Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

soj.mlíko
Jessi
| 1. 7. 2009 22:29
Ahojky,já vás nechci mást.Soj.mléko nepatří do zvířatek.Já ho používám do kávy a klidně mi jde váha dolů.Ale na každého to nemusí takle platit.Dělím už dlouho,tak si různě kombinují co mi vyhovuje.
kilča
Zlato
| 1. 7. 2009 18:15
jinak ty shozený kilča jsou pěkný, tak Luciste pokračovat směle dále
sója
Zlato
| 1. 7. 2009 18:13
sojové mléko patří do kytiček, aspoň myslím, doufám, že to zase nepletu jako s tím melounem. Pokud by se někomu chtělo, tak mi prosím napište, jaké ovoce patří do ovoce a co už do zeleniny. no tak teď jsem napsala asi úplnou blbost , ale už to nechám. no otázka zní, jaké ovoce jíte při nejpřísnějším grafu při kytičkách. . už jsem z toho jelen
Drzim basu
Luciste
| 1. 7. 2009 17:35
Ja se taky snazim vynechavat ovoce. Ale daji se delat i sladkosti bez nej. Vcera jsem udelala nekolik zelatinovych babovicek a uz jsou skoro pryc. :o) Neco snedla navsteva a neco jsem do sebe bez vycitek hodila ja. Bez vycitek proto, ze jsem je udelala z jogurtu, jogurtove luciny a mleka (mleka tam byla vic jak pulka) a k tomu ruzne prichute a fruktoza. Je to mnamka a pritom v ramci nejprisnejsiho grafu.

Jinak nejprisnejsi graf asi pomalu nese svoje ovoce. Za tyden to vypada na 4 kg dole. Jen je nutno podotknout, ze ty 4 kg jsou z poradneho zakladu, takze ja to vidim na nejakem obleceni ale zatim nikdo jiny.
Sojove mleko
Luciste
| 1. 7. 2009 17:28
Ahoj, jak jsi prosim zjistila, ze u zviratek muzes soj. mlicko? Nemam vsechny knizky L.K. tak mi mozna neco uniklo...

Diky

L.
graf
pralinka
| 1. 7. 2009 13:55
Držím zatím ten volnější,že můžu kombinovat ovoce i zeleninu. Tak
uvidim jak mi kila půjdou rychle dolů,pokud ne budu muset jít na
přísnější
mlsoty
Zlato
| 1. 7. 2009 13:47
vypadá to lákavě, ale já bych musela mít pohár bez ovoce, tak to zkusím vydržet a nedělat žádný. Ty držíš nějaký volnější graf?
Poháry
pralinka
| 1. 7. 2009 13:14
Ahoj dělitelky
Ted jsem vstala,byla jsem po noční a mám dnes zvířátka,tak si
dělám brokolici s vajíčkama (myslim mozeček).ale jak tady čtu o těch
vašich čokoládkách tak mě honí mlsná.Asi si udělám na večír nějakou tu
zmrzlinu.Včera jsem dělala výborný zvířátkový pohár tak vám ho napíšu a
napište jak vám chutnal..A nejlepší je,že člověk nemá žádné výčitky 300ml
polotučného mléka, 3 lžíce les.medu, 2 žloutky, 4 nektarinky Smícháte
dohromady žloutky,med a promícháte dobře vidličkou.Do kastrůlku dáte
mléko,přimícháte směs a zahříváte za stálého metličkového
šlehání.Hlavně at se směs nevaří!!Srazili by se žloutky
Když je žloutková pěna hotová,nalijeme ji do vysokých pohárků a na
konec nakrájíte nektarinky a ozdobíte jimi vršky pohárků.Já jsem si
přidala i šlehačku,jasně,že živočišnou.Tak co vy na to?? Jo a zapomněla jsem nechat vystydnout:: Ale mě to v lednici dlouho nevydrželo
Ahojky děvčata
Jessi
| 1. 7. 2009 12:58
Vyky to se bude mlsat,ty máš perfekní zasobu receptíku jen tak dál. Budem mlsát. Zmrzky dělám ve zmrzlinovači o ta bašta!!!!!Taky mám ráda kafíčko se soj.mlíčkem kupují ho na kila od jednoho známeho.Už ho pije celá rodina je výborné.A navíc jsem zjistila,že ho můžu i u zvířatek,takže jiné mlíčko už nekupují. U nás konečně svítí sluníčko,ale jak dlouho to vydrží?????Hezky všechny dělte a ahoj papa
Prokřehlé pochutnání
Vyky
| 30. 6. 2009 22:19
3/4 hrnku
nízkotučného mléka, 2 lžíce neochucené želatiny, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce hrubo posekaných lískových oříšků, med, 2 kostky nízkotučného tvarohu, 1 vejce
želatinu necháme přes noc nabotnat ve studeném mléku. Druhý den mléko ohřejeme a rozmixujeme s tvarohem, vajíčkem, medem. Menší dortovou formu vypláchneme studenou vodou, vlijeme do ní polovinu umixované hmoty, přisypeme lis. oříšky a opatrně přilejeme druhou polovinu tvarohové hmoty do které jsme rozmíchali kakao. V lednici necháme ztuhnout.
zmrzlina
Vyky
| 30. 6. 2009 22:01
Oříšková zmrzlina s ovocem:
4 zralé meruňky nebo jiné sezonní ovoce, 3/4hrnku sojového mléka, 2 lžíce sojových vloček, 2 lžíce oříškových jader
všechny přísady rozmixujeme a ovocnou hmotu dáme zmrazit. Poté znovu rozmixujeme a opět dáme zmrazit. Podáváme ve vychlazených miskách a zdobíme čerstvým ovocem. Dobrou chuť!
Ahojky berušky
Vyky
| 30. 6. 2009 21:51
Meloun je opravdu zelenina, já ho nemohu protože má hodně cukru, ale vy klidně. Já jsem za dva týdny zhubla 2 kg, ale dnes jsem mlsala, ale od zítřka dělím dál, jen zvířátka, mrzí mě to, mám děsnou chuť na moje gulášky, ale jsem z nich moc nafouklá. Také musím mazat patu, takže žádné tůry nemohu šlapat. Mrzí mě, že ve zvířátkách nemůžu soj. mlíko, bude mě moc chybět.. Tak se kočenky opatrujte, pá,pá
Zelatiny
Luciste
| 30. 6. 2009 20:26
Super! Dekuju moc. Tim se tedy opravdu otvira obrovska skupina receptu na lehci dorty pri zviratkovem dni. Pokud budete mit zajem, tak vam sem muzu nejake pisnout.

I kdyz pralinka, by nam vzhledem ke svemu povolani urcite dokazala odpovedet lepe.
Zima
Luciste
| 30. 6. 2009 20:23
Ja s delenim teprve zacinam ale i normalne jime dost zeleniny i v zime. Co treba zeleninove polevky? Ty jdou krasne jist i v zime a da se jich delat hrozne moc.

Ja normalne varim podle Apetitu a ted jsem se ujistila ze z drobnou upravou se da uvarit spousta receptu. Jen to chce trochu fantazie.

Treba misto bramborove kase jako prilohy jim kasi celerovou, mrkvovou, pastynakovou. Misto mleka tam dam horkou vodu a trochu oleje. Da se to i jinak dochutit a kolikrat mi chutnaji vic nez klasicka bramborova.
Dia cokolady slazene fruktozou
Luciste
| 30. 6. 2009 20:18
Ty dia cokolady maji skoro vsude. Podivej se do koutku s dia vyrobky. Celkem velky vyber byl v Tescu, ale maji je i v Bille nebo v DM drogerii. Jen musis cist podrobne slozeni. Nektere jsou totiz slazene umelym sladidlem a ty urcite nebrat. Jinak v Tescu jsem koupila jednu se 70% kakaa slazenou fruktozou a svete div se, neobsahuje mleko. Takze je to cokolada, co se da mlsat v kterykoliv den. Samozrejme vseho s mirou!

Slozeni te extra horke cokolady se skorici: kakaova hmota, ovocny cukr, skorice, emulgatory sojove lecitiny, aroma.
Melta
Luciste
| 30. 6. 2009 20:13
Marcio, ja Meltu radim do rostlinek. Stejne jako Caro a spol. Jsou vetsinou na jecmenem nebo cekankovem zakladu. Kafe mam v neutralu.
holky
sauly
| 30. 6. 2009 19:17
Tak nastesti me vsichni v dietce podporuji, ba prave naopak se vyptavaji, co kam patri atd. takze nemam problem s tim, ze by me nekdo nutil nebo byl urazenej, ze si neco nevezmu. Dokonce moje kamaradky, kdyz ma byt nejaka oslava, se dopredu informuji, jakej budu mit den a delaji jidla a dobroty specialne pro me, za coz sem vdecna.

Co se tyce cokolad, tyhle slazeny fruktozou by mely byt vsechny DIA cokoladky, napr. Milka a ty sezenes dnes uz snad v kazdym obchode v DIA koutku pro diabetiky. Ja na cokoladach hodne ulitavam a musim rict, ze mi prijdou chutnejsi, nez klasicky slazene cukrem. Jen sou trochu drazsi.

Zlato, s tim melounem fakt ver, sem si tim sto pro jista.

Ja se ted bohuzel nachazim ve stadiu, kdy se mi nechce nic varit ani vymslet, tak jim kazdy den to stejny - tzn. zeleninu, salam, syr. a musim priznat, ze mi z toho uz neni moc dobre, telo uz to moc nepobira. Tak si zitra asi udelam kus kus, jen nevim zatim jak...

Mejte se holky, nam se od zitra meni pracovni doba z pul 8 na 6 rano, tak se du pomalu ubirat do hajan, at to zvladnu takle brzo vstat.
luciste
Zlato
| 30. 6. 2009 18:44
ještě jsem se chtěla zeptast, kde kupuješ ty čokolády slazené fruktuzou?
luciste
Zlato
| 30. 6. 2009 18:41
ahoj, tak jsem našla v megajedlíkách, že do neutrální skupiny patří želatiny a dohušťovadla(například psyliumm tragant, agar-agar, salep). Jinak mě pořád vrtá hlavou ten meloun, tak Vám budu věřit a budu to pokládat za zeleninu
Hřešitelky
anonym
| 30. 6. 2009 17:56
Tak koukám, že jsme na tom všechny podobně, někdy je opravdu těžké odolat a někdy si člověk ani nemůže vybrat dělené jídlo, protože tam jaksi není. Já dělím něco přes měsíc, ale když zhřeším, tak jen malinko nebo alkoholem, ale taky se pak na sebe zlobím. Ale kdo četl Megajedlíky, tak v kapitole 17- Dejme tomu, že chcete být zlobiví, tam Lenka vysvětluje, co se stane, když se občas zhřeší a že i tak lze zhubnout. Samozřejmě, že ne tak rychle, ale lze. Asi to musí každý vyzkoušet na sobě.
Jinak vítám všechny nové dělenky, víc hlav, víc ví.
Chtěla jsem se zeptat, nevíte, kam zařadit nápoje jako je Melta apod? Je to stejné jako s kafem nebo ne?
S.P.L.K
pralinka
| 30. 6. 2009 14:40
Ahojky,zdravim Vás,jéé já jsem tak ráda,že jsem našla takovou super stránku o S.P.L.K opět jsem se rozhodla,že se začnu zas stravovat podle Lenky
Už jsem vyzkoušela mooc diet a jen tato mi opravdu pomohla a asi je
pravda,že i člověk se cítí mnohem lepe,přesně jak to popisuje Lenka v
knížkách.Co mi děla ale problemy je když jedeme s manželem na navštěvu
k rodičům a tam spousta dobrot,napečených buchet,chlebíčků a vy si
nesmíte vzít a ani nechcete.Jak vy to řešíte??Oni nechapou co je to
S.P.L.K .tak radši se vymlouvám,že mi neni dobře adt...
Cokolada
Luciste
| 30. 6. 2009 13:57
Me ted honila mlsna a tak jsem ochutnala tri druhy cokolady co jsem minuly tyden nakoupila. Vsechno je to slazene fruktozou, takze by to v dnesni muj zviratkovy den nemelo tak vadit. Tak uvidime. Snad to nevynuluje muj vcerejsi cistici den.
přiznávám se
Obi
| 30. 6. 2009 11:06
tak se musím přiznat, že jsem si to pěkně pokazila v pátek a sobotu jsem se nestravovala děleně a hlavně jsem pila alkohol, ted znova najíždím od neděle,snad to bude ok - dám vědět jak se váha hýbe nebo nehýbe, přijdu si furt na stejno
zima
Zlato
| 30. 6. 2009 08:37
já mám hlavně obavu, jak to budu dělat v zimě s dělenou stravou, pokud to ještě budu držet . Nyní je plno zeleniny čerstvé, ale v zimě zeleninu skoro nekupuji, protože mi vůbec nechutná. Je tady někdo, kdo odděluje už delší čas, třeba rok?
Zlato
sauly
| 30. 6. 2009 07:28
Tak to me mrzi, ze te ti megajedlici nebavi, me se na nich libi to, ze potrebuju zjistit, jak je to s tim a s tim, tak jen nahmatnu kapitolu a je. Ale hlavne je to tam vsechno shrnuto a myslim, ze zrovna tam sem se o tom melounu docetla, ale jista si nejsem. S tim ovocem mas naprostou pravdu, proto sem stastna, ze meloun je zelenina, jinak bych padla Ale je fakt, ze treba takovy jablka a tak mi ani nechybi, spis sem bojovala s jahodama, merunkama atd. Jenze nedokazu jist celej den jen ovoce a jeste treba brambory, to proste nejde. Co se tyce chuti, tak me se nijak nezmenily, furt stejny. Ale co se tyce jidla po ranu, tak si prvni jidlo davam tak kolem 10-11 hodiny. Rano vubec nemam hlad.
knížky
Zlato
| 30. 6. 2009 07:12
mě se některý věci z těch knížek pletou , ale s melounem jsem fakt překvapená, to musím někde dohledat. teď čtu pro ty megajedlíky, ale moc mě to nebaví... Má někdo zkušenost s tím, že by mu ty chutě dělením dost změnily? U mě to nastalo, rámo nemám na nic chuť, ale už je mi slabo, tak se donutím ten jogurt sníst aspoň po kouskách. Jinak pro mě nejhorší, že nemůžu ovoce, kdy chci.
Zlato
sauly
| 29. 6. 2009 21:39
Zlato, zlato, ze ty si spatne cetla knizky od Korenky??? Meloun je ZELENINA a mam pocit, ze sme to tu nedavno probiraly....

Jinak hrozne moc zavidim s tema kilama, me to nejak nejde. Tak nevim, co delas spatne.
meloun
Zlato
| 29. 6. 2009 21:20
Zdravím, teď jsem úplně v šoku , že berete meloun jako zeleninu, já jsem myslela, že je to ovoce
Jinak za 2 týdny mám 5 kg dole, držím ten nejpřísnější graf, takže ovoce jím jen u kytiček. Cítím se fakt lehčí, ale přestala jsem mít chuť na kafe, dřív jsem vypila 2-3 denně, takže mám pocit, že jsem víc unavená. Ale možná je to i tím počasím. mějte se
Meloun
sauly
| 29. 6. 2009 20:47
No tak meloun je zelenina, tim sem si jista, ale ty rasy a spol. to jde mimo me.
Doplneni a dotaz
Luciste
| 29. 6. 2009 19:43
Agar agar se pouziva misto klasicke zivocisne zelatiny, ale je to puvodne z morskych ras. Proto netusim kam to zaradit.. Kazdy balicek zelatiny je delany bud z te zivocisne a nebo prave z tehle morske rasy. Vim, ze i Korinkova striktne nedeli vse podle puvodu (v uzeninach je spousta kytickovych veci a taky to neresi) Kdyby alespon jedno z toho bylo neutralni, pak by se dalo delat spousta hodne dietnich dezertu, ktere by chutnali cele rodine. Daji se pak delat z kefiru, jogurtu atd.

A dalsi - co treba meloun? Botanicky je to zelenina, ale obsahuje dost cukru. Nema se tedy povazovat v ramci SPLK za ovoce?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 8. 2025 20:10
14802
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
6. 8. 2025 20:10