Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

metracek
ivarg
| 5. 1. 2010 23:07
ahoj holky.
je mi strasne, po letech jsem se podivala na vahu a pomalu jsem omdlela od hruzy.107 kg. to snad neni ani mozne.ale mam duvod pribirat- jsem po operaci gynekologicke-takze mam to prominute....ale proc mi neni fajn na dusi a citim se zle a neoblecu svoje veci a mam hruzu ze schodu a a a a
od pondeli drzim delenku ...pravidelne vas budu informovat ...v 1998 jsem zhubla 20kg za č mes. doufam, ze to bude pusobit znovu.dikes za podporu
Ahojky Natali
Jessi
| 5. 1. 2010 21:06
Vítám tě mezi náma
Nevím jak ti odpovědět na první otázku,ono to bude u každého jiné.Já jsem vždy líp hubla po kytkách.Ale teď jsem na sebe naštvaná najela jsem na přísný graf.Tři dny jsem na zvířatkách a ani deko dole.Mám jěště zítřek zviřatkový a pak si dám rostlinky.Mám děsný pocit,že to na mě přestalo po třech létech fungovat.Budu se držet jen toho prvního grafu a uvidím aspoň nějakou dobu.Puding soj.mléko patří do kytek.
Máslo patří do zvířatek,takže na chlebík né!Držím ti palečky
Nová členka SPLKA
Natalii20
| 4. 1. 2010 20:59
Ahoj dámy,
pokusím se to tu společně s vámi trochu oživit!
Nastal nový rok a já s hruzou stoupla na váhu - které jsem se uspěšně vyhýbala půl roku a zjistila že jsem že mám o pět kilo víc než jsem odhadovala a o deset kilo víc než bych měla :)
Dělenou stravu už jsem "studovala" delší dobu tak doufám že se mi podaří díky zhubnout.
Dnes mám za sebou první (ale úspěšný) den - zvířátkový

Měla bych pár otázek:
1. Hubne se vám lépe po zvířátkách nebo kytičkách? Já se dnes po mase citila trochu težce ale ted večer je to už fajn. Přemýšlím jestli by se po kytičkách hublo lépe...
2.Kam patří puding v prášku? Když dám sój.mléko tak do kytiček?
3. Kam patří máslo? Můžu si ho vůbec mazat na pečivo?
ahoj babulky
Vyky
| 3. 1. 2010 22:34
také se jdu vyzpovídat. I když jsem už nepřibrala, stejně jsem jako soudek a tak jsem 28.12. začala zase počítat, do dnešního dne mám kilo dole, ale je to jako kapička v moři. Děcka, při hraní s vnučkama se mě začaly rolovat kalhoty směrem pod břicho, tak to mě fakt nakoplo.
Ze sněhu radost nemám, jestli sebou seknu, kdo mě zvedne, takovou váhu. Chtěla jsem se s rodinou vsadit o hubnutí, ale dcera že by zhubla 2kg a to má 48 kg i s postelí. Kočenky mějte se fajn, pá,pá
Ahojky
Jessi
| 2. 1. 2010 18:38
Všechny vás zdravím v novém roce.Taaaaak jsem na sebe naštvaná jen jsem se přecpávala,ale děleně!Ono je to najedno, váha jde stejně nahoru.Dnes jsem najela na ten nejpřísnější graf.Jsem zvědavá jak dlouho vydržím,dala jsem si kytičky na dva dny.Přes svátky bylo samé maso.Byla jsem na 10km procházce na horách.Uf musím něco dělat. Bo se zblázním jak mi to leze zpět po třech létech nahoru.
Jessi
Iva79
| 29. 12. 2009 13:43
Ahoj
já dělenku tenkrát držela 2roky, pak už se to jen udržovalo, ale mně to dělení vyhovovalo, ale pak jsem otěhotněla, měla jsem děsný chutě a říkala jsem si, jsi těhotná, stejně půjdeš s váhou nahoru, tak si užij no, byla jsem blbá, ale teď jsem odhodlaná a musím to vydržet.....zatím to jde dobře, snažím se fakt hodně pít, různý čaje, různý chutě. Sladký zatím OK,ale vím, že to přijde. Já taky ulítávala na medu, ale spíš jsem po něm tloustla, jedla jsem ho totiž po lžících
Teď chci být na sebe víc přísná, nejíst po večerech, i když bych mohla děleně....dnes mám kytí, ráno jsem slupla samotnou housku a kafe se soj.mlíkem, k obědu špagety se soj,drtí,hlívou a místo kečupu protlak, bylo to dobrý a ke sváče dopol. jsem měla ze zdravý výživy fazolovou svačinku a cherry rajčátka jooo, a studentskou pečeť taky miluju,ale to jsou jasný dvě kilča nahoře
Ty potřebuješ 5kg, já alespoň 20,ale jsem teprve na začátku, od neděle dole 1,3kg, to je dost dobrý, hlavně že se to hlo směrem dolů....vím, že občas to trvá než kila začínájí "odcházet"...no, hlavně, že ty Vánoce jsou za mnou
Hezký den a papa
Iva
Jessi
| 28. 12. 2009 18:43
Ahojky je dobře,že si to umíš srovnat v hlavě.Já když jsem před třemi léty najela na dělenku,tak jsem měla hrozné chutě na sladké.Ty jsem před tím vůbec neznala.Začala jsem pojídat med,ale pak jsem ho snědla za rok něco přes 10kg,což jsem nesnědla za celý svůj život.Za půl roku jsem shodila 13kg.Dělím stále.Někdy ujedu na stud.pečeti a třeba jednou za měsíc klinek nějakého koláče.Potřebují dát dolů 5kg.Jen přes vánoce mám dvě nahoře.Nějak se mi přestalo dařit,ale na jídlo jsem si zvykla.Pravda je taková,že když tady večer sedím,tak nevím co bych smlsla,aspoň ořechy a mandle.
Jessi
Iva79
| 27. 12. 2009 21:34
Ahoj, tak dnešek jsem zvládla OK. K večeru jsem měla krizi na sladký už jsem se viděla jak žužlám gumový medvídky,ale odolala jsem. Na ex jsem vypila hrnek mňam ovocnýho čaje a musím říct, že mi to pomohlo....vím, jde o to vydržet první dny, pak to bude lepší,ale asi to bude makačka a budu muset chodit dřív spát kvůli nočním chutím zítra se těším na pan*** se zeleninovým salátem hezkou dobrou noc a díky za přijetí
Ahojky
Jessi
| 27. 12. 2009 20:12
Vítám tě tady mezi náma.Držím ti palečky,aby se ti podařilo zhubnout jako dřív. Já hlasím dvě kila nahoře.Je pravda,že jsem na Štědrý večer porušila.Jinak se zase jenom přejídám,ale děleně.Musím se polepšit.Méně pojídat a více se hybat.
ahoj
Iva79
| 27. 12. 2009 13:12
Ahoj holky dělenky
nahlídla jsem k vám pro inspiraci.....dnes po x letech začínám s dělenkou asi před 6-ti lety jsem s ní zhubla 18kg a šlo to strašně rychle, asi 10kg jsem měla dole za necelý 3měsíce a ty další hned záhy, asi do půl roka bylo vše dole. Pak přišly dvě děti a mám nahoře skoro 30kg, stráááášnýýýý musím říct,že jsem na hubnutí vyzkoušela toho spusty,ale nic jinýho nezabralo tak jako dělenka.....dnes mám kytičky, ráno kafe se soj.mlíkem, k tomu tmavou housku-jen tak samotnou,byla starší,tak jsem si jí máčela do toho kafe a chutnalo mi to, k obědu jsem si dala zelen.rizoto s tofu. Zbytek dojím ke sváče a večer si dám zeleninovou bagetu-tm.vetsi rohlik, do toho franc.hořčici,všechnu možnou zeleninu a tofu s mořskou řasou,tak se těším. Musím to vydržet, zvládnout to, do léta shodit alespoň 15kg
Držím palce i vám a huráááá do hubutí, Iva
už vážím moc
olej
| 25. 12. 2009 20:49
Ahoj holky. je mi 31 a vážím 13O. Skoro. už jsem byla i objednaná na bandáž a dostala sem chřipku tak mi nevzali. já zkoušela splk v pubertě ale ted to na mne nefunguje. dodržuju uplně základní graf a nic. ucpu se a po tejdnu si dam projímadlo a kašlu na to. jim třebba bílý jogurt s ***em, uzený maso a tvrdej sýr tři dny. furt dokola a nic. Už fakt nevim, co dělat. Nemáte malou radu?
Díky!!!
zlaté dělenky
Obi
| 22. 12. 2009 20:32
moc zdravím a i když ted tu to moc ženský jedny nepřibývá, tak já hlásím , že už asi 14 dní jsem na běžné stravě, sice to nepřeháním, přes měsíc jsem nesportovala a už mám 1,5 kg nahoře, ale po vánocích se do toho pustím, nemáte některá zkušenosti s cvičením na orbitreku, já mám doma cyklistický trenažer a poctivě jsem cvičila půl hodinu až hodinu obden a k tomu posilovaní stehen a zadečku, bylo to znát a docela mě to bavilo, pak jsem ale přestala, ale jak jsem psala po vánocích na to zase hupsnu, tak jen jestli ten orbitrek je dobrej, jinak se všechny opatrujte a užijte si pohodu vánoční, také vám všem přeji hodně štěstí a po nejvíce zdraví do Nového roku , to je nejdůležitější, tak se držte a pište papapapa
Ahojky
Jessi
| 21. 12. 2009 20:04
všem co tady jěště chodí.Sauly vítej doma.
Všem nemocným brzké uzdravení .Vyky tobě držím palečky,ale pokud ti to zdraví nedovoluje tak se na to vyprdni zdraví je přednější.Já jím jenom zvířatka už delší dobu.Trochu mám strach co na to tělo,ale pořad mi to šlo nahoru.Teď to stojí.Pořad se něco slaví tak se přejídám,ale děleně,už aby to zkončilo.
Přejí vám Vánoce plné radostných překvapení
a nový rok bohatý
na šťastné chvíle.
všem, všem, všem
Vyky
| 20. 12. 2009 22:25
TŘPYTIVÝ DÁREK SNĚŽNÝCH VLOČEK,
KOPCE DÁRKŮ POD STROMEČEK,
RADOST, KLID A ZDRAVÍ NEJEN NA vÁNOCE,
MNOHO ŠTĚSTÍ V PŘÍŠTÍM ROCE

ZE SRDCE PŘEJE

Vyky
ahoj pusinky
Vyky
| 20. 12. 2009 22:14
Zlato přeji ti abys tu virozu zahnala . Já se vesele cpu s tím vědomím, že asi už před Silvestrem začnu tvrdě pracovat na mé postavě. Na Silvestra jsem sama a tak chlebíčky a jiné mlsoty nebudou a já mohu začít, jen se bojím vlést na váhu, ta zapláče. Cukroví bude a já bych potřebovala, aby mě někdo kontroloval, jsem jaksi rozpapaná. Jessi u nás je také hrozný mráz,sníh, prostě to, co já nemám ráda.
Babulky opatrujte se, pá,pá
ahoj
sauly
| 17. 12. 2009 21:44
Cau holky, tak jaka? Ja se dneska vratila z Cuby a hruza hruuuuz. Ta zima je priserna, teplotni rozdil mezi Cubou a tady je sroro 50 stupnu, takze ocekavam, ze do tri dnu lehnu s peknou anginkou. Na Cube sem vubec nedelila - ani by to tam neslo, takze na to prdim i ted pres vanoce a od ledna zase zacinam. Myslim, ze neco malo sem pribrala, ale zase tak hrozny to nebude - no mozna je to tim, ze sem docela hodne opalena a tim se citim hubenejsi Navahu se bojim stoupnout

Tak preju vsem moc krasny vanoce a hodne klidku
Ahoj děvčátka
Jessi
| 17. 12. 2009 21:39
Tak zase je tady ta zlá zima.Vůbec jí nemám ráda.Dneska jsem byla u zubaře a než jsem dojela domu br br br.Napečeno už taky mám.Pro sebe mám jen pusinky datlovo ořechové. Možná udělám jěště čokoladu,ale radějí žádné mlsání to pak je hrůza.Se neovládnu.Pekla jsem i trochu cukroví pro vnoučka,který je alergik,ať si může taky něco vzít.A vůbec se mi třeba nechtělo spojít kakao s tukem na polévu.Já dělím pořad a budu i přes vánoce.Mám strach i tak se mi nedaří váhu udržet.Všechny vás moc zdravím
Vánoce
Zlato
| 17. 12. 2009 06:58
Ahoj, tak jak se máte? Nikdo skoro nepíše. Je to škoda. Já už peču, ale nakonec normálně, prostě jsem si to v hlavě odůvodnila, že na týden kole Vánoc prostě dělit nebudu. Původně jsem si myslela, že napeču normální i dělené cukroví, ale pak jsem to vzdala. . Teď sice zatím ještě dělím, ale váha se vůbec nehýbe, naštěstí ani nahoru ne. Teď zápasím s virozou, tak se to snad zlepší a nelehne celá rodina. Mějte se hezky a přji klidné vánoční přípravy.
ahoj berušky
Vyky
| 16. 12. 2009 21:02
Obi neboj, děvčata jsou určitě zapřažené v pečení, tak jim nezbývá čas. Já se přiznám bez mučení že jím normálně, mám nějaké trable a tak to jinak nemůžu řešit. Ale slibuji, že od ledna začnu na sobě pracovat a nepovolím. Teď se hlavně živím polévkami, no je to voda, ledviny jsou spokojené, pěkně je prolévém. Že napadl sníh moc radost nemám, ale k vánocům patří.
Miláčkové mějte se hezky, pá,pá
tak kde jste?
Obi
| 16. 12. 2009 13:14
nikdo nepíše ach jo
2 graf
Obi
| 8. 12. 2009 18:09
druhý graf - posílám takto, nelze mi udělat jako přílohu

SKUPINA KYTIČKOVÁ:
brambory, rýže, bezvaječné těstoviny, knedlíky (bez vajec nebo musí být ze sušených vajec a bez mléka a syrovátky, používám hlavně z prášku, mouka - všechny druhy, pečivo celozrnné, kukuřice (je to kytička a ne zelenina), popcorn (slaný), vločky - všechny druhy neslazené cukrem, musli - všechny druhy neslazené cukrem, všechny druhy obilovin, všechny druhy semínek, sója a sójové výrobky, sójové maso a všechny výrobky z něho, sójové mléko, sójová majonéza, sójové sýry, jogurty a paštiky (pokud neobsahují vejce), čočka, hrách, fazole a ostatní luštěniny, kroupy, krupice, rostlinné máslo (ale minimálně), bohužel nehrozí rostlinné máslo na chleba ani na brambory, bez „závady“ je pouze olivový olej nebo tenká vrstva rostlinného oleje, ale musíme kontrolovat složení), rostlinné tuky (na pečení třeba Hera, ale v přísné fázi opravdu minimálně), droždí, glukóza, hroznový cukr, květový i lesní med, slad, vajahit,

SKUPINA ZVÍŘÁTKOVÁ:
všechny druhy masa, uzeniny (pozor, většina má velké množství škrobu, hlavně točené salámy), salámy, paštiky živočišného původu, drůbež, ryby, všechny druhy konzervovaných ryb, sýry - nejlépe do 30 (45) % tuku, bílý jogurt, tvaroh a všechny neslazené výrobky z něho, mléko živočišné (sušené i čerstvé, šlehačka bez cukru, smetana, majonéza, tatarská omáčka (přečíst složení), vejce, oleje všeho druhu ( nesmí být sójové – to je kytička), máslo rostlinné i živočišné, sádlo

OVOCE:
čerstvé i sušené, nesmí být s přídavkem cukru, kompoty bez cukru nebo slazené uměle, slazené džemy (se sladidlem nebo fruktózou)

ZELENINA:
zelenina čerstvá, mražená i nakládaná ( bez kukuřice, v nakládané zelenině ani v kečupu cukr nevadí, četla jsem někde, že když je tam ocet, tak se ty účinky ruší), houby čerstvé, všechny druhy tomatovo-zeleninových směsí,zelené fazolové lusky.

NEUTRÁL:
většina duchucovadel, koření všeho druhu, kečup, hořčice, kakao, carob, lesní med, všechny druhy čajů včetně ovocných, káva, neslazené či uměle slazené limonády a minerálky, fruktóza - ovocný cukr, všechny oříšky-kromě buráků
všechny druhy umělých sladidel,sojová omáčka,olivy,*** a všechno z ***u,Psyllium

ZÁSADNĚ NE!!!
cukr rafinovaný a přírodní, burské oříšky, pečivo z bílé mouky, alkohol (s výjimkou vinného střiku)

CO KOMBINOVAT: kytičky s ovocem či zeleninou(nééé ovoce a zeleninu v jeden den) a neutrálem a zvířátka s neutrálem a zeleninou. Ne zvířátka a kytičky dohromady
GRAF
Obi
| 8. 12. 2009 17:59
přidávám graf, ten první je přísnější - na mě funguje nejlépe, ten druhý už je spíš na udržování váhy
metracek
ivarg
| 8. 12. 2009 08:20
ahoj holky
budte tak hodne hodte nekdo na net znovu graf delene stravy
jdu znovu na to po x letech kdy jsem za 10 let dokazala pribrat neuveritelnych 30 kg a delat ze mi je fajn.jeste ze mam ok manzela.nikdy mi nic nerekl ani nehecoval, jen kdyz mi opravoval moje oblibene tv kreslo utrousil nemilou poznamku neco na tema metracek a spol.
no musim zacit.
diky za pomoc
ahoj holky
Obi
| 7. 12. 2009 09:09
no Vyky, je to určitě tím počasím, taky mám pořád chuť na sladký a tučný věci, tělo se chce asi zazimovathlavně nepodlehnout, naje´d zase na dělenku a uvidíš , že to půjde, když ne dolů, tak u mě vyzkoušeno, že to nejde aspoň nahorů
ahoj zlatíčka
Vyky
| 5. 12. 2009 17:41
tak a je to v háji, zase jsem se rozpapala, a to jsem se hezky rozjela. Ale stačilo ochutnat kousek sladkého a už zase cpu do pusy co se dá. Děcka, pevná vůle je pryč, tak se kaju a je mě to na nic. I když se hýbu, stejně nehubnu, takže do kopečka se musím zastavovat, abych vůbec vylezla. Hlavně že to vím, ale jsem mlsná jako koza. Berušky opatrujte se, pá,pá
cukroví
Obi
| 28. 11. 2009 16:42
ahoj dělenušky, koukám, že se to zase rozjíždí to jsem ráda, našla jsem receptíky na netu, zatím nemám vyzkoušeno ale vypadá to dobře:
100g hladké mouky
100g celozrnné mouky
120g ovocného cukru
160g rostlinného másla
1 lžíce kakaa
80g vlašských nebo lískových ořechů

Postup:
Budete potřebovat velmi jemně pomleté ořechy. Samozřejmě, že ořechy vlašské dochutí tento recept trochu jiným způsobem než lískové. Těsto propracujeme tím způsobem, že na vále nebo v mělčí míse vypracujeme dohromady nejdříve obě mouky s cukrem a měkkým máslem, do toho pak vpracujeme jemně namleté ořechy a nakonec lžíci kakaa. Těsto by mělo být hladké a vláčné, ale pevné. Vždycky mu prospěje, když je necháme uležet aspoň půl hodiny.
A můžeme jím plnit tlapkové formičky. Pečeme tzv. Na mírno asi 15 minut. Za tu dobu nám těsto ve formičkách zrůžoví až zezlátne, podle toho poznáme, že by měly být tlapky hotové. Když vytáhnete plech z trouby, nechte těsto ve formičkách trošku vychladnout, abyste se při jeho vyklápění nepopálili. Jinak se těsto vyklápí naprosto snadno a je dobré ještě upečené tlapky nebo jiné tvary obalovat v ovocném cukru ještě za tepla. Obalovací smes cukru můžete zase vytvořit z kombinace fruktozy čisté a vanilkové. I to chuťově příjemně tlapičky obohatí.

našla jsem to zde: http://vareni.dama.cz/index.php?…
Ahoj děvčátka
Jessi
| 27. 11. 2009 21:51
Datlové pusinky se mužou ve zvířatkách
2bílky sníh
60g suš.datlí nakrájet
50g mlet.oříšků vlašských
50g krajených vl.oříšků
50g krajených mandlí
citronová kůra
2kl kávy
děláme malé pusinky-pečeme na 150stup.
Je to dobré jde tam použit určitě cokoliv máte doma,myslím suš.ovoce
Ahoj holky
petrulinka
| 27. 11. 2009 13:33
tak se jdu na vás po delší době podívat. Teď nějak nedělím, jelikož jsem od začátku října po třetí nemocná a tak na to dělení nějak nemám náladu. Raději se nevážím, tak váha by asi praskla. Jinak co se týká cukroví, tak pracovně nějak nestíhám, už vloni jsem si poprvé dala upéct a bylo celkem jedlé. Letos jsem si zase objednala, ale něco málo kousků upeču. Já jsem začala péct jedno cukroví, které jde upéct podle dělenky: nemám tedy přesnou váhu, dělám to od oka. Dám si do mísy špaldovou mouku, máslo, mleté ořechy, může být i ***, ovesné vločky, podle chuti med. Vypracuju těsto tak, aby se nelepilo. Na plech dělám buď formičkou nebo vytvarované rukou malé koláčky a upečeme. Já jsem dala před pečením ještě na každý koláček trošku marmelády nebo jestli vás napadne podle dělenky jiná náplň. Příští týden už mi snad bude líp, tak zase na dělenku najedu a taky to chce pohyb. Tak zatím pa,pa.
Vánoce
Zlato
| 27. 11. 2009 08:29
Ahoj všem, , já ještě nepeču, ale určitě budu, jen se budu snažit, abych toho nepekla tolik, co ostatní roky. Chtěla jsem Vás poprosit, jestli máte nějaké vánoční cukroví vyzkoušené, myslím předělaná na dělenku, tak to pošlete . Určitě se to bude hodit všem. Myslím hlavně na Jessi, ta pořád peče. Jinak pořád dělím, i když někdy hřeším, takže váha mi stojí, ale ani netloustnu, tak to je dobré. Mějte se hezky ahoj
Ahojky
Jessi
| 26. 11. 2009 19:11
Pekla jsem vánočku,pak jsem si jí dva dny jedla.No a váha zase víc.Jak já zuřím.No a zůstaly mi bílky tak jsem zkusila datlové pusinky co dělali ráno ,když vaří tescoma.A to je pořad dokola.A váha přibývá ta potvůrkaTaky pořad ohlížím cukroví co asi upeču.Něco musím ,aby to bylo pro rodinku vánoční.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
13. 8. 2025 00:04
14853
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18