Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

kde se touláte?
Vyky
| 25. 11. 2009 22:09
Ahoj, koukám že jste se asi vrhly na pečení, já se dívám na cukroví v časopisech, no některé se mnou mává, hlavně sněhové, ale vždycky hrdinně odvracím zrak, ale už si žádné sliby nedávám. Snažím se, počítám poctivě, děcka jak mě ty kila štvou.
Ještě že je pěkné počasí a jí mohu chodit v plášti, jinak nevím, co bych na sebe natáhla, v bundě vypadám jako kulička.
Jestli děvčata pečete, tak vám přeji málo spáleného, ale moc to nepřehánějte, pá,pá
Ahoj kočenky
Vyky
| 23. 11. 2009 21:05
Děkuji za rady, ale dostala jsem se sem až dnes a už mám pusinku v pořádku. Děcka, nejvíc jsem cucala čokoládu, to byla rozkoš, ale dneska jsem se třepala strachy kolik jsem přibrala, ale mám dole 2 kg, ale měla jsem i trable, tak si myslím, že zapracovaly nervy. Vítám další adeptky na hubnutí, určitě do léta budeme jako laňky. Já jsem zase začala počítat středíky, protože při chůzi lapám po dechu a je mě hrozně.
Tak hlavy vzhůru, vždyť jsme šikovné holčiny, pá,pá,pusinky
SPLK
Akinom1
| 23. 11. 2009 06:36
Ahoj, jsem tu nová a dnes začínám s dělenou stravou podle SPLK. Je mi 52 let, měřím 161 cm a vážím 58 kg. Chtěla bych zhubnout tak na 51-52 kg. Ráda bych si s některou z vás mailovala , hodně by mi to pomohlo. Mů j mail je alena.1957@seznam.cz. Napíšete mi ?
jessi
pravaenergit
| 22. 11. 2009 10:18
Ahojky ja si vzpominam na tvou prezdivku
ano mas uplnou pravdu s malym Kamčou.Kamča má 12.1. 3 roky takze jsou od sebe jen o jeden denano na svatbu jsem se tesila to ma spravdu. ale pred svatbou manzel zmnenil zamestnani k jine firmne s kamionama a nasliboval mi modre z nebe anakonec jsem byla doma porad samaa pak prisla krize. ja jsem nani upozornoval aale nebyla vyslysena. byl ajsme porad sama .proste najendou se mi odcizil. ukoncila jsme to ja pak po pul roce kdy s enic neresilo. bohuzel kratce po svatbe, ale tak roky mi utikaji .Ted mi kamaradky rikaji ze jsem udelala dobře, protože manzel se topi v dluzich svojich a za malym se nejde nai podivat a od nas bydli pet kilometru.No co uz stane se no.Zbytečne breřet nad rozlitym mlekem . život jd epřece dál ne?? budme rádi že jsme zdraví.
No dneska najedu na den kyticek dneska na maso nemam uz chut haha ale asi si udelam kytickovej den i zitra, protoze ja chodim na brigadu a tam pokazd eopul 10 je svacina a ja si neumim predstavit vytahnout nejakou svacinu v masickovem dni. kdybych vytahla holou sunku divaly byse nam etrosku z vrchu asi hahaTakze jedine kytickovej den kdy si do kabelky nahazu spousty mojich milovanych mandarinek .
a co chodi sem jeste nekdo,? jake jsou vysledky?? strepitula sem jeste chodi??
Ahojky
Jessi
| 21. 11. 2009 19:44
Vítám tě zpátky na dělence.Pomatují na tvého syna,mám vnuka narozeného 11.1.07 Vojtíška byli ve stejnou dobu, tuším o jeden den jestli se nemylím. Moc je mi to líto,že jsi sama, tolik ses těšíla na svadbu.Ale zas bude dobře.Budu ti držet palce ať ti všechno dobře dopadne A tu váhu,určitě to dokážeš.
vyky
pravaenergit
| 21. 11. 2009 07:20
AHOJKY VYKY ,jak se vede .četla jsem ze máš aft toho mel plnou pusi i Rob a nejedl mi tyden jak tady byl. mel to po nemoci. já si do lekarny zasla pro takovou fialovou vodicku tak to mazal.
dělená strava
pravaenergit
| 20. 11. 2009 20:50
Ahojky všem oývám se po hrozně dlouhé době. Rozhodla jsem se zase vrátit k dělené stravě.Nebyla jsem tady rok. Byl to náročnej rok .Měla jsem svatbu a ted uz zase řesím rozvod a zase novej vztah. Syn mi roste jako z vody v Lednu už mu budou tři roky. Já se mám ale jinak celkem fajn az nato že jsem svobodná maminka momentálně .
Ale s váhou bojuji stále ted mám 91 kg a ráda bych se dostala do leta na 80 kilo a vypada to ze ikdyz sem uz dělenku nemohla ani videt tak ze poni zase pujdu. Takže zitra začínáámmm.
A začnu s masíčkovým dnem . asi nevim jest epresne s jamy dnem zacnu. ale s necim zacnu hah a
afty
Zlato
| 18. 11. 2009 06:51
ahoj, všechny zdravím. Vyky, s afty nemám zkušenosti, ale jednou jsem měla opakované bolesti v krku a nic mě nepomáhalo. V lékárně mi paní poradila pastilky Tantum verde, opravdu to krásně pomohlo, opakovaně si je kupuji, abych to měla při ruce, takže tam píšou, že se to používá i při aftech, zánětech dásní. Tak to zkus, je to bez cukru, vhodné i pro diabetiky. snad pomůže. Mějte se krásně.
Vyky
Jessi
| 17. 11. 2009 14:32
Ahojík moc tě litují,vím jak to bolí.Kdysi jsem na to hodně trpělaKupovala jsem si k různým vodičkám vitamin B riboflavin.Nejde nic jíst moc to bolí Pij přes brčko a brzy se uzdrav
zdravím vás
Vyky
| 16. 11. 2009 20:33
Blahopřeji k úspěchům v hubnutí, mám radost s vámi. Já jsem bobík nemocný, udělaly se mě v puse afty, je to roky co jsem něco podobného měla, napřed jsem si myslela že mám patro odřené. Takže polykat je pro mě utrpení, bylo naznáno že mám oslabenou imunitu, cucám vše co můžu, je to děsný pro mě mlsouna. no a aby toho nebylo málo, začaly mě bolet krční žlázy, fakt jsem radostí bez sebe, nějak se z toho nemůžu vylízat. Kafe piji rozpustné se soj. mlékem, pro mě je to pochoutka. Bobínci opatrujte se, pá,pá
vitakáva
Obi
| 16. 11. 2009 09:30
já jí teda zatím piji jen se sojovým mlékem a v den kytiček, no držím se a zatím si dopřávám jednu kávu denně, ale první dva dny mě hodně bolela hlava, já piju hodně čajů, jsem velký čajomil a miluju japonské zelené čaje, ale při směnách jaký zrovnat ted mám není tolik času si udělat pohodu doma, takže káva byla nejrychlejším povzbuzovačem, nebo miluju espresso , no ale musím se krotit, pak zjistim , že nevypiju za den nic jinýho než kafe a to se s hubnutím asi neslučuje, váha mi pak stojí na místě...
Obi
Jessi
| 15. 11. 2009 21:10
Taky pijí hodně kávy.Je už to taková moje droga.Klidně 6denněKoupila jsem si před půl rokem vita kávu,že to budu aspoň střidat a nic.Moc mi to nechutná.Minulý týden jsem koupila Caro od Nestle je sice chutnější a o dost dražší,ale káva je káva.Piju presso nebo rozpustnou se soj. mlékem.Zelený čaj mám ráda Lipton citrusNeumím ti poradit do jaké skupiny patří vita káva,ale každá káva je rostlina.Tak nevím.Snad ti někdo líp poradí.
Obi
sauly
| 13. 11. 2009 11:58
teda, s kavou ti neporadim, protoze ja na tu klasickou nedam dopustit, ale pokud mas na ni takovou "zavislost" - mimochodem, taky sem na tom tak byla, tak zkus pit zeleny ci bily caj. Ja to takle praktikuju uz dlouho, mimo jine se po tom lip hubne - aspon si myslim - ale hlavne se po techto cajich citim cila...Takze muzu jen doporucit
jéé ahoj sauly
Obi
| 13. 11. 2009 11:31
pamatuji si tě s diskuze, začli jsme dělit tak nějak na stejno a taky mám dole 10,5 kg i když jsem se měsíc vůbec nehlídala, nic se nevrátilo zpátky, ted jsem znova na to najela, dneska mám kytičky, potřebovala bych od vás holčiny radu chci přestat pít kávu nebo takhle chci to omezit, protože fakt za den piju kvanta i třeba přes litr denně a pak jsem nervní a neklidná tak jsem si koupila vitakávu je to z ječmene, žita, čekankovýho kořene - myslíte si, že se to dá pít i ve dnech zvířátek?díky za vaše rady a hubnutí zdar
hlásííím se
sauly
| 13. 11. 2009 10:33
Ahoj holky,

hlasim se po silene dlouhe dobe. Mela sem ted spoustu starosti at uz v praci, tak hlavne z rekonstrukci bytu apod. takze nebylo moc casu. Takze abych to shrnula. SPLK drzim od poloviny dubna, v sprnu sem si koupila byt a zacala s rekonstrukci, takze sem na nejaky hlidani si kyticek a zviratek nemela ani cas, ani chut, tak sem se na to asi na dva mesice vykaslala. No a v rijnu znova najela. Ted sem ve fazy, kdy sem tam zhresim. Ale chystam se od pristiho tydne SPLK uplne vysadit, protoze 2.12. odjizdim na Kubu a je mi jasny, ze tam si nebudu moct vymrcovat s jidlem, tak aby si to moje telo zvyklo na klasickou, normalni stravu No a jinak od toho dubna i s tema prestavkama mam dole 10 kg, na cm nevim, protoze sem ztratila pri stehovani svoje zapisky, ale naposledy to bylo v pase cca 22 cm, takze mooooc prijemny. A nejvic prijemny je, ze znovu nosim rifle a kalhoty a sukne, ktery sem nosila naposledy pred tremi a vice lety. Takze parada a delenku doporucuju, kde se da. Uz skoro vsechny kamaradky ji drzi a vsem se dari vyborne

Tak preju hezkej den a hodne uspechu v hubnuti.
Petrulinko
Zlato
| 11. 11. 2009 07:16
dívala jsem se na Tvůj deníček a vždyť ty vůbec nepotřebuješ hubnout, na fotkách jseš hubená. Máš dělení jen na udržování postavy?
Ahoj holky
Zlato
| 11. 11. 2009 07:14
děkuji všem moc za recepty , určitě je vyzkouším. Domácí pekárnu mám doma od ledna, pekla jsem celkem intenzívně, receptů mám plno, bavilo mě zkoušet. Ideální je, že si člověk upeče chleba s plno semínek a ještě podle chuti, nám hodně chutnají dýnová semínka. Jessi, kloubouk dolů, že vůbec pečivo nekupuješ, já nevím, jak bych to stíhala, sice v pekárně je to bez práce, opravdu jen vážení, ale i to se mi už někdy nechce....Zrovna teď mám pocit, že už jedu nadoraz, hlavně psychicky .Vlasy mě zase padají víc, už se mi třepí i nehty... Ale dělím, sice včera jsem zhřešila , dala jsem si kafe se šlehačkou a ještě jsem to posypala cukrem normálním. No bylo to fakt vynikající, normální bílej cukr jsem něměla několik měsíců. mějte se krásně a pište, teď se to tady krásně rozjelo.
ahojky všem
Vyky
| 10. 11. 2009 21:46
Jessi, asi jsi mě přechválila, přepadla mě žravá a já jsem se zase přecpala a to na noc. Děcka mě je taková hanba, nejraději bych si nafackovala, tak jsem se pěkně rozjela. Takže všecho je špatné a já začínám znovu. U nás bylo sněhu dost, ale brzy roztál, k mé veliké radosti. O té druhé dietě jsem neslyšela, vypadá zajímavě. Také nevím co je se Strepitulou, vůbec se neozývá, doufám že je v pořádku. Tak se děvušky mějte fajn, pá,pá
petrulinko
Jessi
| 10. 11. 2009 19:57
tento recept je opravdu perfektní
už ho peču dlouho,pečou ho tady děvčata na Dámě. Jde ho upravit na dělenku a když se tak jěště k tomu griluje,pak nevíš co je lepší opravdu vyzkoušejte.Hodně si recepty upravují aby to odpovidalo dělení. Ty housky taky peču a střídám různé mouky a přísady.Pečivo vůbec s manželem nekupujem.
Ještě k receptu
petrulinka
| 10. 11. 2009 10:12
zapoměla jsem napsat, že v receptu je hladká mouka, ale já jsem je dělala ze špaldové a byly vynikající. Nikdo nic nepoznal a olizovali se.
Ahoj holky,
petrulinka
| 10. 11. 2009 10:09
tak se po delší době opět hlásím. Byla jsem zase nemocná, u mě je to v poslední době normální. Tak jsem ani nedělila a ani necvičila. Raději se neměřím a na váhu nelezu. Zlato, zkoušela jsem i LK, ale vydržela jsem to asi týden a vzdala jsem to. Nějak mi to prostě nevyhovovalo. Pak mi jedna paní poradila Ursulu, tak jsem to zkusila, vydržela jsem a krásně zhubla (asi před 5 lety). Jenže pak jsme jeli na dovču, tam jsem to porušila a od té doby jsem se nějak neuměla nastartovat, až zase letos. Jenže ty mé nemoci pořád dokola mi to vždycky nabourají a můžu začínat znovu. Ale tento týden jsem opět začala a začnu konečně i cvičit, tak snad to už bude ok. Jessi, díky za recept, píšu si ho a zkusím ho. Tak sem jeden dám, mám ho sice i v deníčku, ale proč ho sem nedat, že jo. Obi, to ti závidím, že tak hubneš, doufám, že mi to taky půjde trochu dolů, už se skoro do ničeho nevejdu, tak je nejvyšší čas.
Takže receptík: ČESNEKOVÉ TROJÚHELNÍKY
Suroviny:
500 ml tekutiny (sojové mléko, voda, já dávám podle Ursuly Summ 1/4 smetany a 3/4 vody)
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750g hladké mouky
3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí

Nádivka:
125g změklého nebo rozpuštěného tuku (nejlépe máslo)
sůl dle chuti
12 - 14 prolisovaných stroužků česneku
Vypracujeme těsto, které po vykynutí rozdělíme na 4 díly a rozválíme je jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Po povrchu ještě můžeme různě posypat semínky, kořením apod. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout. Pečeme při 180°C / asi 30 minut. Fantazii se meze nekladou, dá se plnit čímkoliv dle vaší fantazie.
Včera jsem je pekla, celý plech zmizel během chvilky. Tak zatím pa, pa!!!
ahoj dělenky
Obi
| 9. 11. 2009 11:32
super receptík , já pořád uvažuji o koupi pekárny, ale bojím se, že budu péct jen v tom prvotním záchvatu a pak mi bude doma ležet, zase je dobré , že si upečeš co chceš s jakoukoliv chutí.... tak přemýšlím
jinak střídám pořád SPLK po dnech a od minulého týdne mám 1,5 dole, takže to jde jedna báseň zatím za 14 dní dole 2,7 kg, jsem strašně ráda, minulý týden jsem se donutila cvičit jen jednou, ale ted se do toho pořádně obuju, dneska mám kytičky a měla jsem dalamánek se žampionovou pomazankou, v jedné prodejně kde mají i dia výrobky a různé sojové apod. jsem objevila ovesné sušenky bez cukru - moc mi chutnaji hlavně ke kafíčku se sojovým mlékem - vyrábí to firma Provita, jinde jsem je neviděla, ale stojí za to jsou s brusinkami, k obedu budu mít rýži s houbovou omáčkou a na večer si udělám bramborovou kaši s dušenou mrkví, to už se těším ,tak se všechny opatrujte a hezky dělte, to počasí venku je pěkně naprd aspon u nás tedy jo, jo jinak od začátku dělení i když jsem pak přes měsíc mezitím vůbec nedělila, ale váha nestoupla tak mám dole 10,5 kg, ještě chci tak osm, ale nepospíchám, pěkně pozvolna at se to pak udrží
Ahojky
Jessi
| 8. 11. 2009 20:32
Zlato peču chlebík nebo housky. Receptíků je tady hodně na Dámě.Jestli máš pekárnu tak je to bez práce.Já ji mám už dlouho.Peču stále nic nekupují.Koupila jsem si i bagetový plech a raznici na housky.Dělám už to všechno tak od oka.Je hodně podobných receptů.Třeba ti vůbec nebude chutnát vyzkoušej.
400gr hl.mouky pšeničné
100grcelozrné žitné mouky
60gr bramborové kaše-vařené brambory
1pl.otruby
2pl.vločky
1pl.žitné klíčky
1kl.sezamu
různé semínka
4pl.oleje
1kl citr.štávy
1kl.medu
1a půl kl.soli
1kl.suchého droždí
mléko sojové podle potřeby
udělat těsto,ale radějí tuhé,nechat hodně vykynout udělat housky dát na plech a nechat zase aspoň 30min.Pak potřit mlékem posypat podle chuti a dát pect .Je toho asi 12kousků.Mouky mám více druhů tak jí střídám.Hodně používám chlebové pšeničné a žitné.Zaleží na chuti a co zrovna peču.Držím palce ať se ti podaří.Když mi přijdou vnoučata musím péct více oni to jí jen tak samotné a moc jím chutná.
recept
Zlato
| 8. 11. 2009 10:45
Jesi, jak děláš ty celozrný housky? Já jsem včera zrovna poprvé taky pekla, ale byl to recept z internetu a moc se to nepovedlo. Tak napiš prosím recept . Mějte se hezky , u nás akorát vysvitá sluníčko z haldy mraků.
Ahojky děvčata
Jessi
| 7. 11. 2009 22:45
Brno jsme zvládli bez sněhu,ale pršelo celý den.
U nás bylo včera hezky,ale dnes už prší taky.
Dneska jsem na kytičkách.Upekla jsem celozrné housky a udělala jsem si pomazánku z č.čočky ta mi chutná,ale rodince to nejede.Na zítra jsem vytáhla s mrazáku kuře k tomu nějakou zeleninku.
Ursula Summ
Zlato
| 5. 11. 2009 17:47
tak už to chápu Petrulinko. Mě se prvně dostala do rukou knížka od Urshuly a následně od LK, tak jsem z toho byla zmatená jak jojo. Tenkrát v červnu jsem se rozhodla pro LK, ale ta Urshula mě hodně lákala a vrtala hlavou, protože tam je výběr jídla daleko pestřejší . Tak jsi s tím spokojená nebo jsi někdy zkoušela i Kořínkovou?
Mějte se všichni krásně a pište
Jessi
petrulinka
| 5. 11. 2009 14:35
zimu taky nesnáším, ba přímo nenávidím. Asi jsem žila v minulém životě někde v teplých krajích. Jezdíme sice s rodinou v zimě lyžovat, to přežiju, ale vždy bych se nejraději vrátila do tepla. Takže teď v tom počasí jsem nejraději doma, uvařím si čaj, zabalím se do deky, zapálím svíčky a relaxuju. No nějak to musíme vydržet. Tak ahoj a šťastnou cestu do Brna. Pa, pa
Zlato,
petrulinka
| 5. 11. 2009 14:33
děkuji za připomínku, ale já se snažím držet dělenou stravu podle Ursuly Summ, a tam se jogurt může, protože dle této paní je v neutrální skupině. Tuto dělenou stravu jsem držela poctivě asi před 3 lety a dost jsem zhubla. Je trošku jiná, než od LK, ale mě se drží lépe. Tam např. můžeš celozrnný chleba se salámem typu uherák, nebo s vysokotučným sýrem nad 60% tuku v sušině, taky můžeš chleba s tvarohem, uzenou makrelu s chlebem, nebo kdo má rád tatarák, tak ten lze taky pěkně s topinkou. Taky smetana tam patří do neutrální stravy, takže když mám chuť na pudink, tak si ho vařím ze smetany, ale ředěné vodou, takže např. 1/4 smetany a 3/4 vody. Vše se u této stravy sladí medem. Samozřejmě, že ty tučné věci jen v malé míře, ale opravdu jsem po tom zhubla. Dnes jsem si dala k snídani tvarohový koláč, u nás je prodávají ve zdravé výživě z celozrnné mouky. To bylo asi v 10 hodin a teď ve 14 hodin jsem si dala na oběd kuřecí maso se zeleninou. Odpoledne to bude asi pudink či jogurt ke svačině, ještě nevím a večer mám chuť na chleba s rajčátkem. Tak se děvčátka držte a pa,pa.
pro Petrulinku
Zlato
| 5. 11. 2009 07:19
Ahoj, já píšu k tomu Tvému poslednímu vzkazu. Pokud začneš den vločkama´, tak už na svačinu nemůžeš jogurt, nebo by musel být sójový. Tak pro jistotu píšu. Měj se hezky, přeji Všem ať se daří, protože se blíží Vánoce a to bude hlavně zkouška naší silné vůle. .
Ahojky
Jessi
| 4. 11. 2009 22:09
Zdravím vás všechnya gratulují ke snížení vaší váhy.Jste šikulky.Se mnou se váha vůbec nebaví.Vyky tobě to ale jde jsi dobrá. Já jsem dneska baštila rostlinky.Upekla jsem celozrné housky,udělala pomazánku z č.čočky a baštila.Na oběd zel.rizoto. Děvčata jak já jsem zimomřivá a děsím se zimy.Vyky doufám,že tam nemate moc sněhu.V pátek jedem s manželem do Brna.Já se totiž bojím jezdit ve sněhu.V zimě nejradějí sedím doma a teď taka nečekaná cesta. Mějte se moc fajn

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
10. 8. 2025 14:53
14821
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
10. 8. 2025 11:05