Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Jelena
Strepi
| 22. 7. 2010 21:32
SURIMI SALÁT

Povařit nerozmrzlé tyčinky 3 min. pak nakrájet na kousky, přidat na tvrdo vařená vejce - nemusí být, pak přidat odkapanou moravanku a zalít bílým nízkotučným jogurtem. Zamíchat a nechat vychladit.

POMAZÁNKA Z TUŇÁKA

Rozmíchat tvaroh s trochou tuňáka ve vlastní šťávě,přidat cibulku sůl, pepř, nastrouhat trochu tvrdého sýru a jedno rozsekané na tvrdo vařené vejce
zvířátka / kytičky
jelena
| 22. 7. 2010 21:27
Ahojte holky, mám na vás dotaz...dodržujete to striktně všechno nebo občas zhřešíte...např. dáte si kousek čokolády či podobně...? a jíte spíš zvířátka nebo kytičky....já zjištuju, že mi víc vyhovují kytičky, zdá se mi, že je tam víc možností a obměn, z těch zvířátek je mi kolikrát divně a zeleninu nemůžu už ani vidět...poradně třeba nějaký rychlý recept na zvířátkový den
Přeji všem krásný letni den...
Strepi
| 22. 7. 2010 18:42

pozdrav
Zlato
| 20. 7. 2010 15:43
tak to je hezký, ono to půjde! Zajímalo by mě, kde jsou všichni ostatní, myslím tím nové dělitelky, vždycky někdo začne psát pár příspěvků a pak už nic. tak se mějte
zdravá výživa
jelena
| 20. 7. 2010 14:49
Ahoj Zlatko já už jsem jednou hubla po bylo po zš o prázdninách jsem se na sebe naštvala a začala hodně běhat a jíst míň, ale už v těch 15 jsem měla dost rozumu a nedržela nějakou hladovku, prostě jsem hodně sportovala a jedla hodně zeleniny ke všemu... a zhubla asi 5-6 kilo za ty 2 měsíce držela jsem si to v pohodě celou střední a to sem jedla opravdu všechno a i nezdravě...pak jsem nabrala 20kilo okolo matury ....nový přítel a tak...no známe to 10 kilo jsem už zhubla a potřebuju eště těch dalších 10...já si myslím, že nemám problém s tím,že bych přibírala když přejdu na normální stravování, ale když začnu moc žrát jak se lidově říká...tedka mám pokaženou váhu takže se nevážím, ale dle metru jsem od minulé neděle...to je asi těch 14 teda o 2 cm přes boky užší, co ty na to?
ahoj
Zlato
| 19. 7. 2010 09:57
všechny vás zdravím, 13 kil jsem zhubla asi za 3 měsíce, já si to přesně nepamatuju, ale šlo to hodně rychle v kilech i v centimetrech, takže doporučuji se měřit metrem, nebo to poznáš na oblečení a to potěší nejvíc, já jsem pak musela změnit šatník. Jinak ale takto rychlý pokles váhy určitě není optimální, takže nevím jestli můžu radit. Intenzívně jsem dělila skoro 7 měsíců, potom na Vánoce jsem přerušila, od té doby se snažím, ale už s pauzama, bohužel jakmile přestanu dělit, jdou kilečka časem opět nahoru, a taky rychle. Takže přemýšlím, jak dál, že bych dělila celý život, to asi ne. Spíš uvidím, vyzkoušela jsem hodně nových výrobků ze zdravé výživy, tak to mi vyhovovalo. tak se mějte
"13 kilo"
jelena
| 18. 7. 2010 11:44
Ahoj Zlato jsem ti nová...dělenou stravu držím týden, bohužel, mám momentálně váhu v reklamaci,takže se nemůžu ani zvážit, ale měřím se metrem a podle něho mi ubyl tak 1,5 - 2cm...což by odpovídalo těm 2 kilům, že jo...?a proč ti vlastně píšu, zajímá mě, za jak dlouho jsi těch 13 kilo zhubla, potřebovala bych totiž zhruba taky tolik dát dolů, díky za odpově
Řekla
anonym
| 23. 6. 2010 21:48
bych že tyto stránky jsou moc dobré a že si tam každá vybere DĚLENÁ STRAVA - recepty
Michaelo
anonym
| 23. 6. 2010 16:57
tak meloun je zelenina ,to vím naprosto přesně A já také používám kečupy i majonézu a med ten ani ne .Ale je pravda že to s tím nepřeháním . Když se podíváš o pár stránek dopředu najdeš tam stránky s doporučenými stránkami Asi 3 dopředu
začínám
Misicka
| 23. 6. 2010 16:13
Ahojky, já s dělenkou teprve nedávno začala,ale už jsem pár kilo zhubla,ale bohužel se mi to ted zastavilo a nechce to jít dolu! Chtěla jsem se zeptat! Někde jsem četla,že to nemám moc přehánět s ochucovadly jako je hořčice,kečup a tatarka? Je to pravda,pak prej se mi hubnutí zastaví a ani moc medu by se nemělo! Prosím o radu! A ještě jsem se chtěla zeptat kam zařadit meloun?
Zlato
anonym
| 23. 6. 2010 13:03
tak já jsem už v důchodu ,nějak mi snídaně nechybí ,ale když jsem chodila do práce ,tak ano to jsem jíst po ránu musela . Dnes jsem si ale udělala dvě vajíčka s paprikou ,smažené - pak ve 12 jsem si už dala jídlo dnes vepřové kostky se zelenými fazolkami a malinko smetanu . No malinko víc než míň té smetany . Na večeři mi fazolky ještě zbyly ,tak k tomu jen nějakou bílkovinu přidám ,je jedno jestli opět vejce ,ale asi ne ,a nebo salám . Já ti napíšu pár tipů na snídani k bílkovinám . tak smažená vejce můžeš i s kedlubnami a se všemi druhy zeleniny co máš ráda . Pak si můžeš udělat drůbeží salátek ,třeba do práce na poledne.Můžeš i mlsat ,pomerančový tvaroh ,melounové kuličky s citronovým krémem - to je jen 20-30dkg zralého melounu . 2 lžíce zakysané smetany ,1 lžíce citronové šťávy může být citronek , na špičku nože mletého zázvoru a 1/4 lžička skořice . Pak je dobrý ovčí sýr s ovocem , nevím jak to je u Kořínkový .broskev se šlehanými jahodami a když si ráno dáš dobrou kávičku a k tomu něco takového ,myslím ,že určitě dvě hodinky v pohodě vydržíš . abych nezapomněla je dobré jíst dost zeleniny . A k obědu jsem měla předevčírem normální ale nezahuštěný gulášek a jako přílohu jsem si dala dušenou mrkev ,to zní na bléé viď Ale bylo to dobré . k bílkovinám si můžeš dát vanilkovou zmrzku a třeba horké maliny i šlehačku právě byla jsem v restauraci a dala jsem si je a až pak jsem se dívala ,že jsou doporučené ,zkus si zkombinovat Kořínkovou a toho Haye . Já mám kuchařku od Ursuly Summové a její recepty ,fakt je to dobré a ani nemám hlad ,to spíše po chlebu a zelenině a bramborách .
ahoj
Zlato
| 23. 6. 2010 07:23
tak po ránu zdravím . Mě nejvíc vyhovuje střídání po dnech, ale to je hlavně tím, že jsem rozmlsaná, takže jeden den mám zvířátka a musím vydržet jen jeden den, abych si dala třeba chleba . Ty vydržíš jíst pár dní jen zvířátka? a co hlavně snídáš? to mě dělá u zvířátek největší problém. Já celkověse snídaní mám problém, takže hlavně jím ovoce, a potom třeba jogurt, ale to taky nemám vždycky chuť . Jsem ujetá na rybích závitkách v rosolu, tak ty mám pravidelně třeba na večeři. Jinak ty fazole jsou kytičky, když jsou sušený, pokud je to lusk, tak je to zelenina ., To stejné hrách.
No ale jak
anonym
| 22. 6. 2010 21:48
vidíš ,nějak to funguje ,fakt ani nevím sama jak a musím říct ,že je lepší držet bílkoviny je tam větší výběr a jsem více najezená . Fazole jsou kytičky ??Hm no vida .
fazole
Zlato
| 22. 6. 2010 17:54
řízek mě láká , vypadá to dobře, ale nevím, jak to máš s fazolema podle Uršuly, ale podle LK je to kytička, takže k masu ne
Zlato
anonym
| 22. 6. 2010 15:12
asi nikdo nic nedělí Řízek obalený ve vajíčku a sezamu . Bylo to mocinky dobroučký
šikulka
Zlato
| 22. 6. 2010 15:04
jen tak dále, já se taky snažím
Všechny zdravím
anonym
| 22. 6. 2010 11:49
Zde je nějaké ticho ?Jen se chci pochlubit už mám dole něco přes 3 kg ,jsem na čistých 80 kg a chci zhubnout ještě 5 ,a budu spokojená
Ahoj,
Zlato
| 16. 6. 2010 14:53
tak všechny zdravím, koukám, že nikdo nepíše. Chtěla jsem jen napsat pro mě nově vyzkoušenou věc, třeba se to bude někomu hodit. Poprvé jsem si koupila ve zdravé výživě tempeh, jsou to sojové boby zpracované do takové menší placky, byla jsem překvapená, že je to opravdu dobré jen osmahnuté na pánvi měla jsem to s bulgurem, zeleninou. Takže doporučuji
Já mám nějakou Ursulu
anonym
| 14. 6. 2010 13:52
i Kořínkovou mám přečtenou ,tak podle té Ursuly asi Haye ,nevím uvidím - prý je smetana neutrál ,uvidím jak to bude fungovat ,ještě musím zajet do města a nakoupit si ve zdravé výživě ,nějaké doplńky ,možná během týdne . Já uvidím co mně bude nejvíce vyhovovat ,ale opravdu 3 dny bez chleba ,to bylo silné kafe Ovšem nechápu pořád doporučuje uherský salám pouze z hovězího masa ,tak to jsem ještě neobjevila Vůbec nedoporučuje vepřové ,ale zas tak striktně to dodržovat nebudu
tak teď nevím,
Zlato
| 14. 6. 2010 13:35
ale skoro na 100% bych řekla, že smetana je zvířátko. PoZOR!!!Alespoň podle Kořínkové, jestli držíš podle Haye, tak tam by to šlo (asi), ale tam ti neporadím. Mě vyhovuje, když střídám po jednom dni, protože jsem rozmlsanec
Zlato
anonym
| 14. 6. 2010 12:19
díky za přivítání , malinkou poznámku klidně mi tykej
Parní hrnec mám nějaký bez značky ,ty jsou levné a opravdu stačí ,stejně jako pekárnu bez značky a za 990 kč s jedním hákem už jí mám také dva roky a funguje
Já se tu na stránkách dočetla,že ze začátku je lepší zvířátka ,tak jsem nyní pocitvě 3 dny držela zvířátka ,ale včera byl u mne kritický den ,pořád jsem měla hlad ,tak jsem jedla ale jen zvířátka ,ale dnes jsem si dala změnu ,kytičky a ráno jsem si dala jeden krajíček chlebíka - slunečnicový - + ječmenový slad na něj místo medu . Slad jsem si koupila už v loni a teprve nyní jsem ochutnala je to Bio také byl drahý ,ale zase mi asi vydrží a bdu ho dávat místo medu ,no a k obědu jsem si udělala lečo + bramborovou kaši ,na ní jsem našla recept v knize a jsou to uvařené brambory tozšlehané ve vodě v které se vařilya a přidala jsem malinko smetanu ta je prý neutrál a můžu říct - dobrota i jsem si jídlo vyfotila ,ale ještě nestáhla do písíčka
vítám
Zlato
| 14. 6. 2010 08:48
a zdravím všechny začínající . A hlavně ať se nám všem podaří zhubnout . pro paní Z. Halskovou - myslím si, že 2 kila za 2 týdny je krásný úbytek, ono to někomu jde ze začátku rychle, protože se tělo čistí. Daisy, ten obrázek pejska jsem už někde viděla. Včera jsem pročítak diskusi o parním hrnci, že jste tam psala? Já nad hrncem taky přemýšlím již delší dobu, teĎ OPĚT INTENZIVNĚJI, tak jestli hrnec máte, tak mi napište, jak jste spokojená a jaký máte tip. Jinak já dnes mám zvířátka, zatím jsem snědla jen banán, ovoce se snažím jíst jen ráno, pak už si určím jak budu pokračovat, takže pak budu mít jogurt, dělám si domácí. Na to holky bacha v obchodě, jsou tam škroby a zahušťovadla a to by jsme neměly ahoj a držte se
Také
anonym
| 12. 6. 2010 13:07
zdravím děvčata ,také začínám s dělenkou ,sice u vás nová ale na +55 stará je mi 58 let a nutně musím něco shodit abych neskončila jako koule ,budu nakukovat a občas se ptát . Dnes jsem měla k snídani jen kafe se sušeným mlíkem a k obědu masové kuličky se zeleninou ,vařené v páře ,zelenina politá lžičkou olivovýho oleje ,protože nemám ráda první výlis z olivovýho oleje ,kupuji si na vaření nemá ten odér Odpoledne plánuji procházku s hůlkami ,tak nějaké deko snad spálím ,zatím se mějte hezky a pijem
jsem nová
ZHalskova
| 12. 6. 2010 08:55
Dobrý den, děvčata, doufám, že mě vezmete mezi sebe, mám dneska splín a tak si vás čtu, přihlásila jsem se a doufám, že to s vámi zvládnu. Je mi 58, za svůj život jsem už prošla takovým hubnutím a trápením (mám taky sníženou funkci štítné žlázy a polovinu štítky vyoperovanou), no a před půl rokem jsem přestala kouřit a řekla jsem si, že už to je stejně jedno, a že se nikdo stejně nedívá jak vypadám a bác ho, mám na sobě dvacet kilo, kterých se nemůžu zbavit a ani je nemůžu utáhnout a jsem nešťastná. Tak už dva týdny držím dělenou podle LK, protože ta mi kdysi nejlíp fungovala a mám dole teprve dvě kila!Tak doufám, že s vámi dohromady by to šlo.
užitečné rady
Zlato
| 8. 6. 2010 08:21
krize
Zlato
| 4. 6. 2010 13:51
hele, když je hlad, tak se najez , protože stres z toho hladu je horší než porušení diety, pak bys to stejně porušila a nacpala se k prasknutí. Nebo zkus lžičku medu, to mě někdy pomůže . tak se drž
Krizeeee
kristufek
| 4. 6. 2010 13:14
mám kriziiii ...
Nějak mám dneska od rána celý den hlad...nevím co dělat..mám tedy zrovna zeleninu... tak mám v sobě snad půl kila mrkve (jako doplněk...oběd byl velkýýý) , .... a nevím čím to zahnattt....
Vločky
kristufek
| 4. 6. 2010 11:42
Jo jo to je přesně to co mě taky zajímalo...
Držím to od pondělí a zatím to jde :o) tak uvidíme jak dlouho mě to bude držet :o))
Je pravda, že vločky jsem dnes ráno vyhodila... protože jak si to vše ještě nepamatuji, začala jsem si dělat vločky, taky se skořicí a občas si do toho nastrouhám i jablíčko tak dnes jsem začala stejným způsobem, říkala jsem si kytičky a ovoce můžu, tak jsem si to uvařila... dojela do práce, vyndala jsem to s chutí na stůl a ouhleeeee zapoměla jsem, že jsem je udělala na mléku takže jsem je vyhodila ...
Na vodě jsem je ještě nikdy nevařila..tak to musím zkusit :o))
pokračování
Zlato
| 2. 6. 2010 17:14
koření můžeš, dokonce mi manžel říkal, že vařím trochu pikantněji a že mu to vyhovuje. na pití nejlíp voda, čaj, kyselky bez ovoce raději. u jogurtů dávej bacha zase na ovoce a hlavně jsou tam škroby a zahušťovadla, nejlepší holandia bílá. a taky jsem si odvykla jíst omáčky, protože je to maso a tak to nesmíš kombinovat s moukou na zahuštění chce to chvíli, než se v tom člověk zorientuje, pak to už jde. klidně napiš, poradím . a mě se osvědčilo střídat po dni, jeden den zvířátka, potom kytičky.
ahoj,
Zlato
| 2. 6. 2010 17:07
tak pokud chceš zhubnout, tak je nejlepší držet nejpřísnější graf, to znamená jeden den jíst pouze kytičky a další den pouze zvířátka. K zvířátkám jíst pouze zeleninu, ke kytičkám zeleninu nebo ovoce, nemíchat to dohromady. Dám ti příklad, jak to dělám já. Ráno si dám většinou banán, potom ovesnou kaši, to je: vločky vařené pouze ve vodě, na to si dám skořici, med. žádné mléko, nebo jen ze soji. zvykla jsem si na to a fakt mi to chutná a zasytí to. na oběd třeba těstoviny nebo rýži, k tomu si dělám zeleninu s žampionama, ochutit kořením, Když mám zvířátka, tak si umíchám třeba jogurt s medem, na oběd maso, párky, rybu zase jen se zeleninou. Hodně mám ráda takové ty zelné saláty, je to kilovka kyblík, jsem na to ujetá. Jinak když jsem loni začínala, tak jsem si koupila knížky od Kořínkové a vše pročetla.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
13. 8. 2025 19:33
14861
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18