Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

rehabilitace
griotka69
| 6. 2. 2009 20:41
Tak jsem si dneska byla domluvit rehabilitaci, od pondělka začínám. Zatím plavat nesmím, podvodní masáž taky ne, jen to cvičení. Tak jsem zvědavá, jak to budu snášet....
Sabčo tak si dej jednu za mě, taky bych někam šla. Manžel půjde zítra na pivo, tady budu zase sama....

Rendolfe mám pocit, že prstýnek bude muset fakt dolů. Dokonce ani nalakovaný nehty mít ženská nesmí, v naší nemocnici vezli už paní na operaci a sháněli odlakovač, páč jinak by jí neoperovali. Prý tam jedný paní i strhávali umělej nehet.... hele zavolat tam určitě můžeš, ale moc šancí Ti nedávám. Co vím, vždycky muselo všechno dolů a to jsem pod narkózou byla už 9x....
řezat?
rendolf2
| 6. 2. 2009 19:49
griotko,to mě mrzí,protože ho mam 6tý rok a nemohu už sundatmyslíš,že kdybych tam zavolal,a zeptal a poprosil,že mi ho nechají?
griotce
sabina3333
| 6. 2. 2009 18:57
Ahojky, tak to Ti gratuluju, že to vypadá dobře, já do práce chodím od prosince, ale jenom občas a na tři až čtyři hodiny maximálně. Taky dělám na PC a můžu říct, že sice to namáhavé není, ale mám toho pak plný zuby. Teď jdu radši do hospody. Možná, že si dám i griotku. Tak pa
kontrola
griotka69
| 5. 2. 2009 18:53
Čauky lidi
Tak jsem dneska byla na první a vlastně poslední kontrole. Pan doktor byl rád, že mě nic nebolí, dostala jsem konečně vycházky a můžu na rehabilitaci, ovšem bez rozcvičování bederní páteře. Zatím. Jinak do práce až se budu cítit dobře, říkal že za měsíc klidně můžu, když nedělám nic namáhavého. No a už k němu nemusím, pokud nebudu mít žádné potíže
Jonak Rendolfe, na operaci nesmíš mít žádný šperk, fakt všechno dolů. Takže měl bys řezat

Já byla v lázních v Třeboni a tam se mi moc líbilo. Jsou tam dvoje lázně, já mohu doporučit Bertiny Lázně, Lázně Aurora mě tolik nevyhovovaly, je tam strašně pacientů.
Tak se lidičky mějte, papa
sabině
pouskule
| 5. 2. 2009 11:49
Jinak já byla taky u Plase,nějak podobně se vyjádřil k mému stavu.A že jsem teda "stará rašple" ,když mám takový problémy.
sabině
pouskule
| 5. 2. 2009 11:46
Mě záda bolí taky už přes 10 let,ale koho ne,že?Tak vážně dokud to nešlo do nohy,tak tomu nevěnuješ moc pozornost.promázneš to nějakou mastí a jde se dál.
Proti Bohdanči nic nemám,ale když jsme projížděli městem,nějak se mi tam nelíbilo.Vím,že jde hlavně o léčbu.Budu vděčná,když mi někdo pomůže
Pro Griotku
petraceb
| 5. 2. 2009 11:22
Ahoj Griotko,
taky jsem se nesetkala s takovym přístupem co bylo v Motolo, no děs a hrůza.
Včera večer jsem byla u toho léčitele tak jsem zvědavá zda to pomůže nebo ne.
Říkal, že ten výhřez rozpouští kalciem, jen mi přiložil ruku na záda a rozpouštěl tak nevím nevím, ale co říkal, jak k němu jezdí lidi s velkýma výhřezama, že jim to zmenčil.
Tak jsem opravdu zvědavá na to
pouskule
tedunka
| 5. 2. 2009 11:15
Já jsem ani do lázní po té první operaci nestihla,protože půl roku po operaci jsem začala mít znovu potíže,tak mi můj rehabilitační doktor řekl,že to by mi to ještě zhoršilo.Teď čekám,co mi neurologové udělají s tou nohou a pak se uvidí.Prý je na pohybový aparát dobrá i Toušeň a není to daleko.Taky jsem v nemocnici mluvila se třemi ženskými,co musely lázně po týdnu ukončit,protože se jim akorát přitížilo.Tak nevím.
lence
sabina3333
| 5. 2. 2009 11:14
Co se týká velikosti výhřezu, bylo mi řečeno doc. Plasem, který mě operoval, že je to výhřez "jako prase". Protože mě z neurolky posílali, tak mě 3. den po operaci zase vzali zpět a tam jsem byla ještě 14 dní. Ale moje spolubydlící na neurochíře frčela 5. den po operaci domů a na místní neurolku docházela ambulantně. Jinou zase překládali do nemocnice Na Františku. Takže vážně nevím, jak to funguje. A ohledně tvých známých, kteří Ti tvrdí, že musíš fungovat, jako by tě nic nebolelo - to je na zabití. Ale znám to. Dokud to někdo nepozná na vlastní kůži, tak si myslí, že má to samé a že každýho bolej záda. Nikomu nedocvakne, že hlavní problém jsou nohy.Mě předtím bolela záda asi 15 let a nevšímala jsem si toho, ale jak to začně jít do nohy, celá se pokřivíš, tak to už je velkej problém.
Co máš pořád proti Bohdanči? Mám se bát tam odjet?
lence
sabina3333
| 5. 2. 2009 11:14
Co se týká velikosti výhřezu, bylo mi řečeno doc. Plasem, který mě operoval, že je to výhřez "jako prase". Protože mě z neurolky posílali, tak mě 3. den po operaci zase vzali zpět a tam jsem byla ještě 14 dní. Ale moje spolubydlící na neurochíře frčela 5. den po operaci domů a na místní neurolku docházela ambulantně. Jinou zase překládali do nemocnice Na Františku. Takže vážně nevím, jak to funguje. A ohledně tvých známých, kteří Ti tvrdí, že musíš fungovat, jako by tě nic nebolelo - to je na zabití. Ale znám to. Dokud to někdo nepozná na vlastní kůži, tak si myslí, že má to samé a že každýho bolej záda. Nikomu nedocvakne, že hlavní problém jsou nohy.Mě předtím bolela záda asi 15 let a nevšímala jsem si toho, ale jak to začně jít do nohy, celá se pokřivíš, tak to už je velkej problém.
Co máš pořád proti Bohdanči? Mám se bát tam odjet?
tedunka
pouskule
| 5. 2. 2009 10:57
Tak to nic moc.já mám okolo sebe lidi,co jsou přes 10let po operaci a nikdy bych do nich neřekla,že něco takového podstoupili.Tak bych se ráda zařadila mezi ně.Jestli se to bude opakovat,tak to mě asi trefí.Plno známích se do mě trefují,co si pořád vymýšlím,protože člověk funguje,nebo musí fungovat jako za normálních bezbolestných podmínek.
Ach jo,co nás ještě čeká
A kde jsi byla v lázních,mě se do Bohdanče moc nechce.
pouskule
tedunka
| 5. 2. 2009 10:35
Ahojky,já jsem už po druhé operaci.První jsem měla v září 2006,to mi odstraňovali dva výhřezy L3/4 a L4/5.Druhou jsem měla v říjnu 2008,odstraňovaly velký paramediální výhřez a vkládali mezi L4/5 interspinozní spacer(říkají,že je to pružící rozpěrka).Hodně mi to ulevilo ale začíná mě bolet levá strana s menšími přestávkami se blokuje bederní páteř a pravou nohu mám skoro celou necitlivou.Tak se kamarádím s neurologama.Operovali mě na Homolce.
tedunce
pouskule
| 5. 2. 2009 08:58
Taky zdravím ,je to co by kamenem dohodil
Nějak se ztrácím v těch diskuzích,ty už máš po operaci?Nebo jsi také čekatel.
pouskule
tedunka
| 5. 2. 2009 08:11
Koukám,že bydlíme kousek od sebe.Já jsem z Peček.To je za rohem.
Sabině
pouskule
| 5. 2. 2009 07:52
Sabi,jaký jsi měla výhřez a jak jsi dlouho byla hospitalizovaná?Musela jsi pak ještě na neurologii nebo jsi frčela rovnou domů?A kdo tě operoval.
Dnes je to zase děs,nejraději bych si tu nohu usekla
Rendy
tedunka
| 5. 2. 2009 07:32
Podle mých zkušeností ne,všechno jsem musela sundat.Oni při některých operacích používají i rentgen.Tak se s nimi raději domluv.Jinak ti držím palce.
prstýnek
rendolf2
| 4. 2. 2009 21:46
děvčata,ženský,mám už skoro 6let prstýnek ne (snubní),ale problem je v tom,že ho fakt nesundám,ani jar a jiný mazadýlka nee...můžu ho mít při operaci?protože jestli ne,tak mě naštvou,bych ho musel nechat říznout
operace
griotka69
| 4. 2. 2009 20:54
Ahoj všem. Já teda antiko neberu, ale holčina, co jsem s ní byla na pokoji po operaci říkala, že vysadit musela. Tak být Tebou, tak se na to radši zeptám, aby Ti pak kvůli tomu neposunuli termín...
Jinak lázně si můžeš napsat jaké chceš, já osobně, jestli pojedu tak budu psát Třeboň. Tam to znám, byla jsem tam 2x.
Petruš na Tebe jsem myslela a fakt Tě lituju. To jsem ještě neviděla takové chování, co popisuješ. Jsi fakt chudák. Podle mě mají operovat podle potíží a ne podle velikosti výhřezu. Já třeba doteď nevím, jak velký výhřez jsem měla a je mi to fakt úplně jedno. Hlavní je, že už jsem po operaci a že mi je konečně dobře. Taky jsem do sebe pořád rvala prášky, jsem čekala, kdy mi odjede žaludek. A od operace (kromě injekcí přímo po operaci) ani jeden prášek na bolest Tak vám všem držím palce, aby vám bylo líp, já jdu zítra na první kontrolu
lence
sabina3333
| 4. 2. 2009 18:04
Ahoj Lenko, mě ve Střešovicích operovali. Zkušenosti (musím zaklepat) jsou zatím dobré. A co se týká lázní, záleží na Tobě, na jaké pohybové lázně si dáš požadavek. ahoj
,,,,,
pouskule
| 4. 2. 2009 14:48
Chrobok je prý dobrý,co jsem koukala na jiných diskuzích,tak ti co mu přišli pod ruce,si ho chválili.Ale je mi divný,že si nenechají udělat MR na svém pracovišti.Já šla taky jen s výsledky z CT a on si vše doplnil dle svých představ.Jedině v Liberci chtěli před příjmem na neurochirurgickou ambulanci výsledky z MR.Máš to teda pěkně rozlítaný.
já jsem v listopadu absolvovala operaci křečových žil,teď tohle,důchod,to jsou vyhlídky.Kolik že mi to je?
...
petraceb
| 4. 2. 2009 14:12
Aspoň, že ti to zabere, na mě nic nepůsobí, jen ten tramal, ale jsem po něm pěkně sjetá.
Ani nepomáhaj obstřiky, před týdnem jsem byla na CT navigovanym obstřiku a nic a včera jsem byla u těch špekounů z Motola tak mi to pomohlo jen na ten večer a teď tu zas bláznim bolestí.
Ještě jsem zapoměla napsat, že jsem objednaná Na Homolku k dr. Chrobokovi, je to prý dobrej doktor, ale zas nebudu mít pořád ty snímky z tý magnetický rezonance, ale ja si tam napíšu pak maila, aby mi napsali výsledky. Takhle jsem si psala i na Mělník co jsem měla na tom CT a napsal mi to.
Děti bohužel ještě nemám. To ti věřim, že na tu páteř ti to dalo zabrat.
......
pouskule
| 4. 2. 2009 13:25
Koukala jsem na tvůj profil a taky teda nemáš žádný věk.
Děti máš?Já 2 a to druhé mi to parádně rozjelo.
....
pouskule
| 4. 2. 2009 13:23
Mě teda pomáhá i brufen,voltaren 25mg,a teď jsem měla teplotu a zabral i paralen.ta nejhorší bolest přejde,ale brnění nastoupí okamžitě.Na to nic není.
Nevím,proč mu do toho nechtějí hrábnout,zatím mu tam vtlačují nějaký gel.
-----
petraceb
| 4. 2. 2009 13:13
Tak to fakt jako nechápu proč mu to nechtěj vyoperovat, nevim na co čekaj. Ať si švagr zajde někam jinam radči.
Smekám před ním klobouk
....
petraceb
| 4. 2. 2009 13:12
Tak to je fajn, když to zlvádneš, hlavně to jinak nejde viď.
Taky si nechci moc brát ty prášky, ale teď jsem si musela vzít tramal, páč už mi tekly slzy bolestí, akorat že zabere až za tři hodiny .
To bude paráda v Alpách teda, taky bych si dala říct.
Co vím tak se snad antikoncepce nemusí vysazovat, co jsem byla na operacích tak jsem je vždy brala, ale uvidíš co Ti řeknou dr.
-----
pouskule
| 4. 2. 2009 13:09
Jo a mýmu švagrovi nechtěj operovat výhřezy o15mm a 8mm.taky nechápu,jak s tím může žít.Tramal ho udržuje v kondici.A s tim vším nedávno zachránil 40 dětí z hořícího autobusu.
....
pouskule
| 4. 2. 2009 13:03
Já to snad do termínu zvládnu,pokud to nenabere nějaký vážnější obrat.Když si loupnu prášek,tak se to vydržet dá,ale taky to není řešení.Aby mi za chvíli ještě nezvonili játra.Máme na první týden v březnu naplánované Alpy,tak nesmím zklamat.alespoń jako doprovod.Děti se těší a manžel ani nemluvit.
Ještě nevim,zda se nemusí před operací vysazovat antikoncepce.
zdravím
petraceb
| 4. 2. 2009 12:36
Ahoj Rendo,
to je děsný viď, fakt už mě štvou.
Jak člověk nechodí s obálkama tak se snad nedočká ničeho. A ten včerejší mudr je u mě pánský přirození, nechci být sprostá tak to píšu takhle .
Jéé ty se máš, já klidně na tu operaci půjdu za tebe .
Tak už tě to začíná píchat, uvidíš, že se ti po operaci uleví.
zdravim
rendolf2
| 4. 2. 2009 12:28
ahoj ženský,po dlouhé době jdu na pokecík...koukam, Ptruš,že pěkně bojuješ,ale na druhých stranách bez odezvy,to mě mrzí...je fakt,že když člověk "nechípá"lékaři jsou docela bez zájmů ke své práci..já jdu toho 17.ho tak snead mi to pomůže,a ne přihorší,je fakt e to píchání mám už 3den v kuse...a ne jen někdy..tak zatim papalala a na písanou
Plotny
petraceb
| 4. 2. 2009 12:16
Já mám ten samej výhřez, ale jen 3mm s kompresí na durální vak a taky tahám nohu, blbý je, že me to jde už do druhé nohy a prý se 3mm neoperujou tak nevim jak mě chtějí zbavit bolesti a mám strach aby mě to nebrnělo celý život.
Já jsem teď v neschopnosti takže v munduru tam teď nemůžu, je to škoda, měla jsem tam jít hned když jsem ještě chodila do práce.
To je dobře, že to mělo tak rychlý spád, ale čekat až do konce března je hrozný viď, zkus se s nima domluvit zda by to nešlo dřív ať takhle netrpíš, nebo řekni, že máš poruchy moče a možná že to bude fofr.
No já mám občas mokré kalhotky od moče a nebo řidčí stolici necítím a tuhou cítím, že jde ven, ale jak to jde přes konečník to už moc ne, ale asi to neni tak hrozný. Protože mě před 14 dni cévkovali na syndrom kaudy a tam jim vyteklo malé množství moče takže to ochrnuté nemám. Teď mě mrzí, že jsem si tam tu moč nenechala, mohla jsem mít operaci za sebou a mít klid. Prý je možný, že tam mám nějaké sekvestry, které CT nevidí, jen MRI.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 6. 2025 12:24
14483
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
10. 6. 2025 14:04