Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

středa
griotka69
| 18. 3. 2009 19:41
Ahoj všichni
Sabčo tak vidíš, jsem Ti říkala, že v lázních je to prima A dobrý, pomohlo Ti to? Já je musela vzdát, jestli někdy pojedu, tak až na podzim.
Nes já jsem na tom taky tak, od operace ani jeden prášek. Mě to teda trápilo skoro rok, ale díky reflexním masážím jsem taky bolesti až tolik neměla. Spíš brnění, to bylo hodně nepříjemné
ostatním posílám po drátech alespoň trošku úlevy od bolestí
Petra
Nessie
| 18. 3. 2009 19:25
Petro, myslíš, že čekat týden je dobře? Nejsi dolámaná?
Zdravím kolegyni
Nessie
| 18. 3. 2009 19:21
Ahoj Petro, Vaše vrchní je asi pěkně nepříjemná, ale co kolegyňky a doktoři, nejde ji obejít a úožádat o radu někoho jiného? Dr. Chroboka znám z kongresů. Je to férový chlap a ví, co délá! Jsi v dobrých rukách! Drž se Nessie
Nessie
petraceb
| 18. 3. 2009 19:20
Ahojky Nessie,
teda ani nevíš jak ti s Monči závidíme, že máš po bolestech .
My se s tim tady trápíme a nikdo z neurochirurgů neví co nám je, ale od něčeho to být musí. U mě je to nějaké divné. Na CT a MR nic, jen malá protruze, kterou má snad každý, jednou na MR jim vyšel míšní tumor, ale po druhé zas tam nebyl, prý rozmazaný snímek. No a včera jsem byla na EMG a SEP a nervy mám nepoškozené tak nevím co to je. Bolest mám pořád od pasu do nohou, nejdřív bolela levá a teď obě, brnění už tolik nemám. Noha mi občas vypadne jako kdybych šlápla do prázda, ale proč když nervy nejsou poškozený, taky jsem se pěkně v sobotu vymlátila na schodech a mám narežený hrudní a bederní obratle, včera mě ta naraženina tak brala, až jsem se pozvracela. Možná, že by to teď chtělo tu rezonanci, ale tu mi už nikdo neudělá tak počkám co řekne dr za týden.
Teda perličky bych si taky nechala líbit .
Měj se hezky, papa
ach jo
petraceb
| 18. 3. 2009 19:12
Monci to by bylo fajn kdyby mi to přenechala, ale jsem jen sanitářka, takže smolík . Jedině, že bych byla vrchní sanitářka. Stejně mě láká nějaké chirurgické oddělení, ale nevim jak s těma zádama.
Taky bych ráda věděla co se v nás usídlilo, že to nemůžou najít. Přiklánim se k tomu, zda to není nějaká skříplá céva zas, ale nevim o co by se tam šprajcla, jedině o obratel, což rezonance nevidí a proto možná i ty bolesti a nebo ledvinky, fakt nevim. Počkám co řekne dr Chrobok za týden, buď mi dá nějaký vyšetření třeba tu angiografii a nebo řekne ať už nejezdim, že to neni neurologický, tak pak nevim ke komu jít. Zítra jsem objednaná na Mělník na neurologii, ale nepojedu tam, tam je to o ničem takže radči důvěřuju dr Chrobokovi, ten ví rozhodně víc než ty mastičkáři tady.
To je škoda, že nemáš s kym jet do Egypta viď, taková pěkná dovča by to byla. My chceme do Chorvatska, ale musim počkat jak s těma zádama.
Doufám, že ti ten neurolog už pomůže nebo přijde na příčinu těch problémů. Má to někdo hold komplikované viď, nemůže mít nic lehkýho, že by se na to přišlo. A ty máš taky bolesti a brnění? A na MR a CT nic? Budu ti držet palečky.
papa
Něco o Nessie
Nessie
| 18. 3. 2009 19:07
Ahoj holky a kluku, děkuju za super přivítání! Já jsem po operaci 9.2., operoval mě primář Vaverka v Olomouci a byla to vlastně operace "doma". Na neurochirurgické JIPce totiž už 15 let pracuju. A taky ze svého poslání mám ten výhřez. Prvně mě ruplo v zádech vloni na podzim, když jsme zvedaly na noční paní vážící 170 kg, ale po týdnu brufenů to bylo v poho. Pak mě občas záda pobolívaly, ale koho dnes ne. No a ve čtvrtek ráno, když jsem vstávala na denní, mě noha pálila jak čert. Jako správná zdravoťačka jsem si zdiagnostikovala nedostatek magnézia a naládovala se patákama. A bylo hůř a hůř, večer už jsem sotva lezla a šla za primářem o radu. Rozepsal mi infuze (kapal mi je přítel doma, prostě MASH ) a v pondělí že se uvidí. No v pondělí jsem už měla nohu ochrnutou, na CT sekvestr, prostě akutní výkon ještě ten den odpoledne. Ale i když to bude znít jako reklama na naši NCH, trvám na tom, že Vaverka nemá v republice konkurenci! Od operace jsem si nevzala ani jeden prášek od bolesti a noha je úplně dobrá ! Je to i tím, že mě ta největší bolest trápila jen tak krátce a kořen nebyl dlouho utlačený, ale stejně, má zlaté ruce! Takž domů ze špitlu jsem šla už v pátek, ještě nesmím sedět a cvičím jen na lůžku a posiluju, ale od příštího týdne začínám s RHB, bazén, perličky, elektro, fizioterapeut .Tak to je celá historie mého marodění
ahojky Petruš
moncycak
| 18. 3. 2009 17:00
jj, dej se do pořádku, vrať se tam a pořádně jí to natři. Mohla bys to tam převzít,ne? Jarní kávu jsem trochu zkrátila. Bylo to krásný, ale jakmile zafoukalo, odfouklo mě to až do obýváku. Ale každý začátek těžký. U mě pořád stejný. Je to jako u tebe, dokud někdo nenajde příčinu, není co léčit. Ale doktoři mají rádi jen neproblémový pacietny. Udělat něco složitějšího nad rámec svých povinností je jim za těžko. Bůh ví, co se nám to v těle usídlilo, že nás to tak trápí. Plavat bych chtěla jít zase zítra. Na léto se sice těším, ale nevím jak to bude. Každý rok se těším k moři, a letos nic neplánujem, nemám se na co těšit. Manžel mi ke čtyřicítce slíbil Egypt, ale nechce se mnou. Tak si musím najít milence. No ale doma? Copak to jde? Sem zabrousí leda popeláři. Tak se budu těšit na další výsledky tvých testů, já udělám snad pokrok 24.3. to jdu k novýmu neurologovi. Vkládám do něj dost velké naděje, tak snad mě nezklame. pa
Snad si ji najde
petraceb
| 18. 3. 2009 11:37
Ahoj Monci,
vrchni asi vadilo, že jsem šla na neschopenku, ale co jsem měla dělat když jsem se nepostavila na nohy, až mi bude líp tak se tam ráda vrátím, ale říkala, že se zádama tam těžko budu moct dělat tak asi budu hledat po nemocnici jiné místo. I když je to na odděleních všude náročné, proto potřebuju aby mě dali dopořádku.
Takže jsis pořádně zaplavala, taky bych tam měla někdy zajít. Jéé jak já se těšim na léto.
Už je ti trošku líp nebo je to pořád stejné?
A jaké bylo první jarní kafíčko?
papa
No vidiš ji....
moncycak
| 18. 3. 2009 09:56
tak to tě Petruš chápu, na mě se stačí jen nevlídně podívat a ztratím chuť dál cokoliv podnikat. Tak vrchnosestra je pěkná mrcha? No on si ji pánbůh najde. Jani tebe vítám a pěkně mě štveš, jak to, že jsi měla jen týden bolesti a my tolik měsíců před operací,a skuhráme i po operaci. No je na tom světě nějaká spravedlnost?No co jsi musela těm doktorů slíbit,to nevím. I když, já bych jim ...cokoliv, aby to bylo v pohodě. Hele, holky dostala jsem fotky z Prahy, co jsem tam byla v sobotu na výletě a zhrozila jsem se, co je to na nich za tlustoprdku,mišelinku,bařtipánku obézní. Fuj, takhle tlustá jsem nikdy nebyla. Tak jsem se vytočila, že jsem zahájila aktivní život. Už mám taky výročí 3 měsíce po operaci, tak jsem se vydala do bazénu. Hele, bolí to stejně a jestli to bude bolet víc, tak si holt vezmu víc prášků, a jestli to pomůže tak super....jsem si říkala. První tempa prozradily že dobrý, žádná bolest. Se mnou jen důchodci a já byla ta hvězda. Bylo tam 5 dědů a doufám, že nefuněli únavou ale vzrušením z mladý holky(pro ně). Plavali furt tam a zpět bez přestávky, tak jsem se nechtěla nechat zahanbit a málem jsem se uplavala k smrti. Ale nakonec jsem polevila a vylezla první, myslím, že se jim taky ulevilo. Dnes mě záda bolí víc, ale ne zas o moc. Tak snad jsem nic nepokazila. Včera jsem vrátila dochtor. prášky na nervy s tím,že takhle tedy ne, že nejsem magor. Dnes jsem si uvědomila, že to říkaj všichni blázni. Možná na tom něco bude. Chci do lázní!!! Manžel jede 31.3. do lázní do Tater. Tam si ho vychutnaj, má tak pokroucenou páteř, že to ještě neviděli. A problémy žádný, mizera jeden. Hele, já už nemůžu...už jsem zase od pasu mrtvá. Tak zatím hojky kolky. Jo, krásně svítí sluníško, jsem asi fakt magor, ale jdu si dát na zahradu své první jarní kafe. Snad neumrznu. pa
Sabčo
petraceb
| 18. 3. 2009 07:49
Ahoj Sabi to je moc dobře, že jsis to užila a hlavně že nic nebolí, to je hlavní.
Já už právě nevim ke komu mám jít, někdo říká ať zkusim ortopeda, někdo cévního, urologa, gyndu. Mě to tak nebaví už chodit po těch doktorech.
Vrchní jsem se ptala v lednu zda by se mohl na mě podívat nějaký doktor z UVNky a řekla mi takovym nepřjemnym tonem no to teda nevim. Takže jsem u ni neuspěla.
A na jakym oddělení jsi dělala?
papa
no jo
rendolf2
| 17. 3. 2009 22:32
ahojky Sabi,no jsi nějaká vyměněná,čilá,posliš,co tam s tebou dělali?já jen,jestli tam mám jet časem také...nj,jsem trubka a teď na to dojíždím,žeru oranž.brufeny aje to v poho,bez nich mě bolí člobíček,ajaj...tak páčko
Nessie...
rendolf2
| 17. 3. 2009 22:29
ahojky,tak vítej,ikdyž nejsem žena..hh..měl totéž co ty....tak a't se hojíš a vše j v poho
Ahoj drahouškové
sabina3333
| 17. 3. 2009 20:31
Jsem zpátky doma z lázní, které jsem si opravdu hodně užila, dokonce jsem přehodnotila i svůj přístup k tancování a od druhého týdne jsem tancovala jako blázen až do konce. Ted jsem první den doma a jsem jak v Jiříkově vidění.
Nebyla jsem schopná přečíst si úplně všechny vaše příspěvky za celý měsíc, pouze některé.
Teda Rendolfe, ty jsi číslo. Pár dní po operaci a sedneš do auta.
Lenko, připoj si mě k těm, kteří nemají po operaci problémy a navíc tě má operovat stejný doktor.
Petruško, je mi tě líto, ale vrtá mi v hlavě už dlouho, proč se neobrátíš na ÚVN. Jsi zaměstnanec a vrchní sestra, kterou máš nad sebou, by určitě byla schopna zatahat za nitky. Já totiž v týhle nemocnici dělala před dlouhými lety a vím, že svýho zaměstnance padnout jen tak nenechaj.
Griotko super, že se tak pěkně hojíš.
Monči, chtěla bych mít tvojí povahu. Je ti bídně a stejně nestrácíš vtip a šmrnc. Držím moc palce.
Griotce
petraceb
| 17. 3. 2009 20:13
Griotko fakt už mě to štve, nevim proč to mám tak komplikované. Z něčeho to být musí nebo mě už hrábne . Jak už jsem tu psala, s rukou jsem se trápila 6 let než se přišlo čím to je, takže mám dobré vyhlídky .
Mamka mluvila s tetou a ta prý má nádor v prsu, jednou je na MR vidět, pak zas neni a takhle pořád dokola tak jen abych to taky neměla jako teta. Protože jak říkali, že je to prokazatelnej nález a pak zas že tam nic neni. Ono se časem něco najde čím to je
úterý
griotka69
| 17. 3. 2009 19:37
Ahoj všem, Nessie Tobě též.
Tak já mám dneska přesně 3 měsíce od operace a je mi fakt fajn I ta noha co mě trošku pobolívala už nebolí, takže pokud se to nějak nezkazí, řekla bych, že mě operace pomohla na 100%
Nes koukám, že taky necvičíš a že ležíš. Kde jsi byla na operaci?
Petruš Ty jsi fakt úkaz Všechno v pořádku je Ti zle a zle a zle.... holka tak to jsem zvědavá, co s Tebou ty doktoři nakonec udělaj....
plotýnky
Nessie
| 17. 3. 2009 19:14
Zdravím všechny, jmenuju se Jana, je mi 35 let a jsem dnes 5 týdnů po operaci L5/S1. Jsem doma na neschopence a hledám na netu nějakou fajn diskuzi s kolegyňkama se stejnou diagnozou. Přečetla jsem si snad s Vaším dovolením pár příspěvků a jste fakt úžasné, jak se s tím perete ! Já jsem měla štěstí. Problémy jsem měla necelý týden před operací a pak se nedalo dělat už nic jiného, než řezat. Ale teď se prý hojím suprově! Od příštího týdne začínám rehabilitovat a snad budu v pohodě! Ale mám strach, ať něco neuspěchám... Tak zase někdy nahlédnu a počtu si, ju? Ahoj a držte se Jana
Vyšetření
petraceb
| 17. 3. 2009 14:23
Ahoj holky tak jsem teď přijela z Homolky a na SEPech nic neni, to je prý vyšetření míšních nervů a na EMG taky nic moc, jen lehká porucha v reflexním oblouku SI dex a z ty MR jen proudění likvoru. Mám tohle dát dr. Chrobokovi tak zítra zavolám na ambulanic to tam bude a zeptám se sestry zda můžu přijít k panu doktorovi příští středu, prý má rozhodnout jaké bude další vyšetření, snad mě veme, abych nemusela zbytečně čekat dva měsíce jako objednaná. jen mu to dám, protože tam stejně musim tu příští středu. Ještě mě napadlo zda to nemůže být cevního původu jako jsem měla tu ruku, jak jsem tu psala.
papa
pondělí II
griotka69
| 16. 3. 2009 19:56
Leni, jediný co Ti můžu poradit, po operaci fakt nedělej hrdinku, nic nezvedej a hlavně co nejdéle lež. Ty záda se prostě musí uzdravit, vždyť je to operace. Podle mě každý má po operaci úlevu, nebo skoro každý, ale je fakt třeba nebbnout. Já taky ležela 6 neděl jak mrcha, unuděná k smrti a dodnes neblbnu, nedělám ty pohyby, které nesmím. A pak to bude dobrý, uvidíš
Jojo, Petruš, latinu už nikdy příště Teď na sebe jsem a bud sakra opatrná, fakt neblbnu, znova už tu bolest nechci. Teď ještě aby se nám v květnu povedlo to miminko a budu nejšťastnější človíček na světě
pondělí
petraceb
| 16. 3. 2009 17:44
teda Griotko to máš dobrou památku na tancování viď.
Tak jak jste doma oslavovaly to výročí operace?
Ty hrudní obratle jsem si asi pěkně narazila, bolí mě i když se nadechnu a střílí mi to do lopatek. Já se jednou zabiju
ach jo
pouskule
| 16. 3. 2009 16:20
Zdravím při pondělku.
Teda Rendolfe,já se picnu.Griotka a ty jste bli moje poslední naděje,že to může být po operaci super.No upřimně jsem se udivovala,že jsi tak brzo vlítnul do auta,ale říkala jsem si,hoch je prostě ve formě a byl v dobrých rukou.Ale třeba jsi jen blbě ležel,a přejde to.Nebo to je jen nějaká reakce na změnu počasí.Mě to taky dnes festově brní a to jsem byla poslední dobou celkem v cajku.Teda lidi mě fakt trefí,jestli to po operaci nepřejde.POMOOOOOC.Nervy mi už pracujou na plný obrátky.
pondělí
griotka69
| 16. 3. 2009 16:00
ahoj všem
No Rendolfe, nechci Tě strašit, ale asi jsi to fakt přehnal.... Za jak dlouho jdeš na kontrolu? Jestli až za dlouho, tak si tam asi zavolej... nevím, co to může být, ale jestli jsi to fakt nepřehnal
Petruš já k plotně přišla nejspíš při tancování. Vím, že mi ruplo v zádech při záklonu a cca 2 dny mě bolela bederka. No a pak už se postupně přidávaly další a další potíže....
Rendo
petraceb
| 16. 3. 2009 13:01
Ahoj Rendo, zrovna jsem dnes na tebe myslela a říkala si, že Ti je už fajn, že se ani neozveš, ale koukám, že je to opak. Teda to jsis asi pohnojil tim sezenim v autě nebo si to jen myslim. Uvidíš co Ti řeknou děvčata. A co zkusit zavolat do Motola a zeptat se jich? Děkuju, ale snad se zítra už konečně potvrdí co mi je, hlavně už něco pravdivého a né jako s tim nádorem, ale rozhodně to nemám Homolce za zlé, chtěly mi pomoct, ale bohužel to byl rozmázlý snímek
ó.......
rendolf2
| 16. 3. 2009 12:41
ahojkyk děvčata,tak píšu po druhý...nějak mi to nechce vzít zprávu...poraďte,moc mě brní prdka a nožky,je to nesnesitelná bolest,jako když má člověk vnitřní horečku.čím to může být?a co dál?asi jsem uspěchal to sezení a ježdění autem,co?a jak vy?koukám Petruš,že bojuješ,ale en sama ze sebou coy?lékaři tě maj nějak na háku,.....to mě moc žere,mrzí mě to!!!
Monči
petraceb
| 16. 3. 2009 11:45
koukám, že tě to zaskočilo viď, no mě taky, ale co život jde dál a až na něco přijdou tak přijdou.
Mě už je od soboty odpoledne po psychice fajn a ani jsem si nemusela brát prášek, to asi tim pádem .
Myslíš, že by nohy mohly brnět od močáku?
Je ti líp nebo je to pořád stejné?
Holky a jak jste vůbec přišly k těm výhřezům? To jste upadly nebo zvedaly něco těžkého?
Můj soused byl taky u dr. Chroboka, když jsem tam byla na ambulanci a když přišel tak říkal, že má zlomenou páteř nebo jen některé obratle, ale vůbec ho nic nebolelo, prostě o tom ani nevěděl, ten je hustej teda.
Přesně tak my se nedáme
neděle
griotka69
| 15. 3. 2009 13:06
Se přiznám, že už sem sem ani nechtěla chodit, abych vás neprudila. Ale Monči díky Tobě to nevzdávám Mě při CT taky nic nepíchali, mi dýl trvalo se svlíknout než pak ten rentgen Ale hlavně že se na to tenkrát přišlo.
Já vím, že záleží na tom, jak moc kdo má tu páteř poškozenou. U mě taky říkali, že bud za chvilku ze sálu zpátky a byla jsem tam 3 hodiny Ale naštěstí mi tam nic nedávali, jen oškrábali to co jsem měla navíc. Jinak já mám od narození nemocný nohy, tohle s těma zádama byl jako bonus
V úterý mám malé jubileum, 3 měsíce od operace Včera jsme si koupili od kamaráda víno z Moravy, tak to už od včera zapíjíme
No já se z vás po...i v neděli
moncycak
| 15. 3. 2009 09:44
Nejvíc jsem hotová samozřejmě z Petry. Dnes jsem vstala, napsala Petrušce povzbudivou zprávu na mobil a zalezla na tyhle stránky, abych našla její tel číslo. No a ted jsem sms pochopitelně zase smazala. Teda to je fičák. Je fakt, že nádor byl průser, ale teď to taky neni zrovna to pravé ořechové. Já bych taky zkusila pro jistotu všechny doktory co jdou. Třeba je fakt něco na močáku...? Hlavně neztrácej víru a dej se do toho znova. Neboj že tě pošlou do práce, to není možný. Neboj.No a psycho? Hele, já se ze začátku tak zlobila, že si myslí že je to od hlavy, ale teď jsem rezignovala a občas si tak přemýšlím, jestli to není pravda. Zkoumám rodinu, jestli mě nějak moc nese.... a jestli to špatně nesnáším. No nevím. Přečetla jsem si dotazník, co jsem dostala z centra chronické bolesti. Je tam asi 90 otázek typu: slyšíte cizí hlasy? Máte chuť ukončit žívot? Máte pocit, že vás všichni nenávidí?Máte myšlenky ***uálního obsahu které vás zneklidňují? To to je síla. Asi jsem fakt cvok. Uklidňuje mě, že skoro všude píšu 0. Na MR jsem s páteří byla dvakrát. Jednou mi kontrastní látku nedali, po druhé ano. Tak si vyber. Ještě Lexaurin. Brala jsem ho po rozvodu a je docela fajn. To máš pocit, že je vše v pohodě, všichni jsou blbí jen ty jsi úžasná. Tak jsme tu zas v plném počtu a ještě přibylo,co? Holky, já mám pocit, že se na nás ti doktoři smluvili. Nepodplatil je někdo? (zdravotní pojišťovny) Čtu to tady a mám občas hrůzu, že to může být ještě horší. Sakra, ale doktory otravovat nepřestanu. Přeci takhle nezůstanu do konce života. Vždyť já byla vždycky jako uragán a teď tu jsem jak tělo co zbytečně obsadilo gauč. Chtěla jsem si na jaře udělat řidíčák na motorku. Včera jsem se nadopovala a jeli jsme do Prahy na výstavu motorek do Holešovic. Jezdíme každý rok, bylo to bezva. Ještě nikdy jsem nesežrala tolik prášků proti bolesti za den jako včera. No ale, mám bolesti denně, tak snad trochu větší snesu. Vrátili jsme se večer a sotva jsem chodila. Kývala jsem se jak kachna. Bolestí jsem nemohla usnout. Ale stálo to za to. Dnes to bolí o dost víc než obvykle, ale to se snad zklidní. Griotko, tobě závidím, já koukala včera na ty malý sedadla, tak mě z toho píchalo až mezi lopatkama. Došlo mi,že už se asi na motorku neposadím.No tak holky, hurá do toho. Přála bych si být masochistou. To by se mi ta bolest líbila. Jdu si lehnout, bolí to. Mějte se, zase sem kouknu. A Griotko, piš jak je ti dobře, jsi naše jedinná naděje. pa A jestli Leni chceš, do lázní můžem spolu. Ale nečekej že ti budu lízt někde po horách. A DO NIH!!! KURFA, MY SE NEDÁME!!!
Hezkou a bezbolestnou neděli -
Regina
| 15. 3. 2009 06:23
přeji vám všem -
- Marcelce a doufám, že se vylepší -
Jo nervy jsou potvora a někdy člověk myslíé, že to nevydrží, ale pak je zase lépe -
Já jsem byla na operaci v listopadu 5 let - neurochirurgie Na Fifejdách - MěNs P - Ostrava.
Byla jsem ochrnutá na všechny 4 - naděje na upravení 48% -
v-červenci jsem spadla naznak na vanu - nic moc, ale v září jsem již začala padat a bolesti se zhoršovaly - a protože mám vrozený vadný obratel v Si skloubení -bylo podezření na to, až MGR ukázala odchylku 5 krčního obratle a zúžení mízního kanálu - verdikt Nutná operace - a protože jsem alergik, pro jistotu mi vzali kosterní štěp z pravé kyčle a vrazili jej jako klínek pro uvolnění -
Operace se povedla -zlaté ruce primaře Síly -který mě sám operoval -
Po operaci jsem se učila psát jak v 1 třídě, ale pomalu jsem to zvládala - byla jsem na rehabilitačním odd,tamnější nenocnice a pak 3 měsíce v Hrahyni - Okruží jsem nosila 3/4 roku a korset při velkých bolestech - velikou výhodou bylo, že jsem hrála na klavír a psala na stroji, což je ta nejlepší rehabilitace - ruce mě brnět nepřestaly, ale celkem fungují - šiji, vyšívám, pletu, háčkuji, a jsem pokud možno soběstačná - chodím o 2 vycházkových holích a k vánocům jsem dostala chodítkio - tak s ním pochoduji po bytě a jednou jsem byla dokonce s vnučkou na nákupu -bohužel bydlím ve zvýšeném přízemí a sama jej na schodech neukočíruji - nedám se zlomit a stále bojuji
MR
marcela707
| 15. 3. 2009 00:38
Při magnetické resonanci se žádná kontrastní látka nedává!! Možná Petře dali něco,aby se mícha lépe zobrazila,ale jinak nic nedávají. U CT na páteř také ne,ale na kyčle mi dávali kontr.látku a musela jsem něco pít.
Jinak já na magnetické mám klaustrofobii a tak mi musí píchnout něco na uklidnění,jinak bych tam nevydržela....ale nebolí to a bylo mi po tom úúúúúúžasně, mohli by mi to dávat obden. Uklidnila jsem se a vše mi bylo jedno.
Já zase nespím.... vždy zalezu do postele, dvě hodiny se převaluju,pak mě přestane učinkovat prášek na bolest a tak vstanu a straším po baráku.
Jinak jak tu píšou komu se ulevilo a komu néé,tak ono to u každého není stejné. Záleží na tom, co komu operovali. Mě tam něco musel prý osekat a pak mi tam museli dát titanové bloky a obnovit výšku prostoru,měla jsem to tam nějaké rozdpadlé.... Co tam byly ženský, odcházely domů v pohodě, trošku je to bolelo,ale víc nic... no neměla jsem takové štěstí,ale co teď nadělám. Jen doufám,že se to zlepší a neskončím na vozíku.. občas v noci,když nohy mám neovladatelné tak se na něm vidím..
Jdu si zase na chvíli lehnout, ani tady nebudu vypínat počítač, co kdybych zase neusnula. Tak vám všem ostatním,sladkou dobrou noc
sobota II
griotka69
| 14. 3. 2009 21:26
Po operaci budu v úterý přesně 3 měsíce já se na motce jen vezu, řídit to neumím. Ale fakt dobrý, samotnou mě to překvapilo. Ještě aby bylo hezky a zkusím kolo jsem zvědavá, jak mi to bude šlapat

Lenko neboj, to bude dobrý, určitě to dobře dopadne a dočkáš se i té operace.

Holky zlatá Plzeň, sice jsem dlouho po operaci ležela a necvičila, ale i kamarádka, která byla se mnou v nemocnici je v pohodě. Sice má drobet boelsti, ale psala mi, že s tím před opercí se to nedá srovnat... Tak holky držím palce, aby už vám konečně taky někdo pomohl
Marcelko
petraceb
| 14. 3. 2009 21:18
je mi tě líto, že to stálé zlobí, co se to pořád člověku dělá viď a nejhorší je, že těm šmejdům nikdy nic neni a odnese to vždy hodnej člověk.
Přesně to si říkám taky, co jsem komu udělala, že mě tak trestaj.
Jsem zvědavá co ti řekne dr Chrobok

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka