Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Zdravím
pavlinkaq
| 31. 5. 2009 18:40
Ahoj Holky, tak jsem se po dlouhé době vrátila k Vám. Den po Silvestru jsem se ze samých starostí sesypala a brala jsem 4 měsíce antidepresiva, ale už jsem volná, no ale nabrala jsem teda, a jsem jako váleček. A tak mi Vyky napsala dietku Dr. Středy a tak si chci hlavně upravit jídelníček a začít cvičit, a snad si tím taky hlavně posílím psychiku. Chtěla jsem se zepat, denně pro mě není problém vypít 4 litry vody i víc, ale chci se zepat zda nevadí ve vodě ten citrón, prý kazí zubní sklovinu. Tak na mě myslete zítra mě čeká první den
Ahojky Jessi...
Strepi
| 31. 5. 2009 14:48
žádná dovolenka se nekonal... i když ti teda můžu říct,že teď by mi docela bodla.Jsem z toho malého janka úplně hotová a věř...že jsem se nemohla dočkat momentu,až půjdu do práce... Dneska si prý mám pro velký úspěch noční ještě jednou zopakovat a ráno!!! pimaže prcek do škoky jak namydlený blesk.Neudělala jsem vůbec nic,všechno to doma i na zahrdaě stojí... no docela prima.Zítra si dám nožky na trnožky a dám si na zahradě kafíčko v klidu a pohodičce i kdyby tam trakaře padaly...
Jessi... četla jsem jak slavíte a pečeš a vše kolrm toho.Mě to čeká od 12 června.přijedou mláďata a tak aby se to nepletlo,vezmeme všechny svátky a narozky co má kdo v červnu najednou.A teď co bych potřebovala... manžel strááášně miluje likérové špičky a tak by se mi docela hodil receptík. Když si vzpomeneš písni mi ho někam... zkusila bych mu je udělat k svátku.
Jinak cuketky rostou a už aby teda byly...co ti budu povídat. Teď jsme dávaly na gril papriky.Vybrala jsem co nejmenší světlé obyč,.papriky,omyla a od špičky ke stopce ji nařízla a do vnitř jsem nasypala trochu grilovacího kořeního.Jen papričkou potřeseš a dáš na grilek,Jsou bezvadné,lepší než na půlky. Tak se zatím měj a užívej si také někdy volníčka...
P.S. třešně a jahody už máme...je to fajn a supééér...
Ahoj děvčata
Jessi
| 31. 5. 2009 13:39
Strepi uvažovala jsem,že jsi někde na dovolence a vy jste zapasili s neštovicema, dost nepříjemne.ale už je určitě líp. U nás je celý víkend zataženo a prší,ale oslavy probíhají super.Večer děti jedou domů.Jsem přejedena no to zas bude váha ukazovat.Zase jsem měla velké páteční pečení větrníky,laskonky,liker.špičky a marcipánové brambůrky ty jsem musela vyzkoušet dělala jsem je po prvé ,ale dobré moc,kdo má rád marcipán. Mějte se všechny fajn
Ahojk Vyky,Jesi a všechny ostatní....
Strepi
| 31. 5. 2009 05:40
Tak jsem konečně po delší době v práci- měli jsme neštovice a docela dost dlouho a dneska jsem prvně na noční,Doma nebyla šance na nějaké vysedávání u kompu... Jinak se mi hubne velice těžce.... Jak se víc najím,je to vše zpátky...docela prima kolotoč. Četla jsem tu teď co jste si tu holky psaly. Dejte si pozor,pokud si to opravdu hlídáte,na mražené zeleniny.Kukuřice nepatří do zvířátek,ale do kytek.Chleba,co já pamatuji,jsme tady baštily úplně normální,obyčejný. Také pro mě byla lepší zvířátka než kytky.Jednak se u nich lépe hublo a nebyla jsem tak nafouknutá.Po kytkách jsem měla hlad i když se zase u nich docela dobře baštilo. No jo noooo dietka... Tak se tu berušindy mějte a já se zase zastavím častěji...
Užijte si všechny suprový víkendík...
sauly
Obi
| 29. 5. 2009 12:52
moc díky za rady, joooo cvičit taky potřebuju,ale ne a ne se donutit dneska jsem se těšila na rybičku, ale pak jsem dostala chuť na halušky, tak jsem si je udělala s uzeným tofu
tak rybka bude až zítra, pak asi tedy najedu víc na zvířátka at to jde pěkně dolů, já právě mám míň hlad u kytiček , ale jsem taková nějaká nafouklejší jééé a pivíčko,to bych si tak dala, ale musím vydržet
jj
sauly
| 29. 5. 2009 10:57
No prave, ze Korenka tam pise vsechny druhy chleba. Sem z toho nejaka zmatena.

Co se knih tyce, tak tim sem chtela rict, ze sem taky cetla vsechny, ale vzhledem k tomu, ze napr. Dieta, ja vim, je opravdu stara, tak v tech novejsich spoustu veci doupravila ci uplne predelala. Proto dopurucuju pouze a jenom Megajedliky neb tam mi to prijde vsechno pekne shrnuty. Jak rikam, cetla sem vsechny, ale stejne vetsinu zapomenes

No dnes mam ovocnej den a uz mi pekne skripou zuby z toho kyselyho.
Mam posledni dobou fakt problem, ze mam silenou chut na pivo. Sem pivarka a ted, kdyz sem pivko nemela uz mesic a pul, tak zacinam trpet.

No ale chtela sem si dneska objednat od jedne mooc sikovne pani satky a zjistila sem, ze sem do nich moc tlusta, tak musim zacit vic makat. Od pondelka zacnu zase poradne cvicit, slibuju
Holky
anonym
| 29. 5. 2009 10:17
Jeden dietolog píše, že omezení tuků a sacharidů je podstatnou součástí všech účinných diet, takže na těch zvířátkách asi něco bude. Asi to chce vyzkoušet.
Co se týče obyč. chleba, tak jsem se dívala do různých knih, ale všude doporučují právě jen tmavý, celozrnný, ale o tom našem klasickým chlebu, tam neni ani zmínka. Ale v poslední knize LK- Dieta do kapsy, má Lenka v kytičkové skupině napsáno všechny druhy chleba a celozrnné pečivo má uvedeno až za tím. Tak nevím, myslím si ale, že v rozumném množství a jen občas nemůže vadit. Zkus se v krámě podívat třeba na chléb Šumava, který je balený, tak na složení, jestli neobsahuje něco zvířátkovského. Jinak jsem taky dočetla 1. díl Kořínkové, asi jsme jej s Obi četly stejně . Některé knihy mám z knihovny, některé svoje, a chtěla bych je postupně přečíst všechny a tu pro ty Megajedlíky si přečtu určitě
Obi
sauly
| 28. 5. 2009 21:48
Cau Obi, no z mych zkusenosti a zkusenosti okoli se pry lip hubne po zviratkach. Je to mozna asi i to tom, ze ja napr. po kytkach mam porad hlad a vic jim, kdezto zviratka me hodne nasyti a nemusim tak casto jist.

Co se knizek tyce, taky sem precetla vsechny a jako nejlepsi, kde je vse pekne shrnuto a vysvetleno, povazuju knizku Dieta pro vasnive megajedliky.

Zitra si delam taky kytickovy den, ale ovocny, nakoupila sem si 7 druhu ovoce, tak se tesim. Jsem ted dost nachcipana, tak potebuju vitaminky.

Holky, muzete mi nektera rict, jak je to s tim klasickym chlebem? Muzu ho?
milé dělenušky
Obi
| 28. 5. 2009 21:07
tak dneska mám zase kytičky, ale zítra se asi vrhnu na zvěřinu - a udělám si filátka se zeleninou, jsem trochu nějaká nafouklá, máte nějaká zkušenost s tím jak se hubne při kytičkách?na váhu raději nelezu, vždy až za týden, ale na hodně diskuzích jsem četla , že váha stojí a spíš se hubne po zvířátkách, tak nevím

jinak jsem zhltla první knížku od kořínkový - dieta já vím
marcia112
sauly
| 28. 5. 2009 12:48
Jojo, asi s tim rizotkem to zkusim taky. Mama mi slibila, ze mi o vikendu uvari gulas ze sojovyho masa, tak sem zvedava - sama si na to netroufam.

Hm, broskve, to je super, ale zase na prd, ze se to neda kombinovat se zeleninou, ktera u me tvori hlavni slozku vsech jidel.

Ted sem mela k obedu kuratko se zeleninou a na snidani melouna. Jj, melouny to jisti, tim se muzu zivit porad. Uz aby byly cenove prijatelnejsi
ahoj
anonym
| 28. 5. 2009 10:03
Sauly já jsem si koupila celozrnný chlebík, takový, kde jsou opravdu vidět celá semínka, namazala sojovou pomazánkou s křenem, obložila lístky ledového salátu a plátky rajčete (trochu jsem se inspirovala u Obi) a musím říct, že jsem si pochutnala. Snědla jsem dva krajíce k snídani a i když bych snědla víc, tak jsem to zastavila, protože i když vím, že Lenka Kořínková píše, že na množství nezáleží, na mě by ten další krajíc určitě narostl . K obědu si udělám rýži. Na maličko oleje orestuji cibulku, přidám na kostičky tofu, lehce osmahnu, pak přidám mraženou zeleninu (mě chutná taková, kde je mrkev, kukuřice hrášek, zelené fazolky, paprika, brokolice atd.) A nakonec přidám už vařenou tmavou rýži nebo aspoň tu žlutou, bílou moc nemusím, protože mi přijde bez chuti, orientální koření nebo čínu- to dodá chuť, vše pečlivě promíchám a je hotovo. Dřív jsem si to posypala ještě strouhaným sýrem, ale to teď bohužel nemůžu. To pak udělalo moc dobrou chuť. Ale musím Vám říct, že se mi lepší pleť, od pondělí jsem snědla hafu broskviček, zrovna je měli v akci. Akorát ta hlava mě včera zase bolela..
diky
sauly
| 27. 5. 2009 21:46
No zensky, diky za typy, asi neco z toho budu muset vyzkouset, no jo, ale sem moc vybirava, no...ryzi moc nemusim, testoviny uz vubec ne, takze zlaty maso a sunka a syr atd.

To sem se chtela zeptat, opravdu muzu jist obyv chleba? Kdybyste vedely, jak moc mi chybi normalni rohlik. Ale musim to vydrzet. Ale musim se priznat, nekdy min. tyden sem trochu zhresila a dala si v kytkach chipsy - no jo, rekla sem si brambory..ja vim, ze toho tuku tam je mrak, ale kdybych to neudelala, sezrala bych pak tri pytle.
ahoj
Vyky
| 27. 5. 2009 17:42
děcka, já jsem si vařila různé omáčky, zahušťovala jsem si je vločkama, hodně jsem si vařila ze sojových výrobků, zeleniny, ať byla čerstvá nebo mražená. Zapékala jsem si těstoviny, to byla bašta. Na chleba jsem si dávala Perlu, ale jen jsem ho pošimrala a k tomu se už dá jíst porek, rajčata a další. Také jsem hodně jedla česnek a cibuli. No, byla jsem nafouklá jako pumlíč, ale kila šla dolů. S jo, jo efektem jsem se nesetkala, zavinila jsem si tloušťku sama, začala jsem se cpát sladkým. Ale myslím si, že to by nabral kila každý, kdo k tomu má sklony. Jo a také jsem si vařila z hrníčkové kuchařky, to byly pochoutky. Musím se přiznat, že jsem při obědě přemýšlela co budu jíst druhý den,
Přeji krásný den a rychlé hubnutí, pá,pá
kytičkový den
Obi
| 27. 5. 2009 16:54
no včera jsem si dala ráno celozrnou housku na to listy ledového salátu a rozkrojená rajčata a nakrájené uzené tofu - je to mnamka a mohu jen doporučit, pak jsem si k obědu uvařila rýži - ochutila vegetou, na slaboulinkém filmu oliv. oleje jsem orestovala jednu cibuli, když zhnědla přidala jsem houby - měla jsem ještě zamrazené, ale klidně by šly třeba přidat žampiony, nechala jsem chvíli restovat, přidala kmín, pepř, trochu maggi a zalila vařící vodou, nechala jsem krátce povařit a pak zahustila lžičkou solamylu a moc jsem si pochutnala, to stejné jsem jedla pak i k večeři akorát jsem si tam přidala ještě kukuřici

dneska jsem už zblajzla dvě stejně obložené housky, miluju zeleninové saláty, takže jsem pokrájela ledový salát, rajčata a do toho zase tofu, k večeři budu mít špagetky - bezvaječné se směsí leča. Právě na kytičkový dny mě napadá víc variací jídel o zvířátka většinou jím šunku , sýr do 30% tuku a nějaký to masko, buď hovězí - to miluju, nebo kuřecí, těma bramborama si mě navnadila asi si je zítra udělám
čau
sauly
| 27. 5. 2009 15:55
Teda zeny, ja Vam opravdu zavidim. Ja sem dala ze mesic dolu pouho pouhy dve kila a tech 9 cm a ted sem se zasekla a nic. Drzim presne dnes mesic a 10 dni a ted nejak ne a ne se hnout. Nevim teda, v cem delam chybu, ale snad se to zase rozjede.

Obi, to by me zajimalo, co jis v kytickovy den? Ja ho mam tak jednou za tyden, protoze mi vyhovuje maso, ale i tak porad premyslim, co jist. Obvykle si udelam samotny peceny brambory - bez tuku s kecupem ci sojanezou, nebo zel. pizzu a nebo jim tmavy pecivo s tema pomazankama ze zdravenky. A to vsechno jako nic moc. Tak mi dyztak napis, cim se tak zivis ty

Ted sem si i uvedomila, ze sem se trosku prestala hybat, neb sem dost nachcipana, takze se lecim. Je pravda, ze naposledy sem se hybala minuly pondeli, tak mozna proto se mi to hubnuti zastavilo. No nastesti do rijna casu dost
ahoj dělenky
Obi
| 27. 5. 2009 14:46
tak dneska mám kytičkový den, včera jsem měla také, nějak víc mám ted na tyhle potraviny chuť, den vážení jsem posunula na úterý a hlásím, že váha se nezabrzdila tím vínem nyní 79,6 kg tak jsem ráda, že to jde dolů
Díky
anonym
| 27. 5. 2009 10:54
Mockrát děkuju za rady, dáváte mi naději, takové to povzbuzení. A hlavně teď před létem je to opravdu potřeba. Akorát jsem si před začátkem dělenky nedala takový ten čisticí den, aby se tělo nastartovalo na hubnutí, ale dneska (já vím, že se to nemá), ale hupla jsem na váhu a bylo tam o 0,8 méně , takže se tělo možná nastartovalo, ale je opravdu brzy ještě dělat závěry. Ale včera mě tedy dost bolela hlava a četla jsem, že je to známka toho, že se tělo čistí. No ani bych se nedivila, kdyby to bylo z toho, protože jsem se poslední dobou opravdu nehlídala, pořád samé návštěvy s dortíčkama a chlebíčkama... Brrr už nechci. Selene, já jsem přesně ten typ, kterému naroste břicho jak balon a kdyby se mi podařilo shodit centimetry tam, jé to by byla paráda. Tak ještě jednou dík za povzbuzení
Marcia
selene
| 26. 5. 2009 19:54
Marci,já držím dělenkou dle Haye a jsem velice spokojená.Upravilo se mi zažívání,snížil se mi krevní tlak,na kila za 2 měsíce jsem zhubla 5kg,ale v pase 8cm.
Kořenku jsme drželyx kdysi v práci všechny a všechny jsme zaznamenaly dost velký jojo efekt.Ale tady jsou zdá se všichni spokojení ,tak jim držím palce.
Rychlé váhové úbytky nejsou o tuku,ale o vodě a svalech,což právě přináší ten jojo efekt.A také jsem milovnice kávy s mlékem a podle Haye mohu na obě skupiny kávu se smetanou.Takže k bílkovinám si do kávy přidávám mléko a k sacharidům smetánku.A hubnu a jsem čím dál krásnější.Toť moje zkušenosti,rozhodnou se musíš sama
ahoj babulky
Vyky
| 26. 5. 2009 14:41
Marci vítej do houfu, já si myslím, že je snad nejlepší držet první přísný graf Kořínkové, nevážit se, ale zkusit se měřit na oblečení. Budeš koukat, jak se budeš ztrácet. Obi, ty ty, zlobidlo, žádné pití, je to škoda když se hubnutí rozjede, aby se zbrzdilo trochou vína.
No a já jsem chytila střevní chřipku od vnuka, má ji celá rodinka, děcka to je děs a hrůza, Ze soboty na neděli jsem trávila vesele, hlavu v kyblíku a spodní část vězela v záchodové míse. Byl to silný zážitek, v neděli jsem nemohla cítit vůni čehokoli, hned se mě zvedl žaludek. A o bolesti žaludku snad ani psát nemusím, pomohl ťapáček rumu, mě abstinentovi. No a pokračuji stále průjmem, to se to hubne! Potřebovala bych jet vlakem do sousedního města, ale netroufnu si, dopadlo by to špatně. Tak se kočenky mějte fajn, pá,pá
Díky
anonym
| 26. 5. 2009 13:04
Přesně tak, ty jogurty, kefíry, smetany atd. by mi právě taky vyhovovaly v neutrálu, ale jinak se mi u LK zamlouvá, že mohu veškeré tofu výrobky jíst s kytičkami, což u ostatních metod není možné. No uvidíme, jak ten můj organismus zareaguje, začala jsem už včera LK a jsem v takové euforii, jako že hubnu , i když jsem zatím neshodila ani deko, ale už včera jsem nebyla taková nafouklá, jako doposud. Jinak moc děkuju za přivítání, tak ať jsme všechny hezké, štíhlé a zdravé . A jsem hrozně moc ráda, že mohu o tomhle s někým pokecat, byť doma jaksi není s kým. Tam nikdo tak lehce nepřibírá.
marcia
Jessi
| 25. 5. 2009 21:54
ahojky a vítám tě mezi náma.Tady asi drží všechny LK,ty se musíš rozhodnout sama. Já mám knihu od Summové, dr.Haye také přečtenou. Připadá mi to volnější.Já jsem si akorát přidala do neutrálu jogurty a zakysanou smetanu,tak mi to vyhovuje.Vím,že se hubne po obou.Ale každé tělo reaguje na stravování jinak. Držím moc palce.Je důležité to vydržet.
Obi
sauly
| 25. 5. 2009 21:03
Hm, no ono opravdu neni dobrej alkohol v kombinaci se zviratkama, ja si tohle vzdy peclive dopredu planuju. No vaha se ti asi zastavi, ale ne tak, kdyby sis treba dala panaka rumu.

Jinak vitam dalsi do klubu, no ja drzim korenku a sem spokojena, fakt mi to vyhovuje. To druhy moc neznam, takze nemuzu poradit.
odp.
Obi
| 25. 5. 2009 12:27
ahojky, tak moc díky za uvítání
moc pyšná na sebe nejsem, včera jsem měla svátek tak jsem řešila a dala si i bílé víno při zvířátkách, dneska jsem se zavřenýma očima lezla na váhu, ale ejhle hlásila 80,1 takže úbytek za poslední týden byl, asi se teď váha zastaví, kvůli tomu vínu - co myslíte?
Dělenka
anonym
| 25. 5. 2009 10:11
Ahojky chci začít s dělenou stravou a chtěla bych se s Vámi, co dělenku držíte poradit. Metoda Lenky Kořínkové vs metoda Dr. Haye (Summová, Chaloupka) se celkem v dosti věcech liší, tak se Vás chci zeptat, kterou z těchto dvou držíte, která je v praxi lepší a pro hubnutí výhodnější, nebo prostě která na Vás zafungovala. Potřebuji dát dolu +-10 kg a nevím, kterou metodu si vybrat.
ahojdy
Vyky
| 23. 5. 2009 18:06
vítám Obi, neboj, kila půjdou dolů, jen se nenervuj, je fakt lepší se měřit podle oblečení, kila jdou později dolů. Zítra má narozky vnučka, tři roky a tak budu odvezena autem, ještě bych nedošla. A tak si sebou povezu soj. mlíko, to snacha nemá a budu cucat kafčo. Ale děcka, dnes jsem si opět oblékla sáčko a je volnější než posledně. Hurá, hurá! Také smutně koukám na hůlky, už se nemůžu dočkat, až vyrazím do přírody. Jessi, to je mě moc líto, u nás také padaly kroupy, ale malé a dnes je zase horko. Tak vám babulky přeji klidný víkend, pá,pá
Ahojky
Jessi
| 22. 5. 2009 22:57
Taky tě Obi vítám mezi náma.Určitě svou výsněnou váhu budeš mít.Vyky taky se u nás každý vikend slaví, jsme velká rodina, tak to ani jinak nejde. Strepi a co ty jak se ti daří v hubnutí jde ti to líp. Byla u nás velká bouře padaly kroupy.Na zahradě je to všechno rozbité od krup,každý lísteček.Na okně muškáty úplná spoušť.Jeden listek není celý.Snad o víkendu bude líp mějte se
Obi
sauly
| 21. 5. 2009 22:43
Ahoj Obi, to vis, ze te vezmeme...Teda koukam, jak to ty kila vali dolu, to ja delenku drzim mesic, na kila porad nic moc, porad jen ty 2,5 kg, na centimetry 9 cm v pase, ale to se mi drzi uz 14 dni a zatim se to nehne. Ale co bych taky chtela za mesic, ze? Zatim me to taky porad bavi, ale teda je to docela drahy - nedokazu si predstavit, jak to budu delat v zime. Co ostatni, jak ste na tom???
Ahojky všechny milé dělenky
Obi
| 21. 5. 2009 20:28
tak jsem asi za tři týdny pročetla celou diskuzi, uff, že to bylo ale něco....
ráda bych se k vám přidala, dělím podle Kořeny zatím něco málo přes dva týdny a zatím zaznamenávám úbytek - tedy pro mě úspěch, začalo mě to bavit, tak snad vydržím...
měřím 172 cm a svou rozežraností a věčnými dietami jsem se dostala až na 83,3 kg
po dvou týdnech je váha nyní na 80,8
na střední škole jsem už jednou dělenou stravu podle LK držela a co si vzpomínám tak cca do dvou měsíců dala dolů 10 kilo, což mi vydrželo dlouho, mívala jsem váhu kolem 62 kg, je to pro mě zatím nedostižný sen, ale s dělením to snad půjde dolů, tak vás všechny moc zdravím a doufám, že mě vezmete mezi sebe
ahoj kočenky
Vyky
| 20. 5. 2009 20:29
Doktor naznal že mám zánět, tak baštím prášky a nožku mažu 3x za den mastí. Jessi, víš já jsem se moc do chození zabrala, je fajn když chodím, ale nesmím daleké tůry. Ale s hůlkama to človíčkovi jde rychle, jsou fajn. Mě čekaly ještě dvoje narozky, ale takhle mám vystaráno, mám zákaz chození. Ale jinak jsem hodná jako mlíko na hrnci, vcucávám se a tak mám radost. Berušky přeji rychlé hubnutí, také jdu kouknout na ředkvičky, pá,pá, pusinky
Lucíííku
Strepi
| 19. 5. 2009 17:07
koukala jsem se na odkaz - http://www.svethubnuti.cz/…krmy-z-redkvicek
Docela mě překvapilo,co toho ředkvička umí... Na to abych po ní zhubla,bych ji musela mít celé pole a baštit jen ji...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 20:18
14817
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47