Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

plotny
pouskule
| 4. 2. 2009 12:06
Já mám výhřez 7mm L4-L5.
21.12. jsem byla u nás v Nymburce na Ct,poté mě obvoďák objednal do Střešovic,kde mě chtěli vzít až 12.3,aůe on řekl,že tahám nohu.Tak mě vzali 12.1. A 18.3. mám ve Střešovicích MR,a 25.3. nástup na operaci.Docela to mělo rychlý spád.Tak bych v tvém případě v nemocničním mundůru zabušila na dveře a neměl by to snad být takový problém.Hlavně se mě ptal,jak jsem na tom udržením moči a stolice,a minulých příspěvcích jsi o něčem takovém psala.Nečekej!!!!!!!!!!!Máš to jak se říká u huby Ať se předvedou,páni doktoři.
plotýnky a zase plotýnky
petraceb
| 4. 2. 2009 11:49
Leni, hlavně že se to odeslalo.
Nemáš vůbec zač a i já Ti děkuji.
No snad nějakého pořádného doktora potkám.
Já jsem sice zaměstnanec ÚVN, ale nějak jsem se k nim ještě nedostala, jsem sice objednaná na podívanou k nim, ale až 17.2. a magnetickou rezonanci, kterou mám zas v Mladý Boleslavy 25.2. mi přijde zbytečný chodit do ÚVN, když nebudu mít výsledky tak přemýšlim co s tím.
To mi povídej, těch lidí je moc, co je plotny zlobí.
Doufám, že budeš mít pravdu a někdy ty skály budem lámat .
A jaký máš výhřez?
plotýnky a zase plotýnky
pouskule
| 4. 2. 2009 11:27
Péťo,tak mě ta technika nějak neposlouchá.píšu odpověď už po třetí.Tak kdyby se to někde množilo,omlouvám se předem.
Děkuji za podporu a zároveň tobě přeji mnoho štěstí ve tvém hledání zpřízněné duše s titulem Mudr.odborník.
Proč ty jsi nezkusila ÚVN?Motol prý nic moc na přístup k pacientům,a to i na jiných odděleních.
Je to katastrofa,co lidí má tento problém.Snad budeme i mi potom všem ještě skály lámat
L.
Pro Lenku
petraceb
| 4. 2. 2009 10:11
Ahoj Lenko,
jestli jsi z Prahy nebo okolí tak Ti ÚVN jen doporučuji, jsou tam kapacity na plotýnky.
Až tu budou ostatní děvčata tak Ti taky poradí kam se obrátit.
Přeju Ti ať tě to tolik nebolí.
Petra
ach ty plotýnky
pouskule
| 4. 2. 2009 08:52
zdravím všechny přítomné, a hlásím se do klubu plotýnkářů .Několikrát denně slastně zapíjím prášek proti bolesti a držím sluchátko od telefonu a rozmýšlím se,zda zavolat o bližší termín operace.Ta mě čeká 26.3.09.Ale stále se držím zuby nehty.Závidím všem,co už to mají úspěšně za sebou.
Chtěla jsem se optat,zda má někdo zkušenosti s ÚVN Střešovice a jaké jste dostali místo do lázní,kromě Bohdanče.
Zatim moc děkuju.Lenka
zpráva
petraceb
| 4. 2. 2009 06:18
Holky ještě Vám napíšu zprávu co mi napsala mudra z Motola.
Obj.neurol.: LSp hyperlordosa LSp palp.citl. obe zadni spiny vice sin AF na 30 cm RF vazne pri dotazeni DK hybnost sval. sila sym rr L2-S2 sym lassegue bilat neg pozit manevr na SIS suin, v Mi sin instabil. taktil. hypestezie L4-S1.
re.: blok SIS sin, irritac. zanik sy L4-S1 vlevo.
Závěr: Protrahovaný kořenový syndrom L4-S1 vpravo pri protruzi disku L4-5 dle CT s podilem blokady SIS vlevo.
To jsem zvědavá jak mě budou léčit a kdy mě zbavěj těch bolestí a brnění.
Hulvát
petraceb
| 3. 2. 2009 21:46
Ahoj holky,
tak jsem dnes byla v Motole tak Vám budu povídat.
Nejdřiv jsem tam volala jaké mám potíže tak mi řekli na centrále, že mám přijet na příjem tak jsem volala ještě na neurologii na Mělník a moje dr tam nebyla, vzala to jiná dr a normálně mě nechtěla vyšetřit, že si mám jít na pohotovost. Tak jsem rovnou jela do Motola, tam byl takovej starej mudr hulvát, že jsem to v životě nezažila, aby na mě dr tak řval, že lžu, že jsem na žadnej Mělník nevolala a co pohledávám u nich, že zabírám lidem místo a takový tlachy tak jsem si to nenechala líbit a řvala na něj taky. Vzala si mě pak nějaká neuroložka a ani mě pořádně nevyslechla tak jsem ji ani nemohla říct, že mám poruchy čití, prostě jsem na ni mluvila a ona nic tak mi prdla obstřik do esíčka s tim, že to mám zablokované a od toho prý to brnění, a ještě mi dali kapačky. Noo jestli to je z toho bloku tak nevíte jak to dr odblokovávaj, protože kvůli výhřezu nemůžou narovnávat.
Takže mám dnes zážitky, že mi z toho stoupla žluč
gratulace
griotka69
| 2. 2. 2009 23:11
Tak Monči gratuluju já jdu na kontrolu po šestinedělí ve čtvrtek. Já teda doufám, že půjdu do práce taky dřív než za půl roku.... ale uvidíme, co mi řekne ve čtvrtek. Já teda nic namáhavého v práci nedělám, nic nezvedám, jen sedím u počítače.
By mě zajímalo, jak dopadla Petra, jestli už s ní konečně něco dělají.....

Jinak ta holčina, co nám nabízí matraci - hele dobrý, akorát že nám tady žádná matrace nepomůže, by bylo možná dobrý si přečíst, co nám je.... ušestřila by sis registraci
Monče
sabina3333
| 2. 2. 2009 22:03
Ahojky, já vím, jak moc do tý práce chceš a vůbec se ti nedivím, doma je to fakt na palici. Moc Ti to přeju, ale zcela upřímě si myslím, že pan doktor je idiot.
Bolesti zad
JanaKolar
| 2. 2. 2009 21:24
Ahojky,moje kamarádka mi poradila e-shop www.riweo.cz,kde jsem si objednala ortopedickou matraci riweo senso.Do týdne mi matrace přišla a já na ni už měsíc spím a můžu vám říct,že mi záda přestávají bolet a spím dobře celou noc.Doporučuji všem
kontrola
moncycak
| 2. 2. 2009 20:13
Tak jsem dnes byla na kontrole po šestinedělí. Tedy po šesti nedělích po operaci. Pan doktor shledal že je vše na operovaném místě v pořádku a až mne infuzemi má neuroložka vyléčí ty bolesti na druhé straně páteře, můžu do práce. Pokud se tedy budu na to cítit a nebudu mít problémy. Rána už je celá zahojená. 6 neděl na to prý stačí. A výhybky můžu zvedat v pohodě. No tak super,ne? Už jen aby vize odpovídala skutečnosti. Já vám dám, válet se půl roku. Kuš! Do rachoty půjdete! Na chudej lid, musí být přísnost,myslím na tu žebrotu dělnickou. Jdu cvičit, ať můžu brzy budovat kapitalizmus.Dobrou.
Rendy,prostě vyšpulíš,no...
moncycak
| 1. 2. 2009 10:36
Ahoj, zdravím všechny. Hele Rendy, je to asi pokaždé jinak, jiný kraj, jiný mrav. V Lbc taky operují v tzv. poloze Mecca, už z toho je jasné, že v Mecce se věřící v kleče klaní až ducnou čelem o zem. Tak tak nějak tě zkroutí. Před tím se musíš ve sprše vydezinfikovat, obléknout si andílka a punčochy, které sahají až pod ...v tvém případě pod něco jiného než v mém. V předsálí operačního sálu ještě dostaneš kapačku s čímkoliv co ti má pomoct to přežít. Já jsem astmatik, tak jsem dostala něco na dýchání. Zbudili mě zase v předsálí a z operace si pamatuju jen hudbu než mě uspali- Fredie Mercury. Mě odvezli v mojí posteli a vzbudila jsem se zase v ní. Někdy dávají do rány dren, já ho neměla. Po operaci celý den jsem jen ležela a na wc mě dávala sestřička. To bylo snad nejhorší. Na veřejnosti nejsem zvyklá...Ani v lese mi to nejde, když si představím, co na mě může koukat zvířátek. Celý den jen ležíš a přemýšlíš jak se otočit na bok, protože ta rána dost bolí. Ale zase...dá se to přežít. Andílka mi sundali až večer. Celý den jsem nejedla, jen večer trochu čaje. Druhý den k poledni přišla rehabilitační a pomohla mi vstát způsobem, aby to moc nebolelo. Maj to promáklý. Pak nám ukázala nějaké cviky v posteli, ale jen tak-pokrčit nohu,zatáhnout břicho. Nic co by bolelo. A od té doby jsem už chodila normálně. Jen velmi opatrně. Sprcha, záchod,pokoj. Sedět jsem nesměla 3 týdny. Tak že i jídlo na stojáka. Dostala jsem takové pěnové pomůcky na rovný sed. Klín a válec. Přijmuli mě v neděli, v po. jsem šla na sál a ve čtvrtek mě pustili. Jo, v žádném případě mě nesměl nikdo odvézt domů. Musela jsem jet sanitou. To byl taky zážitek... Fakt celý ten proces nebyl tak hrozný. Když zažíváš denně ty bolesti celý měsíce, nějaký ten den navíc už tě nezabije.Hlavně aby to pak bylo OK. Tak jim to nandej. Kdybys chtěl ještě něco vědět, jsem tu. ICQ nemáš? Zatím čauky.
nikotin
griotka69
| 31. 1. 2009 23:53
Sabčo operovali mě ve středu a vstávala jsem v pátek ráno při vizitě. Já nekouřím, tak mě to bylo jedno. Ale byla se mnou ve stejný den na operaci paní (s rukou) a té dali cévku. Celý večer prosila, aby jí tu cévku vyndali, ukecala je asá v jednu v noci a hned mazala na cigáro Já tohle nějak nechápu, ale přiznávám, že to je tím, že nekouřím.....
Griotce
sabina3333
| 31. 1. 2009 23:14
Fakt jo? No to by mě zabil nikotinovej absťák.
operace
griotka69
| 31. 1. 2009 22:22
Tady v Plzni je to trochu jinak, tady neležíš na žádném polštáři a vstávala jsem až 3 den..... ale my jsme asi výjimka
Rendolfe
sabina3333
| 31. 1. 2009 22:19
Sice nejsem Monci, ale při operaci klečíš- jenže to ani člověk neví, normálně tě vleže přivezou na sál a pak, když tě uspěj si tě naštelujou do kleku. Po operaci ležíš na zádech dvě hodiny na kompresnim polštáři. Když tě něco bolí, tak ti daj oblbovák - mě nic nebolelo. Druhý den ráno tě postavěj a můžeš jít na cigáro. Pro mě to byla obrovská motivace. No a pak se hojíš a hojíš. Pa
Petruš
griotka69
| 31. 1. 2009 21:39
vždyť jim nemusíš říkat, že zrovna ten den Tě to tolik nebolí. Prostě stůj si na svém, bolí Tě to, brní, necítíš stolici, prostě kdyby i bylo líp, tak holt simuluj. Vždyť jsi mladá holka a určitě chceš děti, tak se koukej dát dohromady.....

Rendolfe po operaci budeš ležet
petulo
tedunka
| 31. 1. 2009 21:00
Ahoj,i kdyby tě to zlobilo míň jeď tam.Můj neurochirurg říká,že se to nemá nechat rozjet až do krajnosti.Já to před tou druhou operací taky nechávala,říkala jsem si,že to je o trošku lepší a pak jsem volala tu RZS a odvezli mě nechodící.A trvalo dva dny než jsem si bez pomoci mohla dojít na záchod.Hlavně aby ti pomohli.
?
rendolf2
| 31. 1. 2009 20:30
ahpj Moncy...cože?na stole?ja ci krásnou postýlku....popiš mi prosím,co a jak po operaci......pjosím...
ÚVN
petraceb
| 31. 1. 2009 20:20
Holky tak já to zkusim teda s tim, že tam dělám.
Dneska mě to tak nebralo tak doufám, že to zítra bude zlobit, abych tam mohla jet, ne že bych po tom brnění toužila zas, ale když už jsem rozhodlá tak ať to zlobí
petule
tedunka
| 31. 1. 2009 18:55
Využij toho,že tam děláš.Dneska musíš využít čeho se dá.Já to nechápu.Mě minule dal můj doktor na Homolce termín další kontroly ale řekl,že kdyby něco můžu přijet hned.Trvej na svém a nenech se odbýt.Držím ti palce.
doktoři
griotka69
| 31. 1. 2009 18:46
Petruš já Tě v tomhle chápu, se mnou se taky skoro nikdo nebavil a až když mi to domluvila ségra, tak to vzalo rychlej spád. Ale pokud tam děláš, byla bys hloupá, abys toho nevyužila.....
Sabčo
petraceb
| 31. 1. 2009 18:41
já to tedy zkusím do tý ÚVNky a řeknu jim, že jsem zaměstnanec a snad to půjde s nima dobře.
Teď jak na potvoru to moc nebrní, ale stejně dnes nemám odvoz, až zítra
Petule
sabina3333
| 31. 1. 2009 18:37
Když děláš v ÚVN tak snad není co řešit. Jasně, že jim musíš říct, že jsi zaměstnanec, využij toho, budou se k tobě chovat daleko vstřícněji. Ve Střeškách je neurochíra dobrá.
pro Griotku
petraceb
| 31. 1. 2009 17:56
Griotko to bude asi tim, jak se ke mě dr chovaj . To víš, že mě to štve, že semnou nic nedělaj a nerada bych přišla o nohu. Zítra má přítel volno tak mě tam hodí.
Kamarádi sice auta maj, ale když chceš pomoct tak radči nemaj čas.
:o)
griotka69
| 31. 1. 2009 17:37
Petro Ty bys fakt zasloužila na zadek, na co čekáš? Až se Ti to všechno tak pomrví, že už to ani operace nedá do pořádku? Sakra copak nemáš ani jednoho kamaráda nebo kamarádku s autem? Tak jim holt dej na benzín a pak bych se z tý nemocnice nehnula, dokud by se mnou něco neudělali
Jinak s tou neschopností - můj ex byl na operaci s plotnou před cca 5 lety, byl začátkem prosince, do práce šel v dubnu, do lázní pak v květnu a je v pohodě. Nic ho nebolí, jen na sebe dává trochu víc pozor. A mimochodem - na kole na jeden zátah ujede víc jak 100 km
Já teda taky chci jít do práce co nejdříve, v práci sedím, dělám na PC. Do invalidky určitě jít nechci, naopak bych ráda v květnu otěhotněla
Dneska jsme byli s manželem v Praze, na nohou jsem byla od 9 hodin do cca 16 a dobrý, nic mě nebolelo, akorát jsem si v autě musela víc postavit opěradlo. Takže u mě zatím spokojenost, uvidím, až začnu cvičit
Pro holky
petraceb
| 31. 1. 2009 17:23
Ahoj holky tak samozřejmě jsem na neurochíře ještě nebyla, nemá mě do Prahy kdo odvézt, ale až budu mít odvoz tak si tam zajedu. Přesně takhle jsem to myslela Moncy s tim nervem, že když neni léčenej, že už se nevrátí do normálu.
Griotko to je mi líto maminky, že už jí to brní takovejch let, to je nazbláznění.
Tak jsem si právě říkala, že když jsem ta sanitářka ze Střešovický nemocnice, že mě vemou, ale když jsem volala nějakým neurochirurgovi, zda mohu ihned přijet tak po mě akorát vyjel, že mám jit na neurologii, možná kdybych mu řekla, že jsem jejich zaměstnanec tak by to šlo.
Nejradči bych něco přisimulovala aby mě kuchly, né že bych prahla po operaci, ale vidim to jako východisko, který mi pomůže od bolesti a brnění, když nic jinýho nezabírá.
Teď mě mrzí, že než mě cévkovali tak jsem si tu moč měla v sobě nechat a jim by samozřejmě do pytlíku vytekla a už by to lítalo, ale na druhou stranu by mi to bylo blbý takhle lhát.
Tedunko koukám, že se ty plotýnky pak vyhřezujou víc a víc viď.
Tak Vám všem držim palečky a málo bolesti.
papa
Monče
sabina3333
| 31. 1. 2009 13:33
Tedunka má pravdu s tím důchodem. Hodně lidí jde na nějakou dobu do plného invalidního důchodu. Hele, kdybys dělala nějakou méně fyzicky náročnou práci než jsi psala, že děláš, tak by se to dalo asi zkousnout, ale výhybkářka - nevím, nevím. To Ti ale stejně všechno řeknou doktoři, tak se od nás nenech vyděsit a zeptej se jich. Pa
moncycak
tedunka
| 31. 1. 2009 12:39
Ahojky,ty do té práce nějak pospícháš.Oni ti stejně nabídnou důchod na rok.Hlavně se dej do pořádku.Zdraví máš jen jedno a nějaká práce se najde vždycky.Já si po první operaci myslela taky,že jako dobrý a po půl roce jsem začala mít potíže a už mám za sebou druhou kudlu a jsem třetím rokem v důchodu.Tobě odstraňovaly jen váhřez nebo máš destičky nebo pružinu?
Cože?
moncycak
| 31. 1. 2009 12:34
...a ještě několikrát- COŽE? COŽE? COŽE? Až za půl roku? Já už se culila na kolegy že v březnu zapadnu do party... a ono duben,ještě tam nebudem...a březen....červen... ty wole, to mi nikdo neřek. Proč? Mě už se tak stýská... a víš kolik chlapů hnusných ,chlupatých si brousí své plotýnky na moje místo? No tak to fakt jedu vyklidit skříňku...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
8. 6. 2025 21:16
14473
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39