Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Luciste
sauly
| 29. 6. 2009 19:34
Ahoj, tak na dotazy ti odpovedet nedokazu, paac nic z toho, o cem tu mluvis neznam a tim padem ani nejim a zelatina me teda nikdy nezajimala, ale mrkni na slozeni. A co ja vim, ta Korenka pise, ze pri kojeni neni zadnej problem tuto dietu drzet. Takze tak
Zacinam a mam par dotazu
Luciste
| 28. 6. 2009 10:33
Ahoj holky,
tak tenhle tyden jsem zacala taky dodrzovat SPLK a musim rict, ze zatim mi to prijde uzasne(4 dny a 2 kg dole) Jim hlavne zviratkove dny a pri nich hodne zeleniny. Mam pocit, ze totiz moje telo dost zadrzuje vodu a Korinkova doporucuje v takovem pripade prevahu zviratkovych dni. Zitra si vyzkousim cistici den.

Mam nekolik dotazu na ktere jsem nenasla odpovedi. Kam zarazujete zelatinu. Klasickou zelatinu co koupite v obchode a pak agar agar? Je to oboje neutralni? Podotykam, zes se snazim drzet ten nejprisnejsi graf a tak prosim i o pripadne rozdeleni pokud jde o zeleninu (to predpokladam u agar agar).

Jinak jeste by me zajimalo jestli jste resili zarazeni rasy nori, ze ktere se dela sushi. Ja mam sushi moc rada. Chapu ze si uz asi nedam klasicke maki rulicky, kde je ryze a losos. Pokud bude losos nahrazen nejakou zeleninou, tak by to snad slo. Jak to resite?

Mate nektera zkusenost se stravovanim podle SPLK pri kojeni? Nemyslite, ze to muze nejak uskodit miminku, kdyz s tim zacinam pri kojeni? Podotykam, ze jsem maleho zacala ted pomalu prikrmovat zeleninkou, takze uz neni moje mlicko jedina jeho vyziva.

Diky a mejte se krasne!
Ahojky
Jessi
| 27. 6. 2009 23:07
Tak jsem se dneska vratila s dovče a honem za váma.Koukám ,že se nám ztratila Strepi.Tak i já jsem trošku hřešila,ale na váhu půjdu až ráno,tak uvidím jak na tom jsem po týdnu nevažení.Já na tu váhu musím každé ráno.Do přívěsu na dovolenu jsem jí nebrala. Tam jsem si žádné mlsky nebrala ale jak jsem příjela domů musela jsem na čokoládu.Tak se mějte
Aha
sauly
| 25. 6. 2009 14:08
tak to sem zapomela napsat, jak sem zacinala. Takze vaha 73 - 74 kg, ted 67 -68 kg. A v pase sem zacinala na 96 cm a ted mam 81 cm. No fuj, to je ale hnus, skoro metr v pase? ostuda nejvetsi Jo a merim 170 cm.

Merim se kazdych cca 14 dni, je pravda, ze i prsa mi sly asi o 3 cm dolu, coz se mi moc nelibi, ale co uz. A ten zadek a stehna taky tak nejak a to se mi zase nelibi, paac by to mohlo byt vic.

No muj sen je, co se tyce tech kg, tak tech 60, no 58 kg by byla znacka ideal, ale spokojim se s 60 kg
kila
Zlato
| 25. 6. 2009 14:01
tak to jsme i výškově i váhově v začátku byly podobně, tak ať se vede a dík
moje výsledky
Obi
| 25. 6. 2009 13:51
měřím 172 cm,začala jsem 28/4 s váhou 83,5 nyní mám 77,4 ale někdy 78 kg, v pase jsem také zhubla dost ale bohužel jsem se na zač. nezměřila, podle věcí i na stehnech cca 3 cm, ale pořád se mi to už dva týdny drží mezi těmi 77,4 a 78 a když tam vidím tu 78 tak bych do toho kopla, ale musím vydržet, chtěla bych tak 65 kg - ale to je zatím v nedohlednu
ahoj delenky
sauly
| 25. 6. 2009 12:05
tak s pripravkem zkusenost nemam a ani takovym vecem moc nefandim - pokud to neni ciste prirodni vec.

Co se tyce vysledku, tak ja drzim od 16.4. - ale to byl vikend, kdyz sem este nevedela a vsechno domotala, takze oficialne od 18.4 a za ty dva mesice 5 -6 kg - lita to a 15 cm v pase. Jen ten zadek a stehna moc nejdou. Ubytek tam je, ale oproti pasu zanedbatelny...takze si ho ani nepamatuju. Rekla bych tak 3-5 cm.

Takze vidite, ze to fakt jde i pres to, ze sem ten jeden vikend na svatbe opravdu zhresila. Tak vydrzet !!!!

Vyky, nerikala Strepi, ze jede na dovcu???
Zlato
anonym
| 25. 6. 2009 11:40
Tak dnes je to měsíc, co dělím a váha hlásí přesný úbytek -2,5 kg. Kalhoty jsou mi volnější, zapnu i podprsenku, která mi před měsícem byla malá. Mohlo by to být lepší, ale zase si říkám, aspoň něco než nic nebo přibrat. Ten přípravek neznám, tak nemůžu říct.
přípravky
Zlato
| 25. 6. 2009 10:45
ještě mě zajímá, jestli nemá někdo zkušenosti s přípravky OKG, prý je tam dobrý Emulips, který pročistí a zhubne se. Nebere někdo něco?
knížka
Zlato
| 25. 6. 2009 10:42
tak už konečně mám knížku pro megajedlíky, tak jsem ráda . Jinak by mě moc zajímalo, jak dlouho už kdo dělí a kolik zhubl, díky a mějte se
Ahoj kočenky
Vyky
| 24. 6. 2009 21:12
Nezoufejte když se kila nehýbají, opravdu je lepší se měřit na oblečení a pak budete překvapené, že i kila jsou dole. Děcka pozor na složení, v něktrrých potravinách je moc tuku. Dostala jsem nanukáč dia a odmítla jsem ho. Dělala jsem si bram. guláš, hodně cibulky jsem si podusila na oliv. oleji, ale troše, pak jsem přidala na plátky nakrájené žampiony, hlívu, zelen. koření trochu pepře, čer. papriku, a brambory.Zalila a vařila 20 min., potom jsem zahustila soj. mlíkem a hl. moukou. Děcka, jen jsem slastně mručela. Vůbec jsem ho nesolila, stačilo koření. Jo a hodně česneku, na plátky nakrájeného. Honí mě hrozné chutě, jestli mám raději udělat bram. kaši a upečené kostky, nebo omáčku. Držela jsem dietu Středy, ale převládla chuť na moje omáčky a další pochoutky, tak dělím, jen ovocný cukr nesmím. U nás dnes už trochu svítilo sluníčko, tak bylo veseleji. Tak se babulky opatrujte, pá,pá
Strepi kde jsi, dělám si o tebe starosti,.
no
Obi
| 24. 6. 2009 14:22
no tak já taky na váze nicoblečení tak nastejno, je volnější,ale nějak to dolu nejde ... ale držím poctivě
Ahoj dělenky
anonym
| 24. 6. 2009 13:52
Co se nákupů týče, tak chodím také do samoobsluhy Coop (tam toho mají spoustu), do zdravěnky (takový malý obchůdek se zdravou výživou), v Tescu a v Kauflandu u nás už mají jen tofu, no a pak jsem objevila spoustu zdravých dobrůtek v drogerii DM. Jinak mám dole zatím jen 2 kg, ale kalhoty už mi lezou dolu, musela jsem si vzít pásek . Je fakt, že občas malinko zhřeším (nedávno to byl nedávno diskutovaný nanuk Míša), ale jinak pečlivě dělím. Obi navnadila jsi mě na ty houby, úplně se mi zbíhají sliny , přítel slíbil, že na ně co nejdřív zajedem, tak pak bude bašta. Moc Vás všechny zdravím, mějte se krásně
ahoj Zlato a ostatni
Obi
| 23. 6. 2009 17:07
ja chodim do jedne prodejny Coop, dováží tam spoustu věcí pro vegetariány a tak tam mají různé druhy tofu, sojanezy, soj. karb. apod.
jinak v Bille co mám vedle práce taky mají tofu a i sojové pomazanky, viděla jsem i v Tescu
nakupování
Zlato
| 23. 6. 2009 15:27
Tak všechny zdravím, protože pravidelně sleduji diskusi, tak jsem viděla, že propadáme až někam na dno, tak to musím popostrčit . Chtěla jsem se zeptat, kde nakupujete zdravé věci, myslím tím, kde všude je možné najít obchody se zdravou výživou, u nás je malinký obchůdek, tam taky nakoupím, ale láká mě zajt i někam jinam. Jezdíme často do Brna, kde tam najdu, máte vyzkoušené i supermarkety?
tak ahoj
dělenky
Obi
| 21. 6. 2009 14:06
s těma malýma porcema je to fakt, také jsem zhubla dříve ale max. 4 kg za měsíc, co týden tak kilo dolů, třikrát k tomu jsem ale spiningovala a hlavně je to stejně o počítání bílkovin , sacharidů a tuků, musí být na to pevná vůle a tu já tolik nemám, dělenka mi přijde lepší

Vyky, máš naprostou pravdu s tou vodou, před týdnem jsem si dělala vždycky litr kopřivového čaje, který odvodňuje a protože teď jsem si na to vzpomněla vyběhla jsem na zahradu a včera zase litrový džbanek vypila, je pravda, že jsem včera jedla jen houby, zeleninku a k tomu jedno kuřecí stehno, udělala jsem si ještě sladkou mnamku a dneska opatrně vlezla na váhu a zase 77,5 kg - takže s tou vodou máš 100% pravdu a já na doporučení budu už jen měřit cenťáky cca po 14 dnech a na váhu kašlu - je to mrcha

jak jsem psala včera jsem měla houbičky - co vám budu povídat našli jsme 3 plný veliký tašky hřibů, dokonce to byly hřiby větší než moje hlava, v životě jsem takový houby nenasbírala, tak jsem je šupla do mražáku, suším a udělala si bájo večeřičku, jen cibulku na to kmín, sladkou papriku, pepř, trochu vegety a pokrájené hříbky, orestovat a trochu podlít vodou, pod poklicí jsem dusila cca 20 min. no bylo to vynikající

jsem ráda, že roládka chutnala, díky taky za zaslanou stránku www.week.cz - jsou tam v diskuzi super recepty, tak zase trocha inspirace

včera jsem narychlo udělala ***ový koláč, ze 3 bílků vyšlehat sníh, přimíchat žloutky, dát cca 2 větší lžíce ***u a 2 lžíce fruktozy, nalít na menší pekáček vyložený peč. papírem,posypat zezhora ***em, zase péct cca 8 min. jako roládku , před vypnutím polít mlékem - asi tak půl hrnku a nechat dojít v troubě, je to taky moc dobrý

dělám si vždycky nějaký moučníček na víkend nebo neděli at si taky trochu pomlsám i když asi je lepší jíst až při udržování váhy
dělená strava
Zlato
| 20. 6. 2009 22:51
to je krása, těch 13kilo , za jak dlouho to máš dole? já mám furt spoustu otázek , jak s tím začínám tak z toho mám hlavu v pejru...objednala jsem si tu kuchařku pro megajeedlíky, tak se na to moc těším. jinak ta známá říkala, že jí jogurt s půlkou rohlíka, zeleninu, na oběd maso s malinkou přílohou, i něco sladšího, ale menší porce a hlavně pravidelně po 3 hodinách, je fakt hubená, tak zatím díky a mějte se hezky
Zlato
Jessi
| 20. 6. 2009 21:51
A co jí,to by bylo jednoduché tomu nevěřím.Možná patří k těm co můžou všechno,určitě jen tak nehubne.Já na dělence zhubla 13kilo.Jinak mi to nešlo.Neumím hladovět.Tak mi to vyhovuje.
Ahojky
Jessi
| 20. 6. 2009 21:45
Všechny zdravím je to k zlostí,jak váha neposlouchá,ale musíme věřit,že se umoudří.Koupila jsem si zmrlinovač a dělám zmrzku doma to je věc,dáš si tam co můžeš a za půl hodiny můžeš dělat kopečky.U nás je hnusně,zítra jedem na týden na termály na Slovensko,snad se aspoň vyhřejem v teplé vodě,když je taková zima.Jo ten zavín byl výborný. Mějte se hezký
dělená strava
Zlato
| 20. 6. 2009 21:40
dnes mi řekla známá, že dělená strava nemá význam, že ona sama jí pravidelně po třech hodinách, menší porce, ale na co má chuť. je pravda, že hubená fakt je, jak nikdy nebyla, tak mi vyrazila dech
ahojky děvčata
Vyky
| 20. 6. 2009 15:38
děcka, že se ztloustne, za to může zadržená voda, nic se neděje, kila půjdou dolů, je lepší se místo vážení měřit na oblečení, alespoň se človrda nestresuje. Tak tu zmrzlinu bych raději nejedla, je škoda si dělenku pokazit. Ale Kořínková píše, že takové zmrzky prodávají, chce to velký obchod a koukat. Na špatnou náladu , to chce třeba kousek čokolády, nebo pěknou knížku, vždyť smích je lék.
Strepi, kde se touláš, mám o tebe starost.
Já se vyžívám v bram. guláši, jen jsem do něho dala žampiony a zahustila soj. mlíkem s trochou mouky, a musím se pochválit, je super. U nás konečně přestalo pršet, snad to vydrží. Přeji vám babulky klidný víkend, pá,pá
holky
sauly
| 19. 6. 2009 20:39
to slozeni je opsano primo ze zmrzky, no myslela sem, ze by se dalo privrit oci, ale jak vidim, tak asi ne. No a domaci delana zmrzlina je dobra, ale neni to misa

co se tyce vlocek, tak ty nejim vubec, ale bilej jogurt si muzes smichat s kakaem, ktery je v neutralu a treba si do toho dat mandle a je to moooc dobry. Ale ten taky moc nejim, spis si ho davam do salatu nebo si delam tzaziky. On korinekove je nejlepsi dieta pro megajedliky, je to tam vsechno pekne shrnuto, protoze od doby, co psala dieta, ja vim, se hodne zmenilo a ona taky casem dosla na jiny veci. urcite si ji porid a hlaven neplet do toho Haye, protoze ten to ma vsechno trochu jinak.

A ta vaha nahoru, to vazne netusim, ale moc na vahu nehled, protoze me ty kila taky moc nejdou. zkus se treba jednou za 14 dni merit, to je lepsi.

U nas taky od rana porad prsi a prsi, no jo, co se taky divim, vzdyt mame vikend, ze... Sem fakt strasne nastvana na to pocasi a mam blbou naladu a mam hrozny chute
dělená strava
Zlato
| 19. 6. 2009 18:23
a bílý jogurt jíš samotný?
dělení
Obi
| 19. 6. 2009 18:00
no k ovesné vločky si dělám tak, že je spařím vroucí vodou z konvice, nechám nabobtnat a přidám třeba rozinky, nebo sušené meruňky, nebo můžeš použít sojové mléko - většinou používám sušené ZAJÍC a stejná firma má i třeba rýžové, nebo pohankové - to je moc dobrý, ale šel by třeba s tím smíchat i sojový jogurt
dělená strava
Zlato
| 19. 6. 2009 17:52
díky moc za přivítání a objasnění grafu, stejně ještě nechápu, s čím třeba jíte vločky nebo jogurt, já jsem totiž prvně četla od LK dieta, já vím pak jsem četla rozdělení podle Haye a byla jsem z toho vedle. K vločkám by se mi zrovna hodil jogurt nebo mléko a k jogurtu hlavně ovoce . To podle LK asi nejde. Jinak jsem dost překvapená, když si více všímám složení výrobků, dneska jsem například zjistila, že hrozinky, které nejvíc kupuju obsahují rostlinný olej.Jinak jsem pročítala pár diskusů dopředu a psaly jste tam, že je dobrá knížka od LK něco o megajedlíkách, jsou tam i recfepty? díky moc a přeju klidný víkend u nás prší a asi jen tak nepřestane
no
Obi
| 19. 6. 2009 15:41
no já nevím, ale raději bych to asi nepokoušela, kolik je tam toho cukru nepíšou? co zkusit si vyrobit svojí zmrzlinku s fruktozou?
holky, já mám vztek, v pondělí jsem měla na váze 77,4 a dneska po dnech správného dělení 79 kg, nevíte čím by to mohlo být? fakt poctivě dělím, akorát zvířata jsem měla víc, není lepší střídat po dnech???
ženy
sauly
| 18. 6. 2009 09:11
Co si myslite o tomto slozeni? Muzu to pri zviratkach???

tvaroh (41,5 %), voda, plnotučné mléko, cukr, glukózo-fruktózový sirup, rostliný olej, emulgátor (mono- a diglyceridy mastných kyselin), stabilizátory (karubin, guma guar, karagenan), regulátor kyselosti (kyselina citronová).

Ja vim, ten cukr je spatnej...ale zbytek?

V techto vedrech trpim trpim bez zmrzlinky a tohle je slozeni tvarohovyho misi...kteryho fakt zboznuju. Tohle je ciste tvarohovej v te vanicce. Co vy na to? Ja si nejsem nejak jista...
Ahojky
Didi
| 18. 6. 2009 08:27
dlouho jsem tu nebyla,ale nedávno jsem našla stránku na dělenou stravu tak jestli budete chtít tak jukněte.pa
Ahojky berušky
Vyky
| 17. 6. 2009 21:31
Vítám tě Zlato mezi nás. Je lepší jíst ovoce odděleně, zeleninu můžeš jíst s masem i s rostlinkou, ale jestli máš chuť na ovoce, tak zeleninku v rostlinkách vynech. Teda teď jsem to napsala nesouvisle, prostě nemíchej ovoce se zeleninou. Teda děcka vy se máte, roládku mňam a já nemůžu ani ovocný cukr, to je smůla. Ale už jsem se do hubnutí dala, zítra chci vyrazit na menší okruh s hůlkama, ale půjdu opatrně. A to hned z rána, dokuď nebude vedro. Tak se kočenky držte, pá,pá
Zlato
sauly
| 17. 6. 2009 21:26
ahoj zlato - fakt vtipnej nick, vitam te mezi nami.

Takze zalezi na tom, jaky graf drzis, zda ten pro rychle hubnuti - zde je to takle:

zviratkovy den, maso a vse ze zviratek + zelenina

kytickovy den, tj. napr. brambory, lusteniny atd. - to uz vsechny zname + zelenina nebo ovoce. Ale pozor, nesmis smichat v jeden den ovoce a zeleninu. Takze si vybrat jen jedno.

Ale pokud mas graf po pomalejsi hubnuti ci na udrzovani, tak pak uz u kyticek ovoce a zeleninu michat muzes.

Ale predpokladam, ze kdyz si se na to dala terpve pred tydnem, chces hubnout poradne, takze v zadny pripade nemichat zeleninu a ovoce - pozor, to plati i o dzusech. Tzn. dzus jen kdyz mas ovoce. U masa ovoce taky neexistuje.

No snad sem to napsala pochopitelne a ptej se dal, od toho tu sme.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 12:44
14812
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47