Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Hlad...
quitinka
| 9. 2. 2009 16:38
Lenu,já mám hlad stále,snad ne jen hodinu po jídle.Já se snažím dodržovat po mase aspoň 4 hodiny,prý se dýl tráví.Takže si jdu dát tvaroh s medem a skořicí a večer zbytek zeleniny od oběda.Dneska máme s holkama karetní kroužek,takže bude nějaká klobásečka,ale i zelenina,sýr no samože vínečko,takže dneska poruším...
s těma penízkama máš pravdu,já jsem na mateřské a máme 2 děti,takže taky se někdy odbývám,ale manža pořád,že bych měla zhubnout,takže když má nějaké kecy ohledně ceny zeleniny,tak mu hned vpálím,že tedy budu tlustá,ale ať mi to nevyčítá.Ale ono to vadí taky mě.Mám spoustu oblečení,co jsem nosila před těhu a nemůžu se do toho narvat.A taky jak u mě byly kámošky,tak chtěli vidět fotky z naší dovolené asi před 6 lety a já tam vážila nějakých 52kg.Takže jak jsem ty fota shlédla,další den jsem začala s dělenkou.To jsem ještě kojila,teď už mlíčko nemám,tak jsem trochu přitvrdila.No ale za 14 dní mi ty kily dolů udělaly radost
pravda
Leenulee
| 9. 2. 2009 15:25
quitinko davam Ti za pravdu.. jak mam maso, jsem spokojena.. nejradeji mam kuratko,tim padem jsem spokojena.. jen kdyby to nebylo tak drahe.. mam praci po vysoke teprve treti mesic.. ctyri mesice jsem hledala jako pako... a zatim na tom nejsem zatim nic moc.. ale uz se to aspon lepsi a je prijem .. Bozinku musim se jit najist.. uz at jsou ctyri.. snazim se dodrzovat tri hodinove intervaly.. ale je to tezke
Dny
quitinka
| 9. 2. 2009 15:05
Lenu,já jsem tedy začátečník,ale myslím,že je to plně na tobě,kolik jakých dní si zvolíš.Spíš jen aby ti nechyběly nějaké vitamíny nebo minerály.
Já jsem taky spíš na zvířátka,maso je maso
otazka
Leenulee
| 9. 2. 2009 14:52
mám ještě jednu otázku.. prosím prosím řekněte mi jestli můžu jíst kytky jen jeden den v týdnu nebo jestli musí byýt stejně a dnů? Nevím si s tím rady.. chudnu jen u zvířátek a u květin jsem nafouklá .. Moc děkuji za radu a ještě jednou za super receptíky.. už se těšíím na mňamku
receptíky
Leenulee
| 9. 2. 2009 14:44
Došlo mi to, mooc Ti děkuji
lenu
quitinka
| 9. 2. 2009 14:29
Já ti pošlu na mejla ty recepty,co mi poslala Strepi,jestli je tedy nemá,tak pak písni,jestli ti to došlo.
Jde to :-)
Leenulee
| 9. 2. 2009 14:21
Pomalu,ale přece.. Ahojky zdravim všechny lidičky dělící i snažící se Hlásím další 2 kg dole.. zhruba po 2 týdnech a třech dnech dohromady 6 . Papám hoodně zeleniny a vůbec žádný cukr(sladkosti), což je pro mě neskutečný čin.. Mám velikánskou prosbu, nemáte někdo napsané nějaké receptíky? Cokoliv k dělence. Já už fakt nevím co mám furt vymýšlet . Prosím pomoc, jestli můžete prosím písněte: Lenusaak21@seznam.cz Ať se všem daří, mě to nesmírně chytlo.. a dokonce mě to baví.. konečně nejsem nafouklá jak balooon papa
2 kg
quitinka
| 9. 2. 2009 12:38
ahoj holčiny!!

Ta já hlásím 2 kg dolů za minilý týden celkem 3,70kg

Já si dneska dala ráno tvaroh s medem a skořicí,na oběd jsem měla zeleninu dle LK(podušenou na cibuli a zahuštěnou taveným sýrem-jiný jsem doma nenašla,přidala jsem si tam koření na špagety a hooodně česneku-paráda) s kuřecím masem-orestovaném.

Strepi,z těch receptů co jsi mi posílala chci zítra vyzkoušet Jablečný koláč,je v kytičkách,ale jsou tam do těsta 4 žloutky.To se může?
M jedeme zítra na kontrolu s malou do Prahy a cesta od nás je dlouhá(Prostějov),tak manža chce vždycky něco na cestu.Takže jsem si zítra naplánovala kytky,ale ty žloutky mě zarazily.
Ahoj berunky
ajina
| 9. 2. 2009 10:56
tak já hlásím,že za minulí týden mám dole 1,1 kg.tedy celkem 6,1kg. ,jsem tak šťastná a doufám že to ještě půjde dolů víc.
Teda strepi,ty ses rozepsala,hned si to du okopčit.
ZELENINOVÝ SALÁT S RÝŽÍ
Strepi
| 9. 2. 2009 10:34
Suroviny:

1 sáček rýže 0,5 ks pekingského zelí 1 ks papriky červené 2 ks rajčat pepř, olivový olej
Příprava:

Uvaříme sáček rýže a necháme vychladnout.

Zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme rýži, pepř a zakápneme olivovým olejem. Po promíchání můžeme servírovat.
ŠOPSKÝ SALÁT PO ČESKU
Strepi
| 9. 2. 2009 10:33
Suroviny:

2 ks papriky zelené 6 ks rajčat 1 ks salátová okurka 1 ks cibule 150 g balkánský sýr 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce vinného octu sůl
Příprava:

Očištěné, semen zbavené papriky, omytá rajčata a omytou okurku nakrájíme na kostičky, promícháme.

Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, pokapeme olejem, opět promícháme, přilijeme ocet a posypeme strouhaným balkánským sýrem.

autor: MAGGI
FAZOLE S TĚSTOVINAMI
Strepi
| 9. 2. 2009 10:31
Suroviny:

1 konzerva bílých fazolí v tomatě 0,3 balení špaget 1 cibule 1 hrst petrželky olivový olej
Příprava:

Cibulku zesklovatíme, špagety uvaříme a poté všechny suroviny smícháme a prohřejeme.
FLEKY SE ZELÍM
Strepi
| 9. 2. 2009 10:23
Suroviny:

500 g fleků 500 g bílého zelí 1 lžíce olivového oleje 1 špetka soli 1 špetka pepře
Příprava:

Začneme tím, že uvaříme fleky. Mezitím najemno nakrájíme zelí, vložíme ho do hrnce, přilijeme trochu oleje, lehce posolíme a opepříme podle chuti a pak dusíme ve vlastní šťávě dozlatova. Poté zelí smícháme s fleky a podáváme.

autor: Věra Zedníková
Hezké ráno
Strepi
| 9. 2. 2009 09:33
Tak koukám,že jsem tu dneska jako prní,kdo si nese kůži na trh... Hlasím že za uplynulý týden mám dole 200 g... Musela jsem napsat dvěstě,protože když jsem tu viděla napsáno 0,2... tak to bylo tak žalostně málo...
Držím vám holky palečky ať jste na tom lépe než já...
No to koukám...
Strepi
| 8. 2. 2009 18:46

tyjovajda...to jste se tu ale rozvařily...
Já dnes zeleninový salát,masinko,jogurtíky...no jako včera.Jak jste si tu psaly o tom tofu,tak to zauzené nemá opravdu chybu.To je vážně super.Málem bych na něj zapomněla,mám ho ještě jedno uložené v mrazáku.Nějak už pak na něj nedošlo,tak jsem ho tam šoupla.Jsem přeci jen na ta zvířátka,ale takový tmavý rohlík s uzeným tofu a zeleninkou... no hned bych si dal říct...
Ahoj
ajina
| 8. 2. 2009 17:50
holky,tu sojovou sekanou klidně mužete dát do mrazáku,já jsem jí tam měla a neviděla rozdíl od čerstvé,Ďobačky jsou ze všech sojových věci nejlepší.Ikdyž teď nedržím dělenku,tak si je stále kupuju a jim to s těstovinama,s rýží nebo s bramborem.Ještě mě hodně chutná seitan se zeleninou a sojové nugety.

A zítra nezapomeťte na vážení
Tofu
quitinka
| 8. 2. 2009 16:18
Kyti,já tofu zkoušela ,to už je hodně let,tak teď mi třeba bude chutnat.A sojová sekaná,no uvidím,co u nás budou mít.Bydlíme na vesnici a nakupovat jezdíme do Prostějova.Dřív než příští sobotu se tam nedostanu,tak snad budou mít nějaké zásoby.
PROČ
kyti1
| 8. 2. 2009 16:05
Ahoj, proč se kmi to napsalo zeleně? nic jsem s tím nedělala. Do ikony jsem šoupla mého miláčka Jacka Rusella.
tofu
kyti1
| 8. 2. 2009 16:01
quitinko-já místo toho granulátu nastrouhám uzené tofu a má to šmak uzeniny-čerstvé tofu moc nemusím. Mají tam ted dost věcí které neznám/dobáčky,zelnáčky/,ale také jsem si je koupila ..Příští týden zkusím udělat. Koupila jsem si tu soj, sekanou ,docela to jde, ale ještě mi zbýváJím jí celý minulý týden. Nevíte jestli ji můžu hodit do mražáku???? mám lufta ,aby se nezkazila.
sojová tatarka
quitinka
| 8. 2. 2009 15:41
Tak vidím,že budu muset navštívit prodejnu se zdravou výživou.Nakoupit nějaké sojové věci,to doma tedy nemáme.Dala bych si špagety,tak v týdnu je udělám s granulátem s zkusím na to nalákat zbytek rodiny,ale nevím,nevím.
Já měla k obědu vepř.plátek,libový zapečený s paprikou a smetanou a k tomu salát z červ.zelí-med,citron,cibule,sůl.No už mám zase hlad,tak si dám nějakou zeleninku a navečer tam mám ještě masíko
všem
kyti1
| 8. 2. 2009 13:29
Joj ,děvčata všem děkuji za přivítání na netu. snad budu moci přispět dobrou radou . tak ted už na tu procházku.
kakao
kyti1
| 8. 2. 2009 13:24
Ahoj kakao samozřejmě práškové, čočku dost převařím, okyselím a na to osmahlou cibulku na olivovém oleji. Mně to takhle chutná.Nebo hustou čoč.ploévku tam přidám majoránku,česnek,pepř a zeleninový masox.
dnes oběd-vepřový plátek,buličí oko,zeleninový salát s majolkou /ledový salát,nastr,mrkev,cibule,rajče/
Někdy do toho hodím vejce,nebo tunáka anebo zase těstoviny ale se sojovou tatarkou. Ta sojovka není pro mě ale to pravé ořechové, nevíte některá o nejaké značce jiné?Tahle je od Kalmy.
Nacpala jsem se tak ,že budu muset jít s čoklíkem na procházku , i když tam sněží. Lepší by byl kavalec ,ale ty plavky jsou motivace. Zatím čus.
Vítám vás,nové dělitelky!
jaanka
| 8. 2. 2009 12:47
Pár dní se tu neukážu a je tu pěkný šrumec .
Měla jsem teď starostí nad hlavu.Mám nové zaměstnání,vlastně staro-nové.Vrátila jsem se ke své původní profesi,kterou jsem již 12 let nedělala.Je to docela makačka skloubit vše dohromady.Vstávání,dojíždědí,fofr v práci a dietu.Dieta je pro mě o to těžší ,protože jsem se vrátila k cukrařině. Naštěstí je tam tak vzduch prosycen sladkým,že mě brzo všechny chutě přešly.Nejhorší jsou pro mě cesty autobusem,připadám si totiž jako rumová pralinka.Na dělenku jsem neměla ani pomyšlení,ale váhu jsem ustála,ještě šlo kilčo dolů.Ale to jen díky každodennímu ranímu 2km kalupu na autobus.Večer jsem se k počítači ani nesnažila sednout,vždy jsem padla za vlast. No,už si pomalinku zvykám.
Teď jsem se o víkendu vrátila k dělence,snad už bude vše ok.
U nás hodně chumelí.Včera nás to tak jarně naladilo a dnes takové nadělení.
Vyky,Jessi,kdepak jste?Doufám,že zdravíčko slouží?Jinak včem přeji,ať se vám bacily vyhýbají.
čočka,tvaroh
quitinka
| 8. 2. 2009 10:39
Kyti,čočku jen tak vařenou,nebo jsi do ní něco přidala?
a kakao to asi obyčejné,ne granko,jak si přidáváš do tvarohu,že?V granku je cukr.Promiň,že se ptám,ale jsem začátečník.

Včera mi půjčila kámoška knížku od LK Dieta,vím ještě víc.
Tak jsem v tom večer listovala.tu první jsem nečetla,zkusím si ji půjčit v knihovně.

Já dneska snídala slaninu s vejci a přikusovala jsem papriku.

A máti,jak došla za náma,tak mi řekla,že jestli jsem se vážila,že jsem určitě zhubla
Budu se vážit až zítra s váma.
Co jsem baštila
kyti1
| 8. 2. 2009 01:05
Ahoj tak jsem zase tady, dneska oběd-špagety s uzeným tofu a kečupem-/ vstávala jsem v 10hod/.odpoledne puding ze sojového mléka-večer 17 hod opět špagety. Před chvílí jsem se vrátila z babince,kde jsem to teda silně porušila a vypila sedmičku červeného a teď mám hlad -takže půl celozrné housky+sojová sekaná,jsem zvědavá co to vyvede s váhou,ale nevlezu na ní až opět za týden.
včera-po noční vstávala jsem 13,oohod. -žemlovka odpol puding sojový puding, večer opět žemlovka-měla jsem chut na sladké
čtvrtek-po noční řízek se zelím,- masová polévka se zeleninou,- tvrdý sýr,anglická, rajčata,paprika,-půl velkého jogurtu s kakaem a medem.
středa-po noční-zeleninomasová plévka,-pečené zelné listy s mletým masem-půl velkého jogurtu ,kakao med,-červená řepa tvrdý sýr
úterý- brambory se sojovou sekanou,obloha- chléb se sojovou škvarkovou pomazánkou ,zeleninový salát,- chléb +sekaná
pondělí -čočka, zelný salát-,chléb sekaná sojová,-čočka
neděle-sýr cotage,čína s drůbežím masem, tvaroh s medem a kakaem, čína
sobota-kakao,-ryba pangas zeleninový salát, zeleninový salát s tuńákem
mezi tím sem tam ďobnu zeleninu nebo ovoce. Vůbec nepociťuji hlad a po dlouhé době jsem zažila pocit kručení v břiše. Teď ještě budu muset přidat trochu cvičení, aby ta kůže jen tak neplandala -už mi není dvacet . Mějte se fajn jdu do pelechu.
Quti
Strepi
| 7. 2. 2009 17:18
hihi... zítra berušindo...zítra... už se dočkáš
Strepi
quitinka
| 7. 2. 2009 17:15
teda strepi já chci taky maso
"Y"
Strepi
| 7. 2. 2009 16:56
Vůbec netuším,proč jsem si myslela že jsi Kiti a né Kyti.... Omluva...
Kiti
Strepi
| 7. 2. 2009 16:54
Vítej Kiti dělitelko a buď tu s náma jako doma...

Já dnes masíčko,květáček,zelené fazolky.Tak mám také pěkně namlsáno...
Kyti
quitinka
| 7. 2. 2009 16:23
Nazdar Kyti,tak to ti šlo pěkně dolů.A jíš jen 3x denně nebo i svačinky.Já mám pořád hlad,takže musím i svačinky,jinak bych umřela hlady.Teď jsem si dala rýži s kukuřicí a kečupem-trochu.A máme stejnou motivaci.My tedy jedeme až v červenci na dovču.Já měřím 156 a váha poslední byla 59,6.Něco na jídlo sem šoupni,inspiruj mně.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 8. 2025 17:49
14796
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
5. 8. 2025 21:17