Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Monče
sabina3333
| 31. 1. 2009 10:38
jedu do Lázní Bohdaneč.
Zlatíčko, s tou prací moc nespěchej. Předávám jak jsem nakoupila od pomazaných hlav - operační rána se hojí minimálně půl roku. To, že se zahojí jizva, nic ještě neznamená. Pořád je tam ještě moc proříznutých vrstev, které se musí zacelit. A to je prý opravdu záležitost půl roku. Mezitím si musíš vytvořit "svalový krunýř" podél páteře, který má zabránit i tomu, aby vylítla nějaká další plotna. Moje rehabka mi doporučila (jsem 3 měsíce po o.), abych začala chodit do posilovny a pod dohledem trenéra (nejlépe fyzioterapeuta) ještě zvýšila dávky.
Zatím ahoj a a hoj se
Pochvala kočičce
moncycak
| 31. 1. 2009 08:15
Dobré ráno,zlatíčka. No tak vida, jak jste všechny šikovné... Já jsem od 3.00 h. vzhůru. Nevím proč. Otevřeli se mi vočy a byl konec. A tak jsem si tak přemýšlela a došlo mi, že nemá cenu Peťulu řezat, stejně by to necítila. Hele, ale pamatuju si, že kdykoliv jsem byla u doktora na kontrole, vždycky se ptali na vyměšování a kladli mi na srdce, ať si to hlídám, že kdybych měla nějaký problém s močí nebo se stolicí, mám okamžitě přijít. Do té doby to jde, ale pak je to průser. Tak Peťule neblbni.
Sabčo,neviděla jsem tu odpověď na ty lázně. Kam to jedeš? Musíš pak napsat jak tam bylo, co tam bylo...koho jste potkyli, co vám to nalhalí...a podobně. Já bych hrozně ráda začala už cvičit abych nevypadlala jak přebornice v sumu. Ale ještě se bojím. Taky se děsím,že mě nepustí zpět do práce. Jsem výhybkářka a přehazuju závaží co váží 36kg.Nikdy mi to nepřišlo,až když mi ho manžel nechal zvážit. A jestli mě nepustí zpět, tak musím zhubnout a nezbývá mi než jít šlapat.Tady na severu je strašně málo práce. Zatím můžu jít jen s těma co jsou na klustý, jak říká moje dcera.
U mě se nic moc nezměnilo, bolesti tiším Nimesilem a přežívám. Dneska už zkusím posilovat tu operovanou stranu, tak uvidíme.
Rendy, budu na tebe 17.myslet. Ale 18.víc, to už se budeš válet na stole a ukazovat sestřičkám zadek. Tak zatím posiluj hýžďové svalstvo, ať si užijou.
Pa, jdu na pohádky.
Přeji krásné sobotní jitro -
Regina
| 31. 1. 2009 08:08
-zdravím vás všechny- přeji co nejméně bolestí a omezení v pohybu. -
U mě už to lrpší nebude- ale já mám svůj věk, ale vy mladí - nic nezanedbejte a jděte k lékaři, byť by se vám zdálo, že je to banálnost - Ahojky a pozor na sněhu -

Petule
sabina3333
| 30. 1. 2009 23:26
Ty jsi sanitářka? Tak to je tam přece musíš mít zmáknutý. Když vypadne ze služby doktor, houby se stane, ale sanitářka, to je nedostatkový zboží.
Tak beze srandy. V nemocnic mi řekli, že jakmile začně noha brnět a jsou problémy s vyměšováním, není na co čekat. Opravdu tam může být nějaký sekvestr ***, který ti tu rotyku dělá. A navíc jsi zbuchla z toho křesla, Tak seber síly, odhod slušnost a útokem vpřed.

PS asi jste postřehli, že ráda kocicky - no a taky jsem si dala Cinzáno. Pa
petule
tedunka
| 30. 1. 2009 21:45
Tak jsem se Ti koukla do profilu.To jsi fakt mladá a už takhle zhuntovaná.Já po dvou kudlách a hádej co jsem předtím důchodem měla za práci - sanitářka jako ty.Tak opatrně at neskončíš taky dvakrát na stole.Myslím podle nynějšího zdravotního stavu,že tak rok a půl a dám si to do třetice.Nerv v noze se zřejmě už neobnoví,alespoň podle dosavadního vyšetření a vykukuje malý výhřez z obratle nad operovaným.Tak bud moc opatrná
poškození nervu
griotka69
| 30. 1. 2009 19:50
Petruš nerv se opravdu může nenávratně poškodit. Moje máma měla kdysi operaci břicha a měla v břiše dlouhou dobu drén, který jí dráždil nerv nohy. Jak měla celkové bolesti, ani to nevěděla. Ale ten drén jí nerv poškodil tak, že dodnes (po cca 12 letech) jí ta noha stále bolí a mudr. jí řekl, že se jí to už nikdy nespraví. A mě taky říkal doktor po operaci, že se mi ta citlivost může, ale nemusí vrátit. Takže neblbi. A jestli nevíš o tom, že jsi na stolici, tak s tím bych si už vůbec nehrála......
Monči Tobě díky za pochvalu Jinak dneska jsem musela k doktoru, byla jsem na nohou cca 4 hodiny a dobrý, žádná bolest No vidíš to, jak Ti jde sugesce.... ještě jedna košile nebo spodní prádlo a jsi bez bolestí
zkusim to
sabina3333
| 30. 1. 2009 19:02
POCHVALA
moncycak
| 30. 1. 2009 18:46
Posílám pochvalu a pohlazení po bolístce Griotce a Petracebince.
Fakt vtipné a hezké obrázky. Já už myslela Peťulo že už to bude nějak vyřešený. Taky jsem slyšela, že když je uštíplej nerv do nohy, tak není vyživovaná a může být nenávratně poškozená. Tohle jsi myslela,že?Já bych ti ještě poradila neurochíru v liberci, ale nevím kam máš blíž, jsi z těch Neratovic,ne? Ale do Liberce vede dálnice... Tam jsou moc hodní, ale musíš se objednat. Většinou to trvá tak max 5 dní. To už budeš bouchat o zeď i hlavou,viď? No kdybys chtěla písnu ti telefon.
Hele, jak je to s těma lázněma? Mě řekla neuroložka, že mi je napíše. Obvoďák většinou ani neví co mu říkám. Je mu k osmdesáti a už je to znát. Ale je milej.
Na tý sugesci něco je.... musela jsem si dnes nutně koupit nový kozačky a halenku a pomohlo to. Ale vypadá to,že když si něco nekoupím zítra, tak se to vrátí. Manžel to ještě neví... Tak se zatím mějte. pa pa
Ps: Sabčo, naval obrázek!!!
Petře
sabina3333
| 30. 1. 2009 12:16
Nevím, proč jsem si vsugerovala, že máš nějaké možnosti do Motola, už si nepamatuju co kdo psal. Ale pokud jo, tak si zkus zavolat na jejich pohotovost 224 436 767 a třeba ti poradí jak máš postupovat. Jinak bych se asi obrátila rovnou na neurochíru. Víc už neumím.
Já vim, že jsem magooor
petraceb
| 30. 1. 2009 11:27
Můžu s tim jít i na chíru nebo rovnou na nerouchíru?
shrnutí
sabina3333
| 30. 1. 2009 11:22
Petro jsi vážně pako a zahráváš si.
celkem hustý
petraceb
| 30. 1. 2009 10:49
Holky teď jsem byla na wc na malý a vůbec sem nicítila, že jsem měla průjem, to jsem poznala, když jsem se utírala.
To je docela silný kafe
Ahojky
petraceb
| 30. 1. 2009 09:05
Ahoj všem,
já vím, že by jste mi všichni naplácaly, ale jsem už taková, protože se i moje praktická divila, že udávám tak velký potíže, který 3mm výhřez nemůže způsobit tak prý jestli to nemám od ničeho jiného, jestli to neni ztuhlej sval, ale že by mě tak ukrutně brněla celá noha??? Že se tak malý výhřez nedá operovat, to mě chtěj nechat v bolestech asi.
Včera jsem do té Plzně nemohla jet, protože jsem byla objednaná právě k tý praktický a pak hned sem jela na Mělník na ten CT obstřik. A doma jsem zamozřejmě dělala co?? Opeť brečela jak to brnělo tak jsem si řekla, že ještě počkám zda to neni reakce po tom obstřiku a kdyžtak si večer zajdu k nám na chíru, doufám, že nebudou řvát, proč nejedu na Mělník na neurologii, ale tam je to o ničem, když semnou nechtěji nic dělat. Možná, že když už se dostanu chirurgovi tak budou něco dělat, aspoň kdyby mě poslali na neurochíru.
Rendo to máš pravdu, že jsem v nemocnici vypadala bezbolestně, sice to brnělo a trochu bolelo, ale nebylo to tak hrozný jako je to teď, haksnu prostě necítím.
Ta RZS přijela opravdu brzo Tedunko viď, jak člověku nejde o život tak na něj prděj , jako kdyby je nikdy nic nebolelo.
Jsem slyšela, že když je skříplej nerv a hned s tim nic nedělaj tak dojde k nenávratnému uzdravení toho nervu.
Taky mě napadlo, že když mudra říkala, že to nemusí bejt tim výhřezem, nebude to cévního původu?
Jinak Moncy, dala jsem si sem ikonku gumovejch medvídků .
Tak papa
ikonka
griotka69
| 29. 1. 2009 19:23
Monči tak prosím pochvalu, snažila jsem se seč jsem mohla Hele jinak dobrá zpráva je, že tam nic vidět nemáš, špatná, že jestli neumíš sugesci, jsi v pr..... No snad se Ti to podaří, drřím palce
Sabčo a kam jedeš do lázní? Jinak já zkušenosti s lázněma mám, takže odbornej musí napsat, že lázně doporučuje a praktická pak vypíše návrh a ten se odevzdá na pojišťovnu. A ta pak pošle rozhodnutí, jestli lázně dá nebo ne. No a pak už jen lázně napíšou termín nástupu
Jinak Petro na Tene jsem dneska myslela, co a jak, jak jsi kde dopadla. Ale souhlasím s holkama, asi bys potřebovala naplácat, doufám, že už jsi u nějakého doktora byla nebo že už jsi dokonce po operaci, i když v takovou rychlost zase nevěřím....
lázně
sabina3333
| 29. 1. 2009 17:52
Jo Rendolfe, jsem po operaci 3 měsíce. V propouštěcí zprávě mi v nemocnici napsali, že mám nárok na plně hrazenou lázeňskou léčbu a návrh, že mi napíše moje praktická lékařka. Napsala, přiložila všechny lékařské zprávy, včetně operačního protokolu, napsala kam chci jet a já to odnesla na pojišťovnu. No a jedu. 17. se na tebe určitě vzpomenu a palce budu samozřejmě držet. Čauky
lázně
rendolf2
| 29. 1. 2009 16:39
ahojky,takže nám pak popíšeš Tvůj režim ju?a ty jsi po o. nebo ne? a ty lázně Ti předepsal kdo?já jen koho mám pak o to otravovat......tak na mě mysli 17.týho v 8h mám příjem.
lázně
sabina3333
| 29. 1. 2009 15:51
Hurá, 17.2. jedu do lázní. Teda nevím jestli hurá, protože jsem v lázních nikdy nebyla, ale doma pořád čučim na telku, nebo se snažim něco udělat, tak aspon se budou ted starat o mě.

Petro jak jsi dopadla?

Monči, párkrát jsem se taky ztřískala, když mě to furt bolelo a mělo to ten výsledek, že bolest zad ustoupila ve prospěch bolesti hlavy. To jsem si moc nepomohla, co?

Všem ostatním také AHOJ!
lázně
sabina3333
| 29. 1. 2009 15:51
Hurá, 17.2. jedu do lázní. Teda nevím jestli hurá, protože jsem v lázních nikdy nebyla, ale doma pořád čučim na telku, nebo se snažim něco udělat, tak aspon se budou ted starat o mě.

Petro jak jsi dopadla?

Monči, párkrát jsem se taky ztřískala, když mě to furt bolelo a mělo to ten výsledek, že bolest zad ustoupila ve prospěch bolesti hlavy. To jsem si moc nepomohla, co?

Všem ostatním také AHOJ!
ikonka
moncycak
| 29. 1. 2009 08:30
Ne ne Rendy, ty jsi v pohodě. Tvá fotka se mi líbí. Akorát jsi mi nějaký povědomý. Ale holčiny tam nemají nic....nikoho však nenutím. Mažu odpočívat. Sugesce je na nic, asi mám slabou vůli.
Moncy........
rendolf2
| 28. 1. 2009 23:37
áho¨jky,no tak to prosím nepřežeň s tím pitím a tou sugescí...no tu já bych také uvítal,pokud by to šlo...dejme tomu 17let,svalnatej..a ták....ale hold prd smpolíček a je mi 26 asvalů nee..nj...já dostal chuť na pivko,žádné tu nejní a venku je brrr zima.tak si dám mlíčko a hají ještě dotaz na tu ikonku,máš na mysli opravd.fotku?papalala
Všem, všem, vešem...
moncycak
| 28. 1. 2009 20:35
Tedy lidičkové, pár dní se tu člověk nezastaví a je tu čtení na hodiny a hodiny... Nějak se nám to tu rozjelo, co tu máme zase chlapa. Teď jsem to dočetla a z hrůzou jsem zjistila, že na konci si nepamatuju, kdo spadl ze židle a kdo s kým cucal infuze...natož kdo kam spádově patří. Jo a taky k tomu léčiteli kdosi jde...nebo ne? Zlatíčka, nebyla by ikonka k nicku? Moc se za ni přimlouvám...Nicméně, přidávám jeden postřeh k určitému tématu. Vždycky, a fakt vždycky mi bylo dobře v den kdy byl ***ík. Ale uznejte, to nejde donekonečna. S tou židlí k počítači jsem to měla stejné, myslela jsem, že jen můj muž je takový kutil, že než by spravil kolečko tak raději koupí nový křeslo. A ono je kutilů víc. Petruš, tebe bych ohnula přes koleno a seřezala tě jako žito. Mazej někam na chíru, nebo ti ty nohy upadnou u samýho zadku!!!! Kurňa doktoří tu jsou kvůli nám, ne my kvůli nim, dyk si je sakra platíme,ne? Tak ať hejbnou zadkama! Nikdo z nás si ty bolesti nepěstuje schválně. Rendo,jsem ráda, že ses rozhodl, ono nebylo stejně jiné východisko. Já dnes viděla poprvé snímky z magnetu před operací. Ty vado, 9mm výhřez, a jak to bylo vidět. Neumím si představit toho tvýho macka v plné velikosti. Myslím samozřejmě výhřez,cos myslel...? Griotku mám ráda, moc. Ale dnes jsem otevřela sektík a píšu pod vlivem. Byla jsem v Liberci v nemocnici. Ordinoval takový doktůrek, mlaďoučkej, že bych klidně mohla být jeho sestra.... a prej, nikde nic, a ty bolesti, že pajdám a v noci nemůžu spát a nadzvednout *** abych se otočila, tak to jsem si nějak vsugerovala. Tak to je v podstatě dobrá zpráva, páč hned zítra ráno si vsugeruju, že mě nic nebolí, cítím se skvěle a je mi 21. Jsem prostě machr. Tak že já mám co slavit. A dnes se střískám. JO, pozval mě na kontrolu 2.2. to jsem zvědavá jestli tu sugesci stihnu. pa pa drž te se!!!!
pro Petulu
tedunka
| 28. 1. 2009 20:13
Ahoj Petulo.Já jsem před tou druhou operací zkoušela jako ty.na záchod jsem lezla po čtařech.Dopadlo to tak,že jsem si drze zavolala RZS.V pět ráno a přijeli v půl deváté,dobrý co?Dovezli mě na neurologii a týden na kapačkách.Pak jsem byla schopná trochu chodit a hned jsem mastila na neurochirurgii.A byla z toho druhá kudla.Moc ti přeju aby ti ty bolesti ustoupily.Pa
Petule
sabina3333
| 28. 1. 2009 19:36
Jela bych kam to je blíž. V Motole mají Oddělení urgentního příjmu (Emergency) s nepřetržitým provozem. Nevím, jak to máš spádově, ale přinejhorším můžeš tvrdit, žes tam poblíž byla u někoho na návštěvě.
Peťula
rendolf2
| 28. 1. 2009 19:18
ahojky Peťo,je mi tě tedy líto,ale alespoň nejsem sám,kdo tluče nohu o zeď,naštěstí to zatím nepotřebuji,noha nebolí,ale ty záda sakra.když jsme spolu cumlali infuze,tak si vypadala líp,myslím bolestně...tak začni volat,běhat a ták,šlapej jim po krku,ať něco dělají....
Petruš
griotka69
| 28. 1. 2009 19:04
Ty se seber a ať Tě někdo hodí k doktoru. Přesně jak psala Sabča, aby Ti alespoň ulevili od bolesti. A ne nějak vydrž do rána a dojeď si sem do Plzně, bez objednání a tam jim to všechno řekni. Určitě Tě nevyhodí a pomůžou Ti. Držím palce
Pro Sabču
petraceb
| 28. 1. 2009 18:39
Tady pohotovost zrušili, je tu jen RZS, ja Ti nevim zda jet rovnou na neurochíru do Motola, ale na neurolku už se mi nechce, je to o ničem.
Děkuju za palečky
Petule
sabina3333
| 28. 1. 2009 18:24
Nikam nevolej. Určitě máte někde pohotovost. At tě tam někdo hodí, tam jim klidně breč a trvej at s tebou něco udělaj, byť by to měla být jen úleva od bolesti. Kdysi jsem si blokla záda a jela jsem rovnou do nemocnice na neurolku. Sice mě tam sjeli, ale nakonec pomohli. Víc už ti asi poradit neumím. Jenom na Tebe budu myslet a držet ti palce, at nemáš bolesti. Ale doma tě to stěží přejde. Pa
hospitalizace
petraceb
| 28. 1. 2009 18:08
Sabčo, infuzní terapii a rehabku už mám za sebou, ale nic nepomohlo.
Pro Sabču a Griotku
petraceb
| 28. 1. 2009 18:06
Ahoj holky, ještě jsem tam nevolala. Teď tu brečim bolestí, už jsem jak Rendolf, mlatim nohou o zeď. Já bych šla nejradči na neurochíru, ale když jsem tam volala tak mě objednala sestra na 17.2. a kdyby to bolelo tak mám přijtet hned tak jsem tam volala minule a doktor mě sprdnul, že jezdit nemám, že mi to musí napsat neurolog.
Holky jsem z toho fakt nešťastná
pro Petru
griotka69
| 28. 1. 2009 17:38
Nevím, jestli jsi tam volala, ale fakt to neřeš, co si oni myslí. A být Tebou tak jdu taky rovnou na neurochirurgii, neurolog taky podle mýho dá jen prášky a nic neřeší. Mám čerstvou zkušenost
Tak dej vědět, jak jsi dopadla. A Monča taky, co vím, dneska měla jít někam k doktoru.....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
8. 6. 2025 18:28
14470
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39