Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

S . O . ÉÉÉS
Strepi
| 5. 8. 2010 09:08
Holky moje dělitelky... mám výpadek jak hrom
Která z vás ví, jak je to s tím medem. Světlý ke zvířákům a tmavý ke kytkám... nebo je to opačně ???
Strepitulka
parmenka
| 4. 8. 2010 21:35
tak ty už budeš mít školáká, strašně to letí. My zas v září nastupujem do školky, tak taky něco nového. Kytičky máš krásné! Já jsem na Vyky email neměla, psali jsme si tady přes přátele. S tou prací jsem se spletla, myslela jsem, že jsi na pečovateláku. Tak to tam máš asi hodně náročné, že? V které nemocnici pracuješ, jestli se můžu zeptat?
Tak já jsem dnes nakonec jedla kytičky, ale moc jsem toho nesnědla, neměla jsem čas, jela jsem s prckama na výlet, tak nebylo kdy jíst . Než jsem odjela tak jsem snědla asi 4 minichlebíčky - suché, tam jsem měla pár suchých slaných tyčinek a teď tu mám čtvrtku melounu a tím dnes končím.
Tak se mějte hezky ať jdou kilečka rychle dolu a Strepi ať rychle uteče noční .
Pařmenka
Strepi
| 4. 8. 2010 13:16
Doma vše při staré, jen prcek už jde vzáří do školy, tak nám zase další škola nastane. Je hrozné, chdit s dětma celý život do školy Jinak zahrádce se daří a tak přidávám mé letošní krásky. Dělajíí mi holky radost a už pokvetou úplně všechny. Z Janté je už velká holka, v červnu ji byly dva roky a už je to jediná psí holka kterou máme a po letech mohu říci, že to docela stačí...
Jinak na Vyky také čekám. Docela dobře jsme si psaly, ale jednoho krásného dne jsem zadala smazat všechny maily a bylo po srandě. Mailovka nikde a zrovna tak jako jsem psala Tobě tady na vzkazník, tak ani ty mi nenabíháš na mailu při zadání písmenka aby naskočila adresa. No můžu jedině vyčkávat, jesti Vyky někdy přijde...
Měj se měj a já pádím o kus dál
Zdravím všechny a vezmu to jedním vrzem vše...
Strepi
| 4. 8. 2010 13:02
Pomalu ztrácím přehled kdo se na co ptal ale s tou želatinou se přiznám, že jsem ji normálně foukla do zvířátek a ani se nepodívala na složení. Při dělence nejedu na neutrál - špatně se pak hubne. Raději jedu podle základního grafu, pokud se to dá. Pokud se koupí špenát bez zahuštění a smetany, myslím, že je určo bez škrobů. Budu to muset omrknout, ale nikdy jsem to u zeleniny nezkoumala. Jinak jsem po nočce, chystám se večer na druhou a služeb mám do pondělka jako buchet
Jinak dělám na psychiatrii na příjjmovém oddělení.
Dnešní dopoledne jsem strávila na nákupech, tak jsem hned udělala zásobu melounů. Těch není nikdy při dělence dost a také je nás na ně víc než hafo. Takže dneska jsem si vychutnala polední kávičku, nacpala se melounem a před chvilkou jsem to završila rybičkama, na které jsem dostala strááášnou chuť. Jen co dovažřím rodince oběd, pádim do postole, jinak zítra budu úplně mrtvá ovšem zítra, si na vás udělám zase čásek, pokud mi to prcek dovolí
Ahoj
parmenka
| 4. 8. 2010 10:47
Zhlasková, ano i ve špenátu se vyskytuje škrob , já špenát můžu, dělám si ho často, tak musím vždy pořádně vybírat, aby bal bez škrobu.
Zlatko, možná jsem to popletla já, a Hanka dělá v nemocnici, ona nám to pořádně osvětlí .
Já se dnes zatím cpujen ovocem, tak nevím v čem ještě budu pokračovat odpoledne, ale víc mi vyhovují zvířázka.
Tak zatím
americký jablečný koláč
babika
| 4. 8. 2010 09:10
Zdravím všechny,
od soboty jsem se dala do boje se svou nadváhou, přidal se i manžel.
Děkuji za sympatický recept, vyzkouším
Marie
Hanko,
Zlato
| 4. 8. 2010 07:13
než se vyspíš po noční, tak budeš mít popsanou celou stránku . Já jsem myslela, že děláš v nemocnici, jestli děláš v pečováku, tak jsme na tom podobně. Já jsem v peč. službě. Už jste měli inspekci?
Zdeňko,
Zlato
| 4. 8. 2010 07:11
neboj se, hubnutí se chvilenku po tom tataráčku blokne, a zase se rozjede. Alespoň jsem to tak měla vždycky já, když jsem něco popletla , omylem nebo i schválně ( chutě jsou potvory), tak jsem nepřibrala. tak ať se daří a kilča jdou dolů, a nebo centimetry, to je taky fajn
želatina
Zlato
| 4. 8. 2010 06:51
je neutrál
ahoj
Zlato
| 4. 8. 2010 06:50
Tak vás všechny zdravím a přeji úspěšné dělení .
S troškou do mlýna přijdu i já: hodně jsem si při dělení zvykla na ovesné kaše , pouze bez mléka vločky povařit, ochutit hrozinkama, banánen a medem. Ten banán jsem tam dávala pravidelně, bylo to ráno, tak pak jsem do oběda nic nejedla, takže to ovoce nevadilo a hubla jsem. Taky jen povařit jáhle ve vodě a potom stejný postup. Jáhly mají trošku nahořklou chuť, ale to jsem si rychle zvykla a moc mě to chutnalo. rodině jsem to ale nenutilaTak nedávno jsem viděla v televizi jak dělali rýži s mákem. kdo má rád sladké a hlavně ten mák, tak si pochutná, já jsem to hned další den udělala a všem nám to chutnalo. Cukr na dochucení použít ovocný nebo med . Tak to zkuste na zahnání chutí!. mějte se hezky
Téda to koukám...
Strepi
| 4. 8. 2010 00:18
co vás tady opět je. Já mám nočku tak jdu jen nakouknout a nějak se zítra přes den zastavím na kus řeči
Parmenko
ZHalskova
| 3. 8. 2010 22:15
jak to myslíš, že ve špenátu je škrob, to by mě ve snu nenapadlo, to mám číst i špenát?
já vás moc zdravím, děvčata
ZHalskova
| 3. 8. 2010 22:14
moc se omlouvám, byla jsem na dovolené. Tak jsem se chtěla chytit dělenky, ale na dovolenou fakt by to nešlo, a když jsem s e tu dívala, nic se mi nezobrazovalo, tak teď jsem úplně v šoku jak se to všechno rozjelo. ale jsem tři týdny po dovolené, zhubla jsem 4 kg, což teda fakt není moc a dneska i včera jsem měla kytičkový den, bezvadňoučkou dušenou mrkvičku s hráškem a kukuřicí a houbovou polévku s krupicí no den jak vymalovaný, včera taky, přijedu do masny ke známé pro žrádlo pro psy a já nevydržela a dala si tatarák!!! No nemohla jsem se absolutně ovládnout, takovou chuť jsem na něj měla, no je to jasné, přiberu zase kilo nebo dvě. Tož holky, kdysi dávno mi to šlo líp, to jsem se fakt držela roky. Zdeňka.
špenát
parmenka
| 3. 8. 2010 21:22
Holky mám moc ráda špenát (mraženou kostku), ale nevím jakou značku mám kupovat, skoro všude je škrob, máte už najítou značku bez škrobu, zahušťuji vajíčkem. Díky za odpověď.
....
parmenka
| 3. 8. 2010 21:19
Strepi, tak jsme na tom stejně, už jsem vyčetla, že chceš dolů taky dvacku. Ty myslíš, že vajíčková tlačenka (ten sáček) patří do zvířátek?
Jess tři a půl roku to vážně obdivuji!!!!!! Já bych to nevydržela. Je na houby, že když se přestane, tak jdou kilča nahoru .
Já moc na zeleninu a ovoce nejsem, ale miluji meloun, tak se sním pořád cpu .
Už jsem tu
parmenka
| 3. 8. 2010 20:31
Ahoj Strepi, tak jsi mě přemluvila a jsem tu. Začala jsem včera, ale je to dřina, vůbec se mi nechce, po těch dobrůtkách co jsem si dávala. Navíc ten začátek než si člověk zvykne je těžký! Vždycky krmím děti, a chci to ochutnat, jestli to nepálí, nebo olíznout lžičku... Je to hrůza.
No snad vydržíme i tentokrát a dokážeme zhubnout. Já minula zhubla víc než jsem chtěla, ale pak přišlo těhu, a je nahoře 20kilo , které chci dole. Ještě by se k nám mohla přidat naše Vyky .
A jak jsi na tom ty, kolik chceš dolů.
Já jsem se raděj ani nezvážila, nechám to až tak za týden, aby váha nepraskla .
A co práce, jsi stále na tom pečovatelském domě? A co zahrádka, a děti poslouchají?
Zlato...
Strepi
| 3. 8. 2010 09:49
No to je dobrýýýý... tak ty sem chodíš na divadlo a dělenka nic... Víš jak se mi píše blbě když píšu sobě Ráno si to napíšu a během dne několikrát přečtu To se mi to dělí, ještě že se mám
krása
Zlato
| 3. 8. 2010 09:20
, no 2 kila dole, to je fakt hezký , tos mi navrtala brouka, že bych měla urychlit ty moje myšlenky na dělenku. Potřebovala bych to jako sůl. Na váhu jsem radši nevlezla, ale minule jsem měla nohoře 5 kil, ani jsem nevěděla jak . Takže opravdu chválím, moc. Jinak Hanko, já se vždycky hrozně řechtám, když čtu tvoje zprávy, tak hlavně piš TY! Ať je veselo!
Rosnička
Strepi
| 3. 8. 2010 09:11
Tak to budu jen ráda, když se po dovče přidáš myslím, že se to tady časem rozjede tak jako za starých časů
Dělit jsem tady začala s holkama někde před dvěma půl lety. Pak byla nějaká pouzička, občas naskočilo nějaké to kilčo zpět a tak jsem pak hledala všemožné dietky se kterýma by mi bylo dobře. Ale ono oha... po dělence jsem na jinou lepší nepřišla, kilča jsou nahoře všechna která jsem tady s holka manechala S dělenkou je fajn, nic se nepočítá, neváží a ještě je tělíčku dobře.
Užij si Péťo prima dovču a když zajdeš budu ráda Asi takhle...
Strepitula - Hanča
rosnicka
| 3. 8. 2010 08:43
Ahojky, moc děkuji za graf a rozdělení jídel! Graf mě nakopl nejvíce!!
Byla jsem nemocná, a tak jsem neměla pomyšlení na net chtyl mě močák a k tomu,vše co se dá
Jak dlouho dělíš stravu? Recepty vypadají velmi lákavě!
Zítra odjíždím na Slovensko na pár dní na dovču, ale hned jak přijedu dám vědět, ať víš, že nejsi sama!!
Kukuřičná pomazánka
Strepi
| 3. 8. 2010 07:55
1 svazeček petrželky
1 svazeček petrželky
1 konzerva sterilované kukuřice
150 g rostlinného másla
sůl, pepř

Konzervu kukuřice scedíme a necháme ji okapat. Zatím si očistíme cibuli a opereme petrželku a pažitku. Suroviny nakrájíme nahrubo. Do misky dáme kukuřici, máslo, petrželku, pažitku, špetku soli a mletého pepře. Vše rozmixujeme. Pomazánku podle chuti ještě osolíme a opepříme. Kukuřičnou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo nebo topinky. Nakonec pomazánku zdobíme sekanou červenou cibulí
(převzato)
Co dnes...
Strepi
| 3. 8. 2010 07:42
Snídaně - vařené vajíčko, nakrájená rajčata, okurka a k tomu smíchaný tvaroh s balkánským sýrem
Na oběd si udělám cuketu Bezděk, co jsem sem dávala receptík. Podle velikosti cukety to budu bašit nejen dneska, ale i zítra.
Večeře - Bezděk
Zlato...
Strepi
| 3. 8. 2010 07:36
Že si tady jen čteš to mi moc nepomůže Že nedělíš nevadí, ale kdybys na mě tady alespoň jazyk vyplázla, věděla bych že tu nejsem sama Za ten týden mám dole 2 kilča. Když to takhle půjde dál, bude to dobré. No snad to půjde...
Ahoj!
Zlato
| 3. 8. 2010 06:48
já ještě pořád nedělím, tak radši ani nepíšu, abych se nemusela stydět. Ale každý den nakukuju a pročítám nové zprávy. Mějte se hezky, u nás to vypadá na déšť.
Kruciš holky kde jste všechnýýýýýý...
Strepi
| 2. 8. 2010 20:28

Vaječná tlačenka...
Strepi
| 1. 8. 2010 11:30
6 vajec,

1 sterilovaná domácí zelenina nebo Moravanka

1 cibule
200

g měkkého salámu

250 g majolky

1 kostka masoxu - nemusí být, také ji nedávám

1 želatina na vaječnou tlačenku

Uvařená vejce, cibuli a salám nakrájíme na kostičky, přidáme scezenou zeleninu, majolku a vše promícháme. Nálev ze zeleniny doplníme na 3 dl vodou. Tekutinu rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme vařit masox a ve druhé namočíme želatinu, kterou za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Potom všechno smícháme dohromady a vlijeme do chlebíčkové formy vyložené potravinářskou folií. Necháme dobře ztuhnout v chladničce.

Tak a to je mé baštění na zítřejší den. Jsem celý den v práci a něco studeného a chutného se vždy hodí...
Co dnes...
Strepi
| 31. 7. 2010 08:09
Snídaně - šunkový salám, eidam, niva - to vše spolu zapečeno a k tomu rajčata a na chuť kakao

Oběd - tak na ten se těším. Orestuji si jedno drobně pokrájené kuřecí prsíčko se třema cibulema, které nakrájím na slabé plátky, osolím, opepřím a společně dorestnu. Cibulka pěkně zhnědne,´zesládne a je z ní prima příloha. K tomu zeleninový salát.

Rychlá vychytávka o salátů - jeden balkánský sýr smíchám s jednou kostkou trvarohu a uložím do ledničky. Je to pak rychlá příloha k zelenině, nebo to přidávám do míchaných zeleninových salátů. Zeleninu to ochutí a udělá dobrou šťávu v salátu
Rosnička
Strepi
| 31. 7. 2010 08:01
Poslala jsem ti graf mailem. kdyby něco , tak piš...
Rosnička
Strepi
| 30. 7. 2010 23:59
Ahojky... to je fajn, že se ke mě někdo přidá a nebudu tu dělit tak sama Zítra ti vše napíšu jak se co baští
prosím o radu
rosnicka
| 30. 7. 2010 20:29
ahoj holky, rozhodla jsem se dělit,ale jsem nějak na vážkách.pořád nevím co s čím můžu a co nesmím míchat.
5íkate, že jsou zvířatkové a rostlinkové dny, ale do zvířatkových=bílkoviných se může i nějaké ovoce-pomeranče atd. je to pravda?
prosím můžete mi poradit, co mát třeba snídat když budu mít zvířátka a co můžu u rostlinek?
a prosím mléko a bílý jugurt patří kam?
děkuji Petra

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
14. 8. 2025 09:23
14866
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47