Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Pro Páju
petraceb
| 13. 11. 2009 09:51
Ahoj Pájiku,
myslíš na tý neurologii na Mělníku? Ani se neptej, nic mi nedal, rtg ani CT neudělal, prý stačí ten z ledna, přitom mi tam křáplo teď před 3 týdny. Si někdy myslim, že mluvim s tatarem, tak půjdu jinam. Objednám se na tu spondylochíru, jednou mi tam právě pomohly s rukou, když mě brněla a to jsem přišla bez doporučení, bez papírů a i bez nálezu.
jééé to jsi moc hodná, že děláš slohovku. Má to být na 3 A4. Děkuji moc. A jaké téma děláš?
To mě moc mrzí, že tě to zlobí a doufám, že to nebude nic vážného, hlavně ať se to nevrátí. Jsem zvědavá co ti řekne pan dr.
Drž se, papa a myslim na tebe
Krásné
nedinka
| 13. 11. 2009 09:23
ráno holky

Peti,jak jsi dopadla? Na slohovce se pracuje, napíšu ji za sebe a uvidíš, jestli se Ti bude líbit nebo ne...Jen jsem se chtěla zeptat, jak má bát dlouhá, kolik stránek? Víš, já musím mít nejdřív nápad a na to musím mít den....ale během víkendu Ti to určitě pošlu....teda bude záležet na té délce....
Haní, katastrofa!!!! Už tři dny necvičím, bolí mě šíleně záda a bolest v noze je jako předtím....v noci se budím při každém pohybu, přes den si dojdu jen na WC, jinak nic nedělám...Dneska ráno jsem vstala a mohla dělat jen malinké krůčky, šla jsem jak Tibeťánek.....Vůbec nevím, co se děje a mám šílený strach....Naštěstí v pondělí jedu do Prahy, tak mi snad řeknou, co a jak...Dnes už jsem si ráno vzala i tabletu od bolesti....Ty jsi na tom snad líp....

Přaju všem krásný den.....
Spondylochirurgie
petraceb
| 13. 11. 2009 07:33
http://www.uvn.cz/index.php?…

Holky, tady posílám ten odkaz na tu UVNku, je to ta spondylochirurgická ambulance
Hani
petraceb
| 13. 11. 2009 07:31
Ahoj Hani,
určitě to chci dořešit, tohle už neni normální. Taky si myslim, že je to od páteře. Do té levé nohy mě to občas táhne, jinak furt brní a ta levá, to mě střílí, buď když si lehnu na levý bok, tak mě to vystřelí od obratle po zadku a do lýtka, nebo když se sehnu. Je to dost protivné, páč to člověk nečeká.
Taky byc ji neradila, aby ti znova přišla, byla by fakt moc oprsklá .
Děkuju za pěstičky. Kdyžtak v pondělí se tam objednám. Musim se nejdřív registrovat u mého kamaráda praktika, ta moje mudra by mi to pro Střešovice nenapsala.
papa
Dori
petraceb
| 13. 11. 2009 07:28
Ahoj Mirečko,
taky moc pozdravuj Broničku. Já ji psala, ale přišla mi sms, že ji to nebylo doručené. To je moc dobře, že už se vrací v pondělí. Jen je škoda, že ji to zatim nepomohlo.
Já jsem právě četla na těch jejich stránkách, že se k nim může a oni buď posoudí k jaké léčbě to je. Pak pošlu adresu tak se můžete mrknout. No uvidíme.
Měj se moc krásně, papa
neurologie
srnka
| 12. 11. 2009 21:35
Ahoj Peti!
Jak píše Mirka, určitě si zajdi na neurologii. Souhlasím s holkama,že se nesmíš vzdávat a dořešit to. Přeci nebudeš takhle trpět bolestma celý život, když jsme tak mladé.
jj, píšu něco na notasu, ale vůbec mě to nejde.
Záda už mě nebolí, ale začalo mě to děsně táhnout do nohy zase. Cítím ju jak čert. Skoro nic nedělám, jen ležím, cvičím rehab cviky, a sedím u jídla...to snad nikdy neodezní..ale s tímto se dá žít, aspon ty mravenci jsou pryč. (a doufám, že se nevtátí, když je nikdo nezve) a nikomu nechybí asi to chce čas , aby se obnovily.
JJ, přesně, doma se člověk tolik nespotí jako v tělocvičně . Pokud ti to talhle střílí, tak to musí být od páteře...
Budu ti držet pěstičky, at nemáš velké bolesti (a nejen ty) a dobře tam pořídíš.
jak se máte holky?
Mirka
DORI
| 12. 11. 2009 19:30
Petulko az ted si ctu Tvuj osobni vzkaz.Dekuji Ti, ja se prave koukala na to a nemela jsem tam nic jen profil, ted to tam zas je vsechno, Je videt, ze sem tak casto nepisu, tak mam mezery. Peti to vis, ze jsem cetla jak ji dopadla, S tim nic nenadelas, Ne kazdy doktor je stejny a proto musis poslechnout a zmenit ho, Jo , jdi jak pises na tu neur. asi jen na neurologii, z chir, by te asi poslali tam a byl by to zabity cas. Kdyz to bude treba poslou te tam, hlavne si vyber doktora, poptej se nejdriv lidi kdo je dobry a jdi k tomu. Jsi mlada kocicka na to, aby jsi mela tolik zdravotnich problemu. paa nezadnebavej nic, bude to pak chronicke a uz se nevylecis Mirka
POZDRAV OD BRONI
DORI
| 12. 11. 2009 19:20
ahoj holky moje bolave, obcas si ctu co mate noveho, ale nechce se mi prihlasovat a pripojit. Pala Brona sms, ze Va mam vsechny pozdravovat, ma vas rada a tesi se na Vas. Zatim neciti ulevu ani nic nepomohlo, ale snad casem az se vrati. Uz v pondeli myslim, ze se vraci domu. Tak se drzte vsechny, aby Vas nic nebolelo, Peti ty se uz dej do poradku, vzdyt to neni mozny porad dokola, a co ty bolule uz je to alespon s tim lepsi? Je mi moc lito, ze Ti ta operace nepomohla, Snad nekdo zjisti od ceho to je a vyresi se i toto.Tak pa a drz se, bud statecna a nezanedbavej nic,Je to treba resit a doresit, pa, vsechny vas moc pozdravuji Mirka
Martinko
petraceb
| 12. 11. 2009 08:21
Ahoj Marti,
já se tedy zkusim zítra objednat do těch Střešovic. Jen nevim zda spíš na neuorologii nebo rovnou na neurochíru.
Takže jsi pěkně bolavá ze cvičení , to věřim. Je to na tělo pěknej záhul. Hlavně, aby to pomohlo viď.
Ahojky,
Martina12
| 12. 11. 2009 07:30
Péťo nevzdávej to a jdi jinam. Holky já byla včera prvně po osmi měsících cvičit. Prvně jsem šla na flexi-bary. Kdo není po operaci, vřele doporučuju. Je to pružná tyč, se kterou vibrujete v rukách a tím zpevňujete všechny svaly (takhle to ani tak nevypadá), hlavně hluboké břišní a zádové svalstvo. K tomu jsme cvičili s malými gym. míči. Docela záhul. Bolelo mě břicho a ruce. V noci jsem se sice skoro nemohla otočit, ale věřím, že je to jen rozcvičený a namožený. Sice při nějakém cviku to do nohy táhne, ale dalo se kdyžtak pokrčit nohy, nebo si jinak trošku ulevit. Určitě si doma nedáme tak do těla, jako někde v tělocvičně.
Hani
petraceb
| 12. 11. 2009 06:43
Ahoj Hani,
to je fakt, práškama jsem zásobená až až .
Na urologii jsem byla nedávno a myslim, ale tam je ze stran bakterií vše v pořádku, zúženou trubici mi opravili, ale moč teče stále tak právě říkal, že je to od páteře.
Přesně tak, přehazujou si mě jak horkej brambor .
Zkusím se kdyžtak objednat na neurologii do vojenské do Střešovic a uvidíme. Jednou jsem se tam objednala přímo na neurochirurgii a bez papírů a doporučení, jen s tim, že mě brněla ruka, tak mě poslali pro staré snímky z MR, tam nic tak mi udělali novou tam taky nic a pak mi dělali angiografii a přišlo na to a taky mě nevyhodili tak to kdyžtak zkusím, jen nevim zda tu neurochíru nebo jen neurologii. Co myslíte holky?
Pracuješ na noťasu něco do práce?
Mě to jen zatim brní, ale včera to bolelo jak čert a zase večer jak jsem si lehla na pravej bok tak mi to vystřelilo od obratle do zadku.
Chtělo by to nějakou masáž na ty tvoje nožky viď.
papa
prášky
srnka
| 11. 11. 2009 22:02
Ahoj Peti!

Koukám, že zásobená práškama jsi dobře. To je kombinace těch nejlepších léků, co znám na záda...

Na té urologii jsi byla i teď?Cévkovali tě a poslali ti moč na bakterku? Tak si tě zase přehazují co, chtělo by to Dr. House
Tak nevím, já mám jiný okres než tam,kde jsem na neurologii byla!!!Ale patří to do jednoho kraje. Tak tomu nerozumím. Nemuseli by tě vzít, ale zkusit se má všechno
Už nepím přes den a makám na notasu přes den a ani to nemám jěště hotové..
Trochu mě nějak bolí svaly nahoře na nohách, asi jak ležím a mám nožky jen natáhlé..člověk si nevybere, i jen ležení není ideální

Jak je vám ,Peti, Páji, Marti ????
Pro Páju
petraceb
| 11. 11. 2009 07:57
Ahoj Pájo,
tak jsem premýšlela o té slohovce.
Tak třeba to věřte nevěřte, když to má být fantazy nebo scifi, tak co třeba něco o upírech? nebo jiná nadpřirozená bytost.
A nebo to druhé téma Přitažlivost tajemnosti, to má být imaginativní příběh. Tak třeba jak se nějaká parta někam vydala a zažila tam různá dobrodružství a bude to plné tajností.
Fakt ti nevim.
Přeji ti pěkný bezbolestný den.
papapapa
mastičkáři
petraceb
| 11. 11. 2009 07:45
Ahoj Hani,
to je síla co.
Oni si myslej, že to ibáče jistěj. Ale jsou na velkym omylu.
Jsem mu řekla o tom pomočování a on, že to od páteře neni, že je to urologické a na urologii mi přece řekli, že je to od páteře. Tak se asi pomočuji od srdce .
Slyšela jsem už několikrát právě, že by mě jinde nemuseli vzít, když mám neurologii na Mělníku, prý podle okresu. Kdyby to byla třeba ta neurochíra tak to můžu kamkoliv.
Zkusila bych neurochirurgii v ÚVN, sice je to operační obor, ale jednou mi právě pomohli, jak mě brněla ta ruka. Co ty na to?
Od včerejší večera to zas bolí tak mám sťaté zuby, když jdu.
A je ti dnes líp?
Jinak děkuju, snad slohovka půjde. Pája mi psala, že mi pomůže .
Jooo a léky žádné nepsal. Jen ať chodím na ty injekce někam kde to bude pro mě nejvodnější. Naštěstí doma mám diclofenac a i aescin a ještě takové hnědé prášky. Pak tam mám i dorsiflex na uvolnění zádového svalstva.
Měj se krásně, papa
neurologie
srnka
| 10. 11. 2009 23:03
AHoj,

No, nemám slov. Co se u nás děje v ordinacích. Když si vzpomenu na dr, který mě řekl, at si koupím ibuprofen oproti bolestem, který v té době byly ty největší. Přesto, že jsem mu řekla, že ibáče fakt nezabírají,tak on,at si jich vemu víc, ....Tak mě mrazí po zádech. Ty máš takový problémy a bolesti a on tě tak odbude!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A řekla jsi mu o příhodách na wc? Ani nemusíš chodit k obvodnímu dr, vybrat si ošetřujícího neurologa můžeš přeci sama. Aspon bych to zkusila. Nebo to tak není? Já k obvodnímu dr šla až s papírem na předoperační vyšetření... Cestu k operaci jsem měla takovou komplikovanou. Vlastně na neurologii mě poslala až rehabilitační dr. Peti nevzdávej to a hlavně pamatuj, že zdraví je jen jedno, a nenechávej to dojít daleko. S bolestma tě určitě nic nebaví a nestíhá se...a nejde to....musíš se přemá už po operaci.

Páji, tak v tom je zakopený pes , Jsem ráda, že sis to tedy stáhla všechno Myslím, že jich je 6 .
Sakra to je blbý, že ty záda tě bolí. Cvik, který ti dělá obtíže, se má vynechat. Pokud ti prostě nevyhovuje, nemá se cvičit. Když teprve s tím začínáš, jde to pomalu. Přesně jak píšeš, hlavně, že to nevystřeluje do nohy. Ten první pocit, když jsem vstávala z postele po operaci na nohy a nepodlomily se mi a nevystřelilo to, byl pěkný.
Byla jsem se projít na vzduchu. Nohu cítím, je taková slabá a při sezení u jídla spíchám, páč mě to tam v lýtku fakt táhne. Tak doufám, že aji toto se napraví....Práci, při které člověk leží neznám....

Hodně zdaru při psaní slohovky..
Jak vám je holky všem?
Páji ležíš stále celý den? Kdy začneš chodit na rehabilitace?
Peti, napsal ti aspon nejake leky? Diclofenac a aescin?
Pájik
petraceb
| 10. 11. 2009 19:26
Pájiku to je děsný viď.
Tak to je naše super neurologie.
Zkusím to nějak udělat přes toho svého kamaráda obvoďáka. Hlavně že Jiřík vzkazoval, že maji na neurologii udělat všemožné vyšetření, aby se na to přišlo.
Prý to zas nějak odezní, ale minule mi to odeznívalo půl roku .
Určitě se mi sloh bude líbit, budu za něj moc vděčná.
Asi to přitažlivost tajemnosti. Má to být vyprávění, příběh s tajemstvím. A nebo tedy pak to věřte nevěřte, to má být zas jako scifi-fantazy
Petí
nedinka
| 10. 11. 2009 18:57
to jako chceš říct, že je normální, že máš pošramocený nerv?? To jako máš žít s těma potížema?? vvíš, každého z nás to bolí, ale ne stále...a co vím, tak Ty máš problémy denně!!! víš, co bych udělala na Tvém místě? nechala si napsat papír u obvodáka a Ty už si můžeš vybrat, kterou chceš neurologii...
s tou slohovkou to zkusím, ale co když se Ti nebude líbit??? Jaké by jsi si vybrala téma Ty, z těch témat, co máš dané?

Haní, jsem to ale hlava skopová... Já jsem si to nestáhla všechno...tak proto jsem se divila některým cvikům...Teď už je to snad v pořádku, mám jich celkem 6, sedí to?
Dnes mě ale bolí záda starým známým způsobem...to ale neva, hlavně, že to nevystřeluje do nohy...zkoušela jsem i cvičit, no nic moc...Nesmím udělat jeden pohyb, ale ještě nevím který...to se vždycky málel počůrám, jak to zabolí...
Přeju hezký podvečer
neurologie
petraceb
| 10. 11. 2009 18:36
Ahoj holky, tak si myslim, že jsem na tý neurologii byla zbytečně. Byl tam ten dr jak jsem o něm už psala, že mě jednou nechtěl vyšetřit. Sice měl dnes dobrou náladu, ale to mě je na nic.
Zkoušel mě jen na ty plotýnky, jako chodit po špičkách, po patách, a zvedal nohy. Prý jsem měla CT a MR v lednu tak to stačí, že prý se mi teď nic nevyhřezlo. A že mám jen pošramocenej nerv od tý páteře, ale to už prý tak bejvá. Nic víc.
Jani, byla jsi u toho lékaře?
Pájo, pomůžeš mi tedy s tou slohovkou? Vůbec nic nestíhám.
Hani jak ti je?
plotýnky
srnka
| 9. 11. 2009 20:34
Ahoj Jani!
Jejda, tak toho se přesně bojím, že se ty bolesti zase vrátí. Svým způsobem jsem se s tím smířila, že to může kdykoliv pak zase přijít. Mám taky skoro měsíc po operaci a zatím je to fajn.
No jo, cvičení člověk fláká, když ho nic nebolí...
Snad to nic nebude. Ale raději si někam zajdi. Jistota je jistota. Přeji ,at to nic není, A kdy jsi jela do lázní a kam? jsme s Pájou zvědavé...
Peti!
srnka
| 9. 11. 2009 20:31
Zdraví máš jen jedno! Pěkně jim řekni, co ti vše bolí, jaknespíš, co se ti přihodilo na wc, to by snad nebylo normální, kdyby ti nijak nepomohli a neposlali na vyšetření.. No i když, po tom,co jsi už psala......Hlavně se nedej.
No já se slohovkama na tom byla blbě...tak se omlouvám, ale se mnou bys to nevyrála
JJ, nějaké čtivo si sebou vem,
Páji
srnka
| 9. 11. 2009 20:24
Nevím, zda je to přesně žába, ale jak se leží na břichu a posunuješ nohu, jako když se plížíš. V nemocnici nás učili, jak klekat. Psala jsem i pokyny tady na diskuzi, opsala jsem to z obalu CD. Musíš vykročit tou zdravou nohou a pak na ni kleknout. ..atd...halvne furt rovný záda...
JJ,asi nebude hned lítat, jak bychom chtěli. Jsem totálně unavená a to jsem nic nedělala. Nohu cítím a bolí mě hlava. Máš to taky tak?
Pájo
petraceb
| 9. 11. 2009 20:03
já jim to zítra řeknu s tim pomočováním.
asi to má být vyprávění a ty tři témata s tim velkym dnem nebo věřte nevěřte nebo ta přitažlivost
Peti
nedinka
| 9. 11. 2009 19:56
to není žádná ostuda...spíš to bije na poplach!!! já jsem to až tak neměla, ale když se mě chtělo jít, tak jsem musela jít hned...žádné odkládání...Teď už je to zase v pořádku....

Jak dlouhá ta slohovka má být a které téma?
dobrou noc
petraceb
| 9. 11. 2009 19:55
dobrou noc a hlavně bezbolestnou noc
Sál
petraceb
| 9. 11. 2009 19:54
Jééé ty se máš. To víš, sál je můj sen
Dobrou...
Nessie
Holky, musím se odpojit, to víte, děti pláčou, chtějí jíst
Sál
petraceb
jééé ty se máš. To víš, sál je můj sen
ARO
Nessie
| 9. 11. 2009 19:49
Na sále, tam za mě těžkou práci dělají sanitáři
rehabilitace
Nessie
| 9. 11. 2009 19:47
Já jsem začala intenzivní rehabku 6 týdnů po operaci. Chodila jsem tam 3 měsíce, vždy jen ambulantně a cvičila jse doma a cvičím dodnes. Ale je fakt, že když to nebolelo, tak jsem to flákala. Ale teď zase cvičím poctivě
ARO
petraceb
| 9. 11. 2009 19:44
to jsi dobře udělala. si myslim, že už by jsi pacienty asi tahat moc nemohla, kvůli té operaci.
Jsi anestezioligická na sále nebo na ARU?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53