Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

hubnuti
Luciiik28
| 4. 9. 2009 23:17
ahojky po dlouhé době
Obi
| 4. 9. 2009 14:44
ahoj dělenky tak po dlouhé době jsem tu, Zlatko omlouvám se neměla jsem ještě možnost odepsat na mejlík, bo nebyl přístup k netu
tak já to mám Strepi jako ty, dole něco přes 8 kg, někdy i 9 ale hýbe se mi to, začla jsem hodně cvičit, aspon hodinku každý den trošku intenzivnějšího pohybu, mizí celulitida a myslím, že to má na svědomí pohyb ale i dělenka, prtože se necpu bílou moukou, cukrem a tukem, je mi o hodně líp než dříve a proto na dělenku nedám dopustit, sem tam jsem zhřešila ale pak jsem se hned na dělenku vrátila. Určitě fungují i jiné metody jako počítání KJ apod., ale u dělenyk to jde jaksi samo, myslím, že se můj denní příjem ustálil kolem 5 tis. kj denně a hodně se cpu zeleninou, můj favorit jsou rajský, cuketa a paprika a ledový salát, to kombinuji se vším, taky víc jím spíš zvířátka, ted začnu cvičit ještě víc a půjde to zase o kousek dolů - věřím tomu
Dalsi vysledky
Luciste
| 2. 9. 2009 16:03
Jak jste na tom s vydledky? Pochlubte se! Musime se pochvalit, kdyz to nikdo jiny neudela.
Dalsi bilancovani
Luciste
| 2. 9. 2009 16:02
Ahoj holky, mam pro vas tentokrat lepsi zpravu. Posledne jsem byla hrozne sklesla, ze vaha nejde dolu ba naopak. Ted zhruba dva mesice(mozna o neco vic) po drzeni SPLK mam 8 kg dole. Jde opravdu o to nepolevit, i kdyz se nedari.

Jde to dolu a to i presto ze se nijak nesetrim. Je tedy pravda, ze jim temer vyhradne jen zviratka. Mam hodne zeleniny a jedine v cem jsem polevila, je ze se ted ridim podle nejmirnejsiho grafu (kombinuju ovoce a zeleninu). Mam mensi hlad a hlavne netrapim se nejakymi vycitkami. Hubnuti mi proste jde a nemam z toho nervy!

Takze kdo pochybuje, vzhuru do toho!!!
Ahoj Zlato
petrulinka
| 2. 9. 2009 09:44
Mám boční stepper od Olpranu, a jelikož jsem si ještě nezapla měřič, tak šlapu na čas. Obvykle tak půl hodiny. Taky mám i Orbitrek, ale jsem šlapala tak intenzivně, že se mi utrhl jeden šroub, takže teď cvičím jen na stepperu a taky občas na rotopedu, ale ten mě moc nebaví. A do toho ještě chodím tančit novinku Zumbu a chystám se na Power Yogu.
No a k tomu se snažím držet dělenou stravu, tak doufám, že se brzy dostaví výsledky.
petrulinka
Zlato
| 2. 9. 2009 08:07
ahoj všichni, mám dotaz ohledně stepru, jaký typ máš a kolik na něm našlapeš kroků nebo časově. Já ho mám taky, ten malý bez rukojetě, tak se s tím seznamuju, celkem mě to baví, já jinak moc nesportuju , tak napiš a mějte se hezky a pište
Ahoj
petrulinka
| 1. 9. 2009 17:48
Nějak to tady vázne. Holky dík za recepty, jsou skvělé. Jablečný koláč jsem už pekla a je moc dobrý. Jelikož mám moc ráda sladké, tak vzhledem k dělené stravě se snažím taky pořád vymýšlet nějaké recepty. Takže taky jeden přikládám. (vychází ovšem z dělené stravy od Ursuly Summ).

OŘECHOVÁ ROLÁDA SE ŠLEHAČKOU

Ušleháme do pěny 6 žloutků a já dávám asi 3 lžíce medu (to si ale samozřejmě upraví každý podle své chuti), potom přimícháme 25 - 30 dkg mletých ořechů, sníh ze 6 bílků a trošku prášku do pečiva. Rozetřeme na plech na pečící papír a upečeme. Ušleháme buď 1 celou šlehačku a ochutíme medem nebo 1/2 šlehačky a 1 nízkotučný tvaroh a také osladíme medem. Vychladlý piškot potřeme náplní, stočíme do rolády a můžeme ještě potřít povrchu zbytkem krému. Nejlepší je vychlazený. DOBROU CHUŤ!!

Jinak musím říct, že jsem dnes byla i cvičit "zumbu" a ještě se chystám cvičit na stepperu. Jedla jsem trošku více na oběd (kuřecí steak a teplá zelenina), jelikož jsme pozvali děti na oběd k zahájení školního roku. Tento týden mě začaly honit chutě na sladké, břicho ne a ne spadnout a zadek a stehna ani nemluvím. Pomóóc!!!
další
Zlato
| 30. 8. 2009 18:04
JABLEČNÝ KOLÁČ:

250g polohrubé mouky (já ale dávám 150g polohrubé a 100g celozrnné špaldové mouky), 90g tuku, 6 polévkových lžic studené vody, 1 rovná čajová lžička prášku do pečiva a špetka soli. Všechny přísady zpracuješ v těsto a dáš do lednice tak na půl hodiny. Pak těsto rozdělíš na třetiny, ze dou třetin vyválíš klatou placku kterou dáš do koláčové formy (já to peču ve staré pánvi o průměru 28cm), rovnoměrně propícháš vidličkou, posypeš opraženými obilnými klíčky nebo strouhankou z graham. rohlíku (klíčky jsou ale lepší, chutnají jako oříšky) a poleješ polévkovu lžící medu. Pak nandáš nastrouhaná jablka, zase poleješ lžící medu, posypeš skořicí a nakonec opět klíčky. Ze zbytku těsta vyválíš zase kulatou placku a tou celý koláč přikryješ. Přes "deklík" přehneš těsto ze spodní placky a spojíš aby byl koláč uzavřenej. Potřeš sojovým mlékem a dáš péct tak asi na půl hodinky.Po doečení můžeš ještě jednou potřít mlékem aby se leskl. 2. den je lepší.

DELENY PISKOT:
na 1 zloutek 2-3 lzičky teple vody (zalezi na velikosti zloutku)
1 lzici trtinoveho nebo ovocneho cukru
1 lzici polohrube mouky
- ja delam zpravidla piskot z 5 vajec

Slehat zloutky s vodou a cukrem, az se vytvori husta pena - rucnim slehacem mi to trva cca 10 minut, vznikla naslehana hmota je fakt k nerozeznani od te s bilkama. Pote jiz neslehat a pomalu primichat po lzicich polohrubou mouku. Dat do vymazaneho a vysypaneho pekace, pecu na 200 dokud nezezlatne.
recepty
Zlato
| 30. 8. 2009 18:02
Lívance

Suroviny: 500 g pohankové mouky, špetka soli, lžička prášku do pečiva, voda, tuk na smažení, med.
Postup přípravy: Mouku smíchám se solí, práškem do pečiva a zadělám ji vodou tak, aby mi vzniklo těsto řídké jako na palačinky. Smažím pak lívanečky, které potírám medem a horké podávám.

NUTELA
200 g lískových oříšků
100 g sušeného sojového mléka
2 lžíce kakaa
1 dl vody
ovocný cukr nebo med podle chuti
Postup: Lískové oříšky najemno nastrouháme a nasucho prohřejeme. Pak vmícháme kakao, mléko, cukr a vodu. Povaříme, dokud nevznikne hustá jemná hmota -hustotu si regulujeme podle množství vody. Nalijeme do sklenice a dáme vychladit. Pokud chceme mít jen pomazánku na pečivo, můžeme vynechat cukr

CELEROVÝ NÁKYP
- celer
- oškrabané brambory
- cibule a česnek (já na 2 lidi dávám tak 3 velké cibule a půl palice česneku)
- husté sojové mléko
- sůl, pepř, sladká papirka

Na pánvi osmahnout cibuli s česnekem, ochutit solí a pepřem.
Do zapékací misky dát dolů brambory na cca 0,5cm kolečka a posolíme. Na brambory položit na 0,5cm plátky nakrájený celer. Na celer dáme směs cibule s česnekem a na tuto směs zase nakrájené brambory.
V hrnku umícháme sojové mléko - já dávám do 250ml tak 6-7 lžic, aby bylo hustší. Do mléka zamícháme sůl, pepř a docela dost červené papriky, tuto směs nalijeme do zapékací misky - miska musí být tak do 2/3 plná, když je moc, tak to vykypí ven, když málo, tak to není ono
No a dáme do trouby péct na 250, trvá to cca 35-40 minut a je to moc dobré

pohankový prejt15 dkg. pohanky, 25 dkg čočky, cibuli, sůl, česnek, pepř, majoránka. Přebranou čočku uvaříme v neosolené vodě do měkka, přidáme přebranou pohanku, promícháme a uvaříme do měkka. Odstavíme, osolíme, a dáme do pekáčku jemně vymazaného olejem nebo Perlou. A zapečeme. Podáváme se zelim nebo okurkou
ahoj bobínci
Vyky
| 28. 8. 2009 21:12
Vítám Petrulinku, nic si z toho nedělej že jsi snědla sušenky, já včera zblajzla 2 tatranky a pytlík sušeného ovoce, ale zase jsem se dneska srovnala. Ono se hubnutí zastaví, ale zase rozjede. Děcka, já jsem z toho horka strašně unavená, až bych řekla chcíplá, takže nemůžu chodit ven a cvičit už vůbec. To si nechám až bude chladněji. Ale musím se pochlubit, kraťasy mě odcestovaly až ke kolenům, jak mě spadla držtička, dcera se mohla umlátit smíchy, zjistila,jsem že obleču ty, které jsem nosila loni. Tak jsem moc ráda. Já jsem si pudink kupovala raději ve zdravěnce, ale jinak by musel být se soj. mlíka. chtělo by to zkusit. Když jsem zhubla dělenkou 36 kg, tak jsem si váhu držela i když jsem i hřešila. Jak jsem už psala, kdybych vážně neonemocněla a věděla že uteču z té hrobníkovy lopaty, tak bych se tak nehorázně necpala sladkým.
Pusinky mějte se fajn, pá,pá
pocity
Zlato
| 27. 8. 2009 15:12
všechny Vás zdravím, pravidelně to tady sleduji, ale dlouho jsem nepsala. Stále dělím, ale potřebuji od Vás povzbuzení, protože stále slyším na dělenou stravu samé negace. Já jsem zatím spokojená, výsledky také nějaké jsou, ale pravda je, že mám strach z jo-jo efektu, zatím se mě nechce nad tím přemýšlet, jestli budu dělit do konce života. Tak napište taky svoje pocity a třeba bude líp. . mějte se hezky
Dobré pondělní odpoledne
petrulinka
| 24. 8. 2009 15:46
Tak sleduju, že se tady nic neděje. Kde jste všichni? Já se dnes musím svěřit, že jsem zhřešila, neboť jsem po obědě do sebe nasoukala asi 5 sušenek. Zřejmě se mi blíží mé červené dny. Ale zase ráno jsem cvičila půl hoďky na Orbitreku, tak snad se to vyrovnalo. Všechny vás zdravím a občas tady někdo něco pisněte.
Krásné ráno všem
petrulinka
| 18. 8. 2009 09:40
Jessi, děkuji za přivítání, jsem ráda, že si můžu s vámi povídat. Tak jsem se teď vrátila ze cvičení, které mne naprosto dostalo. Možná už jste to některá slyšely. Jmenuje se "ZUMBA" a je to super tanec, bez počítání a učení, prostě bomba. Můžu doporučit. Ještě jsem si chtěla dát 30 minut na Orbitreku, ale to už asi nezvládnu. Takže hezký den všem, běžím pracovat.
Ahojky
Jessi
| 17. 8. 2009 21:09
Petrulinko,vítám tě mezi nás ty kila se ti určitě podaří dát dolů,když se chystáš k dietce cvičit.Já jsem na cvičení lenivá neumím se přinutit. Taky mám tu knihu děl.stravy.Zaleží co si člověk vybere, na co přivykne. Držím palečky všem
Ahoj holky
petrulinka
| 17. 8. 2009 19:13
tak již delší dobu pročítám vaši diskuzi a dnes jsem se rozhodla připojit. Již kdysi dávno, když začaly vycházet knížky od Lenky Kořínkové jsem se snažila držet dělenou stravu, ale nikdy jsem to dlouho nevydržela. Pak mi jedna paní poradila dělenou stravu od Ursuly Summ (Velká kniha dělené stravy), kde se potraviny dělí trošku jiným způsobem, dle mého názoru lépe kombinovatelným a celkem dost jsem zhubla, ale taky jsem u toho chodila často cvičit. Před dvěma lety jsem onemocněla štítnou žlázou, měla jsem pár stresů, pak jsem byla asi půl roku nemocná (různé angíny, chřipky, záněty hrtanu apod.), neustále jsem brala antibiotika, tím pádem jsem přestala cvičit a celkem dost jsem přibrala. Teď bych potřebovala zhubnout asi 12 kg a díky těmto různým diskusím jsem si minulý týden koupila Orbitrek, tento týden boční stepper, začala jsem denně šlapat cca 30 minut + břicho, jím v malých dávkách asi 5 - 6x denně, tak doufám, že se mi to povede. Taky jsem se dočetla, že není dobré se vážit, ale přeměřovat. Tak uvidím. Všechny vás tady zdravím a přeju hezký večer.
vyky naše zlato
Obi
| 14. 8. 2009 11:46
díky zase za inspiraci a za ifno o solamylu, holky, jak to je s pudinkem? ten asi můžu dělat z prášku jen se sojovým mlíčkem??? samotný prášek je kytička? čím víc dělím tak mi přijde že v tom víc tápu, dejte vědět a všem hezký a prosluněný víkend
ahojdy berušky
Vyky
| 13. 8. 2009 20:39
Jak píše Jessi, solamyl opravdu ke zvířátkům nesmíš, omlouvám se, nějak jsem to přehlídla. Děcka udělala jsem si bram. guláš se žampiony a mraž. zeleninou, zahustila jsem si ho soj. mlíkem a moukou, dochutila bylinkami, soj. omáčkou, prostě mňam, k tomu jsem si udělala bram. placky, bez vajec, péct jsem je dala do trouby na pečící papír. Ze začátku jsem si poctivě vykrajovala placičky sklenkou, ale pak mě to přestalo bavit a dělala jsem velké kruhy. No a zakusovala jsem si je ke guláši. Byla to pohádka, placky jsem již snědla, ale gulášek mě ještě zůstal. Zítra čekám rodinku a tak si udělám bramboráky. Vážila jsem se a mám dole 1,5 kg, ale nevadí, kalhoty jsou mě stále volnější. Jo a v neděli jsem si dělala delikatesu, plecko na plátky, poklepala, osolila a proložila v jeně nakrájenou paprikou a mrkví. Pokladla jsem maso plátky ementálu a zalila nízkotučnou
smetanou. Dala jsem všechno zapéct a pak dlabala a cpala jsem se. Děcka fakt se vydržte nevážit, měřte se na oblečení, víte že tak radí i Kořínková.
Tak se kočenky mějte fajn, pá,pá
Obi
Jessi
| 11. 8. 2009 14:22
Solamyl u zvířatek nepoužívej.Zahuštuj zakysanou ale bez škrobu,nebo zeleninou rozmixovanou zaleží k čemu. Držím ti palečky ať tě váha poslouchá.Taky si myslím,že dělit je snažší než počítat kj.To už je na každé z nás co si osvojí.U dělenky jsem nemusela mít nikdy hlad a váha šla pomalů dolů.Já začinala volnějším grafem neměla jsem před tím ani páru kolik je grafu a vlitla jsem na dělenku.Mějte se
grafy
Obi
| 11. 8. 2009 08:02
vím, že znáte ale pro nové nebo i pro připomenutí vkládám grafy, třeba se někomu bude hodit...

zkus zjistit jestli fakt někde neděláš chybu v kombinacích???
Cau
sauly
| 10. 8. 2009 14:14
Hm, hm, no nevim, ale nekdo proste musi byt chyba...jinak to neni mozny...A nebo si hubena a telo uz vic hubnout nechce nebo nemuze...
luccy
Obi
| 10. 8. 2009 14:14
tak to je fakt zvláštní, když nikde chyby neděláš a přesto to nejde dolů, já mám vyzkoušeno počítání bílkovin,sacharidů a tuku a kj do 5000 na den, to vím, že mi šlo 100% kilo za týden, takže pomalu,a le asi optimálně, dělenku držím od konce března a osm kilo dole, ta mi vyhovuje víc, možná s tím počítání bych měla dole už tak přes 12 kilo, ale víc mi vyhovuje ta dělenka

holky, dotazovala jsem se jestli u zvířátek lze zahušťovat např. solamylem, nikdo mi neodpovědě, je to škrob tak asi ne, ale pro jistotu dejte vědět jestli víte, díky moc a všem at to jde parádně dolů

jo a kombinovat ovoce a zeleninu v jeden den opravdu není vhodné, váha mi stála a ted zase popolezla a kousek dolů když to dodržuju striktně dle prvního grrafu
dělená strava
lucyy
| 10. 8. 2009 13:02
zdravím všechny! taky jsem se snažila držet dělenou stravu, ale nikdy se mi žádný výsledek nedostavil, a to se omezuju a nejím sladké, maso jím zásadně se zeleninou, žádná tučná jídla, a ještě k tomu mám i dost pohybu protože každý dne sportuju... tak nevím co s tím, proč to na mě nijak nepůsobí ani když dělenou stravu přísně dodržuju...
gracianna
sauly
| 10. 8. 2009 10:22
Jakej DIA nanukac???? O zadnym neviiiim...
splk
gracianna
| 10. 8. 2009 09:31
Zdravím všechny dělenky!dělím přesně 9 dnů a mám 2kg dole.Myslím si,že dělenka je nejlepší "dieta".Já má vyzkoušené snad všechny,ale vždy jsem se vrátila k dělení.Vyhovuje mi,že si můžu dát jakékoliv množství a když mě honí mlsná tak u zvířátek si dám dia nanukáč nebo dia milku.Asi by ty kilíčka šly rychleji dolů,ale mám ráda vínečko a decinku si dám třeba i u zvířátek.Prostě dělenky je super!Dnes mám zvířátka:na snídani dietní salám a sýr a zelený čaj,na obídek pstruha na másle s citronem a petrželkou-mňamka,na véču jogurtík s medem a s kakaem.Zítra už se těším ny kytičky.pa holky
ahoj
sauly
| 9. 8. 2009 17:13
Ja vim, holky, ze to delam pro sebe, to je jasna vec, ale ta dovolena byla takova motivace, kterou ja moc moc potrebuju. Ale vse se v dobre obratilo a nakonec dovolena bude, takze nakonec litm v prosinci, tak sem uplne moc stastna No a dobry je, ze mam o neco dyl casu na hubnuti Takze prosinec pro me bude vybornej, skoro 3 tydyn na dovolene a jen co se vratim, budou vanoce, no neni to krasny???

Co se tyce ovoce tak to me nastesti nijak moc nelaka, ale dneska sem zhresila moc moc, dala sem si smazak, ale potrebovala sem ho, no...zitra zase poctive drzim
ahojky kočenky
Vyky
| 7. 8. 2009 22:35
Sauly úplně souhlasím se Zlatou, že hubneme pro sebe, nenech se rozhodit, určitě si to vynahradíte jindy. Ale já se jdu pochlubit, při zánětu žil jsem nebyla delší dobu venku a dnes jsem šla nakoupit, děvčata, kalhoty které jsem měla před tím obtažené jsou mě na stehnech a lýtkách volné, nádherně na mě visí, musela jsem se pochválit a obléci je před dcerou a měla jsem radost z toho, jak koukala. Zítra rodinka odjíždí na týden pryč a já chci zkusit rostlinky, ale něco z brambor, bojím se abych nebyla zase nafouklá jako balon. Takže, jestli se týden neozvu, tak zlobí počítač a já budu muset bez vás vydržet , než ho dá do pořádku vnuk.
Tak si pěkně odpočiňte a hlavně vydržet, pá,pá babulinky

Ahoj dělitelky
Jessi
| 7. 8. 2009 21:59
jste všechny dobré,že jste vydržely a hubnete.Já se teď živím hodně ovocem a už mám 3kg zase nahoře.Kdo by odolál zrají nám broskve zítra něco zavařím. Ve skleníků mám zralé hrozno,nemůžu jen tak kolem chodit,pořad to baštím a celý den jsem jak balon,když se dojí jedno, bude dozrávat hrozno venku,tomu neodolám.Mějte se
dělenka
Zlato
| 7. 8. 2009 08:56
jsem moc ráda, že to tady zase trochu začíná žít , jinak každá z nás asi má chvilkama úlety a pocit, že to na začátku bylo lepší. Já to mám úplně stejně. Jsem ráda Vyky, že jsi se po dlouhé době taky ozvala, už jsem si říkala, kde jsi. Sauly, dovolené je škoda, ale určitě jsi začala hubnout, abys měla sama ze sebe lepší pocit, že máš hezčí postavu a cítíš se líp, tak to vlastně uplatníš i mimo dovolenou. Já jsem něco málo zhubla, spíše mě to šlo dolů v centimetrch, cítím se aspoň trochu atraktivnější , takže teď spíš doukoupit nový oblečky. Malinko ten šťastný pocit mě kazí fakt, že jsem zhubla nejvíc od hlavy dolů k pasu, tzn. hlavně prsa. Ale snažím se vydržet, i když to někdy plácám dohromady hlavně s ovocem.
Ahoj
sauly
| 7. 8. 2009 06:30
Cau zensky, tak se po dlouhe dobe taky ukazuju. Ja stale delim, sem tam se mi dari vic, sem tam min. Mam ted spoustu starosti, tak nezbyva moc casu na vareni si specialnim pokrmu, takze sem tam ujedu - no spis ze si dam maso a vecer treba pivo. Hold, zacinam trochu polevovat - ale neni to pravidelne. Taky sem se dostala do faze, kdy se mi ze vseho uz dela zle. Tzn. mam masovej den, ale vidim salam a nemam na nej chut, to stejny, syr, maso, zelenina, proste nic. Tak radeji nejim nic...Ale predpokladam, ze jak vse vyresim - coz by mohlo byt tak do mesice, tak se na to zase vrhnu na 100%. Zase bude cas si vyvarovat a bude dobre.

Musim se priznat, ze tuhle dietku sem zacala drzet kvuli dovolene, na kterou sem mela jet v rijnu, na kterou skoro rok poctive setrim, paac nepatri mezi nejlevnejsi a ted sme se dozvedely, ze kvuli praseci chripce nam ji zrusily, takze i z tohoto duvodu mam tendence to porusovat ci s tim skoncovat.
Vyky nezklame nikdy
Obi
| 6. 8. 2009 13:44
moc děkujeme za receptíky
na ovoce dám tedy pozor, když všechno je ted tak dobroučké takže ke zvířátkům ovoce ne, chtěla jsem se zeptat lze používat solamyl pro zahuštění omáček ke zvířátkovým dnům? je to škrob tak si nejsem jista, raději si nechám poradit

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 20:18
14817
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47