Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

miláčkové
Vyky
| 6. 8. 2009 13:27
doufám, že si něco vyberete, já jsem měla 2 nožky libových párků, mám v lednici sýr a meloun, ale je zase tak hrozné vedro, že nemám hlad. Ale opět jsem neodolala a abych měla svědka, oblékla jsem si zase před dcerou sáčko a byla jsem šťastná, když jsem slyšela její spokojené mrmlání. Tak se babulky mějte suprově
pikantní pochoutka
Vyky
| 6. 8. 2009 13:22
50 dkg masa, 1 párek, 8 lžic oleje, 2 rajčata, sůl, mletý černý pepř, 1 cibuli, mletou červenou papriku, 1 chilli papričku, 25 dkg oštěpku, slovenský ovčí sýr
Maso nakrájíme na řízky. Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, posypeme mletou červenou paprikou, a promícháme. Přidáme maso , nakrájenou chilli papričku, osolte, opepřte. Podlijte vodou a poduste. Párek ohřejte v horké vodě a nakrájejte na na kolečka. Spolu s nakrájenými rajčaty přidejte k měkkému masu a promíchejte. Podávejte posypané strouhaným oštěpkem.
kuřecí plátky s omáčkou
Vyky
| 6. 8. 2009 13:10
60dkg kuř. prsou, sůl, mletý černý pepř, 6 lžic olivového oleje, 40 dkg cukety, 2 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 100ml bílého vína, 3 lžíce zakyslé smetany, bylinky na ozdobení, drcený červený pepř
kuřecí prsa nakrájejte na plátky. Zlehka je naklepejte, podle chuti osolte a opepřte. Na pánvi rozehřejte část oleje a plátky po obou stranách opečte. Pak je vyjměte a dejte do tepla. Omytou cuketu nakrájejte na menší hranolky a cibulku najemno, česnek nasekejte. Vše orestujeme na zbylém olivovém oleji. Pak zeleninu zalejeme vínem a krátce povaříme. Ke směsi přilejeme smetanu, osolíme, jestli máme červený pepř tak ho použijeme a za stálého míchání ještě krátce povaříme. Kuřecí plátky rozdělte na talíře, polejte cuketovou omáčkou a ozdobte bylinkami. Rodince k omáčce můžete dát opečené brambory, ale vy jen tak. Víno můžeme použít, omáčka je zvířátková.
cukety
Vyky
| 6. 8. 2009 12:51
ahoj dělitelky, našla jsem recepty na cuketu, možná je znáte, ale já je stejně napíši.
slaninovo_= sýrové loďky
4 menší cukety, 1 lžička sojové omáčky, 40 dkg anglické slaniny, můžete nahradit šunkou nebo měkkým salámem, 30 dkg nivy, sůl, bylinky na ozdobení
cukety dobře opláchnout, slupku neloupejte. podélně je rozřízněte a lžičkou vydlabejte dužinu. Vydlabané cukety uvnitř pokapejte soj. omáčkou. Slaninu nakrájejte na menší kostičky, kterými naplňte cukety. Posypte je nahrubo nastrouhanou nivou, zlehka osolte a naskládejte vedle sebe do zapékací formy. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a asi 15 min. zapékáme. Ozdobíme bylinkami a baštíme.
Pokud místo slaniny použijete libovou uzeninu, po naplnění cukety pokapeme olejem.
Ahojky berušky
Vyky
| 5. 8. 2009 14:44
Po delší době jsem odehnala kluky od počítače, máme na pobyt vnukova kamaráda a houfují se i další. Děcka, tak jsem se vážila, ani deko dole, tak jsem zírala, ale pak jsem uháněla zkusit sáčko a je mě úplně volné, potvrdila to i dcera
A dnes jsem měla návštěvu a ta mě se závistí v hlase řekla, že je to na mě vidět. Ale jím jen zvířátka, hodně rajčat i melouna si dám, jak jsem psala dělám si krabí salátek, jsem moc spokojená. Až na to, že mám zase zánět žil a nesmím chodit, mám radost, že se vcucávám.
Obi, zeleninu s ovocem raději nemíchej, uvidíš že se ti hubnutí zastaví. Moc ráda bych poslala graf, jenže ho mám na novinovém papíru a už není skoro znát, ale když se zadá do adresy dieta Lenky Kořínkové, tak grafy tam budou.V troubě se mě pečou křidélka, jsem jak mlsný kocour, skoro slintám chutí. Tak se pusinky opatrujte, hlavně vydržet! pá,pá
ovoce
Obi
| 5. 8. 2009 10:25
no k tomu ovoci, když mám chut tak si ´ho dám třeba i ke zvířátkům, možná proto to nejde tak dolů, rpotože ten první graf na mě funguje nejlíp, ale říkám si, že je to furt lepší ovoce a zelenina než třeba úplně nedělit...
no konečně
Zlato
| 4. 8. 2009 11:10
tak to jsem ráda, že taky další známý lidičky píšou, já si jsem myslela, že tady budu sama, tak pište, já sem chodím každý den kouknout, co se děje.
Jinak Obi, jsem ráda, že Ti to jde, já sice taky pořád dělím, ale už mě to dělá větší problémy, hlavně to ovoce teď v sezoně, tak to snažím šálit...Ale za týden, co jsem nedělila jsem hned kilčo nabrala .mějte se krásně
ahoj dělenky
Obi
| 4. 8. 2009 08:35
tak po delší odmlce píšu, dělenku držím pořád, zhřešila jsem za celou dobu snad jen 4* kdy jsem si dala skleničku nebo pivíčko, váha stála asi 4 týdny ted se to zase o kousíček hlo dolů, vytrvávám a nevzdávám předemnou cíl ještě daleký, ale dole mam 8 kilo a i to si myslím, že je dost a hlavně už je to vidět, takže to nevzdávejte, pro mě je největší inspirací to, že můžu jíst, zvykla jsem si na kvanta zeleniny a je mi po dělence dobře fyzicky i duševně bych řekla možná to zní blbě, ale cítím se mín unavená, začala jsem koncem března a asi bych jiným způsobem zhubla rychleji, ale já jsem byla taková ta věčná dietářka, vydržela jsem 14 dní bez porušení a pak bylo pár hřešení, nanejvýš jsem zhubla 4 kg a pak vše i se 2 kg navíc nabrala zpět, u dělenky i když trošku zhřeším sice nehubnu ale na váze stojím a to je pro mě obrovská výhra, ted jak jsem psala to šlo zase tedy o kousek dolů, není to jen dieta ale změna stravování a myslím, že je jedno jestli někdo jí vyváženou stravu, nebo dělí důležitý je , že se cítí dobře, já jsem tedy začla oproti dřívějšku jíst hodně zeleniny, držím docela víc zvířátkové dny, prostě na to mám větší chuť ale když mě přepadne mlsná tak mám kytičky a to jsem schopná sníst mísu špaget - mnam
Ahojky
Strepi
| 3. 8. 2009 18:46
Všechny Vás tady zdravím
Koukám,že se tady stále něco děje a holky dělitelky stále přicházejí nové.Zastavila jsem se po dlouhé době jen na skok.Dělenku jsem přestala držet,protože to není ta nejlepší cesta ke zhubnutí.kdykoli jsem polevila,kila naskočila i s úroky.Takže néééé!!!
Abych odpověděla na dotaz ohledně Emulipsu... Barala jsem ho dva měsíce a nic se nedělo.Holky zázraky se na světě nedějí a jinak než vyváženou stravou se nezhubne.Kdyby totiž ty zázraky byly,tak jsme všichni jak lunt...
Mějte se báječně a užívejte si léto,pokud to alespoň počásko trochu dovolí a někdy zase ahojkýýýýýý...
kde jste lidi?
Zlato
| 2. 8. 2009 16:00
všechny zdravím , každý den nakouknu a nikdo nepíše, asi nikdo nedělí, no mě to dělá čím dál větší potíže, tak zrovna dnes jsem zase ulítla, dělala jsem rodině bábovku, tak jsem neodolala a to syrové těsto jsem z mísy vyškrabala , pak jsem dělala z listového těsta dobrotu, tu chci poradit, ale je to tak dobrý, že jsem toho sdnědla víc, než jsem měla v plánu, takže těsto v kuse vyválet, dát na plech, posypat nasekanýma ořechama, trochu pokapat medem, maličko posypat fruktozou, dát péct, je to rychlý a fakt dobrota, mějte se krásně a pište
dělenka
gracianna
| 30. 7. 2009 10:25
Tak vás všechny moc a moc zdravím,jak jde hubnutí?Já jsem s hubnutím na tom blbě,nějak se mi nedaří podle pravidel dělit.Tak jsem od dnešního dne zahájila samé zvířátka.musím do 5.9 dát dolů aspoň 5kg,jdu ségře na svatbu za svědka.Tak doufám,že se mi to podaří.Mám na to dost času.Možná to proložím sem tam kytičkama,ale u těch ta váha aspoň u mě,jde dolů pomaleji.Včera jsem si nachystala vepř.masíčko jen tak s kořením na oliv.oleji z led.salátkem,na snídani párek dietní,a kousek milka čokol.dia-je fakt skvělá,mňam co papkáte vy holky u zvířátek,poraďte.Pá
Ahoj všechny dělenky
anonym
| 28. 7. 2009 12:07
Tak Vás tu všechny moc zdravím a doufám, že Vám to hubnutíčko jde. U mě nic moc nového, váha stagnuje. Dolu se jí nechce. Ještě mě nedávno skolila ošklivá chřipka, vůbec jsem neměla na nic chuť, ani jsem moc nejedla. Říkala jsem si, že aspoň něco zhubnu a ono vůbec nic. Asi by to chtělo více pohybu. Ale stále dělím, co to jde. Jen tak na dělenku nezanevřu. Zkoušela jsem Robi maso, zachází se s ním jako s klasickým masem, dá se smažit, dusit, vařit i do salátů, akorát že tohle obsahuje jen rostlinné bílkoviny, dá se z něj připravit opravdu škála jídel, kdo jak má rád a chutnalo i mýmu příteli. S tou cuketkou jste mi dělenky udělaly chutě, budu si ji muset taky udělat a jak Obi píšeš, dají se s ní nahradit brambory a to je při zvířátkových dnech fajn
grafy
Aduschka
| 27. 7. 2009 11:51
Ahojky všichni, přemd týdnem jsem začala s S.P.L.K. a zatím se cítim dobře. Doufám že mi to vydrží . Ale nemám žádnou knihu od L. Kořínkové. Tak se chci zeptat jestli by mi některá dobrá duše nemohla na e-mail poslat ukázku těch grafů. A taky by mě zajímalo jestli je možné dělat bramboráku a jestli ano tak co v nich má být abych dodržel asprávné dělení. Moc děkuji za odpověď. A přeju všem hezký den
strepitula
Zlato
| 27. 7. 2009 08:43
ahoj, po delší době zdravím , doufám, že se máte dobře a kila jdou dolů, já jsem týden byla pryč, takže jsem týden porušila dělení a hned šlo kilo nahoru , takže jsem včera zase začala. Stále pročítám ještě ty starší příspěvky a na straně 490 píše Strepitula, že si chce zakoupit emulips kapky, tak mě zajímá, jak to dopadlo. mějte se
ahojky
Obi
| 26. 7. 2009 16:04
Vykysku, u dr. jsem nebyla, ale už jsem se z toho vykurýrovala, pomohli mi konské dávky vit. C a echinaceový kapky- ty fakt mohu doporučit
a jak jde ostatním dělení? mám opět zvířata- dělala jsem si včera plněné papriky tak dnes ještě dojídám, až přijdu z práce dom udělám si cuketovou pánev - restuju cibulku, cuketu, rajský příp. papriku, prostě zeleninku co dům dá a nechám dusit, trošku dám kari, sladkou papriku a mňamka je na světě, dneska jsem si na netu stáhla moře receptů z cukety, protože se mi letos urodilo tak budu pilně papkat, zavařovat , péct a tak podobně, zkoušela jsem i bramborový salát ale místo brambor jsem dala blanšírované kostičky cukety a nikdo ani nepoznal, že to není z brambor, bylo to moc dobré.
ahoj kočenky
Vyky
| 23. 7. 2009 18:59
Obi a byla jsi u doktora? Průdušky je potřeba léčit, dcera měla rýmu asi měsíc, nemohla se jí zbavit, to dělá to střídavé počasí. Tak se brzy uzdrav. Děcka, nevažte se, může se zadržet voda a pak je človíček nešťastný, já jsem si zase po delší době oblékla sáčko a ejhle, je mě zase o něco volnější. Když víte že nešidíte, tak buďte v klidu. Já jsem si dávala Perlu na chleba, ale jen jsem ho pošimrala, jen drobek. A hubla jsem. Po mých střevních potížích jsem přšla na zvířátka, na sladké nemám chuť, ale dělám si surimi, hodně nakrájím rajčat, eidam, hodonínský salám, velký choceňský jogurt, všechno promíchám a přidám trošku pepře, už nesolím a dám chladit do lednice. Je to fajn, při horku, osvěží. Někdy si dám i meloun, je to zelenina, tak se může i s masem. Tak se babulky opatrujte, pá,pá
Mesicni bilancovani
Luciste
| 23. 7. 2009 12:44
Ahoj holky, musim se s vami podelit o moje trapeni. Tak SPLK drzim uz mesic. Opravdu ji neporusuju jen si v ramci toho co muzu nekdy opravdu dopravam. A po mesici mam dole jen asi 1 kg. Drzela jsem hodne zviratka a po prvnim tydnu jsem mela 4 kg dole. Ted jsem mela nekolik dnu po sobe kyticky a musim rict, ze jsem se necitila moc dobre a jeste pribrala. Takze takhle ne. Pritvrzuju, budu jist vic zviratek, vic zeleniny a hlavne nejakou pravidelnost. A zacinam se vic hybat. Dneska zacnu cvicit s prckem. A kazdy tyden jeden cistici den! Rikam si, ze je to mozna i trochu tim, ze stale kojim. Mozna se telo nechce vzdat svych zasob.

No nic - takze doufam, ze az budu dalsi mesic bilancovat, tak to bude vyrazne lepsi.
splk
gracianna
| 22. 7. 2009 11:33
Ahoj dělenky,tak jsem opět tady.Chyběly jste mi!Já jsem opět začala s dělením,ale je to strašný ty chutě zvládat.Dnes mám kytičkový ovocný den,držím první graf-lépe se u něho hubne,ale to vy víte.Ráno jsem si dala chléb s dia marmeládou pak banán a na oběd si udělám krupici ze soj.mlíčka. A na večeři palačinky s ovocem.Mám sladký chutě.Potřebovala bych od vás poradit,jak to je s rostl.máslem může se u splk???Mě to složení nějak nesedí.díky moc a mějtese moc a moc pěkně
moc díky
Obi
| 17. 7. 2009 12:14
za receptíčky, Vyky , umíš mě teda vážně dobře inspirovat, mnami už se těším na nová jídlíčka
pořád mám zvířátka, zatím ani chuť na kytičky, nějak mi to v tom vedru víc vyhovuje - co vám?
pořád se mě drží nějaká choroba, mám to na průduškách a příšernou rýmu, v tomhle vedru teda ženský nic moc
přeji vám všem pěkný víkend
sojové nudličky
Vyky
| 16. 7. 2009 22:52
soj. nudličky namočit do vařící vody asi půl hodiny, potom zcedit, nudličky rozkrojit na půl, zalít oliv. olejem,přidat 2 cibulky nakrájené najemno, 1 lžíci soj. omáčky a na noc dát do lednice. Druhý den orestovat na pánvi s oliv. olejem. Podáváme s brambory, nebo tmavým pečivem.
Můžeme i přisolit, podle chuti každého.
Jsou to kytičky.I když olivový olej můžeme, tak stejně stačí trocha. Dobrou chuť!
cuketová polévka se smetanou
Vyky
| 16. 7. 2009 22:38
suroviny: 50 dkg cukety, 20 dkg mrkve, 20 dkg celeru, 6 dkg másla, 1 lžíci vegety, 750 ml zel. vývaru, 20 dkg zakysané smetany, 100 ml mléka, čerstvé bylinky na posypání, sůl, pepř
cuketu oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Nakrájenou mrkev a celer opečte na rozpuštěném másle. Osolte, podlejte vývarem a uvařte doměka. Po uvaření polévku rozmixujte, přidejte zakyslou smetanu rozmíchanou v mléce, ochuťte vegetou, mletým pepřem a nechte přejít varem. Porce polévky ozdobte bylinkami. Jsou to zvířátka .
Cukety plněné kuřecími játry
Vyky
| 16. 7. 2009 22:26
suroviny: 2 cukety, 35 dkg kuř. jater, 1 cibuli, 2 lžíce oleje, 1 lžíci kečupu, 1lžičku vegety, 3 stroužky česneku, 1 lžíci sekané petrželové natě, 20 dkg nastrouhaného sýra, 4 rajčata, sůl, pepř
Na oleji orestujte cibuli, přidejte nakrájená játra a osmažte je. Cukety podélně rozřízněte, lžící vydlabejte dužinu, nakrájejte ji nadrobno a přidejte k orestovaným játrům. Vydlabané cukety osolte, aby pustily šťávu.
Játra ochuťte kečupem, pepřem a vegetou. Přidejte rajčata nakrájená na kolečka a poduste je. Ke směsi přidejte prolisovaný česnek, petrželovou nať, dva díly sýra a na závěr osolte. Promíchejte a odstavte z ohně.
Připravené cukety zakapejte olejem a vložte do pekáče vyloženého alobalem. Pečte ve vyhřáté troubě 15 min. Předpečené cukety vyjměte, naplňte je směsí a pečte ještě 30 min. Před dopečením povrch posypte zbylým sýrem, vraťte na 5 min. do trouby a zapečte do zlatova. Jsou to zvířátka.
ahojík kočenky
Vyky
| 16. 7. 2009 22:06
achich ach, musela jsem najet na zvířátka, děcka možná je to tím že jsem už starší, ale takové potíže se nedaly unést. Prostě jsem nemohla vycházet z domova, byla jsem jako ohromný balon, jenomže jsem stále ucházela. Tak ten přístroj
mám, ale nemohu na něm cvičit, protože bych ho strhala, ale je to fajn věc, jen co se dostanu na váhu co se na něj může, začnu. Ale jsem hodná, opravdu jím co můžu. To horko mě přímo ubíjí, vypadám jako vytažená z vody. Děcka, když zhřešíme, tak si nemáme dělat výčitky, vždyť to zase napravíme. Nejsem člověk škodolibý, ale známá, co mě dělala stále přednášky jak jsem tlustá nakynula a teď má starosti, jak zhubne. Jo, jo, mlýny melou pomalu....... Berunky přeji dobrou náladu
Ahojky děvčata
Jessi
| 14. 7. 2009 22:01
Tak vy si tady hubnete a já tu baštím borůvkové koláče.Byli jsme na horách,tak jsme něco nasbíralidělala jsem marmeládu a zavařovala, sladila jsem fruktozou,abych mohla mlsatu takového mlsání váha stojí i když se to může.Všem dělitelkám držím palečky,mějte se hezky
stepr
Zlato
| 14. 7. 2009 17:10
ahoj všechny , jak se vede? nikdo nepíše, tak napište jak se daří i nedaří, někdo je to fakt boj . Vyky, teď jsem se dočetla na straně 353, že sis koupila stepr, tak jak si s ním spokojená, já nad ním taky uvažuju, protože rotoped je moc velký do našeho bytu. mějte se krásně
milé dělenušky
Obi
| 14. 7. 2009 10:57
po delší době píšu,
Sauly - nic si z toho nedělej, já najela na zvířátka a držím je už skoro 14. dní a váha poplezla o kilo dolů, takže k dnešku 7,1 kg dole, taky mi to haprovalo na těch 5-6 kg, ale fakt jak psala Vyky je lepší měření než vážení na oblečení to cítím dost
Vyky - díky za receptíky, zrovna dneska mám doma květák a přemýšlela jsem jak si ho udělám tak vyzkouším tvůj recepis
skolila mě nějaká angína nebo co, marodit jít nemůžu tak se kurýruju doma a v práci co to jde...
at se vám milé dělenky daří a držím všem palečky at to jde tak jak si přejete - takže samozřejmě dolů
Vyky
sauly
| 13. 7. 2009 13:53
Vyky co mas z toho, ja to o vikendu taky pekne dodrbala V patek sme si sly sednout s holkama na vinecko, tak sem se poctive cpala kytickama - kus kus se zeleninkou a pak si uvedomim, ze sem si rano v klidecku udelala kafe s mlikem a este asi tak dve deci toho mlika sem dopila. Tak pak uz sem to vzdala a dala sem si i jednohubky a udelalo mi to fakt moc dobre. Asi jednou za cas je to potreba trochu to porusit a dat si neco, co clovek uz dlouho potrebuje. V mym pripade je to klasickej rohlik s nejakou pomazankou...Ale jinak uz zase poctive delim, je mi jasny, ze sem se ted sekla, ale co uz. Stejnak mi vaha porad nejde domu, porad mam jen tech 5-6 kg a dal nic, takze je to jedno.
zapečený květák: zvířátka
Vyky
| 13. 7. 2009 12:15
uvaříme květák, pomačkáme v míse a přidáme uvařené nakrájené maso, nebo salám, co máme, okořeníme, přidáme žloutky, promícháme a nakonec přijde sníh z bílků. Dáme do vymazané zapíkací misky a upečeme.
A dnes si dělám tuto dobrůtku: uvařím špagety a nechám je odkapat. Na pánvi osmahnu cibulku, přidám mraženou zeleninu, raj. protlak a prileji trochu vody a 20 min. nechám bublat. potom přidám koření, a i se špagetami dám zapéct. Moc dobré je koření česnek s bilinkami, čubrica, prostě jak má člobrda chutě.
Snažím se moc nesolit, ale vypiji za den 2,5 litru vody. Dobrou chuť!
Ahojky berušky
Vyky
| 13. 7. 2009 11:51
Tak jsem se prokousala diskuzí, Zlato, ta paní mě uzemnila, vždyť si tady všechny tykáme a já bych si připadala moc stará, tak jen Vyky a ty, budu moc ráda.
Děcka, já jsem jedla ze začátku jen zvířátka, párky svlékací a protože jsem měla děsně roztažený žaludek, tak jsem jich zblajzla klidně i 12 ks., jogurty ale nízkotučné, pečená kuřátka i s kůží, také jsem si dělala polévku, uvařila kuře, obrala, vrátila do vývaru se zel. bujonem a přidala vajíčka. Dávala jsem si makrelu, zavináče, ale vůbec jsem nemlsala čokoládu, opravdu jsem byla na sebe přísná. A také jsem se nevážila a byla jsem pak mile překvapená, když ze mě kalhoty padaly. Jo a pila jsem mlíko, litr denně. A strašně moc čaje, stále jsem se nalévala. A až potom jsem začala kytičky. Musím se přiznat, byla jsem na narozkách, no cpala jsem se, ale už zase sekám dobrotu. Takže hlavu vzhůru, však ty špíčky zaženeme, , pá,pá
mlsná
pralinka
| 12. 7. 2009 17:36
já mám chutě jen při kytičkách,proto raději mám spíše zvířátka.Minulý
týden jsem měla takovou chut na neco dobreho,že jsem upekla vánočku a
opravdu celou jsem ji snědla.Vždycky se utěšuju tim,že Lenka píše ve
svých knížkách,že pokažde sni celý pekáč ale dělat jsem to neměla jelikož se mi váha sekla a jsem už asi 3 den nafouklá.Raději
jsem se dnes zásobila DIA bebe sušenkami.Ještě k tomu se mi o týden
opozdila menstruace a opravdu si stim břichem přijdu jak těhotná:Ze by
bylo mimčo??

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 12:44
14812
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18