Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

tel
rendolf2
| 29. 5. 2009 20:45
no ten tel 733 mám,ale píše mi to ,že zprávu nelze odeslat.....tak si písnu to druhý..tak díky...žiju v poho no,páteř bolí tak po půl a více hodinách..takže na prd.....no...
Ahojda
petraceb
| 29. 5. 2009 17:48
Ahojda Rendo, no to je dost, že jses taky ozval .
Jak ti je?
Já jdu v pondělí už do práce tak snad budou záda ok. to je divný, že to nejde poslat, mám číslo 733 33... nebo 773 21 60 31
papa
ahojík
rendolf2
| 29. 5. 2009 12:52
ahoj devcata,dlouho jsem tu nebyl co?zapomel jsem www stránky....ve ctvrtek jdu na kontr.a mam si prinest okopčený zprávičky,prej zažádá o lázně či co...moncycáku,tak te prosim,pak mi napis co a jak,jaky je postup ju?

co ty Petruš?...psal sem ti sms,ale nelze jí odeslat,tak nevim proč...snad jsi na to lépe...papa napísanou
Plotničky
petraceb
| 29. 5. 2009 11:28
Ahoj Marti, děkuju moc, kolektiv dělá hodně.
S tou psychikou jsem to taky slyšela.
Můžeš mi teda poradit jak to zhubnout? Toho se právě bojim nejvíc, že to naberu zpět a možná i víc.
Jinak mám dnes ty nohy úplně dřevěný, to je asi tim počasim.
Asi máš pravdu, že váhou to taky asi moc nebude, stačí špatnej pohyb a plotna je venku.
papa
Ahoj plotničky
Martina12
| 29. 5. 2009 10:39
Pétě moc přeju, ať je tam dobrý kolektiv - není nad to. A dobrá psychika je pro záda taky důležitá. Já trpím nadváhou už odjakživa, takže teorii hubnutí mám zmáknutou do detailů. Už dvakrát se mi podařilo zhubnout 20 kg a mám je zpět. Jediná rada je být disciplinovaná do konce života a to já fakt neumím, Takže ani není tak těžké zhubnout, jako udržet si to. No ale co jsem byla v nemocnici na neurologii a na kapačkách, tak tam se mnou byli většinou mladý a hubený, tak si vyberte. Řekla bych, že to úplně tou váhou nebude. Tak na lepší vyhlídky.
Moncycak
petraceb
| 28. 5. 2009 21:53
Ahoj Moni, taky jsem ráda, že se to povedlo, ale asi jsem to moc zakřikla, páč když sedim tak mi to do tý levý nohy střílí a pobolívá. Nevim zda mam být z toho nešťastná nebo se už smát . Si budu muset na to zvyknout.
Jináč na tý patolce prý budu rovnat histologický vzorečky a zakládát je, někdy něco najít nebo srovnat v archivu, mytí laboratorního skla, práce s použitym prádlem. Ale písnu pak víc, až to zažiju na vlastní kůžu, hlavně ať jsou tam na mě hodní.
Teda máš pěkně hustej černej humor, ten já miluju. My tu máme hřbitov v Lobkovicích, to je hned za Nerátkama a já vždy říkám, že bych si šla do Lobkovic odpočinout , nebo že bych si šla zapopelit, asi mi z těch zad už hrabe.
No konečně lepší vyhlídka, jsem ráda, že ti to pomohlo, i když zatim jen trošku, jen tak dál.
Jinak s těma lázněma já nemám zkušenosti.
No to mi povídej, taky nějak kynu. Před 2 léty jsem měla 64 a teď mám 80, ale mám to z jedněch blbejch vitamínů.
Nevíte prosím Vás někdo o nějaké fakt zaručené dietě nebo jak co nejdřív zhubnout dost kil? Ty záda fakt dostávaj pak zabrat jak nejsou zvyklé na tu tíhu.
Mony tak jak šly otázky?
papa
čvrček
moncycak
| 28. 5. 2009 16:29
Ahoj mrzáčci. Tak prý na podzim a na jaře přibývá plotýnkářů, páč se to věčně opakuje v těchto ročních obdobích. No a máme tu jaro a hlásí se nové dušičky. Moc mě to netěší, protože to nikomu nepřeji a zároveň mi dochází, že to nebyl kec, a mě to na podzim chytne znova. Petruš, to je super, že se to takhle povedlo. Musíš mi psát, co děláš na patologii. Mrtvoly jsou můj koníček. Já už mám svůj hrobeček i šaty do rakvičky a manžel mi slíbil, že budu v obýváku v urničce a na mé narozeniny mě přesype ať mám nějaký pohyb. No nic, to my jsme takový magoři po mojí mamince, ta se těší na smrt jak na starou kámošku. U mě to vypadá asi takhle: jsem po rehabilitaci, trošku to pomohlo- můžu docela dlouho sedět. Včera mi přišel papír o přiklepnutí lázní. Jedu do Teplic v Č. Ještě mi musí přijít datum nástupu. Doma vypukla hysterie, že tu nebudu 28 dní. Jen ať si to užijou. Já se moc těším, že trochu na sobě máknu i co se týče kondičky. Za těch 9 měsíců co jsem doma jsem přibrala 8 kg a to páteři nijak neprospívá. Nevíte někdo za jak dlouho mi může přijít papír s datumem nástupu do lázní? Píšou tam do 3 měsíců. No to si dělaj kozy, že bych mohla nečinně být doma ještě tak dlouho...!!!
Holčiny, já utikám, dcera končí školu, tak jí tu pomáhám opisovat vypracované otázky. Shodou okolností jí je taky 20, a neumím si představit, že by prošla tím čím já. Držím vám všem palečky a pište. pa
Nic moc
petraceb
| 28. 5. 2009 10:59
Ahoj Marti tak jsem včera už ani neodepisovala, byla jsem v Praze si vyřizovat nástup a mám toho plný zuby, to bylo samé lítání. Nejdřív jsem jela do UVNky, tam na personální, vrchní, kuchyň, hadry, informatika, mzdovka, personální. A nejhorší je, že to tam maj roz***kovaný po celym areálu. Pak jsem jela na Karlák, tam k závoďákovi, na krev, na rtg, na plicní, páč na patolku potřebuju různé vyšetření, pak na personální. Potom sraz s kamarádkou a hurá zas domů do Neratovic. Haksny mě bolely jak čert, jak nejsou zas zvyklé za ten půl rok doma.
Už aby jse ti ulevilo viď, tohle je život na prd, já z toho byla taky tak nešťastná.
Taky si myslím, že mě jednou operace plotny nemine, je jen otázkou kdy se mi to vyhřezne víc a tobě vlastně taky. Nebo nevím , třeba se to ani víc nevyhřezne, bůh ví.
Taky jsem zvědavá jaké to tam bude, hlavně ať je dobrej kolektiv, až budu moct tak budu vyprávět svoje zážitky.
stále nic moc
Martina12
| 27. 5. 2009 09:46
To víš, že se mi sedí blbě. Vlastně všechno se mi dělá blbě. Nejvíc to snad bolí v noci, když se mám otočit. Na to bych potřebovala jeřáb. Nebo když měním pozici ze sedu do stoje a tak. Celý den sedím, jak na šutru, ale mám v práci celkem pohodlnou židli, tak se to dá vydržet. O operaci zatím nikdo nemluvil, prý se tak malý výhřez neoperuje. Asi pokud to není akutní. Ale určitě mě operace nemine, jen budu muset ještě nějakou dobu tu bolest vydržet . Jsem zvědavá na příští týden, jak se ti bude líbit v práci a taky doufám, že se ozve Marcela a poreferuje, jestli jí pomohl ten obstřik.
mizérie
petraceb
| 26. 5. 2009 14:33
Taky se mi to tu občas stane, asi jim to tu blbne.
I tak malej výhřez potrápí viď, já mám 3 a nejradči bych ho rozšlápla, ale jak už jsem psala, je mi o hodně líp. I když dneska tu sedim skoro celý den a docela to bolí a střílí do nohy tak to půjdu rozšlapat po bytě a bude zas fajn.
Tak snad se ti to nezvětšilo. A tobě to nechtěli operovat?
Přesně tak nejhorší je to čekání, člověk potřebuje hned pomoc, ale né musí si počkat, hold nejsme osobnosti a nebo to jednoduše přisimulovat a pak to možná půjde.
A jak ti dělá dobře to sezení? Mě moc ne právě. To auto ti věřim, to je dost nepřijemný se tam nasoukat.
Já jsem dřív dělala na neurochirurgickym sále, pak na gastru na oddělení a tedď jdu na patologii, rovnat histologický vzorečky, což bude na záda asi to nejlepší než tahat pacienty, jinak je to v Praze na Karláku.
mizérie
Martina12
| 26. 5. 2009 13:54
Tak jsem odeslala odpověď a ono se to nezobrazilo, tak snad se nebudu opakovat. Já se cítím mizerně, mám výhřez 5 mm S1L5 (snad jsem to nepopletla) - CT mi naposledy dělali před třemi roky, tak to snad platí, ale natrápilo se mě to už hodně. Teď to mám asi potřetí. Samozřejmě, bolest jde do nohy - klasika. Nejhorší je to čekání na něco a doufání, že to pomůže. Nechala jsem se uschopnit, protože sedím v kanclu, ale ráno bych nejradši nevstala a o nasoukání se za volant ani nemluvě. A kam nastupuješ do práce?
Detektivka nebo horor?
petraceb
| 26. 5. 2009 11:31
Marti, děkuju moc.
Doufám, že mi záda daj na pořád nebo pěkně dlouhou dobu pokoj. Hlavně jsem zvědavá v práci jak to s tim půjde.
A jak se cítíš ty?
Taky ti přeji, aby ti bylo fajn.
Detektivka
Martina12
| 26. 5. 2009 10:37
To víš, že jsem myslela tebe. Fakt jsem to četla jedním dechem a doufala, že to bude mít šťastný konec. Nesnáším knížky, když to končí blbě. A ono to šťastný konec má. To jsem ráda, ani nevíš jak. Myslela jsem na tebe, i když tě neznám. Tak ať je to jenom lepší.
Outerý
petraceb
| 26. 5. 2009 09:33
Ahoj Děvčata,
teda můžu říct, že po těch všech bolestí a brnění mám klid , asi to fakt bylo těma lipomama. Doufám, že jsem to nezakřikla . Sice ta levá noha ještě malinko zlobí, ale na to si budu muset zvyknout, je to fakt minimální.
Dnes jsem byla u mudry a ukončila neschopnost a v pondělí hurá do práce.
Tedunko, to je mi líto, že má dcera plotýnky, ale zase je mladá tak se to lépe hojí. No mě je 26 a už jsem toho taky měla dost, předtim 5 operací a teď za měsíc 2.
Ale jinak tě chápu, je to dcera a to každá máma má strach.
A půjde na operaci? Držím Vám oběma palečky.
Ahoj Marti, no mě navigovanej obstřik nepomohl, ani na to blbý skříplí esíčko, ale každý tělo je jiný tak ti to snad pomůže.
Jestli jsi myslela mě tak máš dobrej nápad, abych napsala nějakou detektivku, taky už jsem nad tim uvažovala , to abych ti dala nějaké provize za dobrej nápad viď .
Mějte se hezky, papa
ahoj všem plotýnkářům
Martina12
| 26. 5. 2009 08:53
Nedalo mi to a po přečtení všech příspěvků se taky hlásím k Vám do klubu. Plotýnky mě zlobí již několik let. Vždycky to dá na dva až tři roky pokoj a pak je to tu zas. Teď už trpím dva měsíce a čekám na navigovaný obstřik, takže po kapačkách, které mi nepomohly se mnou prakticky pět týdnů nikdo nic nedělá. Na kontrolu jsem šla až dva týdny po kapačkách a na obstřik jsem objednaná na 9.6. a modlím se, aby mi pomohl. Tedunko buď zatím v klidu, 4 mm není tak moc, a když bude cvičit, tak s tím může žít celý život bez potíží. A taky se tu dlouho neozvala Péťa. To byla přímo detektivka, možná by mohla napsat knihu a aspoň by na tom svém trápení mohla nějakou kačku vydělat. Já vím, radši bez bolestí. Tak všem co nejméň trápení.
rodina mrzáků
tedunka
| 25. 5. 2009 19:17
Ahoj děvčata.Po dlouhé době jsem se sem koukla a žádná sláva co?Dneska mě vyšokovala moje neuroložka,která ošetřuje i moji dvacetiletou dceru.Našli jí dva výhřezy L4/5-8 mm a L5/S1 4 mm.Ten menší tlačí na kořen nervu,tak půjde na 4 dny ležet do špitálu na kortikoidové kapačky a pak ji objednáme k mému neurochirurgovi.To je síla co ve dvaceti letech.Kdyby to šlo vzala bych to na sebe, já už si zvykla ale mladá holka,ještě ani děti nemá.
plotýnky
Goja
| 21. 5. 2009 12:46
Dobrý den, dnes jsem poprvé narazila na vaší diskusi. Je mi 31 a od února nemohu na levou nohu a bolest zad mi nedá spát. V půlce března mě obv. neuroložka odeslala k hospitalizaci na neurologii na Královské Vinohrady. Tam jsem strávila bez mála měsíc, ale úleva žádná a nakonec jsem se nechala na vlastní žádost propustit.(mám doma dvě děti). Teď běhám od čerta k ďáblu, magnet. rezonance, CT páteře a malé pánve, rehabilitace, scinti kostí, opichy všeho druhu, od normálního, přes obstřik kořene bez CT a nyní jdu na naváděný. Mám z něj strach, po prvním obstřiku kořene bez CT se mi hodně přitížilo. Předtím jsem na levou nohu jen nemohla došlápnout,ale po něm mě noha neposlouchá a jestě bolí jak tisíc čertů po celé zadní straně až do prstů. Takže chodím o holích a jsem doma téměř k ničemu.Na MR mediální herniace L5/S1, bez útlaku nervů, tak netuším proč nemůžu chodit. Mám vztek na celý svět. Držím palce vám všem, doufám, že příště budu moci napsat nějakou optimistickou zprávu. Hezký den a brzy ahojky
marcela 707
cleo
| 19. 5. 2009 19:58
Hezký podvečer vám všem.Ted jsem si pořádně pročetla všechny příspěvky a snad mi bude po operaci lépe.Je mi hrozně líto jaké jsi měla problémy po operaci.Nějak doufáme,že po operaci bude klid a ono nic.Velice mě potěšila Nessí,protože mám jít také do Olomouce a slova chvály na lékaře a sestry je tím správným lékem na můj strach.
Těch PRT se neboj,je to u každého jiné.Někteří odjížděli autem jako by se nechumelilo a jíné odvážela sanita v leže.Třeba to bude to pravé ořechové na tvoje potíže.Velice dobře vím jaké je to,když ti brní a pálí nohy.Máš pocit jako by si tam udělali hnízdo ohnivý mravenci a ani škrábání nepomůže.Někdy mi pomáhá kafrová mast nebo sněhurka je to mentolová mast a správně chladí.Jinak to stojí za prd.
Budu ti držet palce,aby ti obstřiky pomohly!
Doktor v Brne
Tintalle
| 19. 5. 2009 17:18
Ahojky, je mi 26 a mam podezreni na vyhreznuti plotynky... muzete mi prosim doporucit nejakeho dobreho doktora v Brne? nez mi na neu vyslovili podezreni na plotynky objednala sem se na vysetreni k dr, ktereho me doporucil kamarad na ortopedii,ale nejsem si ted jista, jestli k nemu s timto problemem muzu jit... nastupuji ted na kapacky do Breclavi,ale je to jen nouzove reseni,abych nejak prezila tu bolest, nez pujdu do Brna...
Operace
marcela707
| 19. 5. 2009 12:49
Ahojky,myslím že stačí si to tady přečíst pozpátku a uvidíš,že operace proběhla u každého tak nějak trochu jinak. Někomu se ulevilo, někomu zase néé, ale každý jsme jiný!!! A nikomu z nás při operaci nedělají to samé,takže se dá těžko odhadnout jak na tom po operaci budeš a zda se ti uleví. Já jsem své problémy popisovala někde na str.87-89..., takže mě se zatím neulevilo,naopak mám problémy s nohama a to jsem předtím měla jen s jednou. Jak tady popisuješ to PRT,tak toho se strašně moc bojím, vím co to je,když si nohy dělají co chtějí....to je šílený pocit. Myslela jsem,že když to podstoupím,že mě spíš ty nohy už budou poslouchat.
Po operaci to má také každý jinak, já tam mám titan.šrouby napevno a mohla jsem vstávat přes sed a na wc si lehce přisednout, ale některým to operovali břichem a vstávali jako přes holubičku a sedat si nemohli. Většinou to trvá tak 14-21dní a pak můžeš pomalu sedat,ale néé do měkkého křesla. No trošku se tu porozhlédni a počti si a uvidíš, že jsou tu i tací, kterým to pomohlo a jsou fit!! Třeba budeš patřit k těm šťastnějším, tak ahojky
záda a zase záda
cleo
| 19. 5. 2009 11:27
Ahojky vám všem.Má před operací jdu na výmněnu plotýnky a odstranění výrusku,kterému se líbí v mém páteřním kanalu.Bolesti mám od 1995 a snad budu mík konečně pokoj.Ale příšerně se bojím.Nevím co mě čeká.Může mi prosím někdo říct co mě čeká?Jaké je to po operaci?Prý nebudu moci nějakou dobu sedět?Budu moct chodit po schodech?Za vaše rady budu vděčná a předem děkuji.
Na PRT jem byla 8x a nepomohlo mi to.Bylo to velice nepříjemné,ale v Prostějově jsou všichni milý a snaží se to ulehčit jak se dá.Po prvním obstřiku jsem nechodila vůbec noha si dělala co chtěla,ale potom mi to už nic nedělalo.Snad se mi někdo ozve a řekne mi co mě čeká.Zatím ahoj a držte se.
Ahoj Sabi,Petro,Mončo a ostatní
marcela707
| 16. 5. 2009 11:41
Díky za zprávičky... někdy se cítím v pohodě,v místě operace to občas dost tlačí,jak když mi to tam vybetonovali...ale to prý přejde.No nohy jsou stále špatné,ale už to prý není od plotýnek,ale je to tím,že jsem dlouho odkládala operaci a ten kořenový nerv se holt dost poškodil a teď mám podle EMG hodně poškozené nervy v nohou a tak čekám až se to zregeneruje.Pojedu na ty Malvazinky, no nevím jakou metodou mě budou léčit...já když blbě pohnu nohama,tak mám šílený křeče v lýtkách,někdy i ve stehnech.. no a o nártu a prstech ani nemluvím.Na levé noze mám už od loňského září takový ten namrzlý pocit, na pravé po operaci mám zase špatnou pohyblivost a tak nějak i přesto,že beru ten Aescin mi nohy trochu otékají..no jestli to správí to PRT na cétéčku,tak to by bylo super . Jdu tam 28.5. pak na ty rehabilitace. No a také bych si ráda zažádala o ty lázně,aby mi to vyšlo tak nějak na konec srpna nebo začátek září. Ale stále nevím které lázně zvolit...samozřejmě bych chtěla ty nejlepší, kde je nejlepší péče atp.. a kde mi pomůžou. Snad se do vánoc dám nějak dohromady.... věřím tomu,ale je to někdy dost na nervy.
Petro k Chrobokovi jedu někdy myslím 8.července na kontlolu,to už bych měla být po rehabilitacích. On bude chtít hlavně vědět,zdali mi pomohl ten obstřik PRT na cétéčku co mi napsal. No sama jsem zvědavá,ale šíleně..fakt šíleně se bojím...dočetla jsem se na těch papírech,že se třeba může objevit i lehká obrna a potom bych musela strávit noc někde na neurochirurgii.... no doufám,že se mi to nepřihodí,že nebudu mít takovou smůlu. Tak mi všechny držte palce a pěsti.. hned potom se ozvu jak jsem dopadla. Mějte se hezky a přeju pohodový víkend,pokud možno bez bolestí.....tak ahoj.
Sobota
moncycak
| 16. 5. 2009 08:37
Ahoj, zdravím marodi!!! Koukám, že se přeci malinko jen něco děje. Já se pomalu chystám do lázní, tedy velmi pomalu. Odeslala jsem papíry do pojišťovny, odkud mi za 3 dny volali, že tam můj obvoďák něco nenapsal, tak jsem musela dodatečně ještě posílat nálezy. Tím se to sice protáhlo, ale doufám, že příští týden zavolají. Nevíte jak dlouho to trvá, než se nastoupí do lázní? Aby mi v pondělí nenapsali ,,v úterý jedete." Zatím chodím na rehabko a na masáže měkkou technikou. Prý mi nějak srostly vrstvy kůže. A to asi jo, protože mi jen tak hladí záda a mě se kroutí nehty na nohách bolestí. Cvičím jako magor, ale upřimně, že by se něco zlepšílo, to tedy ne. Tak Petruš vypadá to na zlepšení,co?To jsem ráda, byl to horor s tebou. Když jsem četla Marcelku, tak jsem si říkala, že ta sem bude ještě chvilku dopisovat. Nezávidím ti to, že nemůžeš pořádně chodit. Já sice chodím, ale druhý den skučím. Ale zase vím,že když budu odpočívat tak třetí den to zas bude lepší. Je to jak na houpačce. A nešil!!! To se ví, že jednou budeš v úplným pořádku, jak jinak,ne? To by se ti líbilo celý život se proválet. Nic!! Uzdravíš se a hajdy do práce a běhat za mužskými. A bacha na lázeňský šviháky!!! Zatím pa a vy zdraví taky pište a motivujte jak to jde!!!
Ps:Prodali jsme motorku.
Pro Mácu
petraceb
| 15. 5. 2009 10:19
Ahojky Máco,
já jsem byla na tom CT navigovanym obstřiku.
Ptala jsem se jich zda mi to opichnou anestetikem, to nehrozí.
Doktor by ti měl správně říkat co zrovna bude dělat, že ti jde namazat kůži desinfekci, pak to něčim překryje, pak jde píchat, měl by ti to správně říc, aby jses náhodou nehejbla. Je to trošku nepřijemné, ale dá se to, byla jsem tam tak půl hoďky. Nejdřív to musí najít, pak označit, pak píchne, mrkne na to, pak tam pouští tu látku. Když jsem na to čekala tak jsem byla pěkně vynervovaná, že to bude hrozně bolet, ale dalo se to přežít. Chvilku jsem potom pajdala, ale nevim zda to bylo tím, páč jsem pajdala i dřív. No a mě to nepomohlo, ale to bude tim, že já to asi neměla teda od tý páteře nebo fakt nevim, každej mi řekne něco jinýho a nikdo na nic nepřišel tak snad to bude těma lipomama. Je fakt, že ten první lipom mi dělali před 3 týdny a pravá strana mě už nebolí a ani mi to nejde do nohou. a tu levou stranu, kterou jsem měla hroznou co se týče bolestí tak mi dělali teď v pondělí tak čekám jak se to zotaví, třošku mi to jde po zadní straně stehna, ale to budou pooperační bolesti.
Tak ti přeju, aby jses co nejdřív uzdravila.
PS: Pojedeš ještě za dr Chrobokem?
papa
Marcele
sabina3333
| 15. 5. 2009 09:19
Ahoj Marcelo, to na co jdeš je zřejme PRT (periradikulární terapie pod CT) což je řízenej obstřik. Když jsem ležela na neurolce, tak dvě moje spolubydlící na tom byly. Prý to zas tak moc nebolí, spíš je nepříjemnej ten tlak. Jen pak nějakou dobu se nemohly na tu nohu postavit (myslím asi 4 hodiny). Obě pak propustili, takže ani nevím, jak moc jim to pomohlo nebo nepomohlo. Držím palce pa
Lázně
marcela707
| 15. 5. 2009 00:05
Ahoj, tak dnes jsem byla u doktora a uklidnil mě. Nárok na lázně je, rehabilitace i když je hospitalizační na to nemá vliv... Tak teď jen doufám,že nebudu dlouho čekat na nástup na ty Malvazinky. Nohy mi otékají už jen mírně, před operací jsem ty problémy neměla. Je to prý těmi poškozenými nervy, doporučil mi hořčík a budu jezdit obden na B12 v injekcích, sice mě to nezbaví těch problémů,ale tak nějak to prý urychluje regeneraci nervů.No uškodit mi to nemůže. Dnes jsem byla poprvé po čtyřech měsích pěšky ve městě..šla jsem k doktorovi a nenechala jsem se odvézt autem,asi tak 1,5 km , no měla v polovině přestávku,stavila jsem se u ségry na kafčo,ale stejně jsem toho měla dost a také teď to cítím na nohou. Zpět mě ale musela dovézt dcera,to už bych nedošla. Jdu se natáhnout a doufám,že se alespoň trochu vyspím. Ta rehabilitace na ty moje nohy nebude asi procházka růžovým sadem,ale asi mi tam dají pořádně zabrat. Ale když to pomůže... co bych pro to nevydržela,že? Ještě jdu 28.května na nějaký ten opich kořenového nervu pod CT, nebyla jste na tom některá tady?? Mám dojem,že jsem něco dříve četla,ale nemám sílu to najít. Doktor mi to dnes doporučil,říkal,že se mi to uvolní a bude se mi potom i lépe rehabilitovat.Ale je to prý bolestivé,tak mám strach. Jestli někdo něco víte, napiště mi prosím,hlavně jestli je to k něčemu dobré,ale každému zabere něco jiného. Tak ahojky,dobrou
Ahoj Marcelo,
sabina3333
| 12. 5. 2009 07:09
nechtěla jsem tě vyděsit, možná to byl jen můj výmysl, že bych nedostala lázně, kdybych šla na reh. pobyt. Raději si to opravdu zjisti. Nicméně, když máš problémy, tak třeba by ta rehabka byla ještě lepší. Ty otoky máš až po operaci nebo jsi je měla i před ní? Možná to souvisí i s těma změnama počasí. Pa pa
Ahoj Sabi
marcela707
| 11. 5. 2009 13:48
Moc díky za odpověď, tak to mě nenapadlo,že bych nemusela dostat lázně když budu mít hospitalizační rehabilitaci.... to jsi mě vyděsila. Musím se tedy nejprve zeptat doktorky co by tedy pro mě bylo lepší,zda lázně nebo ta rehábka.No dnes jsem měla zavolat na Malvazinky jaký chci pokoj a podle toho by mi řekli termín.No a doktorku mám až ve středu,tak nevím co jim tam mám zavolat.Jsou tam prý moc dobří...ale lázně jsou lázně.Přemýšlela jsem o Třeboni,myslím,že i tam by se mi věnovali jako na těch rehabilitacích nebo néé??Tolik otázek,co.Nohy stále otékají a jsou těžké.Po operaci mi dávali prášky Aescin Tefa,snad jsem to napsala správně,na letáku píšou,že to je po operacích a úrazech atd.. proti otokům na nohou,tak jsem měla ještě jedno balení a naordinovala jsem si ho sama.Tolik oteklé nohy už nemám,tak to asi zabírá.Mohla jsem si dnes dojít k obvoďákovi,ale ten je nic moc a navíc dopol.byla bouřka a pršelo a mě se nikam nechtělo plazit...po 100m se už plazím jako nějaký plaz a auto budu mít k dispozici až odpoledne a to tam zase není doktor. Doufám,že někdy budu ještě v pořádku,protože tohle je něco hrozného...až něco zjistím ohledně těch lázní,napíšu.Zatím díky za info,ahojky
Marcele
sabina3333
| 11. 5. 2009 10:31
Ahoj Marcelo, taky jsem po operaci přemýšlela o rehabilitačním pobytu, ale pak jsem si řekla, že by mi nejspíše nedali lázně a tak jsem si počkala na ně. V lázních jsem si taky připlácela na dvoulůžák 50,- Kč, ale bylo to mimo sezonu, v sezoně se platí 100,-. Ale asi to mají každé lázně jinak. Tohle bylo v Bohdanči a byl to ten nejlépe vybavený pavilon. Některé pavilony jsou bez doplatku, ale sociální zařízení mají na chodbě.
Co byli plotýnkáři v lázních, tak si taky stěžovali, že necítí nohu a že je to prý otázka času, protože ten nerv musí "dorůst". Je to otrava, viď? Vydrž, bude líp.
lence
sabina3333
| 11. 5. 2009 10:24
Leni, určitě to tak nějak udělej. Kdyby mi ho nedali, tak bych postupovala podobně. Taky spolupodnikám, ale dřív jsem k tomu měla ještě další aktivity, který jsem musela zrušit asi před rokem a půl a celou tu dobu v podstatě visím na manželovi. Kdybych tenkrát věděla, že budu tak dlouho nemožná a že to skončí operací, tak bych to podnikání ukončila už dávno. Držím palce a pa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 6. 2025 12:24
14483
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
10. 6. 2025 17:57