Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Ahojky Radko
cumacek
| 29. 1. 2010 14:40
Ahojky Radko
Jak píšeš,že jsi ležela na neurologii já na neurochirurgii tak se klidně můžeš objednat sama když máš MRI tak tě vezmou na konzultaci,jestli chceš napíši ti i číslo na objednání i ti doporučím lékaře.Já vím,ty bolesti ti nás utrápí,to oni nepochopí jen kdyby trpěli oni tak si to tak nenechají.
Tak buď na sebe opatrná a dny bez bolístek a když budeš chtít tak ti to číslo napíši dnes se můžeš objednat kam chceš když máš MRI.
tak pa Stáňa
Cumacek
chita
| 29. 1. 2010 14:30
Ahoj Stáňo,
máš pravdu, je to dlouhodobá záležitost a musíme být trpělivé. Je to ale makačka to vydržet.
Na Homolce jsem ležela na Neurologii, jak jsem už psala, tak mi na MR našli výhřez plotýnek L4-S1 ... 6a8mm a tu L5 mám ještě 1,5 cm posunutou doleva.
Na Neurochirurgii jsem se zatím nedostala, prý to u mne není na operaci. teď čekám, jak zabere obstřik, který mi dělali ještě, když jsem byla v nemocnici. Potom se uvidí, co bude dál.
Další kontrolu na neurologii mám 19.2. , to když se bolesti zmírní a zlepší se pohyb nohy. Když se to nezlepší, tak mám přijít hned.
Pa a také přeji dny bez bolístek Radka
Důchod
cumacek
| 29. 1. 2010 12:13
Ahojky Adame
To máš pravdu,že s tím je lítaního od čerta k ďáblu,je to hrůza stále se o něco prosíš.J8 už čekám jakou dobu a stále nic myslím,že to budu mít až tak v březnu ale čekám zálohu,Vrátí mi to vše ze spštnou platností od lonského května až do teď a zase v květnu půjdu ke komisi je to vše na hlava.
Přeji ti aby ti bylo dobře a výsledky dopadli dobře,budu ti držet palečky.
pa a dny bez bolístek Stáňa
Ahojky Všichni
cumacek
| 29. 1. 2010 12:07
Ahojky Chito
Tak tě tu u nás vítám,bereme tě k sobě jako další vřírustek do rodiny,jsi naše.Jak píši holky, člověk musí být trpělivý ale ono to nejde když má člověk stále bolesti,ta zatracená páteř ta nám dává.Já jsem po operaci 8 měsíců už skoro 9 a mám také bolesti ale né prý od toho co mě dělali ale zase od SI skloubení.Jinak jsem po stabilizaci a dekompresi to je,že mám 4 šrouby a 2 rozpěrky a místo ptlotýnky nahradu titanovou plif a jěště mě dělali výhřes plotýnky a stále nejsem fit.Opstřiky pod CT mám už 2 a těď jdu na další 8.2. na Homolku tak mě i operovali u koho jsi tam byla ty?A co ty našli na MRI jaký nález.Zatím to chce klid a pak oni ti řeknou co máš a co ne. Tak odpačívej a držím ti palečky aby bylo líp a dny bez bolesti.
pa pa Stáňa a jak se jinak jmenuješ?

Broňi a Péťulko
Vám budu držet palečky aby vám to pomohlo a byli jste fit holky"!!!!!!!!!!Aspoň,že už víte co mám je? To jím to trvalo.
Já byla včera u dr.obvodní,tak mám vypsané lázně a v únoru si je tam jdu dát do pojištovny,a už budu jen čekat až pojedu a doufat,že mě pomůžou,jinak už nevím co semnou pak už budu jen na odstřel
V pondělí jdu na neurologii a tu revmatologii tak jsem zvědavá co mi řekne jestli jsou ty příznaky na toho běchtěreva bude mi psátpapíry na tu krev a jsem zvědavá co mi řekne neuroložka na tu boreliozu obvodní stále tvrdí že to nic není ale je to pekné svinstvo už jsem jí jednou měla tak vím co to je,ptakla jsem se jí jestli ty problémi můžou být od toho to točení hlavy a závratě na zvracení a to cukání v nohou a ono,že ne ale já vím,že jo už to znám a jěště jsem se jí ptala proč mi nenasadila antibiotika prý ať počkám na neuroložku co řekne,to je to naše zdravotnictví.
Tak jse se vykecala
A co vy ostatní,Haní, Martí Mirušky Nadí Jiřinko Adame
snad jsem na nikoho nezapoměla jinak se omlouvám
Naďí,také pozdravuj Kačenku a že na ní myslím.
Tak pa mám vás všechny ráda
Dny bez bolístek!!!!!!!!!!!!!§
:-)
AdamPunx
| 29. 1. 2010 11:49
Ahojky všichni koukám na vaše přízpěvky a je mi smutno,že máte bolesti a že na tom nejste moc dobře myslím na vás a přeju vám,at se váš zdravotní stav zlepší Ohledně toho důchodu co si ted vyřizuju,tak sem zatím vyřídil to že sem byl na České správě sociálního zabezpečení a tam sem požádal o důchod,poslaly mi papíry na prohlídku u doktora a to sem odnesl mému doktorovi.Ted musím počkat do 8 unora na vysledky s magnetické rezonance a rentgenu a vyšetření neurochirugra.Pak se to vše může poslat na tu sociální správu.Potom už budu jenom čekat až mě pozvou před komisi.Je kolem toho hodně lítání od doktora k doktorovi apod. Moje zdraví není taky žádná sláva,sem tam mě to pobolává apod.Nemůžu někdy usnout,tak mám tablety na spaní.Škoda že nefungujou na týden v kuse
Chito
anonym
| 29. 1. 2010 11:37
musíš věřit, že budeš mít štěstí a tvůj stav se zlepší.Já měla před několika lety štíplý obratel, k lékaři jsem šla ,až po 3 měsících přestávala jsem chodit.Trvalo asi rok, než mi bylo líp(upadla jsem nešikovně na běžkách)Doktor mi říkal, ať jdu do důchodu, že stejně skončím na vozíku a zakázal mi cokoliv dělat.Tehdy mně to psychicky hodně vzalo .Řekla jsem si, když ochrnout, tak do té doby budu dělat všechno co chci a co mi záda dovolí.Tím nechci říct, že máš cvičit.Já se tomu tehdy nepoddala a věřila, že se to zlepší .Taky jsem s tím nezačla hned, ale po odeznění bolestí a RHB.Psychika dělá hodně.Drž se , snad budeš mít to štěstí i tyTeď se mi záda někdy ozvou , zajdu na obstřiky, nebo na pár dní do nemocnice na kapáky .Hodně síly a dnů bez bolesí
MAJKA A DORI
chita
| 29. 1. 2010 11:03
Děvčata, děkuji za palečky. Máte pravdu, musím být trpělivá.
Majko, snad se najde pomoc pro tebe, být po čtyřech operacích a mít ještě větší problémy je určitě na zbláznění.
Dori, mne ještě nepovolili cvičení, zatím musím počkat, až zabere ten obstřik a trošku se mi to uklidní. Zatím mám jen propínat špičku nohy a tím ji trochu procvičovat. Víc zatím ne. . Snad to potom doženu. Také se operace bojím. Naivně jsem si myslela, že to operací končí. Potom už jen rehabilitace a lázně a teď tady čtu, jak moc jsem se pletla.
Někdy by člověk raději ty nohy useknul
ja brala spoustu leku ,dnes uz nemam nic od kvetna.Operace se bojim, aby to nebylo jeste horsi.Mesic
DORI
| 29. 1. 2010 10:44
ze to stara zalezitost plotynku mam i prasklou.Tragedie v rodine pry rozvirila silene bolesti, ktere
DORI
| 29. 1. 2010 10:41
Ahoj vsichni.Majko tvuj pripad je moc bolestny.Snad se neco vymysli, aby Ti pomohlo.Chito, ja mam 8m
DORI
| 29. 1. 2010 10:40
Ahoj vsichni.Majko tvuj pripad je moc bolestny.Snad se neco vymysli, aby Ti pomohlo.Chito, ja mam 8m
DORI
| 29. 1. 2010 10:40
CHITA
1majka
| 29. 1. 2010 10:36
Chito,ten Myolastan je dost silný lék a každý ho nesnese.Já ho také nemohla brát.Dali mi místo něj Novalgin a Recoxu.To střídám a zatím to pomáhá.Já mám napsané i DHC ale to jsem pak jak po opici.Zkus tedy říct lékaři a třeba ti dá něco jiného.
Ty bolesti hlavně v noci znám a nezávidím.To člověk neví jak si lehnout a kam nohy dát.
Přeji ti co nejpěknější den a málo bolesti. Majka
Bolesti
1majka
| 29. 1. 2010 10:28
Ahoj holky a Adame.
Všechny Vás po delší pauze zdravím a děkuji za přání k narození vnučky.
Holky ono to s tou páteří neni vůbec jednoduché.Já jsem po čtyřech operacích během pěti let.Je to šílený.Nejhorší na tom je,že mám stále velké bolesti.Bolesti v zádech zvládám,ale bolesti v obou nohách se dají těžko vydržet.A to když jsem šla na první operaci tak mě noha skoro vůbec nebolela.Měla jsem jen velký výhřez.Nedávno jsem byla na kontrole a zjitili mi výhřez nad tím sešroubovaným místem L5S1.No bortí se mi celá páteř.Mám hold smůlu.
Jednu nohu mám citlivou jen ze 30% a druhá šíleně bolí.
Po každé operaci jsem měla úlevu tak 3-4 měsíce a začalo to znovu ještě hůře.Doktoři říkají,že se to někdy stává.
Vám všem samozřejmě přeji ať vám to pomůže a budu na vás myslet a držet pěstičky. Ahoj Majka
Chito
anonym
| 29. 1. 2010 09:30
některé léky a většinou ty od bolesti a na uvolnění mají tlumivý účinek.Neboj za pár dní by sis měla zvyknout většinou píšou do 14 dní.Možná bereš ještě ijiné léky a ono v kombinaci s tím můžou působit víc.Zkus je brát časově od sebe.Moje dcera měla posun menší a vzali ji na operaci.Přestávala mít v noze cit, celá ji brněla a kulhala.Bolesti měla pořád.Ono u výhřezu ploténky se někdy podaří ten stav upravit klidovým režimem a poté RHB Moje kamarádka to měla taky a zvládla to bez operace.Po půl roce šla zase do práce.Držím ti palečky, ať se ti uleví.Když tak řekni doktorovi , co Ti ty léky dělají a on ti dá jiné.Katka co dostala při propuštění léky na uvolnění , musela vysadit, měla na ně alergii.Lékař ji dal jiné
Nález
chita
| 29. 1. 2010 09:15
Hezký den všem
Na MR mi zjistili výhřez plotýnek L4-S1......6a8mm. U té L5/S1 ještě posun 1,5 cm doleva. Ale prý zatím operace ne. Tak snad ten obstřikk zabere.
Bral jste tady někdo na noc Myolastan na uvolnění svalů? Právě ho beru a jsem po něm jako hadrová panenka. Nohy, ale i ruce mne skoro neposlouchají
DORI
anonym
| 29. 1. 2010 07:44
ahoj Miruš.Kačka nosí korzet celý den.Může si ho sundat jen v posteli pokud leží.Bez něho nesmí vůbec chodit Na wc má nádstavec, ale to jste měly asi všechny po operaci.Víš ony ty cesty jsou namrzlé , hrbolaté a tak se místy nedá jet, aby auto bylo v klidu.V autě si ještě dává pod zadek polštářek.Je na ni znát, jak dělá pokrok.Říkala mi , že ji sem tam přepadne myšlenka, jestli se ještě někdy ohne.Teď to má zakázané, Už aby bylo pěkně a mohla se jít ven projít.V bytě toho moc nenachodí , potom se bude i ta noha zatěžovat a posílí ji.Někdy ji v ní brní.Doma se nudí, tak čte , čte a čte.Sem tam koukne na nějaké CD a telku.Dnes je tady jen -2°C, tak to začíná být nadějné s tím počasím.Sníh nepadá, ani včera nepadal. Měj se zezky , zdravím i ostatní a ještě dneska určitě písnu Naďa
Nadenko, jsem moc rada, ze kacence je lip .Ona nema do auta korzet, nebo pas bederni s tema vystuham
DORI
| 28. 1. 2010 23:45
vsichni to mame i do nohy,to nervik od plotynky dela,Kolik mas vyhrez?Preji Ti,aby jsi nasla neco co
DORI
| 28. 1. 2010 23:43

Ahojky CHito, a jaky vysledek znel z MR? jak Ti to tam vypada? Asi marodis a tak si pocti tady je do
DORI
| 28. 1. 2010 23:41
Chita
anonym
| 28. 1. 2010 22:14
Zdravím Tě a vítám.Neboj , jsou tady fajn holky a určitě tě příjmou mezi sebe, asi teď nemají čas.Já jsem tady krátce a jsem ráda, že jsem tyto stránky našla.Mám taky problémy s páteří, ale né tak velké, jako holčiny tady, ale moje dcera je po operaci, tak jsem hledala, hledala a našla.Moc mi pomohlo to, když šla dcera na operaci, tak mně holky hodně podržely,všechny mají srdíčko na pravém místě a umí se vcítit do lidí.To je v dnešní době už velmi vzácné.Tak neboj ony se Ti holky ozvou
Adame,tak to si teď poběháš, ale věřím, že to vče dobře dopadne, hlavně se nenech nikde odbýt a dávej pozor , ať neupadneš.Katce se daří dobře, dnes jsem u ní byla a všechny vás tady pozdravuje
Broničko, konečně víš, že se to pohne, ale zdá se mi ten termín nějak dlouho,Co kooperativa, pořád bez výsledku?
Vás všechny zdravím, dávejte pozor venku na úrazy a zítra krásný den a pro dnešek pa a dobrou noc Naďa
Nedinko:jsem ráda, že Ti je po operaci stále dobře a co plavání, zvládla si to bez držení nosu?Přeji Ti, ať je to stále lepší a lepší
DORI
chita
| 28. 1. 2010 22:01
Díky a jsem fakt ráda.
S páteří mám problémy už několik let, ale poslední asi tři měsíce to už nebylo kvydržení. Bolest začala i doo nohou, obě mne brní, pálí a padá mi levá špička, když zkouším chůzi po patách. Jsem z toho zoufalá, veliké bolesti, v noci nespím. Byla jsem teď v nemocnici Na Homolce, udělali mi Magnetickou rezonanci a kaudální blok - obstřik a pustili mne domů s tím, že prý to na operaci zatím není a že počkáme, jak zabere konzervativní léčba. Ale už jsem týden po obstřiku a žádný efekt. Bolí to stejně a navíc jsem pěkně "zblblá" po všech těch práškách, co mi napsali. Bojím se i vyjít ven.
Ach jo, je nás opravdu hodně s podobnými problémy. Jsem ráda, že jsem vaši diskuzi objevila. Žiji teď totiž sama a vůbec to není jednoduché
Co Te to napadlo, jsi tady doma mezi nama.Jen se klidne ptej ,nebo sver,co budeme vedet ,radi poradi
DORI
| 28. 1. 2010 21:45

Hmmm
chita
| 28. 1. 2010 21:35
Koukám, že už mezi sebe nové zoufalce s problémy páteře neberete.
Škoda, myslela jsem si, že se tady s vámi ulevím a popovídám si o tom, co nás všechny trápí.
Mirečko
petraceb
| 28. 1. 2010 21:04
Děkuji Miry. Taky ti moc přeju, aby se ti to už nezhoršilo. Žádný vozík už nebrat viď. Je to hrozný co se to furt dělá.
papa
moc ti to preji Peti, aby jsi byla zdrava, jsi mlada,ja uz budu stastna, kdyz by to takto zustalo.Ne
DORI
| 28. 1. 2010 20:30

Mirečko
petraceb
| 28. 1. 2010 20:28
Miry, já se na tu operaci těšim jak malá holka a doufám, že už mi to konečně pomůže. Však už to mám od srpna 2008 a už jsem z toho na mrtvici. Dnes dva léky na bolest a moc to nezabralo.
Možná, že by ti operace taky pomohla.
Měj se krásně, papa
ahoj holky, Ja Vam teda nezavidim, tu operaci, Moc se ji bojim, hlavne tech prvnich dnu, lezet bez
DORI
| 28. 1. 2010 12:22
Všem tady
chita
| 28. 1. 2010 10:51
Ahoj vespolek,
můžu se také zapojit do vaší debaty? Mám totiž stejné, nebo podobné problémy jako vy tady. Vrátila jsem se z nemocnice, kde mi přišli na to, že mám v bederní páteři vyhřezlé 2 plotýnky. Dost to bolí, brní mne nohy, levá špička padá, je to hodně nepříjemné. Udělali mi MR a dostala jsem obstřik...kaudální blok....a teď čekám, jak to zabere. zatím jsem po obstřiku 6. den a nic moc. Zabrat by to prý mělo do 7-14 dnů. Máte s tím tady někdo podobné zkušenosti?
Pavlí
petraceb
| 28. 1. 2010 09:59
Ahoj Pájo,
myslíš, že tě noha táhne jak jsi dva dny necvičila? No ještě, aby to bylo z něčeho jiného viď.
To je divné, že se tam nemůžeš dovolat, co zkusit najít jiné číslo na netu?
No těšim se na březen jako malá holka, ale znáš to, jak se člověk těší tak to pak většinou nevyjde a může se stát, že to přednosta neschálí a jsem opět tam kde jsem. Měj je jak kdy, někdy o tom nevim a někdy se to pěkně ozve, včera už jsem brečela bolestí. Je to děs. Jinak jdu do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, k dr. Vaňkovi.
Měj se moc krásně, papa
krásné ránko
nedinka
| 28. 1. 2010 09:12
tak Vás tady po delší době všechny moc zdravím...
Jak se máte, co bolesti, ustupují nebo je to horší?

U mě pořád stejné, prý už se hýbu, jako by mě ani nic nebylo...No to je možná pavda, ale předklonit se s nohama u sebe je nemyslitelné a taky pořád ještě vstávám přes bok..myslím, že už tak budu vstávat dokonce života
Začala jsem chodit plavat, jenže se neumím potápět, takže plavu bud na zádech a nebo to střídám s klasikou...
Trochu mě začala zlobit ta noha...ne, že by bolela, to ne, ale chvílama mi o sobě dává vědět... Já jsem totiž asi dva dny necvičila

Lázně...velký problém...chci do Třeboně a vůbec se tam nemůžu dovolat...tak nevím, jestli nemám jet raděj jinam...ale kam???

Já zatím pořád marodím...o důchodu mě řekl můj neurochirurg, ale zatím že mám ještě čas...
Já jsem ted ve stadiu, že vůbec nevím, co mě čeká...hrozná nejistota..
Petí, ahoj...tak konečně se s Tebou začíná něco dít...a kam jdeš do nemocnice?
Broni, oni Tě objednali až na květen???
Stáni, my si zavoláme...jinak Tě zdravím
Mirečky, jak je Vám???
Nadi, pozdravuj Kačku, jak je jí?
Haní, kde Tě máme? Jsi v pořádku, rehabilituješ?
Adame, držím palečky...

Myslím na Vás...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518