Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

pro Petru
Nessie
| 9. 11. 2009 19:43
Už ne, teď jse anesteziologická. Tahání s pacienty už není nic pro mě
Pájo
petraceb
| 9. 11. 2009 19:43
Já to tedy zkusím. no s tim počůráváním je to pravda , už se pomočuju od února a na na urologii mi řekli, že je to od páteře. Jak jsem tu teď psala jak jsem ve čtvrtek musela jít zvracet jak mi nesedlo to víno tak jak jsem zvracela tak jsem se počůrala a ani jsem to nevěděla, až když mi to teklo po nohách a já měla mokré ponožky a pod sebou loužičku. Ježiš to je ostuda .
No možná to věřtě nevěřtě.
takhle mi to napsala spolužačka, když jsem se ji ptala co nám dala za téma: do 19.11. Den s velkym D (autobiografické vyprávění). Věřte nevěřte (scifi-fantazy). Přitažlivost tajemnosti (příběh s tajemstvím).
Popis prostředí, líčení (lyrický popis). Slohový útvar: vyprávění -popis.
Nějak to jde mimo mě. Jooo kdyby to tak bylo o medicíně tak to jo
Jani
nedinka
| 9. 11. 2009 19:42
tak mě napadlo, jestli jsi se někde nenachladila..Je to jen úvaha, nemám žádné zkušenosti...mám po operaci teprve měsíc a tak tady hltám každou informaci...
Každopádně si k Dr určitě zajdi...jistota je jistota a určitě to tak nenechávej...
Můžu se zeptat, jestli jsi byla na rehabilitaci, jak dlouho...a jak s lázněma?
Jani
petraceb
| 9. 11. 2009 19:38
určitě si tam zajdi ať se nic nepromešká .
Už chodíš do práce? Ty pracuješ na neurochirurgické jipce?
pro Nedinku
Nessie
| 9. 11. 2009 19:35
Ne, nemám,jen klasická plotýnka. Pořád se utěšuju, že by to mohlo být jen přechodné, svalové... No když to nikam nevystřeluje...
Peti,
nedinka
| 9. 11. 2009 19:34
musíš být tvrdá....zkus to uškemrat, aby Ti to udělali co nejdřív...Pokud zmíníš i potíže s močením, neměly by už na nic čekat...

Máš nějakou představu a nebo osnovu....??
plotýnky
Nessie
| 9. 11. 2009 19:32
tak já si tam snad raději i zajdu. Snad to nebude nic vážného, protože se k mudrcům jako pacient dostanu až příští týden, to víš, moc práce a málo času... Ale kdyby to bylo horší, nějak to uspěchám. Zatí se všechny držte a já se ozvu! Jana
Ahoj Jani
nedinka
| 9. 11. 2009 19:31
tak to je přesně to, čeho se bojím....Že budu nějaký čas v pohodě a pak se to vrátí...kdyby šlo jen o záda, tak to bych zvládla...žila jsem s nima od puberty a kdyby se mě neobjevily bolesti vystřelující do nohy, tak jsem žádnou operaci neabsolvovala..
Máš tam nějakou náhradu?
Pájo
petraceb
| 9. 11. 2009 19:29
Když oni si asi nedaj říct, páč na Mělníku maj jen CT a jelikož nebudu někde akutně hospitalizovaná tak MR by mi udělali buď v Mladé B. za 2 měsicíe nebo za 3 měsíce v Praze. Je to těžký.
Ale i tak to muselo být bolestivé, takhle po operaci a spadnout.
Jééé ty by jsi mi pomohla??? To by jsi byla moc hodná .
Jani
petraceb
| 9. 11. 2009 19:26
Ahoj Jani,
už jsi tu opravdu dlouho nebyla.
A byla jsi s tim u lékaře? To neni samo sebou, aby tě to začalo bolet. Já jen doufám, že se ti to nevyhřezlo znovu.
Prý se to občas stane, ale nechci strašit. Jdi k lékaři ať tě pošle na CT nebo MRI.
Držim palečky, papa
Petí
nedinka
| 9. 11. 2009 19:24
Trvej na MR!!! CT toho moc neukáže...ale to víš sama, tak co tu dělám chytráka
Víš, ten pád by určitě nebolel tak, jak mě tehdy bolela ta noha...bylo to po vzniku toho hematomu a myslím, že takové bolesti už mají ti, kteří operaci odkládají....
mě slohovky celkem šly...chceš helfnout...???
Hani
petraceb
| 9. 11. 2009 19:23
Hani, budu se snažit ať semnou nevymetou dveře .
Tak to čekání si dokážu představit, taky jsem kolikrát čekala, třeba i u Jiříka taky 4 h. Jednou na chíře jsem čekala 6 hodin.
Měla jsis u toho aspoň zastepovat, aby měly lidi důvod o to víc koukat .
Děkuji, vemu si tam sebou nějakou moji lékařskou knihu . Si pamatuju, když jse jednou ležela s břichem na gastroentorologii tak jsem si vzala knihu gastroenterologie, dr čuměly co to čtu
To je dobře, že tě v krku už přestalo bolet.
Ahojky Haníí
nedinka
| 9. 11. 2009 19:21
Taky jsem si tak při tom čekání u Dr tak připadala...nevydržela jsem sedět, tak jsem chodila po chodbě a ostatní se po mě dívali, jakože jsem nervozní a nedočkavá...
Peti, připojuju se k Hanči..at to máš brzy za sebou...
Haní, já o té žabě nic nevím....kde to je? a jak říkáš, nenapnu nohu v koleni, když mám noho přes nohu...teda natáhnu, ale s levou jsou velké problémy...a taky to klečení ...to jsem ještě nedělala...já si můžu kleknout??? jako na všechny čtyři, to myslím...
Ale unavená jsem byla taky...pak jsem šla na chvilinku ven a to jsem tu nohu začala cítit, tak rychle zpátky a tak už jen ležím....
Ted je to už v pohodě
plotýnky
Nessie
| 9. 11. 2009 19:20
Zdravím všechny, nebyla jse tu 5 měsíců a vidím, že osazenstvo se úplně změnilo! No jen doufám, že je to tím, že předešlí pisatelé jsou vyléčení. Já prosím o radu. Jsem přesně 9 měsíců po operaci výhřezu L5-S1 a doposud bylo vše v pořádku. Ale od soboty mě záda bolí. Bolest je izolovaná jen v zádech, nikam nevystřeluje. Nejhorší je to ráno, to sotva vstanu, ale jak to rozhýbám a rozcvičím, tak jsem v pohodě a o zádech skoro nevím. Je to normální, že jsou záda jako na houpačce, někdy super, jindy hrůza? Jsem z toho celá vedle sebe a bojím se... Snad to bude dobrý ! Držím palce všem a děkuji za radu Jana z Ololmouce
Pájo
petraceb
| 9. 11. 2009 19:19
no já doufám, že je to snad napadne samo mi napsat CT nebo MR. Ale známe ty ranhojiče viď.
To je fakt, je to tak nepředvídatelné, že jak to člověk nečeká tak je to dost nepříjemné.
Ježiš, to jsi měla štěstí, že se ti nic vážného nestalo při tom pádu, ale i tak ten pád musel pěkně bolet.
Tak do 14 dnů mám napsat slohovou práci, to jsem zvědavá zda to stihnu. Máme si vybrat téma Den s velkym D, nebo Věřtě-nevěřte, nebo Přitažlivost tajemnosti. Na tohle fakt nemám buňky
pondělí
srnka
| 9. 11. 2009 19:04
Ahoj holky:

Peti, jsem ráda, že jdeš zítra ne neurologii. Jak píše Pája, nenechej se odbýt. Taky jsem čekala na dr od 8 a přišla jsem na řadu v 11:15. V čekárně jsem přečetla tři časopisy tam i zpět, přešlapovala jsem tak, jak trapka, ale sedět jsem nevydžela. Lidi na mě koukali, jak na blázna. Ale vydržela jsem to, člověku nic jiného nezbývá . Tak ti přeji, at to čekání je co nejkratší a příjemné, a bud opatrná na sebe....

Páji: Cviky, které ti dělají problémy se mají vynechat. Ze začátku jsem neudělala tu žabu (posum nohy na břichu do strany) a nohu jsem nenapnula v koleni (při noze pres nohu) , to mě táhne nožička furt. Který cvik dělá tobě obtíže? Zpočátku jsem po cvičení byla pěkně unavená a zpocená.. Nejhorší zátež mám , když kleším a mám dávat ruku dopředu a pak nohu dozadu...

Jak je ostatním holkám?Marti?

Protože u nás nepršelo a napsala mě kámoška,tak jsem se šla s ní projít. V krku mě taky přestalo bolet, tak jsem šla na vzduch a pořádně mě to unavilo...
Nohu cítím furt.. .......
tak se mějte holky pěkně...
Peti
nedinka
| 9. 11. 2009 18:28
hlavně se nenech nijak odbýt....trvej na MR...
A bud na sebe opatrná....to se mě kecá, znám to...je to nepředvídatelné...myslím ta vystřelující bolest...Já jsem tak od bolesti omdlela v nemocnici, šla jsem se osprchovat a začalo mě být zle. Když už jsem vylízala ze sprchy, tak se mě udělalo zle, stačila jsem ještě zatáhnout za tu šňůrku, co přivolá sestru a už jsem se sunula...naštěstí jsem se opřela při tom pádu zádama o studené kachličky a ty mě zachránily...no, nebylo to nic moc příjemného..
Cvičím cviky od Hanky...jsou to cviky, které mě ukazovaly i v nemocnici...jen je cvičím "pod dohledem"
Ahojda
petraceb
| 9. 11. 2009 18:12
Děkuju Pájo,
no jsem zvědavá, co semnou budou zítra dělat. No určitě zas bude zkoušit různé plotýnkářské cviky. Měla by mě správně poslat na RTG a CT, tak snad ji to napadne .
No dneska jsem byla v práci čůrat a jak se tak sehnu nad mísu tak jsem málem do ni spadla, páč jak jsem byla ohlá tak mě opět vystřelilo po zadku do lýtka. Jsem se tak lekla, že jsem si málem omlátila ciferník o dlaždičky .
Tak už mám dva pitbully na sobě .
To mě moc mrzí, že máš bolesti. A ty už můžeš cvičit?
večer
petraceb
| 9. 11. 2009 18:09
Ahoj Marti,
já si tam radči zajdu hned ráno, protože jsem tam jednou šla před zavíračkou, čekala tam dvě hoďky a pak museli odvolat mudru na lůžkové, takže jsem zklopila uši a jela zpět domu .
To byla nějaká moc dobrá sestra viď
Ahojky
nedinka
| 9. 11. 2009 15:25
holky...
Tak jsem dnes projela komplet celé cvičení od Hanky a zase mě ta moje nešťastná noha rozbolela...ale tak nějak únosně...Já to samozřejmě vydržím (zažila jsem horší hrůzy), ale nevím, jestli to smí bolet...
Haní, dokázala jsi udělat všechny cviky bez problémů?
Petí, to jsem ráda, že se začlo něco dít a že jdeš zítra.. Třeba se konečně začne něco dít...moc na Tebe myslím, jak Ti asi je...
Marti, jak je dneska Tobě?
Všem hezký zbytek dne...
Ahoj,
Martina12
| 9. 11. 2009 15:09
To je dobře, že tam jdeš. Nejlepší by bylo jít tam ke konci ordinační doby - to bys tam tak dlouho nemusela čekat. Znám to, když jdeš někam neobjednaná. Manžela poslala oční do nemocnice na Karlák, že je akutní případ (padá mu jedno víčko, že ani na oko nevidí) a sestra ve dveřích posoudila, že akutní případ není a objednala ho za měsíc, tak to když budeš čekat 2-3 hod, tak to máš vlastně kliku .
neurologie po druhé
petraceb
| 9. 11. 2009 14:24
Tak na tu neurologii jdu zítra. Ordinujou od 9h, ale prý je možné, že tam budu čekat tak 2-3 hodiny než mě vemou, protože maj objedané.
neurologie
petraceb
| 9. 11. 2009 12:29
Ahoj holky,
tak jsem volala na tu neurologii a ptala se zda můžu přijít za týden, prý teda jo, ale nelíbilo se jim, že chci až za týden, když mě to takhle brní. Ale teď mi řekla kolegyně, že si tu berou skoro všichni z kanclu dovolenou a jedna by tu zůstala sama tak možná, že půjdu i dřív, třeba zítra než to pondělí tedy.
Deštivé pondělí
petraceb
| 9. 11. 2009 09:04
Ahoj Martinko,
tady taky stále prší a je to dost ospalé.
Kéž by ti ty lázně pomohly od obtíží, bylo by to moc fajn .
Já si za chvilku zavolám do tý ambulance a zeptám se zda bych mohla přijít za týden a hned vám to sem písnu.
Přeji pěkný den
Ahoj při pondělku,
Martina12
| 9. 11. 2009 08:11
den nic moc, protože tady v Berouně pěkně leje už od brzkého rána. Víkend utekl jako voda, když je doma celá rodina, tak je vždycky o zábavu postaráno. . Jinak já to mám takové stabilní. Bolí to pořád stejně, ale o proti tomu, co to bylo, je to dobrý. Spím tak do 6, pak už musím vstát a hýbat se, snídám většinou ve stoje, ale pak už se to rozhýbá a dá se to. Každý den poctivě cvičím 45 min. No a lázně zařizuji. Chtěla bych jet do Třeboně, protože si myslím, že i v zimě tam bude co dělat. Chtěla bych jet až v únoru, když budou mít holky týden prázdnin, tak budou u babičky, takže 14 dní s tátou budou muset zvládnout. O vánocích jdu na odběry a hned po novém roce doktorka podá žádost. Prý to stačí takhle dlouho, že mají v zimě prázdno a taky prý hodně odpadli cizinci.
Péťo, taky si myslím, že jsi měla jít. Už bys aspoň zahájila nějakou léčbu, aby se ti ty bolesti víc nerozjely. Každopádně dej vědět, jak ti je. Mějte se všechny hezky a ty co marodíˇa jsou doma v teplíčku, ať si za mě dají kafíčko nebo groček a myslí na pracující lid. .
Hani
petraceb
| 8. 11. 2009 20:42
Ahoj Haničko,
zítra si zavolám na ambulanci na neurologii, jestli bych tam mohla přijít příští pondělí, spojila bych to se zubařem. Jak jsem psala o tom, že mě tam včera ruplo a vjelo do zadku tak dneska znova, asi zas třikrát. Bylo to, ale do pravé nohy. Jinak mě celý den brní furt ta levá.
Zavolám tam a hned vám písnu.
Já vím a děkuji, že máte o mě strach, jste prostě holky moje a jsem ráda, že jsme kamarádky, i když teda zatim jen virtuální .
papa
ahojky
srnka
| 8. 11. 2009 19:52
Ahojky holky!

Páji, v instrukcích z nemocnice mám naspsáno, že na lázně mám nárok 6 měséců po operaci,a že se musí vyčerpat,max. do 12 měsíců od data operace. Jak to máš ty? Takže uvidím, jak to půjde se mnou dál, ale do lázní někam bych bych chtěla. Tobě řekli copak? Tak to jsem ráda, že se ti to rozjelo a cvičíš. Jak se cítíš ted?

Peti, teda, zítra si už někam zajdi, nenechvej to jen tak. Fakt s tím není sranda žít,.. musíš mít děsný bolesti a my o tebe máme všichni tady strach..

Operace se člověk bojí, ale nemusí....není tak šílený...a po operaci....no sice to ležení a ležení...začne nudit...ale to se dá všechno vydržet...člověk spía spí..čte..

Jak se máte holky všechny?
neděle
petraceb
| 8. 11. 2009 12:54
Ahoj Pájo,
zatim tak nějak bojuji. Noha tedy brní stále celý den.
No uvidim jak to bude pokračovat, kdyžtak bych šla někdy spíš na tu ambulanci. Včera jsem si lehla na bok a opět mi křuplo v obratli a já zařvala asi 3x au, protože mě to projelo do zadku.
A jak se máš ty?
Pěkný den
Krásné
nedinka
| 8. 11. 2009 11:06
ránko z jihu Moravy
Haní, jak se daří? já jsem začala už cvičit podle Tvého návodu...někdy to bolí, ale dá se to vydržet....Díky moc..Uvažuješ trochu o těch lázních?
Petí, jak bojuješ Ty? Doufám, že nemáš takové bolesti, jako v pátek...Ale zlobíš, víš to??? Měla jsi na tu neurologii jít, bez ohledu na to, který je tam dr...
Olí a Martí, jak se máte Vy? máte bezbolístkové dny? Marti, co Ty a lázně?
KamosForever- byla jsem na tom stejně jako Ty..operace jsem se taky nebála..on ani nebyl důvod..Horší to byloé po ní...ale i to se dá v pohodě zvládnout....Mě se v místě operovaného místa utvořil hematom...a to teprve bylo něco..stalo se tak 7 den po operaci a a to jsem se chystala domů...no, prodloužilo se mě to o další týden...Ale v žádném případě nelituju....jsem teprve měsíc po operaci, takže to jestě není OK, ale v pohodě se vyspím...
Kam jdeš na tu operaci?
dekuji
KamosForever
| 8. 11. 2009 04:58
ahoj dekuji vsem lidem,kteri mi depsaly nebo mi poradily.nebojim se te operace,spis mam strach s toho co bude po ni...doktori mi rikaly ze ta operace nemusi vubec pomoct nebo muze pomoct jen castecne apod...uspesnost je na 70 procent,,,na tu operaci jdu 11.11.2009 a operovany ale budu asi az druhy den...snad to vsechni dobre dopadne =]

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
16. 6. 2025 11:01
14513
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka
16. 6. 2025 09:47