Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Ahojky hanyketty !
Brona
| 12. 7. 2009 18:48
Tak vítej v klubu.Já si ted četla Tvůj příspěvek,a ozývám se.Myslím,že mám něco jako máš Ty.Já měla v ůnoru ůraz,ruplo mě v zádech,a od té domy marodím.Myslím,že hned,nebo po velice krátkém čase,mě začala brnět levá noha,a když mě nepomáhali infuze,ani prášky,ani obstřeky,tak se přidala i levá ruka .Řeknu Ti,je to moc nepříjemný.Bolí mě záda,mám pocit,jako by mě někdo vrážel nůž do zad,a pak mě chtěl roztrhat na půlku.Od toho ůnora jsem přešla mnoha vyšetřeníma,vždycky mě pošlou na další a další.Byla jsem už i na Homolce,ale tam byli pro nich 2 měsíční výsledky staré,to bylo z CT.ted zítra jedem zase do Prahy na Smíchov,na EMG,a ještě nějaký doplnující vyšetření,tak Vám tady pak dám vědět.Jestli chceš,tak se jukni do mích příspěvků,tam mám podrobněj rozepsaný,co to tam vlastně mám.Tak se všichni mějte,a na zítra si namně vzpomente.Pa pa.Brona
Nová "fanynka"
hanyketty
| 12. 7. 2009 17:04
Zdravím!!!po půlročním čtení plotýnkové diskuze se k Vám hlásím také i když ani doktoři neví jestli sem vlastně patřím . V zimě se ohlásili záda ale na ty sem prozatím vyzrála usilovným cvičením ale noha se nějak moc nezlepšila. Spíš se z necitlivosti palce a nártu nohy stala velká bolest téměř celé nohy a boku(kupodivu palec už vůůůbec nebolí, nebrní..) CT nepotvrdilo výraznější změny: L4-5 3mm a S1 2mm...což na operaci není...Snažím se opravdu cvičit ale vlastně ani nevím, jestli se to dá nějak ovlivnit. Začínám přemýšlet jestli to není zaviněno něčím jiným (třebas jako Petraceb) ale nic mě nenapadá. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Některé z vás už jsou v nemocnici téměř "jako doma"- neležel s váma někdo s podobnými problémy? Budu ráda za každou radu páč z toho nejsem moc moudrá a nevím jak teď postupovat. Nikdy sem se neléčila snad ani s angínou natož abych byla v nemocnici.
Sobota
petraceb
| 11. 7. 2009 19:11
Ahoj Broni,
prosim tě můžu se tě zeptat jak se dají poznat v prsou ty bulky? Včera jsem se konečně odvážila se je prohmatat a narazila jsem pod prsama na něco hrbolatého. Jinak po stranách je taky něco, ale to jsou asi ty žlázy, fakt nevím, mám toho v prsou více tak nevím kolik těch žláz tam je. V pravém prsu mi to přijde takové utíkající-asi né přichycené ke spodině a v levém prsu nějaké hrbolky u spodiny. V levém podpaží mám právě tu bulku. Fakt nevím zda tam něco je nebo to jsou jen žlázy, v tomhle se fakt nevyznám.
A jak ti je?
Přeju hezký víkend,
papa
Ahojky marodi !!!
Brona
| 10. 7. 2009 18:13
Ahojky Martinko,i Vy všichni ostatní,zdravím i Vás nováčků.Jsem ráda,že ste se k nám přidali,protože si myslím,že ted máme mnoho společného,a spolu to lépe zvládneme.Martinko,děkuji Ti za zaslání povzbuzujícího článku,a chci se Ti omluvit za včerejší Skype.Zamluvila sem se dlouho s tou jednou paní,co je taky nemocná,a je po operacích,a má v sobě i šrouby,tak to uteklo,že jsem zapoměla i na čas.Takže v ůterý se Ti budu věnovat,jestli budeš doma..Já jdu v pondělí na to vyšetření na Smíchov,a v ůterý ráno hned zas k neuroložce,tak jsem zvědavá,jak mě to dopadne.Holky,přeju Vám pokud to bude možné,co nejheščí víkend,mohlo by být,i bez bolesti,a hodně sluníčka.Martinko,Tobě napíšu e-mail,tak se všichni mějte,pa pa Brona
Dobrá zpráva pro Broňu,
Martina12
| 10. 7. 2009 09:02
Broni, včera jsem byla u nás u kadeřnice, tak jsme se bavili o plotýnkách a ona říkala, že její máma a sousedka jsou už po operaci a obě operoval MUDr. Pavlů. Jsou naprosto v pohodě a litují, že na operaci nešli dřív. Tak aspoň pozitivní informace, že je to šikovný pan doktor.
Mluvila jsem s doktorkou, tak mám ještě vydržet a ozvat se za týden, prý by ještě ten obstřik zopakovala - ach jo. Kéž už bych na něj nemusela. Prý by sama šla na operaci, až kdyby jen lezla nebo spíš ani nelezla. No to jsou povzbudivé informace.
Re:
Tintalle
| 9. 7. 2009 15:14
Aha, no ja ted přesně nevím, jestli mám ještě akutní.... no ja myslela, že ten obstřik taky nepomohl... původně mě bolela noha, pak sem šla na obstřik a nohu sem měla 2 dny gumovou, tak sem celou dobu ležela.... pak mě začli zlobit záda, že sem měla pocit jako by se mi ty obratle hybali, nebo dřeli o sebe když sem seděla, nebo stala, a rovnali, když sem si potom lehla,ale noha už nebolela... prsty sem měla určitě ještě víc jak týden zamrzlé... a min týden sem si všimla, že je to lepší a dnes už jsou, řekla bych, normální... myslím si, že to bude tím ležením, že si fakt dávám pozor... ale někde sem četla, že to obnovení nervu trvá dýl, takže za 3 dny to asi nepoznáš...
no mě právě, říkali, že plavání na zádech dobrý,ale radši se teda zeptám na rehabči...
Pro Tintalle
Martina12
| 9. 7. 2009 13:26
Já už nevím, co ti přesně je nebo bylo. Jestli máš výhřez plotýnky nebo jsi byla na operaci. Ale pokud je akutní výhřez, tak se v žádném případě plavat nesmí. Tím plaváním plotýnka ještě víc vyhřezne. Pokud se to zahojí, tak naopak plavání doporučují raději na znak a rozhodně ne prsa s hlavou nad vodou (já to taky jinak neumím). Právě plaváním jsem si plotýnku tak zhoršila, protože jsem to nevěděla a ono se mi to pořád zhoršovalo. Ještě se tě chci zeptat na ten obstřik. Píšeš, že jsi byla 15.6. Je vůbec možný, aby začal pomáhat po tak dlouhé době? Já byla minulý čtvrtek a sice pociťuji nepatrné zlepšení, ale někdy nevím, jestli si to spíš nenamlouvám. Vůbec nevím, jak to může působit. Na netu píšou 1-3 dny, tak jsem myslela, že už je po naději. Taky nevím, jestli už takhle zůstanu nebo jestli je ještě nějaká naděje, že by se to dál zlepšovalo, když už je to týden. Napiš, co víš. Díky.
Petruško, ty už do úterka vydržíš a pak hned dej vědět, ale stejně by tě na krev měl poslat, kdyžtak se ho na to zeptej.
Čtvrtek
petraceb
| 9. 7. 2009 12:44
Ahoj Marti,
věřím, že by jsi nejradči už na operaci šla. Říkaj, že je to to poslední, ale když člověk trpí a nic mu nepomáhá tak taky nevim na co čekaj.
Já ti nevim co to pořád mám, něco ve mě musí bejt, to neni samo sebou.
Ani bych se nedivila, že to všechno mám z toho záření, byla jsem 3x na rezonanci, 3x na ct, a hodně klasickejch rtg.
Jestli jednou budu moct mít děti tak to bude asi zázrak.
V úterý konečně jedu zatim doktorem, vrátil se z dovči tak mu vemu všechny papíry a on se na mě mrkne. Hlavně ty bulky.
Měj se pěkně a bez bolestně, papa
Zdravím všechny marody
Tintalle
| 9. 7. 2009 12:09
Ahojky, tak musím konstatovat, že mě ten obstřik pod CT přece jen asi pomohl... byla jsem na nem 15teho a zjišťuju, že se mi ta omrzlá noha zlepšuje... už ani tolik neboli... Jsem už asi 2 tyden bez prášků o víkendu jsem dokonce byla hodovat, sice s korzetem,ale zvládla jsem i tancovat... to že mě svaly na nohou boli ještě teď je ovšem jina... nejsu sice uplne o.k., záda pořád bolí a nevydržím dlouho sedět, ale stejně to potěší...
mrzí mě, že se vám to nezlepšuje... taky nevím, na jak dlouho to moje zlepšení bude... ale mě víc než kapačky a prášky pomohlo fakt poctivé ležení... od rána do večera, jenom s malýma přestávkama na záchod... je fakt, že kdybych bydlela sama, tak bych to nemohla zvládnout...schodila sem 6kg což asi byla hlavně svalová hmota,vzhledem k tomu, že jsem docela jedlík, ale věřím, že to cvičením dám zas do kupy...
chtěla jsem se zeptat chodíte někdo plavat? nebo řekli vám na rehabči jestli je to dobré a jestli je lepší na zádech nebo normálně na prsa?
Tak se všichni mějte kraáasně a bez bolesti...
Zdravím všechny,
Martina12
| 9. 7. 2009 08:15
souhlasím s Broňou. My bychom na tu operaci i šli, ale není naše vina, že se to neustále oddaluje. Abych byla konkrétní. Bolesti s vyhřezlou plotýnkou mám už po 4. Opakuje se mi to po 2-3 letech. Teď mě to trápí 5. měsíc a doktorka mi ani neudělala nové CT. Sama tvrdí, ať udělám všechno pro to, abych nemusela na operaci. Do zprávy napsala, že pacientka se sama objedná na konzervativní léčbu a rehabilitaci. Tak jsem po dvou navigovaných obstřikách, částečně se to zlepšilo, tak cvičím, chodím na magnety a čekám, jestli se to bude nadále zlepšovat, či nikoliv. Doktorka tvrdí, že lidi po operaci mají problémy, tvrdí to i rehabilitační, prý je to 50 na 50. Tak to se nikomu riskovat nechce. Vy patříte k té šťastnější půlce. To Vám přeju. Tak si to užívejte. Ve skrytu duše doufáme, že na tom budeme jako vy.
Péťo, z tebe jsem vystrašená. Měla bys s tím něco dělat. Ať ti udělají krevní testy. Nenech se odbýt.
plotýnky
bri
| 9. 7. 2009 06:46
Ahoj všichni ,jsem taky jeden z hříšníků který si příspěvky čte a nedá o sobě vědět.Tak se to pokusím napravit.Je mi moc líto,všech kteří ještě pořád trpíte.I já stejně jako Griotka nemám skoro žádné problémy.Operace proběhla 15.10. 08 a 5.1.09 jsem nastupovala do práce.Rehabilitaci jsem měla nepřetržitě do dubna .Teď čekám jak dopadnou lázně a pokud by to nevyšlo mám slíbené další rehabilitace ambulantně.Záda mám úplně bez bolestí,levá noha která byla opravdu hodně "přiškrcená" občas pobolívá-mám spíš křeče v lýtku a část chodidla která byla necitlivá teď dost bolí.Podle paní doktorky musím vzhledem k délce utlačení počítat s rokem až rokem a půl na obnovu poškozených nervů.Proto i já radím pokud Vám nic jiného nebrání,nebojte se operace (u mě Homolka -Dr.Klener) Já teď po 8 měsících znovu cvičím psy,jezdím na kole,občas něco bolí,ale dá se to zvládnout (prášky na bolest nejím od ledna vůbec).Pro ty co jsou po operaci a mají problémy se zády i financemi -máte možnost požádat o invalidní důchod.Po operaci je na něj nárok na dobu jednoho roku (pak se opět posuzuje co dál) pokud by někoho zajímaly podrobnosti posouzení je podle zák.284/1995 Sb,příloha č.2 odd.6 a jak se žádá o důchod najdete na http://portal.gov.cz/….ce/6123/.p/4320?…
A nedejte se Všem přeju krásný a hlavně bezbolestný den
Ahojky griotko 69.
Brona
| 8. 7. 2009 22:09
Děkuji Ti za příspěvek,je to hezká podpora.Pořád tady píšeme,jak nás všechno bolí,jak jsme natom špatně,a je hezké si přečíst,že někomu je líp.Máš myslím pravdu,že jsme jako pokusní králíci.Jenže doktoři dělaj,jakože dělaj maximum,napíšou nám prášky,dají cvičení,a myslí si,že to přejde.Já taky vím,že pomůže jen operace,protože čas běží rychle,a jak jsi psala,každým pohybem si ubližujeme,a tím je to horší a horší .Jenže můžu rozkázat doktorům,aby mě operovali?Taky bych možná už měla po bolestech,možná bych i normálně chodila,seděla,atd.Jenže pořád čekám na nějaké vyšetření,pak jsou už zase starý,a tak dokola.A čas nám běží.Já jdu ted 13.7.na Smíchov,tak možná už bude konec nejistotě,ale nevím,kdy budou výsledky,a zase jaký budou,a co bude následovat.Tak se pak ozvu,jak to dopadlo.Ještě jednou děkuji i za ostatní,za milá slova,a povzbuzení.Děkujeme všichni.Brona
ahojky
griotka69
| 8. 7. 2009 18:57
Lidičky, pořád vás tady sleduju a nikdo nic moc, každý má pořád problémy - jen by mě zajímalo, proč se všichni tolik bráníte operaci? Vždyť čím déle budete mít drážděné nervy vyhřezlou plotýnkou, tím déle to bude trvat, než budete ok a možná že poškození bude už nevratné.... Já byla na operaci v prosinci, od června chodím už do práce, jezdíme na motorce, tuhle jsem už i bruslila na kolečkových bruslích, prostě funguju naprosto v pohodě, nic mě nebolí, a jsem naprosto bez prášků, nohy fungujou, i když malou necitlivost na holeni pořád mám....to teda nevím, jestli se to ještě nekdy spraví, ale v podstatě je to malichernost.
Tak vám všem držím palce, aby vám bylo líp, ale spíš mi přijde, že jste pokusní králíci a ničíte si žaludek těma práškama..... Zkuste nad tou operací pouvažovat, ze svého pohledu mohu jen doporučit
Ahoj holky
petraceb
| 8. 7. 2009 08:43
taky koukám, že je to tu nějaké mrtvé.
Mrzí mě, že jste pořád v bolestech a nikdo s Vámi nic nedělá. Přesně takhle jsem to měla já.
Mě už taky dva dny zas bolej záda a včera mě to střílelo do nohou, nějak mě nenesly. Nevim zda za to můžou ty lipomy, ale asi jo, protože když mi je odoperovali tak to dalo pokoj a co se mi zas objevili tak to zlobí.
Stejně jsem něčim asi prolezlá. To jak jsem psala, že jsem se pomočovala tak to pořád trvá, né teda moc, ale věčně mám mokré kalhotky, moč smrdí, je kalná, když se utírám tak vždy obarvim papír močí, ble. teď ta samá boule.
To je děs.
Martinko, taky jsem se těšila na dovču, ale bohužel. Měla jsem jet s přítelem k moři autem v srpnu, ale jak mě vypekli na tom Karláku a teď jak nastoupim do nové práce tak nemám nárok, možná až v listopadu a to jen na 8 nebo 10 dni. Takže si jedině hlídat Last minut a nebo jedině po ČR, ale já se tak těšila k moři .
Broni já se Ti na tu Prahu podívám, sejdem se na skypu ano?
Mějte se pěkně, papa
Dobré ráno všem!!!!
Brona
| 8. 7. 2009 08:16
Ahojky Martinko,Tak konečně alespon někdo ožil,a ozval jse.Já to tady prohlížím 100 krát denně,a od nikoho tady pořád nic není.Myslím,že už to ty nemocný nebaví,snad jim bylo trošičku lépe,když bylo sluníčko,tak se vyhřívali.Martinko,já jsem natom pořád stejně,žádná změna.A když mám pocit,že je to trošičku lepší,tak pak se mě to vrátí i s ůrokama.Ted mám zase velké nervy,vůbec se nevyznám v Praze,potřebuji se dostat ze Smíchovského nádraží na Smíchovskou polikliniku,na Kartouzská ul.6.Já se tam snad stratím.Nevím to nikde najít,na netu.Do Metra nemůžu.Jestli se někdo vyznáte v Praze,poradte mě prosím.Můj e-mail-sado4@seznam.cz .Budu vděčna,za každou radu,protože mám z Prahy hrůzu.Měli by mě tam dělat vyšetřeníEMG,včetně SEP,to je prej něco s nějakýma káblema,něco přes elektřinu.Lidičky,já se bojím i elektroléčby,a mám jít na něco podobný do Prahy,hrůza.No ale jinak mám zase změněný tablety,je mě špatně,mám po nich bolesti břicha,jsem nafouklá jako balon.Jsem jako pneumatika,děs.Martinko,jestli chceš,a máš skype,napiš mi na e-mail,můžem si pokecat,když Ti bude nanic.Jinak,já si myslím,že ty magnety a obstřiky jsou jen pokusy,a stejně dojde k operaci.Je to jen umělé natahování času..Nevím jestli to tak vážně je,ale já si to myslím.Protože,už taky nevěřím,že by doktoři nevěděli,co s náma,tak jsme jako pokusní králíci..Vytrpíme si bolesti,bolestivá vyšetření,a stejně jsme tak jako předtím,jestli ne hůř.To mám dnes optimistickou náladičku,vid?Nějak to myslím,začínám vzdávat.Taky z financema je to strašný,nedá se přežít.Jen kdyby mě bylo o trošičku lépe,dala bych se uschopnit,a šla makat.Tak se Vám omlouvám,ale snad jste i Vy natom podobně jako já,jednou hore,dvakrát dole.Pa pa,mějte se pokut to půjde co nejlíp.Ahoj Martinko.Brona
Ahoj všichni,
Martina12
| 8. 7. 2009 07:36
Asi jste všichni zdraví a na dovče. Co ty Broni, jak jsi na tom? Já pořád stejně. Doufala jsem, že ten obstřik pomůže. Snad nepatrné zlepšení tam je, ale žádný zázrak. Včera jsem už nevydržela a šla cvičit a dnes se mi to zdá zase horší. Těžko cvičit do bolesti, když mě to bolí pořád a stačí pohnout s nohou a hned to táhne. Tak akorát chodím na rehábko na magnety a ani rehabilitační se mnou nic jiného nedělá. Ach jo. Taky jsme chtěli jet po několika letech s dětma k moři, tak to vypadá, že pojedem jenom na chalupu, aspoň něco. Člověk se musí spokojit s málem.
Ahojky Martinko 12
Brona
| 3. 7. 2009 10:33
Já teda čumím s otevřenou pusou,jak si psala,že z Tebe nevystříkli ta míšní tekutina,a ty podobné věci.Je to hrůza jen číst,a ne zažít na vlastní kůži.Já mám dneska docela frmol,balím syna ,jede na SR,tak napíšu pozděj,ale jen Ti chci napsat,že ta ženská,za 3500,já bych jí asi zkopala.A to jsem klidas.Může se stydět,vydělávat na nás,(promin chcípácích).Je to hnusná nestyda.Musela sem to napsat,aby se mě trošku ulevilo.Zatim se Martinko drž,i Vy ostatní,a už laskavě napište taky něco,vždyt spát i tak nemůžete,tak at je tady něco k čtení .Odpolednese ozvu,pa pa. .
Ahojky
Martina12
| 3. 7. 2009 10:09
Broni, to je mi tak líto, že takhle trpíš. Znám to, zažila jsem to před třemi lety, kdy jsem nemohla nic, chodit, sedět, ležet. Ale dostali mě z toho v nemocnici. Sama jsem si zavolala sanitku, protože doktorka řekla, na co bych jezdila do nemocnice. Už v sanitce mě dali nějakou silnou kapačku, po které se mi ulevilo a v nemocnici kombinace kapaček, několika léků, parafínu a pak i trochu cvičení a byla jsem bez problémů. Teď jsem chodila na kapačky ambulantně a ty mi tak nepomohly. Prý je nemůžou dát tak silné. Jinak vím, že jsi na čekačce, ale i tak, ať ti to do té operace utíká. Věřím, že u tebe stejně jiná možnost nebude, a že ti operace pomůže. Zase jsem slyšela, že kamarádky manžel je po operaci plotýnek několik let bez problémů. Včera jsem byla na tom obstřiku. Dělal mi to jiný doktor - sympaťák. Povídal si se mnou, částečně mi to umrtvil, protože nesmí moc, aby tam něco viděl. Bylo to o moc lepší, než ten první obstřik. Noha mi nevylítla, ani ze mě nevystříkla míšní tekutina - to jsou zážitky. Tak teď čekám, jestli to zabere. Taky jsem psala tý ženský, co mi dělala tu čínskou presuru za 3.500, že už nepřijdu, tak mi odepsala, že to chce přijít 3x, že za jednou se blokády nervů neodstraní. No ale přece za to nevyhodím 10.500,-, ale člověk je nahlodanej, co kdyby to přece jen pomohlo. Tak to jsou moje aktuální zprávy. Mějte se co možná nejlíp.
Ahojky Sabi, a spol !!!
Brona
| 2. 7. 2009 19:53
Děkuji Ti Sabi3333 za tvoji podporu,a omlouvám se,že Ti píši tak pozdě.Nějak sem měla tenhle týden,týden blbec.No ale snad se to zlepší.Určitě sis už přečetla,jak jsem pochodila na Homolce,znova další vyšetření,a pak zase čekat,co bude dál.Je to opravdu všechno,jako běh na dlouhé tratě,vytrpíme si kolik jen můžem,a nakonec si myslím,že mě taky ta kudla nemine .Já bych už i nani šla,jen abych už mohla být aspon trochu natom lépe,protože už si lezu na nervy sama sobě.Ani chodit,ani sedět,ani ležet,o spaní už ani nemluvím..Chtěla bych snad tak moc,aby mě bylo trošku lépe?Taky tady nikdo nepíše,ozvěte se někdo.Přeji Vám všem hodně hezkých bezbolestních dnů,a at nás to nebolí.Pa pa,mějte se!!!
Ahojky !!!
Brona
| 1. 7. 2009 15:25
Martinko 12,bud sem to zle napsala,nebo si si to špatně vyložila.Já mám další čekačku!!!Musím na vyšetření,to mě nařídili pro moji dr na Homolce,kdybych šla tady u nás,čekám prej 3-4 měsíce,tak sem se objednala na Smíchov,a tam jdu ted 13.7. .Beruško,nevím dokdy to ještě bude trvat,ale už sem dost nepříjemná, tak at už to skončí.A pro Petraceb,beze slov-.Ještě jednou gratuluji! At se Ti daří v nové práci,at si zdravá a at si i slušně viděláš.Sabi,Tobě napíšu trošku později,nezapoměla jsem.Mějte se všichni moc,moc krásně ,mám Vás .Brona
Marti
petraceb
| 1. 7. 2009 10:17
Martinko moc Ti děkuju a všem co jste mi drželi palečky.
Doufám, že to bude už jistý a né jako na tom Karláku.
Ještě jednou děkuji.
A taky Ti přeju, aby tě dali do kupy a byla jsi konečně bez bolestí.
papapa
Ahoj všichni
Martina12
| 1. 7. 2009 10:08
Sabčo, to tak ráda slyším, že někomu operace pomohla. Já teď už 4 měsíce necvičím, protože mě to dost bolí a ani mi nikdo žádné cviky neporadil. Předtím jsem bolesti měla před třemi roky a řekla bych, že jsem si to udržela cvičením, na které jsem chodila 2x týdně. Já se doma moc cvičit nepřinutím. Vždycky to vydržím pár dní a pak mě to pustí. No každopádně ještě jdu zítra znovu na ten obstřik, volala jsem doktorce, že se té bolesti bojím, a ona mi řekla, že kdyby to nemělo pomoct podruhé, tak mě tam neposílá, a že pořád je 50% šance, že to pomůže. No, já už jsem skeptická, ale snad se překonám a půjdu tam. Teď chodím jen na magnety, jinak se mnou rehabilitační nic nedělá a sama mi potvrdila, že když to bolí, tak je cvičení téměř nanic. Pokud obstřik nepomůže, tak mi za týden napíše papíry na neurochirurgii. Ale jak říkáš,aspoň vím, že jsem vyzkoušela všechno možné i nemožné.
Péťo tobě gratuluji, hlavně ať už se to nezvrtne, a ať jsi zdravá. Po tom martýriu si to rozhodně zasloužíš.
Broni, tobě držím palce, ať ti to do té operace rychle utíká, jsem zvědavá, jak dlouho to ještě bude trvat.
Konkurz
petraceb
| 1. 7. 2009 09:58
Ahoj holky, tak jsem ten konkurz k tomu soudu vyhrála .
Nástup je, ale od 15.7. prý měli nějaký organizační potíže. To je jedno, ale aspoň že tak.
Teda já jsem tak šťastná, že se konečně na mě usmálo štěstí až je mi z toho zle, asi mě raní infarkt .
Broně
sabina3333
| 30. 6. 2009 23:20
Ahoj Brono, loni v říjnu ve vojenský nemocnici mě odoperovali. Pak jsem tam 14 dní ležela na neurologii a cvičili se mnou. Ale před tím jsem už asi rok a půl cvičila dle jejich scénáře. Bohužel nepomohlo, tak jsem se rozhodla pro operaci, kterou mi oni však doporučovali hned. Obstřik pod CT okamžitě zavrhli, že to je pro mě blbost. Ale měla jsem prý dle mého operatéra "výhřez jako prase". Nic mi nešroubovali, jen odřízli plotnu, odstranili sekvestry a udělali větší otvor pro nerv, který byl utlačovaný. Víš, už každýho to probíhá trochu jinak, protože naše těla jsou taky rozdílná. Někdo má zúženej páteřní kanál, někdo degeneraci obratlů atd. Navíc záleží na nemocnici, ve které to dělají, protože každá má jiný postup. Jedno vím ale jistě, operace jsem se strašně bála, ale vzhledem k tomu, že jsem vyzkoušela vše možné a nemožné, tak jsem ji riskla se všema rizikama která mohou nastat. Třeba zajizvení uvnitř rány, takze pak ti na nerv netlačí plotýnka, ale jizva. No sama víš, jak se ti hojí rány, jestli se ti dělají vystouplé jizvy, nebo jestli se hojíš dobře. Uvnitř těla to probíhá podobně. Žádný doktor ti operaci nenakáže, ale měl by tě seznámit s rizikama. Držím palce a na šarlatány se vybodni
Ahojky Sabinko 3333
Brona
| 30. 6. 2009 19:18
Promin,že sem se hned chytla,prosím Tě,nemohla bys nám napsat,naco a kdy Tě operovali,kde,víš něco kolem toho,protože já si taky myslím,že ta šarlatánka bere moooc pěkný peníze za nic,ona jestli má v sobě nějakou energii,tak má pomáhat,a né si brát takový prachy,a fakt za nic..A ještě si ji znova objednala.Myslím,že ty masáže,a elektro,a perličky,to vše je podle mě natahování času, ,my trpíme bolestmi,a pak nás tak či tak budou řezat.Nevím,tohle je můj názor,protože když už to máš dlouhodobý,a jen se Ti to zhoršuje,takže vážně je řešení jen kudla.Děkuji Ti za příspěvek,ahojky Brona
Martina12
sabina3333
| 30. 6. 2009 18:41
Čau Martino, fakt to jsou vyhozené peníze, já jsem taky takhle postupně vyzkoušela všechny možné zaručené metody a akorát jsem mohla ty prachy rovnou splachovat do záchodu. Když nepomůžou kapačky a rehabilitace -tím myslím cvičení, ne elektroléčbu nebo perličky, to jsou blbosti, které nic neřeší - tak asi fak jedině ta operace. Mě pomohla, ale cvičit se musí už napořád. Mimochodem taky neznám nikoho, komu by na plotýnku pomohl obstřik pod CT. Držím palce
Ahoj všichni !!!!!
Brona
| 30. 6. 2009 18:35
Martinko,tak to je děs,co to je za starou bosorku?Promin,nepomohla Ti,a vzala si tak nehorázný peníze,jako kdyby Tě uzdravila na počkání!Snad si pochopila,že další uzdravovačka od ní,nebude,že?Já Ti už taky nevím co dělat.Já dneska měla toho tolik,že sem přišla domů v 15.30,a padla sem do postele jako poleno,a ted sem se vzbudila.Ta moje doktorka mě dnes tak šokla ,tak včera jsem psala,co mě nařídili z Homolky ty vyšetření udělat,já byla natom,že mě to tady v Kolíně vyšetří.Jenže tady bych prej čekala do září-říjen a samozřejmě pořád v bolestech,tak paní dr mě zase poradila Prahu nějakou Mudr.Valkounovou,je to na Kartouzské 6.Poliklinika Smíchov .Takže já zase pojedu,a objednali mě na 13.7.na 8.15 hod.Ale mám tady napsaný :prosím o vyšetření pac.zde pro rad.L4 lomeno 6 vlevo syndrom,ale později se přidává i LHK.rad .irritace potvrzena dle CT.Prosím o EMG,včetně SEP..LOkalizace??? .Takže jestli někdo víte co to je,napište mě.Mám zase změněný i prášky od bolesti,nebo ty co jsem brala už mě prej naně tělo nereaguje když je beru dlouhodobě.Holky,zase 14 dní ,ale furt lepší jak čekat 3-4 měsíce.Holky,nevím už co napsat,jdu ještě holkám vodst popsát e- maile,včera sem vše nestíhala.Mějte se co jen to nejlepší pude,a zase písněte.Ahojky Pa pa,Brona
Furt stejné
Martina12
| 30. 6. 2009 07:16
Ahoj,
v sobotu jsem u té paní byla. Dělá kombinaci několika masáží (čínská, reflexní apod.). Nejezdí přímo po páteři, ale vedle, po ramenou, zadku atd. Asi za hodinu a půl si řekla 3.500,- Kč. Jo, nekecám. Prý odblokovává celé tělo a všechny orgány. No každopádně mně plotýnku neodblokovala. A to k ní mám jít znovu v sobotu za stejnou cenu. Takže se na to vykašlu. Za Dornovku jsem dala 1.200,- Takže celkem 4.700,- a výsledek žádný. Kdyby mi pomohla, hned Vám všem dám kontakt, ale takhle to nemá smysl. I když před pěti lety mi pomohla, ale od té doby už po druhé ne.
Ahojky všichni !!!!!
Brona
| 29. 6. 2009 23:41
A taky Ty,Martinko12.Děkuji Ti,hezky sem se zasmála alespon při čtení Tvého příspěvku pro mně .Bylo to aspon něco srandovní,po tom dnešním šoku v Praze.Holky,já už nevím,co mám dělat od bolesti.Tak jak sem psala hned po příchodu z Prahy,zítra jdu s papírem z Homolky k mé neuroložce,a ta mě zase musí dát udělat ty vešetření,,magnet.rezonanci,EEg,a ještě nevím co to tam bylo napsaný.Takže čekání a čekání.Ted na objednání,pak na výsledky,pak co bude dál .Něco bych mohla vědět už zítra..Na té Homolce bylo několik žen myslím,že určitě měli operovanou páteř.Chudaci,jen stáli,nemohli si sednout,další měli na sobě nějaký opraty,jako na koně,děsí mě taková představa .Dívala sem se po nich jen tak nenápadně,jen bokem oka.Bylo mě jich hodně líto,jak trpěli..Čím vším musí člověk přejít,a kolik bolesti vytrpět,a ještě nemá jistotu,že to bude lepší .A Ty Martinko,bylas v sobotu u té paní,co Tě měla dávat trochu dokopy,s tím zatlačením s loktem?Já se už od bolesti,a nervů nevěděla rozpamatat,kdo to tam měl jít ,ale dneska mě to nějak osvítilo. .Napiš,jak natom si.Nic,měla bych jít do postele,nebo si připadám jako netopír ,který ponocuje.Doufám,že zítra budu zase něco vědět,i termíny vyšetření, .Tak všem přeji hezkou a bezbolestnou noc(CO TO JE?)Tak pa pa,zase zítra.Brona
Milá Broni,
Martina12
| 29. 6. 2009 15:48
Jsem v práci a řvu tu jak želva, při představě, kolik bolesti si ještě budeš muset vytrpět a ještě ke všemu s nejistotou, jestli tě tedy laskavě vůbec odoperují. Jde na mě děs, kolik bolesti si ještě vytrpím já, když ještě ani nejsem na Homolku objednaná. Já mám výhřez 5 mm , ale zkouším s tím jako zvíře, ale bojím se, že řeknou, že k operaci je to málo. To snad sebou schválně švihnu na schodech, aby to bylo dost Ty objednací termíny jsou strašný. Řekla bych, že když má někdo bolesti, tak jsou přímo nelidský. Každopádně piš, myslím na tebe a na všechny plotničky. Taky by mohly psát holky po operaci, že jsou v pořádku, abysme měli aspoň nějakou naději.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 6. 2025 13:40
14495
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
13. 6. 2025 14:32