Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Genitální opar

Diskuze

anonym
| 30. 1. 2017 19:51
Ahojte holky, i já měla čest potkat se s tou mrchou. Rovnou říkám, že se vaginální opar nepřenáší jen pohlavním stykem, tudíž žádný strach, když to dostanete jinak, nebudete považovány za nevěrnice. Já jsem před 14 dny byla na cystoskopii, po které mi nasadili antibiotika, z nich jsem dostala kvasinkovou infekci a následně vaginální opar, a řeknu vám, horší nemoc snad neznám. Můj gynekolog nepoznal o co jde, tudíž mi víceméně nic neřekl. Kvůli velké bolesti při pohybu a začínající bolesti při močení jsem vyrazila na pohotovost, kde mi řekli, o co jde. To už jsem si říkala, že to je peklo, ale naproti tomu, co následovalo to byla ještě pohádka. 5 dní jsem trpěla jako čert, při čůrání jsem brečela, mohla jsem čůrat jen do vany, a po sléze do škopku. Udělalo se mi nad 50 pupínků, a upřímně doufám, že to bylo poprvé a naposled, ale obávám se že ne. Mám špatnou imunitu a trpím na ženské problémy neustále, a to je mi teprve 20 let, takže žádná radost to opravdu není. Používala jsem snad vše od prášků na bolest, které byli k ničemu, mastiček Kosmín, pěnu Panthenol, mastičky Herpesin, tee tree olejíček až po antivirotika. No upřímně, nepomáhalo zřejmě nic, protože mi pořádně nic neulevilo. Tee tree olej příjěmně chladil a díky němu jsem zřejmě začala i lépe čůrat. Co můžu doporučit, tak jsem se hodně nahřívala, a více méně jen díky tomu jsem alespoň nějakou chvíli spala. Čůrání byla noční můra, tudíž jsem jako všichni nechtěla pít, ale bez toho se to prostě nedá. Každému, kdo to zažívá nebo zažije přeju hodně štěstí a zdaru... Má někdo prosím zkušenost, že se mu to již nevrátilo? Respektive, jak to včas odhadnout? Toto zažít už vážně nechci. I doktor říkal, že jsem extrém. Děkuju za jakýkoliv komentář. Stále to léčím, a od 6 dne čůrám bez bolesti a upřímně, nic lepšího neznám.
anonym
| 2. 12. 2017 09:59
TO Dominika: Po přečtení tvého komentáře, jsem si myslela, ze ctu svůj příběh z března 2017...po více než pul roce klidu se z ničeho nic potíže vrátili, ze dne na den...naštěstí ne v takové míře
anonym
| 29. 1. 2017 09:19
Zdravím dámy, bohužel i já se přidávám se svým problémem .

Genitální opar jsem poprvé dostala cca před 5 lety od svého bývalého( jak jsem po nějaké době zjistila - slovo věrnost byl pro něj cizí pojem).Když jsem se pídila po informacích o tomhle onemocnění, bylo mi několikrát potvrzeno, že jsem to chytla od svého ex a ten by se měl ihned léčit. Bohužel dotyčný to samozřejmě nepřiznal, odmítl se léčit a nejspíš tuhle nemoc roznáší dál.

Co se týká mých příznaků, poprvé jsem měla opar přes celé genitálie až ke konečníku. Horší bolest jsem snad nezažila,nemohla jsem spát, na záchod, nic..jen řvala bolestí. Pak se mi to ještě objevilo několikrát, naučila jsem se takové ty prvotní příznaky rozpoznat.Jediné, co mi na to zabíralo byla mastička Virus - Merz gel(kterou přestali vyrábět!) a Macmiror vaginální mast od gynekologa. Mastičky, tablety herpesin a spousta jiných věcí nezabírá vůbec a když se zeptáte,čím to léčit jinak..není jiná varianta!

V podstatě, když už jednou tohle vir.onemocnění dostanete, už se ho nikdy nezbavíte..max.potlačíte příznaky.Takže mi nezbylo nic jiného,než se s ť
tímhle ortelem smířit, čekat, kdy to zase vypukne..někdy, co 14 dní..jindy po měsíci nebo několika měsících. Ovšem poslední dobou se k tomu přidávají i jiné příznaky jako šílená bolest beder,kdy nemůžete udělat předklon či si vůbec sednout. A taky mi bolest vystřeluje od prstů na noze až ke kyčli, že nemůžu pomalu ani chodit.

Takže ,,děkuji,, za tento celoživotní problém K.S. a doufám v to,že Boží mlýny melou pomalu,ale jistě!
anonym
| 30. 1. 2017 07:37
TO Zuzu: Já taky"chytla"opar od manžela a v otázce věrnosti si vzájemně věříme.Jak by se podle vašich poradců měl léčit?Jak víte sama podle sebe,opar se nedá preventivně léčit,nic na to není.A já si myslím,že to ani není tak otázka věrnosti.Váš bývalý trpěl na opary?Pokud ano,není se čemu divit že ho na vás přenesl.Tím samozřejmě nechci omlouvat vašeho bývalého,jen to že genitální opar nesouvisí s věrností.I tady na diskusi píšou děvčátka která tím trpí a ještě neměla žádný ***.
anonym
| 15. 6. 2017 22:20
TO Zuzu:
Zuzí, držím pěsti.
Já ho dnes dostala poprvé a zjistuji si dalsi informace a zkušenosti, rady. V duchu proklinam svého nyní už bývalého partnera s inociali K.S. A odmítá si to přiznat a dělá scény. Tak snad se nejedná o toho stejného z Ústí nad Labem. Úplně jsem se zalekla.
anonym
| 16. 1. 2017 09:11
Na opar v okolí úst mohu poradit Blistex Lip Relief Cream - je to velmi malá tubička bílé barvy s červeným nápisem (mívají ho v drogeriích/Globusu), cena je okolo Kč 90,-. Ne balzám v tyčince. Po narození dětí se bohužel občas potýkám i s genit. oparem a zdá se, že i tam přináší úlevu. Snad to někomu pomůže.
anonym
| 21. 12. 2016 18:44
Zdravím, dámy.
S gen. oparem už jsem byla dvakrát v nemocnici, jednou byl tak rozsáhlý že mi napadl močové ústrojí a mě málem praskl močový měchýř, protože jsem se nemohla bolestí ani vyčůrat, zavedli mi hadičku aby to nějak šlo, týden jsem se z toho dostávala. No člověka to nenapadne, byla jsem totiž v Maďarsku a na hotelu měli jejich vlastní ručníky. Jednou jsem se utřela a trpěla jak čert.
Vrací se mi. ALE! Už bych to nikdy nenechala zajít tak daleko, co můžu říct nepomáhá mě moc herpesin jak v tabletách tak mast.
Nejlepší věc co jsem zjistila na to je, je MANGANISTAN DRASELNÝ(hypermangan) je to takový růžový prášek který je nutno rozpustit ve vodě, ve vaně a luhovat se v ním.
Po té jsem si koupila jódovou mast BETADINĚ funguje proti zánětům, bakteriim. Dostupna v lékarně za 104,-Kč. Kupte si spoustu ale spoustu ovoce, třeba jeden velký ananas, mandarinky po kilech banány.
Také je dobré omezit jídlo jako je maso,mléko a jogurty (dobrý je ale tvaroh!). Je dobré to nahradit zeleninou.
Vím že je to strašné a člověk si v bolesti kolikrát přeje aby umřel.
Ale snažte se myslet pozitivně, ne že to máte opar, ale třeba to co budete dělat až vám zmizí, jak si zas budete užívat život.
Díky tady tou oparu jsem i přišla kdysi dávno o práci jaké jsem měla třeba měsíc bolesti.
Moc Vás to uvnitř posílí, v podstatě už zvládnete vše.
Držím palce za uzdravení a doufám, že jsem Vám aspon drobátku pomohla. Hezké vánoce a pipiny v teple
anonym
| 19. 12. 2016 16:40
Holky prosím o radu, dostala jsem poprvé genitální opar, stalo se to když jsem byla s přítelem ve Španělsku, ale partner žadný opar neměl a ani ted nemá. Jen když jsme tam přijeli tak byl nemocný asi chřípka. jsme spolu 2 roky a spíme jenom spolu přitel mi řika že s nikym nic neměl , jelikož na pohotovosti mi doktorka řekla, že je to pohlavní nemoc....... a kde jsem k ní přišla at se zeptám přitele. No já jsem se samozřejmě hned rozbrečela a tak se chci zeptat jaké máte skušenosti tak jsem mohla dostat opar aniž by mě partner podvedl.
anonym
| 20. 12. 2016 07:41
Niky,není to žádná pohlavní nemoc,je to opar.Na mě to přenesl manžel,měl opar na rtu.A pokud se opar někde udělá,rád se tam vrací.Já mívám opar pod nosem a pak na pipi.Stačí pak stres,oslabená imunita a klidně se mi tam udělá i bez ***u.Takže pokud byl přítel nachlazený,chytla jsi od něj virus.Snad se ti to nebude vracet,však to určo znáš,někdo mívá opary na rtu každý měsíc.Já to měla na pipi už několikrát,naposledy 3.11.to jsem psala tady do diskuse a byla to hrůza-min.30puchyřků.Ted jsem měla zase opar pod nosem a trnula jsem hrůzou co bude dál.A pipi zatím odolává.Tobě přeji rychlé zahojení a ať se ti to neopakuje.
anonym
| 18. 12. 2016 21:22
Ahoj holky,
opar se u mě vyskytl poprvé před rokem. Měla jsem *** s přítelem, který měl zrovna opar na rtu. Nikdy by mě nenapadlo, že bych mohla dostat genitální opar. První infekce byla vážně strašná. Trpěla jsem jak pes. Infekce se mi projevovala každý měsíc před menstruací. Nevěděla jsem, co dělám špatně. Zkusila jsem všechno. Nic nepomáhalo. Jediné, co mě zachránilo bylo vysadit hormonální antikoncepci. Opar zmizel. Neměla jsem ho, nemyslela jsem na něj a zase začala normálně a šťastně žít až do té doby, než jsem začala zase brát antikoncepci a opar opět mám. Pokud máte takovy problemy, zkuste antikoncepci také vysadit, je to zlo, které zanáší naše tělo :( přeji všem brzké uzdravení, vím, že horší nemoc snad není...
anonym
| 16. 12. 2016 14:40
Psala jsem 3.11.-nakonec jsem dostala ještě infekci,ale po 3-dny po masti uleva.Dnes pocituji nějaké divné mravenčení,tak snad se něco neklube.Mám totiž opar pod nosem a tenkrát to bylo taky tak-opar pod nosem a za 14-dnu na pipi.Holky krásné vánočky všem bez oparů.
anonym
| 14. 11. 2016 22:44
Ahoj holky. Chci vam napsat, jak s tim bojuji ja. Mam to uz ctvrtej den, bojim se napit, abych nrmusela jit curat, protoze to jsou neskutecne bolesti, pri kterych v kreci uronim i slzu. A ne jednu. Mam to poprve, zevnitr i z venku. Nejdriv jsem byla lecena atb na zanet mocaku, dnes ji gynekolog vyloucil a nasadil herpesin tabletky a jeste nejake leky. Jsem z toho na dne. Uplne me to znicilo. :( ja se jen tesim na to, az se budu moct normalne vyspat a uplne v poradku bez bolestne vycurat :(
anonym
| 3. 11. 2016 10:25
Děvčata,taky přispěji svou "troškou".Předminulý pátek první nepatrný vřídeček,v pondělí asi 10 puchýřků-lékař mi dal herpesin tablety,na mazání nic,tak jsem přikládala jarisch obklady a potírala fialkou.Dle rady tady na diskusi jsem koupila imazol-musela jsem po 5-ti min.ihned osprcovat. Nicméně po 3 dnech výsev dalších asi 20-ti puchýřků.Bohužel jsem nemohla na nemocenskou,nelze popsat to utrpení při chůzi,sednout si atd.Teď po 14-ti dnech ještě asi 10 mokvavých "bobin".Snad nikdy více.PS:pan doktor mě hlavně upozornil,že je to přenosné,takže pohlavní zdrženlivost-chi/chi .
anonym
| 29. 8. 2018 16:44
Holky zkuste DRAČÍ KREV.Prodava se to v bylinkách.Potrete,nechate zaschnout a cely den relativne v pohode.Vytvori se ochranna vrstva.SUPER.
anonym
| 9. 8. 2016 00:39
Mile ženy, taky trpím s oparem na intimních mistrech. Pomáhá mně propolis.
,20 kapek propolisu na pul lítrá vlažné vody. Propláchnu pochvu až 3 krát v den, možná i víc, a puchýři mažu celém roztokem 5-6 krát za den. Mně to pomáhá.
Propolis se dá koupit v lékárně. Lečím se propolisem 3-5 dnu.
A pák pul roku mám klid.
anonym
| 4. 10. 2016 14:49
TO Marie: jé super díky za radu.Nechci jít na gyndu.Snad ho sezenu.
anonym
| 30. 6. 2016 09:33
Ihned jak pocítím 1. příznaky-4 Riboflavíny (ne Béčko, ale Riboflavín-vit. B 12). Riboflavín v kabelce
Pak každý den po dobu cca týden beru cca 3
A sedací koupele v dub. kůře, řapíku, co zabírá
anonym
| 5. 5. 2016 15:07
Tu zoufalost ve sprse na zachode a tak uz zazit nechci. Mazat herpesinem at se to neroznese dal. Ja sem pak zvolila Imazol. Je to mast tekuty pudr. Krasne vysusuje. I kdyz se to pomalu hoji je to lepsi nez zacatek. A tomam puchejre a vridky. A dost. A uzivejte neco na imunitu mam zinek hlivu a celaskon. A dejte si bacha na stres. Je to velkej spoustec. Hodne stesti.
anonym
| 4. 5. 2016 20:04
Ahoj holky, taky mám stejnej problém. Hned když to začlo sem mazala herpesinem. Do toho oplachuji roztokem vody a hypermanganu (roztok by měl být světle růžový) a pak mažu tekutým pudrem to je zázrak a opravdu to vysuší a lépe se to hojí. Třeba to některé z vás taky pomůže
anonym
| 9. 4. 2016 13:00
Ahoj ženy, jdu si pro radu...jak už tu bylo zmineno, tak i ja jsem ráda, že s tim hororem nebojuji sama. Strasne se bojim a jsem psychicky uplne na dně, že by se mi to melo vrátit. Vyřadilo me to uplne z běžných denních činnosti, včetně prace a školy. Ted už me pár dni poradne boli triselne uzliny a už zase psychicky kolabuji, že se mi to vrátí. Jak to resite s prací a s činnostmi vy? Při pomyšlení, že často dlouhodobe chybim v práci nebo ve škole a vysvetluji nadrizenemu proc...poliva me studený pot a stud už ted.
anonym
| 23. 3. 2016 10:34
Ahoj holky,obcas na tu potvoru taky trpim,zrovna dnes me cekalo neprijemne probuzeni :(
Nanestesti to mam kazdym dnem dostat. Jak to prosim resite? Vlozkou nebo tamponem? Vubec si nedokazu vlozku predstavit,na druhe strane mam strach,abych si pri pouziti nezavedla opar i dovnitr... Poradite?
anonym
| 4. 10. 2016 14:56
TO Kacka: jó to mi povídej dostalal jsem mesicky a rovnou opar na konecnkonečníku no hrůza, herpesin mi došel tak mazu dubovou kůrou v podobě gelu, co mi zbyl po porodu,ale žádná sláva jen to uklidní -nezmizí už to mám 4.den
anonym
| 13. 2. 2016 04:42
Ahoj holky tak i ja se pridavam vunec nevim kde jsem k tomu prisla ale je to sileny boli to hrozne mic,zatim mam je masticku a po nedeli pokud se to nezleosi se mam ukazat. Byla jsem dnes na pohotovosti nic tam nemeli tak uz se modlim at je rano a jdu donlekarny. Nikdy jsem nic nemela ani mykozy takze se budu midlit a verit ze uz se to neukaze nebo alespon ne tak casto proste se zkusim uklidnit a zkusim verit,sice to boli jako blazen ale 3 porody jsem prezila tak i toto. Jen se chci zeptat kdyz to uz pak budu mit treba vickrat boli to mene nez ted poprve? Vzdy kdyz jsu na wc trpim jak pes a pak musim do sprchy pomuze mi se oplachnout vlaznou vodou i kdyz to boli a pali tal po osuseni je to zase docela dobre. Dekuji
anonym
| 12. 1. 2016 18:32
zdravím, docela dlouho jsem to tu pročítala, protože jednou za čas se u mě objeví něco podobného, ccan 14 dní před menstruací, co jsem tak vysledovala....ale u mě je to spíš tak, že cítím svědění, ale spíš v místech, kde je konečnik...pár dní je to místo jako by nateklý a někdy jsou okolo toho jako by pupínky a svědí to jak blázen, tak to celý čas mažu hojivou mastí a ono jak se to objeví, tak to zmizí...ale všichni tady píší, o nepříjemnostech při močení atd, což já teda neměla a všeobecně až na to svědění, které se nejvíc projevuje ráno a večer a přes noc mě to v ničem neomezuje a já jsem schopná děat vše jako dřív....jen mě znepokojuje že se to vrací, ale tomu co jsem tu tak četla je to podobné asi nejvíc.....
anonym
| 8. 2. 2016 15:49
TO Laura: pokud to máš u konečníku tak si raději zajdi k doktorovi, může to být corhonova choroba.
anonym
| 7. 1. 2016 21:18
Holkyja jsem měla také herpes, virotika vám sice zaberou ale pouze potlačí ten vir, musíte si pročistit játra které nejsou schopné s virem bojovat, proto se vám to tak často vrací, hlavně nasaďte přírodní léky, Vironal, Regalen a homeopatika, já na to nic jiného neberu a mam klid, věřte mi, Herpesin vám ty játra ještě víc ničí tak jako všechny chemické léky.
anonym
| 4. 1. 2016 16:12
Ahoj, jsem opravdu ráda, že nejsem jediná, kdo si zažil tenhle horor mezi nohama. Asi před týdnem se u mě projevily první příznaky a stále se to hojí. Mažu i polykám Herpesin. Nejvíce mě ale děsí, že se to vrací. Poradíte mi, jak se co nejlépe bránit návratu?
anonym
| 24. 11. 2015 16:19
Já osobně mohu doporučit Epigen spray, sice je trochu dražší, ale vždy mi pomohl! Držím všem palce, ať se stav rychle zlepší.
anonym
| 9. 10. 2015 13:58
Ahoj,
Zrovna jsem prodělala genitální herpes(opar) a můžu říct, že je to snad to nejhorší co mě kdy potkalo. Ze začátku jsem cítila samé svědění a samozřejmě, že jsem nevydržela a musela se škrábat. No a den potom jsem si všimla puchýřků. Vypadalo to spíš na genitální bradavice, které jsem už jednou prodělala a myslela jsem si, že se bohužel vrátili tak jsem se mazala tea tree oil. Každým dnem ji přibývalo víc a víc a pálelo to jako čert. Normální bradavice nepálí ani nesvědí a určitě to tak nebolí pří čůrání!. Po 3 dnech jsem to už nemohla vydržet. Nespaní, bolení a celý den ležení v posteli, protože jsem nemohla ani chodit. Pití jsem omezovala na minimum, abych nemusela trpět na záchodě. Navštívila jsem tedy gynekologa a ten mi sdělil, že o žádné bradavice nejde, že je to herpes. Hnedka jsem věděla, že to mám od přítele, který to měl zrovna na puse. No super, nemohl mi udělat ani ultrazvuk vnitřní, ani se podívat do pochvy jak to bolelo. Dostala jsem tedy prášky herpesin a krém herpesin. Byla jsem ve druhém stádiu a k tomu jsem měla ještě kvasinky. Na ty jsem dostala zaváděcí tablety a tabletku na polykání. Další dny probíhali tak, že jsem vodu pila už raději normálně a hodně, je totiž při čůrání potom mín agresivnější. No, ale stejně, když jsem potřebovala na malou tak jinak než ve vaně se spuštěnou sprchou na ono místo by to nešlo. Upřímně spíš kdyby mě při každé potřebě nedržel za ruku přítel a neříkal mi, že to zvládnu. Jinak bych to nejspíš vzdala. Po 2-3 dnech je to 100% lepší. Už normálně chodím a zvládnu vše. Trochu to ještě bolí a zbytečně si to nenamáčím, ale jsem ráda, že už to nejhorší mám za sebou! Doufám, že tak za 2 dny už nebude vidět ani jeden pupínek:)

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
4. 7. 2025 08:29
14613
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
3. 7. 2025 18:01