Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Strepi
anonym
| 8. 8. 2010 17:07
zkus do toho prdnout nějaké to umělé masíčko a udělej si závitek , Robi ,ano nevím jak se to jmenuje a můžeš myslím i brambor To mám moc ráda a ne jen já pá
Zdravím dělitelky
anonym
| 8. 8. 2010 17:05
a jen jsem vám přišla sdělit , zítra opět začínám , chtěla bych těch kilek sundat aspoń 5 , no když bude více ,bránit se nebudu , tak zítra najíždím a určitě začnu zvířátky
Už mám vymyšlený jídleníček ,jsem doma ,tak není problém , snídani vajíčko na měkko + kávička s mlékem , pak k obědu lečo s kuřecím masíkem a k večeři , asi salátek ze zeleninky Večeři si ještě promyslím , Hm asi olejovky ty já ráda
Táááák milé dělitelky...
Strepi
| 8. 8. 2010 16:01
Právě jsem si dovařila menší hlavku kapusty na zítra. Zatím teda ještě nevím co z ní bude, ale nějaká mňamka co spadá do zvířátek... Jestli máte nějaký receptík, tak šup sem s ním. Děééékuji
Zdeni...
Strepi
| 8. 8. 2010 15:33
Tofu, je vždy kytka i když to uzené tofu s jarní cibulkou má také své kouzlo
Jsem ráda že ti karboše chutnyly. Já si tady ještě jeden suším na dnešek do práce. Mandle jsou ořechy a ty můžeš v malé míře ke všemu. Já je používala vždy když mě honila mlsná. 3 -4 mandličky a bylo po chutích. Ještě dneska jemám v kabelkách v těch prťavých žlutých obalech od "kindr vajíček"
Dobrá rada, vybodni se chvilku na kytky a užij si flákotky
Strepi, prosím tě,
ZHalskova
| 8. 8. 2010 14:20
je jedno uzený nebo přírodní tofu? Je to obojí kytka? A co mandle? Je to neutrál? Díky předem i zadem. jo, sekanou teda korboše jsem měla dneska. Byly super. Sežrala jsem je jak bych týden nejedla. No a to proto, že včera byly kytky. Zd.
jo, díky
ZHalskova
| 8. 8. 2010 13:15
za radu. Zd.
Zdeníííí
Strepi
| 8. 8. 2010 11:52
jidlo si promysli vždy den předem, je to fakt lepší. já si teď dělám lečo. Hodně rajčat, paprik a jen šmrnclé vajíčkem. Už se těším, že to asi nevyrdržím...
ahoj, krásné nedělní ráno
ZHalskova
| 8. 8. 2010 09:49
dneska ráno s tím ještě bojuju co si dám, kilečko se drží dole, tak jsem spokojená, kéž by to šlo tak dál.
Zdeni
Strepi
| 7. 8. 2010 20:45
nic si z kytičkování nedělej, masoo je hol maso Já jsem u kytek strašně hladová a v hlavě se mi pak také honí flákota
Ty kaboše jsem dělala jen na trošce vody. Podusila z obou stran pod pokličkou a pak bez pokličky trochu opekla. Já totiž nemám ráda smažená jídla, tak proto jen taková úprava
Strepi
ZHalskova
| 7. 8. 2010 06:48
jak to tak čtu, tak děláš karboše na vodě, tak bych ten lilek měla taky udělat nasucho asi. Jasně, zkusím to.
Zdravím
ZHalskova
| 7. 8. 2010 06:45
s novým ránem. Tu sekanou musím udělat příští týden. Dneska jsem začla ráno rynglema a mám koupený chleba s amarantem a lilek. Ten nakrájím na plátky i s kůží , posolím a nechám vyplakat, pak jej opeču na olivovém oleji do růžova a k tomu si dávám dosti česneku, který zaliju troškou sojovky a kečupem. Mám to moc ráda. Ještě jsem koupila kedlubny tak něco slupnu tak a něco podusím a zadělám moukou, trochu okyselíma s bramborem to mám moc ráda. |Já bohužel tyhle kytičkové dny nevydržím dlouho držet, protože mě chytí pažravost po mase a nevím co bych potom do sebe naládovala. Ale moc mi chutnají.
Jessi
Strepi
| 6. 8. 2010 23:01
to víš holka, tady je to o jídle a když se pak neví co ukuchtit, je to pak někdy zrada vždyť víš jak se tady dříve vařilo, myslím, že se to zase vrátí ono se i pak lépe dělí
Parmenko
Strepi
| 6. 8. 2010 22:57
s tím vařením je to jak kdy, ale u dělenky se vyplatí si připravit baštění předem. Kdysi nám to tady někdo psal a funguje to. Když nejsem připravená, tak o to víc se na jídlo myslí a mozeč do hlavy přináší samé laskominy a pak to blbě dopadá Takhle vím co tu na den dva mám a víc se tím nezabývám.
Jo jo také máme Nikču, ty máš tuším tu malou, co jsi tady s náma nakonec byla těhotná, viď?
Ahoj děvčata
Jessi
| 6. 8. 2010 20:25
Zdravím vaší celou dělíci partu. Jste skvělé gratulují ke zhozeným kilečkám.Receptíky tady Hani daváš skvělé jako vždy.
Budu vám všem držet palečky,možná se taky jěště přemluvím.
gratulace
parmenka
| 6. 8. 2010 19:45
Zhalskova -taky moc gratuluji, ty kilča musí dole, kdo se s nima má tahat.
Strepi díky za receptíky, opět zní super. Já myslela, že to vaříš jen sobě a rodince, něco zvlášť.
Já se snažím co nejvíc držet zatím jen u zeleninky, tak kromě pečeného kuřátka jsem jedla tak jak včera.
Strepi ty máš Niki - jako Nikolku? taky mám Nikol .
Zkouška sekané...
Strepi
| 6. 8. 2010 16:52
Tak mám hotovo, vyzkoušeno. To že jsem tam dala zakysanou smetanu není vůbec znát, masíčko drží pěkně u sebe a myslím, že kdybychom do masa dali to co normálně používáme, ušetřímě si tělo od chemie. Příště použiji pouze sůl, pepř, kmín a smetanu a budou z toho prima bifťánky
Zdeni..
Strepi
| 6. 8. 2010 15:01
teď jsem to umíchala a místo smetany kterou jsem nenašla, jsem tam dala 1/2 kelímku zakysané smetany. Testíčko je úplně super a nechám to ještěrozležet a večer si z toho na vodě pohdusím karboše.
Jinak se nás klidně drž jak chceš, mi tě už stejně nikam nepustíme Tady bylo holek vždy dost a dost. Já jsem také holka "veliká" a má to pořád Zdeni cenu, vždyť to děláme pro sebe
Strepi díky,
ZHalskova
| 6. 8. 2010 14:51
já jsem jak bečka, musím vydržet, ale jak na mě přijdou takové pitomé myšlenky že není proč, tak je to nebezpečné. Budu se vás, tady, holky držet jako klíště.
Prosím tě, do toho masa co jsi teď psala, musí být šleha nemůže to být mlíko, nebo je to lepší? dík.
Smetanová sekaná...
Strepi
| 6. 8. 2010 14:49
1 kg mletého masa
2 PL vegety
1 smetana ke šlehání

Vše spojímenecháme odležet a pečeme.

Tento recept jsem před chvilkou našla na jiné diskuzi, tak jsem si ho půjčila i pro nás Jdu to vyzkoušet, ještě tady mám půl kilča masa od toho květáku a podám večer hlášení
ZHalskova
Strepi
| 6. 8. 2010 14:45
Gratulace největší...
Žádné vzdávání se nebude jinak se toho nezbavíme...
Tak fakt šlo kilko dolů
ZHalskova
| 6. 8. 2010 14:27
Už jsem to zase skoro vzdala, ale dneska na váze bylo dole, bylo teď jenom abych zas neudělala nějakou botu, ale budu se snažit.
Parmenkooo
Strepi
| 5. 8. 2010 21:40
to já si jen tak nevyvařuju rodinka k tomu dostane zítra brambory a navíc ten květák je hned hotový I když já si stejně už od počátku kdysi tady nadělence vařím ty své " blafy" nějak bez nich nemohu být, Zítra až přijdu z práce, tak si udělám hrnec leča. Hodně rajčat, hodně paprik , klobásku a jen tak nějaké jedno dvě vejce aby se neřeklo. Miluju z toho tu dobrou šťávu a o rodinku se přes víkend bude starat Niki, pracuji do roztrhání těla a to ještě dorazí nejstarší na víkend domů. No to se bude holka mít
Zlato,
ZHalskova
| 5. 8. 2010 21:16
fakt se to po tom tataráku zastavilo ale nepřibrala jsem. No už by se to zase mohlo pohnout dolů. Dneska jsem si dělala libové plecko na nudličky a do toho jsem dala hodně zeleniny, papriku, květák, kedlubnu, bylo to príma jídlo. Včera jsem se zas dočetla že se má ještě zkusit odbourat trocha kyselin z organismu a koupila jsem si zelený ječmen a dávám si kávovou lžičku na litr vody a prolívám se tím. Je to takový žabinec. Uvidím jestli to byly vyhozené peníze. Dám vám vědět.
Dělenka
parmenka
| 5. 8. 2010 20:57
Strepi, ale si děláš dobrůtky, ten květák zní skvěle . Taky jsem víc na masíčko, mňam, kytky mám jen výmečně, ale takové dobrůtky jak ty si nevyvařuji, nechce se mi, když vařím ještě pro rodinku, tak si dám jen masíčko s dušenou zeleninkou. Dnes jsem snídala ovoce, obídek zaziky (velká miska) svačinka pár koleček salánu a korbáčky. Večeře opět zaziky.
S medem ti moc neporadím, já ho nemám ráda, prostě, když mám dělenku tak nemlsám , jen to ovoce.
Zítra asi upeču kuřátko, už se moc těším. Tak ahooj a kilča ať rychle letí dolu.
Parmenko
Strepi
| 5. 8. 2010 16:20
já na ty kytičky moc nejsem, nějak jsem po nich mívala hlad a byla taková nedož... nedojedená Bývala bych se všeho nadrala přímo nehorázně a pak tynásledky připadala jsem si jako pátrací balón
Zlatko díky moooc
Strepi
| 5. 8. 2010 16:11
Tmavý med si budu muset dokoupit, otec vozí od bráchy pouze světlý. Já na ten med moc nejsem, jsem léta letoucí zvyklá používat sladidlo, ale když mi všude píší jak je to nezdrvé, tak mě s tím už někdy i štvou Ovšem o tom co je zdravější není pochyb. Přes cukry a pečení jsme tady mívaly přebornici Vyky s Jessi, holky tohle měly v malíčku Jinak ten tvaroh s kakaem nemá chybu, já si to dělala s bílým jogurtem na zahnání mlsoty
Babiko
Strepi
| 5. 8. 2010 16:04
je to moooc velká dobrota a o co víc se nechá masko připéct o to lepší to má chuť Na jeden větší květák dávám 1/2 kg mleté,to jsem nějaak zapomněla napsat
Hanko,
Zlato
| 5. 8. 2010 14:04
tak s tím medem, co vím já, je to tak, že by se měl používat hlavně ten tmavý (lesní). O rozdělení do skupin nevím. Na někoho to má vliv, že nemusí hubnout. Mě to vyhovovalo a právě proto jsem ho používala na ty různé kaše na snídani a do tvarohu přidat med trochu a kakao (hořký). To jsem taky snídala. Já jinak nic nesladím a když jsem pekla, tak jsem používala ovocný cukr.
KVĚTÁK S RESTOVANÝM MLETÝM MASEM
babika
| 5. 8. 2010 11:39
Vypadá to jako skvělá dobrůtka, určitě zkusím,
děkuji Marie
KVĚTÁK S RESTOVANÝM MLETÝM MASEM
Strepi
| 5. 8. 2010 09:25
Dáme si osmažit cibulku, ke které přidáme kmín, pepř a libové mleté maso (dávám si semlít plecko), maličko podlijeme vodou a pod pokličkou pěkně dusíme. Mezitím si dáme vařit květák do osolené vody s kapkou citronoé šťávy a necháme jen velmi krátce povařit a scedíme.
Masko necháme vydusit a pěkně ho necháme přismahnout a stále mícháme. Když se maso víc přichytí, stačí podlít kapkou vody a odstavit. Do masa nasypeme květák, promícháme a přidáme 2 - 3 vejce, promíchneme a necháme zatáhnout. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít.

Právě jsem si mňamku dovařila

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
14. 8. 2025 09:23
14866
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl