Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Genitální opar

Diskuze

selavííí
Kattchaa
| 21. 3. 2011 19:10
Ahoj holky!
Tak jsem byla v pátek na tom příjmu. No, řekla jsem jim, že už to je lepší. Tak sestra zavolala ještě mého gynekologa a on na mě: " Vy si opravdu myslíte, že je to lepší?" Tak já smutně kývám, už se vidím někde v komatu s roztaženýma nohama na stole...:D Tak se tam dívá a jako, že je to fakt menší, že tam jsou dvě malé ďupky, ale že to se klidně taky ještě dává odsranit. Tak já úplně smutná, ale on najednou, že prý jak chci. Že klidně teda, když mi to mizí, že počkáme ještě týden a kdyby ne, tak půjdu už opravdu na tu operaci. No a ještě, že tak neboť dnes tam není ani stopa, že by tam někdy něco bylo.
A o víkendu jsem se nejvíc opila, lítala bez bundy po venku, pak hysterčila , hádala se s přítelem a opar nikde, takže snad už mi nic nikdy nevyleze. Přeji všem hodně štěstí, já si jdu užívat čísté kundičky, jak se říká. No, užívala jsem si stejně i předtím, ale tak prostě jupíí.
a
janinka001
| 19. 3. 2011 13:38
děkuji mockrát....hodně mě to uklidnilo ...budu se držet tvoji radou ...
Re: a
Yulia Panfilova
| 12. 12. 2024 08:36
Jediné, co skutečně zabírá, je Valtrex dvakrát denně, ale jakmile ho vysadím, do tří dnů je zpět. Valtrex bez předpisu - https://ibright.lv/valtcz.htm
...
Hel
| 17. 3. 2011 21:22
Tak držím palce, držííííííííím!!!
:o)
Kattchaa
| 17. 3. 2011 12:03
No mě je to docela jedno, nic mě nebolí...nic se mi neobjevuje...akorát mě prostě štve, že se to HPV projevilo tou bradavicí. Ale už tam není... Tak bože se modlím. Už od rána nepapám...ale já jsem velký žrout, tak jsem zvědavá, jak budu na tom večer. Zítra napíšu jak teda. A na testy půjde přítel... a mi je to jedno, jestli je tam opar a jaký typ. Dokud mě neotravuje, tak mi to je fuk. 4 měsíce se neozval od prvního výsevu, tak co...Držte palce, v sedm ráno se dozvím ortel.
to Kattchaa
andy85
| 16. 3. 2011 22:02
Tak to Ti teda nezávidím, svinstva....však s požádej o virologický rozbor krve, jestli tím už trpíš déle,tak se to tam objeví ať jsi klidnejsi treba si stresovala zbytecne
To kantáre Kattchaa :-)
Hel
| 16. 3. 2011 19:25
Zrovna jsem se Tě chtěla zeptat, jak to s tou mrchou vypadá...když to nebude třeba, tak Tě třeba zase pošlou domů Je tedy možný, že jsi ten opar vážně vůbec neměla, i když jsem četla, že může být i v pochvě... v pátek budu držet pěstičky, určitě to nebude tak hrozný, budeš mít pokoj a bude zase hej
kantááre
Kattchaa
| 16. 3. 2011 15:53
Víte, co je sranda holky? že já vůbec nevím, jak takový opar vypadá.
Nebyl mi vidět...bolelo mě to v pochvě na začátku u vstupu...a za 4 dny
už byl pryč, takže vůbec nevím. Pokud to ovšem byl on, protože byl na
tom místě, kde mi teď našli tu bradavici...ale tu našel jiný gynekolog,
takže hodně zajímavé. Jako já na něho, že mám herpes a on začal
ohledávat poštěváček, tam pod ní...prostě vnějšek a já na něho čumím a
říkám, že uvnitř a on, že uvnitř moc opar nebývá...no a pak jen
konstatoval tu bradavici. ....ale mám problém. Já potřebuju do
solárka!!!! Vypadám jak SMRT! Tak jako nevím, jestli to prubnout...já tomu osobně nevěřím, ale tak....zkusím to.

Néé, L-lysin neberu, ale chtěla jsem. Já problémy zatím nemám, takže prostě jen do sebe láduju Hlívu a vitamín B.

A ta bradavice...je už jen taková ťupka, ani ne milimetr...myslíte, že budou vyškrabávat tohle? Furt se zmenšuje...já myslím, že do pátku, kdy jdu na operaci tam ani nebude, ale nevím, jak se to bere. Ona byla předtím fakt velká, ale teď ani skoro vidu. Držte mi palce v pátek ráno. Celý čtvrtek nesmím jíst, to zas budu protivná jak malá. To bude mít ten můj radost. Ještě, že jde se mnou v pátek do nemocnice.... i když příjde z noční, tak tam bude se mnou celou dobu.
Konečně zdravá
Katerinka025
| 16. 3. 2011 12:26
Ahoj, tak já jsem se po nějakých 10 dnech konečně uzdravila, opar zmizel, zbyly mi jen jizvičky Je to fakt hnus, ty opary, mě se udělala taková trhlina odshora až dolů, ta se léčila nejhůř. Samotné puchýřky se dají krásně během pár dní vysušit tea tree oil, ten doporučuju. Desinfikuje i vysuší... A doktorka mi na ošetření napsala Jarischův roztok, řekla bych, že také docela pomohl. Je v lékárně za pár korun. Jako prevenci jsem začala pít Actimel, nakoupila plno vitaminů a přemýšlím, že si objednám ještě ten L-lysin, jak tady holky doporučují. Tak snad jsem opar měla poprvé a naposled Jinak co se týká nákazy, partnera na 100% vyloučit nemůžu, ale mnohem pravděpodobnější se mi zdá, že jsem se nakazila v bazénu nebo v sauně. To má člověk za to, že chce být zdravý... Ironie. Za pár dní se tam chystam znouv, konečně vyzkoušet nové plavky
...
andy85
| 16. 3. 2011 01:04
Mi povídej taky se vždycky těším, až to zmizí, ať se můžu zkulturnit nj, to uz Ti casem bude uplne vsechno jedno, neb proste nenadelas nic
jinak jsem hned na zacatku musela taky vysadit antikoncepci, s ni jsem to mela co 14 dni, pak se to casem zklidnilo na mesic a pak co 2-3 mesice a vice

A kdo uz tady uspesne zkousel tu vakcinu?jestli jsem jedina,ktere nezabrala
...
Hel
| 15. 3. 2011 11:13
Já jsem toho názoru, že vždycky se může najít vyjímka, potvrzující pravidlo, zvláště v případech takového ksindlu a jen na této diskuzi je x holek, které to nechytly jen pohlavním stykem a štve mě, když se ještě doktor chová při nejmenším divně místo toho, aby se radši zamyslel nad pořádným řešením problému

Ten průběh Andy mě celkem zděsil a je pravda, že v prvních dnech, co jsem si pročítala internet, jsem byla psychicky úplně vyřízená a nejradši bych ten hnus už nikdy neviděla... Jak já byla šťastná, když jsem si teď mohla dát vanu...a oholit ten prales,... och bože, alespoň se člověk raduje i z maličkostí...
bazen
andy85
| 14. 3. 2011 22:37
jak tak zpetne procitam diskuzi, tak je tady i hodne pripadu nakazenim z bazenu, ja byla ve vyrivce a z toho bazenu jsem chytala i anginy a kdyz jsem to tenkrat rekla infekcarovi, tak se na me rozezlil, ze z bazenu to v zadnem pripade nemuze byt pri tom ja byla zdrava a tehdejsi pritel taky a ani casove to nesedi...ja bych se na ty doktory uz fakt vybodla
market222
andy85
| 14. 3. 2011 22:17
solárko si odpust, je to vyvolavac!!!!
to Kattchaa
andy85
| 14. 3. 2011 22:02
no tak já už mám jen jednou za 2 měsíce no a ty užíváš i ten L-lysin???

no s tím těhotenstvím...Tak vzhledem k tomu, že prý mám HPV ve 3 stádiu, což je rozhodující, tak mi bylo doporučeno otěhotnět už teď jako nevím,na co gyndař myslel u toho ale ten co mě nakazil není až takový přítel, což je ještě horší...vidíme se jednou za čas a on si v průběhu ještě užíval s kde jakou co našel na netu ale nějak si to pořád nechce přiznat...
jj
andy85
| 14. 3. 2011 21:58
ale musí Ti napsat léky, mast je na lokální ošetření!!!! jinak na kožní nebo za obvoďákem...ale co nejdříve, ať to podchytíš rychle a nešíří se Ti to v těle, pak se Ti už třeba ani nemusí objevit tak hodně zdaru
ole
Kattchaa
| 14. 3. 2011 19:42
andy: My si můžeme potřást ruce, s oparem sice tak netrpím jak ty, ale HPV mám taky od přítele...

A nestraš s těhotenstvím...pokud vím, tak do 20.týdne mimčo nakazí přes placentu a když jo, tak potratíte nebo se to pozná. Ale jestli by jsi to chtěla brát takhle, tak virus HSV má 80 % lidí na světě a virus HSV zoster, což je po neštovicích skoro každý. To by jsme vymřeli, kdyby jsi to tak brala. Jediné, co je pro nás riziko, je výsev těsně před porodem. Muselo by mimčo jít císařem. Jinak dochází k oslepnutí, ale to je snad jasné, že ho nevyprcnu, když tam mám opar. Můj gynekolog mi říkal, že je to v naprostém pořádku. Jediné, co se u nás nakažených HSV 2 bude dělat je to, že před porodem budeme brát nějaké prášky, aby se náhodou nevyklubal a kdyby jo, tak pěkně pod kudlu.

A chlastu bych se teda nevzdala.
Áááááá
Kattchaa
| 14. 3. 2011 19:29
Vážně bych zakázala internet. Je sice fajn, že se dozvíme hodně, jak na nemoci, jak poznat příznaky a blá, blá...ale jak vidím, tak dokáže jenom vystresovat v první řadě. Viz já, taky jsem úplně šílela, že jsem v ***i, nemůžu mít dítě, jsem infekční.

Janinka001:
Hláávně klid, šupej na gynekologii, mamce nic neříkej...pokud chodíš sama na gyndu, tak se nic dozvědět nemusí. Hlavně neplač, jen si ublížíš. Gynekolog ti jistě napíše nějaké tabletky a řekne ti, že teď tak 3 týdny nesmíš souložit. Tuto nemoc můžeš přenést jen v době výsevu, takže když bude vidět ten opar. Samozřejmě jsou lidé, kteří tuhle nemoc přenášejí bez přáznaků, ale u tebe bych se nebála, jsou to spíše muži. Kdyby byl výsev, tak použij kondom, prostě řekni, že máš opar...blbej opar. Ale na 80% se ti už nikdy neobjeví!! Je jasné, že někteří mají problémy velké...třeba ho mají pořád, ale tohle je individuální. Záleží to na imunitě, stresu, nebo třeba jen na tvém těle, jedno se dobře vypořádá s virem, druhé ne. Já třeba měla 4 partnery s oparem na puse a líbala jsem je i tak vždy a nikdy jsem opar na rtu neměla. Taky si kup nějaký olejíček, tea tree, či jak radí holky výše. Neplaš, prostě až ti zmizí, tak nad ním neuvažuj, už se neobjeví. Kup si třeba pro prevenci mast HERPESIN a kdyby tě náhodou něco divně svědilo, potřeš to místo a on třeba ani nevyleze. Obvykle se objeví tam, kde předtím. Ale klid Nestresuj, žij dál...jsou horší věci. Psychika dělá hodně, jen 20 % lidí trpí tím, že se opar vrací, takže uvidíš. Čaoo.
že by opar?
andy85
| 14. 3. 2011 19:15
nazdar děvčata, náhodou jsem natrefila na tuhle stránku já se trápím s genitálním oparem už 4roky. Nakazila jsem se na bazéně, první půl rok se mi gyndař vysmíval, že ho mám, měla jsem to léčit jen herpesinovou mastí, žádné léky mi nedal a jelikož doma s tím nemá nikdo zkušenosti, takže se to nikterak neřešilo, a ani na kožní mě neodeslal. Takže v průběhu půl roku se mi genitální opar přesídlil ještě na ukazováček u ruky,což už jsem si zašla sama na kožní,ale už tak bylo pozdě!!!Ta na mě vejrala jak puk a nechápala to, léky mi nezabraly a byla jsem odeslána na infekční oddělení...Takže jakýkoliv výsev hned přeléčit léky-takže hned navštívit kožní a nebo se nechat odeslat na infekční,případně, ať udělají hned stěry, o co se jedná a jaký,než se Vám to dostane do krve!!!!...Už 4 roky a něco k tomu užívám Zovirax, Valtrex je drahý a zovirax je v nemocniční lékarně zadara...K tomu jelikož jsem měla výsevy každý měsíc , tak mi nasadili vakcinaci, o té jsem si musela sama zjistit, infekční oddělení o tom asi vůbec nevědělo, což je jeich práce, no co už, kterou může píchat jen imulolog-jeden to píchá v Brně,i v Praze, co mám zprávy a teď i v Ostravě, takže se na to optejte. Ale já jsem jedna z mála, které to nezabralo, hradíte si to sami, nepřispívá pojišťovna!!!!Zrovna klidný člověk nejsem a věnuju se aktivně sportu, takže asi mám smůlu a psychicky to taky nějak už nedávám Takže vám můžu doporučit ještě tohle-Lupidon se to jmenuje,ale musíte mít potvrzené stěry jaký máte, jsou dva druhy vakcíny-najděte si to na netu.JInak jak jste spokojené s tím L-lysinem???stahujou to z prodeje veškeré lékarny, tak já teda nevím!!!!
Jinak k těm mimi co to tady rozebíráte, co jsem tak zběžně přečetla...Tehda mi infekčář řekl, tak minimálně 5let čistá od výsevu a nejlépe i léku.V dalších článcích jsem na netu našla, že ho můžete nakazit v břiše...Někteří říkají,že jakmile je to v krví,což tady většina má, po těch letech, tak je to jedno, jen se to musí hlídat u porodu,ale u rodiček, které se to vyskytne v průběhu těhotenství úplně poprvé, tak jim ho musí odebrat. Takže k těhotenství po tom co čtu, mám negativní postoj, nechci mít mrzáka, ale těm, které do toho půjdou, držím palce!!! Mě se ještě ke svému štěstí objevil v těle HPV virus už v třetím stádiu, takže bych musela otěhotnět hned,jinak později už asi nebudu moct, to mě nakazil můj nynější partner...tak když se... tak se...takže děvčata, ať se toho už zbavíte Jinak jsem zjistila, že nesmím zelený čaj, čokololádu a pivo!!! takže asi ta virusová dietka měla už kdysi něco do sebe, takže si hlídejte i stravu...papa
opar
janinka001
| 13. 3. 2011 22:28
ahoj potřebuju prosím pomoci ... mám ten genitální opar a mám asi 4 nevím co s tím je mi 17 ...nechci to říkat mamce je mi to trapné poradtě co na to pomůže prosím sem bezmocná je mi z toho do pláče jsem vděčná za vaše rady děkuji ...a kdyžho ted mám je pravidlem že se bude vracet? ...nebo to tak bíti nemusí?
achjo...
Ynez
| 11. 3. 2011 21:13
zdravim taky sem nikdy neměla žádný opar ani na rtech a teď se mi objevil právě tam je to hodně bolestivé to tady každá moc dobře zná ale gynekolog mi to už od prvního dne potírá genciálkou pálí to jako čert ječím mu tam každý den bolestí zapřená o všechny ty držátka co tam sou ale jen když to potírá, pak je to lepší a zlepšení de poznat i on mě každý den uklidňuje že to je lepší v pondělí k němu du už po čtvrté na kontrolu dal mi prášky herpesin 400 každé 4 hodiny se tím láduju a na noc nějaké tobolky a mast na záchodě už to ani není takové peklo tak doufam že to co nejdřív zmizí a já budu mít klid, s imunitou sem nikdy problém nijak neměla a nejsem typ co by se hodně stresoval takže doufam že je to muj první a poslední i gynekolog mě uklidňoval že se to nemusí vždy vracet tak snad budu mít štěstí a klid a doufam že všechny co nas to potkalo tak taky hlavně žadný stres hlavu vzhuru nikdy není nic tak hrozného aby nemohlo být ještě hůř
fuj
market222
| 9. 3. 2011 20:22
Fuj, tak opar se mi opět objevil asi po měsíci a mám teď 2 grrrrrrrrrrrr a k tomu ještě měsíčky, ach jooo
Lapacho
Hel
| 9. 3. 2011 08:51
Ještě mě, děvčata, napadá, že na kvasinkové/bakteriální/virové infekce a imunitu obecně doporučovali čaj Lapacho (někde čaj Inků). Ještě jsem ho nepila, ale někdo se zmiňoval, že je prý pěkně hnusný. Ale asi si jej koupím, např. http://www.gresik.cz/…-s-jahodami.html . Je to asi hlavně pro vás, co nechcete baštit jen tabletky.
...
Hel
| 8. 3. 2011 19:05
Bůhví, kde jsme ten ksindl sebraly...

Jinak Katerinko, já ho taky teď měla poprvé, měla jsem hodně pupínků, protože si strhla puchýř a rozlezlo se to. Neměla jsem tak hrozný průběh, ale od počátečního svědění už uplynuly více jak dva týdny, teď je to víceméně zahojené, ale pořád tam stopy po oparu přetrvávají. Měla jsem herpesin tablety, endiaronovou pastu (desinfekční, vysušující, ale na těch pupínkách nedržela, jen v okolí a vše bylo zapraseno žlutou). Myslím, že mi hodně pomohly sedací koupele v hypermanganu - také desinfikuje a vysouší a nebude Tě to pálit - je to malá lahvička volně prodejná v lékárně (mě stála 42,--) s drobnými krystalkami, které šíleně barví. Roztok má být jemně fialový, opravdu se to obarví po pár krystalkách.
...
Hel
| 8. 3. 2011 19:05
Bůhví, kde jsme ten ksindl sebraly...

Jinak Katerinko, já ho taky teď měla poprvé, měla jsem hodně pupínků, protože si strhla puchýř a rozlezlo se to. Neměla jsem tak hrozný průběh, ale od počátečního svědění už uplynuly více jak dva týdny, teď je to víceméně zahojené, ale pořád tam stopy po oparu přetrvávají. Měla jsem herpesin tablety, endiaronovou pastu (desinfekční, vysušující, ale na těch pupínkách nedržela, jen v okolí a vše bylo zapraseno žlutou). Myslím, že mi hodně pomohly sedací koupele v hypermanganu - také desinfikuje a vysouší a nebude Tě to pálit - je to malá lahvička volně prodejná v lékárně (mě stála 42,--) s drobnými krystalkami, které šíleně barví. Roztok má být jemně fialový, opravdu se to obarví po pár krystalkách.
Zinková mast
Katerinka025
| 8. 3. 2011 15:21
Ahoj Kattchaa, díky za radu. Na Herpesin kašlu, a Betadine pálí tak, že už to fakt používat nebudu. Asi jsem zbabělá našla jsem na internetu, že by mohla zabrat zinková mast, je dobrá na vysoušení. tak budu vysoušet.
kukurukukůůů
Kattchaa
| 8. 3. 2011 14:34
Kateřinka: Odpovědět na tvou otázku, jak dlouho to trvá je individuální. Jak u koho. Já svůj první měla jen 4 dny, bolest minimální a jak jsem došla na gyndu, tak už jen konstatoval pan doktor hojení, takže já osobně nikdy nic na to nebrala. Opar může ale trvat až 14 dní. A nebuď vyplašená recidivama...tento vir má 80% populace v sobě...jen 20% trpí recidivama...a to mluvím všeobecně HSV1 i HSV2. Nejhorší je, když plašíš. Hlavně nad ním neuvažuj, psychika dělá hodně. Může tohle být tvůj první i poslední. A co se týče toho mokvání, vykašli se na mast herpesin a kup si nějaký éterický olej, Tea tree třeba (kolem 100 kč), který vysušuje. Herpesin je jen na to, že kdyby jsi náhodou později cítila, že na tom místě tě něco svědí, namažeš a on snad ani znovu nevyleze. Není na hojení. A navíc, pokud se ti někdy bude opakovat, bolest bude čím dál menší a i recidivy by se měly výsev od výsevu snižovat. A začni papkat vitamíny (Hlívu, zinek, vitamín B, C, česnek) A ne jen kvůli oparu, já díky tomu už ani nevím, co to je chřpka, takže jsem zaplácla více much jednou ranou. Jo a klidně ten vir mohl propunout, když jsi byla na té lymfomasáži + snížená imunita + stres třeba a mohl vyjít. Ale třebas o vidíš naposled.
Opar
Katerinka025
| 8. 3. 2011 14:05
Ahoj holky, před pár dny jsem chytla první genitální opar... perfektní. Ani nevím z čeho, snad bazén nebo šatny na cvičení... Doktorka na pohotovosti mě napatlala gencianou a řekla, že to za pár dní přejde (to byla sobota). Doporučila mi mast herpesin, která vůbec nezabrala. V pondělí jsem šla ke své doktorce, místo tří puchýřků se mi to rozroslo na takových 20, udělaly se mi dvě mokvavé rány a jsem celá oteklá. Dostala jsem prášky herpesin, jarischův roztok a betadine mast (mimochodem, ta pálí jak ...). Chodit mám jen v sukýnce a bez kalhotek, aby to větralo. Víc se s tím prý dělat nedá. Nemůžu chodit, sedět, v noci nespím, na WC a ve sprše je to příšerná bolest. Puchýřky nemizí, naopak se mi zdá, že pořád přibývají nové, ale bolest je maličko menší. Doufám, že za pár dní bude po všem. Jak dlouho to tak trvá?
Dost mě ale děsí ty recidivy (nebo jak se to píše), kdybych tohle měla mít každý měsíc nebo dokonce ještě častěji, tak fakt nevím. Prý to dost souvisí i s menstruací (to je snad nejhorší, jak si při tomhle má člověk zavést tampon nebo nosit vložku, to fakt nevím).
Určitě za to může oslabená imunita, a myslím, že se to rozjelo i po lymfomasáži, na které jsem pár dní předtím byla. Hned do sebe začnu cpát vitaminy. Všem držím palce, a ať nás to trápí co nejméně
...
Hel
| 8. 3. 2011 13:01
To máte hezký, taková romantika, ale na té pojistce něco bude. Jinak já nevím, z pohlavního styku to nemám, buď také ze rtu a nebo jsem to sebrala někde u krytého bazénu (např. v šatně).

Doktorka mi ani nevzala krev/neudělala stěry, takže nevím, o jaký HSV se jedná, ale říkala jsem si, že to tam nechám být a budu to řešit spíš s imunoložkou, kam jsem objednaná za měsíc. Jako mladá měla rakovinu, takže je hodně empatická i šikovná - brala bych ji místo obvoďačky.

Je fakt super, že si to přítel uvědomuje. Udělal kraviny, o to horší, že to pak odnáší někdo jiný, ale je vidět, že to nebude typ sobeckýho idiota, tak hlavně, aby to vydrželo...prostě navždy
...
Hel
| 7. 3. 2011 21:11
Nic jinýho nám nezbyde jinak si říkám, že pokud jsi měla opar ze rtu, jestli to není HSV1 - může se stát, že se zabydlí tam, ale měla by být alespoň nižší pravděpodobnost recidivy, nebo alespoň nižší počet.

Já bych se na řezání taky bála, hlavně pokud vyhrožují tím, že by se to mělo vrátit. V tom odkazu, co jsem psala, je několik možností likvidace, ale nerozumím řeči jejich kmene a hlouběji jsem to nezkoumala. Třeba usoudí, že i když se to neztratí, ale bude to malé, tak nebude řezání nutné. Je dobrý, že jde přítel na testy, jsou tací (a nebude jich málo), kteří by ještě z holky udělali krávu...
:o)
Kattchaa
| 7. 3. 2011 14:30
Hel: Děkuji za podporu.

Hold je to dost nespravedlivý, ale prostě se s tím musím smířit, no. Jinak, co se týče oparu, tak holky ani nevím, jestli ho teda mám, přítel jde na testy, tak uvidím. :) Jinak já beru hlívu ústřičnou, B - complex + vitamín C a měla jsem opar jenom teda jednou, pokud to byl on. :) Tak mi držte palce, pak napíšu, až mi tu k*r*u vyříznou. Ale radši bych teda na ten laser. Prý to po vyříznutí mrtě bolí. Ale je o dost menší teď, tak doufám v zázrak, že by se do operace ztratila. Když se se*e, tak se s*re...teď jen čekám na rakovinu děložního čípku, fakt jako.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 8. 2025 17:49
14796
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
5. 8. 2025 21:17