy, uklízení, běhání s dětmi do školky a zase zpátky, procházky, cvičení.
Tady se dá jít jedině k vodě. Proto jsem si taky koupila stroj a začala se sebou něco dělat, protože mi bylo jasné, že jinak odsud ojedu jako koule. Však to tady taky potvrdili i další dvě děvčata, která žijí v USA, že je to naprostá hrůza. Tak se mi prosím nedivte, že se musím opradu hodně hlídat a taky vybírat z tady dostupných možností. Ani nevíte jak už se těším domů.
váha
Lili6
| 18. 1. 2008 23:33
A ještě jsem chtěla přispět svou troškou do mlýna, co se týče těch digi osobních vah s měřením vody a tuku...
Já jsem si před pár dny koupila v elektru (mají v elektronice lednové slevy všude) váhu od značky Sencor, za 499,- zlevněná ze 600. Mají ji skoro ve všech elektrách u nás, tak jistě bude k dostání na každym rohu i jinde.
Program pro 8 osob, voda, tuk, graf jak moc je to s tukem zlé, váha s přesností na 0,1 kg.
rejžuju rejžuješ rejžujem
Lili6
| 18. 1. 2008 23:26
Myslím že pokud si rýže nanaložíme půl kila, tak se jí toho nedá moc vytknout. Vařená rýže je jen o majinko kaloričtější než brambory. Zdravá potravina to je. Známe všechny ty krémy s rejží - tak prospěšných látek mít pár musí.
Když rýži, tak kvalitní - dopřejte si jasmínovou, černou, bio...
A rýžové produkty obecně (vločky, kaše...) jsou podle mě v pohodě, neslazené samozdřejmě :o)
Kombinace s jogurtem - proč ne? Co myslíte?
A nevíte někdo něco o "rýžovém mléku" ???
Lili6
Megii
| 18. 1. 2008 21:52
Díky za tu radu na tu bradu nebo spíše podbradek. Určitě tu vyzkouším. A chtěla jsem se někoho zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti i rýžovými vločkami, jestli jsou dobré a nejsou moc kalorické. Já je používám do jogurtů a nevím jestli jsou lepší normální vločky nebo můžu používat ty rýžové.
Jinak vaše všechny příspěvky jsou úplně senzační a moc mi pomáhají, ale to myslím nám všem. Tak zatím .
kdy je čas na véču?
Lili6
| 18. 1. 2008 21:27
Ilonko, já myslím že s večeří v půl osmé si nemusíš dělat starosti! Jestli se nechystáš do pelíšku už teď tak můžeš být v klidu. Ze spousty věrohodných zdrojů se ozývá (třeba i na stránkách stobu jsem to četla), že by se mělo jíst naposledy tak dvě tři hodinky předtím než jdeš spát.
Já třeba chodim spát až k půlnoci (ikdyž se to snažím napravit, víc spánku prospěje), někdy i dýl. Je fakt že na véču v devět už chuť nemám, člověk už se přecijen naběhá míň než přes den. Ale večeři si dávám kolem šesté sedmé a to skoro stejně kalorickou jako oběd. A do noci už nemám hlad.
Dneska jsem nakupovala dýl než jsem počítala, tak se mi posunula sváča a tim pádem jsem si i večeři dala až v půl osmé (jsme vlastně večeřely spolu co :o) a žádný výčitky z toho nemám...
Co myslíte ostatní kočky?

A jestli ti to přecijen nedá spát, udělej si pár dřepů a lehsedů za tu večeři ;o)
pro hezkou bradičku ;o)
Lili6
| 18. 1. 2008 21:09
Snažím se hodit sem cokoliv zjistím a mohlo by někomu z vás pomoct, tak tady je další tip, tentokrát pro ty z nás, které mají potíž s bradičkou (někdy i s bradičkami):

cvičení na podbradek -
nemáte-li činky (2kg, nebo kolik jste zvyklé), použitje naplněné pet-lahve vodou (kolik chcete kilo, takový objem)

Lehněte si na zem na záda, nohy volně pokrčené, ruce podél těla položené, držíte v nich činky.Ruce otočte dlaněmi vzhůru, činky (lahve) se snažte držet ve vodorovné poloze, ruce mějte napnuté. Provádějte v téhle poloze hmity asi v rozmezí 30 cm (poznáte správné hmitání podle toho, že cítíte stálí zápřah, nedostáváte se do poloh příliš vysoko, nebo se neopíráte o zem).
Serie podle toho jak je kdo zvyklý, třeba patnácti těmito hmity prokládat jiná cvičení.

Je to teda hlavně na ruce, působí to i na svalstvo zádové a šíji a krásně použiváte i svaly krční, právě pod bradou. Tím jak držíte záda a hlavu rovně na zemi a máte napnuté ruce.

Že provádíte cviky správně poznáte, když si po pár opakováních (rozhýbete se) skusíte zvedat jen jednou rukou a druhou si zkonrolujete dotekem pod bradou, že se vám tam zatíná svalstvo (ano, i tam se nějaký ten svalíček najde). Při cvičení oběma rukama současně je to samozdřejmě intenzivnější, ale třetí ruku na ověření nemáme

Je fajn aplikovat tohle cvičení, když už máte ruce procvičené (kliky či jiným cvičením) a tak trochu unavené - o to víc zapojujete i jiné svalové oblasti ;o)
Cvičím tohle skoro denně a moje oplácaná bradička pěkně mizí. Tak hodně úspěchu a třeba to někomu z vás taky pomůže!!!
hřích
ilona
| 18. 1. 2008 20:32
Jo a taky se přiznám,že sem dnes večeřela až v púl 8 večer. Sice jen zapečeny květáček od oběda,ale i tak hrůůůza že? Byla sem na nákupech Kerfuru mají tam slevy. No řeknu vám,že ty kabinky člověku pokazí celej den Tam je člověk širší,než ve skutečnosti je Ale jedno cosi málo mám.Tam by člověk nakoupil mět tak 36 velikost!!!!!!!!!!!!
reference na garnier
Lili6
| 18. 1. 2008 20:27
No když už jsem konečně tu tak napíšu co se dá (mimochodem nevím jak komu, ale mě takhle diskuze hodně pomáhá, někdy teda píšu jako o život, ale jsem vděčná že jsem našla tenhle web - jste má nejlepší berlička, dík!)

Psala jsem že jsem si pořídila na zkoušku zpevňující kosmetiku od garneiru (žlutá řada) a slíbila jsem že poreferuju o výsledcích. Tak tady jsou:
Zeštíhlit se dá samozdřejmě jen jednou cestou, to všichni víme, krémy za nás potit kila nebudou. Takže ikdyž reklami na tuhle nitku většinou narazí u podobných přípravků, neočekávala jsem nic. Ale co se týče zpevnění pokožky, tak musim Garnier pochválit tonus kůže je takový hezčí a skutešně na dotek příjemnější - nepůsobí tak rozkydle když to tak řeknu dokud bude tolik tuku, bude i celulitida si myslim, ale snad to i majinko pomůže během hubnutí ji zmírňovat. Písnu po delším období.

Takže věřím, že na jaře mi nebude na pažích vyset vytahaná kůže.

Kdyby jste někdo měl zkušenosti s jinou obdobnou kosmetikou, písněte!
PS: s gelem z mořské řady od oriflame měla moje teta taky moc dobré zkušenosti, jak tady někdo psal - teď od pondělka je v katalogu v balíčku za 150 asi i s masážní mycí rukavicí (jiank stojí samotnej gel přes 200)
jo a garnier vyhází v DM na nějakých 160 ten roll-on u nás

tak a já si jdu dát citronádu! Aspoň půl litr (dneska už mam 2,9litru v sobě a stejně bych si ještě nějaké osvěžení dala - tělíčko si v té vodě vyslovedě libuje )
tak já ....
domasovanda
| 18. 1. 2008 20:25
...taky bonbóny nemusím,s tím u mě nikdo nepochodí,já tak jeden bonbón za měsíc,maximálně když jsem nemocná tak Hallsky,nebo "Tica a Taca" kafé nepiju od té doby co jsem byla těhotná a nějak se mě po něm ani nestýská,a takhle je to i s tím sladkým-tělo si zvykne,když mu to nedáme tak mu ani nic jiného nezbude ,naši tady dneska "požírali"višně v čokoládě,pomerančovou kůru v čokoládě adt.a ani mě to neláká,ale je to od nich sobeckost,taky to nemuseli jíst tak okatě,že jo,ale zase na druhou stranu aspoň jsem sama sobě ukázala ,že jsem silná když jsem ani nezobla !
šmakoun
ilona
| 18. 1. 2008 20:24
Tak holky! dnes sem si na váš popud koupila ten šmakoun. Ale nevím jak ho upravit. Písněte nějaké recepty. Předem dííík!
:o)
Lili6
| 18. 1. 2008 19:27
kJ pečlivě dodržujem, tak alespoň v těch písmenkách se můžem občas rozšoupnout

Mam tip pro sladkomilné jazýčky:
Orbit!
Je asi daleko lepší utišit případné chutě žvíkačkou než dortíkem :o) Žvíkání, na rozdíl od čokolády, život osladí a přitom zoubky nekazí. Orbit vyrovnává pH v ústech atd atd. všichni známe sto let starý reklamní slogan
Navíc mě třeba je líto vyhodit žvejku (on ten balíček taky neni bezednej že) jen abych si někde něčeho zobla (obrana na návštěvách a když rodina vytasí na stůl nějaké mlsky).
Jablečná, jahůdková, višňová... orbitka - to je taková nehříšná sladkost co vydrží dlouho v puse a uklidní nervy.
Má cca 2.5 kcal - 10 kJ.

A kdo nerad žvejká a radši si dá bonbonek - vyměňte toffife za Orbit drobs. Kdyby nic jiného, aspoň chrání vaše zoubky. Nemají tuk ani cukry, jen sladidla. Hruškové, citronové, pomerančové... a vycházejí cca 6 kcal - 25 kJ.

To jen tak, že mě napadlo, když jsem stála v kafu u pokladny a vzpoměla jsem si, jak jsou dobroučké - neodolala jsem a jedny jsem si koupila
Dejme si ale laťku - maximálně jeden bonbónek denně!
No u mě spíš jeden týdně :o) telíčko naštěstí chápe co je pro něj dobré a mlsná mě honí velmi zřídka!
v Bontonu
domasovanda
| 18. 1. 2008 19:07
měli i kazetu s Hankou za 99,-tak to taky docela jde!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 5. 2025 19:29
14374
Alka...
28. 5. 2025 20:36
73401
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55