Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Ja ti nevim
sauly
| 14. 1. 2010 08:00
Ja ti nevim, Jessi, ale myslim, ze resit i gramy je uplne zbytecny. Jakoze mas 100 g nahore, vzdyt to je uplny nic, navic vaha uricte ma taky nejaky rozptyly. Podle me, kdyz na ni vlezes 3x po sobe, tak pokazde ukaze o neco jiny hodnoty, ne? Vazne by ses mela prestat vazit kazdej den nebo se zblaznis - nemyslim to nijak zle.
Jinak ja sem neodolala a objednala si ten orbitrek a uz se tesim, az si na nem "vyslapnu". Jen co mi dojde, provedu vazeni, mereni atd. a zacnu ve velkym - snad me ten optimismus dlouho vydrzi.

Tak hodne stesti
Ahoj
Jessi
| 13. 1. 2010 21:05
Hlasím po včerejších zvířatkách 300gr dole.Dneska mám rostlinky tak uvidím zítra. Nejím ovoce .Ale kdyby už to chtělo fungovat.Uvidím jestli nedám více masových dnů.Do cvičení se nedonutím,ale chodíme na vyšlapy 10-15km.Co to jde.
to je fakt divný
Obi
| 13. 1. 2010 11:31
tak kdyžtak zkus napsat co baštíš , uplně všechno a třeba ti holčiny tady poradí, ale je to fakt divný....
Obi
Jessi
| 12. 1. 2010 22:04
Teď když držím první graf, tak to nemíchám.Na udržování jsem to klidně míchala.Snažím se být přísná.Nemíchám ani kytky a zviřátka.
no vidíš
Obi
| 12. 1. 2010 20:43
Jessi, že ti to jde dolů a nestresuj se, že to zase vyleze, musiš myslet pozitivně, ono to dolů půjde, spíš se měř, je to fakt lepší ale třeba až tak po týdnu, 14 dnech, taky jsem alkohol vždycky pila spíš ve zvířátkách, no možná, že to chce víc té zeleniny, dneska jsem měla zvířátka to jsem si udělala plněný papriky s rajskou a zbouchala jsem je obě dvě a to jsem si jednu chtěla nechat na zítra, nu co, holt jsem se pěkně poměla ted přemýšlím co zítra jestli zvřířátka nebo kytky, ale mám tam ještě trochu mletýho tak to asi vyhraje zvířena, Jessi a nejedla si třeba ovoce a zeleninu dohromady, nebo ovoce když si měla zvířátka - ono se to sice může v pozdějším grafu to je, ale mě se neosvědčilo...
Ahoj děvčata
Jessi
| 12. 1. 2010 20:06
Já se musím važit každé ráno.Měla jsem maso a dneska ráno o 400gr méně,ale to zase vyleze nahoru.
Už nevím,byla jsem zvykla moc ovoce, mám ráda jablíčka.Jestli mi to nebrzdí zrovna to ovoce.Nejím je už tři dny,moc mi chybí,ale zkusím to vydržet.Zítra si dám kytky a zase radějí jen zeleninu.Snad na něco přijdu co se děje.Vyky opravdu nevím,že s tím nemůžu hnoutJá alkohol nemusím,tak mi to nevadí.Prvně,když jsem dělila,tak vím,že mi nevadila štamprlička alkoholu ani u zvířatek jen mi váha dva dny stála. Zítra budu na bramborách a večer na těstovinách.Mějte se všechny moc dobře.
pro ivarg
sauly
| 12. 1. 2010 15:05
Co se tyce hladu, tak moje zkusenost je, ze za zacatku je to fakt k nevydrzeni, ale casem si zvykne a zacne jist mensi a mensi porce. Ja sem se dopracovala na jednu porci denne, coz teda moc dobry neni, ale uz je to pryc. Kazdopadne, esi ma hlad, tak ji klidne nachystej jidlo, ale pouze dle delenky. Jak pise Korenka, muzeme jist jakykoliv mnozstvi, ale delene.
Ja sem se vcera zase vrhla na delenku, ale vubec nevim, na kolikati kg zacinam - teprve zitra mi prijde moje nova vaha i s tukomerem, takze to beru pekne zostra. Jen hrozne bych chtela ten Orbitrek a furt premyslim, esi to neni jen vesak do bytu. Ale tam moc bych ho chtela, ze si ho asi "porucim" k narozkam
Jinak co me se tyce, tak ja si frcim ve zviratkach, kytky mam jen vyjimecne - mam po nich hlad a sem nafoukla. Taky sem musela vysadit alkohol, ne ze bych mela takovy chute, jak tu holky pisete vy, ale ono je porad tolik prilezitosti, kde mi nekdo neco nabizi. Dnes du na pravidelny sedanek s zenskyma - byvaval to sedanek u pivinka, takze dnes to bude sedanek u vody - snad to vydrzim
Tak preju hodne zdaru, ja se zitra zvazim, zmerim a budu hlasit ubytky - pritel odjizdi na dva mesice pryc, tak bych ho rada prekvapila
alkohol
ivarg
| 12. 1. 2010 11:50
ahoj holky
premluvila jsem moji 15 letou dceru, aby to zkusila taky
jenze furt fnuka, ze ma hlad.
co sni
a alkoholu...
ja mam rada pivo a klidne bez neho vydrzim 2 mesice....tak nefnukej a vinko si dej do vitrinky a koukej na neho
jinak delenkou k stihle postave se dostaneme za par....
jessi
Obi
| 12. 1. 2010 09:08
jak píše vyky, někde musí být chyba, je fakt, že čím jednodušeji kombinuješt tím to jde líp dolů, možná ta kávička jestli tě nebrzdí, zkus místo smetánky třeba jen polotučný mlíko a hodně pít, třeba jen stagnuješ a pak se to rozjede, jenom vydrž, mě taky váha prvně stála, pomáhá mi pít kopřivový čaj, jo a važ se jen jednou týdně, já jsem maniak , že na váhu lezu obden,ale ted se snažím ten týden vydržet a zkus se spíš měřit na objem na tom to jde vždycky spíš dolů, při kytičkách jsem vždycky nafouklejší možná, že když si měla předtím kytí tak ses jen tolik nevyprázdnila - promin ten výraz a ta váha může být tím, hlavně se nestresuj ono to dolů půjde, jenom správně děl, zkus vynechat tučnější věci na začátek jako tu smetánku i když je povolená ke zvířátkům, k tomu alkoholu je fakt lepší aspon 14 dní vydržet bez, já mám takovou zkušenost,že jsem mu podlehla vždycky ve zvířátka a váha se zastavila jen na chvíli ale všechny holky tady doporučují i v tý knížce od LK bylo , že zásadně jen ke kytičkám a spíš ten vinnej střik, tak nezoufejte určitě to dolů půjde, jenom se to musí rozjet a 100 g Jessi není moc a fakt se nevaž každý den
ahoj děvčata
Vyky
| 11. 1. 2010 21:49
Nechci strašit, ale myslím si, že alkohol staví hubnutí, ono je to u každého jinak, ale ty 2 měsíce by se měly dodržet. Také není potřeba být hlady, vždyť si vždycky můžeme vzít něco z té skupiny, co právě máme. Párky jsem jedla svlékací, ale myslím si, že je jedno jaké, jen musí být libové. Jessi, jak to že přibýváš? Někde musíš dělat chybu. Já stále počítám, chtěla bych vydržet. U nás je spousta sněhu a já mám zákaz chození ven, klouže to, že bych sebou sekla. Je fajn, že u dělenky se hubne i bez cvičení. Já koukám na rotoped a vůbec se mě na něm nechce dovádět. Fakt se už těším na jaro jak vykročím s hůlkama. Tak se kočenky opatrujte, pá,pá
Díky!
olej
| 11. 1. 2010 21:20
Díky za radu s alkoholem! je to vyčerpávající. budu se to snažit co nejvíc omezit, ale dva měsíce to asi nezvládnu....čeká mne kamarádky svatba, ale dám si tam jen ten bílý střik...jinak když hodně piju - i šest litrů vody denně, většinou se neucpu..zatim...ale to víno, zas jsem si ho včera dalazlobim se na sebe.
Jinak mam pocit, že čim jim jednoduššeji, tim lép se hubne.
Jaký máte zkušenosti s ořechama? Jíte je hodně?
Hlavně jessi nic nevzdávej a zkus hodně hodně pít!!
Ahoj
Jessi
| 11. 1. 2010 19:01
Hlasím váha pomalu stoupá.Zase 100gr více.Dneska jsem měla po dvou dnech zase maso.Uvařila jsem si fal.svíčkovou s tav.sýrem+kousek vepř.pečeného maska.To si rozdělila na oběd a večeři.Jedla jsem to s kompotové misky,aby toho nebylo hodněRáno jogurt pak 50gr eidam,oběd,znovu eidam a pak večeři.K tomu 5 kaviček- presso+smetanka. Přejí všem lepší hubnutí
super
Obi
| 11. 1. 2010 10:24
no to je super výsledek, já dneska taky vlezla na váhu a jen mě potěšila,takže dělenka je krok správným směrem pro mě, držím palce i ostatním at to jde dolů
no popcorn podle mě můžeš když je jen solený v kytičkách, nesmí být ale s máslem jen opravdu samotný
jím vždycky když mám hlad i klidně večer, samozřejmě se nepřecpávám jen do sytosti...
ach joooo
ivarg
| 10. 1. 2010 20:37
ahoj holky
hlasim prvni uspech
mam 3 kg dole za tyden.....
ale jde to strasne
a chci se zeptat muzu popcorn je n soleny...
reknete ze jo podle moji logiky je to rostlinka takze fajn....
a co udelat s hladem?
jist jak mam hlad nebo i to omezovat?
diky za rady
jessi
Obi
| 10. 1. 2010 20:10
taky díky, no ono asi ze začátku fakt nechce moc té nakládané zeleninky , asi bych se úplně jakéhokoliv cukru vyhla nejdřív tak po těch 14 dnech, když jsem najela poprvé tak jsem taky moc necvičila , je to asi individuální ale vydrž někdy to tělíčko stagnuje a pak to jede šupem dolů - no hlavně , že ti to nejde nahoru,držím pěsti at se ti daří i ostatním

ještě jsem našla v knížce od LK k tomu alkoholu:

LK :Domnívám se, že hlavní příčina pití alkoholu, spočívá v tom, že chceme, aby nám bylo veselo, ale může nám být i smutno. Záleží na tom, v jakém psychickém rozpoložení a prostředí si skleničku dáte - jestli pro radost - pro dobrou náladu, jako inspiraci pro něco potrhlého nebo když potřebujete a chcete zahnat problémy a smutek na duši.

Co s alkoholem, když zároveň držíte tuto dietu? Mám vyzkoušeno, že alkohol skutečně proces hubnutí pozastaví, ale tím, že se napijete, způsobíte menší zmatek v organismu, než když nesprávně kombinujete potraviny nebo si smlsnete na dortu nebo čokoládě. To se hubnutí zastaví úplně a v takovém případě je třeba tělo na celý proces hubnutí znova připravit, což zabere klidně dva až tři dny.

Tím, že se napijete, narušíte vlastně nově fungující způsob metabolismu.

Když si analyzujete složení alkoholu, pak zjistíte, že se v něm nic živočišného nevyskytuje, je tedy " rostlinného původu", a ať již mám na mysli pivo, víno nebo destiláty. Víte-li, že budete něco oslavovat, tak si ráno "naordinujte" stravu ze skupiny rostlinné. Přiznám se, že pivo mám ráda, takže jsem si zákonitosti kombinace potravy a alkoholu vyzkoušela sama na sobě. Někdo mi oponoval tím, že pivo obsahuje cukr. V klasickém pivu cukr obsažen je, ale má jinou podobu než klasický bílý. Z toho vyplývá, že pokud chcete zhubnout rychle, tak je nejideálnější se alkoholu úplně vyhnout. Když se napijete jenom občas, tak mohu doporučit bílé víno nebo vinný střik, a paltí zásada, že čím méně, tím lépe.

Když máte neodolatenou chuť na pivo, zároveň vás to většinou inspiruje dát si nějaký masitý, nejlépe mastný pokrm. Ale to není bohužel dobře, protože vlastně dochází ke spojení skupiny rostlinné a živočišné. A už se nám fungování diety narušuje a proces hubnutí zpomaluje. Změna metabolismu se až tolik nenaruší, když si k pivu dáte jídla z rostlinné skupiny. Následující den si klidně můžete uvařit maso, ale na pivo jen vzpomínejte. Samozřejmě to neplatí jen pro pivo, ale i pro víno a další alkohol

myslím, že po alkoholu je lepší - druhý den dát kytičky - tělo se rychleji vyčistí a hubnutí se tolik nezbrzdí
Obi
Jessi
| 10. 1. 2010 20:03
Dík za hezké řádky.Já taky na dělence zhubla 13kgDělím tři roky,tak mi to vyhovuje.Jenže mi najednou váha šla nahoru.Pravda je,že jsem míchala ovoce a zeleninu v jeden den.A taky jsem ráno jedla chlebík,ale maso jsem pak jedla až za osm hodin.Na udržování je to ale dovolené.Bylo to všechno v pohodě.Držím teďka ten přísný graf a vůbec se váha nehýbe dolů,ale necvičím to jsem ani dřív nedělala.Snad se to dá do pohybu.Já při masíku si dávám sýr cihlu 30proc. a zeleninu většinou nakládanou.A to možna bude lepší změnit jen za čerstvou.I když zase v dělence cukr+ ocet se ruší,takže by to nemělo vadit.Držím vám palečky
alkohol a splk
Obi
| 10. 1. 2010 19:59
v prvních dvou měsících ho raději nepij ani bílej střik, určitě se to dá vydržet , pak jen při kytičkách, já když si dala víno tak se mi váha zabrzdila si na 4 dny, nevím jaké zkušenosti mají ostatní holky
alkohol
olej
| 10. 1. 2010 18:12
Ja furt resim ten alkohol....tedy bilej strik......je tu nekdo kdo hubne i kdyz si ho pri kytičkach dava??? Treba rychle hubne...............ach jo, miluju ho

Jinak taky jsem dost přísná a jim fakt základní graf, ale já už musim, mam 120 Kg...a nechci na bandáž
alkohol
olej
| 10. 1. 2010 18:12
Ja furt resim ten alkohol....tedy bilej strik......je tu nekdo kdo hubne i kdyz si ho pri kytičkach dava??? Treba rychle hubne...............ach jo, miluju ho

Jinak taky jsem dost přísná a jim fakt základní graf, ale já už musim, mam 120 Kg...a nechci na bandáž
Didi
Obi
| 10. 1. 2010 12:18
díky za tu stránku, holky tam mají taky dobré rady a fajn recepty
ahoj holky
Obi
| 10. 1. 2010 11:14
no Sauly, ptala jsem se taky na orbitrek jestli nemají jiné dělenky zkušenosti, ale žádná odpověd, mám doma cyklotrenažer - něco jako rotoped tak s tím jsem spokojená, ježíšek k vánocům přinesl orbitrek ale jen takový úplně ten obyčejný - jsem spokojená, cvičím 4 krát týdně na něm půl hodinky, dýl bych to nezvládla a jedu ještě posilovací cviky podle šípkový, ted jsem se znova dala na pilates podle dvd a už po 14 dnech vidím nepatrné výsledky,hlavně už to není taková dřina jak na začátku, líp to zvládám, hlavně to chce pravidelně jinak to nemá cenu, já si vždycky když se mi nechce řeknu, že přeci nezahodím už ty dny předtím co jsem cvičila a vrhnu se na to, k dělence - už jsem tu psala, že jsem po novém roce chtěla dodržovat spíš vyvážený jídelníček, ale nebyla jsem dost trpělivá, nemohla jsem jít pořádně ani na velkou když to takhle musím napsat, takže od čtvrtka jedu dělenku spíš ten základní graf a holky s vyprazdnováním žádný problém, jsem plná energie a je mi o hodně líp,takže dělenka mi vyhovuje ze všeho nejvíc, zvážím se až v pondělí ale už ted si přijdu splasklejší taky mi po čase váha stála, na podzim jsem více jedla jen zvířátka a váha se mi držela , nic jsem nezhubla ale ani nepřibrala, přes vánoce to jsem jedla normálně a ted mi ta váha jde určitě dolů - chce to trpělivost a ze začátku určitě ten základní graf, ted přes víkend mám zvířátka, určitě doporučuju se ze začátku vyhnout klobáskám a jinejm tučnějším věcem, ono sice se může jíst vše děleně, ale jde to pak pomaleji dolů, hlavně používat min. oleje, když už tak opravdu minimum olivového , jinak peču na vodě třeba maso nebo si to podusím, oříšky jím vlašské a mandle ale tak 5 ks denně jen tak na chuť, jak jste správně psali tak arašídy se nesmí, taky se mi osvědčilo opravdu v jednom dni nejíst ovoce a zeleninu - i když pak už to je v splk povolený, že se ty vazby neruší, tak vždycky když jsem to smíchala v jeden den tak mi váha stála, ve čtvrtek jsem měla kytičky a snědla jsem za den 2 tmavé dalamánky k tomu pomazánku cibulovou - je z tofu a soji - ze zdravý výživy, brusinkové sušenky - jsou ovesné bez cukru, kávu se sojovým mlíčkem a večer jsem si udělala bramborovou kaši s podušenou zeleninou a pak ještě na chut docela velkou misku pudingu ze sojovýho mlíka, tak jen pro představu na kytičkový den, na zvířátkový jsem měla: pečené vepřové maso ale co nejvíc bez tuku, k tomu zeleninový salát - jen pokrájenou salátovku, cibuli a rajský bez zálivky jen tak samotný, potom hovězí stejky zase se zeleninou jo a salát obdoba té první varianty akorát jsem si do toho nakrájela tavený sýr, holky nevzdávejte to, já s dělenkou od března min. roku zhubla něco kolem 9 kg, ted přes vánoce jsem nabrala asi 2,5 ale věřím, že to dám dolů, hlavně mi u dělenky není zle a cítím se fajn a to je asi nejdůležitější,tak držím palce at nám to všem jde co nejlíp, jo ještě k tomu slazení, používám med lesní ale tak 1-2 lžičky denně víc ne a nebo obyč. sladidlo, v splk se nepoužívá cukr, alkohol taky radši nepít brzdí hubnutí, určitě minimálně dva měsíce....
ahojky holky.
Didi
| 9. 1. 2010 06:36
Dietu jsem držela,ale asi lsem občas ulítla a za dva měsíce nezhubla ani kilo.ale dám vám odkaz na dělenku kde jsou holky na to maDělená strava podle Lenky Kořínkové 2 nový chři,tam jsem byla a supr.Asi to nekůjde tak je to Week.cz dělenná strava.
Ahojik
Jessi
| 8. 1. 2010 23:10
Pečivo si peču sama,alkohol ani víno nepiju.Nesladím nic.Na medu jsem ujížděla,ale jen tak samotným.Teď se držím a radějí ani nelíznu.A ty chutě och!Nejvíce večer.Tak už jdu radějí spát, dobrou
pro olej:
sauly
| 8. 1. 2010 21:29
Ahoj, tak te vitam. Co se tyce tvych dotazu, tak kecup a horcice je neutral, takze v podstate muzes ke vsemu. Co se alkoholu tyce, je opravdu lepsi ho na prvni dva mesice vynechat uplne. Ja to tak udelala a dobry Nebo kdyz uz, tak jen bilej vinej strik. Je fajn, ze mas poradkyni, ale mam pocit, ze to neni poradkyne primo na delenou stravu, protoze dle Korenky med muzes, tak stejne celozrny tmavy pecivo. Ze se vylouci cukr, je celkem logicky - to je bohuzel u kazde diety, ale ja stejne nesladim, takze s tim problem nemam. Liskove orisky vubec nevadi, nesmis jist jen buraky, ty sou pry hodne tucny. Ja se citila ucpana po kytkach, proto sem vzdy preferovala zviratka, lip se mi po nich i hublo. Mozna zkus omezit ze zacatku tu klobasku a debrecinku a jist tak max. nejakou sunku - i kdyz nevim, nemam zkusenost. Ja sem na delenku porad od toho listopadu nenajela, ale od pondeli se chystam. Pekne sem se ted rozezrlala a citim, jak zase zacinam krasne kynout. Objednala sem si vahu, ktera meri i tuky, tak se do toho vrhnu naplno
Jo, holky, nemate nektera zkusenosti s ruznymi posilovacimi stroji, jako Orbitrek nebo jen rotoped atd? Je to vubec k necemu dobry???? Diiik
salámy
olej
| 8. 1. 2010 21:22
jo a ty salámy co nejdražší prej, pak je tam málo mouky, prostě rači maso....ja si kupuju klobasky, drahy, a davam si je poskrovnu do vajec atd.
klid
olej
| 8. 1. 2010 21:18
Hlavně nepanikařit. musí to fungovat. mně třeba hrozně brzdí víno....kořena píše, že se první měsíc vůbec nemá pít alkohol, taky píše dopoledne litr a pul vody a jen ovoce nebo zeleninu, taky to chce ten nejpřísnější graf, poradkyně kořeny mi řekla, at vubec nesladim!!! a uz vubec ne med a v nejhorši krizi jen javorovy sirup!!!, dal ne celozrny pecivo klasicky, je v tom mliko, nejlepe jen ty polystyrenový chlebíčky. Taky ten kečup asi ne a furt furt pít!!! Ta poradkyně radí dobře, občas jí volam. Tak to zkus trochu zpřísnit....držím palce a ODPOVĚZTE MI NEKDO NA PŘEDCHOZÍ ZPRÁVU, DÍKY!!!
Ahojky
Jessi
| 8. 1. 2010 20:25
Všechny vás tu zdravímJá už vůbec neumím radit jsem v háji.Radují se,že mám 400gr dole za týden a dneska šup a půl kila nahoře a je točekám jaka bude váha ráno.O octu jsem někde četla,že zadržuje vodu v těle, ale v dělence se o tom nepíše.Nevím jak jsem dokázala shodit 13kg a teď s tím nehnu.Vám kterým jde váha dolů držím moc palečky. Jakou značku salámu jíte já je moc nemusím.
HALOOOOOOOO
olej
| 8. 1. 2010 18:44
Když už jsem přišla na to, ajk sem psát, tak ještě jednou:

HOLKY, CO MÁTE ZKUŠENOSTI S DĚLENKOU, ODEPISUJTE NÁM "MIMINKÁM"!! JE SPOUSTA FÍGLŮ NA KTERÝ UŽ JSTE PŘIŠLY A NÁM TO POMŮŽE NESNAŽIT SE ZBYTEČNĚ!
D Í K Y !!!!!
Ach jo
olej
| 8. 1. 2010 18:03
Holky, dva dny jsem se trápila s mozilou a chtěla otevřít odpověd pro diskuzi. dnes jsem to otevrela v explorelu ale moje nervy jsou uplně v haji
No nic, začala jsem s dělenkou, od pondělí. Zatím hubnu. ale dnes jsem nějaká ucpaná, přitom už pátý den jím vejce, nízkotučný sýr, klobásu, debrecinku, bílý jogurt a ocet. prostě nejpřísnější základní graf. ale měla jsem lískové ořechy,málo, ale nevadí to? A jak holky alkohol? Kečup? Hořčice?
Prosím pište, vy zkušenější, není nic horšího než se snažit zbytečně
ahoj dělenky
Obi
| 8. 1. 2010 08:04
tak vidím, že se to krásně rozjíždí a přidávají se nové nebo staronové dělenky, tak všechny vítám a věřím, že to společně zvládnem, holky zkoušela jsem po vánocích držet jídelníček s 5 000 kj a správným poměrem bílkovin, sacharidů a tuků a nic dole,tak na to prdím a jedu podle dělenky, ta mě nikdy nezklamala a hlavně můžu si jít víceméně jak chci, takže taky mám ten první graf a budu hlásit úbytky - doufám tak úspěšné hubnutí všem

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
13. 8. 2025 00:04
14853
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18